Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3666)

vsovi 17.12.2008 13:19:11

dar ai dreptate, cu ashtia cu sh shi tz, caci ce-oi fi facut ca sa merit sa fiu citit? asha este... mai bine citeshti scriptura decat sa-tzi chinui ochii cu scrisul meu dezlanat, draga shi stimabile frate wertigo...

ce vrea sa insemne numele tau, adica nickul?

wertygo 17.12.2008 13:24:40

Cea mai buna traducere pentru Fericiti cei saraci cu duhul pe care am gasit-o la sfintii parinti este fericiti cei saraci in duhuri rele , carora li se pare ca au putin Duh Sfant desi au mult.

mariamargareta 17.12.2008 13:35:35

Reply

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 104735)
peste tot cultul bisericesc + sa iei locul Patriarhului = carmauirea intregului Pamant [SIZE=4][COLOR=#993366][Aici nu e vorba de Patriarhul ecumenic de la Constantinopol, ca să-ți imaginezi ca ar fi vorba de[/COLOR] [COLOR=blue]“carmauirea intregului Pamant”[/COLOR][COLOR=#993366], ci de Patriarhul României. Oi fi frăția ta o fire meditativă, dar trebuie să deschizi bine ochii: aici se puneau bazele unei cârmuiri mult mai pragmatice. Exprimarea “duhovnicească” a pucioșilor este doar un simplu înveliș, ca să le ia ochii celor habotnici.][/COLOR][/SIZE]pe scaunul Lui Hristos, cu drug de fier asha cum a stat Hristos pe scaunul Tatalui Sau... deci e vorba de Ierusalimul Cel Nou al Slavei Domnului de sus de la Dumnezeu, este plinirea Apocalipsei pe care Domnul o va duce la indeplinire cu credincioshii sai... iar dumneata vezi ca cei de la Pucioasa ar vrea sa ia locul patriarhului Romaniei [COLOR=#993366]
[/COLOR]
... sau sa fie pus pe scunul patriarhal [COLOR=#993366][Ba pe scaun de patriarh, și în locul patriarhului, căci iată ce zice:[/COLOR][COLOR=blue] “Fiule slujitor care ai fost trimis la Ierusalimul patimilor Mele, de aceea ai mers pe unde ai mers, ca să capeți ce trebuie să ai și să știi, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să te pun conducător peste tot cultul bisericesc[/COLOR][COLOR=blue]. Dumnezeu a avut voința Sa în tot pasul tău. […] [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu voiesc să iei locul patriarhului[/COLOR][COLOR=blue] și ce voiesc Eu, se va împlini…”[/COLOR](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 10 octombrie 1990)[COLOR=#993366]][/COLOR]
... este vorba de scaunul de sfant shi de Apostol al Ierusalimului cel Nou.... mie asta imi da la socoteala, iar tzie itzi da mereu o lupta pentru putere... pentru duhul minciunii maririi de sine ca o dezbinare ori impreunare desfranata intre fratzi, intre Dumnezeu shi fratzi... ca sa fitzi uneltele shi scula sculata a Duhului Rau... poi e vorba ca Dumnezeu a hotarat sa faca razboi cu via pamantului shi a marii "vai de tine pamant shi mare ca satana s-a coborat la tine ca shtie ca are putzina vreme" deci pare ca s-a smerit, asha ca tine, la tine, nu?

deci draga Maria-Margareta, nu pe scaun de patriarh il cheama ci pe scaunul Sau, a LUI HRISTOS-DUHUL asha cum a stat shi Domnul pe scaunul lui Dumnezeu... caci o va incununa ca pe o Regina... despre Romania e vorba ca sa lumineze inaintea tuturor popoarelor shi tzarilor LUMII.... dar prin supunere fatza de Sinod, fatza de Patriarh [SIZE=4][COLOR=#993366][ Ăsta-i baiul, că cei de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu se supun nici Sinodului, nici actualului Patriarh, nici episcopului locului[/COLOR][COLOR=#993366] (Nifon al Târgoviștei). Dacă nu crezi, întreabă-i pe ei; și ai să vezi ce o să-ți răspundă: [/COLOR][COLOR=blue]că toți arhiereii, ca de altfel toți preoții din B.O.R. , au pecetea lui Antihrist!!!!!!!![/COLOR][COLOR=#993366] Așa-i că pe asta n-o știai? Altă dată să nu te mai arunci înainte ca surdu’cu capu’n tobă. Pucioșii nu se supun Bisericii, pentru că ei zic că au Biserica lor, au preoții lor (care sunt și arhierei în același timp, deși nu i-a hirotonit nimeni! Au proorocii lor și –L au pe Dumnezeu care-i învață ce să facă! Dar lucrurile stau cu totul altfel: “Cuvântul lui Dumnezeu” este compus tot de ei, doar nu credeai că pică din cer, de 2-3 ori pe lună, mai des decât plouă ][/COLOR][/SIZE]
, fatza de Dumnezeu, asha cum s-au mantuit sfintzii, cum au primit Mantuirea de la Dumnezeu.

iar dumneata ii vezi pe cei de la pucioasa ca pe nishte insetatzi de puterea desharta a lumii... poi sa nu fi citit shi ei zilnic din Cuvantul Lui Dumnezeu[COLOR=#993366] [[SIZE=4]normal că citesc zilnic, că tot ei îl și [/SIZE][SIZE=4][SIZE=4]compun! E opera lor cu care se mândresc[/SIZE]][/SIZE][/COLOR]daca tot ii sunt ucenici? prea ii vezi ca pe ala rau doar pentru ca cineva i-a etichetat ca sectantzi ori mincinoshi [SIZE=4][COLOR=#993366][ s-au etichetat singuri, prin ce au făcut și ce au declarat][/COLOR][/SIZE]

VSOVI,
Ți-am oferit câteva explicații direct pe text. Sper că începe să ți se limpezească

vsovi 17.12.2008 13:59:38

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 104753)
VSOVI,
Ți-am oferit câteva explicații direct pe text. Sper că începe să ți se limpezească

nici daca scrii cat casa, asta nu tzine de replica ci de incapatzanarea de a fi orb, poi nu tzi-am explicat? degeba te-ai invershunat, nu e vorba de patriarhia ecumenica, ca aceea este peste ortodocshi, ci eu observ, banuiesc shi pricep shi cred ca este asha cum tzi-am spus, ce era Ierusalimul cel Vechi, asha este Harazit cel Nou sa fie, adica peste tot Pamnatul, caci daca cel vechi era al patimirii Domnului, Noul Ierusalim este spre slava Domnului,

spui ca sunt contra celor din BOR? cum ar putea sa fie daca mereu se vorbeshte in scrierile lor de la Hristos-Duhul despre ascultarea de Bisericutza, de Preotzi, de monahi shi sfintzi... pana nu li se va lua Harul... shi pana nu se vor imputzina... sau pana nu-i va pune satana sub picioarele lui...

deci draga Maria-Margareta, pe ei poate ca ii doare ca au fost lasatzi balta sau ca vor cei din BOR sa-i faca sa se lepede, shi de asta i-o fi numind asha, pe unii din ei... daca camila pe care o aratzi ar fi reala... dar ma indoisca, pentru ca tot ce scrie acolo este pro Biserica Noastra Stramosheasca... Apostoleasca... dar e vorba shi de Noul Ierusalim Ceresc care se asheaza peste Pamant de sus... shi arh Irineu este chemat ca sa pastoreasca intregul pamant, dar nu rupt de BOR...

deci mie mi s-a limpezit, s-a inseninat, ca ei chiar spun Adevarul, shi tzi-am aratat cum il pricep eu spre folos duhovnicesc, cu Hristos-Dumnezeu, dar dumneata inca te lashi manipulata... shi astfel nu pot decat sa te plang... sperand sa nu te lashi manipulata de "patriarhul ala din vazduh" de arhiconul care ar vrea el sa creeze asha o mare ciuda shi o instalare a sa ca sa i se inchine oamenii, caci shi-l va inscauna pe cel pe care la uns cu toate alifiile shi la otzelit in toate capacanele ca sa lupte shi ca sa poata
sa desfraneze masele... sa-i piarda pana shi pe cei aleshi... echipa aia de scamatori ce se amesteca printre hainele tale... ca sa nu vezi cat de invartoshate tzi-s drumurile shi cat de mult mergi in ispita... ca sa apara la gazeta asha cu litere mari shi groase... "cu capete cu bolduri"... ca un circ, ca un scandal, asha ca shi chipul antchristului ce se va arata printre shtiri, camila ce shade pe camila sau invers, " ferict este cel ce nu va vedea chipul spurcat shi marshav al antchristului ce se va arata printre shtiri, pe uneltele ademenitoare care vor sta in locul icoanelor in casele creshtinilor" (unelte=scule)

deci draga Maria-Margareta... pentru ce te temi ca are dreptate Dumnezeu in ce scire in Cuvantul lui Dumnezeu? daca ajungi sa vezi ca are dreptate, il combatzi cu litere cat casa? shi cum sa n-aiba ca doar El este Dumnezeu....

deci la tine ar trebui sa se faca Lumina shi sa se insenineze... la mine e inca bezna, dar nu din pricina asta... nu din cauzele acestui topic...

vsovi 17.12.2008 14:27:34

Citat:

În prealabil postat de wertygo (Post 104749)
Cea mai buna traducere pentru Fericiti cei saraci cu duhul pe care am gasit-o la sfintii parinti este fericiti cei saraci in duhuri rele , carora li se pare ca au putin Duh Sfant desi au mult.

nici vorba ca aia itzi aduc rabdarea shi mantuirea, caci daca n-ai razboi, n-ai sa te desavarsheshti... eventual tu sa nu fi scula sculata a duhurilor rele shi viclene care "te vor ajuta" ca sa-tzi dezvinovatzeshti pactele... in sensul asta sa fi sarac in duhuri rele, adica sa nu ai gandurile cele rele ale patimilor dar nici patimile din care rasar ele cand se va ivi prilejul... bine potrivit... deci sigur ca sunt interpretari shi interpretari, dar una din alea de baza este aia pe care tzi-am aratat-o eu: nebunii cu toate soiurile nebuneshti dar nevicleni, spre deosebire de sfintzishorii nebuni dar vicleni... aratandu-se pe ei asha in cea mai mare lumina ... in cer... shi facandu-ne ei dupa chipul shi asemanarea lor, ca doar de aia ne duc in pacat ca sa-shi arate mushchii de mari vindecatori shi (falshi) mantuitori, ca sa ne inchinam shi sa ne pocaim lor ori noua inshine shi ca sa ne inchinam lor shi nu la Dumnezeu... caci de aia au meshteshugit caderea lui Adam shi Eva ca sa-shi arate apoi ca ei sunt mai grozavvi ca shi Dumnezeu... dar Adam shi Eva au murit chiar daca dupa 1000 de ani, dar au murit shi s-au dus la iad shi au stat acolo inca 4000 de ani, pana a venit Adevaratul Mantuitor... care a calcat zapisul pacatelor prin Cruce shi rascumparandu-i pentru Viatza cu scump sangele Sau.

mariamargareta 17.12.2008 16:24:36

"scula sculată" a lui VSOVI

[COLOR=#993300]VSOVI, ce-ai frate cu [/COLOR][COLOR=red]wertygo[/COLOR][COLOR=#993300],[/COLOR][COLOR=#993300] de îl acuzi că a folosit cuvântul “[/COLOR][COLOR=fuchsia]scule[/COLOR][COLOR=#993300]” fără jenă? Că zici așa:[/COLOR]
[COLOR=blue]“…dar vad ca dumneata ii acuzi cu ceva ce dumneata foloseshti shi chiar scrii fara jena…”[/COLOR]

[COLOR=#993300]VSOVI, VSOVI, hâtrule! Tu[/COLOR][COLOR=#993366] vorbești de jenă? Tu, care tot la două-trei pagini (de exemplu: postările #22, #40, #74, #85 numai pe acest topic… și câte or mai fi pe altele!) ești cu cuvintele acestea (și mai mari decât acesta: [/COLOR][COLOR=fuchsia]scula sculată[/COLOR][COLOR=#993366]:78::36:) în gură? Păi omul n-a făcut decât să se citeze cuvântul respectiv, preluându-l din [/COLOR]Cuvântul lui Dumnezeu”[COLOR=#993366], pe care-l stimezi frăția ta atâta. Dar ia fii atent aici, cum vorbește “[/COLOR]Cuvântul[COLOR=#993366]”, fără perdea, către ditamai vlădica Irineu Bistriceanul:[/COLOR]
[COLOR=blue]“ O, copilul Meu iubit, avem amândoi o misiune de împlinit, că Domnul vrea să-Și adune turma cea risipită și [/COLOR][COLOR=fuchsia]sculele[/COLOR][COLOR=blue] pe care le-a folosit întru lucrarea Sa.[…] că am făcut chemare [/COLOR][COLOR=teal]să-Mi aduc înapoi[/COLOR][COLOR=blue] pe cei ce au fost mai înainte în lucrul Domnului, pe Veronica de la Vladimirești și pe Ioan, căci ei au lucrat amândoi, și au lucrat pentru Domnul.”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 22 octombrie/4 noiembrie 1990)
[COLOR=#993366]Din context reiese că “[/COLOR][COLOR=fuchsia]sculele[/COLOR][COLOR=#993366]” șfinte pe care vrea să le scoale Domnul din letargie sunt maica Veronica Barbu și preotul Ioan Iovan, rătăciții de la Vladimirești. Le-a sculat, până le-a adunat… că acum s-au culcat amândoi somnul de veci și s-au blegit de tot și trag la aghioase...în cimitir.[/COLOR]
[COLOR=#993366]Te informez că [/COLOR][COLOR=teal]de adus înapoi[/COLOR][COLOR=#993366] nu i-a mai adus pe cei doi șfințișori, Veronica și Ionică , care și-a văzut fiecare de treaba lui. Ba, să ne amintim și faptul că Veronica intrase în conflict cu Verginica, și din cauza ei i s-a luat duhul proorociei. Zice în “Cuvânt”, așa zice: că “[/COLOR][COLOR=#993300]proorocia lui Veronica a mâncat-o pisica[/COLOR][COLOR=#993366]”. Crezi? Vorbesc serios! Cică a invidiat-o pe Verginica… așa , ca între Trâmbițe. Deh! Vanități femeiești! Ia fii atent aici:[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]Veronica, care[/COLOR][COLOR=blue] este dușmană pe Verginica și poartă această dușmănie pentru profeție, s-a scris în cer. Să știți că profeția de astăzi nu este profeția lui [/COLOR][COLOR=fuchsia]Veronica, că[/COLOR][COLOR=blue] pe a ei a mâncat-o pisica.[…] Și atunci mult se va jeli Veronica, pentru că a dușmănit pe Verginica…” (11 februarie 1976)[/COLOR]

[COLOR=#993366](à propos, cred că știai că cei doi șfinți , Veronica Barbu și Ioan Iovan sunt și ei două Trâmbițe Apocaliptice? Aaa, nici asta nu știai? Să-mi spui dacă vrei să-ți dau citatul cu pricina din CLD, care îi mărturisește… și spune și ce număr a avut fiecare Trâmbiță – a Patra și a Cincea, dacă nu mă înșel, deschizând drumul Celei De-A Șasea Trâmbițe, Verginica Tudorache-Stoica dela Pucioasa)…… deci încă o proorocie neîmplinită… încă o proorocie mincinoasă.[/COLOR]
De-aia în 1990 vlădica Irineu primește poruncă s-o îmbuneze pe Veronica… poate-poate se va întoarce către pucioși, că de! Era și ea o ditamai Trâmbiță! Dar Veronica s-a ținut tare și și-a jucat cartea ei până la capăt: nici n-a vrut să audă de ei, de pucioșii care în 1976 au asmuțit pisica de i-a mâncat profeția…

mariamargareta 17.12.2008 16:49:55

Îndemnul pucioșilor: Irineu, fii și tu o sculă!

[COLOR=#993300]P.S.
Irineu este și el (indirect:68:) îndemnat să devină o [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]sculă[/COLOR][COLOR=#993300] printre [/COLOR][COLOR=fuchsia]sculele[/COLOR][COLOR=#993300] de acum, care lucrează cu biruință după modelul [/COLOR][COLOR=fuchsia]sculelor[/COLOR][COLOR=#993300] cele din vechime:[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Fii fiu al credinței celei neîndoielnice, căci prin credință au lucrat [/COLOR][COLOR=fuchsia]sculele[/COLOR][COLOR=blue] Domnului cele din vechime, care au stat la temelia poporului Israel, și prin credință vom lucra și noi acum până la biruința cea lucrată prin puterea credinței care va împlini cele ale planului lui Dumnezeu.”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 22 octombrie/4 noiembrie 1990)

vsovi 17.12.2008 17:18:44

-n-am avut nimic cu wertigo ca sa necesite aparare protectoare de la tine.

-chiar crezi ca ironia shi zeflemeau shi indemnul mereu la lepadare ca mint shi-s sectantzi tzine de argumente? chiar nu-tzi dai seama ca batjocareshti shi mishtocareshti in stil gazetaresc? astea tzin de argumente pentru cumpararea gazetei ca sa-shi faca ei circul ce atrage prostimea, dar pe tine te credeam mai cuvincioasa shi nu atat de distrata... shi distractiva, sigur ca pari prietenoasa... dar nu cumva te amageshti neobservand ca Hristos voia sa-i recupereze pe totzi cei pierdutzi? caci cei de la Vlaimireshti deshi au inceput bine s-au pierdut pe parcurs... n-ai cei face ca unii se pierd, shi de aia a mincat-o pisica... cine e pisica? aia ce se lingusheshte shi pizmuieste shi se lacomeshte la carne de pasarica, de vrabiutze... ca nu mai vrea sa stea la panda la gaurile de shoricei. Deci de ce eshti rea shi nu vrei sa vezi durerea din Hristos pentru fiecare sarman care se pierde... caci pentru cei pierdutzi a venit Hristos-Duhul, cuvantul Lui Dumnezeu shi nu pentru dreptzi... asha ca nu shtiu de ce ii tot mishtocareshti... tzi-am zis ca astea nu-s argumente.

de ce vezi asha cu un ochi patimash al necredintzei? de ce nu tzi-l curatzeshti de jegul evenimentelor mondene... de barfa, cu alifie de la pucioshi cum ii numeshti dumneata?

vorbeshti mult prea ushor, la fel de ushor asha cum scriu dumneata shi tare imi pare ca la niciunul n-o sa ne fie prea bine.

caci vom da socoteala de fiecare cuvant deshert... vorbit ori scris...

dar tzi-am raspuns, e dulce shi frumos Cuvantul lui Dumnezeu, tzi tzi l-a facut gLumeail amar... shi vrei sa ma convingi shi pe mine... sper sa nu reusheshti.

scrabble 17.12.2008 17:39:35

Citat:

În prealabil postat de caesar (Post 104605)
Asemenea cazuri apar datorita unei legi clare,abia astept sa fie votata noua lege a cultelor unde asemenea bolnavi psihic sa nu mai poata apare public ci sa fie internati in clinici de specialitate,acolo se vor intalni cu Napoleon,Stalin,etc.In noua lege a cultelor zice ca orice om care va imbraca uniforma de maica sau calugar e pasibil de puscarie,e identic cu a purta uniforma de polititst fara sa fii politist.O astfel de lege trebuia sa apara mai demult azi nu ar mai fi existat cazuri gen Tanacu sau cel istorisit aici si multe alte cazuri...

Impotriva unei astfel de legi as iesi in strada, as face ca grecii, as da foc la masini si la magazine.

Tu realizezi ce implicatii poate avea o astfel de lege aberanta? Daca imi fac cult religios recunoscut de stat si-mi pun clericii sa se imbrace in sacou si pantaloni de stofa, esti de acord sa mergi a doua zi la puscarie daca te prind imbracat ca ei?

Statul nu poate impune oamenilor cum anume sa se imbrace (exclud aici echipamentul de protectie necesar diverselor indeletniciri), singurii care sunt exclusi sunt militarii, politistii si alte categorii care trebuie sa poarte uniforme pentru a putea fi identificati cat mai repede si pentru ca Romania sa respecte conventiile internationale la care este parte. Acesti oameni fac parte din aparatul de stat.

Clericii diverselor culte religioase din Romania, la fel ca si cultele in sine, sunt persoane particulare, respectiv organizatii separate de stat. Includerea lor sub protectia uniformei nu numai ca ar fi un act de extrema stupiditate din partea legiuitorilor, dar ar fi o incalcare clara a statului de drept. Si-asa avem o lege cretina a cultelor, care spune ca nici un cult nu poate fi ironizat, satirizat, pentru ca unii nu suporta sa fie luati peste picior. Aceasta este o lege preferentiala care, dupa parerea mea, incalca grav drepturile constitutionale ale cetatenilor. Modificarea unei legi proaste in mai rau cred ca o sa ma faca sa ma gandesc serios la emigrare.

Inainte sa propuneti legi aberante doar pentru ca v-a suparat nu stiu ce cult exotic / schismatic sau cum vreti sa-i spuneti, ganditi-va la implicatiile pe care aceste legi le pot avea pentru intreaga populatie.

strajeru 17.12.2008 17:43:41

In sfarsit am inceput sa ma dumiresc si eu cum de cad oamenii in plasa ereziilor.Vsovi e cel mai bun exemplu.Inteleg acum de ce psihopati,labili mintali si descreierati ca Dogaru,Verginica,Veronica,Bivolaru....reusesc sa corupa si sa manipuleze atatia oameni.
Frate(ratacit)Vsovi, si tu te rogi la Verginica?Si daca tot te rogi si o cinstesti ca pe sfanta,ti-a aratat si tie ceva vedenii?Prorocii...ceva...nimic?
Cu nespusa parere de rau, constat ca ai innebunit de tot :( .
Citeam mereu mesajul tau de stare si mi se parea destul de interesant(atunci cand era citibil),acum insa constat cu parere de rau ca fenomenul de la Pucioasa,cu Verginica si cu toti proorocii d-acolo te-au zapacit de tot(cea ma clara dovada fiind faptul ca acum este necitibil).
Revino-ti frateee!!!!!!

vsovi 17.12.2008 18:21:13

Citat:

În prealabil postat de strajeru (Post 104787)
In sfarsit am inceput sa ma dumiresc si eu cum de cad oamenii in plasa ereziilor.Vsovi e cel mai bun exemplu.Inteleg acum de ce psihopati,labili mintali si descreierati ca Dogaru,Verginica,Veronica,Bivolaru....reusesc sa corupa si sa manipuleze atatia oameni.
Frate(ratacit)Vsovi, si tu te rogi la Verginica?Si daca tot te rogi si o cinstesti ca pe sfanta,ti-a aratat si tie ceva vedenii?Prorocii...ceva...nimic?
Cu nespusa parere de rau, constat ca ai innebunit de tot :( .
Citeam mereu mesajul tau de stare si mi se parea destul de interesant(atunci cand era citibil),acum insa constat cu parere de rau ca fenomenul de la Pucioasa,cu Verginica si cu toti proorocii d-acolo te-au zapacit de tot(cea ma clara dovada fiind faptul ca acum este necitibil).
Revino-ti frateee!!!!!!

draga strajerule,

-a avut sfantul Nifon vedenie cand i s-a aratat Judecata?
-a avut sfantul Serafim de Sarov vedenie cand a aratat voia lui Dumnezeu ucenicului?
- prin vedenii a vorbit Domnul sfintzilor shi fatza catre fatza celor pe care i-a trimis sa vorbeasca poporului cum era Moisi

sf Verginica, de ce nu e buna pentru voi sau de ce m-am tampit eu ca nu mai shtii dumneata citi ce scriu eu?

de ce ai plasat Trambitza Domnului printre ratacirile vremii, ca s-o mocirleshti? shi sa nu mai creada altzii? poate ca eu, poate ca tu, poate ca unul care s-ar fi regasit citind...

Deci ce vrei sa aratzi ca m-am smintit? poi ti-am zis shi data trecuta,

ce e cu dumneata din moment ce nu crezi? cu Dumnezta ce este?
nu cumva din motive ca ai aparat prea mult camashile sfintzishorilor verzi?

deci dragul meu frate strajer, shi tata a fost strajer cand a fost mititel, ca asha erau vremurile, dar de ce suntetzi domnule asha de invershunatzi pe Hristos-Duhul? pe Trambitza Domnului? nu cumva pentru ca shtitzi ca e adevarat tot ce se scrie acolo? ce va tzine intr-ansul? nu cumva marele chit care v-a mancat ochishorii urechilor inimii vostre? cu voi cu tot?

de ce hulitzi? de ce lovitzi in tzepushe? "au doara"nu stiatzi ca pe voi inshiva va lovitzi? sau nu era adevarata "orbirea sf AP Pavel"? poi a orbit! l-au dus ca pe orb...

sigur ca Domnul se smereshte shi este mielushelul cel bland shi nevinovat... dar nu va ganditzi ce o sa patzitzi candva?

spui ca am ajuns nebun? ar fi perfect! "facetzi-va nebuni pentru Mine shi Cuvantul Meu" dar nu pot sa marturisesc ca ash fi, ca shi daca vreau raman tot viclean, rece, retras, ratzional, logic, lipit de pămant shi mare...

deci ce este de discutat?

eu am zis ca il vad pe Hristos-Duhul in Cuvantul lui Dumnezeu din cartea cetatzii Noului Ierusalim...

iar voi vedetzi ca ar fi un duh de drac, ori ca sunt sectantzi, ori ca sunt schismatici... eu nu i-am cunoscut personal pe niciunul, dar unde scrie ce sustzinetzi voi? unde este argumentul? in opinia psihiatrilor gLumii? in opinia mondena la bursa zvonurilor? in vazduhul nalucifariferizat de arhiconul gLumeail? unde?

va plangetzi shi va vaitatzi ca nishte?... ca nishte ce? ca o sa-mi cada bolovanul de sare in cap... dar uitatzi cum a aparut el? atunci cand s-a uita femeia lui Lot inapoi...

deci cum zicea Hristos in drumul sau cand il plangea poporul (nu ma asemen cu El) dar asha ma plangetzi shi voi doar ca eu nu duc nici macar un firicel de cruciulitza... bine ar fi, dar eu is ca un boier... poi spunea Hristos "nu ma plangetzi pe Mine ci pe voi sa va plangetzi"...

deci nu pricep ce este asha de neverosimil?

ca verginica este proorocitza? ca este Trambitza Domnului? dar ceilaltzi prooroci cum l-au auzit shi vazut shi primit pe Dumnezeu? nu erau asha nishte saraci shi umili ca Verginica? defapt e adevarat, ca niciunul in afara de Iov shi de Daniel n-a fost asha ca ea... atat de lovit olul ei... de tot antichristmul lumii...

poi nu v-am zis ca ea a fost in linia-ntai? shi dumneata te numeshti strajer? poi la ce faci straja? ca sa nu o iau razna eu? fiindca dumneata nu mai reusheshti ca sa ma citeshti? fii domnule serios, ca tzi-am zis ca eu nu pot sa o iau razna nici sa vreau... ca daca ash reushi, m-ash mantui... ash ajunge sarac in duh, in Hristos-Duhul cel care a vorbit prin Verginica. prin sf Verginica, fiindca este o sfanta shi un mare prooroc asha ca Moisi pentru vremurile de astazi... dar voi l-atzi vrea de prooroc pe Goliat. neshtiind ca David deshi era mic, mititel, s-a facut shi mai mic pentru Domnul, caci altfel n-ar fi fost un asha de mare REGE!

wertygo 17.12.2008 21:36:12

Sfantul Nifon si Sfantul Serafim au sfinte moaste iar Verginicai nu i se poate zice sfanta pana nu o dezgroapa cineva sa vada daca a mai ramas macar un toc de la bocancul ei.

cristiboss56 17.12.2008 22:24:41

Citat:

În prealabil postat de wertygo (Post 104816)
Sfantul Nifon si Sfantul Serafim au sfinte moaste iar Verginicai nu i se poate zice sfanta pana nu o dezgroapa cineva sa vada daca a mai ramas macar un toc de la bocancul ei.

Nu este un criteriu hotarator in ale sfinteniei. Ii dau dreptate lui Petrica ( Strajeru) , ratacim mult pre mult.

tigerAvalo9 17.12.2008 23:14:59

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 104436)
1. Miron
2. Nicodim
3. Iustinian
4. Iustin
5. Teoctist
6. Teoctist
7.

sa fi facut Hristos-Dumnezeu o astfel de ierarhie? cum poate urma un patriar dupa el insushi? Nu ci in Cuvantul lui Dumnezeu s-a aratat ca Dumnezeu a voit ca sa revina pe scaunul sau petriarhul Teoctist. Shi pentru asta se face distinctzia respectiva, ca sa se scoata in evidentza ca era gata gata sa nu mai fie patriarh, shi nici nu a mai fost pentru cateva zile, deci atunci s-a cautat a se scoate in evidentza situatzia aceea cand Patriarhul Teoctist ajuns la o manastire, s-a adresat monahului respectiv:"-ma vei vinde pentru un blid de linte, cum a facut Esau?" deci situatzia a fost grea de tot...
dar cand spune de ierarhia pe scaunul patriarhal, atunci e asha cum tzi-am aratat eu, shi asha ceva spune shi poorocia shi nu enumerarile shi argumentarile aberante care vor sa demonstreza ca sunt sectantzi, caci nu sunt sectantzi! ci vor sa-i scoata eshtia de pe net, dar nu-i nici o problema caci proorociile lui Dumnezeu se implinesc negreshit, pe cand cele de la oameni chiar daca demonstreaza ei in fel shi chip, alea sunt apa de plaoie, caci nu se implinesc.

1.Miron
2. Nicodim
3. Iustinian
4. Iustin
5. a)Teoctist b)Teoctist
6. Daniel (shi sunt texte nenumarate in care i se adreseaza pe numele sau, Daniele...)
7. este vorba despre cineva care v-a fi al 7-lea Patriarh shi inca nu a fost ales de Sinod...

iar chiar daca se adreseaza altuia cu acelashi nume, sa shtii dumneata ca la Patriarhul Daniel bate apropoul Hristos-Dumnezeu, ca doar nasul meu cel fin asta simte.

deci nu va lasatzi pacalitzi ca ar fi sectantzi, ca vor incerca orishice doar doar sa nu auda poporul Cuvantul Lui Dumnezeu, dar cine va citi ishi va da seama ca nu este mincinos... iar ucenicii, asha cum se poate... dar uitatzi-va la Duh shi deosebitzi-l de cel de la om, shi va garantez, atat cat am citit eu shi am realizat ca Domnul a vorbit prin Trambitza Sa... Penultima Trambitza inaintea Trambitzei Judecatzii shi Invierii...

deci n-are rost sa intratzi pe tot felul de saituri unde se minte shi se interpreteaza engroos rauvoitor, ca atunci de ce nu intrztai la musulmani shi la protestantzi ca sa vedetzi ce scriu despre ortodocshi? sau la evrei sau ce shtiu eu pe unde...

iar daca vetzi citi de la Noul Ierusalim, vetzi pricepe Adevarata interpretare a Scripturii, fara shtirbire shi fara minciuna... caci li s-a luat celor dintai shi li s-a data celor de pe urma! iar acesta este Ierusalimul Slavei Lui Hristos-Dumnezeu, iar cel vechi al Patimirii, al sfintelor Sale Patimi.

tigerAvalo9
"Acestia sunt eretici????????? "

eu nu le-am gasit nici o vina... ci m-am Mirat de Cuvantul lui Dumnezeu, shi inca ma mai mir de Hristos-Duhul.

Venirea aceasta este ca Dumnezeu readuce shi resadeshte Raiul din Cer pe Pamat, caci Romania este Noul Pamnt al Fagaduintzei, este Deuteromonul cel NOU... asha ca ferice de cel ce va intra in Viatza!

Frate vsovi,lumineaza-ma in 3-4 randuri despre Patriarhul Teoctist ca nu inteleg nimic,ce rau a facut el sau ce se intampla?Scuze,mai am multe de invatat.Doamne

tigerAvalo9 17.12.2008 23:15:47

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 104436)
1. Miron
2. Nicodim
3. Iustinian
4. Iustin
5. Teoctist
6. Teoctist
7.

sa fi facut Hristos-Dumnezeu o astfel de ierarhie? cum poate urma un patriar dupa el insushi? Nu ci in Cuvantul lui Dumnezeu s-a aratat ca Dumnezeu a voit ca sa revina pe scaunul sau petriarhul Teoctist. Shi pentru asta se face distinctzia respectiva, ca sa se scoata in evidentza ca era gata gata sa nu mai fie patriarh, shi nici nu a mai fost pentru cateva zile, deci atunci s-a cautat a se scoate in evidentza situatzia aceea cand Patriarhul Teoctist ajuns la o manastire, s-a adresat monahului respectiv:"-ma vei vinde pentru un blid de linte, cum a facut Esau?" deci situatzia a fost grea de tot...
dar cand spune de ierarhia pe scaunul patriarhal, atunci e asha cum tzi-am aratat eu, shi asha ceva spune shi poorocia shi nu enumerarile shi argumentarile aberante care vor sa demonstreza ca sunt sectantzi, caci nu sunt sectantzi! ci vor sa-i scoata eshtia de pe net, dar nu-i nici o problema caci proorociile lui Dumnezeu se implinesc negreshit, pe cand cele de la oameni chiar daca demonstreaza ei in fel shi chip, alea sunt apa de plaoie, caci nu se implinesc.

1.Miron
2. Nicodim
3. Iustinian
4. Iustin
5. a)Teoctist b)Teoctist
6. Daniel (shi sunt texte nenumarate in care i se adreseaza pe numele sau, Daniele...)
7. este vorba despre cineva care v-a fi al 7-lea Patriarh shi inca nu a fost ales de Sinod...

iar chiar daca se adreseaza altuia cu acelashi nume, sa shtii dumneata ca la Patriarhul Daniel bate apropoul Hristos-Dumnezeu, ca doar nasul meu cel fin asta simte.

deci nu va lasatzi pacalitzi ca ar fi sectantzi, ca vor incerca orishice doar doar sa nu auda poporul Cuvantul Lui Dumnezeu, dar cine va citi ishi va da seama ca nu este mincinos... iar ucenicii, asha cum se poate... dar uitatzi-va la Duh shi deosebitzi-l de cel de la om, shi va garantez, atat cat am citit eu shi am realizat ca Domnul a vorbit prin Trambitza Sa... Penultima Trambitza inaintea Trambitzei Judecatzii shi Invierii...

deci n-are rost sa intratzi pe tot felul de saituri unde se minte shi se interpreteaza engroos rauvoitor, ca atunci de ce nu intrztai la musulmani shi la protestantzi ca sa vedetzi ce scriu despre ortodocshi? sau la evrei sau ce shtiu eu pe unde...

iar daca vetzi citi de la Noul Ierusalim, vetzi pricepe Adevarata interpretare a Scripturii, fara shtirbire shi fara minciuna... caci li s-a luat celor dintai shi li s-a data celor de pe urma! iar acesta este Ierusalimul Slavei Lui Hristos-Dumnezeu, iar cel vechi al Patimirii, al sfintelor Sale Patimi.

tigerAvalo9
"Acestia sunt eretici????????? "

eu nu le-am gasit nici o vina... ci m-am Mirat de Cuvantul lui Dumnezeu, shi inca ma mai mir de Hristos-Duhul.

Venirea aceasta este ca Dumnezeu readuce shi resadeshte Raiul din Cer pe Pamat, caci Romania este Noul Pamnt al Fagaduintzei, este Deuteromonul cel NOU... asha ca ferice de cel ce va intra in Viatza!

Frate vsovi,lumineaza-ma in 3-4 randuri despre Patriarhul Teoctist ca nu inteleg nimic,ce rau a facut el sau ce se intampla?Scuze,mai am multe de invatat.Doamne ajuta!

vsovi 18.12.2008 09:54:56

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 104827)
Frate vsovi,lumineaza-ma in 3-4 randuri despre Patriarhul Teoctist ca nu inteleg nimic,ce rau a facut el sau ce se intampla?Scuze,mai am multe de invatat.Doamne ajuta!

draga tiger Avalo...

multzumesc pentru intrebare, dar ne v-a Lumina Hristos-Duhul adica Domnul care a venit in trup acum 2000 de ani shi astazi a venit prin sf Verginica in Duhul, deci sa ne lumineze Hristos-Duhul,

iar la intrebarea despre Patriarhul Teoctist, am sa zic ceea ce shtiu eu de la distantza, caci n-am avut tangentza cu domnia sa niciodata, decat de pe TV shi din tot felul de pareri.

Din ce am citit, Pf. P. Teoctist, a fost un baiat simplu, care de mic a intrat in cinul monahal, de foarte mic, de la vre-o 15 ani sau mai de timpuriu...

A studiat mult shi dupa cum marturisea a cautat toata viatza sa ca sa faca voia lui Hristos...

In perioada de trista amintire, a fost acuzat de obedientza catre regimul comunist, ca a prea tacut shi a prea ingaduit abuzurile dictatoriale, neaparandu-shi cum ar fi trebuit, neluand atitudine, pe unii preotzi sau monahi care au murit ca martiri sau au fost linshatzi de catre regim, suferind pentru Hristos... Dar nimeni nu se gandeshte ca apararea asta se face prin rugaciune, in taina, shi nu asha cum o cer totzi ca o mascarada shi manifestare politica in stil propagandistic...

pentru acest comportament, asumandu-shi o parte din vina shi-a dat demisia shi a plecat la o manastire, s-a ascuns de cei care voiau sa-l batjocureasca, spunand monahului care l-a gazduit:"ma primeshti? au doara ma vei vin pentru un blid de linte ca shi Esau"

apoi la insistentzele celor care il iubeau a revenit shi a fost repus de sinod in aceiashi functzie, Hristos-Duhul gasindu-l potrivit pentru a unge prin el, cu darul sfintzeniei, pe Alesul Sau, pe al 7-lea patriarh, care s-a Dovedit ca este vorba de Daniel, "care este de la Mine" shi care v-a readuce dreapta shi buna credintza ortodoxa, care era inainte de fiara roshie, shi a caror cai se stricasera astfel ca poporul este orbit de faradelegi.

Deci patriarhul Teoctist, a repus Mitropolia Clujului-Crishanei shi Maramureshului, shi a Basarabiei, inapoi in vechile hotare, prin Vointza Divina, shi a lasat pe Daniel pe scaunul Succesoral al Moldovei.

Apoi in testamentul sau neoficial a aratat dorintza si dragostea sa catre Teofan ca shi urmash al sau, nu pentru ca dorea sa fie patriarh ci pentru a reorienta calea Domnului spre traditziile stramosheshti, shi spre sus, scotzandu-l din hora cea mare a ecumenismului shi eretismului apostat, dar continuand dialogul ecumenic (unde ecumenic, ecumenism activ = marturisire apostoleasca a dreptei credintze deci nicintr-un caz recunoashterea celorlalte culte ca fiind toate dupa Dumnezeu, adica activism ce vine din ecumenicitatea celor 7 soboare ecumenice, deci niciintr-un caz nu e vorba de pan-ecumenismul apostat shi eretic)
De unde reiese asta? Poi atunci cand a fost invitat de papa, Pf Teoctist, s-a scuzat shi nu s-a dus la ceremonia inmormantarii spunand ca e racit!
Deci iata, filoxenie, caci l-a primit pe papa shi a avut un dialog cu aceshti reprezentantzi dar nu a participat la indreptatzirea credintzelor acelora.

Eu il credeam un procomunist, dar acest lucru mi s-a spulberat cand a dat binecuvantarea de ziua celor strashi de onomastica lui Petre Roman sau a lui Iliescu, caci cui dai binecuvantare? "Voi insa binecuvantatzi pe vrajmashii voshtrii" deci iata ca atunci am priceput ce era in sufletul sau, acest mare intzelept shi iubitor de monahii shi monahii.

Ca in final, shtiind cand i se va sfarshi viatza, shi acceptandu-shi crucea asha cum i se proorocise cu 8 ani inainte de un calugar de la muntele Athos, in loc sa caute sa-shi prelungeasca viatza, a preferat sa-shi duca crucea fara ca sa arate cuiva ca o ducea, ci s-a aratat, neglijent, iresponsabil, pripit, caci nu s-a consultat cu medicul sau shi cu nimeni, ci doar s-a dus ca un miel spre junghere... totzi crezand fie ca a innebunit, fie ca a fost prost sfatuit... dar eu cred ca era in perfecta cunoshtiintza ca se duce la moarte caci ishi shtia data shi ziua mortzii, shi astfel a murit ca un martir, neshtiind de nimeni ca el ishi ducea crucea sa, la moarte, in taina, in ascuns, fara sa trambitzeze pentru slava de la oameni... ci a murit ca un ostashi vrednic rabdand toate protocoalele dureroase, asha ca pentru a te salva...

Deci care era intzelepciunea lasata?
-poi a facut voia Domnului shi s-a pocait de multe ori, shi a slujit bine, caci icoana daruita Mit. Bartolomeu Anania este de la manastirea Tziganeshti, cu sens profund fatza de activitatea shi simpatia tanarului Bartolomeu catre mishcarea legionara... caci aceshtia prelunad mai tarziu de la mishcarile natzionaliste capatase accente rasiste, deci iata cum a lucrat, cu intzelepciune shi blandetze, nu de la el ci de la Domnul lasand mustrarea shi invatzatura fiilor pe care i-a pastorit.

iar de dupa Mormant ce ne-a lasat?
-ne-a scos din urma lasata de patriarhul anterior care era occidentalist shi pan-ecumenist, pe motiv de slujire comuna la pushcariile comuniste, pastrand ce era bun, dialogul cu oamenii, cu orishicine, dar reorientand Biserica Domnului pe calea cea dreapta spre sus, prin iubirea aratata catre Teofan, care la randul sau este un iubitor de sfinte Predanii shi de traditzii stramosheshti... deci a unui fundamentalism curat shi bun shi nu un fundamentalism ingamfat, intolerant, respingator shi criminal...

astfel ca impushcat doi iepuri dintr-o lovitura:
-a aratat ca nu iubirea shi voia patriarhului ca om se face ci a lui Dumnezeu, caci l-a uns pe Daniel ca primul posibil succesor
-a facut o mishcare de unghi in inima urmatorilor sai, caci a aratat voia lui Hristos shi directzia Bisericii prin marturisirea iubirii Sale catre Teofan, dorindu-l ca urmash imediat ca shi patriarh, shi astfel lasand hotararea in mana Sinodului, deci a arata ca shi-a supus inima sa propriului Sinod shi lui Dumnezeu.

(iarta-ma ca au fost mai mult de 3-4 randuri, shi ca iar m-am mandrit)

strajeru 18.12.2008 12:21:55

Vsovi!Ti-a explicat foarte clar,concis si la subiect Maria Margareta care este treaba cu Noul Ierusalim si cu tot ceea ce se petrece acolo(proorocii micinoase si erezii).De ce ramai tare la cerbice de parca nu ai inteles nimic? Chiar atat de tare te fascineaza dementa aia de Verginica incat esti dispus sa arunci cu noroi in Ortodoxie?Ii iei apararea cu atata vehementa in defavoarea Ortodoxiei?Hm.....Inseamna ca esti d-al ei. :(

vsovi 18.12.2008 12:40:01

Citat:

În prealabil postat de strajeru (Post 104864)
Vsovi!Ti-a explicat foarte clar,concis si la subiect Maria Margareta care este treaba cu Noul Ierusalim si cu tot ceea ce se petrece acolo(proorocii micinoase si erezii).De ce ramai tare la cerbice de parca nu ai inteles nimic? Chiar atat de tare te fascineaza dementa aia de Verginica incat esti dispus sa arunci cu noroi in Ortodoxie?Ii iei apararea cu atata vehementa in defavoarea Ortodoxiei?Hm.....Inseamna ca esti d-al ei. :(

strajerul de ce mintzi? e frumos sa mintzi? (shi eu mint mult dinpacate, pt slava de la oameni, pentru laudaroshenie shi nadejdea in scena, in mine, sau ce shtiu eu in ce-mi pun nadejdea... in doctori)

nu vezi cum iese dun gura ta noroiul ce ishi spune ortodocie? nu vezi? n-am aruncat nici maca un fir de praf impotriva bunei creshtin-ortodoxii, care este singura mantuitoare, deshi sufletul meu se razvrateshte adesea shi e gata sa ucida, sa huleasca shi sa loveasca... caci sunt un pacatos notoriu...

iar draga colega Maria-margareta, prin care mi s-au mai luminat unele lucruri, a fost doar o "trompetzica gazetareasca" adica tot o "sculishoara" a batjocURII shi defaimarii pentru spectacol pe care cei interesatzi de cashtig shi de mediatizare shi de "laurii voiau sa-i smulga de pe fruntea ta de FIER, a credintzii biruintza cata orice CAVALER"

eu vad ca eshti tu tare nu la cerbice ci la altceva, la patimasha minciuna pe care a ridicat-o coada de matura pe care shezi suit strecurand tzantzarii shi inghitzind CaMILA-CăMILA...

dar am obosit sa-tzi tot repet...

huleshte frate, ca fiecare v+a da socoteala, pentru proorocia pe care a mancat-o pisica shi n-a mai trait+o... ascultand de proorocul mincinos, crezand ca-i pazeshte.

dar daca nu suntetzi siguri de ceva atunci "pashtetzi iarba pe care o cunoshtetzi"

deci fa ash shi faci bine... chiar daca mai huleshti din cand in cand... deci te iert shi ma iarta shi dumneata de credintza mea fascinanta, "dementa" scare iata ca spre deosebire de minciunile tale (patimashe) este in FAVOAREA creshtin-ortodoxiei... dar ca unii nu sunt in favoarea ei, asta e altceva... dar ramane sa ne convingem, mai devreme sau mai tarziu, ori daca nu, atunci macar la judecata...

fratele 18.12.2008 13:40:40

am si eu, tampit cum sunt, o nelamurire...BOR recunoaste Noul Ierusalim ca parte din ea...???
ma pot numi si ortodox si catolic si pucios si penticostal in acelasi timp???:65:
mai vs...poti sa scri o carte....ajutat de puciosi iese chiar consistenta... curaj!curaj!curaj!-unii se jeneaza sa spuna asa aberatii dar tu esti deasupra lor...vreo proorocie pt tine in Cuvantul pucios este?:71::44::107:

vsovi 18.12.2008 15:55:28

Citat:

În prealabil postat de fratele (Post 104871)
am si eu, tampit cum sunt, o nelamurire...BOR recunoaste Noul Ierusalim ca parte din ea...???
ma pot numi si ortodox si catolic si pucios si penticostal in acelasi timp???:65:
mai vs...poti sa scri o carte....ajutat de puciosi iese chiar consistenta... curaj!curaj!curaj!-unii se jeneaza sa spuna asa aberatii dar tu esti deasupra lor...vreo proorocie pt tine in Cuvantul pucios este?:71::44::107:

voi nici macar de curiozitate n-atzi citit un rand de acolo, dar va aratatzi scarbitzi ca ar fi pan-ecumenism ori sectarism, dar daca citeshti de la proorocia data prin sf Verginica... n-ai sa regretzi... shi ai sa ajungi cu adevarat creshtin-ortodox... caci cate bordeie atatea obiceie... Hristos-Duhul arata forte clar cum ii place lui Dumnezeu ca sa fie vietzuirea creshtinilor Sai... ortodocshi... fara sa dea cu parul shi fara sa judece ca sa-tzi puna pistolul la tample, ci doar mangaie, vindeca, repara, intareshte... iubeshte shi sufera.

poi acolo vezti gasi ca nu este pro pan-ecumenism shi nici pro sectarism... ci cauta sa adune oile pierdute din cele 4 vanturi.

iar "Dumnezeu nu este unul de la maluri", ci este printre noi.

nu este oare mult mai aberant sa datzi dovada de atat suficientza? asta ca sa nu zic rautacioshie... shi nici nu atzi citit macar un rand, macar o vorba... ca sa avetzi vre-un argumnet....

multzumesc fratele ca mi-ai mai pus un banutz in pushculitza din cer... mersi frumos.

in rest numai bine... shi sper sa va ierte pucioshii cum ii numitzi dumneavoastra ca e chiar frumos spus pucioshi, caci vine de la puci, iar puci este asha ca o mica revolta, dar nu a lor ci a celor care-i batjocoresc...

"bucuratzi-va cand... shi vor spune tot cuvantul rau impotriva voastra... mintzind pentru MINE caci rasplata voastra multa este in Ceruri"

Doamne ajuta, shi atzi scapat o vreme de mine ca merg in concediu.

pentru ce suntetzi nedreptzi? fara macar sa fi citit ori sa luatzi la cunoshtiintza o fapta? cat de ushor este sa demolezi...

"vetzi darama acest Templu shi in 3 zile il voi cladi/ridica din nou" (poate nou se refera shi la NOUTATE) citat din Hristos-Duumnezeu, atunci venit in trup, acum in Duhul shi care inca este perfect valabil...

mariamargareta 18.12.2008 16:19:20

Răspuns pentru Fratele

Nu, BOR nu recunoaște că Noul Ierusalim face parte din ea, dar nici pucioșii [COLOR=fuchsia]nu recunosc BOR[/COLOR]. Atenție: [COLOR=fuchsia]nu [/COLOR][COLOR=red]mai[/COLOR][COLOR=fuchsia] recunosc BOR[/COLOR], pentru că n-a fost de la început așa. Verginica a fost, de exemplu, o creștină desăvârșită: respecta Biserica, preoții, rânduielile. Singurul lucru care eventual i se poate reproșa este că, pe fondul unor probleme psihice, se lăsa condusă de un duh care pretindea că aduce “noutăți” de la Dumnezeu. Situația actuală este diferită: după insuccesul din ianuarie 1993, când Sfântul Sinod n-a vrut să recunoască mișcarea pucioșilor ca fiind autentic ortodoxă, liderii pucioși au dat pe față o altă orientare mișcării:
1.Au rupt legătura cu BOR [COLOR=red](schismă)[/COLOR]
2.Nu i-au mai recunoscut pe preoții și episcopii BOR, afirmând că “au pecetea lui Antichrist” [COLOR=red](erezie)[/COLOR]
[COLOR=red]3.[/COLOR]N-au mai călcat prin bisericile ortodoxe [COLOR=red](mândrie)[/COLOR]
4.Și-au “hirotonit” preoți și episcopi proprii, dar fără punerea mâinilor (ci, numai prin “Cuvânt” pogorât de sus) [COLOR=red](erezie)[/COLOR]
5.Au continuat să joace dublu: față de lume mințeau, mimând respectul față de preoți și BOR, iar față de adepții lor își arătau adevăratele opinii de desconsiderare [COLOR=red](desfrânare duhovnicească)[/COLOR]
6.L-au considerat în mod abuziv pe Irineu “patriarh” fără ca acesta să vrea sau să accepte acest lucru. Au făcut aceasta ca să mimeze că biserica lor are episcop, știind că o biserică fără patronajul unui episcop, nu e biserică. La slujbe nu-l pomenesc nici pe Nifon al Târgoviștei, nici pe Daniel al Munteniei și Dobrogei, ci pe (citez) “Preafericitul Irineu, patriarh al Bisericii Noul Ierusalim” [COLOR=red](abuz și erezie)[/COLOR]
7.Tranzacțiile financiare și materiale sunt făcute sub acoperirea “Fundației Sfânta Virginia”, cu sediul în București [COLOR=red](evazionism)[/COLOR]
8.Au creat o serie de interdicții bizare pentru adepții lor ( cele mai ciudate fiind: interdicția de a consuma: pește, lactate, măsline, sare, alcool, etc; interdicția pentru femei de a se sui la volan sau la ghidon; interdicția pentru bărbați de a sta cu capul descoperit, etc, etc, etc.) [COLOR=red](exhibiționism duhovnicesc)[/COLOR]

vsovi 18.12.2008 16:42:19

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 104884)
Nu, BOR nu recunoaște că Noul Ierusalim face parte din ea, dar nici pucioșii [COLOR=fuchsia]nu recunosc BOR[/COLOR]. Atenție: [COLOR=fuchsia]nu [/COLOR][COLOR=red]mai[/COLOR][COLOR=fuchsia] recunosc BOR[/COLOR], pentru că n-a fost de la început așa. Verginica a fost, de exemplu, o creștină desăvârșită: respecta Biserica, preoții, rânduielile. Singurul lucru care eventual i se poate reproșa este că, pe fondul unor probleme psihice, se lăsa condusă de un duh care pretindea că aduce “noutăți” de la Dumnezeu. Situația actuală este diferită: după insuccesul din ianuarie 1993, când Sfântul Sinod n-a vrut să recunoască mișcarea pucioșilor ca fiind autentic ortodoxă, liderii pucioși au dat pe față o altă orientare mișcării:
1.Au rupt legătura cu BOR [COLOR=red](schismă) [/COLOR]
2.Nu i-au mai recunoscut pe preoții și episcopii BOR, afirmând că “au pecetea lui Antichrist” [COLOR=red](erezie)[/COLOR]
[COLOR=red]3.[/COLOR]N-au mai călcat prin bisericile ortodoxe [COLOR=red](mândrie)[/COLOR]
4.Și-au “hirotonit” preoți și episcopi proprii, dar fără punerea mâinilor (ci, numai prin “Cuvânt” pogorât de sus) [COLOR=red](erezie)[/COLOR]
5.Au continuat să joace dublu: față de lume mințeau, mimând respectul față de preoți și BOR, iar față de adepții lor își arătau adevăratele opinii de desconsiderare [COLOR=red](desfrânare duhovnicească)[/COLOR]
6.L-au considerat în mod abuziv pe Irineu “patriarh” fără ca acesta să vrea sau să accepte acest lucru. Au făcut aceasta ca să mimeze că biserica lor are episcop, știind că o biserică fără patronajul unui episcop, nu e biserică. La slujbe nu-l pomenesc nici pe Nifon al Târgoviștei, nici pe Daniel al Munteniei și Dobrogei, ci pe (citez) “Preafericitul Irineu, patriarh al Bisericii Noul Ierusalim” [COLOR=red](abuz și erezie)[/COLOR]
7.Tranzacțiile financiare și materiale sunt făcute sub acoperirea “Fundației Sfânta Virginia”, cu sediul în București [COLOR=red](evazionism)[/COLOR]
8.Au creat o serie de interdicții bizare pentru adepții lor ( cele mai ciudate fiind: interdicția de a consuma: pește, lactate, măsline, sare, alcool, etc; interdicția pentru femei de a se sui la volan sau la ghidon; interdicția pentru bărbați de a sta cu capul descoperit, etc, etc, etc.) [COLOR=red](exhibiționism duhovnicesc)[/COLOR]

ASTEA SUNT TOATE JUDECATZI CA EI AR FI JUDECAT...

SA FIE JUDECATZILE ASTEA DREPTE? ASTEA PUSE CU ROSHU?

CINE LE-A FACUT CA IN ORTODOXIE SCRIE "SA NU JUDECI CACI DACA JUDECI, ATUNCI DIN CUVINTELE TALE VEI FI JUDECAT CU JUDECATA CU CARE JUDECI VEI FI JUDECAT SHI CU MASURA CU CARE MASORI VEI FI MASURAT" DECI CINE A FACUT ACESTE JUDECATZI DRAGA MARIA-MARGARETA?

BOR? - le-a fost frica de lume ca sa-i recunoasca, nu totzi, unii ca sa nu se faca tamtam mediatic shi sa fie compromishi shi pucioshii shi BOR, poate e mai bine ca nu i-a recunoscut, dar nu i-a osandit nimeni din BOR... nu i-a judecat nimeni...

deci este nemultzumire poate din partea lor ca sunt lasatzi de izbelishti shi nu sunt ajutatzi de nimeni... dar nici n-au Nevoie ca doar Hristos-Duhul are grija de ei...

iar chestia cu evazionismul shi exchibitzionismul mi se pare absurd... iar cu maslinele shi peshtele shi celelalte e foarte bine caci oamenii au impresia ca au voie in zilele de post shi ele sunt undelemn shi nu este dezlegare...

dar dumneata nu pricepi cate dreptate shi dragoste shi Duhovnicie are Domnul pentru noi... shi mai ales, indelunga shi foarte indelunga rabdare... ca doar ne cunoashte cat suntem de naivi shi sculishoare ale unuia sau ale altuia... uitand mereu ca trebuia sa fim sculele, uneltele doar ale LUI, nici macar ale noastre.

vsovi 18.12.2008 16:56:10

shi nu este nici o alta orientare, ci este vorba de Cetatea NOULUI IERUSALIM... n-au umblat cu interese ascunse asha cum scotzi in evidentza... caci doar sunt publice toate proorociile ci doar le aplica in viatza lor mai departe, asha cum i-a indemnat Hristos-Duhul prin sf Verginica... sau chiar n-au voie oamenii sa duca o viatza curata spre desavarshire? cine nu incape de ei? iar arh Irineu este chemat ca Patriarh al Pamantului, Duhovnicesc, dar din cadrul BOR, asha ca un Apostol ca un Martor al ashezarii de sus de la Dumnezeu... un patriarh al conducerii cu drug de fier luminand in fatza popoarelor shi tzarilor Regina care este Romania... deci nu shtiu daca se poate numi patriarh sau in alt mod, dar e clar ca este chemat sa shada pe scaunul lui Hristos asha cum a shezut Hristos-Domnul pe scaunul Tatalui Sau...
Inca poate nu se pricepe ce va fi, dar vor pricepe cei chematzi, cu conditzia sa citeasca cu inima curata shi nepatimashe, rau patimashe, shi vor pricepe fiecare.... ca nu a venit sa strice nici biserica, nici BOR, nici manastirile, nici traditzia, ci sa-i gaseasca pe cei pierdutzi... ca sa-i mantuiasca... shi sa-i scoata din iezerul ce arde cu pucioasa...

"Nu va impietritzi inimile daca Astazi vetzi auzi glasul Lui" nu al meu ca poate eu vorbesc in deshert, ci al lui Hristos-Dumnezeu... Duhul Sfant... Fulgerul cu cele 7 Tunete ale Sale shi cu totzi sfintzii Sai... "intru Mine".

mariamargareta 18.12.2008 17:58:30

TigerAvalo9,

[COLOR=#ff6600]TigerAvalo9,[/COLOR]
Lucrurile nu stau nici pe departe cum le prezintă VSOVI, edulcorate după gustul lui.
Lista în care apare Teoctist de două ori este special concepută așa, ca următorul patriarh să fie neapărat al 7-lea. Cifra 7 în limbajul biblic însemnă deplinătate, împlinire. Pucioșii sperau ca al 7-lea patriarh să fie și ultimul, și să fie Irineu Bistrițeanul, nu altul, căci Irineu îi simpatiza pe bune, fiindcă nu știa prea multe despre ei (așa cum face și VSOVI, din naivitate și bucurie copilărească). Asta o dovedește și faptul că lui Irineu i-au închinat un capitol separat în cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, intitulat “Arhiereul Irineu – rolul și menirea lui de la Dumnezeu”( pe 26 de pagini)

Irineu s-a trezit în ultimul moment că e pe cale de a călca strâmb și a “defectat”. Actul lui a fost perceput inițial ca o trădare, dar ulterior pucioșii s-au mai domolit, văzând că n-au pe altul care să-l folosească drept “portdrapel”. Așa că au continuat o campanie de adulare de la distanță a lui Irineu, cu toate că Irineu le întorsese definitiv spatele. L-au numit “patriarh” în lipsă și au înființat o “biserică” proprie: Biserica Noul Ierusalim. Ăsta a fost momentul declanșării schismei. În continuare, au urmat în avalanșă o sumedenie de erezii, care au spulberat orice speranță de împăcare cu BOR.
VSOVI insistă în scrierile lui onirice că Verginica ar fi “a șasea Trâmbiță apocaliptică” (citez):
[COLOR=blue]“atat cat am citit eu shi am realizat ca Domnul a vorbit prin Trambitza Sa... Penultima Trambitza inaintea Trambitzei Judecatzii shi Invierii...”[/COLOR]
Așa este, adică așa scrie: că a fost a șasea. Problema se pune însă atunci când începem să numărăm care au fost persoanele prin care a “coborât” Cuvântul lui Dumnezeu din cer, la Pucioasa, dar și în restul [COLOR=fuchsia]Țărrii Sfinte, Rrromânia[/COLOR]:
1. Pe poziția I, pucioșii îl pun pe preotul Iosif Trifa (cel care a înființat “Oastea Domnului” la Sibiu, în anul 1923) . Trifa a fost “prima Trâmbiță apocaliptică”.
2. Pe poziția a doua, pucioșii îl pun pe Petrache Lupu, cel care pretinde că l-a văzut pe Moșu’ la Maglavit (adică, pe Dumnezeu Tatăl) El este “a doua Trâmbiță”.
3. Pe poziția a treia, pucioșii îl plasează pe preotul Arsenie Boca, considerat de ei “un sfânt al lui Dumnezeu” . Boca este “a treia Trâmbiță”.
4. și 5. Pe pozițiile 4. și 5. pucioșii îi plasează pe: Veronica Barbu și Ioan Iovan de la Vladimirești. Ei sunt a patra, respectiv a cincea Trâmbiță.
6. Pe poziția a șasea, pucioșii o pun pe Virginia Stoica (născută Tudorache), pe care o alintă cu numele Verginica. Ei o consideră sfântă, și totodată, “a șasea Trâmbiță”.
Până aici a fost cum a mai fost. De acum lucrurile încep să se încurce.
După Verginica (†1980), sora sa Maria a adus “Cuvântul lui Dumnezeu”, exact în aceeași manieră ca și Verginica (în stare de inconștiență) Totuși, pucioșii [COLOR=red]nu[/COLOR] o numesc pe Maria “Trâmbiță”!
Maria a “trâmbițat”, totuși, ani buni după aceea ( între 1982 și 1994).
În 1990, altă drăcovenie! Începe să trâmbițeze și Mihaela, dar în altă manieră, mai selectă: Mihaela pretindea că “aude” Cuvântul lui Dumnezeu în stare de veghe( noaptea, totuși… mai către dimineață). Totuși, pucioșii [COLOR=red]nu [/COLOR]o numesc nici pe Mihaela “Trâmbiță”!!
Cele două “trâmbițe” (care nu erau recunoscute oficial drept trâmbițe) au trâmbițat în paralel între anii 1990-1994. În 1994, “trâmbița” Mihaela aduce cuvânt din cer prin care i se impune “trâmbiței” Maria să nu mai trâmbițeze, pe motiv că ea este prea “moale” și de aceea e speculată de creștini, care o pun să-L întrebe pe Domnul tot felul de nimicuri, iar Domnul e obligat să le răspundă la acele nimicuri. Maria se conformează și între 1994 și 1998(†) ea nu mai trâmbițează. Triumfătoare, Mihaela “trâmbițează” singură, din 1994 și până astăzi. Și totuși, pucioșii [COLOR=red]nu [/COLOR]o numesc nici pe ea “trâmbiță”. De ce???
Iată de ce: [COLOR=fuchsia]Pentru că a șaptea Trâmbiță e Însuși Domnul.[/COLOR] Iar Mihaela este doar Prooroc, Sol și Poartă de coborâre a Cuvântului, din cer și pe pământ.
Găselnița asta încearcă să ascundă adevărul: în realitate, s-au adunat deja opt trâmbițe!!! Ca să se mascheze acastă incomodă neconcordanță cu mesajul biblic, care vorbește doar de 7 trâmbițe, s-a inventat această formulă magică: a 7-a Trâmbiță este Domnul, care a vorbit mai întîi prin Maria, apoi prin Mihaela, și a mai vorbit și prin amândouă (dar nu în același timp: pe rând, și complet diferit). Domnul este deci ceea ce VSOVI crede a fi “[COLOR=blue]Trambitza Judecatzii shi Invierii[/COLOR]”. Înseamnă că Judecata a venit, VSOVI? Înseamnă că morții au înviat, VSOVI? O fi, dar eu n-am auzit de vreunul. [COLOR=blue]Ce fac ăshtia de la Shtiri că nu ne informează shi pe noi? Că de când vorbeshte Trâmbitza a shaptea, din 1982 încoace, ar fi avut timp să învie totzi, shi ei nu ne-au anuntzat de niciunul![/COLOR]
Biblia spune cu totul altceva: că [COLOR=#993300]Trâmbițele[/COLOR] sunt niște [COLOR=#993300]îngeri ai Domnului[/COLOR], deci nu se putea și Domnul amesteca printre ele, doar așa, ca să iasă bine la număr.

Și pe deasupra, dacă pe vremea Mihaelei, Trâmbița este Domnul, pe vremea Verginicăi de ce n-ar fi fost tot Domnul? Dar pe vremea lui Petrache Lupu? Dar pe vremea Veronicăi Barbu?
Și uite așa se scrie istoria. Că hârtia suportă orice.

mariamargareta 18.12.2008 18:07:21

Judecățile

VSOVI, judecățile cu roșu îmi aparțin. Lista e mai lungă, dar cred că e suficient atât.

mariamargareta 18.12.2008 18:15:50

VSOVI, la Noul Ierusalim măslinele și peștele sunt interzise întotdeauna, nu numai în zilele de post. Sunt considerate spurcate. Sarea nu e interzisă definitiv, dar dacă îți pui sare, ceilalți meseni se uită urât la tine, ca la un neîmplinitor al Cuvântului, care zice că sarea nu e bună (deși în Biblie spune că e bună)
Așa că, dragă VSOVI, gata cu măslinele! De acum încolo, dacă vrei să fii un bun creștin, nu mai mânca măsline.:13:
Shi nici peshte.:47:

vsovi 18.12.2008 18:26:53

foarte bine ai spus, draga Maria-Margareta,

dar Moshul vazut de Petrache Lupu nu cred sa fi fost chiar Dumnezeu ci unul din cei 24 de batrani, dar intru Dumnezeu, deci era Moshul Dumnezeu... acela care s-a aratat la Salcia Plangatoare, salcie care intre timp s-a uscat, asha ca shi smochinul shi asha cum ar trebui sa faca shi creshtinul.... ascultare.

trambitza a 6-a adica ultima este nu doar Verginica ci totzi care sunt intru proorocia de la Domnul, sora sa, sau Mihaela, cine este Mihaele? sau altzii...

dar ultima trambitza este nu Domnul ci Trambitza Arhanghelului Mihail, cand se va Trambitza invierea mortzilor, unii spre durere shi judecata iar altzii spre Viatza Veshnica in Rai...

dar Domnul este Proorocul... un singur prooroc Hristos-Dumnezeu.

iar invierea nu este asha ca o inviere ce se da la shtiri ca invie oamenii, ca echipa aia de scamatori sataniceshti vor invia pana shi oameni, dar fara nici un folos ci e vorba de invierea spre viatza veshnica, iar aia vin doar sa pacaleasca shi daca te-ai inchinat ca eshti naiv, adio...

deci nu te ashtepta la minuni sataniceshti ce coboara foc din cer inaintea oamenilor sau fac din cele uscate asha tinere shi proaspete sau din orishice bucate shi vin ca aia cu putere sataniceasca vor inshela pana shi pe cei aleshi daca ar putea...

ci Trambitza a 6-a cauta sa invie credincioshii, pe adevaratzii mortzi... adica pe totzi cei pierdutzi de satana shi manatzi fara ca sa shtie sa mearga in iezerul cel veshnic ce arde cu pucioasa... adica moartea a doua, iar trambitzele trambitzeaza pocaintza shi implinirile Apocaliptice, care le va Implini Hristos-Duhul cu cei credincioshi pana la sfarshit... care iubesc dragostea curata shi raiul shi fericirea shi Viatza shi nu pacatele shi moartea...

deci e adevarat, dar tzi-am spus ca nu vroiau sa-l puna ei pe Irineu ca shi Patriarh al 7-lea ci era vorba de Daniel, ca de aia nici nu i-a dat numele, ca el este "de la Mine" spune Domnul, ci pe Irineu l-a chemat Domnul la altceva, la conducerea misiunii pentru intreg Pamantul, conducerea Duhovniceasca a Ierusalimului Cel Nou, dar din cadrul BOR shi nu mai mare ca BOR ci respectand sfantul sinod... shi tot ce tzine de predaniile creshtin-ortodoxe...

daca se citeshte corect cu punct shi virgula shi fara speculatzii desharte shi naivitatzi de tipul intronarilor lumeshti shi tot felul de interese shi invidii shi pizmuiri atunci se va pricepe ce a vrut sa ne transmita Hristos-Duhul... ce de la Tatal Purcede, potrivit pentru zilele acestea shi conform cu Tot Cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu.

dar multzumesc ca macar ai devenit mai putzin patimashe, rau patimashe, ca asha mai pricep shi eu nelamuririle tale ca eu nici n-am prea citit, din lene shi neputintza...

vsovi 18.12.2008 18:37:04

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 104899)
VSOVI, la Noul Ierusalim măslinele și peștele sunt interzise întotdeauna, nu numai în zilele de post. Sunt considerate spurcate. Sarea nu e interzisă definitiv, dar dacă îți pui sare, ceilalți meseni se uită urât la tine, ca la un neîmplinitor al Cuvântului, care zice că sarea nu e bună (deși în Biblie spune că e bună)
Așa că, dragă VSOVI, gata cu măslinele! De acum încolo, dacă vrei să fii un bun creștin, nu mai mânca măsline.:13:
Shi nici peshte.:47:

nu ma lashi sa plec in concediu defel...

poi trebuie sa vad scris in proorocie, dar e scris shi nu zice ca n-ai voie masline sau peshte in dezlegari... ori sare...

dar exista ceva semnificatzii... caci in bolovan de sare s-a trensformat nevasta lui Lot shi maslinele sunt untdelemn care nu este voie decat in dezlegari, shi nici vin nu au voie, nici samburi de struguri, deci poate ca sunt asha ca Nazireii... deci e conform cu scriptura... caci daca nu va depashi credintza vostra credintza fariseilor nu vetzi intra in imparatzie, iar fariseii postea martzi shi joi... iar unii postesc doar la mancare, uitand de slava de la oameni, de laudaroshenie, mandrie, neascultare, viclenie, rautacioshenie, hula shi celelalte injunghieri... catre aproape ca sa-l manie pe Dumnezeu...

deci ce nu-tzi convine? ca vezi la ei anumite randuieli? mie imi par foarte duhovniceshti shi intzelepte... voi le scoatetzi ca ar fi de la cel rau...

poi dracul posteshte ca sa se laude shi sa se mandreasca asha ca ascetzii yoghini ca sa obtzina puteri, shi ca sa-shi faca mila de sine, parere de sine... din aia trufashe... pe cand la ei este ascultara de Hriostos-Duhul, deci ei traiesc in proorocie, asha cum ar trebui sa facem shi noi... dar noi suntem lumeshti, noi suntem mortzi, noi credem in veshnicie ca sa lucram pentru trup shi credem ca murim maine ca sa ne satisfacem lacomia plina de frica, cum spunea cineva... atata tot.

o sera placuta.

vsovi 18.12.2008 18:51:44

vezi, lumea e ca o sera, iar la Dumnezeu este o seara shi o Dimineatza, ziua intai, Sabatul Cel Nou, de sambata seara pana luni dimineatza, caci sfarshitul, atunci cand va fi este defapt inceputul vietzii veshnice... de la Dumnezeu pe pamant impreuna cu oamanii, iar sfintzii vor lumina shi vor scanteia arazand toata mirishtea... iar pamantul se va cutremura shi toate insulele se vor mishca de la locurile lor... shi omul va intra prin portzi in cetate shi va fi fericit... shi va primi o pietricica de iachint sau ametist sau iaspis asha cum sunt zidite zidurile Ierusalimului Cel Nou... iar in curte este o asha o curte de aur ca shi cristalul , deci trebuie rugaciune shi veghe pana nu v-om auzi "Savarshitu-sa" ca atunci pentru unii va fi prea tarziu sa inceapa... shi daca n-au strans nimic in Ceruri, Dumnezeu ii va trimite acolo unde shi-au pregatit...

mihailt 18.12.2008 19:10:44

Daca vreti dvs. sa stiti ca majoritatea daca nu toti ierarhii din Sfantul Sinod ar dori un stat teocratic.
(vedeti daca vreti vedeti poza cu PF Daniel la manastirea Putna la masa cu Regele Mihai I).

Pe de alta parte fenomenul Noul Ierusalim insa este unul sectar nu ortodox si nu are legatura cu statul teocratic.
Nu respecta ortodoxia caci vedeti in Sfanta Scriptura - Vechiul Testament ca nu exista prooroci femei.
Mai mult prooroci nu au mai existat odata cu intruparea lui Dumnezeu.

mariamargareta 18.12.2008 20:07:36

"Ereticule", de ce-i contrazici pe pucioși?

[COLOR=#ff6600][COLOR=Black]Vsovi, mă întrebi așa:[/COLOR]
deci ce nu-tzi convine? ca vezi la ei anumite randuieli? mie imi par foarte duhovniceshti shi intzelepte... voi le scoatetzi ca ar fi de la cel rau...[/COLOR]

VSOVI,scumpule, mie să știi că-mi convine, că eu mănânc și pește, și măsline, și sare, dar fără să fac abuz, ci doar ca o expresie a libertății mele de a face așa. Mai degrabă te previn că poate ție n-o să-ți convină, când o să-i cunoști pe pucioși (că zici că încă nu i-ai cunoscut – norocul tău!) și o să te dai după ei, că… gata cu măslinele!... te-ai lins pe bot! Gata și cu carasul și cu caracuda! Gata și cu tzuiculitza! Și pe cap o să stai cu căciula și ziua, și noaptea când dormi. O să-ți lași și barbă până la brâu, și plete până la fund (asta, dacă nu cumva ești chel de tot). Acum nu crezi tu ce-ți spun, zici că râd de tine, da o să vezi și o să crezi. Eu nu zic că sunt rânduieli de la cel rău, ci de la om. Dar duhovnicești nu le văd, și pace! Și nici “înțelepte”. Am eu orbul găinilor? O fi, că prea zici cu foc! Zici că nu-mi convine…
[COLOR=green]Fii atent că deja ai început să-i contrazici pe pucioși.[/COLOR] Ce faci, te dai după mine? Îi trădezi cu o femeie ușuratică? Cazi în erezie? Că uite ce zici tu, ce “erezie” cumplită:
[COLOR=#ff6600]1.[/COLOR] [COLOR=#ff6600]trambitza a 6-a adica ultima este nu doar Verginica ci totzi care sunt intru proorocia de la Domnul, sora sa, sau Mihaela, cine este Mihaele? sau altzii...[/COLOR]
Greșit, insuportabil de greșit. De ce n-ai fost atent, că doar am spus mai înainte: Trâmbița a șasea este NUMAI Verginica, și e o Șfântă. Maria și Mihaela nu sunt sfinte, și nu sunt Trâmbițe… deși au adus și ele “Cuvântul Domnului” din cer pe pământ, ăla pe care-l citești frăția ta din cartea CLD. Iar a 7-a Trâmbiță e Însuși Domnul nostru (al lor, adică) Iisus Hristos, coborât în Cuvânt la Pucioasa. Această coborâre este A Doua Sa Venire pe pământ, proorocită în Apocalipsă. Așa zic pucioșii. Iar tu zici altfel. Dacă nu ești de acord cu ei, ai încurcat-o. N-ai șanse să te facă prietenul lor.
Cine e Mihaela? Ea este liderul actual de la Pucioasa. Ea face acum ce făcea Verginica pe vremuri: ne aduce nouă, muritorilor de rând, “Cuvântul lui Dumnezeu” din cer. Îl aude în cap, îl scrie pe hârtie, iar Nicușor îl citește. Numai Nicușor îl citește cu voce tare, deoarece numai el are glasul identic cu al Domnului nostru ( adică, al lor… iar am greșit!) Iisus Hristos. Mihaela și Nicușor sunt prooroci. Nicușor este și preot pe deasupra, deși nu l-a hirotonit nimeni. Este și arhiereu pe deasupra deasuprăi ( unii îl numesc înfiorați “Arhiereul cel Mare”, dar nu știu de ce, poate doar pentru că e cel mai înalt dintre ei), deși nu l-a hirotonit nimeni întru arhiereu. Pucioșii strâng “Cuvântul” cu evlavie, iar când se adună mai mult, mai scot o carte. Au scos până acum două cărți intitulate la fel (“Cuvântul lui Dumnezeu”): una de vreo 666 de pagini, iar alta de vreo 2000. Iar VSOVI le citește și se miră și se bucură ca un copil. Și aici ajungem la a doua ta “erezie” copilărească. Te citez:
[COLOR=#ff6600]2.[/COLOR] [COLOR=#ff6600]dar Domnul este Proorocul... un singur prooroc Hristos-Dumnezeu.[/COLOR]
Greșit, insuportabil de greșit. Domnul are doi prooroci: pe Mihaela și pe Nicușor. Pe vremuri, o avea pe Verginica, și era Verginica numită de creștini cu multă evlavie: “Șfânta și marea proorociță Virginia”. Dar a murit, sărăcuța, în 1980. A urmat Maria, care și ea proorocea, dar nici un pucios n-a numit-o proorociță, și nici acatist nu i-au făcut (cum i-au făcut Șfintei Verginica). Au urmat la proorocie Mihaela și Nicușor, cei doi fii unși…
Așa zic pucioșii. Iar tu îi contrazici. Dar dacă nu ești de acord cu ei, ai încurcat-o. N-ai șanse să te facă prietenul lor. N-ai nici o șansă să devii un pucios autentic. Păcat de tine, cică numai ei se vor mântui. Ia întrebă-i, să vezi că așa e.

mariamargareta 18.12.2008 20:11:48

Și mai era o greșeală pe care trebuia să ți-o semnalez:"[COLOR=#ff6600]trambitza a 6-a adica ultima[COLOR=Black]"[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff6600][COLOR=Black][SIZE=1]. [SIZE=2]Nu e ultima, ci penultima.[/SIZE]
[/SIZE][/COLOR][/COLOR]

mariamargareta 18.12.2008 20:40:03

pentru mihailt

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 104907)
Daca vreti dvs. sa stiti ca majoritatea daca nu toti ierarhii din Sfantul Sinod ar dori un stat teocratic.
(vedeti daca vreti vedeti poza cu PF Daniel la manastirea Putna la masa cu Regele Mihai I).

Pe de alta parte fenomenul Noul Ierusalim insa este unul sectar nu ortodox si nu are legatura cu statul teocratic.
Nu respecta ortodoxia caci vedeti in Sfanta Scriptura - Vechiul Testament ca nu exista prooroci femei.
Mai mult prooroci nu au mai existat odata cu intruparea lui Dumnezeu.

Intervenția ta e parțial exactă.
1. Teocrație înseamnă altceva decât gândești frăția ta. În teocrație n-ar mai conduce regele, ci arhiereii.
2. Arhiereii, dacă-l prețuiesc sincer pe rege, ar lua notă că ungerea sa ca monarh este indelebilă. Ca atare, ar introduce în slujbe (în ectenii) înainte sau după formula de binecuvântare pentru "conducătorii țării noastre, mai marii orașelor și ai satelor și iubitoarea de Hristos oaste" ( formulare care oricum este stupidă și incorectă din toate punctele de vedere), o binecuvântare pentru "majestatea sa Mihai I, regele tuturor românilor", așa cum ar fi normal și corect și frumos. Dar ei n-o fac. Se tem? de cine se tem? Sunt neatenți ? Atunci, nu e mai puțin grav, în acest caz special.
3. Fenomenul Noul Ierusalim este unul sectar, nu ortodox; dar are și legătură cu statul teocratic, deoarece ei doresc un stat teocratic, în care ei să conducă din spatele regelui, care ar fi doar o marionetă folosită doar ca să dea aparența de monarhie.
4. Nu respecta ortodoxia, dar din multe alte motive decât faptul că pretind că proorocia este la o femeie (de fapt, la mai multe, care se succed), sau că n-ar mai fi fost prooroci după Hristos.
În Faptele Apostolilor , cap 21, citim:
[COLOR=Sienna]8 Iar a doua zi, ieșind, am venit la Cezareea. Și intrând în casa lui Filip binevestitorul, care era dintre cei șapte (diaconi), am rămas la el.
9 Și acesta avea patru fiice, fecioare, care prooroceau
[COLOR=Black]Grav este altceva: că proorociile pucioșilor sunt inconsecvente sau uneori chiar mincinoase. Asta le dovedește că nu sunt de la Dumnezeu.[/COLOR]
[/COLOR]

wertygo 18.12.2008 20:57:49

Concediu placut lui vsovi. Sa speram ca nu s-a dus la Pucioasa , iar daca s-a dus acolo sa faca Sfantul Lavrentie de Cernigov in asa fel sa-si dea seama ce au rau acolo.

podolski_2 19.12.2008 01:32:31

Multumesc tuturor celor care au facut publica "credinta" aceasta.

Mai ales doamnei Maria Margareta care a adus fragmente si proorociri din credinta lor .

Daca mie nu imi convine de patriarh (chiar si eretic fiind) nu imi fac biserica si imi mut jucariile in alta parte.

Daca vreau sa schimb raul mai marilor Bisericii cazuti in erezie sau anateme incetez sa o mai frecventezca sa nu ma fac partas lor, pana cand Dumnezeu se va milostivi sa o curete sau sa o judece.

Cat despre conceptia la moda ca Romania este Gradina Maicii Domnului, este pamantul fagaduintei, este cine stie ce mare Tara Sfanta.
Da are dreapta credinta (cine stie pana cand) dar sa fim seriosi, cum zicea si Petre Tutea :
Hristos nu s-a nascut in Falticeni.

Adica daca se poate numi un popor mai mare peste celalalte prin darurile primite de la Dumnezeu acela este poporul evreu.Ca ei au luat-o pe alta cale asta e altceva.
Dar da, se pot lauda ca din neamul lor s-a nascut Hristos, de aceia isi si bate joc diavolul atat de ei, pt ca vrea sa se razbune exact pe poporul caruia Dumnezeu i-a oferit mai mult decat celorlalte neamuri.

Asta se aseamana ca o cearta intre copiii.Unul striga la altul, jucaria mea e mai frumoasa.

SUA e taramul fagaduintei, o fabulatoare cu extraterestri zicea ca Romania este Tara Sfanta , si toate popoarele au tendinta de a crede ca ei sunt fffff importanti in lume si ca sunt foarte sfinti, si ca neamul lor e cel mai sfant.
Sa fim seriosi,
Hristos nu s-a nascut in Falticeni, nici in Moscova, nici in New York .

Daca un poporur vrea sa se mandreasca doar poporul evreu se poate lauda ca s-a nascut Dumnezeu in poporul lor. Ei nu prea se pot lauda pt ca l-au si rastignit. Dar de fapt, in orice alt popor s-ar fi nascut oriunde pe pamant ar fi fost rastignit.
Asa ca si vina si fala e in zadar.
Vina este a tuturor , iar fala nu sta in neamul rusesc, american sau evreu ci sta in neamul lui Dumnezeu din care pot face parte toti, si saraci si bogati, si negri si albi, si barbati si femei s.a.m.d. .

podolski_2 19.12.2008 01:41:29

Nationalismul are rolul sau de ati apara granitele, credintele, valorile, obiceiurile, nu de al pune mai presus de Dumnezeu si sa se numeasca Sfant.

Nationalismul nu este pt a ne crede noi cei mai tari, cei mai mari, cei mai inzestrati, cei mai sfinti, cei mai buni. Nu, ci pt a ne apara niste valori stravechi , atat.

Ca daia in majoritatea sectelor, absolut toate vezi ca una este tara Sfanta, cea mai Sfanta (tocmai tara de unde a provenit secta), ca acolo se va intoarce Mesia, si alte bazaconii dracesti, ca acolo vin sa locuiasca extraterestri, ca acolo invadeaza dracii ca e cea mai ravnita tara de pe planeta.
Da, da. Cel mai iubit popor l-a supus dracii, ba inca toate popoarele le va supune.

Ce atata fala intr-un neam decat in Dumnezeu? Daca vrei sa fii cel mai bun nu te falii ca esti evreu sau roman ci ca esti prieten al Dumnezeirii la fel ca toti ceilalti de peste tot aruncati pe pamant.
Aceasta este cea mai mare bucurie pt un crestin, nu ca are sange bengalez in vene.

mariamargareta 19.12.2008 02:08:57

Felicitări, Podolski_2:41:
Citește, dacă ai timp, și restul, și ai să te minunezi:
http://noulierusalimnip.wordpress.com:103:

mihailt 19.12.2008 02:18:11

Dom-le pai daca ar conduce arhiereii tara ar fi mult mai bine decat este acum.

Cat despre acele fecioare nu inteleg exact la ce se refera a prooroci.
Ca proorocia despre faptul ca fi predat de iudei paganilor ii este facuta Sfantului Apostol Pavel printr-un profet iar nu prin acele fecioare cum se vede un pic mai jos.

La cei din VT li se zice prooroci ,celui prin care ii este zis de catre Duhul Sfant ce i se va intampla ii zice profet si ii zice si numele anume Agab.
Dar fiicelor lui Filip nu le zice proorocite.
Deci e clar ca nu se refera la a zice ce se intampla in viitor.

Proorocii din Vechiul Testament erau unsi altfel de Dumnezeu si aveau si viziuni sfinte ,ungeau regi,judecau pricinile in popor,facea Dumnezeu minuni prin-transii si altele.

Femeile nu au voie sa se implice in conducerea bisericii ca organizatie si aceasta o zice Sfantul Apostol Pavel:
"Femeia sa taca in Biserica".
Deci cei de la Noul Ierusalim nu pot sa zica ca sunt ortodocsi.

wertygo 19.12.2008 11:30:29

Stiau viitorul caci virtutea fecioriei la aceasta duce, iar femeile nu au voie sa predice cuvintele lor chiar daca ar fi bune in biserica ca spatiu iar in oricare alt loc pot vorbi. In biserica chiar citesc unele cuvinte care sunt adresate preotului. De pilda ,cand o calugarita citeste apostolul , il citeste pe Pavel mai mult pentru preot,caci Pavel ,dupa Ioan Hrisostom este mai desavarsit decat ceilalti apostoli, invatatura lui este mai inalta. Iar cand preotul citeste Evanghelia o citeste pentru calugarite, nu pentru el.

podolski_2 19.12.2008 12:17:40

Nu vă temeți de lume, biruiți lumea, chiar de va trebui să mințiți pentru Dumnezeu și pentru calea Lui cea dreaptă și adevărată…” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 2 iunie 1991)

Cum sa mai poti vb cu un om care crede ca [COLOR=Red]minciuna e calea spre adevar[/COLOR]?

Cum sa mai crezi ceva din gura lui cand [COLOR=Red]minciuna[/COLOR] la el [COLOR=Red]este divina[/COLOR]?

Se aseamana pe alocuri acest CLD cu Talmudul evreesc. Pot folosi orice mijloace doar pt atingerea unui "scop divin".

Folositile, si unui copil daca ii zici ar intelege ca nu e nimic divin in a minti si a desparte oameni. Iar Tatal minciunii stiti cine este: offf , n-ar vrea sa fiu la intregirea familiei voastre, cand propriul vostru tata (tatal minciuni) o sa rada de voi si o sa se bucure de iadul vostru.

Stiti cum mai este numit "El Diablo" : tatal minciunii ( pt ca lui minciuna i se pare normala) si chiar divina pt ca el se crede divin, se crede dumnezeu.

Multumesc inca o data d-nei Margareta, pt straja impotriva acestor lupi ce prada adevarul si linistea familiilor.

Iar cand zicea Hristos ca sa nu va duceti nicaieri cand va zice cineva ca vine sfarsitul acesti lideri sectari isi pun mainile la urechi ca toti ceilalti.

Si vrajitoarele vorbesc despre iubirea lui Dumnezeu, invoca numele lui Iisus Hristos, Duhul Sfant dar numai de la Dumnezeu nu sunt, ci de la tatal minciunii, blasfemiatorul, calomiatorul si ratacitul diavol.

Eu chiar ma mir cum in secolul nostru mai reusesc sa pacaleasca oameni .
Mare le va fi mirarea cand la judecata li se va zice de diavol:
V-am mintit , nu va dau raiul ci iadul. dar din legea pe care ati urmat-o ati stiut ca minciuna e permisa. Daca voi mintiti inseamna ca si eu va pot minti.

Ce tragic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:13:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.