Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   Monahism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=47)

Elena-Maria123 19.05.2008 22:05:58

Citat:

În prealabil postat de Elena2000
Doresc sa stiu ,cum se poate "intra" intr-o manastire sau schit.
Ce conditii trebuiesc intrunite .
Doresc o informatie care ia in calcul o femeie care este sotie si mama dar care vrea sa se retraga din viata laica .
Multumesc pt. raspunsuri.

As adauga si o conditie esentiala...este neaparata nevoie de acordul scris al sotului, iar copilul(copiii), din cate stiam eu,trebuie sa fie major (majori)

alin.andrei30 20.05.2008 10:27:17

Citat:

În prealabil postat de rusnacmircea
Citat:

În prealabil postat de admin
Daca ati vrea sa intrati in monahism unde ati alege sa mergeti?

Propriuzis nu am acum chemare spre monahizm.Asa e ,fiecare are locul sau.Insa daca Domnul m-ar chema spre aceasta cale as alege muntele Athos.Acolo e liniste,acolo s-a pastrat cu adevarat traditia ortodoxa.E nevoie in monahizm sa ai un duhovnic,un duhovnic cu adevarat,care sa te indrumeze pe calea cea dreapta,care si el la randul lui a trecut prin ispitele lumii si le-a biruit.Nu cred ca e bine sa fii intro manastire mare,unde vin multi turisti si iti tulbura linistea.Eu sunt basarabean si daca ar fi sa aleg o manastire de aici cu siguranta as alegio pe Noul-Neamt.In Romania cel mai mult mia placut de Petru-Voda,te simti de parca ai fi la Athos,liturghia e noaptea,ce minunat.Insa fiecare trebuie sa simta locul unde sa plece,unde inima ta se odihneste si unde ai cu adevarat un suflet ce te poate ajuta in diferitele ispite.

HRISTOS A INVIAT;ADEVARAT A INVIAT
In Monahism nu este locul la care Dumnezeu vrea sa te cheme,pete tot "omul sfinteste"
locul.Important ca adevaratul sensul cuvantului chemari in manastire nu este sati vina Dumnezeu in fata ta, ci invers tu trebuie sa fii prezent continu cu Dumnezeu pentru ca "unde este Inima ta acolo iti este si comoara ta" frate, anume cel ce vrea sa fie ales este acela care traieste in Dhu si Adevar acela poate sa fie chemat pentru ca moare pentru Hristos si Invie in Hristos.Doamne Ajuta!

iuda 20.05.2008 10:41:50

adevarul este ca manastirea din ziua de azi nu mai este cum citim noi in carti,insa exista multi sfinti in ziua de azi,totusi daca as dori sa intru in manastire as intra acolo unde mi ar zice duhovnicul pt ca as face ascultare si asta inseamna ca se va implini voia Domnului cu mine,numai Domnul stie cum ne mantuim sa il lasam pe Domnul nopstru Iisus Hristos sa decida pt noi

alin.andrei30 20.05.2008 11:04:42

Citat:

În prealabil postat de daliapantelimon
Citat:

EU M-AS DUCE LA PETRU VODA, SCHITUL DE MAICI, DAR...NU AM BINECUVANTARE. DE CE NU? SUNT PREA MULTE PROBLEME ACOLO...SI VA FI MARE JALE PE MAICILE DE ACOLO CAND NU VA MAI FI PR. JUSTIN, VA FI DESFIINTAT SCHITUL ETC.....GREU, DAR...MAI STITI CUM SARE IEPURELE?:);)

Măi copilă dacă vrei să te duci în mănăstire la petru vodă,schitul de maici și ma-i spui cu vorbele tale că nu ai binecuvântare,si mai spui de ce nu,că nu știu ce alte motive vrei să spui, cică că sunt pre multe probleme acolo...și că îți faci atâta griji că mai zici că va fi mare jale pe maicile de acolo că nu va mai fi Pr.Iustin,și că va fi desfințat schitul etc cum spui tu .....să ști că cu adevărat tu nu ai chemare în mănăstire punct.Că când vrei să te duci nu trebui să te bagi tu acolo că acolo nu îți este mântuirea ta,iar dacă nu este PR IUSTIN nu îți fă tu grijă, tu de asta pentru că atuncea cănd vrei să mergi în mănăstire, te duci nesilit de nimeni pentru IISUS HRISTOS și vei vedea că pota și așa și este că Dumnezeu îi va pune și pe alți ca Pr Iustin sau pote mult mai vrednic de cât Pr Iustin să fie cu Harul lui Dumnezeu.Doamne Ajută

alin.andrei30 20.05.2008 11:20:47

Citat:

În prealabil postat de SoraL
Iertati-ma

Citind acest topic am capatat indrazneala de a scrie si eu despre zbuciumul sufletului meu... Imi cer iertare pentru nikul meu caci nu sunt decat o simpla civila dar poate Domnul va auzi plangerea inimii mele si va ingadui ca acest pamant ce sunt sa-si odihneasca fiinta in casa Domnului.

De voi iubi eu Doamne preadulcea mantuirea Ta in mijlocul cetatii va fi zidirea Ta...

Alo scriitorule al scrieri de Dumnezeu cuvântătorul, vezi frate am să-ți spun ceva, tu știi atât de bine așa cred, după cum am înțăles că diavolul nu doarme dar el e mult mai teologhisit înainte de creea lumea Dumnezeu.Ce important să-ți zic Dumnezeu nu vrea poiezii de adormit copii ci plus și simplu vrea faptele noastre ca acolo unde vom merge nu mergem cu poiezii ci cum vom da răspuns în fața lui Dumneyeu la Judecată,până cât și pentru apropele tău îți va cere socoteală.Nu ai de ce să te superi dar mai bine caută cât mai simplu să te măntuiești.Domne Ajută.

goldfinger17 05.06.2008 19:34:26

Citat:

asa de mic sunt pe langa voi oameni buni...:) de mic am fost rau si pacatos...Am 15 ani si de vreo 6 luni m-am trezit si eu ca sunt crestin !!!!In momentul de fata ma atrage gandul monahiei :X .Cu siguranta as alege o manastire din Moldova[b][b][size=null]:)

costel 27.06.2008 12:13:24

Daca vom tine seama de ceea ce spune Sfantul Apostol Pavel: "lumea este rastignita pentru mine si eu pentru lume", cred ca vom trata cu mai multa luare aminte aceasta dorinta de a merge in manastire. Sa nu uitam ca monahul este asemenea unui om mort, ingropat in pamant. Zidurile manastirii ii sunt mormantul, iar hainele sale sunt giulgiul sau. El trebuie sa lase totul in afara zidurilor manastirii si sa nu mai aibe nicio relatie cu acelea.

cozia 27.06.2008 21:25:04

Citat:

În prealabil postat de goldfinger17
Citat:

asa de mic sunt pe langa voi oameni buni...:) de mic am fost rau si pacatos...Am 15 ani si de vreo 6 luni m-am trezit si eu ca sunt crestin !!!!In momentul de fata ma atrage gandul monahiei :X .Cu siguranta as alege o manastire din Moldova[b][b][size=null]:)

esential este sa nu o faci numai ca nu-ti place cartea, ca te-ai certat cu prietena, sau ca vrei sa stai undeva cu peisaj frumos, pentru delectarea privirii. Sf. Parinti in lupta cu simturile si cu firea umana fugeau si se OSTENEAU in locurile cele mai neprimitoare departe de delectari gen susur de izvoare si floricele multicolore

alexandra-virg 29.06.2008 20:46:14

Am intrat din intamplare aici...si m-am inscris pentru ca vroiam sa daui o replica atat administratoului cat si celor care scriu in acest forum.
Oameni buni: daca vreti sa intrati in monahism pentru ca voi credeti ca veti sluji mai bine lumina e OK! Daca in schimb vreti sa va calugariti pentru a fugi din lume aveti in vedere ca Hristos a venit pentru oameni si cei mai renumiti monahi au fost cei deschisi catre LUME: Parinetele Arsenie Boca, Parintele Argatu, Parintele Cleopa, etc. Ii numesc pe cei trecuti la Domnul ca e mai bine asa...
Pentru Soral: draga mea cand Iisus s-a mahnit in duh s-a dus in desert sa tina 40 de zile de post. Tristetea, neiubirea (DE TINE SI DE CEILALTI),etc, este de la demon nu de la Dumnezeu.
Iar pentru administrator o-ntrebare: oare are importanta locasul in care-l slujesti pe Dumnezeu?

mirelat 30.06.2008 05:03:38

alexandra (cea virgina?!), pana iti raspunde admin, sa-mi dau si eu cu parerea: poate ptr Dumnezeu nu e important locul, dar pentru noi ca oameni, cu perceptii de cele mai diferite, DA! in alta ordine de idei, te crezi cumva deasupra tuturor de ne vorbesti asa de sus?

costel 30.06.2008 13:40:20

Alexandra, oare de ce multi parinti se nevoiesc o viata in diverse manastiri si spre sfarsitul vietii aleg un anumit loc? Un exemplu in acest caz ar fi parintele Adrian Fageteanu. Asta denota ca nu toate locurile sunt la fel, chiar daca in ele se petrec aceleasi acte.

antoniap 30.06.2008 22:15:25

Mie pamantul intreg mi se pare o uriasa manastire. Oriunde pot sa ma rog, ascultare trebuie sa fac si in viata de zi cu zi, caci nu se poate altfel. Am posibilitatea sa nu alerg toata ziua dupa cele materiale, deci s-ar rezolva intr-un fel si cu saracia de buna voie, am televizor, dar acesta are si telecomanda pe care pot s-o folosesc pentru a nu-mi incarca mintea cu toate desertaciunile. De la fapte bune nu ma opreste nimeni...

Daca mi-as urma voia, as alege Manastirea Brancoveni. Ador corul maicilor de acolo. Dar as cauta sa aflu intr-un fel voia lui Dumnezeu. M-as duce intr-un loc unde sa fie nevoie de ceea ce pot eu sa ofer. Fara aceasta ravna de a ma face utila altora din dragoste pentru Dumnezeu, n-as pleca de acasa. Un iscusit duhovnic spunea ca e mai bine sa fii in lume cu gandul la manastire decat in manastire cu gandul la lume. Dumnezeu sa le ajute celor care vor sa ia aceasta hotarare.

alexandra-virg 20.07.2008 20:40:32

Citat:

În prealabil postat de mirelat
alexandra (cea virgina?!), pana iti raspunde admin, sa-mi dau si eu cu parerea: poate ptr Dumnezeu nu e important locul, dar pentru noi ca oameni, cu perceptii de cele mai diferite, DA! in alta ordine de idei, te crezi cumva deasupra tuturor de ne vorbesti asa de sus?

Mirela, nu sunt virgina, nu ca ar fi vreo problema in asta, nici nu ma adresam "de sus"... Sunt o simpla pacatoasa cu opinii! Daca te deranjeaza ar trebui sa te intrebi de ce?

alexandra-virg 20.07.2008 20:50:02

Citat:

În prealabil postat de costel
Alexandra, oare de ce multi parinti se nevoiesc o viata in diverse manastiri si spre sfarsitul vietii aleg un anumit loc? Un exemplu in acest caz ar fi parintele Adrian Fageteanu. Asta denota ca nu toate locurile sunt la fel, chiar daca in ele se petrec aceleasi acte.

Costel, ai perfecta dreptate! Nu toate locurile sunt la fel,numai ca administratorul a intrebat unde ai alege sa intri in monahism. Pai tocmai tu spui ca multi parinti incep acolo unde ii trimite Dumnezeu (poate pentru ca au o misiune acolo) iar cand isi castiga dreptul de a alege ... aleg un anumit loc.

mirelat 21.07.2008 00:49:09

ei, alexandra, nu pune la suflet. m-a cam deranjat ce-i drept felul cum te-ai exprimat atunci: "m-am inscris pentru ca vroiam sa dau o replica atat administratoului cat si celor care scriu in acest forum". mi s-a parut ca vorbesti de sus.

in alta ordine de idei, s-ar putea ca acest topic sa nu fi fost deschis de admin-ul de acum, ci de cel care era la vremea aceea.

achimovjan 21.07.2008 07:08:32

Citat:

Intr-o pestera!:D

cozia 23.07.2008 15:38:15

de ce pestera, asa mai bine te inchizi in garsoniera ta ca tot aia e!:D

petrurar 23.07.2008 16:00:47

Citat:

În prealabil postat de cozia
de ce pestera, asa mai bine te inchizi in garsoniera ta ca tot aia e!:D

eu ma gindesc ca in pestera nu exista internet si tv.
parerea mea.

mihailt 23.07.2008 16:46:04

E si ce daca ai internet si TV trebuie neaparat sa le folosesti?

petrurar 23.07.2008 17:17:01

Citat:

În prealabil postat de mihailt
E si ce daca ai internet si TV trebuie neaparat sa le folosesti?

lol, ma gindesc ce bine i-ar sta unui calugar linga televizor
de fapt, nu m-as mira peste sute de ani sa vedem calugari/calugarite ce vor v ietui linga ogive sau altele.
huh.

cozia 23.07.2008 19:59:17

eu nu cred ca mai exista monah care sa nu stea SI la televizor.

Nebuni dupa Hristos au avut doar esticii mai ales rusii, chair si in ziua de azi sunt minastiri unde sunt asezaminte minahale recent RE-Infiintate care nu au curent.

Intr-un alt documentar recent am vazut un monah care a mers IN GENUNCHI citeva MII de Km de la o minastire la alta Lavra, pentru ca asta era canonul dat LUI de Maica Domnului...si reusise. Isi cara lucrurile prin zapada /ploaie/furtuna pe un carut tras de el si-si punea cortul la margine de drum unde veneau oamenii si-i aduceau de mincare si pentru indrumare Duhovniceasca

I-a luat cam 9 luni ca sa termine acest drum

mihailt 23.07.2008 21:12:48

Citat:

În prealabil postat de cozia
eu nu cred ca mai exista monah care sa nu stea SI la televizor.

Nebuni dupa Hristos au avut doar esticii mai ales rusii, chair si in ziua de azi sunt minastiri unde sunt asezaminte minahale recent RE-Infiintate care nu au curent.

Intr-un alt documentar recent am vazut un monah care a mers IN GENUNCHI citeva MII de Km de la o minastire la alta Lavra, pentru ca asta era canonul dat LUI de Maica Domnului...si reusise. Isi cara lucrurile prin zapada /ploaie/furtuna pe un carut tras de el si-si punea cortul la margine de drum unde veneau oamenii si-i aduceau de mincare si pentru indrumare Duhovniceasca

I-a luat cam 9 luni ca sa termine acest drum

Fugi mai frate Cozia de aci.
Majoritatea monahilor din Romania nu stau la televizor sau pe inet.

costel 24.07.2008 17:30:18

Andrei, mai sunt persoane care in timp ce noi ne uitam la televizor, ele se roaga pentru noi. Inca nu am devenit atat de saraci. Mai sunt oameni care stiu ce trebuie si unde trebuie sa priveasca.

vasilica02 23.07.2012 17:08:37

eu mi.am ales manastirea din sat d la mn.unde chiar vreau sa merg

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:04:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.