![]() |
deci papa mentine ortodoxia prin acceptarea zeitatilor pagane ... interesanta contradictie ...
iar daca papa este ortodox , atunci biserica ortodoxa impreuna cu miile de sfinti ortodocsi din al doilea mileniu sunt neortodocsi , odata ce ei l-au anatemizat pe papa ? |
Termenul "ortodox" inseamna "drept credincios" iar evident ca Papa este asa.
Utilizarea termenului "ortodox" in sens confesional inseamna a fi de traditie bizantina dar a nu fi in comuniune cu Succesorul lui Petru. |
dox vine de la doxie care inseamna slavire , iar orto inseamna dreapta ... este papa un ortodox odata ce a adus jerfe paganesti in bisericile voastre ? este el un drept-slavitor , aducand jerfe zeilor pagani ?
|
Ortodox dupa cuvantul parintelui Rafail Noica a fost numai Domnul nostru Iisus Hristos.
|
par rafail noica mai are si alte invataturi gresite , dar nu mai intru in amanunte ... poate cu alta ocazie ...
|
Citat:
Eu nu am spus si nu voi afirma niciodata ca B Catolica este eretica, pentru ca nu este. Ei pur si simplu sunt CRESTINI RATACITI, atit...si in curind multumita Proniei lui Dumnezeu se vor trezi si vor vedea pacatele si deraparile lor, PRIN NEPUTINTELE LOR, insa asta nu inseamna ca sunt eretici DEOARECE TOTUSI AU UN FUNDAMENT CRESTIN(VIRUSAT) DAR CARE NE UNESTE. Acest cuvint, eretic, este mult prea dureros si,...te rog emanuel(daca poti)... NU TREBUIE FOLOSIT!...ratacit da, confuz, ORB, sub influienta MINDRIEI s-au facut abuzuri,greseli majore... insa tot crestini ramin! asta trebuie sa ne fie clar! Noi BO trebuie sa ne rugam pentru revarsarea abundenta a Duhului Sfint si peste ei, pentru indreptarea lor si evident sa ii tinem la distanta si sa nu ne lasam influientati si intimidati de cel ce-i intineaza...si sa ne vedem de lupta noastra |
Pai tocmai daca BC renuntza la adaugirile de dogma nu se intoarce la credinta noastra ortodoxa ci se intoarce la credinta ortodoxa.
Noi nu suntem proprietarii credintei ortodoxe ci doar incercam sa o practicam. Biserica este trupul Domnului nostru Iisus Hristos. |
Si cum iarasi a zis Parintele Rafail Noica:
"Noi suntem ortodocsi?Vai de ortodoxia noastra!". |
Citat:
|
pai par rafail s-a dat de gol ca nu este ortodox , caci si el a recunoscut-o ... halal invatator mai aveti voi cei din bor ... e de plans , caci acestia sunt lupii imbracati in piei de oaie despre care a proorocit Mantuitorul ... unde s-a mai vazut la sfintii parinti sa spune despre ei insisi ca nu sunt ortodocsi ? niciodata nu s-a intamplat una ca asta ... ei acceptau ca sunt pacatosi de toate felurile , dar niciodata nu acceptau ca nu sunt ortodocsi ...
si asa este , rafail noica nu este ortodox ... dar eu sunt , caci cred in credinta ortodoxa ... iar catolicii au fosr numiti ERETICI de catre toti sfintii , deci eretici sunt ... ereticii nu sunt crestini ci falsi crestini , daca ii poti numi asa ... iar ereticii nu se mantuiesc ... |
Cardinalul Tarcisio Bertone ( Secretarul de Stat al Sf.Scaun)va vizita in perioada urmatoare Republica Belarus unde va intalni atat reprezentantii Bisericii Catolice(romano-catolici si greco-catolici) cat si ai statului si ai ortodoxiei locale.
|
beacs ... :hmmm:
|
Papa a fost invitat sa viziteze Belarus:
http://it.notizie.yahoo.com/rtrs/20080620/tts-bielorussia-papa-invito-ca02f96.html |
Citat:
Daca esti eretic cum sa mai fii drept credincios? Ati modificat Crezul si automat voi v-ati facut eretici si v-ati sortit toti iadului . Imi pare rau frate dar daca nu te intorci stii ce te asteapta . |
Vizita Papei in Belarus ar fi un prim pas probabil spre o vizita in Rusia.
|
PadreCory, sunt foarte multe materiale pe net despre Belarus, Rusia... Nu cred ca este cazul sa plece. In Rusia e mai rece si ar fi pacat sa raceasca. Si ce-i mai rau e ca le poate sufla si altora in fata si astfel, raceala se va raspandi. Dar nu va temeti, puteti lua pe nemancate putina aghiasma.
|
Citat:
PadreCory spune cat poti de mult daca nu tot timpul "Domne Iisuse" si vei afla raspunsul la intrebarile tale. |
In primul rand Papa ar vizita Biserica Catolica din Belarus( Romano-catolica/Greco-Catolica) si ar putea intalni Reprezentantii Bisericii ortodoxe din aceasta tara.
|
|
Padre, daca crezi ca Papa ar putea fi coplesit de puternica influienta a ortodoxiei din Est si ar renunta la ereziile care-l tin in minciuna cred ca te inseli, deoarece ei sunt mult prea blocati in slava desarta. Repet numai evenimente globale majore le-ar putea schimba starea de minciuna in care se afla si asta este scris ca o sa se intimple.
De ce trebuie sa mai astepti, tu ar trebui sa o faci ACUM, ca nu cumva sa-ti pierzi mintuirea, fereasca Dumnezeu! |
numai al treilea razboi mondial ii va smeri pe catolici ...
|
Citat:
Fericirile evenghelice le-ai mai citit de curand? |
Citat:
Si nu e vorba ca isi doreste razboi e vorba ca numai prin acest razboi se vor intoarce ereticii. |
Care este Documentul oficial recent al BOR care i-ar defini pe catolici "eretici"?
|
Citat:
|
Deci OFICIAL pentru BOR catolicii nu sunt considerati "eretici", fapt demonstrat si de dialogul teologic existent!!!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Intereaza doar ce spune BOR la nivel oficial, restul sunt pareri.
|
Nu este greu sa treci la ortodocsi, sa stii ca foarte multi catolici au vazut deja lumina, eu cunosc personal vre-o cinci.
Toata slujba dureaza vre-o 45 de minute Ce zici? |
Se va balbai de cateva ori la rostirea crezului - ca e fara adaos, dar rostit des, isi revine.
|
Nu cunosc catolici care sa fi devenit ortodocsi/protestanti/anglicani dar respect decizia fiecaruia.
|
Nu numai ca au devenit ortodocsi Padre, dar in prezent sunt Ieromonahi, iar unul are si schima mare
Au fugit de la Catolici mincind pamintul mai ales dupa scandalul de proportii planetare ...din pacate... a pedofililor si a homosexualitatii in proportie mare. Eu nu judec, ca astea sunt mari patimi si fiecare le stie pe ale lui... insa este clar ca foarte multi au dat bir cu fugitii, care incotro...doarece este adevarat ca nu numai la ortodocsi s-au intors ci s-au dus si pe la alte confesiuni adincindu-se din pacate mai mult in minciuna. Din pacate nu pot da nume... |
padrecory se agata de ce spune sfantul sinod in mod oficial ... insa nu isi pune problema ca daca sf sinod se va uni cu catolicii in mod eretic , nu il vor urma pe acest sinod nici un ortodox , cu exceptia catorva care nici in prezent nu au treaba cu mersul la biserica ... dar el nu stie ca ortodocsii fac ascultare cu mult mai mult de parintii cu viata sfanta din bor decat de sf sinod ... nici nu se compara ascultarea de parintii cu viata sfanta din bor cu ascultarea de sf sinod ... sf sinod doar ne reprezinta pe noi deocamdata , insa acest lucru se poate termina in orice secunda ... ajunge doar , doamne fereste , sa se uneasca cu ereziile catolice ... insa daca ati fi cu luare aminte chiar si la aceasta PARERE " oficiala " a sf sinod , ati vedea ca , chiar si daca nu ii considera eretici pe catolici atata timp cat a ridicat anatemele , totusi , si asta e foarte important de retinut , sf sinod nu a afirmat in absolut nici un document ca catolicii nu ar fi eretici ... deci deocamdata nu ii face nici eretici nici ca nu ar fi eretici ... ba mai mult decat atata : sf sinod afirma toata ziua ca este un sinod ortodox , si ca catolicii cred in erezii , precum infailibilitatea papala si filioqve ... de asta trebuie ca stiti padrecory ... niciodata sf sinod nu a spus ca ereziile mai sus mentionate nu ar fi erezii , ci din contra , sf sinod toata ziua afirma ca acelea sunt erezii ... daca nu credeti , intrebatii personal pe cei de la patriarhia romana ... dar eu sunt convins ca stiti asta ... eu nu cred ca la vreo intrunire ecumenista s-a afirmat vreodata de ierarhii ortodocsi ca erezile respective nu ar fi erezii ... hai sa fim seriosi ... :p :D :rolleyes: :)
|
BOR a afirmat desigur ca nu este de acord cu anumite puncte de doctrina catolica si acesta este si motivul pentru care exista un dialog teologic.
|
Dialogul poate avea loc doar daca ai cu cine sa dialoghezi
Oare Catolicii pot convinge Moastele Sfintilor sa renunte la ceea ce au declarat in primele secole? De cind Catolicii au inceput sa vorbeasca cu mortii? In timpul dialogului cu BOR, Ierarhii nostrii nu pot altceva sa faca decit sa indrepte palmele lor catre MOASTE, si care dupa cum stii TAC DECI CE DIALOG padre? |
Nu cred ca BOR ar dialoga daca nu ar avea nici un sens.
|
Sens desigur ca are, ca BC sa se intoarca la Adevarul de la care BO nu s-a indepartat o iota
|
intrebare..cine`i gushteru` asta kaspersky sau cum o fi?...ca nam auzit de el
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:38:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.