![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
De unde si pana unde cred eu in autosugestie? Cred ca ma confunzi cu altcineva... Pai am tot dreptul sa speculez si sa interpretez, am voie sa gandesc, caci de aia am creier. "Cercetati Scripturile" ni se spune, nu "credeti si nu cercetati". Eu nu afirm ca sunt adevarate aceste interpretari, caci sunt niste simple teorii. Si inca ceva: aceste lucruri nu sunt esentiale pentru credinta si pentru mantuire, dar merita bagate in seama. |
Nu exista extraterestri. Daca ar fi existat, cu siguranta ca Sfanta Scriptura i-ar fi pomenit. De unde e usor de dedus in urma unui simplu exercitiu logic ca extraterestrii nu pot fi decat ingeri rai [demoni].
|
Din pacate s-a raspandit atat de mult ideea ca exista extraterestrii incat nebun este considerat cel care nu crede.
Exercitiul logic este urmator: ajuta duhovniceste aparitia extraterestrilor? Raspuns: deloc. Deci sunt demoni, nu? |
Citat:
In schimb cu aceste duhuri nu este clar ce vor, de unde vin ai cui sunt si incotro se indreapta. Exista posibilitatea ca ei sa ne poata ajuta ntr-un fel pe care noi inca nu il intelegem |
Florin-Ionutz, sunt unele chestii care, intr-o mica masura, tin de domeniul meu, si eu ce vreau sa fac e sa vedeti unele lucruri logice, pe care multi (nu tu) le omit, din cauza gandirii dezirabile, sa corespunda realitatii lor. Spui ca tot ceea ce facem aici sunt doar pareri. Sunt, dar in orice caz, parerea mea e ca parerile tale sunt cam trase de par. De unde ai putut tu include alte planete, extraterestri in intelegerea unor versete... Cum am spus si despre versetele acelea biblice, cat si mai multe lucruri, nu se pot judeca de sine cu mintea omeneasca. O adventista, fudulindu-se cu religiunea ei, mi-a spus cam tot ceva de genul ce mi-ai spus tu, ca Biblia trebuie studiata, citita, etc. Eu i-am spus ca nu trebuie citita; trebuie inteleasa. Asa ca, majoritatea raspunsurilor ne vin din Sf. Traditie, de la Sf. Parinti, de la Biserica etc. Iar una dintre parerile teologilor din ziua de azi e ca extraterestri sunt naluciri diavolesti. Si asta ma ne ajuta sa trecem la anna...
Citat:
Citat:
2. Bineinteles, ai dat fatala cu asta. Si dupa ce a strabatut cale lunga, extraterestrul nostru care vrea sa ne ajute, cu o nava capabila sa sara din galaxii in alta, capabila sa funtioneze cu viteza luminii, sa aiba tehnologie antigravitatie cu consun infinitezimal de energie, culmea culmilor, se prabuseste pe pamant, in aria 51, adica intr-o zona america, desert, care peste noapte se populeaza si ajunge un rai al turistilor, aducand cacalau de bani guvernului. Asta e doar un singur aspect, ce tine de tehnologie si de politica. |
Cand am dat linkul despre Sfantul cu cap de lup mi-a venit o idee ghidusa. Si pentru ca sa folosim exercitiul logic de mai sus, uite la ce m-am gandit eu: personajele atat de binecunoscute din basme si povestiri pentru copii, capcaunii, au un sambure de adevar. Ca stim sigur ca nu exista e ceva. Dar ca nu putem dovedi asta, e altceva. Dar, totusi... capcaune vine de la capcaine, de la cap de caine, si e probabil, ca acest personaj, ajutat de imaginatie si de superstitia populara sa provina de la copii care se nasc cu bot de lup, sau chiar de la popoarele acelea vechi care se taiau pe fata si isi pileau dintii, sa semene cu buldogi, si asta sa sperie cotropitorii. Posibil ca cineva sa fi inventat termentul, folosindu-l ca o remarca la un om misel, om fara inima, rau, ca un caine, sau ca un lup. Si uite asa avem capcaunii. Cu totii stim ca nu exista.
Voi credeti in vampiri? Adica, este un termen vechi. Apare de prin 1000 si ceva. E mare lucru in zilele noastre sa vezi ca apar tot timpul filme cu vampiri, Blade, Twilight etc., incat daca as intreba un copil de vreo 12-14 anisori care se uita mult la TV daca crede in ei ar fi tenta sa spuna da. Bineinteles, ideea lor e interesanta. Sunt aproape superoameni, au puteri si simturi speciale, parca parca ne-ar place sa fim in pielea unuia. (si parca ar inlocui divinatatea, facandu-ne pe noi sa ne credem dumnezei). Sunt frumoase filmele cu vampiri. Exista o boala, nu stiu exact numele, si mi-e frica sa afirm ceva ca sa nu ma refer la vreo grupare popo, caci parca incepe cu "homo" sau "hemo" de la sange. S-a aflat de ea prin evul mediu, si atunci, dupa spusele doctorilor din perioada respectiva se manifesta astfel: oamenii pierdeau mult sange, deci era indicat sa bea sange (dupa doctorii aceia). Era indicat sa stea in intuneric, sa se plimbe numai noaptea (odata ce soarele mareste fluxul sangvin, iar ei duceau lipsa de sange). Ochii lor straluceau, si gingiile li se retrageau, lasand dintii goi aproape pana la radacina. Este uimitor unde se poate ajunge de la unele "defectiuni" ale organismul uman, ajutat de imaginatie, de superstitie folclorica, si mai ales de mass-media. Sa facem un exercitiu logic si in cazul OZN-urilor: un copil prin anii 1800 vede ce negru pe cer cum zboara; probabil o pasare sau o piatra aruncata, dar el spune altceva, fiind imaginativ; aparatul unui fotograf capteaza (din pacate, o greseala la developare) o linie neagra pe cer. Brusc devine un obiect zburator. Prin 1900, ideea de a zbura prinde contur in mintea umana. Dar daca sunt obiecte zburatoare, care zboara de mai demult? Ziarele incep sa dezbata subiectul: sunt, si se gasesc si in cartea lui Ezechiel! Masinile acelea sunt OZN-uri, si erau conduse de E.T. Astronimii incep sa se gandeasca daca mai sunt planete ca a noastra in univers, si daca sunt, este viata. De acum incolo, e gandire dezirativa: oricine vede un punct negru pe cer, sau o stea cazatoare, vede un OZN. Nu mai vede altceva. Se fac filme, ziarele imbacsesc piata. Si totusi, e stiintific! E probabil sa fie viata, spun cercetatorii. Poate sunt fiinte superioare noua (exista, dar voi ati uitat-O de mult timp). Dracul rade si spune ca omul face treaba aproape singur. |
Citat:
(Imi pare rau ca nu m-am facut inteleasa si a iesit exact invers.. Da, extraterestrii sunt inselari ale dracilor). |
Citat:
Daca nu auzeam din gura lui Constantin Galeriu acel raspuns privitor la viata extraterestra, fii sigur ca taceam. Dar avand ca punct de plecare Matei 24 cu 31, am motiv sa fiu deschis si altor opinii care nu subscriu parerilor Parintelui Cleopa sau ale lui Danion Vasile samd. Daca "teologii" de astazi nu inteleg ceva, fii sigur ca pun cele neintelese pe seama vrajmasului. Ca sa incheie elegant subiectul... Ei bine, Parintele Galeriu a avut curajul sa se atinga si de domenii despre care unii parinti nici n-au auzit macar. Si bravo lui, pentru ca pe langa pregatirea teologica serioasa (citeste-i lucrarea de doctorat scris prin 1973 - Jertfta si Rascumparare), a avut cunostinte net superioare colegilor sai, din multe domenii. Nu trebuie sa-l mai laud, caci stii despre ce vorbesc. Parintele Staniloae s-a pronuntat ca nu se stie daca exista sau nu viata in Univers in afara de noi. Ca nu avem suport biblic pentru asta, ca nu ni s-a descoperit. Dar nu a spus ca extraterestrii sunt iluzii care provin de la cel rau sau ca sigur NU exista. Cum sa spui asa ceva?!... In fine. Mi-a placut foarte mult acest pasaj scris de Sfantul Dionisie Areopagitul, despre care se spune ca a fost ucenicul Sfantului Pavel, de la care a aflat cate ceva despre Ierarhiile Ceresti si nu numai: "Dumnezeu nu a adus la existenta o lume vazuta si nevazuta saraca. Precum nu putem da de marginile lumii vazute, asa nu putem da nici de marginile lumii nevazute, cu atat mai valoroase, care contribuie la imbogatirea noastra spirituala din Dumnezeu, infinitul lumii si al intelesurilor. Ele isi comunica trairea mereu sporita a lui Dumnezeu si bucuria de El - cum ne-o comunicam si noi - si care e cu atat mai bogata, cu cat suntem mai multi cei ce ne-o comunicam." Cum am mai zis, n-am nimic impotriva celor care vor neaparat sa fim noi singurele fapturi ale Universului (in afara de ingeri), insa sa nu care cumva sa fiu clasificat ca eretic pentru asta, ca fac urat! :) |
O sa inchei si eu aici, oferindu-ti un test.
Citat:
Citat:
Tu crezi ce vrei, ti-ai format opiniile tale, pe informatiile pe care le detii, pe datele care le-ai citit din carti. Eu, la fel. Eu am ajuns la concluzia ca logic si stiintific, sansele de a exista extraterestri sunt nule. Am adoptat punctul de vedere crestin, pentru ca mi se parea cel mai plauzibil. Tu, te-ai legat doar de interpretarea unor versete si de parerile lui Galeriu. Acum o sa inchei si o sa iti dau testul promis. Dar nu recomand asta; mai bine ai face altceva folositor. Ia legatura cu cineva care pretinde ca a vazut un OZN, extraterestri, ca a fost rapit etc. Pe chatroom-urile de la yahoo, pe forumurile, pe trestii ce ii mai gasi tu. Si acum, pune urmatoarele intrebari: 1. ce religie sau credinte ai? 2. ai participat in ultima vreme la practici magice, sedinte de spiritism etc? 3. ai facut yoga sau ai avut contact cu orice fel de metode de meditatie? 4. ai fost vreodata hipnotizat? 5. folosesti droguri? 6. memoriile privind rapirea ta de extraterestri sau vedenia ta cu OZN-ul ti-au fost revelate cu ajutorul hipnozei? 7. esti un om singuratic? 8. obisnuiesti sa petreci mult timp singur? la pescuit, la ferma, in natura etc? 9. ai experimentat senzatii de genul ca o sa mori parasit, nimeni nu te baga in seama, esti o umbra in orasul tau? 10. ce studii ai si care a fost relatia ta cu colegii tai in scoala? Daca se gasesc 2 raspunsuri negative la intrebarile 2-9, EU, personal, spun ca tocmai am vb cu o persoana in care nu poti avea incredere. La raspunsurile 1 si 10 e putin mai usor: daca afirma ca a fost clownul clasei si ca e raelian, asta simplifica mult treburile. Am spus, nu incurajez acest test. Dar daca tot vrei sa studiezi capitolul extraterestrilor, incearca. Rezultate garantat in 2 saptamani ca Activia! |
Citat:
Nu intru in detalii, dar ideea este ca insusi Parintele Cleopa a spus asta si vad ca tu il ai ca referinta in argumentele tale cu care incerci sa ma combati... Cauta inregistrarea sau transcrierea si o sa ramai surprins de ce spune Parintele acolo. De ce ai tu impresia ca eu cred ca viata a aparut in Univers spontan si fara interventie divina, spre deosebire de lumea noastra in care a coborat Insusi Dumnezeu pentru a ne aduce la existenta? Pai domnule, asa cum am fost noi creati de Hristos prin Duhul Sfant si cu voia Tatalui, asa si multe alte lumi e posibil sa fie create, tot de Unul Dumnezeu! Ce logic, ce stiintific?! Dumnezeu este autorul a toate, inclusiv al logicii si al legilor naturii in ansamblul ei. Vad ca ti-ai format o parere gresita despre conceptia mea relativa la creatie si la Creatorul ei... Si ma mai clasifici si ignorant - foarte interesant. Si pe deasupra mai postezi si teste persiflante ca sa nu zic altfel, plus indemnuri sa iau legatura cu nu stiu cine. Te rog sa fii serios daca mai vrei sa discutam. |
Într un interviu acordat de fostul Patriarh Teoctist, Dumnezeu să-l odihnească, spunea chiar că ce poate fi mai minunat să știm că Dumnezeu ar fi creat și alte lumi. Astfel răspundea la o întrebare , în legătură cu posibilitatea existenței altor civilizații. Nu este nimic de luat în batjocură această posibilitate și nu ne împiedică cu nimic în credința noastră . Dumnezeu a creat o lume văzută și nevăzută, știută și neștiută , iar gândirea noastră este mult prea limitată pentru a da veridicte categorice într o direcție sau alta. Susțin explicatile date de Florin, ce sunt foarte pertinente.
|
Citat:
2. Apocrif nu stiu daca este, insa a fost destul sa citesc unele pasaje din el incat sa imi dau seama ca daca nu este vreun canon oficial ca sa spuna ca este apocrif, ar trebui sa fie. 3. Trimiterile la el pe care le face Cleopa sunt de natura temporala. In multe dintre convorbirile lui contra sectarilor il foleseste pentru a masura timpul. Insa sub o nicio masura 4. nu il vei auzi pe Cleopa sau alt parinte sa predice ceea ce ai spus tu acolo despre arhiva cu lumi. Cele mai multe trimiteri sunt de ordin temporal, insa tu ai tras concluzia ca daca parintele Cleopa a citat unele chestii din el, automat e valabil 100%. Daca esti atent cu trimiterile lui catre hronograf, vei fi surprins sa observi cum spune atent: "se spune ca fata lui stralucea ca soarele...", iar apoi, imediat, cum trece la Biblie. 5. Pentru ca extraterestri sunt o alternativa a lui Dumnezeu. In era stiintei, diavolul e cel mai diabolic savant ever. Conceptul de extraterestru a aparut ca urmare a mai multor teorii stiintifice (care nu sunt neaparat adevarate, si sunt contrare religiei). Uite: cu milioane de ani in urma, pe planeta noastra, s-a format prima celula vie, in conditii speciale. Celula aceea a evoluat in euglena verde. Din euglena verde au evoluat toate animalele, inclusiv omul, in decursul a mai multor milioane de ani. Universul, fiind mare si misterios, trebuie sa contina milioane de planete asemanatoare a noastre. Trebuie deci sa existe posibilitatea ca sa mai fie viata in univers. Asta e mecanismul conceptului de extraterestru. Si daca esti atent, o sa observi cum incuba mai multe teorii: teoria nasterii unei celule spontan, teoria evolutionista etc. si se vorbeste intr-un asa mod, incat interventia Domnului pur si simplu nu mai este necesara! Omul a a evoluat din maimuta, care a evoluat din reptilieni, care a evoluat dintr-o celula care s-a nascut de la ea putere, pe parcursul milioanelor de ani, nu a fost creat de Dumnezeu! Si daca spui ca" universul e infinit si misterios" asta nu e o dovada! Deci, de aceea spun eu, ca odata ce crezi in extraterestri, negi ideea de baza a lui Dumnezeu. Am mai spus intr-un post, faptul ca anumiti acizi s-au grupat intr-o anume forma pentru a da nastere primei proteine pentru prima celula vie a fost implinirea unui fapt care avea 1 sansa de implinire la 10^131. Fenomenele care au peste, inclusiv, 1:10^50 de a se produce sunt considerate de cercetatori ca fiind imposibile. Deci iata logica si stiinta mea: daca prima celula vie de pe pamant a fost un fapt de aproape de 3 ori imposibil fata de limita stiintific acceptata a probabilitatii de a se intampla, atunci cum iti explici aparitia altor celule pe alte planete? Eu, cu logica mea, imi explic ca a fost interventie divina. Ceea ce nu am vazut eu, e ca tu, (bazat pe unele interpretari de versete si unele convorbiri intelese gresit de tine ale unor parinti), puneai problema ca daca Dumnezeu a creat alte fiinte pe alte planete, nu ca acestea au evoluat de la sine, cum puneam eu problema. Imi cer scuze ca nu am vazut asta, si iti spun ca pentru asa ceva nu am argumente stiintifice; tot ce am gasit e argumentul logic ca daca Dumnezeu ar fi facut alieni, nu crezi ca ar trebui sa gasim in biblie niscai trimiteri spre ei? "Si atunci, Isus, rotindu-si privirile asupra fariseilor, spuse:"A, da, am uitat sa va spun, aveti si alti frati pe alte planete care va vor vizita, v-or sadi polemici intre voi, intrigi, etc insa voi sa sperati ce e mai bine, si sa va rugati impreuna cu ei la Mine". Iar apoi spune despre El Insusi ca el e Adevarul, si ca "cunoasteti adevarul si el va va slobozi". Eu spun ca odata ce nu se spune clar in Biblie asta, nu spune nici Iisus Adevarul omite asta, extraterestrii nu vin de la Dumnezeu. Si daca nu vin de la Dumnezeu vin de la dracu. Iar despre draci spune Iisus destul. Mai inca un motiv biblic pe care l-am acceptat: am cautat pentru tine cartea "Oameni si demoni" de parintele Rodion. Deci: Citat:
9. Jur ca trec la adventisti daca testul propus de mine a fost in bataie de joc. Il consider chiar un test bun, compus dupa cat a putut mintea mea, si acum il si updatez: 1. Ce religie sau credinte ai? 2. Ai participat in ultima vreme la practici magice, sedinte de spiritism etc? 3. Ai facut yoga sau ai avut contact cu orice fel de metode de meditatie? 4. Ai fost vreodata hipnotizat? 5. Folosesti droguri? 6. Memoriile privind rapirea ta de extraterestri sau vedenia ta cu OZN-ul ti-au fost revelate cu ajutorul hipnozei? 7. Esti un om singuratic? Esti un om agitat? 8. Obisnuiesti sa petreci mult timp singur? la pescuit, la ferma, in natura etc? 9. Ai experimentat senzatii de genul ca o sa mori parasit, nimeni nu te baga in seama, esti o umbra in orasul tau, simti cum timpul se scurge repede si amenintator si tu nu ai facut nimic cu viata ta? Visezi mult cu ochii deschisi? 10. Ce studii ai si care a fost relatia ta cu colegii tai in scoala? 11. Ai avut probleme cu alcoolul? Bei alcool des? 12. Ai avut vreodata probleme neuro-psihice? |
continuare
Trebuie sa mai fac inca o observatie cu privire la declaratiile unor teologi asupra existentei vietii extraterestri. O sa spun din start ca ma refer la cei catolici (nu vreau sa ma refer direc la ortodocsi nostri), pentru ca sunt cunoscuti pentru ereziile lor datorate din incercarea de adecva religia la mediul lumii actual. Or, ortocsii, pastreaza nemiscat aceeasi invatatura de 2000 de ani. Pe scurt, se numeste politica. Intr-o lume in care mai toti cred in , trebuie ca si sefii lor spirituali sa arate ca nu sunt "incuiati", ca gandesc si ei rational etc. Si spun asta, citand o povestire peste care am dat intamplator cu 3 min inainte de postul acesta:
Citat:
Ionutz, vreau sa iti propun ceva. Tu crezi ca e posibila existenta extraterestrilor, eu nu. Feynman, laureat nobel la fizica a spus: experimentele fizice dau mai multe rezultate decat filozofii adanci in interiorul casei asupra fenomenului in cauza. Eu iti propun sa parasim casa, sa intram in laborator, si sa studiem extraterestrii cu o metoda stiintifica. Si pentru ca oamenii sunt cei care au raportat OZN-uri, rapiri, extraterestrii etc, o sa studiem veribilitatea spuselor acestora. Partea ta e sa cauti pe net (e usor) relatariile celor care au vazut OZN-uri. Eu o sa le comentez si o sa caut pe forumuri persoane care sustin ca au vazut extraterestrii, si o sa le fac intr-un mod diplomat testul propus de mine. Postam rezultatele aici. Ce zici? |
Citat:
2. Ba da, este de luat in balon acest lucru. Pentru ca implica mai multe lucruri haioase in care trebuie sa crezi. Unul dintre ele, cel mai tare, este prabusirea unui OZN pe... pamant, un OZN care leviteaza cu tehnologii antigravitatie, care manipuleaza spatiul si timpul etc. 3. Gandirea noastra limitata se rezuma la partea noastra limitata. Inca o data, e haios sa spui ca Dumnezeu ne-a impus o limita, si apoi ca a incalcat aceasta limita, trimitandu-ne stoluri de OZN-uri pe care noi "nu le intelegem" :1:. |
Citat:
|
Hronograful (Cronograful) lui Chedrinos nu este decat o lucrare istorica intocmita in Imperiul Bizantin de catre Chedrinos, normal :71:, care scrie o istorie a lumii de la creatie pana la zilele lui, iar de la asta pana formula unele adevaruri de credinta pe baza informatiilor din el e cale lunga :61: valorea acestui Cronograf e pur istorica si si aici mai da rateuri caci contine si multe inexactitati :65:
|
Citat:
1. ortodox fara deviatii spre altceva 2-5. nu 6. n-am fost rapit, n-am avut vedenii, n-am vazut OZNuri 7-9. nu 10. 18 ani de scoala, sunt inginer in domeniul telecomunicatiilor 11-12. nu Doamne ajuta. |
Acel chestionar nu era pentru tine, nu cred ai inteles ce am scris! Acest chestionar ti l-am dat ca pe o arma impotriva celor care spun ca au vazut cu ochii lor extraterestrii sau OZN-uri!
|
Asa de greu imi este sa-mi imaginez ca exista alte lumi, pe alte planete cu alte nivele de evolutie... etc etc... toata povestea SF cu OZN bla bla bla.... si ca Fiul Lui Dumnezeu Iisus Hristos a venit totusi pe pamant sa se jertfeasca pentru salvarea omului, ca din toate lumile OMUL era cel mai prapadit si mai pacatos, restul fiind extrem de evoluati nu avea nevoie de asta.....
Pai in imagineatia mea Universul e atat de vast ca sa ne puna noua credinta la incercare. Daca era o cutiuta imediat stiai ca cineva te-a inchis acolo, unde mai era libertatea omului pe care din dragoste Dumnezeu i-a dat-o? Pe unde am citit am vazut numai: Lumea vazuta si Lumea nevazuta nicidecum LUMI... Ce nu vedem nu sunt fiinte evoluate ci sunt duhuri. Daca gresesc m-o lumina si pe mine DUmnezeu sa aflu... |
Citat:
|
da, heaven se poate spune si asa...
|
Cand eram mica si proasta(hihihih), citeam carti despre extraterestri (cazul Roswell, Ei sunt aici, alta literatura de Ion Hobana etc) si ....adormeam noaptea greu de frica unui ozn care vine pe geam sa ma rapeasca. :)))
Acum, desi am rafturi plinde carti ozn, conspiratii si alte prostii, cred in versiunea bisericii ortodoxe si anume ca sunt o plasmuire ca sa ne fure noua mintea de la Adevaratul Dumnezeu. Si ca sa ajung la conculzia asta....mi-au trebuit cativa ani buni in care sa citesc tot ce se putea despre OZN-uri, s afac o facultate tehnica.....si sa ma intorc tot la radacini: la cartile despre ortodoxie care imi produc cea mai mare placere. Nu neg ca nu citesc si acum literatura OZN-istica sau ca nu caut documentare in tema. Dar o fac pentru pur divertisment. Indivizii astia convinsi de UFO, OZN. Extra/Intra terestrii, doctori in nush ce stiinte super extra mega tehnice care sustin fabulatii de genul: civilizatii ca noi sunt mai avansate in galaxie, bla bla....nu pot de cat sa ma uimeasca de micimea gandarii lor, de slaba cultura generala de care dau dovada si de saracia sufleteasca. |
care milioane de ani ?
care milioane de ani? care civilizatii de carton si asa dovezi....fabricate. reveniti-va fratilor!!!!!!!!! cum se face ca cel mai vechi calendar atesta istoric maxim 8000 de ani. cum spunea un frumos articol nu mai stim ce am mancat acu 3-4 zile si datam civilizatii de milioane de ani? nu parem ridicoli?incercati sa nu va mai mintiti si ganditi realist. se naruie constructii care au luat sute de ani sa fie construite si voi gasiti dovezi? Credem mai usor aceste lucruri dar ignoram adevarul. inghitim camila si strecuram tantarul. Ce adevarata si sfanta este scriptura. Mai bine vorbiti de ce s-a descoperit de un simplu pastor de capre la Qumran.
|
Citat:
viata pe alte planeta exista,in Universul asta asa de mare am fi egoisti sa zicem ca numai noi suntem dar nu ma refer doar la oameni,extraterestri,ceva inteligent ci poate la animale,bacterii,orice forma de viata 99% exista. |
Citat:
Ce am face daca ar exista ceva pe dincolo? Am uita de Hristos, de toata iconomia mantuirii, si am fugi toti acolo sa vedem cum e? Tot ce tine de o lume paranormala, extraterestra, e lucrarea diavolului, care cauta sa insele pe om, sa'i distraga atentia de la ce trebuie. Nu mai conteaza ca suntem plini de toate patimile, ca daca stam inchisi cu un om intr'o camera ajungem sa ne batem. Nu! Mai important e daca sunt bacterii pe luna, etc. Sa ne dam seama ca suntem pacaliti spre lucruri care "sclipesc", insa n-au continut. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Aia cu ce nu is de accord . Imediat o sa fie de acord cu homosexualitatea , o sa faca preot femei si alte nebunii . Vai si amar de ei . Dar in acelasi timp vai si amar de noi . |
Citat:
|
Si mai amuzant este ca dupa conceptia unor forumisti, Dumnezeu si cetele ceresti sunt pamanteni......cuvantul extraterestru, din cate stiu eu, se refera la fiinte fizice sau nu, nascute, create, etc in afara Terei.
A spune ca nu exista extraterestri este un nonsens pentru un crestin care crede ca exista cetele ingeresti, cete care nu-si au originea si evolutia pe pamant. Da, cred ca au dreptate si cei care spun ca propaganda actuala legata de extraterestrii este draceasca, pentru ca este clara intentia lor de a departa pe oameni de credinta si de ai aduce la o forma de ateism care sa aiba explicatie la orice printr-un evolutionism barbar care porneste de la ideea ca existenta noastra se datoreaza hazardului. Oricum, cu sau fara fiinte in afara pamantului, noi tot avem drept singur singur scop in aceasta viata sa ne mantuim. Asa ca, la Rai cu voi! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Mda... Cand am vazut titlul threadului, am crezut ca e vorba de o intrebare serioasa. Dar, sa-mi fie cu iertare, observ aici numai balarii. Nici nu merita sa-ti bati capul cu Atlantide si Dogoni!
|
Exista extraterestri
Tinand cont de faptul ca in intreg Universul exista miliarde de Galaxii si in fiecare galaxie miliarde de sisteme solare, este evident ca exista viata inteligenta si in alte sisteme solare!
In sistemul nostru solar, din toate datele transmise de sondele spatiale, trimise incepand cu anii 60', se poate afirma aproape cu certitudine ca nu exista- in afara Terrei- viata inteligenta! Pe planeta Marte pot exista doar forme inferioare de viata- bacterii, microorganisme! Din cauza distantei mult prea mari intre Pamant si alte stele si sisteme solare- cea mai apropiata stea de Terra este "Proxima Centauri"- situata la cca 4,2 ani-lumina, si a mijloacelor tehnologice de care dispunem in prezent (se spera la realizarea rachetei cu motor cu plasma, care ar permite realizarea unei calatorii pana la planeta Marte), deocamdata este imposibila stabilirea unui contact intre civilizatia terestra si e eventuala civilizatie extraterestra! Nici acel proiect ÖZMA nu a avut prea mare succes- singurul semnal radio captat din Univers si care este posibil a fi de origine artificiala- "semnalul Wow"" din 1977- provenind din Constelatia Sagitarius! In privinta numeroaselor fenomene tip OZN observate, este cert ca o mare parte din ele sunt de fapt aparate militare secrete, sau fenomene naturale interpretate gresit! Totusi, ramane un anumit procent din totalul observatiilor OZN care au fost observate de oameni competenti si pregatiti in domeniu (piloti, controlori de zbori, cosmonauti), sau acele fenomene OZN observate pe aparatura radar, care este posibil sa fie intradevar obiecte construite artificial in afara Terrei! Daca intradevar acestea sunt obiecte artificiale extraterestre, atunci aproape cu certitudine nu provin din sistemul nostru solar ci din alte sisteme solare sau chiar alte galaxii! Tinand cont de distantele enorme (conform ultimelor descoperiri si cercetari planeta pe care este posibil sa existe forme de viata ar fi la cca 600 ani-lumina de Terra), probabil folosesc tehnologii de propulsie (teleportare, antigravitatia sau "gaurile de viermi") care in acest moment sunt departe de a putea fi folosite de locuitorii Terrei! |
Inca nu stim daca exista viata inteligenta pe alte planete in alte sisteme solare. Daca se descopera ceva... o sa aflam.
|
Citat:
1. Daca viata inteligenta presupune existenta unor fiinte care la baza substante organice ce contin carbon e practic imposibil ca ele sa "duca la acelasi rezultat", si anume viata. Nu e probabilitatea 0 ca elementele sa se uneasca. Dar e foarte mica. Si daca totusi evenimentul s-a intamplat probabilitatea de a de repeta e 0. Deci si daca viata ar fi evoluat din nimic, fara a exista un dumnezeu, ea nu s-a repetat altundeva. 2. De fapt asta e marea intrebare: atat viata terestra, cat si cea extraterestra presupune existenta unor organisme constiente de sine. Poate exista vreun evolutionist care o sa ne explice si noua cum o suna de atomi ajung sa fie constienti de ei. |
Citat:
apariția vieții ține de condiții , "materia prima" și mai ales timp. iar dacă acorzi o șansă, oricât de mică, pentru Pământ, de ce nu și pentru alte planete? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:53:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.