Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   de ce n-am intra in alte biserici? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3876)

razvan_m 04.02.2009 13:17:25

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 113525)
Bineinteles ca nu intra ca nu ii lasa necuratul. Oare cum ar reactiona dac li s-ar citi molitfele?

S-ar zgudui - la propriu - si ei si diavolii din ei, incepand sa strige si sa urle in limbi straine, asa dupa cum se roaga penticostalii atunci cand li se da de la "duhul sfant" "darul" vorbirii in "limbi".

Romeo

Tia 04.02.2009 13:59:41

Razvan_m ,ai zis una ca o mie- vorba bunicii
Doamne ajuta!

Tia 06.02.2009 11:41:10

Dragule, nu iti voi da un citat biblic, ca oricum nu te intereseaza, dar iti voi raspunde cu un proverb:"cine rade la urma rade mai bine". tu distreaza-te in continuare.

Anca-Miha 06.02.2009 13:38:58

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 76812)
Nu vei fi privit altfel de noi, ca doar nu tu esti botezat, ca doar nu te duci sa-i lauzi pentru aceste lucruri. E vorba doar de faptul ca ajuns acolo nu te imbogatesti. Si nu confunda actul de a vizita ceva, cu actul de a participa la botez, cununie.... In principiu se cere sa fii prezent in acelasi duh. Daca ei sunt bucurosi, se cere si de la tine bucurie pentru acest act. Dar am spus, acest botez face parte din categoria actelor care saracesc fiinta umana.

Ma intreb in ce masura vom saraci noi fiinta umana participand la cununie mixta: ortodoxa cu protestant, efectuata de preot ortodox?!? Se pare ca s-a dat drumul la astfel de cununii... ni s-a spus sa participam la viata religioasa a parohiei, mireasa fiind ortodoxa, deci sa mergem si noi la cununie.

Anca-Miha 07.02.2009 19:53:28

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 114147)
Ma intreb in ce masura vom saraci noi fiinta umana participand la cununie mixta: ortodoxa cu protestant, efectuata de preot ortodox?!? Se pare ca s-a dat drumul la astfel de cununii... ni s-a spus sa participam la viata religioasa a parohiei, mireasa fiind ortodoxa, deci sa mergem si noi la cununie.

Era o intrebare...deci astept inca raspuns, de cum e corect a proceda atunci cand suntem invitati de paroh la asemenea nunti mixte, care au loc la noi in biserica.

logos 21.02.2009 01:49:39

Dintr-un citat dat de emanuel2007 dintr-un sfânt la 1779 parcă:
Citat:

"Antihristul e unul papa, iar nu altul (adicã turcul n.n.) cel care e în capul nostru. Întelegeti cine, fãrã sã-i spun numele."
Interesant avansul tău, emanuel 2007!
Zici că ai ajuns tu să crezi concluzia acestuia și anume că papa e Anticristul?

Păi cum rămâne cu cipurile în acest caz?

Nu ești consecvent în pledoariile tale, domnule!
Cu bine! :)

logos 21.02.2009 02:22:08

:17: Și cum rămâne cu autoritatea acelui sfânt mai sus citat?

bmd 21.02.2009 08:56:39

Exista vamesi si exista farisei. Primul a intrat in templu sa se roage smerit celalalt a intrat sa se laude. Eu nu stiu de ce intrati voi intr-o biserica (alta decit ortodoxa) sau moschee. Eu cind intru intr-o biserica sau trec pe linga una care are o cruce pe turla imi fac cruce si ma gindesc ca acolo este Dumnezeu laudat! Deseori m-am rugat in biserici protestante, catolice sau in moschee. Te poti ruga oriunde si chiar trebuie sa o faci tot timpul............Unde mai pui ca majoritatea bisericilor pe care le vizitam dateaza dintro perioada cind Biserica nu se scindase. DAr chia daca ar fi din alta perioada sau chiar daca ar fi moschee oamenii au construit-o ca sa-l laude pe Dumnezeu. Ca nu il inteleg pe Dumnezeu ca noi ...de asta vor da seama la Judecata daca este o gresala .Nu-i judec eu!
Daca intrii intr-un lacas de cult (al altei confesiuni decit ortodoxa) plin de fumuri ca tu ai credinta adevarata, cit de mult gresesc ceilalti, ce rataciti sint ei in comparatie cu tine samd mi se pare ca te asemeni f. mult fariseului.

mirelat 22.02.2009 00:16:43

ca sa raspund la intrebarea care da titlul topicului: eu una n-as intra in alte biserici, lacase de cult ne-ortodoxe, pentru simplul motiv ca nu m-as simti acasa... oricum, pana acum acum n-am fost in "vizita" decat la fratii nostri catolici. si adevarul este ca n-am simti caldura si linistea pe care o simt in bisericile noastre, la liturghiile noastre. si apropo de ce zicea Marius, nu m-am dus acolo cu fumuri, ci pur si simplu prin forta imprejurarilor, cautand un coltisor din acel acasa.

alx 22.02.2009 00:22:46

Cand mananci ceva ce iti place, e bine, dar cand incerci sa mananci ceva pe care il consideri din start rau/neplacut, cum sa ai placere? Ceea ce vreau sa spun e ca, in cea mai mare parte, senzatia de "neacasa" a fost creata de modul in care privesti aceste lucruri. Trebuie sa fie si ceva, catusi de putin, pe acolo frumos, placut, nu?

mirelat 22.02.2009 00:31:48

bineinteles ca si pe acolo este cate ceva frumos si placut... dar asta nu este suficient sa te faca sa te simti acasa. si cum spuneam, n-am intrat acolo cu prejudecati. eu ca ca este o realitate ca bisericile catolice sunt mult mai reci si mai distante decat cele ortodoxe.

Mihai3 22.02.2009 13:01:40

si eu am fost in biserici ortodoxe si nu m-am simtit ca acasa, cu toate ca sunt foarte frumoase parca lipsea ceva, m-am gandit ca-s prea obisnuit cu bisericile catolic ca sa ma simt acasa si in altele,

faptul ca tu zici ca bisericile catolice is mai reci mi se pare doar jignire sublima la adresa catolicilor care in mod normal as ignora-o.

bmd 22.02.2009 20:58:30

Da Mihai tu ai dreptate si eu te cred ca-i asa cum spui tu. Eu insa nu vorbesc de sentimentul de acasa pe care-l are vulpea in vizuina ei sau pasarea in cuibul ei ci de un altfel de acasa! Acel acasa care il face pe un catolic sa simta ca a ajuns acasa intr-o biserica ortodoxa ! NU pe fiecare catolic desigur. Si exemplu nu-i unul rauvoitor ci efectiv persoana de care vorbesc exista.

Mihai3 22.02.2009 21:08:46

pai daca ii catolic nu cred ca se simte mai acasa decat intr-o biserica din care face parte, si mie imi plac bisericile ortodoxe sunt locuri mai retrase in care te poti ruga linistit, si icoanele ortodoxe is foarte frumoase ii placut sa stai in preajma lor, dar stii cum e "nicaieri nu-i ca acasa".

bmd 22.02.2009 21:27:12

Si daca-ti dau numele pe privat, la aceasta femeie care nici macar nu auzise de ortodoxism peste 40 de ani darmite sa fi intrat intr-o biserica ortodoxa...o sa ma crezi? Ceva imi spune ca nu.

Mihai3 22.02.2009 21:31:38

probabil, nu-mi zici lucruri chiar imposibile, desi daca-i din Romania si nu o auzit de ortodoxism mi se pare putin probabil sa fie asa, dar nu imposibil.

bmd 22.02.2009 23:16:04

Este venita in Romania dintr-o tara occidentala

Mihai3 23.02.2009 15:15:34

asta-i foarte posibil, dar daca nu a auzit de crestinismul ortodox , pai , ...

bmd 24.02.2009 18:42:38

pai...?
Mihai sint f. multi care n-au auzit in viata lor de ortodoxie. De aceea mi se par f. amuzante discutiile unde ortodoxia este in pericol de a fi "asimilata" ba de unii ba de altii.

gaborlayos 24.02.2009 23:13:37

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 118328)
Este venita in Romania dintr-o tara occidentala

se poate se spune cineva si la mine gaborii ce biserica o avut mai nainte multumim

Anca-Miha 25.02.2009 01:43:19

Citat:

În prealabil postat de gaborlayos (Post 118935)
se poate se spune cineva si la mine gaborii ce biserica o avut mai nainte multumim

bmd se referea la o doamna dintr-o alta tara, care mergand in Romania, a descoperit ca se simte ca acasa in bisericile ortodoxe; adica Il simte pe Dumnezeu prezent in slujbele ortodoxe.
Aceasta doamna nu este unicat. Si multi turisti scandinavi, mergand in Grecia au simtit ca sunt mai aproape de Dumnezeu in Biserica Ortodoxa. Revenind in tara lor au cautat aceeasi atmosfera si au gasit-o in bisericile rusesti. Ca urmare au dorit sa aiba si ei biserici ortodoxe, si si-au facut! Ortodoxia este pe cale sa redeschida inimile impietrite ale apostaticilor.
Iata ce spune dumnezeu Bisericii din Filadelfia:
"Știu faptele tale; iată, am lăsat înaintea ta o ușă deschisă, pe care nimeni nu poate să o închidă, fiindcă, deși ai putere mică, tu ai păzit cuvântul Meu și nu ai tăgăduit numele Meu.
9. Iată, îți dau din sinagoga satanei, dintre cei care se zic pe sine că sunt iudei și nu sunt, ci mint; iată, îi voi face să vină și să se închine înaintea picioarelor tale și vor cunoaște că te-am iubit.
10. Pentru că ai păzit cuvântul răbdării Mele, și Eu te voi păzi pe tine de ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ. "

Anca-Miha 25.02.2009 01:44:05

Erata: Dumnezeu
Iertare ca am scris cu litera mica.

bmd 25.02.2009 07:02:27

Facea parte din biserica catolica.

Mihai3 25.02.2009 15:45:37

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 118829)
pai...?
Mihai sint f. multi care n-au auzit in viata lor de ortodoxie. De aceea mi se par f. amuzante discutiile unde ortodoxia este in pericol de a fi "asimilata" ba de unii ba de altii.

si foarte multi care nu au auzit de oriental ortodocsi, daca avea cunostiinte de baza sunt sigur ca o fi auzit de schisma din 1054, ca nu stie exact ce zic ortodocsii aia ii altceva, nici voi nu stiti multe despre celelalte religii, nu va asteptati ca restul lumii sa afle multe despre voi, iar voi nimic de altii, si in plus pana in sec XX Ortodoxia de abia era prezenta , dar catolici sunt in Romania de mult si la cata dezinformare despre BC este aici, chiar nu i-as putea acuza pe cei din Occident ca nu au auzit mai nimic de voi.

Mihai3 25.02.2009 15:46:26

**pana in sec XX Ortodoxia de abia era prezenta in Occident

razvan_m 25.02.2009 17:05:11

Citat:

În prealabil postat de Mihai3 (Post 119028)
**pana in sec XX Ortodoxia de abia era prezenta in Occident

Tot mai multi occidentali au inceput sa constientizeze, mai ales incepand din timpul vietii Sfantului Ioan Maximovici, dar si dupa moartea sa ca Ortodoxia este Calea, Adevarul si Viata lor cele adevarate intru Domnul Iisus Hristos, in dauna catolicismului. Oare in timpul vietii Sfantului Ioan Maximovici nu vorbea despre el in Paris un preot catolic in anii 1950 adresandu-se unor credinciosi ai lui care ii cereau dovezi ale existentei sfintilor astfel: „Îmi cereti dovezi, spuneti că în vremurile noastre nu există nici sfinți și nici minuni. De ce ar trebui să va dau dovezi teoretice, cînd zilnic umblă pe străzile Parisului un sfînt – sfîntul Ioan cel desculț?” ?

Asta e o dovada adusa de chiar preotii catolici asupra superioritatii duhovnicesti a Ortodoxiei fata de Catolicism, caci daca ar fi existat sfinti catolici reprezentativi, acel preot catolic n-ar fi ezitat sa-i dea de exemple credinciosilor lor...insa cum acei sfinti catolici reprezentativi nu au existat, acel preot catolic s-a referit la Sfintenia unui cleric ortodox, caci in acea vreme Sfantul Ioan Maximovici era Arhipastorul pentru Franta al Bisericii Ruse din Afara hotarelor Rusiei.

Razvan

Mihai3 26.02.2009 18:51:07

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 119046)
Tot mai multi occidentali au inceput sa constientizeze, mai ales incepand din timpul vietii Sfantului Ioan Maximovici, dar si dupa moartea sa ca Ortodoxia este Calea, Adevarul si Viata lor cele adevarate intru Domnul Iisus Hristos, in dauna catolicismului. Oare in timpul vietii Sfantului Ioan Maximovici nu vorbea despre el in Paris un preot catolic in anii 1950 adresandu-se unor credinciosi ai lui care ii cereau dovezi ale existentei sfintilor astfel: „Îmi cereti dovezi, spuneti că în vremurile noastre nu există nici sfinți și nici minuni. De ce ar trebui să va dau dovezi teoretice, cînd zilnic umblă pe străzile Parisului un sfînt – sfîntul Ioan cel desculț?” ?

Asta e o dovada adusa de chiar preotii catolici asupra superioritatii duhovnicesti a Ortodoxiei fata de Catolicism, caci daca ar fi existat sfinti catolici reprezentativi, acel preot catolic n-ar fi ezitat sa-i dea de exemple credinciosilor lor...insa cum acei sfinti catolici reprezentativi nu au existat, acel preot catolic s-a referit la Sfintenia unui cleric ortodox, caci in acea vreme Sfantul Ioan Maximovici era Arhipastorul pentru Franta al Bisericii Ruse din Afara hotarelor Rusiei.

Razvan

numa tu stii cum poti cantari sfintenia unor oameni , si numa tu stii cum ortodoxia ii superioara spiritual fata de catolicism, oare Dumnezeu stie asa bine ca tine??

wow si dc nu s-a convertit intreg Parisul la ortodoxie daca si preotii catolici ziceau ca Ortodoxia e adevarul?

razvan_m 26.02.2009 20:40:09

Citat:

În prealabil postat de Mihai3 (Post 119329)
numa tu stii cum poti cantari sfintenia unor oameni , si numa tu stii cum ortodoxia ii superioara spiritual fata de catolicism, oare Dumnezeu stie asa bine ca tine??

wow si dc nu s-a convertit intreg Parisul la ortodoxie daca si preotii catolici ziceau ca Ortodoxia e adevarul?

fara bascalie, stii ca fiecarui om Dumnezeu ii da liberul arbitru, deci posibilitatea de a alege neingradit???

Nu-l obliga cu forta sa treaca la Ortodoxie, la Catolicism sau in alta parte, nu-l obliga sa-si mantuiasca sufletul.

Insa pentru cine a avut urechi de auzit, a auzit ce trebuia sa auda, caci daca exista atunci vreun sfant reprezentativ catolic, fii sigur ca acel preot catolic l-ar fi dat de exemplu.

Iar superioritatea afisata: "wow si dc nu s-a convertit intreg Parisul?..." e dovada cumva de atitudine crestina, de smerenie? Poate smerenie "a la Vatican" sa fie.
In primul rand ca era un singur preot catolic care a zis asta, la milioanele de parizieni existente...apoi apare si liberul arbitru, prin care Dumnezeu nu il obliga pe om la nimic...inclusiv nu-l obliga/forteaza sa-si mantuiasca sufletul.

R.

Mihai3 26.02.2009 21:37:35

bineinteles ca e liberul arbitru , dar tu zici ca ceilalti (catolici) nu au trecut la ortodoxie fiindca nu vor sa se mantuiasca, ce crezi ca suntem noi , masochisti? nu ne place adevarul? daca acei francezi si-au gasit pacea in Ortodoxie ma bucur pt ei,

nu-s io exemplu de smerenie, dar ca sa fiu sincer nici tu nu esti.

jaguar3 26.02.2009 22:07:10

Se pare ca am deviat de la intrebare. Omul intreba daca nu este cumva un pacat participarea la un astfel de eveniment.

Va spun, nu este un pacat atata timp cat nu te rogi impreuna cu ei sau nu te inchini la sfintii lor. Poti sa intri in biserica lor si sa te rogi la Dumnezeu, asa cum se roaga un credincios ortodox.

Eu am fost in catedrala Sf Iosif din Bucuresti, pentru ca eram curios sa vad cum arata. Nu am reusit sa intru la concertul de Craciun (am inteles ca e cutremurator de frumos). Oricum, cand am intrat m-am inchinat asa cum trebuie (adica ortodox) si nimeni nu a zis nimic.

In privinta credintei lor, trebuie sa intelegi ca odata ce te-ai nascut in acea credinta e greu sa treci la alta. Puneti-va in locul lor. Cei care trec la credinta noastra, va spun, au de zece ori mai multa credinta decat noi.

320686 05.09.2009 03:13:49

Citat:

În prealabil postat de logos (Post 76761)
Am primit si primesc numeroase invitatii de a participa la botezuri sau alte evenimente asa-zis importante (considerate de respectivii) desfasurate in alte biserici decat BO, ma refer in mod special la neo-protestanti &co.
Ma intreb doar de ce noi, ortodoxii fiind, trebuie sa fim atat de reticenti fata de tot ceea ce insemana ne-ortodox, asa cum intelegem noi. Apoi, daca chiar credem ca detinem adevarul si lumina sfanta si adevarata, de ce ne-am teme de alte confesiuni? De ce sa nu participam sau sa intram in alte biserici? oare chiar ne fac atata rau? Si pana la urma, nu trebuie sa intram in mijlocul lor ca sa-i putem convinge si pe ei?
Nu stiu daca sunt preoti/duhovnici care frecventeaza forumul, dar mi-ar plecea sa primesc pareri avizate. De ce nu altceva afara de BO? In plus, tindem sa-i catalogam pe ceilalti ca fiind eretici sau habotnici, dar noi oare nu suntem cu atat mai habotnici decat ei?
In cateva zile, am o invitatie intr-o biserica protestanta pt un botez. Nu stiu ce sa fac. Sa merg? Daca nu, de ce? Daca da, cu ce scop si care ar fi utilitatea?
Cu multumiri, astept pareri...

Buna am citit mesajul tau si stiu cum este am trecut si eu prin asa ceva. Si credema ca la randul meu am intrat si in Biserica Baptista la slujbile lor si in Biserica Murmona. Si nu din curiozitate nu ii consider habotnici. Nici religia Ortodoxa nu este una perfecta si nu se stie cu adevarat Biserica Ortodoxa detine toate adevarurile.
Vrei un sfat prietenesc orice ai face nu iti pierde Credinta pe care o ai. Preotilor tin credinciosi mai din scurt si nu vor la o adica sa te duci la Bisericilor lor din teama de a nu te boteza in religia lor. Ca sa nu iti pierzi credinta stramoseasca. Toti in momentele astea de cumpana ne pierdem credinta si credem ca o alta Credinta e mai buna decat pe cea care o ai. Credema ca am mers pe acest drum si chiar daca la inceput mi s-a parut minunat mai tarziu incepusem sa ma simt ca un om ratacit, nefericit. Ai grija daca vei alege sa te duci sa mu mergi prea departe iti va manca linistea sufleteasca.
Andreea

costel 09.09.2009 17:18:32

Citat:

În prealabil postat de 320686 (Post 164212)
Nici religia Ortodoxa nu este una perfecta si nu se stie cu adevarat Biserica Ortodoxa detine toate adevarurile.

Biserica Ortodoxa nu isi cauta deplinatatea, ea este deplina. Hristos nu este undeva, ci este prezent in ea, caci este capul ei, iar noi nu suntem straini de viata dumnezeiasca, caci suntem madulare ale trupului tainic al lui Hristos. Cel care afirma ca Bisericii Ortodoxe ii lipseste Adevarul este o persoana care nu are legatura cu Hristos.

condor 09.09.2009 18:18:22

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 165126)
Biserica Ortodoxa nu isi cauta deplinatatea, ea este deplina. Hristos nu este undeva, ci este prezent in ea, caci este capul ei, iar noi nu suntem straini de viata dumnezeiasca, caci suntem madulare ale trupului tainic al lui Hristos. Cel care afirma ca Bisericii Ortodoxe ii lipseste Adevarul este o persoana care nu are legatura cu Hristos.

Langa spusele dvs. (referitoare la viata dumnezeiasca) se potriveste ce a spus un ganditor: "L-am inchis pe Dumnezeu in biserici ca sa putem fi liberi in lumea noastra."

Despre ce viata dumnezeiasca vorbiti, cand ortodocsii, incepand de la preot pana la ultimul enorias, se intrec in imoralitate?

costel 09.09.2009 18:38:29

Ortodocsii, de la preot pana la ultimul enorias, se roaga si pentru dumneavoastra. Ar fi bine sa lepadati haina judecatii, nu de alta, dar nu aceasta-i tinuta in Imparatia Cerurilor.

adam000 09.09.2009 19:40:07

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 76793)
Canonul zicea ca cine intra in sinagoga spre a se ruga sa fie caterisit.
Normal ca e voie sa intri si in sinagoga si in moschee sa le vizitezi dar nu ca sa te rogi in stilul musulman sau evreiesc.Ca daca omu se roaga cu rugaciunea inimii si intra sa viziteze o sinagoga sau moschee si doreste sa se roage in continuare la Domnul nostru Iisus Hristos in inima sa nu e nicio problema .

Da cel mai bine e sa intrebi un preot din BOR (nu din BOSV) sa vezi ce zice acela.

Care canon spune asta? Poti sa explici exact?

In Biblie este scris:

Citat:

14.Și a găsit șezând în templu pe cei ce vindeau boi și oi și porumbei și pe schimbătorii de bani. 15.Și, făcându-Și un bici din ștreanguri, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și schimbătorilor le-a vărsat banii și le-a răsturnat mesele. 16.Și celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luați acestea de aici. Nu faceți casa Tatălui Meu casă de negustorie.
Acum nu stiu daca sinagoga este echivalenta templului din Ierusalim (asta ne-o poate explica un evreu), insa insusi Mantuitorul numeste templul din Ierusalim la care se rugau evreii ca fiind "casa Tatălui Meu". Deci cel putin in templul din Ierusalim nu vad de ce nu ne-am putea ruga, avand bineinteles credineti noastre ortodoxe (adica rugaciune ortodoxa).

condor 10.09.2009 13:26:01

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 165142)
Ar fi bine sa lepadati haina judecatii, nu de alta, dar nu aceasta-i tinuta in Imparatia Cerurilor.

Nu am judecat pe cineva. Judecam spusele dvs., care sunt rupte de realitate. Sunt cam multe betii, hotii, curvii, etc. (de la preot pana la enorias), ca sa mai avem curajul sa vorbim de "viata dumnezeiasca".

costel 10.09.2009 13:35:48

Domnule Condor, continuati sa postati in acest mod si veti avea toate sansele sa va ignoram.

mihai07 10.09.2009 13:50:53

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 165137)
Langa spusele dvs. (referitoare la viata dumnezeiasca) se potriveste ce a spus un ganditor: "L-am inchis pe Dumnezeu in biserici ca sa putem fi liberi in lumea noastra."

Despre ce viata dumnezeiasca vorbiti, cand ortodocsii, incepand de la preot pana la ultimul enorias, se intrec in imoralitate?

ce frumos spune aceasta rugaciune "Asa, Doamne, Imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin"

http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif

podolski_2 10.09.2009 20:39:18

• A judeca credinta dupa membri ei e ca si cum ai judeca masina unui pilot de formula 1 dupa pilot. Oricat de buna ar fi masina , si pilotul are o contributie mare. (Liber albitru) Nu o sa inceapa masina sa fuga singura si sa castige pt el daca el nu depune o munca si dorinta in acest sens.

• Foarte clar ce a spus costel. Credinta ortodoxa nu cauta deplinatea lui Hristos in alta biserica .

• De ce sa nu mergi in alte Biserici?
Dar de ce sa il urmezi pe Hristos? Te poti urma pe tine, poti urma pe alti oameni, vedete, poti urma si o vita. Cine te opreste?

condor 11.09.2009 09:49:47

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 165433)
[list][*]A judeca credinta dupa membri ei

Adica, "membrii" (oamenii), prin vorbirea si comportamentul lor, nu ilustreaza credinta?
"Voi sunteti aratati ca fiind epistola lui Hristos"(2 Corinteni 3:3).

Poti vorbi de "viata dumnezeiasca" intr-o biserica unde betivul ramane betiv si curvarul ramane curvar?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:57:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.