Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   De ce este BOSVR o biserica necanonica? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3667)

emanuel2007 14.06.2008 14:23:08

pai se face , deoarece bo oficiale sunt conduse de ecumenisti care s-au infiltrat in sinoadele acelor biserici in secolul trecut cu ajutorul comunismului , serviciilor secrete si al masoneriei ...

PadreCory 14.06.2008 14:28:11

Toate Bisericile ortodoxe canonice sunt conduse de ecumenisti?

emanuel2007 14.06.2008 15:10:19

in afara de bisericile de stil vechi care sunt in toata lumea si in care nu s-au putut infiltra ecumenistii ...

PadreCory 14.06.2008 19:05:55

Deci considerati Bisericile ortodoxe canonice drept "eretice"?

emanuel2007 14.06.2008 19:29:59

nu consider ca bis ortodoxe oficiale sunt schismatice , ci numai ca sunt conduse de eretici ... deci ceea ce se spune in mod oficial de catre aceste biserici nu orespunde cu credinta ortodocsilor traitori din cadrul acestor biserici , ci este numai parerea personala a unor eretici care au ajuns la carma aceastor biserici ...
deci nu bisericile sunt eretice ci numai cei care le reprezinta sunt cu totul nevrednici de chemarea cu care au fost chemati si au afirmatii si fapte eretice ...

PadreCory 14.06.2008 21:36:40

Deci exista o diferenta intre Ierarhi si credinciosi in privinta credintei?

emanuel2007 14.06.2008 22:17:12

categoric ...

piedonee 18.10.2008 01:25:45

Citat:

În prealabil postat de dorstor (Post 72648)
D-le Razvan.m unii dintre stilisti au toate calitatile pt a deveni foarte buni crestini dar le este greu ca si lui Saul a lovi ci calcaiul in tepusa(bold).De vina sunt asa zisii preoti ai lor care ii mint fara scrupule,pt ca acei preoti au studiat Pidalionul.Pe de alta parte daca aceia ar recunoaste minciuna multimile inselate i-ar pedepsi groaznic,asa ca de frica mint mai departe pt ca au pe cine.

am si eu o intrebare?oare pe tine te judeci asa aspru.........?eu una am atatea pacate in cat nu fac diferente dar nici nu ma intereseaza eu in mintea mea incerc sa mi lucrez mantuirea si sa nu am grija altora ce fac ?ce dreg?sau etc.....am observat ca crestini ortodoxi de stil nou "uras si detesta crestini pe stil vechi"uitand ca adevarata credinta este pacea,bunatatea,blandetea,iertarea,si etc dar o detesta mai mult decat oricare confesiune uitand ca ambi se roaga la acelas DUMNEZEU eu sunt neutra imi este indiferent dar atata timp cat se numesc tot ortodoxi de ce oare sa ii uram?am observat iubim mai mult alte confesiuni ni le facem surori "pt putere"iar cei care se numesc tot ortodoxi facem atata tanbalau de parca sar inchina alt cuiva.......eu am inpresia ca nici voi nu sti cui va rugati pt ca daca vati ruga la DUMNEZEU nu ar mai fi mesaje de genul de mai sus pt ca DUMNEZEU si poate nu ma fac inteleasa inseamna sa iti iubesti aproapele sa nu judeci asa cum ai ascri"asa zisi preoti'de unde ai puterea sa faci asemenea afirmati....ai iutat ca numai Hristos e singurul care ne poate judeca.....dar asa sunt cresti numai la crestini gasesti ura din belsug am ajus sa avem credita mult sa uram si putina sa iubim si pe deasuprea ne punem stanta "suntem crestini de stil nou nu de cel vehi ei sunt asa si pe dincolo.....trebuie sa incercam sa mai vedem de ale noastre si cand ne intreaba cineva de vechi nul mai speriati ca sar putea sa nul mai aveti nici intre noi,pt ca va zice 'ea uite cat de mult se dusmanesc astea'........da....nu e mare filosofie sa iubim,sa iertam si sa incercam sa catalogam mai putin pe cei din jur....asta a fost doar parerea mea dar te mai intreb o data"noi carui Dumnezeu ne inchinam si ei carui Dumnezeu se inchina?astept raspuns sa nu fie retorica.............

geo.nektarios 18.10.2008 01:47:38

[SIZE=3]“Schisma este despartirea de biserica si toti cei ce se despart nu se mai impartasesc de darurile Duhului Sfant, pentru ca revolta lor au oprit pentru ei, izvorul harului facand sa inceteze succesiunea legitima a preotiei parintilor. Autorii acestei despartiri au fost hirotonisiti de episcopii sobornicesti si aceasta consacrare le-a adus asupra lor harul; insa de cand s-au despartit cazand in randuiala mirenilor, ei nu mai au puterea de a boteza si nici a hirotonisi, caci de indata ce ei nu mai au darul Duhului Sfant, ei nu mai au puterea sa hirotoniseasca pe altii”. Pentru aceasta, s-a oranduit cwn ca botezul lor trebuie sa se faca din nou, fiindca ei nu sunt decat niste mireni, si toti care se vor intoarce la biserica, si toti cei ce fusesera botezati de preotii lor, trebuiesc rebotezati. Cu toate acestea, intrucat multi episcopi din Asia, din coboramant fata de ei, si pentru a inlatura tulburarile, au socotit de bine a se primi si botezul lor, ii putem primi si noi”. - can 1 al Sf.Vasile Cel Mare[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]BOSVR este schismatica!!! S-au rupt de Biserica Mama in 1924 si de atunci nu a mai au nimic de "valoare"!!! De ce? In primul rand NESUPUNEREA fata de Sfantul Sinod al BOR te duce le afurisire!!! Deci, BOSVR este o Biserica intemeiata pe NEACSULTARE!!! Desi au toate patrate cele ale cultului, dpdv doctrinar, is la pamant!!! De aceea Athonitii nu primesc la slujbe pe cei BOSVR, pt nescultarea de Biserica Mama! Apoi ca si-au facut SINOD PROPRIU, fara aprobarea PATRIARHULUI!!! cine pe cine a hirotonit? Odata indepartati de Bis.Mama de catre Sf.Sinod al BOR si conform Canoanelor, nu mai pot HIROTONI!!! Dar ei au facut aceasta, ba chiar sfintiri de Biserici... din cadere in cadere... ca sa "treci" la BOSVR trebuie sa treci din nou prin Sf.Taina a Mirungerii... Extrem de GRAV!!!
si in Grecia sunt stilisti, pe care Sinodul lor, ii trateaza extrem de grav!!! Nici nu au voie in sf.Miunte...
Daca vorbiti cu cei din cadrul BOSVR vi se parea ca ar avea dreptate, daca voribiti ci Sinodul BOR, veti vedea ca nu mai au dreptate!
Si Sf.Ioan Iacob a fost afectat de acesta schimbare, desi avea numai 11 ani in 1924, dar i-a arata Dumnezeu ca "TREBUIE SA FACA ASCULATARE DE BISERICA!!!" si sunt N minunile lui Dumnezeu legate de aceasta problema in cadrul BOR!!!

FRATILOR, RAMANETI INTRU ASCULTARE DE BISERICA MAMA, CA ASA NE MANTUIM, Nu prin razvratire!!![/SIZE]

geo.nektarios 18.10.2008 01:56:41

Preotii BOSV sunt necanonici! si orice slujba facuta in BOSVR...
Va rog sa ma iertati daca am fost cam "aspru" cu ei, dar am vrut sa va fac cunoscute cateva puncte din cadrul BOSVR!!! Eu am avut de-aface cu unii calugari stilisti, in Brasov, si m-au tratat extrem de rau... dogmatic!!! si de aici... nu ura, dar am o retinere fata de ei!!!
de aceea va indemnam mai sus sa ramanem in cadrul BOR - Biserica Mama a romanilor! Avem un Patriarh, avem lucrarea Sf.Duh in Sf.Sinod, avem autonomie si autocefalie!!! Cu credinta,inainte!!!

Traditie1 18.10.2008 07:39:04

Asa este Geo, ereticii nu pot avea duhul blândetii fiindca au pe dracul în ei. Unii sunt politicosi, dar din viclenie.

geo.nektarios 18.10.2008 10:46:29

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 96345)
Asa este Geo, ereticii nu pot avea duhul blândetii fiindca au pe dracul în ei. Unii sunt politicosi, dar din viclenie.

Dumnezeu si MAica Domnului sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca pe TOTI!!! amin!

dulcineea21 18.10.2008 12:21:09

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 96345)

deci sa inteleg ca tu esti inainte vazator cu duhul de stii ca au draci in ei...Doamne!!!pe toate le stii tu...esti mai tare ca insusi Dumnezeu...sa-mi fie cu iertare!

piedonee 19.10.2008 17:20:56

Citat:

În prealabil postat de traditie1 (Post 96345)
asa este geo, ereticii nu pot avea duhul blândetii fiindca au pe dracul în ei. Unii sunt politicosi, dar din viclenie.

"fericit este cel ce nu vede ingeri ci cel ce isi vede pacatele"

Stilistul 21.10.2008 11:53:26

Sfantul Ioan Iacob Hozevitul

"Pericolul vine de la fratii cei mincinosi, care sunt dusmani ascunsi cu atat mai periculosi, cu cat cred ca ei sunt frati curati. Predica si ei ortodoxia, dar oarecum schimbata si prefacuta dupa placul lumii acesteia si al stapanitorului acestei lumi. Predica lor e ca o hrana prielnica care a inceput sa se strice si in loc sa hraneasca, otraveste pe cei care o mananca."

Daca nu esti de acord cu ce a scris acest pustnic, nu imi posta comentul te rog!

razvan_m 21.10.2008 20:34:43

Frate stilistule,

Parintele Proclu, pustnicul de la Mitocu Balan, jud. Neamt, afirma ca nu ortodocsii de pe stil nou sunt cei la care face referire Sfantul Ioan Iacob Hozevitul de la Neamt in ceea ce citezi fratia ta.
Iata ce explicatie da Parintele pustnic Proclu referitoare la fratii cei mincinosi:

Citat:

Parintii spun ca primejdia cea mare, ispita cea mare a veacului de pe urma nu vine nici de la sectanti, nici de la pacatosi, ci vine de la fratii mincinosi. Care sunt acestia parinte?
(aluzie la cuvantul Sf. Ioan Iacob Hozevitul:
[COLOR=#000066]http://www.razbointrucuvant.ro/2007/08/05/sfantul-ioan-iacob-hozevitul-despre-ispita-neamului-de-pe-urma-si-fratii-cei-mincinosi/[/COLOR])
- Fratii mincinosi sunt asa: el vorbeste de Dumnezeu, dar are alt interes; nu-i intr-o minte cu tine; cauta sa-ti intinda cursa, ori altfel: una zice, alta crede si altfel spune la altul, nici el nu crede ce spune la altul. Acesta nu are Duhul lui Dumnezeu. Si [COLOR=#0000ff]fratii mincinosi sunt printre crestinii nostri ortodocsi foarte multi, chiar si in biserica, si nu-i poti cunoaste.[/COLOR]..
De o prigoana ceva, ia atuncea sa vezi care-i calugar si care-i crestin. Atunci ti se descopera, atunci se da pe fata, ca asa spune, ai vazut colo in Ceaslov zice: tu care ai mancat… te-ai impartasit cu Sfintele Taine in biserica si ai slujit lui Dumnezeu ca mine; tu acela care slujeai lui Dumnezeu, de-asa fel, te vad altfel: slujesti lui diavolul? [COLOR=#0000ff][COLOR=black]Uite cum ii: spre exemplu slujeste la Sfanta Masa dar el, cum sa va spun, nu s-a facut preot ori ceva mare pentru ca vrea sa ajute Biserica lui Hristos; el s-a facut mare avand boala de marire, de mandrie, sa fie cineva si sa-i zica cineva „bravo” lui. Mandria. Si nu s-a lasat descusut de ce boala-i bolnav. Si a fost primit ca o oaie, ca cum ar primi o lumina, dar a primit pe intunericul. Si-acela-i doar pentru bani, pentru interesuri”.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#0000ff][COLOR=#000000][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#0000ff][COLOR=#000000]

[/COLOR][/COLOR]

razvan_m 21.10.2008 20:35:37

Sursa:
http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...cei-mincinosi/

Razvan

geo.nektarios 21.10.2008 22:50:29

Citat:

În prealabil postat de Stilistul (Post 96805)
"Pericolul vine de la fratii cei mincinosi, care sunt dusmani ascunsi cu atat mai periculosi, cu cat cred ca ei sunt frati curati. Predica si ei ortodoxia, dar oarecum schimbata si prefacuta dupa placul lumii acesteia si al stapanitorului acestei lumi. Predica lor e ca o hrana prielnica care a inceput sa se strice si in loc sa hraneasca, otraveste pe cei care o mananca."

Daca nu esti de acord cu ce a scris acest pustnic, nu imi posta comentul te rog!

nu vreau sa ma laud dar am MARE evlavie la acest Sfant!!! Scrii despre ce a zis dansu, dar de ce nu scri si ce i s-a descoperit de la Maica Domnului legat de "stilul vechi si nou"? asta nu o spui... te las sa descoperi singur, fratioare!!! Fii binecuvantat!!!

moro.d 25.10.2008 13:04:47

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 96937)
nu vreau sa ma laud dar am MARE evlavie la acest Sfant!!! Scrii despre ce a zis dansu, dar de ce nu scri si ce i s-a descoperit de la Maica Domnului legat de "stilul vechi si nou"? asta nu o spui... te las sa descoperi singur, fratioare!!! Fii binecuvantat!!!

nu stiu ce inventie o mai fi si povestea aia din moment ce insusi Sfantul era pe vechi si chiar a osandit stilul nou si schimbarea calendarului.

moro.d 25.10.2008 13:24:40

Citat:

De ce este BOSVR o biserica necanonica?
stati sa vedeti cat de "canonici" sunt slujiotrii BOR, conform canonului 46:
"Episcopul sau clericul care va primi ereticescul botez să se caterisească, căci ce conglăsuire este lui Hristos cu Veliar sau credinciosului cu necredinciosul."

"botez" de stil nou http://www.episcopiaseverinului.ro/m...-mazili-a.html - Nicodim al Severinului

or, botezul canonic crestin ortodox se face prin 3 cufundari. insusi cuvantul "botez" deriva din latinescul "baptizare" care inseamna "cufundare".

razvan_m 25.10.2008 14:26:28

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta (Post 97546)
nu stiu ce inventie o mai fi si povestea aia din moment ce insusi Sfantul era pe vechi si chiar a osandit stilul nou si schimbarea calendarului.

Citeste Patericul romanesc ca sa afli, sora.

Razvan

razvan_m 25.10.2008 14:29:07

Sfantul Ioan Iacob Hozevitul tinea el calendarul vechi, dar era in ascultare tot de Patriarhia Romana. Nu s-a lepadat niciodata de BOR, chiar daca a criticat inovatiile calendaristice.

moro.d 25.10.2008 14:56:38

de ce esti asa sigur ca este fals ceea ce spun si crezi ca a facut ascultare de patriarhie?

geo.nektarios 25.10.2008 15:19:34

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta (Post 97546)

...evident ca Sf.Ioan Iacob tinea "pe vechi" pt ca era in Ierusalim (dar Maica Domnului i-a spus ca "nu e treaba ta aceasta, ci tu sa faci ascultare de Biserica" si a facut de Patriarhia de Ierusalim, caci Mrea Sf.Gheorghe-Hozevitul e sub jursdictia Patriarhiei) unde s-a ramas pe "vechi" pana considera patriarhia de Ierusalim sa indrepte calendarul! Si calugarii romani din Athos tin tot pe vechi, dar fac ascultare de Patriarhia Ecumenica, si cand vin in Tara, fac ascultare de Sf.Sinod! Apoi si grecii si Marii Stareti Athooniti care vin in tara, respecta "calendarul nou"! calugarii nostri in Athos nu sunt de "capul lor" acolo in athos, ca voi in Romania!!!
...mai documenteaza-te in legatura cu Sf.Ioan Iacob!!!

geo.nektarios 25.10.2008 15:23:27

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 97557)
Sfantul Ioan Iacob Hozevitul tinea el calendarul vechi, dar era in ascultare tot de Patriarhia Romana. Nu s-a lepadat niciodata de BOR, chiar daca a criticat inovatiile calendaristice.

... tinea de Patriarhia de Ierusalimului jurisdictional, nu putea face ceva fara stirea Ambelor Patriarhii, cea a Romaniei si Ierusalimului! Membru la Patriarhiei Romane, aflat in jurisdictia Patriarhiei Ierusalimului!!!

geo.nektarios 25.10.2008 15:27:09

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta (Post 97563)
de ce esti asa sigur ca este fals ceea ce spun si crezi ca a facut ascultare de patriarhie?

...trebuie sa studiezi mai mult... Pt.ca Sf.Ioan Iacob a facut intotdeauna ascultare de Sinodul BOR!!!
.. nu ma laud, iti mai marturisesc ceva: am cunoscut niste maici de la Ierusalim ce l-au cunoscut personal pe Sf.Ioan Iacob!!!

moro.d 25.10.2008 19:27:11

deci nu cred ca Sf Ioan Iacob a ramas in continuare in ascultare fata de BOR...
pe de o parte, Sf Ioan Iacob a plecat din Romania din cauza schimbarii calendarului, iar aceasta o marturiseste el insusi intr-o poezie a sa... imi pare rau ca n-o mai gasesc, dar daca vrei, cum dau de ia, ti-o copiez.
pe de alta parte, patriarhia Ierusalimului, la inceput, a fost impotriva schimbarii calendarului... si stiu sigur asta pt ca Sf Glicherie a fost atat in Ierusalim, cat si in Sf Munte pt a prezenta situatia din Romania si pt a lua blagoslovenie pt ridicarea unor noi biserici si manastiri pt cei care n-au acceptat schimbarea calendarului - asta apropo de acuzele referitoare la construirea unor noi biserici asa, de capul nostru - si daca patriarhul Ierusalimului a fost de acord cu Sf Gligherie dandu-i blagoslovenie, e clar ca nu putea fi in acelasi timp de acord si cu Biserica oficiala din Romania...
si pt ca tot ai amintit de cunostinte, "x cunoaste pe y".. m-am ferit sa spun asta pana acum fiindca nu stiu cati m-ar crede.. strabunicul meu (pe care l-am prins in viata, multumesc lui Dumnezeu) a fost preot de mir, apoi s-a calugarit. multi ani a umblat prin Israel si, evident, in tot acest timp a cunoscut multi oameni. nu bag mana in foc ca l-ar fi cunoscut pe Sfantul, dar stiu sigur ca l-a cunoscut pe ucenicul lui, parintele Ioanichie Paraiala, pe care l-a si ajutat sa ajunga in Israel... am si o poza cu ei, dar e la tara, din pacate..
si, foarte comic, insusi patriarhul Teoctist a primit reclamatii ca a recunoscut ca Sfant un "stilist". :71:

wertygo 05.12.2008 00:46:28

Ce sa mai vorbim domnule ,toti sfintii sunt pe vechi si Ioan Hozevitul care a vorbit de canonizarea lui Nicodim Aghioritul la patriarhia pe care o recunostea ,a Constantinopolului,si Sfantul Filumen si Galeriu Gafencu ,Daniil Tudor.Eu de pe stilul nou sigur o sa ajung in iad,numai cei de pe vechi ajung in rai,caci se bucura de toate scaderile mele si dragostea lor e desavarsita si nu le e frica de chipul satanei ce le joaca in fata dar se sperie de moastele lui Ilarion Argatu.

praxis 05.12.2008 04:14:27

Scuze ca intru in vorba! Dar, in privintza parintelui nu ma exprim in nicun fel, mai ales ca nu stiu daca Dumnezeu i-a primit pocaintza ori nu.. Din ceea ce exprima infatisarea trupului... as zice ca nu; insa, nu este normal sa cinsim orice "cadavru" omenesc, sa-i idolatrizam, sa-l slavim. Sa fi seriosi: tot un sac de oase sunt, tot putreziciunii sunt date. Insa, un lucru conteaza cel mai mult: zidirea launtrica a fiecaruia dintre noi, prin implinirea poruncilor.
Repet: nu sunt chiar pro-Argatu, din motive ca nici nu l-am cunoscut, si (serios) nici nu-mi prea par atragatoare "operele" sale, inclusiv "trairea". Insa, de acum sa ne asteptam la si mai rau... ne apropiem cu pasi maruntzi de vremea in care vm da raspuns pentru tot ceea ce am facut. Este si normal sa se inmulteasca "sfintii" si "propovaduitorii" pentru ca insusi Hristos ne zice acest lucru, facandu-ne atenti in ceea ce priveste venirea proorocilor mincinosi... La acestea sa ne asteptam de aici inainte, pentru ca vremurile sunt foarte ingrijoratoare pentru Ortodoxie....

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:45:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.