Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Barbatul, capul femeii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3352)

vsovi 19.03.2008 18:34:31

Dar Traditzie, poi mai grava decat masturbarea este erectia, iar ca erectzia este multzumirea de sine care nu poate izvor decat din lenevire, iar lenevirea din huzurul lumii shi huzurul lumii din ingrijorarile mortzii adica ale vietzii asteia fara Dumnezeu shi peste ele e mandria care zice ca nu mai mori adica ca eshti deja sfant ca minuni itz da dracul sa faci tu numai sa crezi ca tzi se datoreaza tzie... ???:(:(

deci mai grava ca masturbarea e erectzia, mie asha imi pare. iar unii spun ca vine de la mancare shi unsoare... adica de la lacomie ca ochiul lacomos direct in blid se uita ca de ce i-ai mancat mancarea lui sau tu ce manci shi el n-are sau nu-i dai... dar el e satul dar se uita la tine ca tu deshi eshti vai de tine, el tzi-ar lua shi coaja de la gura... ca se lacomeshte... shi tanjala deja e ca shi cum ai fi facut deja pacatul adica nu ca shi cum ci chiar l-ai shi facut... deci vezi cat e de grav? dar atunci sa-l shi faci... e nenorocire, asha cum constatzi ca e masturbarea... shi auzi acolo, e recomandata prin shcoli shi spitale... poi alea sunt shcolile shi spitalele sodomei shi gomorei... deci iata ca shi eu sunt deacord cu tine, dar prea tarziu ca multe am patimit... deci n-am fost intzelept ???:(:(

Traditie 19.03.2008 22:00:49

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Dar Traditzie, poi mai grava decat masturbarea este erectia, iar ca erectzia este multzumirea de sine care nu poate izvor decat din lenevire, iar lenevirea din huzurul lumii shi huzurul lumii din ingrijorarile mortzii adica ale vietzii asteia fara Dumnezeu shi peste ele e mandria care zice ca nu mai mori adica ca eshti deja sfant ca minuni itz da dracul sa faci tu numai sa crezi ca tzi se datoreaza tzie... ???:(:(

deci mai grava ca masturbarea e erectzia, mie asha imi pare. iar unii spun ca vine de la mancare shi unsoare... adica de la lacomie ca ochiul lacomos direct in blid se uita ca de ce i-ai mancat mancarea lui sau tu ce manci shi el n-are sau nu-i dai... dar el e satul dar se uita la tine ca tu deshi eshti vai de tine, el tzi-ar lua shi coaja de la gura... ca se lacomeshte... shi tanjala deja e ca shi cum ai fi facut deja pacatul adica nu ca shi cum ci chiar l-ai shi facut... deci vezi cat e de grav? dar atunci sa-l shi faci... e nenorocire, asha cum constatzi ca e masturbarea... shi auzi acolo, e recomandata prin shcoli shi spitale... poi alea sunt shcolile shi spitalele sodomei shi gomorei... deci iata ca shi eu sunt deacord cu tine, dar prea tarziu ca multe am patimit... deci n-am fost intzelept ???:(:(

Grav e ceea ce face rau.

vsovi 20.03.2008 09:21:26

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Citat:

Grav e ceea ce face rau.

dar nu tzie, ci lui Hristos, ca multzi credem ca daca avem disperarea ce obliga la patima la repacatuire, adica un fel de sevraj al desfranarii poftioaicei, credem ca trebuie s-o hranim, sa facem iute pacatul ca murim, ca se-ntampla ceva, ca ne crapa inima sau creierul sau un vas daca nu pacatuim imediat in curvie sau mancare ori nu explodam intr-un fel de masturbare maniosulban verbala plina de sudalme, necaz sau deznadejde amara....

deci grav e ceea ce face rau dupa carte shi nu dupa cum ni se pare noua... ori la lumea elevanta a veacului in care traim... care-i invatza in shcoli shi licee pe fetitze sa practice sexul cu gura shi pe baietzi cu calculatorul sau cu mana oridecateori au nevoie ca sa-i linishteasca... poi ei nu se intreaba ce urmeaza dupa perioada de dupa linishte? ca aia tzien o zi, o ora, o saptamana... dar apoi?

dar mi-am dat seama ca nu asta e cel mai grav ci ma gandesc ca desenele animate la copii, poveshtile shi scenele shi racitarile publice, serbarile, asha spune Cuvantul lui Dumnezeu ca sa nu be lasam copii pe scena, shi nici sa se tzina de profesori...

deci imi pare ca toate ce ne atrageau pe vremea comunismului, alea ne fac cel mai rau:

ciocolata, bananele, alunele americane, shampania shi wiskiul, salamul de sibiu shi shunca de praga, filmele americane shi desenele animate, adidashii shi pumele shi blugii, cafeaua shi coca-cola sau pepsi, ceafa de porc pentru gratare, dolarii shi valuta, guma de mestecat shi protexurile, mingile de piele plasticate, rachetele de tenis shi schiurile fisher, claparii, gecile prespalate cu fermuare, oterii, apa calda shi lumina electrica permanenta, cutiile de bere, inghetzata de toate sortimentele, ungventele alea vietnameze shi ginsengurile, shi celelalte lucruri pe care le jinduiam cand eram in autopushcaria comunista a cezarului... alea mi se par grave dar abea acum... atunci mi se parea invers, ca e grav sa nu le avem pe masa shi la dispozitzie ???:(:(

Traditie 20.03.2008 10:20:45

Citat:

deci grav e ceea ce face rau dupa carte shi nu dupa cum ni se pare noua... ori la lumea elevanta a veacului in care traim

dar mi-am dat seama ca nu asta e cel mai grav ci ma gandesc ca desenele animate la copii, poveshtile shi scenele shi racitarile publice, serbarile, asha spune Cuvantul lui Dumnezeu ca sa nu be lasam copii pe scena, shi nici sa se tzina de profesori...

Pacatele de care spune cartea, adica cele mentionate în slujba Spovedaniei, sunt pacatele împotriva lui Hristos, adica niste fapte care ne fac noua rau iar lui Hristos Îi fac rau prin pierzarea noastra, pentru care El sufera.

Iar calcarea constiintei, adica atunci când tu ai credinta ca ceva e rau si totusi faci, chiar daca continutul faptei nu e grav, de pilda o plimbare sau chiar cea mai mica miscare a unui deget sa zicem, sunt pacatele împotriva Duhului Sfânt, cele din îndoiala, care omoara sufletul. De primele ne dam seama când dobândim o cunoastere din cartile bisericesti sau cuvintele altor oameni si efectul lor înceteaza spontan.

De celelalte ne poate vindeca doar Duhul Sfânt fiindca ele aduc o uitare si o moarte reala a sufletului. Dar ca sa ne vindece Duhul Sfânt trebuie sa petrecem neîncetat în rugaciune si câti sunt care fac asta? De aceea Mântuitorul a zis ca pacatul împotriva Duhului Sfânt nu se iarta, adica nu se vindeca, pentru ca Dumnezeu nu mai are mijloacele de a ajuta pe om.

Un pacat poate fi si împotriva lui Hristos si împotriva Duhului Sfânt sau numai împotriva unuia.

.....

Din punct de vedere al societatii, nu desenele animate sunt grave ci credinta materialista propovaduita în scoli, biologia etc si continuarea ei, credinta în medici. Medicii sunt principalii vinovati de conspiratia tacerii în privinta mastutbarii si a patimilor trupesti. Ei sustin ca perversiunile, gomoria, sodomia, sunt firesti si nevatamatoare si alte prostii asemanatoare.

vsovi 20.03.2008 10:49:06

Iarta-ma Traditzie ca nu asha observ eu...

Pacatele impotriva Duhului sfant sunt cele impotriva Adevarului, a Dreptei Credintze shi a Rugaciunilor Harice care sunt date oamenilor sa se mantuiasca, deci a lucra sau a face ceva impotriva lor nu sunt iertate prin alte lucruri prin iertarea ce ar decurge din alte fapte bune ci acestea necesita iertarea din parte lui Dumnezeu, indreptare din parte Lui... nu ca nu pot fi iertate daca le-ai facut ci nu se iarta asha in virtutea inertziei, in virtutea bunatatzii tale sau in iertarea dintre oameni sau societate, ci ramanad cu ele nepocaite la Hristos, te duci in iad...

Iar celelalte pacate sunt mai putzin grave tocmai cu nu au caracter de genocid duhovnicesc la sufletul neamului omenesc

Acuma spui de un fel de indoieli sau o sigurantza referitoare la micile lucruri care avem impresia ca personal ne-ar afecta, poi a ne situa in credintza, ne spune sf Pavel ca daca cineva crede ca se raneshte daca manaca ceva, de exemplu carne, atunci cel in credintza are datoria de a nu manca nici el carne de fatza cu acesta pentru ca nu cumva sa fie ranit in credintza lui, acel sarman cu cuget mai slab, deci aici ne arata ca nu avem voie sa calcam in picioare printr-o indrazneala shi o incredere falsa pe aproapele nostru care crede altfel shi tzine sa nu manance sau sa posteasca sau sa nu calce nicio regula cat de mica pentru Hristos, din putzina lui credintza care ii cere mai multa straduintza pentru a dobandi mai multa Nadejde la Hristos shi credintza in Dumnezeu ca nu va patzi asha cum i se pare lui daca nu face exact asha cum shtie el sau cum asculta el de la maimarii lui, sau se sminteshte vazand pe altzii mai tari ca el in credintza, pe unii mancand, pe unii calcand una sau alta din porunci aflandu-se totushi in credintza...

nici nu shtii cat de grave sunt desenele animate shi poveshtile shi scena shi serbarea la copii, parintzii ar fi bine sa nu-i lase la nimic din acestea... practic sunt comedii de batjocura shi batjocorirea micilor temple ale Duhului Sfant... ??????:(

costel 20.03.2008 11:31:12

Draga Traditie, afirmatia "Un pacat poate fi si împotriva lui Hristos si împotriva Duhului Sfânt sau numai împotriva unuia." nu este ortodoxa. Prin pacate nu ma despart doar de Hristos sau doar de Duhul Sfant. Ma despart de Dumnezeu si astfel, ma instrainez de cele trei Persoane si nu de una. Nu uita ca cele trei persoane din Sfanta Treime nu inseamna trei dumnezei ci un Dumnezeu intreit. Deci, afirmatia din urma este gresita.

Traditie 20.03.2008 11:44:20

Expresia a fost folosita de Domnul, care a deosebit pacatul împotriva lui Hristos de cel împotriva Duhului Sfânt.

Dumnezeu fiind unul, prin pacat ne despartim de toate cele Trei Persoane dar expresia nu se refera la despartirea ce survine pacatului ci la natura celor doua feluri de pacate.

7th_Brigade_TzHL 21.03.2008 01:38:44

Sa te fereasca Dumnezeu de pacat impotriva Duhului Sfant. Nu doresc nimanui sa treaca prin asta. Oricum nu asta este tema topicului, si nu are nici o relevanta pentru tema topicului..

1 Corinteni 11:3 Dar voiesc ca voi sa stiti ca Hristos este capul oricarui barbat, iar [color=red]capul femeii este barbatul[/color], iar capul lui Hristos: Dumnezeu.

De ce este asha? Pentru ca Dumnezeu l-a construit pe barbat mai potrivit pentru a lua pe umerii sai poverile decizilor. Barbatii tind sa fie ma rationali, in timp ce femeile tind sa devina mai emotionale.

Practic rationalitatea barbatilor poate fi privita atat ca si un dezavantaj cat si ca un avantaj pentru a fi mai apti sa ia decizii. Barbatul si femeia sunt complementari in multe privinte.

Traditie 21.03.2008 02:55:50

Citat:

În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Dar voiesc ca voi sa stiti ca Hristos este capul oricarui barbat, iar [color=red]capul femeii este barbatul[/color], iar capul lui Hristos: Dumnezeu.[/b]

De ce este asha? Pentru ca Dumnezeu l-a construit pe barbat mai potrivit pentru a lua pe umerii sai poverile decizilor. Barbatii tind sa fie ma rationali, in timp ce femeile tind sa devina mai emotionale.

Practic rationalitatea barbatilor poate fi privita atat ca si un dezavantaj cat si ca un avantaj pentru a fi mai apti sa ia decizii. Barbatul si femeia sunt complementari in multe privinte.

Povesti. Femeia e un om incomplet pentru ca societatea o educa de mica sa se vada ca un obiect, nu ca un subiect. Lipsa ei de ratiunalitate si ambitie duce si la lipsa aspiratiei spre absolut si astfel la o determinare scazuta în lupta cu patimile sau la devierea în superstitii si fixisme.

Este deci o alienare aceasta caracteristica, de care femeia trebuie sa scape.

Femeia si barbatul nu se completeaza reciproc, fiecare trebuie sa fie o personalitate de sine statatoare în fata lui Dumnezeu, nu cum spune Sf. Pavel ca capul femeii e barbatul, nu Hristos.

istoica 21.03.2008 09:11:28

Traditie, atitudinea ta din postarea anterioara, chiar ma mira foarte mult. Adica sa inteleg ca pentru tine nu are importanta cuvantul apostolului Pavel? E ultimul lucru pe care l-as fi asteptat de la tine. Sa incepem sa neglijam Biblia si sa inventam dupa capul nostru nu este accetat de biserica ortodoxa. Dar poate nu am inteles eu bine.
Si de ce generalizezei? Nu asa sunt toate femeile si nici nu au fost asa dintotodeauna.
Societetea de astazi a influentat nu numai femeile in rau, dar si barbatii. Uita-te cati nu sunt in stare de nimic, nici macar sa-si castige existenta, Cati se ineaca in bautura, cati nu-si vad decat de propriile lor placeri pacatoase fara sa le pese de altceva decat de ei.
Cand a zis ca barbatul este capul femeii, apostolul a aratat de fapt randuiala pe care a lasat-o Dumnezeu in viata de familie. Pentru ca daca barbatul este asa cum trebuie, serios, grijuliu fata de familia lui, cautand binele alor lui si binele social este de la sine inteles, ca femeia trebuie sa asculte de el. Citeste te rog scrierile Sf Ioan Gura de Aur pe aceasta tema si cred ca o sa-ti dai seama unde ai gresit.

vsovi 21.03.2008 09:40:51

Citat:

Citat:

Dar voiesc ca voi sa stiti ca Hristos este capul oricarui barbat, iar [color=red]capul femeii este barbatul[/color], iar capul lui Hristos: Dumnezeu.[/b]

Povesti. Femeia e un om incomplet pentru ca societatea o educa de mica sa se vada ca un obiect, nu ca un subiect. Lipsa ei de ratiunalitate si ambitie duce si la lipsa aspiratiei spre absolut si astfel la o determinare scazuta în lupta cu patimile sau la devierea în superstitii si fixisme.

Este deci o alienare aceasta caracteristica, de care femeia trebuie sa scape.

Femeia si barbatul nu se completeaza reciproc, fiecare trebuie sa fie o personalitate de sine statatoare în fata lui Dumnezeu, nu cum spune Sf. Pavel ca capul femeii e barbatul, nu Hristos.

Foarte frumos spus:
"Povesti. Femeia e un om incomplet pentru ca societatea o educa de mica sa se vada ca un obiect, nu ca un subiect. Lipsa ei de ratiunalitate si ambitie duce si la lipsa aspiratiei spre absolut si astfel la o determinare scazuta în lupta cu patimile sau la devierea în superstitii si fixisme."

dar shi dumneata
"Femeia si barbatul nu se completeaza reciproc, fiecare trebuie sa fie o personalitate de sine statatoare în fata lui Dumnezeu, nu cum spune Sf. Pavel ca capul femeii e barbatul, nu Hristos."

shi Brigade, nu-i mai scriu inca odata citatul cu decizia shi ratzionalitate , va inshelatzi amandoi sarmanii de noi, caci este spre a lor pierzare cine pricepe shi interpreteaza prosteshte shi nu DUHOVNICESTE... ca DUHOVNICESHTE vorbeshte Domnul...

iar v-am zis BARBATUL=Plinitorul Poruncilor din shtiintza ca a auzit shi a vazut pe cel care i le-a dat... deci este credincios ca shi fidelitate vazuta " Ferice de tine Tomo ca ai vazut shi ai crezut
FEMEIA este plinitoarea poruncilor in credintza nevazuta, neshtiind cine a dat porunca shi poruncile ci ea nu a vazut shi nu a auzit pe Stapanul dar a ascultat shi a facut asha cum a facut Barbatul... "Dar mai fericitzi sunt cei ce au crezut shi n-au Vazut!"

Iarta-ma Doamne ca am talmacit dupa cum ai spus Tu... ca putzin credincios sunt eu ca nu sunt nici Femeie shi nici Barbat... ci dihor Domane sfinte...???:(:(

7th_Brigade_TzHL 21.03.2008 10:34:05

Citat:

Povesti. Femeia e un om incomplet pentru ca societatea o educa de mica sa se vada ca un obiect, nu ca un subiect.

Eu cred ca dimpotriva societatea educa femeia mai nou, cu noile influente ale feminismului sa se vada ca ceva mai mult decat este. Practic in momentul asta nevoia este una de revenire la normal.

Feminismul din societatea actuala tocmai asta face: incearca sa desfinteze 1 Corinteni 11:3

Si eu sunt de acord ca barbatul si femeia au personalitate de sine statatoare în fata lui Dumnezeu. Totusi in functiile care le au nu sunt perfect egali. De exemplu barbatul nu nashte. Daca si barbatul ar naste, ai avea dreptul sa spui ca in privinta asta nu sunt complementari.

Barbatul trebuie sa fie capul femeii, pentru a proteja aceasta fiinta gingasha de asprimea vietii. Prin faptul ca Dumnezeu l-a facut pe barbat cu o sensibilitate emotionala mai mica, l-a facut mai potrivit pentru a lua decizii, si a-si asuma deciziile.

vsovi 21.03.2008 12:07:22

cand oare o sa ia decizia shi de a auzi shi a se face plinitor shi nu doar iscoditor doar pentru a shti? ca e plin de decizii din astea, la un pahar cu baietzii, la ziar, la meci, la film, la semintze, la birt, la restaurant, la pat, la reviste, la shefie, la chiul, la ingamfare shi laudaroshenie... la injuraturi, la tupeu shi indreptatzire, shi ushuratatea indraznelii shi nerushinarii... duium are de astfel de decizii... iar femeia, obiect dupa el ca fufa...????????????:(:(:(

7th_Brigade_TzHL 21.03.2008 12:33:11

Citat:

cand oare o sa ia decizia shi de a auzi shi a se face plinitor shi nu doar iscoditor doar pentru a shti?

Ai dreptate cand spui ca si barbatul are responsabilitati si trebuie sa fie urmash adevarat lui Hristos. Asta ar fi idealul ca:
- si barbatul sa fie un crestin [color=red]practicant[/color]
- si femeia sa respecte barbatul

1 Corinteni 11:3 Dar voiesc ca voi sa stiti ca [color=red]Hristos este capul oricarui barbat[/color], iar [color=green]capul femeii este barbatul[/color], iar capul lui Hristos: Dumnezeu.

Acuma faptul ca barbatul merge la un pahar cu baietii, la ziar, la film, la seminte, etc... nu-i anuleaza dreptul de a fi cap al femeii.

vsovi 21.03.2008 12:45:27

nu-i anuleaza? atunci daca nu-i anuleaza ar trebui poate sa mearga shi femeia la bar, la bordel, la discutzii despre fufe, la meci, la semintze, la filme cu batai shi pacpac, la bere, la strand, la sala de fortza, la cafea, la scandal shi batai, poate ca asha ishi shi asculta barbatul ei... decat asha mult mai bine la cratitz... ca altfel ajnge o femeie sodomo-gomorica, purtand pe ea toate armele shi parfumurile ademenirii cu un ranjet tamp ce trimite la disponibilitatea ce da pe spate orice barbat... ca doar niciunii n-au nevoie de femei ce de obiecte, papushi cum zice Traditzie, shi ele saracele se conformeaza, de mici, intrand aceasta ascultare de barbat in traditzie... adica femeia fiind datoare sa fie supusa barbatului... poi doar in cazul in care barbatul e barbat, shi atunci aceasta datorie shi-o ia chiar ea din dragoste de Dumnezeu, de Hristos, dar cand barbatul nu mai e barbat ci BarBARbar... nu cred sa mai aiba femeia niciodatorie shi nic barbatul nu mai poate emite pretentzii ca are vre-un drept asupra ei... caci cu primul fum de tzigara, cu primul paharel de tarie, cu prima ceashca de cafea, cu prima privire intamplatoare spre alta, nu mai vorbeshte barbatul ci paganul... iar paganului, sa i se ea shi nu sa i se dea... ca asha a randuit Dumnezeu. :)

istoica 21.03.2008 13:02:46

Iata ce am gasit intr-o postare din februarie (referitor la nunta), pentru topicul nostru: Vorbea Pr. Cleopa
"Uite ce, le-am zis. Cat ar fi femeia de invatata, trebuie sa fie supusa barbatului. Ca barbatul este cap al femeii si Hristos cap al barbatului. In ordinea asta este ierarhia in familie.
Iata cum este : Pe femeie a lasat-o Dumnezeu ajutatoare omului. De aceea zice Sfantul Ioan Gura de Aur : " femeia este liman al barbatului ". Barbatul, saracul, vine amarat cu cele mai mari greutati in societate, conduce osti, razboaiele; este mare raspunzator la intreprinderi de stat, in guvern, vine obosit. Dar femeia trebuie sa fie liman. Sa stie sa-l intampine totdeauna cu un cuvant bun, cu blandete, sa-i pregateasca mancarea, sa-i faca haine, sa-l porneasca, sa-l primeasca cand vine de undeva. Intotdeauna ea trebuie sa fie aceea care sa odihneasca pe barbat, pentru ca-i ajutatoarea lui.
Dar cea mai mare misiune pe care o are femeia in familie, nu-i asta : numai sa-i faca mancare barbatului si imbracaminte. Cea mai mare misiune pe care o are femeia in familie, rolul ei este sa fie mama de copii !"
vsovi, din postul tau am inteles ca daca barbatul greseste,femeia nu mai are nici o datorie fata de el. Nu cred ca asa invata biserica noastra. Chiar si in cazul in care o maltrateaza,ea trebuie sa se poarte cu respect si sa-si indeplineasca datoria de sotie, chiar daca cel de langa ea nu merita.Ascultarea ei inceteaza cand este pusa sa faca ceva care este pacat.

7th_Brigade_TzHL 21.03.2008 13:06:19

Citat:

caci cu primul fum de tzigara, cu primul paharel de tarie, cu prima ceashca de cafea, cu prima privire intamplatoare spre alta, nu mai vorbeshte barbatul ci paganul... iar paganului, sa i se ea shi nu sa i se dea... ca asha a randuit Dumnezeu. :)

primul paharel de tarie nu anuleaza dreptul barbatului de a fi cap femeii, pentru ca asha spune Dumnezeu in sfanta scriptura:

1 Timotei 5:23 De acum nu bea numai apa, ci [color=red]foloseste putin vin[/color], pentru stomacul tau si pentru desele tale slabiciuni.

Cafea eu nu consum, dar si daca as consuma nu se poate spune clar ca e pacat. Pentru ca exista si un rol terapeutic in cafea. Ajuta intestinele, reduce incidenta cancerului de colon si problemele la rinichi.

Privirea intamplatoare spre alta nu este pacat daca omul nu se uita "ca sa o pofteasca" asha cum a spus Iisus. Deci nu trebuie sa fim mai farisei decat fariseii.

vsovi 21.03.2008 13:11:18

Citat:

În prealabil postat de istoica
Iata ce am gasit intr-o postare din februarie (referitor la nunta), pentru topicul nostru: Vorbea Pr. Cleopa
"Uite ce, le-am zis. Cat ar fi femeia de invatata, trebuie sa fie supusa barbatului. Ca barbatul este cap al femeii si Hristos cap al barbatului. In ordinea asta este ierarhia in familie.
Iata cum este : Pe femeie a lasat-o Dumnezeu ajutatoare omului. De aceea zice Sfantul Ioan Gura de Aur : " femeia este liman al barbatului ". Barbatul, saracul, vine amarat cu cele mai mari greutati in societate, conduce osti, razboaiele; este mare raspunzator la intreprinderi de stat, in guvern, vine obosit. Dar femeia trebuie sa fie liman. Sa stie sa-l intampine totdeauna cu un cuvant bun, cu blandete, sa-i pregateasca mancarea, sa-i faca haine, sa-l porneasca, sa-l primeasca cand vine de undeva. Intotdeauna ea trebuie sa fie aceea care sa odihneasca pe barbat, pentru ca-i ajutatoarea lui.
Dar cea mai mare misiune pe care o are femeia in familie, nu-i asta : numai sa-i faca mancare barbatului si imbracaminte. Cea mai mare misiune pe care o are femeia in familie, rolul ei este sa fie mama de copii !"
vsovi, din postul tau am inteles ca daca barbatul greseste,femeia nu mai are nici o datorie fata de el. Nu cred ca asa invata biserica noastra. Chiar si in cazul in care o maltrateaza,ea trebuie sa se poarte cu respect si sa-si indeplineasca datoria de sotie, chiar daca cel de langa ea nu merita.Ascultarea ei inceteaza cand este pusa sa faca ceva care este pacat.

n-ai intzeles drept ci stramb, ca am zis ca daca barbatul gresheshte nu mai are drept sa-shi revendice dreptul de barbat...

vsovi 21.03.2008 13:19:47

brigade, draga sora, poi nu am scris paharel de tarie? iar taria in limbajul nostru inseamna alcool tare... iar drogurile, shi cafeua shi tutunul toate au shi efect terapeutic, halucinogen, iar cafeaua te baga pe pilot automat turand la maxim sa lucrezi la caramizile lui Faraonul lumii asteia... deci citeshte te rog mai atent ca sunt bolnav de contrazicere... shi n-ash vrea sa ma scap in brishca... ci cu brishcutza sa-mi tai cale stramta spre Hristso... sau macar sa ma tzin dupa aia care au taiat boschetzii, papurishul, au legat lianele, au dat cu matura shi au chemat pe cei pacatoshi, deci bine ar fi sa ma tzin dupa pacatoshii care merg la indreptare shi nu la sarbatoare campeneasca, ca la chermeze suntem primii,... poate macar ma trage curentul tzinandu-ma in trena lor... de ma vindec shi eu... ca de lene, nici sa ma ridic nu-mi mai vine... ca lenea nu doare dar omoara...??????:(:(??????:(:(

7th_Brigade_TzHL 21.03.2008 13:24:33

Citat:

n-ai intzeles drept ci stramb, ca am zis ca daca barbatul gresheshte nu mai are drept sa-shi revendice dreptul de barbat...

Daca barbatul greseste, femeia care a fost facuta sa fie [color=red]"ajutor potrivit"[/color] pentru barbat, trebuie sa il ajute sa se indrepte.

Deci barbatul nu isi pierde dreptul la ajutor.

Daca are dreptul la ajutor, atunci inseamna ca exista posibilitate de indreptare. Toti gresim in multe feluri.. si barbati si femei..

7th_Brigade_TzHL 21.03.2008 13:31:27

Citat:

sunt bolnav de contrazicere... shi n-ash vrea sa ma scap in brishca... ci cu brishcutza sa-mi tai cale stramta spre Hristso...

Pildele lui Solomon 25:8 Nu aduce grabnic spre disputa, caci ce ai sa faci dupa aceea cand aproapele tau te va da de rusine?

Traditie 21.03.2008 14:33:38

Citat:

Traditie, atitudinea ta din postarea anterioara, chiar ma mira foarte mult. Adica sa inteleg ca pentru tine nu are importanta cuvantul apostolului Pavel? E ultimul lucru pe care l-as fi asteptat de la tine. Sa incepem sa neglijam Biblia si sa inventam dupa capul nostru nu este accetat de biserica ortodoxa. Dar poate nu am inteles eu bine.
Si de ce generalizezei? Nu asa sunt toate femeile si nici nu au fost asa dintotodeauna.
Societetea de astazi a influentat nu numai femeile in rau, dar si barbatii. Uita-te cati nu sunt in stare de nimic, nici macar sa-si castige existenta, Cati se ineaca in bautura, cati nu-si vad decat de propriile lor placeri pacatoase fara sa le pese de altceva decat de ei.
Cand a zis ca barbatul este capul femeii, apostolul a aratat de fapt randuiala pe care a lasat-o Dumnezeu in viata de familie. Pentru ca daca barbatul este asa cum trebuie, serios, grijuliu fata de familia lui, cautand binele alor lui si binele social este de la sine inteles, ca femeia trebuie sa asculte de el. Citeste te rog scrierile Sf Ioan Gura de Aur pe aceasta tema si cred ca o sa-ti dai seama unde ai gresit.

A absolutiza Scriptura nu este un lucru chibzuit. Numai Dumnezeu este absolut. Scriptura este o carte de folos si Dumnezeu nu a creat-o perfecta, asa cum (aparent) este Coranul, care de fapt e o lucrare draceasca.

Aceasta e una din imperfectiunile Scripturii si consider ca nu trebuie aplicata.

Din cât îmi amintesc, e singura recomandare a carei utilitate nu este aparenta.

Da, barbatii sunt abrutizati, dar privind la oamenii care lupta cu patimile, calugarii si calugaritele, observam ca barbatii se manifesta ca oameni deplini, persoane care aspira la unirea cu Dumnezeu pe când femeile nu au aceasta.

Eu cred ca dimpotriva societatea educa femeia mai nou, cu noile influente ale feminismului sa se vada ca ceva mai mult decat este. Practic in momentul asta nevoia este una de revenire la normal.

Feminismul din societatea actuala tocmai asta face: incearca sa desfinteze 1 Corinteni 11:3

Barbatul trebuie sa fie capul femeii, pentru a proteja aceasta fiinta gingasha de asprimea vietii. Prin faptul ca Dumnezeu l-a facut pe barbat cu o sensibilitate emotionala mai mica, l-a facut mai potrivit pentru a lua decizii, si a-si asuma deciziile.

Nu am folosit bine cuvântul educa, trebuia sa zic ca le alieneaza. Adica de mici sunt privite ca niste viitoare frumuseti si astfel sunt influentate sa cada într-un autism, pierzând întelegerea persoanei umane ca ipostas, chip al lui Dumnezeu, micro-centru al universului.

Am vorbit deci de mentalitatea societatii care exista dinaintea epocii moderne.

Feminismul are o latura buna, combatarea subordonarii femeii fata de barbat, dar totodata promovând si asa-zisa valoare a feminitatii afecteaza constiinta societatii despre natura umana, care nu are sex.

Femeia nu trebuie aparata ci ajutata sa devina puternica. Numai un om puternic poate fi fericit.

istoica 21.03.2008 15:03:31

"Aceasta e una din imperfectiunile Scripturii si consider ca nu trebuie aplicata."
Dar interpretarea Scripturii nu este la latitudinea oricarui individ, pentru ca suntem slabi, nestiutori si usor de dus de nas de dusmanul de moarte al omului. Tocmai de aceea au fost sinoadele ecumenice, ca marturii a majoritatii credinciosilor dintre care cei mai multi erau sfinti care faceau minuni. Daca fiecare interpreteaza cum crede atunci vom avea miliarde de eresuri, fiecare avand eresul lui. Asta n-am scos-o de la mine.
Chiar Traditia pastreaza aceasta regula in privinta femeilor, deoarece daca te uiti in Pravilele bisericesti o sa vezi ca daca un barbat poate divorta fara probleme de o femeie care l-a inselat, pentru o femeie lucrurile sunt mai coplicate.
Nu stiu ce te face sa crezi ca femeile nu au dorinta de a se uni cu Hrisos si ca ele nu lupta cu patimile sau ca Dumnezeu nu le la posibilitatea sa se mantuiasca la fel ca barbatii. Ideea asta am intalnit-o in Coran.
Este o eroare. Dumnezeu nu este nedrept sa creeze oameni care nu se mantuiesc apriori.

7th_Brigade_TzHL 21.03.2008 15:16:09

Citat:

Scriptura este o carte de folos si Dumnezeu nu a creat-o perfecta, asa cum (aparent) este Coranul, care de fapt e o lucrare draceasca.

Aceasta e una din imperfectiunile Scripturii si consider ca nu trebuie aplicata.

Biblia este perfect compatibila cu [b]Biserica Ortodoxa[].

Biblia este perfect compatibila cu [b]Traditia[].

[b]Biblia[] este perfecta.

S-au chinuit atatia potrivnici sa gaseasca o greseala in Biblie sau in Biserica Ortodoxa, si nu a reusit niciunul!

Ceea ce ai spus referitor la afirmatia Sfantului Apostol Pavel, din 1 Corinteni 11:3 insa este goarte gresit, pentru ca l-ai acuzat pe cel mai mare apostol al lui Hristos ca a facut o greseala atunci cand a spus ca barbatul este capul femeii. Pavel a spus de la Dumnezeu ceea ce a spus, nu a spus de la el. [color=red]Dumnezeu nu greseste![/color]

vsovi 21.03.2008 15:42:37

Citat:

Scriptura, adica scrierile sfintzilor este mai mult decat perfecta intrucat in ea este Duhul Sfant care a scris-o, shi nu prin oameni ci prin Dumnezeu, caci Domnul prin oameni-Dumnezeu a scris..

shi cine va nesocoti shi va scoate o cirta sau o iota, deci o virgula sau un punct, cachi Hristos, virgula shi punct este, din Scriptura shi traind shi facand astfel asha va invatza, acela mic se va chema in Impartzia Cerurilor...

deci femeia din dragoste pentru barbat este chemata sa-l creada shi sa-l asculte shi sa poarte semn de cinstire a capului ei care este Barbatul, cand se roaga sau prooroceshte, cu atat mai mult cu cat acesta il are drept Cap pe Hristos-Dumnezeu.

vsovi 21.03.2008 15:48:46

Traditzie:
"Nu am folosit bine cuvântul educa, trebuia sa zic ca le alieneaza. Adica de mici sunt privite ca niste viitoare frumuseti si astfel sunt influentate sa cada într-un autism, pierzând întelegerea persoanei umane ca ipostas, chip al lui Dumnezeu, micro-centru al universului.
-FOARTE DEACORD
Am vorbit deci de mentalitatea societatii care exista dinaintea epocii moderne.
-ASHA
Feminismul are o latura buna, combatarea subordonarii femeii fata de barbat, dar totodata promovând si asa-zisa valoare a feminitatii afecteaza constiinta societatii despre natura umana, care nu are sex.
-POI daca nu ar avea conshtiintza sex sau natura umana, cui ii sunt adresate cuvintele: SA NU TE DESFRANEZI? ; SA NU POFTESHTI NIMIC DIN CE NU ESTE AL TAU?

Femeia nu trebuie aparata ci ajutata sa devina puternica. Numai un om puternic poate fi fericit.
PUTEREA ADEVARATA SHI SFANTA PLINA DE DRAGOSTE CURATA NU VINE DECAT PRIN HRISTOS, aialalta este puterea demonica a mandriei "

Traditie 21.03.2008 15:51:42

Citat:

Chiar Traditia pastreaza aceasta regula in privinta femeilor, deoarece daca te uiti in Pravilele bisericesti o sa vezi ca daca un barbat poate divorta fara probleme de o femeie care l-a inselat, pentru o femeie lucrurile sunt mai coplicate.
Nu stiu ce te face sa crezi ca femeile nu au dorinta de a se uni cu Hrisos si ca ele nu lupta cu patimile sau ca Dumnezeu nu le la posibilitatea sa se mantuiasca la fel ca barbatii. Ideea asta am intalnit-o in Coran.
Este o eroare. Dumnezeu nu este nedrept sa creeze oameni care nu se mantuiesc apriori.

Vad ca cunosti despre Sf. Sinoade si pravilele si nu ai gasit nimic serios despre subordonarea femeilor fata de barbati.

Mântuirea este dobândirea lui Dumnezeu iar pentru asta omul trebuie sa fie deplin. Subordonarea fata de alt om afecteaza constiinta despre sine a femeii. Este o înjosire grava a chipului lui Dumnezeu,. daca nu o distrugere.

[b]Ceea ce ai spus referitor la afirmatia Sfantului Apostol Pavel, din 1 Corinteni 11:3 insa este goarte gresit, pentru ca l-ai acuzat pe cel mai mare apostol al lui Hristos ca a facut o greseala atunci cand a spus ca barbatul este capul femeii. Pavel a spus de la Dumnezeu ceea ce a spus, nu a spus de la el. Dumnezeu nu greseste!

Ideea ca Dumnezeu a dat o carte perfecta sau completa e o prejudecata omeneasca întâlnita la sectanti si musulmani. Planurile lui Dumnzeu, caile pe care El lucreaza sunt mult mai tainice si complexe.

Chiar Sf. Pavel spune uneori ca vorbeste de la el, nu de la Dumnezeu.

vsovi 21.03.2008 15:52:53

Fereasca Dumnezeu ca e
10.Sa nu pofteshti nimic din ceea ce este a aproapelui tau.

Doamne iarta-ma ca strambarii Legii ii urmeaza mortea...

vsovi 21.03.2008 15:58:15

Traditzie
"Ideea ca Dumnezeu a dat o carte perfecta sau completa e o prejudecata omeneasca întâlnita la sectanti si musulmani. Planurile lui Dumnzeu, caile pe care El lucreaza sunt mult mai tainice si complexe. "

daca musulmanii sau altzii absolutizeaza minciuni scrise de ei shi rastalmacirile lor, asta nu inseamna ca Scriptura nu e absoluta! iar sectantzii au taiat practica scripturii, iar musulmanii au absolutizat minciuna punand-o in practica cum ar trebui pusa Sfanta Scriptura dar nu ca shi paganii ci in TAINA... asteptand cu frica ziua Ta, cand vei veni sa plateshti fiecaruia dupa fapta sa, deci de la Hristos rasplata... ca cine shiu da singur sau shi-o primeshte de la oameni... acela ???:(:(:(:(

vsovi 21.03.2008 16:06:06

Citat:

Fereasca Dumnezeu ca e
10.Sa nu pofteshti nimic din ceea ce este a aproapelui tau.

Doamne iarta-ma ca strambarii Legii ii urmeaza mortea...

sunt complet idiot... am adaugat un ceea...
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

Traditie 21.03.2008 16:18:32

Citat:

daca musulmanii sau altzii absolutizeaza minciuni scrise de ei shi rastalmacirile lor, asta nu inseamna ca Scriptura nu e absoluta! iar sectantzii au taiat practica scripturii, iar musulmanii au absolutizat minciuna punand-o in practica cum ar trebui pusa Sfanta Scriptura dar nu ca shi paganii ci in TAINA... asteptand cu frica ziua Ta, cand vei veni sa plateshti fiecaruia dupa fapta sa, deci de la Hristos rasplata... ca cine shiu da singur sau shi-o primeshte de la oameni... acela ???:(:(:(:(

Scopul nostru e unirea cu Dumnezeu. Scriptura e doar o carte, nu poate fi absoluta.

7th_Brigade_TzHL 21.03.2008 16:22:35

[quote=Traditie]
Citat:

Subordonarea fata de alt om afecteaza constiinta despre sine a femeii. Este o înjosire grava a chipului lui Dumnezeu,. daca nu o distrugere.
...
Chiar Sf. Pavel spune uneori ca vorbeste de la el, nu de la Dumnezeu.
...

Subordonarea mea fata de guvern nu imi afecteaza constiinta de sine. Chiar Domnul Iisus ne indeamna sa fim supusi stapanirilor.

Subordonarea mea fata de sef la serviciu este absolut necesara pentru ca lucrul sa mearga bine. si sunt indemnat de Sfantul Apostol Pavel sa imi fac munca bine si cand nu sunt vazut de sefi, ca pentru Domnul.

Supunerea femeii, si punerea barbatului ca si cap este ca sa puna pe umarul barbatului cele mai mari greutati ale vietii. Uite dupa parerea ta feministele sunt fericite? Cele rebele, care urmeaza feminismul o fac spre propria lor paguba!

Pavel vorbeste de la el catre fetele fecioare, ca si unul care si el a primit Duhul Sfant, si in contextul in care peste 10 ani urma teribila prigoana a lui Diocletian. Citeste contextul te rog! Deci Biblia nu a greseste pentru ca este de la [color=red]Dumnezeu care nu greseste![/color]

costel 21.03.2008 16:41:08

Traditie, Scriptura nu e doar o carte. Am ajuns sa o privim asa, pentru ca nu am descoperit dincolo de cuvintele ei Cuvantul. Asta nu inseamna ca trebuie sa ramanem doar la ea, ca nu sunt protestant. Dar nici nu o pot socoti o carte printre carti, caci ea descrie nu numai ceea ce a facut Dumnezeu ci si ceea ce face si va face cu fiecare dintre noi.
Cat despre barbat si femeie, sa intelegem ca nu e unul superior altuia. Nu e nimeni in postura de obiect de experimentat.

istoica 21.03.2008 16:44:41

Traditie, eu cred ca aceasta problema nu trebuie sa o lamuresti pe forum. Incearca sa gasesti un duhovnic cu care sa o discuti. Mie mi se pare o problema serioasa. Si eu cred ca Bibila este perfecta. Sfintii Parinti spun la fel, si mai adauga ca acolo unde ni se pare ca este gresita, nu suntem noi in stare sa o intelegem.

vsovi 21.03.2008 16:50:42

Citat:

Citat:

Scopul nostru e unirea cu Dumnezeu. Scriptura e doar o carte, nu poate fi absoluta.

De ce nu poate fi absoluta cand multzi dintre sfintzi au intrat in imparatzie cu firmituri, ca spui dumneata sau ca tzi se pare ca e doar o carte din multzimea de cartzi ale bibliotecilor? E Absoluta shi Veshnica tataie Traditzie... chiar daca sectantzii o poarta ca s-o batjocureasca shi pe noi sa ne sminteasca... deci e treba ta cum crezi dumneata ca te vei uni cu Dumnezeu dar fara cercetarea scripturilor shi Biserica e cam greu... dar nu-i exclus... ca in multzi lucreaza doar botezul fiind curatzi cu inima... dar sunt mult mai lesne devoratzi de minciuna lumii asteia... dar shi cei ce cunosc ishi insheala viatza din lene...??????

Traditie 21.03.2008 17:42:28

Citat:

Subordonarea mea fata de guvern nu imi afecteaza constiinta de sine. Chiar Domnul Iisus ne indeamna sa fim supusi stapanirilor.

Subordonarea mea fata de sef la serviciu este absolut necesara pentru ca lucrul sa mearga bine. si sunt indemnat de Sfantul Apostol Pavel sa imi fac munca bine si cand nu sunt vazut de sefi, ca pentru Domnul.

Supunerea femeii, si punerea barbatului ca si cap este ca sa puna pe umarul barbatului cele mai mari greutati ale vietii. Uite dupa parerea ta feministele sunt fericite? Cele rebele, care urmeaza feminismul o fac spre propria lor paguba!

Pavel vorbeste de la el catre fetele fecioare, ca si unul care si el a primit Duhul Sfant, si in contextul in care peste 10 ani urma teribila prigoana a lui Diocletian. Citeste contextul te rog! Deci Biblia nu a greseste pentru ca este de la [color=red]Dumnezeu care nu greseste![/color]

Nu, dar subordonarea fata de alt om pretinsa în numele lui Hristos te separa de El.

Este o pozitionare a barbatului ca un fel de om superior, nu e doar ascultare, dar nici ascultare nu trebuie sa fie fiindca în casnicie se presupune ca cei doi devin un trup.

Femeia pune greutatile pe umarul barbatului fiindca este înclinata spre pasivitate si trebuie ajutata sa iasa din acest tip de a trai friindca numai un om alert, treaz duce lupta cu patimile.

Feministele sunt nemultumite, de cele mai multe ori sunt necasatorite dar au mai multe sanse la mântuire decât o femeie casatorita fiindca ultima traieste cu cineva fata de care e considerata inferioara si asta îi afecteaza întelegerea, care se modifrica de-a lungul timpului, caricaturizând-o. Uitati-va la o femeie batrâna si la o calugarita batrâna. Ultima si-a pastrat integritatea functiilor sufletesti si demninatea, cealalta arata ca o closca.

Între Pavel si Diocletian sunt vreo doua secole si jumatate.

Dar nici nu o pot socoti o carte printre carti, caci ea descrie nu numai ceea ce a facut Dumnezeu ci si ceea ce face si va face cu fiecare dintre noi.
Cat despre barbat si femeie, sa intelegem ca nu e unul superior altuia. Nu e nimeni in postura de obiect de experimentat.

Scriptura e data de Dumnezeu dar exista pericolul ramânerii la ea. Destinatia noastra e Dumnezeu cel viu si concret, deci Scriptura e doar un mijloc, nu trebuie absolutizata, mai ales atunci când e vorba de o regula, cum e cea cu supunerea femeii. Scrfiptura e facuta sa ne lumineze mintile, sa ne creeze o baza dogmatica dar cunoasterea adevarata a lui Dumnezeu vine prin Duhul Sfânt direct, nu prin Scriptura. Cunoasterea adevarata e radical diferita de teorie.

mirelat 21.03.2008 17:49:49

Citat:

Femeia pune greutatile pe umarul barbatului fiindca este înclinata spre pasivitate si trebuie ajutata sa iasa din acest tip de a trai fiindca numai un om alert, treaz duce lupta cu patimile.

din pacate, tot mai multi barbati in ziua de azi se complac in a lasa greutatile pe umerii femeilor.

femeia nu este inclinata spre pasivitate, din contra!

vsovi 21.03.2008 17:57:21

Domnule tu nu intzelegi ca nu e vorba de supunerea femeii ca la un stapan pagan? Nu este in Scripturi o astfel de regula, eventual vine din mentalitatea lumeasca ce a ajuns shi in "traditzia" creshtina iar tu vorbeshti ca shi cum ar fi shi o combatzi... deci vorbeshti aiurea desfintzand ceva ce nici nu exista, astfel ca asha procedeaza dracul, te pune sa luptzi pentru nimic dar in lupta asta distrugi toate cele bune... el ieshind biruitor shi distrandu-se de cearta provocata...

astfel ca shi itzi zic ultima oara:

FEMEIA este chemata sa-shi asculte shi sa-shi creada BARBATUL iar in casnicie sa se supuna shi sa-i fie supusa cu atat mai mult cu cat Barbatul fiind sluga vrednica a lui Hristos are datoria sa se smereasca shi sa fie mai mic decat aproapele sau, unde este inclusa shi consoarta sa... deci unde scrie shi unde se vede ca va fi ca o closhca? Va fi langa omul pe care i l-a dat Hristos pentru mantuire cu bunele shi cu relel ce vin asupra unicului trup de inger care este Cununia in care vor locui asha cum au promis in fatza lui Dumnezeu din dragoste shi nesilitzi de nimeni...

deci nu mai tot vedea in scripturi reguli inexistente... cu care te luptzi aiurea avand shi impresia ca e doar un Mijloc, nu e doar un mijloc, e Calea Adevarul shi Viatza care trebuie sa o mancam iar ea ne va amara pantecele shi in gura va fi dulce ca mierea... caci e calea spre pocaintza, moarte shi inviere... :)

7th_Brigade_TzHL 21.03.2008 18:00:22

Citat:

Feministele sunt nemultumite, de cele mai multe ori sunt necasatorite dar au mai multe sanse la mântuire decât o femeie casatorita fiindca ultima traieste cu cineva fata de care e considerata inferioara si asta îi afecteaza întelegerea, care se modifrica de-a lungul timpului, caricaturizând-o. Uitati-va la o femeie batrâna si la o calugarita batrâna. Ultima si-a pastrat integritatea functiilor sufletesti si demninatea, cealalta arata ca o closca.

Între Pavel si Diocletian sunt vreo doua secole si jumatate.

Rectific nu Diocletian, ci Nero. Nero a domnit intre anii 54-68.

Feministele nu au mai multe sanse la mantuire, pentru ca lupta impotriva a ceea ce Apostolul Pavel a spus inspirat de Duhul Sfant in prima epistola catra corinteni.

Supunerea femeii nu inseamna inferioritate ci subordonare. E o diferenta.

S-a constatat stiintific ca femeile casatorite sunt mai sanatoase decat cele nacasatorite.

7th_Brigade_TzHL 21.03.2008 18:14:00

Citat:

Nu, dar subordonarea fata de alt om pretinsa în numele lui Hristos te separa de El.

Efeseni 5:21 Supuneti-va unul altuia, [color=red]intru[/color] frica lui [color=red]Hristos.[/color]

Daca supunerea sau subordonarea n-ar separa de Hristos, Dumnezeu nu ar mai spune aceste cuvinte prin sfantul Apostol Pavel.

Uite inca o subordonare poruncita de Dumnezeu:
Efeseni 6:5 Slugilor, [color=red]ascultati de stapanii vostri[/color] cei dupa trup, cu frica si cu cutremur, intru curatia inimii voastre, [color=red]ca si de Hristos,[/color]

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:49:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.