Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   massmedia indeparteaza credinciosii de biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=359)

esox 14.05.2008 18:05:21

Mass media este doar un catalizator! Bisericile ramin goale din cauza bunastarii sau alergatului dupa ea. Astazi valoarea umana se masoara in bani nu in inteligenta, caracter samd. Crestinismul ne place sau nu nu este pt bogati si nici pentru cei care doresc bogatia.

scrabble 10.09.2008 09:54:44

Daca Biserica pierde credinciosi din cauza mass media, ceva e in neregula. Adica nu se poate ca un crestin adevarat sa renunte la religia lui din cauza ca asa zice la tv.

Bineinteles, exista si cei pe care eu prefer sa-i numesc crestini de ocazie, stiti voi care, cei care calca in biserica doar la botez, nunta si inmormantare. Ei sunt marea masa a romanilor care se declara crestini si tocmai pentru ca legatura lor cu biserica este atat de slaba, poate fi, probabil, taiata de un reportaj mincinos.

Dar vedeti dumneavoastra, problema se intrevede a fi mai adanca de atat. Dupa 89, BOR a reusit sa fie atacata pe toate fronturile de confesiuni nou intrate in tara. Acestea au reusit sa-si gaseasca adepti foarte repede, intr-o populatie infometata si infrigurata. Cu ajutoarele de la americani au venit si evanghelistii, bonus.

Eu sunt agnostic, dar mama e o buna crestin-ortodoxa. Nu suntem o familie avuta, dar amandoi ne-am dorit o biblie, mama pentru studiu si rugaciune, eu doar pentru studiu. Nu mica ne-a fost mirarea cand am mers la noi in parohie si am intrebat cat costa o biblie. Raspunsul: 70 de lei. O suma prea mare pentru noi.

Alte culte avizate la noi in tara reusesc sa tipareasca nu numai biblii de-ale lor, ci sute de carti si reviste pe care le distribuie pe degeaba, iar BOR, care are atatea surse de venit, nu poate sa distribuie o biblie la fiecare familie din parohie?

De ce nu bate la usa popa sa ma intrebe daca am biblie sau nu? De ce bate doar ca sa-mi puna o icoana in fata si apoi sa tina mana intinsa si eventual se uita urat la mine daca nu am bani?

Asta este, doamnelor si domnilor, motivul pentru care BOR pierde enoriasi. Atatia ani nu a avut nici un fel de concurenta, iar acum simte cum pierde credinciosi. Chiar si asa nu face nimic pentru a contracara acest fenomen. Trebuie sa se trezeasca din pasivitate daca vor sa aiba de castigat. Pana acum au avut enoriasii pe tava, de acum inainte trebuie sa se lupte pentru fiecare, o postura care nu le place de nici un fel.

Va multumesc.

dorinastoica14 10.09.2008 14:39:24

Imi permit sa spun cu nevrednicie si fara a avea pretentia de a fi cineva de acord cu mine citeva cuvinte.Massmedia serveste diferitelor interese de grup.Daca esti un crestin adevarat (si nu asa cum sunt eu care ma uit comentez,citesc,caut),nu te influenteaza nimic decit constiinta propriei tale ticalosii.Oare ce ar fi bine ? Sa vedem numai politica,doua ore la TV asa cum era pina in 89?
Cine a gustat din dulcele-a amar al credintei nu poate fi influentat de numic scris sau vazut in media. Si cine spune ca bisericile sau manastirile sunt goale inseamna ca nu merge acolo!Daca ar fi inca odata biserici cite sunt si tot pline ar fi(asa e la noi in Moldova) Dar asa cum am observat aici pe forum exista tendinta sa vedem numai partea intunecata a lucrurilor unii parca special scriu, pentru a pune in lumina proasta totul!!:)

AndreiB 10.09.2008 15:03:30

Citat:

În prealabil postat de scrabble

Eu sunt agnostic, dar mama e o buna crestin-ortodoxa. Nu suntem o familie avuta, dar amandoi ne-am dorit o biblie, mama pentru studiu si rugaciune, eu doar pentru studiu. Nu mica ne-a fost mirarea cand am mers la noi in parohie si am intrebat cat costa o biblie. Raspunsul: 70 de lei. O suma prea mare pentru noi.

frate, cred ca ai internet, nu?
:thumbsup:
descarca Biblia de pe net, ca sint zeci de site-uri care au Biblia online.
adevarat, te costa foaia si tusul.
putin efort... merita, nu?

scrabble 10.09.2008 19:21:12

Mama nu le are cu internetul, este femeie batrana si vrea o Biblie. Ar putea sa stranga pana la urma bani sa-si cumpere una, dar nu o face din principiu, pentru ca pretul cerut i se pare obscen.

Si nici un text electronic nu se compara cu placerea de a da o pagina mai departe, sau de a inchide cartea seara, apoi veioza, inainte de culcare.

Hartford 10.09.2008 20:13:22

Citat:

Mama nu le are cu internetul, este femeie batrana si vrea o Biblie. Ar putea sa stranga pana la urma bani sa-si cumpere una, dar nu o face din principiu, pentru ca pretul cerut i se pare obscen.

Si nici un text electronic nu se compara cu placerea de a da o pagina mai departe, sau de a inchide cartea seara, apoi veioza, inainte de culcare.

Atunci tu ca un copil cuminte si credicios daruieste-i se ziua ei sau alta ocazie o BIBLIE si nu mai scoate scuze pe aici.

Hartford 10.09.2008 20:15:40

Citat:

În prealabil postat de spinu
In ultima vreme au aparut diverse stiri la TV care, din cate am observat, ii infurie tare pe unii oameni si ii indeparteaza tot mai tare de Biserica. La ora actuala cei mai multi din cei care mai merg la biserica sunt batranii ,care se gandesc la sfarsitul lor probabil,si isi aduc aminte de Dumnezeu, in rest sunt foarte putin adulti si aproape mai deloc copii si tineri. Acest lucru se datoreaza si massmediei care pune paie pe foc de fiecarte data cand se ivesc fapte ale vreunui preot sau calugar, si le face oamenilor o parere proasta despre biserica si tot ce inseamna ea. Astfel, cred ca oamenii IL vor uita de tot pe Dumnezeu , si se va ajunge ,probabil, la alte persecutii a crestinilor.

Ce bine ca nu ma uit la TV decit la timpul probabil si asa evit sa-l vad pe pastor cum zbiara si nu vad nici criticile aduse la preoti :)

ancah 10.09.2008 22:07:19

scrabble: Ii poti cumpara mamei tale Noul Testament. Nu costa atat de mult.
Ma mir totusi ca la 20 ani de la revolutie mai e cineva care nu are biblie. Adica in 20 ani nu ai putut aduna acesti bani, daca tot iti doresti atat de mult sa o studiezi?
Mi se pare putin tras de par...sau doar vrei sa dai cuiva peste nas ca bibliile se vand, in loc sa se dea gratis ca la sectari. Hai, fii sincer...

scrabble 12.09.2008 00:35:52

Citat:

În prealabil postat de ancah
Ma mir totusi ca la 20 ani de la revolutie mai e cineva care nu are biblie. Adica in 20 ani nu ai putut aduna acesti bani, daca tot iti doresti atat de mult sa o studiezi?
Mi se pare putin tras de par...sau doar vrei sa dai cuiva peste nas ca bibliile se vand, in loc sa se dea gratis ca la sectari. Hai, fii sincer...

Pai n-ai citit mai sus ce-am scris? Mama are bani sa-si cumpere o Biblie, desi 70 de lei nu e de colo pentru ea. Dar tocmai pentru ca pretul i se pare cam mare, a decis sa protesteze renuntand sa mai cumpere o Biblie.

Eu o sa-i fac cadou una, de ziua ei. Insa era o intrebare de principiu: daca la sectarii aia se poate, BOR de ce nu poate? Cel mai urat raspuns la intrebarea asta ar fi "daca nu-i convine, sa se duca la sectari". Mama se declara crestin ortodoxa de cand se stie si n-ar pleca in ruptul capului la alta confesiune.

cozia 12.09.2008 04:53:44

Citat:

Citat:

Pai n-ai citit mai sus ce-am scris? Mama are bani sa-si cumpere o Biblie, desi 70 de lei nu e de colo pentru ea. Dar tocmai pentru ca pretul i se pare cam mare, a decis sa protesteze renuntand sa mai cumpere o Biblie.

Eu o sa-i fac cadou una, de ziua ei. Insa era o intrebare de principiu: daca la sectarii aia se poate, BOR de ce nu poate? Cel mai urat raspuns la intrebarea asta ar fi "daca nu-i convine, sa se duca la sectari". Mama se declara crestin ortodoxa de cand se stie si n-ar pleca in ruptul capului la alta confesiune.

Scrabble,
Sunt si Biblii mai ieftine la 35, 40 de lei, daca mai intrebi in jur sunt convins ca o sa gasesti una si gratis poate usor folosita.

Nu inteleg de ce nu folosesti pe cele sectare? ca sunt aproape identice, poti comanda gratis de pe internet, eu cu ele am inceput sa citesc de pe la baietii care veneau in tara inainte de 89 si le aduceau pe ascuns

deci du-te pe net la free Bible...in romanian

anita 12.09.2008 09:08:56

De curand am cumparat Noul Testament cu Psalmii si am dat 25 lei.
Eu cred ca merita un mic sacrificiu ,Evangheliile nu trebuie sa lipseasca din casa nici unui crestin ortodox.
Iar de la sectari nu va sfatuiesc sa luati ,chiar daca sunt gratuite,au modificari (nu intamplatore )si sunt totusi carti sectare .

achimovjan 12.09.2008 11:26:01

Citat:

În prealabil postat de anita
De curand am cumparat Noul Testament cu Psalmii si am dat 25 lei.
Eu cred ca merita un mic sacrificiu ,Evangheliile nu trebuie sa lipseasca din casa nici unui crestin ortodox.
Iar de la sectari nu va sfatuiesc sa luati ,chiar daca sunt gratuite,au modificari (nu intamplatore )si sunt totusi carti sectare .

Pai se poate calcula foarte simplu cat costa editarea unor Biblii,si cat se castiga cu pretul cu care se vand.Este evident ca se castiga mai mult.Pai credeti voi ca e vreun preot care sa vanda Biblii in pierdere,sa fim seriosi.Apoi eu va intreb,de unde sunt banii cu care s-a facut editarea Bibliei?Very simple,de la oamenii din Biserica,bani stransi cu diferite ocazii,ca doar Patriarhia nu are lanturi de magazine sau afaceri proprii.Deci iata ticalosie de ticalosie,strangi bani de la oameni,editezi Biblii pe banii oamenilor,si apoi le vanzi la preturi umflate la aceeasi oameni care au mai platit odata.daca voua vi se pare normal asa ceva,insemna ca traim pe planeta maimutelor.
Apoi astia care sunt numiti sectari,care dau Biblii pe gratis,fac un mare bine.Prima Biblie citita de mine a fost una penticostala,ca eram atat de sarac,ca nu-mi permiteam nici haine cum trebuie.Oamenii acestia atat de blamati de voi,au venit din Germania in satul bunicii mele,cu tiruri cu haine si hrana,si m-au imbracat de la piele,mi-au dat dulciuri de care nu gustasem in viata mea*aveam 11 ani),apoi ne-au dat si cate o Biblie.
Nu ne-au cerut nimic in schimb,nu ne-au spus nimic sa trecem la ei,sa uram preotii si alte de-astea.Eu si acum ma gandesc cu drag la ei.
Apoi,cand am crescut,m-am dus la Biserica la slujba.Am dat peste un popa,gars cat un porc,care imi tinea predici despre post si rugaciune.In fata altarului ii blestema pe sectanti,ii facea draci,dar nu dadea de pmana nimic la nimeni.Am aflat si de ce.Omul isi facuse o asigurare de viata foarte scumpa,cu pensie privata,care pe atunci era un lux,si platea la greu din banii oamenilor,ca la batranete sa aiba pesnie de 506 mii de dolari.
Va intreb pe voi acum,pe cine sa iubesc si admir eu dintre aceste doua specii de oameni?
Pe cine sa consider frate cu mine?Eu sunt si raman in Biserica,dar in vecii vecilor nu imi mai spun ortodox.
La fel si cu Patrirhia romana,cu felul in care face afarceri cu Biblii,cu carti de rugaciune,cu diferite carti din acest domeniu.Este o afacere,si nimic mai mult,pe banii oamenilor.
Si va mai spun ceva?Se tot plang astia ca B.O.R este saraca,ca Romania este saraca?Pai cum sa nu fie,cu astfel de pastori,de fapt de lupi pe care ii are in frunte.

scrabble 12.09.2008 11:35:46

Mama nu-si ia de la sectari din principiu. Dupa cum vedeti, mama mea este o femeie cu principii :))

cristiboss56 12.09.2008 20:19:57

Te rog mult iarta, dar draga Jan, la tine este o chestie obsesiva, cand vine vorba de Preotii nostri. Nu te supara , dar a-i compara cu lupi, si a-i face nevrednici nu mi se pare ceva firesc, normal, pana la urma. Experentele tale din trecut, te-au inversunat mult prea mult, impotriva celor ce pastoresc Biserica ORTODOXA.

ancah 12.09.2008 20:56:33

achimovjan: Eu sunt si raman in Biserica,dar in vecii vecilor nu imi mai spun ortodox
Jane, dezvaluie-ne atunci te rog motivul pentru care ai ales tocmai un forum crestin-ortodox si de ce te mai afli aici?

dorinastoica14 12.09.2008 21:15:25

Departe de mine gindul de a fi deacord cu cele scrise de Jam despre preoti si biserica.Ar fi mai bine daca obiectele de cult si cartile ar fi comercializate in afara spatiului de rugaciune asa cum este in unele locuri.
:) Daca intr-o biserica mica unde toata lumea se cunoaste dai de pomana carti care se afla de vinzare la pangar deja,esti privit cu ostilitate pentruca tulburi comertul cu acestea.

achimovjan 12.09.2008 22:36:15

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Te rog mult iarta, dar draga Jan, la tine este o chestie obsesiva, cand vine vorba de Preotii nostri. Nu te supara , dar a-i compara cu lupi, si a-i face nevrednici nu mi se pare ceva firesc, normal, pana la urma. Experentele tale din trecut, te-au inversunat mult prea mult, impotriva celor ce pastoresc Biserica ORTODOXA.

Eu v-am spus ce am trait,cele ce le stiu,iar concluzia ca multi sunt lupi am tras-o in urma faptelor lor.Nu toti sunt asa,insa eu m-am lovit de astfel de oameni si inca ma lovesc.de fapt,va spun sincer,ca sa nu ma mai enervez cu ei,ma duc la o Biserica mai mica,cu un preot nebagat in seama,etc.Chestia este ca am multi prieteni tineri,adolescenti,baieti si fete,cu care stau de vorba si-mi spun in continuare cum isi bat joc de ei.Poate voi traiti pe alta lume,poate nu vreti sa vedeti,poate va e teama sa vedeti,dar eu am mult de luptat cu felul in care isi bat joc ,mai ales de tineri,prin niste predici si sfaturi care ar putea sa-i bage la nebuni pe bietii oameni.Daca voi nu vreti sa ma credeti,eu nu am ce sa fac.Cand intru insa pe acest forum,si vad niste chestii ca asta cu Biblia,ca multe alte discutii,este imposibil sa nu ma enervez,sa nu reactionez.daca nu mi-ar pasa,as sta linisit in banca mea si as zice,fiecare cu treaba lui.Insa eu stiu ce efecte au astfel de chestii asupra omului,asupra gandirii lui,si nu pot sa tac.Poate multi cred ca daca spui adevarul despre preoti,ataci Biserica sau asa ceva.Sa stiti ca dragostea descopera totul,si defecte si calitati,dragostea inseamna sa vezi omul asa cum este,nu sa-l idealizezi.
Cu ce ajuatm noi Biserica daca facem ca strutul,daca ne este teama sa spunem adevarul.Vedeti,eu v-am povestit aceste lucruri despre un preot,si nu cu ura,insa cu manie,si tu,cristi,ai zis ca am ceva cu preotii.Pe tine,ca om,un asemenea comportament nu te revolta,nu ai vrea sa poti face ceva,macar sa-i feresti pe semenii tai de asemenea oameni?Oare chiar sa nu ne pese,oare chiar sa ne imbatam cu apa rece,sa zicem ca totul este perfect,ce extraordinari suntem noi?

achimovjan 12.09.2008 22:42:07

Citat:

achimovjan: Eu sunt si raman in Biserica,dar in vecii vecilor nu imi mai spun ortodox
Jane, dezvaluie-ne atunci te rog motivul pentru care ai ales tocmai un forum crestin-ortodox si de ce te mai afli aici?

Pai acest forum are doua nume,crestin-ortodox.Eu vorbesc in numele meu de crestin,pe cel de ortodox am zis ca nu-l mai accept,pentru ca nu inteleg de ce sa adaug la numele lui Hristos,si acronimul de dreptcredincios.Adica cum,este o ineptie si logica,si dogmatica si de orice fel.Pai daca eu ma numesc cu numele lui Hristos,normal ca sunt in dreapta credinta,doar daca,cum am mai spus,nu vreau sa ma deosebesc de altii prin mandrie,sa le zic ca eu sunt mai dreptcredincios decat ei.Eu unul,nu ma consider deloc mai drept credincios din start decat catolicii sau protestantii.Putem discuta si vedea unde gressesc ei,unde gresim noi,insa ca eu sa declar aprioric ca sunt dreptcredincios,iar pe ceilalti sa0i numesc tot din start ca eretici sau sectari mi se pare prea mult.
Asa ca eu sunt pe un forum crestin,iar partea cu orotodx nu ma intereseaza.

ancah 13.09.2008 00:40:23

Jane, regret, dar cu toate explicatiile tale pe mine nu ma convingi. Nu apartii azi unei biserici, maine alteia si la urma, pentru ca nu ti-i gasit locul, sa stai "intre" biserici, fara a apartine vreuneia.
L-ai vazut cumva pe Domnul Iisus Hristos venind cu pareri personale, exprimate dupa bunul plac? Sau, din potriva, L-ai auzit spunand: "ca sa se implineasca Scriptura "; sau "ca sa se implineasca cuvantul cel scris în Legea lor" ; "că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci si în psalmi."
Oare nu acesta este exemplul pe care trebuie sa-l avem permanent in fata ochilor?

Iar forumul are un singur nume: CrestinOrtodox. Nu te alunga nimeni; dar revino si tu.

cristiboss56 13.09.2008 14:52:09

Draga Jean, asta ti-e voia ! Dar credema ca Ortodoxia nu-i vinovata cu nimic pentru mania noastra, pentru neputintele si ratacirile noastre, pentru caderile si poticnirile noastre, pentru experientele mai mult sau mai putin fericite, ale noastre. Uite, draga Jean, te invit cu mult drag, la Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie , unde il vei cunoaste pe Parintele Paul si ai sa vezi cum multe din deziluziile, deceptiile tale se vor risipi si imi vei da dreptate. Numai sa vrei, draga Jean.

achimovjan 13.09.2008 17:01:17

Citat:

Jane, regret, dar cu toate explicatiile tale pe mine nu ma convingi. Nu apartii azi unei biserici, maine alteia si la urma, pentru ca nu ti-i gasit locul, sa stai "intre" biserici, fara a apartine vreuneia.
L-ai vazut cumva pe Domnul Iisus Hristos venind cu pareri personale, exprimate dupa bunul plac? Sau, din potriva, L-ai auzit spunand: "ca sa se implineasca Scriptura "; sau "ca sa se implineasca cuvantul cel scris în Legea lor" ; "că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci si în psalmi."
Oare nu acesta este exemplul pe care trebuie sa-l avem permanent in fata ochilor?

Iar forumul are un singur nume: CrestinOrtodox. Nu te alunga nimeni; dar revino si tu.

Nu este vorba de argumente,eu am zis clar ca orice om botezat in numle Sf Treimi face parte din Biserica,care este Trupul lui Hristos.Nu sutn de acord nici cu ortodocsii,nici cu catolicii,nici cu protestantii daca ei isi aroga dreptul de unica biserica adevarata.Asta este parerea mea,si nu inteleg ce legatra au citatele din Scriptura aduse de tine pt a justifica o pozitie unilatera ca a ta.Pai daca discuti cu un protestant,ai sa vezi ce argumente aduc ei din Scripturi.Sa stii ca in argumente nu vei reusi nimic cu nimeni,aici ste vorba de dragoste si de voia lui Dumnezeu.Iar eu cred ca voia Lui este ca noi toti sa ne iubim si sa ne ajutam,indiferent de religie,iar ceoi care suntem crestin "sa fim una",nu sa ne dam in cap cu argumnete pt a ne demostra superioritatea.

achimovjan 13.09.2008 17:13:02

Citat:

Draga Jean, asta ti-e voia ! Dar credema ca Ortodoxia nu-i vinovata cu nimic pentru mania noastra, pentru neputintele si ratacirile noastre, pentru caderile si poticnirile noastre, pentru experientele mai mult sau mai putin fericite, ale noastre. Uite, draga Jean, te invit cu mult drag, la Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie , unde il vei cunoaste pe Parintele Paul si ai sa vezi cum multe din deziluziile, deceptiile tale se vor risipi si imi vei da dreptate. Numai sa vrei, draga Jean.

Draga Cristi,pentru mine orice preot este un impreuna slujitor la mantuirea mea si a semenilor,deci eu nu caut si nu voi cauta niciodata ceva specila la nici unul dintre ei.Special pt mine ar fii sa-si faca datoria,adica sa faca Liturghia si sa impartasesca pe toti oamenii,nu numai pe unii,dupa voia lui.Un astfel de preot este unul normal,dupa modelul Sf Apostoli si al Mantuitorului insusi.Astefl de preoti cunosc insa numai in Grecia si in Occident,in Romania nu stiu decat pe Par Teofil de la Sambata de Sus.
Nu cer altceva de la nici un preot,nu cer a faca cine stie ce minuni,sa tina cine stie ce predici,sau orice altceva de acest fel.Toate acestea sunt bune,insa fara o cumuniune in Hristos,reala prun Euharistie restul este circ ieftin.
Poate par cam dur,insa mergi in Grecia,mergi in Occident si stai la o Liturghie,si aia sa vezi ca te vor intreba de ce nu te impartasesti,ai vreo problema cu Hristos de il refuzi,La noi este pe dos,totul este pe dos,insa ne laudam ca sunte in dreapta credinta.
Eu nu voi peria pe nimeni,pt ca aici este vorba de viata sau moartea unui om.Cine se rupe de Hristos euharistic moare,se ofileste si va ajunge mai devreme sau mai tarziu sluga celui rau.

achimovjan 13.09.2008 17:16:03

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Citat:

Draga Cristi,pentru mine orice preot este un impreuna slujitor la mantuirea mea si a semenilor,deci eu nu caut si nu voi cauta niciodata ceva specila la nici unul dintre ei.Special pt mine ar fii sa-si faca datoria,adica sa faca Liturghia si sa impartasesca pe toti oamenii,nu numai pe unii,dupa voia lui.Un astfel de preot este unul normal,dupa modelul Sf Apostoli si al Mantuitorului insusi.Astefl de preoti cunosc insa numai in Grecia si in Occident,in Romania nu stiu decat pe Par Teofil de la Sambata de Sus.
Nu cer altceva de la nici un preot,nu cer a faca cine stie ce minuni,sa tina cine stie ce predici,sau orice altceva de acest fel.Toate acestea sunt bune,insa fara o cumuniune in Hristos,reala prun Euharistie restul este circ ieftin.
Poate par cam dur,insa mergi in Grecia,mergi in Occident si stai la o Liturghie,si aia sa vezi ca te vor intreba de ce nu te impartasesti,ai vreo problema cu Hristos de il refuzi,La noi este pe dos,totul este pe dos,insa ne laudam ca sunte in dreapta credinta.
Eu nu voi peria pe nimeni,pt ca aici este vorba de viata sau moartea unui om.Cine se rupe de Hristos euharistic moare,se ofileste si va ajunge mai devreme sau mai tarziu sluga celui rau.

Am uitat sa mentionez intre preoti si pe 2 ierarhi romani,Mitropolitul Iosif si IPS Serafim Joanta,ambii insa din diaspora.In rest,nu stiu pe nici unul care sa-si faca datoria pe care o au catre Biserica.Adica fac cate ceav,insa esentialul,ceea ce mantuieste cu adevarat pe om nu-l fac,se pierd in tot felul de maruntisuri fara substanta.

sofiaiuga 13.09.2008 17:46:30

Citat:

Citat:

eu decit sa ma impartasesc cu nevrednicie si sa risc sa-mi fie spre osinda impartasania ,prefer sa ma spovedesc si sa ma impartasesc NUMAI DACA AM DEZLEGARE DE LA DUHOVNIC.Orice preot are o mare responsabilitate in leg cu administrarea acestei mari taine ,care este EUHARISTIA .Ei sint constienti de aceasta mare responsabilitate incit nu se pleaca la critici sau la ce fac altii ,ci se apleaca asupra canoanelor care au fost date sub actiunea DUHULUI SFINT .Ori pe ei la judecata de apoi n-o sa-i intrebe de cum au facut alti preoti ci de cum au procedat ei ,asa ca asta nu e criteriu ,..cum procedeaza altii .Treaba lor ,ei vor raspunde!

ancah 13.09.2008 18:39:07

Citat:

nu inteleg ce legatra au citatele din Scriptura aduse de tine pt a justifica o pozitie unilatera ca a ta.

Iisus Hristos a dat exemplu de ascultare, nu de neascultare. Ori daca te rupi de BO, care te-a botezat, e semn de neascultare, nu crezi?

achimovjan 13.09.2008 21:21:54

Citat:

Citat:

nu inteleg ce legatra au citatele din Scriptura aduse de tine pt a justifica o pozitie unilatera ca a ta.

Iisus Hristos a dat exemplu de ascultare, nu de neascultare. Ori daca te rupi de BO, care te-a botezat, e semn de neascultare, nu crezi?

Iisus Hristos este capul Bisericii si a ascultat de Dumnezeu Tatal,nu de oameni.Faptul ca nu s-a plecat oamenilor,ca nu a asculatat de ei,i-a atras de altfel si moartea.La fel noi,nu ne supunem oamenilor,nici macar Bisericii,penrt uca noi suntem parte a Bisericii,ci ne supunem capului Bisericii care este Hristos.
Cum ar fii ca o mana sa se supuna ochiului,sau gatul urechii.Toate insa asculta de cap,adica de Hristos.Este de altfel foarte simplu.
Asta cu ruptul de BO,iti amintesc ca la Botez se spune:"se boteaza robul lui Dumnezeu Ion(sa zicem),in numele Tatalui ,si al Fiului si al Sf Duh.Eu nu ma botez in numele nici unei factiuni a Bisericii,ci in numele Sf Treimi.
De altfel,acste lucruri sunt cat se poate de clare si de rationale,insa si fariseii,cand il aveau pe Hristos in fata,ii gaseau tot felul de silogisme,de rationamente,numai si numai sa-si pastreze ei putearea asupra oamenilor,ca sa-i stoarca de bani si sa-si bata joc de ei.La fel se intampla si azi,absolut la fel,numaica acum,fariseii stau cu Hristos in mana,in fata Sf Mese,se imppartasesc,si apoi se intorc cu fata catre popor,si cu o infinta viclenie spun:"cu frica de Dumnezeu,cu credinta si cu dragoste sa va apropiati",apoi ca ala circ,se intorc in altar cu Potirul in mana,fara sa fii impartasit pe nimeni,desi Biserica este plina,de si Hrstos s-a jertfit pt toti,nu numai pt ei,si rostesc cu si mai multa nerusinare si viclenie:"Mantuieste Dumnezeule poporul Tau,si binecuvinteaza mostenirea Ta",si ca sa fie nebunia totala,zic si ectenia,ascultati"Drepti primind dumnezeistile,sfintelel si infricosatoarele lui Hristos Taine,cu vrednicie sa multumim Domnului",atat rusine nu au,macar sa foloseasca singularul,sa zica"Ca un drept si vrednic ce ,sunt,am primit Tainele,iar voi pacatosilor,care luati doar anafura,ziceti si voi un Dooamne miluieste,ca atat meritati.
Daca voua va place sa fiti umiliti in felul asta,sa-so bata joc de voi astia care isi zic preoti,sa-si bata joc de Liturghie,de Hristos,de oameni de ingeri si Sfinti,de toti si de toate si voi sa le ziceti "sarut-mana parinte",insemanca noi,ca popor ne meritam soarta,ca nu mai avem nici un pic de demnitate,nici un pic de curaj si de dragsote,nici un pic de adevar si cinste in sufletele si-n inimile noastre.
Sa stiti ca-n Apocalipsa exista un cuvnat pentru acest popor,si anume,"Iar partea celor fricosi si necredinciosi si spurcati si ucigasi si desfranati si fermecatori si inchinatori la idoli este in iezerul care arde ,cu foc si cu pucioasa,care este moarte a doua"

ancah 13.09.2008 22:22:25

Citat:

...numaica acum,fariseii stau cu Hristos in mana,in fata Sf Mese,se imppartasesc,si apoi se intorc cu fata catre popor,si cu o infinta viclenie spun:"cu frica de Dumnezeu,cu credinta si cu dragoste sa va apropiati",apoi ca ala circ,se intorc in altar cu Potirul in mana,fara sa fii impartasit pe nimeni,desi Biserica este plina,de si Hrstos s-a jertfit pt toti,nu numai pt ei,si rostesc cu si mai multa nerusinare si viclenie:"Mantuieste Dumnezeule poporul Tau,si binecuvinteaza mostenirea Ta",si ca sa fie nebunia totala,zic si ectenia,ascultati"Drepti primind dumnezeistile,sfintelel si infricosatoarele lui Hristos Taine,cu vrednicie sa multumim Domnului",atat rusine nu au,macar sa foloseasca singularul,sa zica"Ca un drept si vrednic ce ,sunt,am primit Tainele,iar voi pacatosilor,care luati doar anafura,ziceti si voi un Dooamne miluieste,ca atat meritati.
Daca voua va place sa fiti umiliti in felul asta,sa-so bata joc de voi astia care isi zic preoti,sa-si bata joc de Liturghie,de Hristos,de oameni de ingeri si Sfinti,de toti si de toate si voi sa le ziceti "sarut-mana parinte",insemanca noi,ca popor ne meritam soarta,ca nu mai avem nici un pic de demnitate,nici un pic de curaj si de dragsote,nici un pic de adevar si cinste in sufletele si-n inimile noastre.
Sa stiti ca-n Apocalipsa exista un cuvnat pentru acest popor,si anume,"Iar partea celor fricosi si necredinciosi si spurcati si ucigasi si desfranati si fermecatori si inchinatori la idoli este in iezerul care arde ,cu foc si cu pucioasa,care este moarte a doua"

Multumesc pentru vorbele tale calde si pline de dragoste crestineasca, pe care le asterni aici. La tot ce ai spus despre preoti mai lipseste un singur lucru: harul primit pentru a ne ierta pacatele si a ne ajuta in mantuirea noastra. Pentru acest lucru ma plec in fata preotului si ii spun "Sarut mana, parinte!"

achimovjan 14.09.2008 00:12:06

Citat:

Citat:

...numaica acum,fariseii stau cu Hristos in mana,in fata Sf Mese,se imppartasesc,si apoi se intorc cu fata catre popor,si cu o infinta viclenie spun:"cu frica de Dumnezeu,cu credinta si cu dragoste sa va apropiati",apoi ca ala circ,se intorc in altar cu Potirul in mana,fara sa fii impartasit pe nimeni,desi Biserica este plina,de si Hrstos s-a jertfit pt toti,nu numai pt ei,si rostesc cu si mai multa nerusinare si viclenie:"Mantuieste Dumnezeule poporul Tau,si binecuvinteaza mostenirea Ta",si ca sa fie nebunia totala,zic si ectenia,ascultati"Drepti primind dumnezeistile,sfintelel si infricosatoarele lui Hristos Taine,cu vrednicie sa multumim Domnului",atat rusine nu au,macar sa foloseasca singularul,sa zica"Ca un drept si vrednic ce ,sunt,am primit Tainele,iar voi pacatosilor,care luati doar anafura,ziceti si voi un Dooamne miluieste,ca atat meritati.

Multumesc pentru vorbele tale calde si pline de dragoste crestineasca, pe care le asterni aici. La tot ce ai spus despre preoti mai lipseste un singur lucru: harul primit pentru a ne ierta pacatele si a ne ajuta in mantuirea noastra. Pentru acest lucru ma plec in fata preotului si ii spun "Sarut mana, parinte!"

Asa este,ei au luat har ca se ne ajute la mantuire,nimic mai adevarat.Numai sa o si faca,ca altfel este degeaba,ba mai mult incurca.Va dau ca exemplu faptul ca societatea vesteuropeana,cu toate bubele ei,pana nu s-a rupt de clerul catolic,care era la fel de rapace,nu a reusit sa-si revina si sa progreseze.Este adevarat,ca se poate spune ca aceasta societate a creat si o criza,mai ales ecologica si de sens,insa acesti oameni au vrut sa faca ceva,sa creeze si ei ceva,sa-si foloseasca talantul lor,nu sa-l ingroape.Acum,de bine de rau,datorita lor,avem si noi cateva facilitati,mcar ne deplasam mai repede,comunicam mai rapid,ne putem ajuta mai rapid,adica nu putem sa negam ca ne folosim de munca lor.
In acest sens am spus ca daca nu ajuta,incurca,pentru ca fata de Dumnezeu nu poti fii decat rece sau fierbinte.Reci sunt cei din occident,in sensul uneui oreintari excluzive spre lume,insa sincere iar fierbinit ar trebui sa fim noi,care putem fii stransi uniti cu Hristos.Despre caldicei,tot in Apocalipsa se spune "o,daca ai fii rece sau fierbinte!dar pentru ca esti caldicel,am sa te vasr din gura mea...",zice Mantuitorul.
Adica noi riscam a nu facem nimic nici in lume,cum incearac cei din occident,dar nici cu Hristos,sa valorificam lumea ,sa o transfiguram.adica sa fim caldicei,si cu,si cu,adica mai bine zis,nici cu,nici cu.
Iar aceasta transfigurare se face de crestini la Liturghie,si in viata de zi cu zi,plecand insa de la Liturghie,de la unirea cu Hristos in euharistie.
Poate par agasant cu aceste repetari,insa asat este datoria noastra de crestini,asa marturism noi ca suntem crestini.Altfel ce scop mai avem noi pe pamant.O sa ne trezim ca ne spune Mantuitorul,"voi sunteti sarea pamantului,dar daca si sarea se strica,cu ce o vom mai drege.Nu mai este buna de nimic,ci se arunca afara...".
Trebuie curaj,trebuie determinare si dorinta ca sa iesim din starea asat de latenta,de neam care nu face nimic,dar se lauda cu stramosii,ca everii de odinioara,care spuneau"Noi suntem fii lui Avraam,noi suntem urmasii lui Moise",si Mantuitorul le-a zis,"Dumnezeu poate si din pietrele acestea sa ridice urmasi lui Avraam",daca ati fii fii lui Avraam,ati face faptele lui Avraam.
In cazul nostru,prima fapta de crestin,dupa Botez,este a te uni cu Hristos in Sf Euharistie,apoi de aici pleaca restul.Noi ne plange,vai ce pacatosi suntem,vai ce nemernici suntem,vai si iar vai.Pai bine,omule,dar ia-o de la inceput.Insa omul o ia,dar tot fara Hristos,si iar ajunge la deznadejde,ca numai cu anafura si aghiazma,orice om normal ajunge la deznadejde.Pai ce,Sfintii Mucenici,cu ce se intreau,cu ce au dat milioane de jertfe,de unde aveau ei curajul sa infrunte cruzimea de nedescris a paganilor.Oare cu firea lor pamanteasca,oare cu taria lor?In sfarsit,sper sa intelegeti si sa incercati sa mergeti pe uremle sfintilor,care dimineata se duceau la Liturghie,se imprtaseau si pana seara marturiseau pe Hristos,unuii chiar mureau ca mucenici.
Acum insa,ciudatenia ciudateniilor este ca dusmani inu mai sunt paganii,nu ei ne impiedica sa ne unim cu Hristos,ci tocmai fratii nostrii,preoti si episcopi,care sunt in stare sa-ti dea cu ceav in cap daca vrei sa fii crestin autentic.Asta este lupta noastra,poate mai grea,insa greu este pana constientizezi cine sunt cei care se pun de-a curmezisul voii lui Dumnezeu cu oamenii.Daca astia sunt,nu avem ce face.Dar sa fim constienti,si sa ascultam ce zice Domnul"eu sunt Pastorul cel Bun,patorul cel Bun isi pune viata pentru oile sale.Iar cel platit,ale caror oi nu sunt ale sale,cand aude lupul venind lasa oile si fuge,pentru ca nu-l doare inima de oi.Eu sunt Pastorul cel bun,si oile mele ma cunosc pe mine,si asculta glasul meu."
Doamne ajuta!

ancah 14.09.2008 01:28:45

Citat:

Asa este,ei au luat har ca se ne ajute la mantuire,nimic mai adevarat.Numai sa o si faca...

Preotii fac partea lor, daca noi avem indrazneala de a-i deranja, preocupati fiind de mantuirea noastra.

achimovjan 14.09.2008 13:55:25

Citat:

Citat:

Asa este,ei au luat har ca se ne ajute la mantuire,nimic mai adevarat.Numai sa o si faca...

Preotii fac partea lor, daca noi avem indrazneala de a-i deranja, preocupati fiind de mantuirea noastra.

Asa este,perfect adevarat.Daca toti ne-am duce sa ne impartsim,toti care participam la Liturghie,nu ar mai indrazni sa refuze pe cineva.Inchipuieste-ti o Biserica plina,si toti se duc la impartasit.Va indrazni un preot sau ierarh sa zica,plecati de aici,pacatosilor.Cred ca nu.Deci trebuie curaj,trebuie hotarare,trebuie constiinta ca sat este voia Domnului,"asta sa o facti spre pomenirea mea", a zis Mantuitorul la Cina cea de Taina.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:57:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.