Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Iudaismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5033)
-   -   Ce este iudaismul? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4553)

mihailt 10.06.2009 01:26:27

Mai frate Andrei da nu a zis Sfantul Prooroc David:
"Zis-a Domnul Domnului meu".
Deci vezi ca si multi iudei credeau in Sfanta Treime?
Si nu numai Sfantul prooroc David credea in Sfanta Treime.
Initial evreilor nu li s-a aratat de Dumnezeu despre Sfanta Treime pentru ca erau inclinati spre idolatrie.

andreicozia 10.06.2009 18:33:06

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 144534)
De unde stii ca Dumnezeul luio Avraam nu a fost Sf. Treime?
Citeste despre aparitia de la stejarul Mamvri.

Hmmm:)

Avraam a recunoscut imediat pe UNUL din Treimea care s-a apropiat de el la stejarul din Mamvri si acela era Dumnezeu care i s-a aratat in Treime.
Deci acelasi Dumnezeu care-i va mintui pe Evrei la Judecata a aparut si sub forma Treimii.

Avraam a luat-o ca atare gindindu-se ca acum Dumnezeu m-a vizitat cu inca doi Prieteni care par la fel de puternici ca si cum ar face parte din aceeasi FIINTA(si dupa traditia ca prietenii TAI sunt si AI MEI, sau spune-mi cu cine UMBLII CA SA-TI SPUN CINE ESTI!). Insa dupa cum vezi el si urmasii lui nu si-au schimbat crezul si merg inainte cu ideea de un singur Dumnezeu si ca Treimea care i-a aparut si l-a salvat pe var-su Lot din Sodoma a fost o aparitie mimentana(Cu ce pacatuiesc ei ca afirma acest lucru?), dupa religia lor CU NIMIC!!!)tine minte asta, iar daca Dumnezeu vrea sa le demonstreze altceva nu are dcit sa apara asa cum a facut-o si la MAmvri si sa le clarifice). O fi considerata de unii sfinti o erezie dinpdv crestin insa cu asta trebuie pus punct si respectata.!
La fel cum si ei ne respecta pe noi.

Concluzie:
Sa nu ne mai bagam nasul in treburile Dumnezeiesti de pe glob!

CI SA LE RESPECTAM IN DIVERSITATEA LOR!!!!

andreicozia 10.06.2009 18:36:26

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 144567)
Initial evreilor nu li s-a aratat de Dumnezeu despre Sfanta Treime pentru ca erau inclinati spre idolatrie.

Si ce sa-ti spun ca noi nu suntem!
Uite-te in fata ta ca ai deja un idol care flicare, ai unul la briu cu butoane, si cite si mai cite.
Eu nu cred ca ne rugam mai putin decit evreii, poate ca nu stii ce vorbesti!

andreicozia 10.06.2009 18:36:59

mai mult...

anna21 10.06.2009 18:38:08

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144717)
Hmmm:)

Avraam a recunoscut imediat pe UNUL din Treimea care s-a apropiat de el la stejarul din Mamvri si acela era Dumnezeu care i s-a aratat in Treime.
Deci acelasi Dumnezeu care-i va mintui pe Evrei la Judecata a aparut si sub forma Treimii.

Avraam a luat-o ca atare gindindu-se ca acum Dumnezeu m-a vizitat cu inca doi Prieteni care par la fel de puternici ca si cum ar face parte din aceeasi FIINTA(si dupa traditia ca prietenii TAI sunt si AI MEI, sau spune-mi cu cine UMBLII CA SA-TI SPUN CINE ESTI!). Insa dupa cum vezi el si urmasii lui nu si-au schimbat crezul si merg inainte cu ideea de un singur Dumnezeu si ca Treimea care i-a aparut si l-a salvat pe var-su Lot din Sodoma a fost o aparitie mimentana(Cu ce pacatuiesc ei ca afirma acest lucru?), dupa religia lor CU NIMIC!!!)tine minte asta, iar daca Dumnezeu vrea sa le demonstreze altceva nu are dcit sa apara asa cum a facut-o si la MAmvri si sa le clarifice). O fi considerata de unii sfinti o erezie dinpdv crestin insa cu asta trebuie pus punct si respectata.!
La fel cum si ei ne respecta pe noi.

Concluzie:
Sa nu ne mai bagam nasul in treburile Dumnezeiesti de pe glob!

CI SA LE RESPECTAM IN DIVERSITATEA LOR!!!!

Vad ca degeaba vorbesc cu tine.
Dumnezeu este Sfanta Treime.
Atat.
Ca tu crezi altceva, este treaba ta, dar te scoate automat in afara ortodoxiei.
(erezie este putin spus in acest caz. pur si simplu esti pagan.. nici macar crestin)

anna21 10.06.2009 18:42:30

Daca nu ma crezi ca esti intr-o mare eroare, fa urmatorul TEST: spune duhovnicului tau ca Dumnezeul nostru este cel al evreilor, NU Sf. Treime.. spune, adica ce sustii pe forum.
Apoi observa daca te mai poti impartasi!

andreicozia 10.06.2009 18:52:07

Dumnezeul nostru este SI cel al evreilor! ALTFEL TOT VT-ul ar cadea
Stie Duhovnicul meu, si continui sa ma impartasesc, stai linistita!

Te-ai intrebat vreodata?

Oare daca Autorul Psalmilor este Dumnezeul Evreilor al Vechiului Testament(si dintr-o data este un dumnezeu eretic)

DE ce oare le mai citim?

Hmm?

anna21 10.06.2009 18:54:34

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144726)
Dumnezeul nostru este SI cel al evreilor! ALTFEL TOT VT-ul ar cadea
Stie Duhovnicul meu, si continui sa ma impartasesc, stai linistita!

Te-ai intrebat vreodata?

Oare daca Autorul Psalmilor este Dumnezeul Evreilor al Vechiului Testament(si dintr-o data este un dumnezeu eretic)

DE ce oare le mai citim?

Hmm?

Reiau ce a scris Mihailt:
Citat:

andreicozia 10.06.2009 18:56:57

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 144721)
Vad ca degeaba vorbesc cu tine.
Dumnezeu este Sfanta Treime.
Atat.
Ca tu crezi altceva, este treaba ta, dar te scoate automat in afara ortodoxiei.
(erezie este putin spus in acest caz. pur si simplu esti pagan.. nici macar crestin)

Daca crezul ar fi fost exclusivist , dupa insiruirea lui, ar fi fost mentionat si faptul sa nu mai citim din VT, gata s-a schimbat Seful, pica constitutia veche, citim si ne ghidam numai dupa cea noua

adica Dumnezeu vechi nu mai exista( SI TOT CE A A SCRIS EL NU ARE VOALOARE) si de acum urmam numai ce a scris Dumnezeu in Treime

Ok, daca este asa vreau sa aud de la urmatorul sinod ecumenic acest lucru, si vom arunca VT-ul pe foc
Dar pina atunci, Razvane si Anna21 vino cu argumente nu cu isterii!

andreicozia 10.06.2009 19:01:53

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 144567)
.

Explica-mi atunci de ce aminteste asa de rar de Treime si asa de ambiguu si trebuie sa extragem cu clestele din simbolistica folosita?.
De ce nu o face ca noi care o amintim aproape in fiecare rugaciune?

anna21 10.06.2009 19:06:35

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144729)
Daca crezul ar fi fost exclusivist , dupa insiruirea lui, ar fi fost mentionat si faptul sa nu mai citim din VT, gata s-a schimbat Seful, pica constitutia veche, citim si ne ghidam numai dupa cea noua

adica Dumnezeu vechi nu mai exista( SI TOT CE A A SCRIS EL NU ARE VOALOARE) si de acum urmam numai ce a scris Dumnezeu in Treime

Ok, daca este asa vreau sa aud de la urmatorul sinod ecumenic acest lucru, si vom arunca VT-ul pe foc

Dumnezeu a fost intotdeauna Acelasi: Tatal, Fiul si Sf. Duh.
Sf. Duh a vorbit prin proorocii VT.
Fiul s-a intrupat, dar El a existat si inainte de intrupare!

Evreii DOAR AU CREZUT/CRED ca Dumnezeu este o singura persoana (desi este evident cei cu adevarati drepti au stiut adevarul si in vechime). Dar El a fost intotdeauna Treime.

Cunoasterea lui Dumnezeu se face prin revelatie (adica NU prin puterea omului). Si Dumnezeu s-a revelat treptat.. de aici faptul ca evreii nu stiu ca Dumnezeu este intreit in Persoane.

Acestea sunt elemente de baza: ABC-ul credintei.
Mai bine ai fi cinstit cu duhovnicul tau si cu tine, mai ales..
Eu nu am ce sa-ti spun, parca as vorbi cu un perete.. am cunostinte ATEI care cunosc macar Crezul (desi nu-l accepta). Cunosc ce inseamna Treime etc.

anna21 10.06.2009 19:10:30

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144729)

Eu nu am gasit nici o contradictie intre VT si NT. Nici macar una aparenta.
Contradictiile exista doar in mintea celor care refuza sa cunoasca/ citeasca/ inteleaga. Dar nici macar ei nu sunt serios deranjati de aceste "contradictii" deoarece au o scuza buna sa denigreze crestinismul/ortodoxia (dupa caz).

andreicozia 10.06.2009 19:39:32

Iar ai dat-o cotita dupa cum iti convine
si imi pui cuvinte in gura ca sa ma acuzi. Ai lucrat cumva la politie?

Eu nu am comentat asupra crezului ci asupra ceea ce ne uneste cu evreii, ACELASI DUMNEZEU
Ca ei il vad UNIC iar eu il vad In TREIME este alta poveste, asa a hotarit Dumnezeu sa se arate, asta insa nu-i face pe ei eretici ci de credinta veche.

Ba spui Vai, Vai ce erzie, ca Dumnezeul lor nu este si al nostru, iar acum o dai ca nu exista nici o diferenta intre VT care este si al evreilor si NT
Tu nu observi ce sucita esti , cu ABC-ul credintei chipurile al cunoasterii, intelegerii
Tu de fapt ai demonstrat ca nu intelegi mare lucru, :)) si mai si jignesti subtil

anna21 10.06.2009 20:05:11

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144740)

Eu nu am comentat asupra crezului ci asupra ceea ce ne uneste cu evreii, ACELASI DUMNEZEU

Ca ei il vad UNIC iar eu il vad In TREIME este alta poveste, asa a hotarit Dumnezeu sa se arate, asta insa nu-i face pe ei eretici ci de credinta veche.

Andrei, tu ai spus ieri:
Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144538)
Extraordinar, hai ca am ramas masca
Deci Dumnezeul tau nu mai este acelasi cu cel din VT?
Deci tu crezi in ALT DUmnezeu care acum este grupat in Treime?
....
" iar prin acceptarea Cuvântului și a Duhului se distruge învățătura iudeilor"

asta este o aberatie si O GRESALA SCRIPTURALA FOARTE GRAVA!

sa speram insa ca a spus-o din considerente de pozitionare geo-politica asa cum se mai simte si la Sf.Pavel care orice s-ar spune... era MARE DIPLOMAT!!!

Deci tu ieri habar nu aveai ca Dumnezeu este Sf. Treime (nu ma face sa reiau postarile tale!)

Citat:

Ba spui Vai, Vai ce erzie, ca Dumnezeul lor nu este si al nostru, iar acum o dai ca nu exista nici o diferenta intre VT care este si al evreilor si NT
Tu nu observi ce sucita esti , cu ABC-ul credintei chipurile al cunoasterii, intelegerii
Tu de fapt ai demonstrat ca nu intelegi mare lucru, :)) si mai si jignesti subtil
Sfanta Treime este Dumnezeu. Nu exista altul in afara de El.
Daca cei de prin Asia se inchina unor statui, asta nu inseamna ca ei au fost creati de alt Dumnezeu. Nicidecum. Doar ca nu-L cunosc pe Dumnezeu cel Viu.
Asa si cu evreii.. nu-L cunosc pe Dumnezeu. Atunci cum pot sa spun ca invatatura lor este si a mea? Scripturile lor vorbesc despre Iisus si trebuie citite doar din perspectiva evangheliilor (in acest sens eu am spus ca nu exista "contradictii", nu ca nu exista "diferente".. citeste cu mai multa atentie).

In Biblie scrie negru pe alb:
"Ca toți să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinstește pe Fiul nu cinstește pe Tatăl care L-a trimis. " (Evanghelia dupa Ioan)

"Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduiește că Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tăgăduiește pe Tatăl și pe Fiul.
23. Oricine tăgăduiește pe Fiul nu are nici pe Tatăl; cine mărturisește pe Fiul are și pe Tatăl. " (I Ioan)

"Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul. "(II Ioan)

si in multe alte locuri.

TAGADUIESTI BIBLIA?
Deci nu eu ii numesc, ci chiar Apostolul: antihristi.

anna21 10.06.2009 20:10:32

Ca sa merg pe aceasi linie: chiar mantuirea inseamna sa-L cunosti pe Dumnezeu.
(Ce cunosc ei? Stiu ei despre Sf. Treime?)

Citat:
"Și aceasta este viața veșnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis. " (Evanghelia dupa Ioan)

etc.. nu mai pun citate, ca este clar ca vorbesc degeaba.

anna21 10.06.2009 20:19:18

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144740)

Uita-te si tu la mesajele tale prin comparatie cu ale altora: fiecare aduce argumente din ceea ce a citit.
Tu dai doar OPINII PERSONALE, fara nici un argument sa le sustina obiectiv.
In schimb ai argumente "ad hominem" si "ad personam" fara numar!
Dar te simti jignit!
Pai la ce-ti foloseste sa-ti gadilam orgoliul daca tu esti departe de invatatura Bisericii? Te ajuta cu ceva?

andreicozia 10.06.2009 20:22:32

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 144746)
Ce cunosc ei? Stiu ei despre Sf. Treime.

Nu stiu, daca o sa avem ocazia o sa-i intrebam.

In orice caz, te asigur ca prosti nu sunt si nici lui azazelo nu se roaga.

andreicozia 10.06.2009 20:29:09

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 144749)
Uita-te si tu la mesajele tale prin comparatie cu ale altora: fiecare aduce argumente din ceea ce a citit.
Tu dai doar OPINII PERSONALE, fara nici un argument sa le sustina obiectiv.
In schimb ai argumente "ad hominem" si "ad personam" fara numar!
Dar te simti jignit!
Pai la ce-ti foloseste sa-ti gadilam orgoliul daca tu esti departe de invatatura Bisericii? Te ajuta cu ceva?

Asta este sistemul de forum, dam citate cind este nevoie si nu km-ice, in rest, da, parerea noastra informata! si experimentata din cunoastere directa.
Sa stii ca si in cazul nostru al muritorilor de rind se aplica vorba"cine are urechi de auzit o sa auda"
Nu suntem sectanti ca sa ne luptam in citate, lucru care foarte usor da in obsesii si paranoia
Altfel Dumnezeu, daca tot ne-a creat foarte diferiti de animale ne lasa cu capul cit o banita plina de citate nu de materie cenusie si mai ales constiinta

mihailt 10.06.2009 20:30:30

Mai frate Andrei despre Sfanta Treime e scris chiar la Facere unde zice:
"Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra".
Nu este folosit plural de politete ci chiar plural care arata mai multe persoane.
Deci despre Sfanta Treime se reveleaza chiar la cartea Facerii.

mihailt 10.06.2009 20:31:01

Poti sa observi ca e scris:
"Sa facem" iar nu "a fac".

anna21 10.06.2009 20:39:02

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144751)
Asta este sistemul de forum, dam citate cind este nevoie si nu km-ice, in rest, da, parerea noastra informata! si experimentata din cunoastere directa.
Sa stii ca si in cazul nostru al muritorilor de rind se aplica vorba"cine are urechi de auzit o sa auda"
Nu suntem sectanti ca sa ne luptam in citate, lucru care foarte usor da in obsesii si paranoia
Altfel Dumnezeu, daca tot ne-a creat foarte diferiti de animale ne lasa cu capul cit o banita plina de citate nu de materie cenusie si mai ales constiinta

Inteligenta nu este acelasi lucru cu INTELEPCIUNEA care vine de la Dumnezeu!
In plus, ti-am zis, inteligenta se poate testa obiectiv! Te tenteaza? :))). Dar nu te mantuieste.

Constiinta este usor adormita de pacate!

Nu neglija invatatura Bisericii. Fara ea nu vei ajunge nicaieri.

Dar din nou nu raspunzi la obiect! Ai citit citatele kmetrice? Ce parere ai? Poti sa le contrazici (pe ele, nu pe mine) cu argumente REALE?

anna21 10.06.2009 20:41:34

De ce crezi tu ca experientele tale limitate si particulare sunt o "cunoastere informata"?
Crezi ca cei care traiesc pe muntele Athos sunt mai putini intelepti deoarece stau in rugaciune si studiu si nu au "ocazia" sa aiba experiente de viata variate? Crezi ca stii mai multe decat un pustnic, de exemplu?

anna21 10.06.2009 20:44:49

Observ ca altii nu se prea baga in aceasta discutie.. Probabil ca eu ma straduiesc prea mult.
Daca tu nu vrei sa asculti vocea bisericii ortodoxe nu vad de ce m-ai asculta pe mine sau pe mihailt, indiferent cat de bine intentionati am fi.
(Tu nu vrei decat sa demonstrezi ca ai dreptate cu orice pret, chiar daca iti poti pierde sufletul astfel. Vezi bine ca noi nu am expus propriile opinii ci ce am invatat din Biblie)

mihailt 10.06.2009 20:52:23

Mai soro Ana sa stii fratia ta ca descoperirile stiintifice se reveleaza nu se descopera de unii ca sunt "mai inteligenti".Dar modul lor de folosire tine de intelepciunea duhovniceasca.
Asa de exemplu cu radioactivitate poti face o bomba atomica care e extrem de simplista si de usor de facut si care omoara sute de mii sau chiar milioane de oameni sau o poti folosi la producerea de energie electrica care e foarte utila.
(si un om nu foarte destept poate face o bomba atomica - e foarte simplu chiar un copil de 10-11 ani poate sa faca;asa si de dat foc la o cladire sau la un rezervor de petrol si un copil de 10 ani stie ca daca dai cu bricheta foc explodeaza.Asta nu inseamna ca respectivul copil e destept sau intelept nicidecum.)
O centrala atomoelectrica e extrem de complex facuta si foarte complicata de exploatat pentru ca acolo reactia nucleara e controlata.
Intelepciunea e chiar Domnul nostru Iisus Hristos.

andreicozia 10.06.2009 20:55:40

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 144757)
De ce crezi tu ca experientele tale limitate si particulare sunt o "cunoastere informata"?
Crezi ca cei care traiesc pe muntele Athos sunt mai putini intelepti deoarece stau in rugaciune si studiu si nu au "ocazia" sa aiba experiente de viata variate? Crezi ca stii mai multe decat un pustnic, de exemplu?

Sigur stiu in domeniul meu mai multe decit ei, la fel cum eu ii respect pentru duhovnicia lor, INSA ATIT!

Eu nu as vrea, daca ar fi nevoie vreodata sa fiu operat chirurgical de catre un monah, oricit de inainte vazator ar fi el si sunt convins ca si tu, daca ar fi nevoie nu ti-ai da fetita sa fie operata de vre-unul de acolo
Oare nu-i asa?

...si asta nu are nimic de a face cu capacitatile duhovnicesti ale sfiintiei lor pe care o admir, o urmez cind este cazul si o respect

anna21 10.06.2009 20:56:56

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144764)
Sigur stiu in domeniul meu mai multe decit ei, la fel cum eu ii respect pentru duhovnicia lor, INSA ATIT!

Eu nu as vrea, daca ar fi nevoie vreodata sa fiu operat chirurgical de catre un monah, oricit de inainte vazator ar fi el si sunt convins ca si tu, daca ar fi nevoie nu ti-ai da fetita sa fie operata de vre-unul de acolo
Oare nu-i asa?

...si asta nu are nimic de a face cu capacitatile duhovnicesti ale sfiintiei lor pe care o admir, o urmez cind este cazul si o respect

Dar invatatura de credinta NU este specialitatea ta, ci a lor!
Atunci de ce nu ii crezi?

andreicozia 10.06.2009 21:10:04

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 144760)
(Tu nu vrei decat sa demonstrezi ca ai dreptate cu orice pret, chiar daca iti poti pierde sufletul astfel. Vezi bine ca noi nu am expus propriile opinii ci ce am invatat din Biblie)

hahaha!,:))) ce gluma buna, chiar esti funny, Cica imi pierd eu sufletul discutind cu voi.

Doamneeeeeeeeeee!, la fiecare doua cuvinte, tii sa-mi arati cit de importanta esti tu si ce "farmece" poti tu sa faci si cum imparti tu sai retragi mintuiri prin citate :)))

Mai Anna21, tu nu intelegi ca esti pe dinafara si altceva nu faci decit sa demonstrezi cit de unica esti tu pe planeta, aruncind jigniri, promovind frica de iad si sperietori in toate partile
De aia nu se baga nimeni in discutie si ma sustin prin mesaje private, si vor sa fie prieteni cu mine si nu cu tine!(na , ca la gradi!:))))
Uite-te si tu cit de criticati sunteti voi trio-ul de aici! cu tot cu citate, oare asta nu-ti da de gindit?:))))

Pe mine ma amuza discutiile cu tine de aceea continui, ca poate intr-un final o sa te trezesti si o realizezi ca nu numai tu te ai acces la mintuire ci si alti nenorociti din lume
iar aceasta judecata se face in mod duhovnicesc, prin inima(ca HRISTOS!), nu prin minte si dogme
Eu nu zic ca stapinesc acest fel de a ma raporta la aproapele meu insa macar am INTUITIA ca asa ceva exista si sunt atras de acest mod de a opera cu oamenii, voi insa trio-ul cel indirjit, parca sunteti porniti pe toti si pe toate

Nui vezi ca Anca se cearta cu toti PE RIND?
Tie, partenera ei carei ii tii isonul, nu iti da de gindit?

Noi va iubim asa cum sunteti, insa prea vorbiti ca dintr-un turn INALT de fildes

andreicozia 10.06.2009 21:13:17

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 144765)
Dar invatatura de credinta NU este specialitatea ta, ci a lor!
Atunci de ce nu ii crezi?

Iar o cotesti cind nici nu era vorba de asa ceva, si am spus ca urmez ce este de urmat asa cum simt eu,... mai bine raspunde la intrebarea cu operatia!
Da sau Nu?

anna21 10.06.2009 21:21:15

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144770)
hahaha!,:))) ce gluma buna, chiar esti funny, Cica imi pierd eu sufletul discutind cu voi.

"Vă spun că pentru orice cuvânt deșert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății. "

Citat:

Mai Anna21, tu nu intelegi ca esti pe dinafara si altceva nu faci decit sa demonstrezi cit de unica esti tu pe planeta, aruncind jigniri, promovind FRICA DE IAD si sperietori in toate partile
Nu am spus nimic de iad. De ce, nici in iad nu crezi?
(Dar daca sustii apocatastaza, evident, negi iadul!)

[quote]Nui vezi ca Anca se cearta cu toti PE RIND?
Tie, partenera ei carei ii tii isonul, nu iti da de gindit?[?QUOTE]

Despre ce parteneriat vorbesti? Postam pe threaduri diferite!
(nu am citit nimic ciudat in mesajele ei!)

Citat:

Noi va iubim asa cum sunteti, insa prea vorbiti ca dintr-un turn INALT de fildes
Eu am dat citate tocmai pentru a nu-mi expune opinii personale!
Daca nu esti de acord cu ceva, nu esti acord cu cuvantul Bibliei, nu cu mine.
Dar pana acum nu ai adus nici un argument la ceea ce am postat eu (decat ca suntem trio, turn fildes si alte chestii irelevante pt aceasta discutie)

anna21 10.06.2009 21:22:39

inteligenta

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 144762)
Mai soro Ana sa stii fratia ta ca descoperirile stiintifice se reveleaza nu se descopera de unii ca sunt "mai inteligenti".Dar modul lor de folosire tine de intelepciunea duhovniceasca.
Asa de exemplu cu radioactivitate poti face o bomba atomica care e extrem de simplista si de usor de facut si care omoara sute de mii sau chiar milioane de oameni sau o poti folosi la producerea de energie electrica care e foarte utila.
(si un om nu foarte destept poate face o bomba atomica - e foarte simplu chiar un copil de 10-11 ani poate sa faca;asa si de dat foc la o cladire sau la un rezervor de petrol si un copil de 10 ani stie ca daca dai cu bricheta foc explodeaza.Asta nu inseamna ca respectivul copil e destept sau intelept nicidecum.)
O centrala atomoelectrica e extrem de complex facuta si foarte complicata de exploatat pentru ca acolo reactia nucleara e controlata.
Intelepciunea e chiar Domnul nostru Iisus Hristos.

Societatea actuala pune mult pret pe "inteligenta". Eu consider ca inteligenta este total irelevanta in procesul de mantuire.
Uneori imi pare chiar o piedica.
Nu cu "inteligenta" intelegi Biblia.
In mod tipic ateii ma acuza de "lipsa de inteligenta", cred ca li se intampla si altor crestini.
(De aceea m-am obisnuit sa raspund: te crezi inteligent? Hai sa aplicam niste teste.. este un lucru masurabil... Bineinteles ca eu imi cunosc IQ-ul :)))). Am observat ca in mod tipic citatul preferat al ateilor este unul atribuit lui Einstein: "I want to know God's thoughts...the rest are details". Nimic nu pretuieste un ateu mai mult decat inteligenta, ca in afara ei nu are nimic!

anna21 10.06.2009 21:23:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144771)
Iar o cotesti cind nici nu era vorba de asa ceva, si am spus ca urmez ce este de urmat asa cum simt eu,... mai bine raspunde la intrebarea cu operatia!
Da sau Nu?

despre ce vorbim aici, Andrei? Despre cum opereaza un preot?
cine fabuleaza?

Anca-Miha 10.06.2009 21:59:15

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144770)
Nui vezi ca Anca se cearta cu toti PE RIND?

A argumenta nu este cearta; a jigni si a ataca persoana, in lipsa de argumente, e cearta. Deci, eu nu ma cert ca nu jignesc, sa-ti fie clar acest lucru. Vad ca multora nu le plac argumentele.

sherlock_holmes 10.06.2009 22:39:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 144771)
Da sau Nu?

Iti raspund eu Andrei!

Nu te opereaza nici preotul nici medicul specialist...te operezi singur,ca de aceea ti-a dat Dumnezeu si cap si miini.

Spor la operatie!...poate te faci bine!

andreicozia 10.06.2009 22:49:08

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 144776)
despre ce vorbim aici, Andrei? Despre cum opereaza un preot?
cine fabuleaza?

Da despre asta vorbim despre faptul ca-i faci atotstiutori
Daca cunosc inginerie si-si dau cu parerea despre ce pot faqce cipurile implantate( nici inventatorii microcipurilor nu stiu cit stiu ei) si tui o iei de buna atunci trebuie sa accepti sa te si taie, sa te coasa, sa-ti scoata organe, sa te curete...samd

Aaaaa, iti permiti sa te indirjesti NUMAI in privinta cipurilor si a buletinelor NUMAI PE MOTIV ca NU SINGEREZI cind te contrazici? ..si ca este vorba de inginerie si nu chirurgie
(Valabil si pentru agentul londonez)

sherlock_holmes 10.06.2009 23:21:57

Daca cineva spune ca glontul tras din pusca in capul cuiva il omoara...asta nu inseamna neaparat ca el cunoaste traiectorii balistice,principiul de functionare al pustii,etc.

Dumnezeu este Unul...dar numai unii L-au omorit pe Sfinta Cruce!

.............

Dar, negresit, mi se va spune ca si iudeii se inchina lui Dumnezeu. Doamne fereste! Sa nu se spuna una ca asta! nici un iudeu nu se inchina lui Dumnezeu.

- Cine spune asta?

- Fiul lui Dumnezeu! „ Daca ati sti pe Tatal Meu, spune El, M-ati sti si pe Mine; dar nici pe Mine nu Ma stiti, nici pe Tatal Meu nu-L stiti" .

Ce marturie mai vrednica de credinta decit aceasta sa-ti aduc?

Mai indrazneste cineva dar sa spuna ca sinagoga nu-i locas de inchinare la idoli, odata ce iudeii nu-L cunosc pe Tatal, odata ce iudeii L-au rastignit pe Fiul, odata ce iudeii au respins ajutorul Duhului? in sinagoga lor nu I se slujeste lui Dumnezeu, Doamne fereste!

Sinagoga lor e locas de slujire idoleasca.

Sfintul Ioan Gura de Aur

http://www.ioanguradeaur.ro/702/c-u-v-a-n-t-u-l-i/

mirelat 11.06.2009 06:52:09

Citat:

În prealabil postat de sherlock_holmes (Post 144817)

Mai indrazneste cineva dar sa spuna ca sinagoga nu-i locas de inchinare la idoli, odata ce iudeii nu-L cunosc pe Tatal, odata ce iudeii L-au rastignit pe Fiul, odata ce iudeii au respins ajutorul Duhului? in sinagoga lor nu I se slujeste lui Dumnezeu, Doamne fereste!

Sfintul Ioan Gura de Aur

http://www.ioanguradeaur.ro/702/c-u-v-a-n-t-u-l-i/

eh, mai greseste si Sf. Ioan Gura de Aur, doar nu infailibil. :103: un alt parinte, parca Cleopa al nostru, spune ca si evreii vor fi mantuiti, daca la Judecata sunt gasiti ca au trait dupa Legea lor.

Fani71 11.06.2009 16:35:19

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 144877)
eh, mai greseste si Sf. Ioan Gura de Aur, doar nu infailibil. :103:

Bine ai venit in club. :-)
adica al celor care zi c ca mai gresesc si sfintii. :-)

Ho, nu dati, nu dati!

andreicozia 11.06.2009 16:43:50

Citat:

În prealabil postat de sherlock_holmes (Post 144817)

Doamne cum poti fi asa de rau?
Tu chiar nu simti nimic in interior care te macina si care-ti provoaca durere cind rostesti asemenea enormitati?

Tu ai auzit vre-un evreu sa spuna asa ceva despre locasul tau de cult, biserica ortodoxa?
Iti spun eu, niciodata
De ce? ..din respect

Ca urmare, cine crezi ca va fi bineplacut lui Dumnezeu?

Cel care vorbeste si gindeste de bine sau cel ingimfat care denigreaza pe toti in jurul sau numindu-i eretici si idolatri

anna21 11.06.2009 16:53:57

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 145025)
Doamne cum poti fi asa de rau?
Tu chiar nu simti nimic in interior care te macina si care-ti provoaca durere cind rostesti asemenea enormitati?

Tu ai auzit vre-un evreu sa spuna asa ceva despre locasul tau de cult, biserica ortodoxa?
Iti spun eu, niciodata
De ce? ..din respect

Ca urmare, cine crezi ca va fi bineplacut lui Dumnezeu?

Cel care vorbeste si gindeste de bine sau cel ingimfat care denigreaza pe toti in jurul sau numindu-i eretici si idolatri

Sf. Ioan Gura de Aur a fost un ingamfat?!

(scuze, nu ma pot abtine sa nu dau replici!)

anna21 11.06.2009 17:01:19

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 144877)
eh, mai greseste si Sf. Ioan Gura de Aur, doar nu infailibil. :103: un alt parinte, parca Cleopa al nostru, spune ca si evreii vor fi mantuiti, daca la Judecata sunt gasiti ca au trait dupa Legea lor.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/12patrulegi.htm

Da, Cleopa vorbeste de 4 legi dupa care va fi judecata lumea.
(Dar acum .. prevad raspunsul lui Andrei si i-o iau inainte: DAR NUMAI IN HRISTOS EXISTA MANTUIRE. Adica, doar pentru ca Hristos a luat asupra lui pacatul lumii se poate mantui si cel care nu a auzit niciodata de El, DACA Dumnezeu in gaseste vrednic de aceasta la judecata. Deci singura religie mantuitoare este crestinismul)

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:14:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.