![]() |
Citat:
|
Domnule vasinec, atunci cand se afirma ca Maica Domnului a avut si alti copii, duce la denigrarea ei. Nu uitati ca atunci cand este vreme rea, nu e bine sa mergi pe munte. Asa se intampla si cu dumnevoastra - incercati sa mergeti prin Ortodoxie, doar pe vreme rea.
Asteptati sa vina vremea buna, cu alte cuvinte - mergeti la un duhovnic, si o sa va bucurati vesnic de minunatiile prezente pe acest munte: ORTODOXIA. |
Citat:
Dar, ca sa nu deviem de la subiect: cine a spus ca Maica Domnului a mai avut si alti copii, face o greseala. Sfanta Scriptura nu spune asa ceva. Si, cine a spus ca Maica Domnului nu a avut copii, si acesta face o greseala. Nici asta nu ne spune Sfanta Scriptura. Daca Maica Domnului, a mai avut sau nu copii, nu are nici o importanta. Nici Sfanta Scriptura nu ne lamureste, in aceasta privinta. Aceasta femeie Sfanta, ramane oricum mama pruncului Iisus Hristos. Vi se pare ca am denigrat-o pe Maica Domnului, daca nu am spus despre ea ceva ce nici Sfanta Scriptura nu spune? |
,,
Daca Maica Domnului, a mai avut sau nu copii, nu are nici o importanta.,, Dar daca cineva ti-ar spune ca mama ta mai are si alti copii necunoscuti de tine, ar avea sau nu importanta pentru tine? [COLOR=Red] 11. Statut-a imparateasa de-a dreapta Ta, imbracata in haina aurita si prea infrumusetata. 12. Asculta fiica si vezi si pleaca urechea ta si uita poporul tau si casa parintelui tau, ... 16. Aduce-se vor Imparatului fecioare in urma ei, prietenele ei se vor aduce tie. [/COLOR] Imparateasa este Maica Domnului iar fecioarele sunt maicutele calugarite care si-au inchinat viata si fecioria Imparatului Hristos, dar voi nu aveti habar de asa ceva. |
Am eu o intrebare,ei,daca nu cred in Iisus Hristos,in Inviere etc,in ce cred? Ce dovezi au ei ca exista Dumnezeu? ce evenimente au ei? Mi se pare o absurbitate toate religiile astea protestante.
|
[COLOR=black]
Citat:
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Nu toate ereziile protestante au acea[/COLOR][COLOR=black]și poziție despre Înviere și suflet. [/COLOR][COLOR=black]Secta adventista de ziua a saptea (din care fac parte câteva exemplare cum sunt marmat și vasinec) care postează pe forumul acesta crede în înviere, dar că la ei învierea înseamnă recrearea aceluiași om de către Dumnezeu. Pentru ei atunci când moare omul dispare și sufletul său, nu mai există conștient, acesta fiind creat pentru Judecată. După Judecată adventiștii spun că păcătoșii vor fi omorâți a doua oară, iar cei drepți se vor bucura de Împărăția Cerurilor. Iad nu există.[/COLOR] [COLOR=black]În legătură cu IIsus Hristos, ei spun că cred în El, dar mai zic că IIsus a fost mort și cu sufletul după răstignire și astfel s-a odihnit în Ziua de sâmbătă pe care ei o cinstesc ca zi de odihnă, iar apoi a fost înviat de Tatăl.[/COLOR] |
Citat:
Dovada este cuvintul revelat al Scripturii si marturisirea credinciosilor. Stiintific nimeni nu poate demonstra ca exista Dumnezeu,iar credinta nu si-ar avea rostul. In rest poti privi in jurul tau ,de unde atita viata ,cine a creat-o? A venit din haos? Absurde sint de fapt prejudecatile ca numai unii sint buni,iar ceilalti in Iad cu ei. Asta denota o destul de slaba cunoastere a puterii harului lui DUmnezeu care se revarsa peste absolut toate creaturile. |
Citat:
|
Citat:
Eu sunt adventist, si pot spune ca adventistii cred in tot ceea ce spune Sfanta Scriptura. Poti vedea, daca doresti punctele de credinta ale adventistilor, in format ppt, aici: http://www.intercer.net/article.php?id=988 |
Citat:
|
[SIZE=3]Domnule vasinec , nici în “sfânta zi de sabat” nu vă puteți abține să nu postați prostii pe forum? Sau la voi adventiștii de ziua a șaptea, sfânta propagandă este o îndatorire deosebită, mai mare decât toate celelate și poate fi permisă și sâmbăta, în ziua de odihnă când nu munciți deloc? [/SIZE]
[SIZE=3]O să îmi răspunzi că și apostolii au propovăduit sâmbăta, dar în rest nu munceau nimic! [/SIZE]:32: |
Fecioara Maria, Maica Domnului
Citat:
Femeie si Fecioara = contradictie in termeni Nu scrie nicaieri in biblie ca Fecioara Maria a fost femeie. E deductia logica a celor, care nu cred in Sfanta Traditie, nu cred in ceea ce e sfant si nu se roaga la Maica Domnului. E pacat; mare pacat. |
Citat:
Femeie nu inseamna neaparat ca are copii .Se refera doar la partea feminina. Cum i se adresa Isus? Ioan2,4[SIZE=2] Isus i -a răspuns: ,,Femeie, ce am a face Eu cu tine? Nu Mi -a venit încă ceasul.``[/SIZE] [SIZE=2]Nu stiu daca vezi diferenta. Subordonarea divin -uman. [/SIZE] [SIZE=2]Maica Domnului nu e de natura divina ,ci umana.E doar vasul omenesc ales de Dumnezeu pentru taina intruparii Mintuitorului.[/SIZE] [SIZE=2]Subordonarea umana:[/SIZE] [SIZE=2]5[SIZE=2] Mama lui a zis slugilor: ,,Să faceți orice vă va zice``.[/SIZE] [SIZE=2]Ea spune (oricui) sa asculte numai de El[/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2]6[SIZE=2] Și acolo erau șase vase de piatră, puse după obiceiul de curățire al Iudeilor; și în fiecare vas încăpeau cîte două sau trei vedre. [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]7[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Isus le -a zis: ,,Umpleți vasele acestea cu apă``. Și le-au umplut pînă sus. [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]8[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] ,,Scoateți acum``, le -a zis El, și ,,aduceți nunului.`` Și i-au adus: [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]9[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Nunul, dupăce a gustat apa făcută vin, [/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2]Vasele de piatra erau pentru curatia rituala cu apa ,in cazul in care iudeii s-ar fi atins de ceva necurat (vezi levitic)[/SIZE] [SIZE=2]Transformarea apei in vin la nunta din Cana ,simbolizeaza ca doar singele lui Hristos poate curata de pacat ,nu apa .[/SIZE] [SIZE=2]Si nicidecum ,cum inteleg majoritatea ,ca uite si Isus ne da vin(cu alcool) sa bem . E o mare amagire .[/SIZE] [SIZE=2]Vinul cel bun e cel care il obtii imediat ce zdrobesti strugurele,pina sa fermenteze. [/SIZE] [SIZE=2]Fermentul si dospeala pentru iudei simboliza necuratia. [/SIZE][/SIZE][/SIZE] |
Argumentul tau nu este suficient pentru a ne permite sa o numim pe fecioara Maria, Maica Domnului "femeie". Noi nu suntem Iisus Hristos si pastram aceasta forma de adresare, stabilita cu ocazia celui de al 6.Sf. Sinod ecumenic (sper ca nu ma insel asupra numarului).
Cat despre acel vin, obtinut dupa stoarcere, este MUST, nu este vin. Vinul este vin. Si daca ai fi primit Sfanta Impartasanie (se primeste o lingurita, nu mai mult) ai fi vazut ce bun e Sangele Domnului si ce efect are. Dar asa cu must, nu stiu, dar nu ma priveste. E pacat ca nu primiti invatatura cea adevarata si plecati urechea la tot felul de persoane, precum cele ale caror inregistrari le tot afisati. In ce masura se aseamana ei cu preotii? In nici o masura, adica deloc. Cand vorbesti de ferment si de dospeala si de evrei, imi dau seama ca uiti tot timpul ca intre timp s-a intrupat Dumnezeu Fiul si s-a aratat oamenilor sub chipul lui Iisus Hristos, mancand si band ca un om, dar pastrand intru totul dumnezeirea. Acum suntem sub Noul Testament. |
Citat:
Sunt cuvintele cu care Mantuitorul se adreseaza mamei sale. A numit-o "femeie". Il consideri si pe El viclean? |
Citat:
|
Vin nou, vin vechi
Totusi stiau ce e vinul:
Sfânta Evanghelie după Luca Cap. 5 . 37. Și nimeni nu pune vin nou în burdufuri vechi, altfel vinul nou va sparge burdufurile; și se varsă și vinul și se strică și burdufurile. Sfânta Evanghelie după Marcu Cap. 2 , 22. Nimeni, iarăși, nu pune vin nou în burdufuri vechi, iar de nu, vinul nou sparge burdufurile și vinul se vară și burdufurile se strică; încât vinul nou trebuie să fie în burdufuri noi. Sfânta Evanghelie după Matei Cap. 9 , 17. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; alminterea burdufurile crapă: vinul se varsă și burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi și amândouă se păstrează împreună. |
Citat:
vasinec, esti tu Iisus Hristos sa-ti permiti sa te adresezi cu "femeie" Maicii Domnului?!? Si daca adventistii o cinstesc pe Fecioara Maria, Maica Domnului, spuneti-ne va rog si noua cum va rugati ei in vreme de cumpana. |
Citat:
De ce amestecati respectul pentru o personalitate cu realitatea obiectiva a existentei. Maica Domnului careia ii pastram tot respectul ,era o femeie ca si tine ,care din punct de vedere al mintuirii este egala cu tine. Si Maica Domnului are nevoie de Mintuitor ,ca oricare alt pacatos. Uita-ti un lucru ,ca doar Isus a fost fara de pacat,altfel nu ar fi putut fi Mintuitor. Altfel ,daca si El avea pacat ar fi trebuit sa apeleze la un preot ca sa faca ritualul ispasirii ca sa fie curatat de pacat. Iar noi nu ne rugam la ea pentru ca nu are sens ,pentru ca rugaciunea si inchinarea se adreseaza doar Dumnezeirii. Iar treaba cu vinul daca o scoateti din contextul curatirii rituale ,atunci pierdeti tot sensul a ce vrea Isus sa arate .Ca doar singele lui simbolizat de vin ,poate curata cu adevarat pacatul. Iar faptul ca a transformat apa in vin mai arata ca orice face Dumnezeu e cu adevarat bun. |
[quote=Anca-Miha;99282]Totusi stiau ce e vinul:
Sfânta Evanghelie după Luca Cap. 5 . 37. Și nimeni nu pune vin nou în burdufuri vechi, altfel vinul nou va sparge burdufurile; și se varsă și vinul și se strică și burdufurile. quote] Si ce intelegi din acest verset din punct de vedere spiritual? Ce e vinul nou si cine sint burdufurile vechi? Oare e vorba de cei care nu s-au nascut din nou? Si eu citeam doar cuvintele cind am inceput sa citesc Biblia si nu pricepeam nimic. Sa nu uitam ca trebuie sa cautam neaparat sensul spiritual al mesajului. |
Cine este Fecioara MAria, Maica Domnului?
http://cuvant.credo.ro/2006/04/26/di...arturisitorul/
Astfel, înca de la început ea a fost plina de Duhul Sfânt si a fost îmbracata cu putere de Sus. Incepând din acea zi, Duhul Sfânt a venit asupra ei si puterea Celui Preaînalt a umbrit-o, cum a spus arhanghelul Gavriil: “Duhul Sfânt Se va pogori peste tine si puterea Celui Preaînalt te va umbri!” In ea s-a împlinit, asadar, toata fagaduinta si a fost încununata cu nestricacioasa cununa a împaratiei cerului si a pamântului, asa cum Fiul ei, atunci când a înviat din morti nu numai ca Dumnezeu, ci si ca om, a primit toata puterea în cer si pe pamânt. http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/28cinstireamd.htm Sa aveti mare evlavie, fratilor, la Fecioara Maria si fericita este casa si familia aceea care are in casa icoana Maicii Domnului si in fiecare dimineata ii citeste Acatistul si cinstitul ei Paraclis si toti stiu rugaciuni catre Maica Domnului. Mult pot si sfintii lui Dumnezeu, dar nici unul cat Maica Domnului. Daca nu era Maica Domnului in ceruri, intre Sfanta Treime si noi, lumea asta se pierdea de mult. Ea pururea sta in genunchi si se roaga Preasfintei Treimi. Ea este a patra fata duhovniceasca din ceruri. Intai este Tatal, Fiul si Duhul Sfant, adica Sfanta Treime, apoi a patra este Maica Domnului. Stiti voi cine-i Maica Domnului ? Ea este Imparateasa Heruvimilor, imparateasa a toata faptura; camara intruparii lui Dumnezeu Cuvantul ! Usa Luminii, ca lumina cea neapropiata ganditoare prin ea a venit in lume. Usa vietii, ca Viata Hristos prin ea a intrat ! Poarta cea incuiata prin care n-a trecut nimeni decat Domnul, cum spune Proorocul Iezechiel ( cap. 44, 2 ). Scara catre cer, pod catre cer; porumbita care a incetat pierderea sau potopul pacatelor, precum porumbita lui Noe a adeverit incetarea potopului. Cadelnita dumnezeiasca, ca a primit focul dumnezeirii si Biserica a Preasfantului Duh. Cine este Maica Domnului ? Este Mireasa Tatalui, Maica Cuvantului, si Biserica Duhului Sfant. Stiti voi cine-i Maica Domnului ? Cand auzi un blestemat de sectar ca nu crede in Maica Domnului, fugi, ca acesta este fiu al iadului. Vor vedea in ziua judecatii ceea ce spune la Psalmul 44 : De fata a statut imparateasa de-a dreapta Ta, imbracata in haina aurita si prea infrumusetata ( vers. 11 ). Maica lui Dumnezeu, Imparateasa cerului si a pamantului, cata mila are de cei care au crezut in ea si au laudat-o, si cata urgie are sa vina peste cei care n-au crezut in ea ! |
Minunile Maicii Domnului
Minunile Maicii Domnului
http://s3.amazonaws.com/word_secret_...GYV5Q7TY85W4R2 |
Citat:
Dumnezeu e unul si se manifesta prin trei persoane . Fecioara si apoi Maica Domnului poarta toata cinstirea noastra , dar a fost un om normal ca oricare altul . A fost binecuvintata de Dumnezeu pentru ca a primit darul de a da nastere Mintuitorului. Bucurie mai mare nu se poate pentru o mama. Bucuria de a fi aleasa ea ,e un prilej de bucurie pentru fiecare mama care primeste darul sa zamisleasca un copil. Familia este o reflectare a trinitatii. In treaba cu minunile nu vad decit puterea de la Dumnezeu. De asemenea sa nu uitam ca si Satan face minuni si inca reusite. |
Maica Domnului este a patra fata duhovniceasca din ceruri. Intai este Tatal, Fiul si Duhul Sfant, adica Sfanta Treime, apoi a patra este Maica Domnului.
Indraznesti sa compari minunile facute de Maica Domnului cu cele facute de Satana?!? Se pare ca nerusinarea sectarilor este fara margini. |
anca
"Mult pot si sfintii lui Dumnezeu, dar nici unul cat Maica Domnului. Daca nu era Maica Domnului in ceruri, intre Sfanta Treime si noi, lumea asta se pierdea de mult. Ea pururea sta in genunchi si se roaga Preasfintei Treimi." nu se poate raspunde decit cu ce sta scris Ioan14,6[SIZE=2] Isus i -a zis: ,,Eu sînt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decît prin Mine.[/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]Matei 2:14[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Iosif s'a sculat, a luat Pruncul și pe [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] lui, noaptea, și a plecat în Egipt. [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]Matei 2:20[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] și -i zice: ,,Scoală-te, ia Pruncul și pe [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Lui, și du-te în țara lui Israel, căci au murit ceice căutau să ia viața Pruncului.`` [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]Matei 2:21[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Iosif s'a sculat, a luat Pruncul și pe [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Lui, și a venit în țara lui Israel.[/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2]Dupa cum vezi mama e scris cu m mic [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]Matei 12:46[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Pe cînd vorbea încă Isus noroadelor, iată că [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] și frații Lui stăteau afară și căutau să vorbească cu El. [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]Matei 12:47[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Atunci cineva I -a zis: ,,Iată, [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Ta și frații Tăi stau afară, și caută să vorbească cu Tine.``[/SIZE] [SIZE=2] [SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]Matei 12:48[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Dar Isus a răspuns celui ce -I adusese știrea aceasta: ,,Cine este [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Mea, și cari sînt frații Mei?`` [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]Matei 12:49[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Apoi Și -a întins mîna spre ucenicii Săi și a zis: ,,Iată [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Mea și frații Mei! [/SIZE][/SIZE] Matei 12:48[SIZE=2] Dar Isus a răspuns celui ce -I adusese știrea aceasta: ,,Cine este [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Mea, și cari sînt frații Mei?`` [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]Matei 12:49[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Apoi Și -a întins mîna spre ucenicii Săi și a zis: ,,Iată [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Mea și frații Mei![/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]Marcu 3:32[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Mulțimea ședea în jurul Lui, cînd I-au spus: ,,Iată că [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Ta și frații Tăi sînt afară și Te caută.`` [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]Marcu 3:33[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] El a răspuns: ,,Cine este [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Mea, și frații Mei?`` [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]Marcu 3:34[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Apoi, aruncîndu-Și privirile peste cei ce ședeau împrejurul Lui: ,,Iată,`` a zis El, ,,[/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]mama[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Mea și frații Mei! [/SIZE] Doar aici face o asemanare in sensul ca Biserica e o mama la care vin fratii care cred in Hristos. Dar nicidecum ca Maica e biserica.[/SIZE][/SIZE] |
Citat:
Marea minune pe care a primit-o in dar ( nu a facut-o) a fost ca l-a nascut pe Mintuitorul nostru.Si nu a fost de la Satan. Nu am nimic cu credinta ta ,e o problema personala a fiecaruia. Despre partea cu nerusinarea sectarilor,poate ca ar sa te mai gindesti la duhul care te indeamna sa te exprimi asa .Lucreaza foarte bine- mai ales la mindria majoritarilor,singurii drepti. Te gindesti vreodata ca Hristos te priveste in acel moment? Privirea ta unde e? |
Marmat, zii: "Doamne iata-ma, ca nu stiu ce zic!
|
Tocmai pentru ca nu puteti intelege aceste lucruri, ma faceti sa imi planga inima pentru voi, si asta pentru ca NU PUTETI intelege. PACAT de voi.
|
Citat:
Satan ne-a rapus pe toti si nu te mai vedem de atitea discutii teologice . |
Citat:
[SIZE=4]Marturiile Sfintei Scripturi care ne arata ca suntem datori a supravenera si a ne inchina Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea-fecioarei Maria sunt acestea : [/SIZE] [SIZE=4]1. Supraveneram si ne inchinam Prea Sfintei Fecioare Maria pentru ca Dumnezeu a invrednicit-o de o mare cinste, de a fi Maica a Fiului Sau si a naste pe Mesia. [/SIZE] [SIZE=4]2. Noi cinstim si ne inchinam si preaveneram pe Prea Sfanta Fecioara Maria, fiindca insusi Dumnezeu, prin Duhul Sfant, a vestit ca prin ea va face Dumnezeu mantuirea lumii si va zdrobi capul sarpelui nevazut (diavolul) (vezi Fac., 3, 15 ; Isaia 7, 13; Ier., 31, 4 si urmatorii), readucandu-ne in starea de fii ai Lui. [/SIZE] [SIZE=4]3. Noi cinstim si ne inchinam si preaveneram pe Prea Sfanta Fecioara Maria, deoarece insusi arhanghelul Gavriil, trimis de Dumnezeu sa o anunte ca va naste pe Mesia, i s-a inchinat si a numit-o [COLOR=red]"plina de dar" si "binecuvantata intre femeii". (Luca 1, 26-29) [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]4. Noi cinstim si preaveneram pe Maica Domnului, pentru ca si Sfanta Elisaveta, maica marelui prooroc Ioan Botezatorul, a cinstit-o si a numit-o "Maica a Domnului" si [COLOR=red]"binecuvantata intre femei"[/COLOR] (Luca, 9, 43, 45). [/SIZE] [SIZE=4]5. Noi cinstim si preaveneram pe Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria pentru ca si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, chiar cand era in cele mai grele suferinte, rastignit pe Cruce, a cinstit-o ca pe o Maica si a avut grija de ea, dand-o in seama celui mai iubit ucenic al Sau (Ioan, 19, 26, 27). [/SIZE] [SIZE=4]6. Noi cinstim pe Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si Pururea-fecioara Maria si ne inchinam ei pentru ca si oamenii cei credinciosi, chiar din vremea cand traia ea pe pamant, o cinsteau si o fericeau (Luca, 11, 27-28). [/SIZE] [SIZE=4]7. Noi cinstim si preamarim pe Maica Domnului, pentru ca ea insasi, prin Duhul Sfant, a marturisit ca Cel Puternic i-a facut marire si ca de acum o vor ferici toate neamurile (I.uca, l, 48). [/SIZE] [SIZE=4]8. Noi cinstim si prea veneram pe Maica Domnului, caci ea a fost cinstita si ascultata de Fiul ei, dupa porunca ce zice: "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta" (Ies. 20, 12; Deut, 5, 16; Ioan, 19, 26-27 s.a.). [/SIZE] [SIZE=4]9. Noi cinstim si preaveneram pe Maica Domnului, pentru ca in ziua Judecatii celei de Apoi ea va sta de-a dreapta Sfintei Treimi cu mare cinste si slava, dupa marturia Sfintei Scripturi care zice: "De fata au statut Imparateasa de-a dreapta Ta, in haine aurite prea infrumusetata" (Ps. 44, 11), [/SIZE] [SIZE=4]10. Noi cinstim pe Maica Domnului si ne inchinam, ei, pentru ca ea a fost cinstita de Dumnezeu mai mult decat toata faptura, deoarece Dumnezeu a ales-o pe ea sa fie Maica Ziditorului tuturor fapturilor celor vazute si celor nevazute, Care ne-a rascumparat din moarte (Rom., 5, 17-18). [/SIZE] [SIZE=4]11. Noi cinstim si preaveneram pe Maica Domnului caci ea a zamislit pe Fiul lui Dumnezeu de la Duhul Sfant si a fost umbrita de puterea Celui Prea Inalt si, prin aceasta, a fost curatita de pacate mai mult decat oricare alt sfant ce sta inaintea lui Dumnezeu: ea n-a avut numai dar de la Dumnezeu, ci a fost "plina de har" (Luca, l, 28, 35). [/SIZE] [SIZE=4]12. Noi cinstim pe Maica Domnului mai mult ca pe oricare din sfinti, deoarece intelegem ca ea a nascut si a alaptat pe Sfantul sfintilor, pe Iisus Hristos, Dumnezeul si Mantuitorul nostru. [/SIZE] [SIZE=4]13. Noi cinstim si preaveneram pe Maica Domnului mai mult decat pe toti sfintii si toti ingerii din cer, caci asa o cinsteste si Biserica lui Hristos si ii canta: "Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii" (Axion). [/SIZE] [SIZE=4]Daca pe Ilie si Enoh i-a luat Dumnezeu la cer, cu cat mai mult pe Maica Domnului? Ar fi lasat El cea mai sfanta si curata persoana care a trait pe pamant sa fie mancata de viermi, pe cea care a nascut pe Dumnezeu Cuvantul, pe [COLOR=red]cea plina de har??? Arata-mi in Biblie ca un inger sau arhanghel il saluta pe vreunul din marii prooroci asa:[/COLOR][/SIZE] [COLOR=red]28. Si intrand ingerul la ea, a zis: [SIZE=4]Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei.[/SIZE]41. Iar cand a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a saltat in pantecele ei si Elisabeta s-a umplut de Duh Sfant, [/COLOR] [COLOR=red]42. Si cu glas mare a strigat si a zis: [SIZE=4]Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. [/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=red]43. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?[/COLOR][/SIZE] [COLOR=red]44. Ca iata, cum veni la urechile mele glasul salutarii tale, pruncul a saltat de bucurie in pantecele meu. [/COLOR] [COLOR=red]45[SIZE=4]. Si fericita este aceea care a crezut ca se vor implini cele spuse ei de la Domnul. [/SIZE][/COLOR] [COLOR=red]46. Si a zis Maria: Mareste sufletul meu pe Domnul. [/COLOR] [COLOR=red]47. Si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu, [/COLOR] [COLOR=red]48. Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. [SIZE=4]Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile. [/SIZE][/COLOR] [COLOR=red]49. [SIZE=4]Ca mi-a facut mie marire Cel Puternic si sfant este numele Lui. [/SIZE][/COLOR] [COLOR=red]50. Si mila Lui in neam si in neam spre cei ce se tem de El. [/COLOR] [COLOR=red]51. Facut-a tarie cu bratul Sau, risipit-a pe cei mandri in cugetul inimii lor. [/COLOR] [COLOR=red]52. Coborat-a pe cei puternici de pe tronuri si a inaltat pe cei smeriti, [/COLOR] [COLOR=red]53. Pe cei flamanzi i-a umplut de bunatati si pe cei bogati i-a scos afara deserti. [/COLOR] [COLOR=red]54. A sprijinit pe Israel, slujitorul Sau, ca sa-Si aduca aminte de mila Sa, [/COLOR] [COLOR=red]55. Precum a grait catre parintii nostri, lui Avraam si semintiei lui, in veac. [/COLOR] |
Citat:
"CACI ESTE UN SINGUR DUMNEZEU, SI ESTE UN SINGUR MIJLOCITOR INTRE DUMNEZEU SI OAMENI: OMUL IISUS HRISTOS"(1 Timotei 2:5) Tu ai inteles ce spune acest verset (si multe altele, la fel)? |
Citat:
|
Colegul nostru Mihailt a postat acest link:
http://www.ziarullumina.ro/articole;...Ortodoxie.html fapt pentru care ii multumesc si il dau mai departe celor carora le va fi folositoare opinia acestui om, preot convertit la ortodoxie. |
Citat:
Voi credeti ca ortodocsii pe langa Dumnezeu, mai au un dumnezeu mai mic in persoana Mariei, GRESIT!! Noi avem un singur Dumnezeu inchinat in Treime Maria este Mama pamanteasca a Domnului Iisus Hristos, care a fost invrednicita de dumnezeu sa il nasca, crezi k Dumnezeu a ales-o intamplator? Maria este modelul daruirii totale si ascultarii neconditionate de voia lui Dumnezeu Credem ca Maria a fost deasemenea mantuita prin Jertfa lui Hristos si acum se bucura de fericirea imparatiei cerurilor impreuna cu Fiul Sau, Noi ortodocsii apelam la ea pt a se ruga pt noi Fiului Sau cu care ea-si petrece Vesnicia, rezultatele rugaciunii se vad in practica in raspunsurile date milioanelor de suflete care se apropie cu credinta, nu mai avem nevoie de teoretizari |
Citat:
Problema este la voi. Nu o respectati pe Maica Domnului, ci o imagine a Maicii Domnului, pe care singuri v-ati creat-o. Nu sunteti in stare sa o respectati pe Maica Domnului asa cum ne-o prezinta Sfanta Scriptura? De ce nu o puteti respecta in simplitatea ei? Aproape ca ati facut din ea a patra persoana a Dumnezeirii, ca sa o puteti cinsti. |
Citat:
Am auzit din gura neo-protestantilo, (penticostali) niste hule ingrozitoare la adresa Maicii Domnului nici vorba de cinste "gresit spus Nascatoare de Dumnezeu" poi da pt cei ce nu cred ca Hristos este Dumnezeu Adevarat, dar pt noi cei ce stim ca Hristos este Dumnezeu, Maria nu poate fi altceva decat Nascatoare de Dumnezeu, pt ca din ea s-a nascut Insusi Dumnezeu in Trup, Iisus Hristos dupa invatatura noastra cat timp a fost in lume a avut atat natura Dumnezeiasca cat si natura omeneasca a fost acelasi Dumnezeu dar in chip de om iar Maria in ieslea din Betleem la adus in lume pe Dumnezeu care s-a intrupat de la Duhul Sfant in pantecele ei Am mai spus ca neo-protestantii inteleg gresit cinstea data de ortodocsi Maicii Domnului, NU nu o consideram nici fata dumnezeiasca nici un dumnezeu mai mic ci o consideram pururea rugatoare pentru noi inaintea tronului Fiului Sau |
Citat:
Dar, este gresit sa spui ca Maria L-a nascut pe Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos a coborat pe pamant in chip de om, lipsit de natura Sa Dumnezeiasca. "El, macar ca avea chipul (morphe) lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-A DEZBRACAT PE SINE INSUSI SI A LUAT CHIP DE ROB, FACANDU-SE ASEMENEA OAMENILOR."(Filipeni 2:6,7) |
Citat:
|
Citat:
"El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-A DEZBRACAT PE SINE INSUSI SI A LUAT CHIP DE ROB, FACANDU-SE ASEMENEA OAMENILOR."(Filipeni 2:6,7) Putem spune ca Dumnezeu moare? Domnul Iisus Hristos, cand a fost pe pamant, a murit pe cruce? Putem spune ca Dumnezeu poate fi ispitit(Iacov 1 :13)? Domnul Iisus Hristos, cand a fost pe pamant, "a fost ispitit in toate"(Luca 4:13, Evrei 4:15). Putem spune ca Cel care a fost ispitit, dar nu a pacatuit, a fost Dumnezeu? Atunci gasim o scuza pentru pacat. Noi suntem oameni. Eu cred ca Cel care a fost ispitit dar nu a pacatuit, a fost Om ca si noi. Legatura Sa permanenta cu Tatal L-a facut sa nu pacatuiasca. Domnul Iisus Hristos ne-a dat un exemplu despre felul cum poate fi biruit pacatul. Si pentru a putea face asta, "S-a dezbracat pe sine insusi si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor". Va rog sa nu talmaciti spusele mele si sa veniti cu ideea ca noi nu am crede in Dumnezeirea Domnului Iisus Hristos. |
Citat:
Maica Domnului a fost smerita, nu simpla. Cunostea foarte bine Sfintele Scripturi, iar la 3 ani a urcat singura treptele Templului, mergand direct pana in Sfanta Sfintelor. Maica Domnului este a patra mare putere din cer, dupa Sfanta Treime. Stiind aceste lucruri, si mai multe de atat, noi ca ortodocsi o respectam asa cum merita pe Maica Domnului; ceeea ce ar trebui sa faca si neoprotestantiii, caci atunci cand se va pune problema mantuirii noastre, Maica Domnului va interveni in favoarea noastra, cu conditia sa ne fi rugat la ea in timpul vietii. Cine o ignora acum sau nu o respecta, nu va fi auzit atunci. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:52:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.