Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Ce au Martori lui Iehova de castigat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4790)

sisu 01.02.2010 21:07:05

Nu inteleg , daca cunoateti toate astea de ce mai puneti toate aceste intrebari?
Puneti o intrebare si va raspundeti singuri la ea.
Din pacate majoritatea lucrurilor pe care le spuneti aici sint false sau incomplete dar nu vreti sa ascultati care este realitatea.
Credeam ca sinteti oameni normali cu care se poate discuta...
Nu stiu despre ce profetii vorbiti aici,singura profetie pe care o cunosc este aceea ca Dumnezeu va pune capat acestui sistem de lucruri si va instaura pacea pe pamint care va fi guvernat de fiul Sau Isus Cristos, asa cum reiese in special din Apocalipsa.

Daca faptul ca esti educat sa fii politicos, intelegator, iubitor, cinstit,rabdator,curat,sincer,sa iti respecti familia si pe ceilalti si sa crezi in Dumnezeu este indoctrinare, atunci imi pare bine ca sint "indoctrinat"

mihai07 01.02.2010 21:12:02

Citat:

În prealabil postat de sisu (Post 207158)
Nu inteleg , daca cunoateti toate astea de ce mai puneti toate aceste intrebari?
Puneti o intrebare si va raspundeti singuri la ea.
Din pacate majoritatea lucrurilor pe care le spuneti aici sint false sau incomplete dar nu vreti sa ascultati care este realitatea.
Credeam ca sinteti oameni normali cu care se poate discuta...
Nu stiu despre ce profetii vorbiti aici,singura profetie pe care o cunosc este aceea ca Dumnezeu va pune capat acestui sistem de lucruri si va instaura pacea pe pamint care va fi guvernat de fiul Sau Isus Cristos, asa cum reiese in special din Apocalipsa.

Daca faptul ca esti educat sa fii politicos, intelegator, iubitor, cinstit,rabdator,curat,sincer,sa iti respecti familia si pe ceilalti si sa crezi in Dumnezeu este indoctrinare, atunci imi pare bine ca sint "indoctrinat"

In ultima parte ai dat-o in bara. sora-mea e la martori. hai sa iti spun eu ce a invatat acolo: sa se rupa de restul familiei care e ortodoxa, sa nu isi inteleaga si sa-si sprijine mama (care a trecut prin momente foarte grele). tot timpul cand este intrebata cate ceva de mama ei sa o repeada (in schimb cu fratii ei de credinta e toata un zambet), sa minta (desi afirma ca ea nu minte - dar am prins-o de multe ori cu minciuna), sa nu isi gaseasca un loc de munca pentru ca trebuie tot timpul lsa fie a adunari. deci iata draga "sfintisorule" ce invata martorii la adunare. iata cu ce sunt indoctrinati

sisu 01.02.2010 21:25:09

amarius, nu inteleg care-i treaba cu Gen.2-5, cred ca e o confuzie.
Numele Iehova vine de la tetragrama YHWH care inseamna "cel ce face sa devina".
Evident ca pe Dumnezeu nu il cheama Iehova cum nici pe Isus nu il cheama ...Isus, cum nici capitala Chinei nu este Beijing ...
Astea sint niste conventii sau adaptari in functie de limba fiecaruia.

Evident ca si printre martori sint si fanatici si mai puti scoliti etc, cum de fapt exista in toate formele de religie.Dar martorii nu ar trebui sa fie violenti nici macar in vorbire.
Iar de "prinderea emotionala" martorii n-ar trebui sa minta, aceata fiind o unealta specific Satanei.

Eu studiez biblia cu ei de vre-o 10 ani si sint devenit proclamator (botezat) de vre-o 3 dar n-am auzit nici-odata chestia ca Isus ar fi proroc.Asta zic musulmanii.Isus este fiul lui Dumnezeu.POate martorul ala avea idei personale sau asa era acum 15 ani.Intretimp s-au mai schimbat lucrurile.

mihai07 01.02.2010 21:29:36

Citat:

În prealabil postat de sisu (Post 207167)
Evident ca pe Dumnezeu nu il cheama Iehova cum nici pe Isus nu il cheama ...Isus, cum nici capitala Chinei nu este Beijing ...

Evident ca si printre martori sint si fanatici si mai puti scoliti etc, cum de fapt exista in toate formele de religie.Dar martorii nu ar trebui sa fie violenti nici macar in vorbire.
Iar de "prinderea emotionala" martorii n-ar trebui sa minta, aceata fiind o unealta specific Satanei.

Eu studiez biblia cu ei de vre-o 10 ani si sint devenit proclamator (botezat) de vre-o 3 dar n-am auzit nici-odata chestia ca Isus ar fi proroc.Asta zic musulmanii.Isus este fiul lui Dumnezeu.POate martorul ala avea idei personale sau asa era acum 15 ani.Intretimp s-au mai schimbat lucrurile.

domnule sfintisor afla ca pe langa faptul ca multi martori sunt violenti in vorbire sunt violenti si in fapte. si astea nu sunt cazuri izolate.
din momentu ce negati ca Iisus Hristos este Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat (si slava Domnului, e plina Scriptura de argumente)nici macar nu va incadrati in categoria "crestini"

sisu 01.02.2010 22:46:06

mihai07, draga "demoniacule" (ca sa respect politetea):9:
interesant punctul tau de vedere, de fapt unghiul prin care privesti lucrurile.As fi tentat sa zic ca tot ce zici e adevarat, dar depinde din ce unghi privesti.
In realitatea problema este sora ta (de fapt sora mea, chestie de unghi:21:).

In plus eu sint monoteist pe cind tu esti poli.Eu cred doar in Dumnezeu pe cind tu crezi in Dumnezeu, Dumnezeul adevarat nascut din Dumnezeu adevarat si daca nu ma insel exista si o atreia persoana, Dumnezeu nascut din Dumnezeu adevarat nascu din Dumnezeu adevarat (spiritul sfint, sau ai uitat de el?).
Adica un fel de balaur cu trei capete.
Tocmai aici este diferenta.Daca as fi crezut asa as fi ramas ortodox.Cine nu crede trece la alte religii.

BTW, tu nu minti nici-odata?:9:

Ioana-Andreea 01.02.2010 23:38:58

Citat:

si inca nu ai descoperit ca ti-au modificat-o?

gavriil 02.02.2010 00:52:39

Citat:

În prealabil postat de sisu (Post 207191)
interesant punctul tau de vedere, de fapt unghiul prin care privesti lucrurile.As fi tentat sa zic ca tot ce zici e adevarat, dar depinde din ce unghi privesti.

In plus eu sint monoteist pe cind tu esti poli.Eu cred doar in Dumnezeu pe cind tu crezi in Dumnezeu, Dumnezeul adevarat nascut din Dumnezeu adevarat si daca nu ma insel exista si o atreia persoana, Dumnezeu nascut din Dumnezeu adevarat nascu din Dumnezeu adevarat (spiritul sfint, sau ai uitat de el?).
Tocmai aici este diferenta.Daca as fi crezut asa as fi ramas ortodox.Cine nu crede trece la alte religii.

Ceea ce nu inteleg unii oameni este ca la inceputul creatiei se arata SF. TREIME care nu este despartita
DUMNEZEU face cerul
DUHUL LUI DUMNEZEU se plimba pe deasupra apelor
DUMNEZEU a ZIS sa fie lumina
ZIS este CUVINTUL adica HRISTOS

.Dar pe parcursul bibliei SF. TREIME se separa pentru ca sa ajute oamenii ca sa poata intelege mai bine pe DUMNEZEU.Acest lucru incurca pe unii care nu pot crede ca DUMNEZEU poate sa se faca si om sau ce vrea DUMNEZEU sa se faca sau in ce sa se transforme.Pentru unii oameni DUMNEZEU e undeva acolo sus si trimite slugi sa faca treburile pe care DUMNEZEU nu are chef sa le faca.HRISTOS a spus ca cine slujeste este mai mare.
Oare dece eau spus demonii DUMNEZEU CEL PREA INALT si nu IEHOVA CEL PREA INALT pentru ca nu ar fi putut spune asa ceva ar suna ca si cum ar mai fi si alti Iehova si atunci numele nu ar mai fi fost respectat.

amarius 02.02.2010 01:17:06

Citat:

Asta -"cel ce face sa devina"- cred ca este in Biblia lui Rotherham, si este gresit, dar nu asta-i problema.
Confuzie nu este ci in traducerea Cornilescu este la Gen. 2-5, iar in altele 2-4, Jehovah Elohim, yeh-ho-vaw el-o-heem,...

Citat:

Sisu, asta era acum mai bine de 15 ani, am stat cu ei la discutii vreo trei luni, deoarece am crezut ca sunt crestini, adica il au pe Isus ca Mantuitor in toata plinatatea Lui, (deoarece nu am gasit biserica crestina ortodoxa in Belgia, dar pana la urma am cunoscut o adunare crestina de la penticostali cred) ... si era un batranel la vreo 60 de ani si o fatuta tinerica, violent in vorbire (scuze nu gaseam cuvantul potrivit dar si violenta verbala este o actiune cu putere care nu da libertate in gandire) probabil autoritari ar fi cuvantul, fara a lasa o discutie sa fie dezvoltata.
Poate tu nu ai avut nevoie de a-ti da seama ca esti prins emotional, deoarece nu le-ai dovedit contrariu.

Dupa ultima discutie cand au vazut ca Isus este ptr. mine D-zeu, sa stii ca nu ma salutau apoi si chiar intorceau capul cand ma vedeau, si are dreptate Mihai07, nu mai stau de vorba cu cei ce refuza credinta lor.
La fel am patit dupa o discutie cu doua fete (de la martorii Lui Yehova) si cunoscute din copilarie, dupa ce le-am explicat acelasi lucru despre Isus, de atunci intorc privirea cand ma vad. Sa stii ca nu stau in salutul lor dar educatie au pana la punct, cand considera ca nu se mai poate face nimic din punctul lor de vedere. Si asta pana in ziua de azi, merg sucite de cap, si la propriu si la figurat.
Ce lucruri sa se fi schimbat nu inteleg. Deoarece Isus a fost si ramane acelasi, eventual doctrina, desi nu cred.

lacrimi 02.02.2010 01:34:01

Citat:

Studiezi Biblia cu ei de vreo zece ani.... Dar de ce nu ai studiat-o pe cand erai ortodocs? De ce nu ti-ai cunoscut mai intai propria religie, in care te-ai nascut? Cum ai putut sa te lepezi de ceva ce nici macar nu ai cunoscut?...
Si, Mihai, problema e alta: minciuna e "calitatea" de baza a tuturor sectantilor... nu numai a iehovistilor. Pentru ca Adevarul vine numai din Adevar si numai Isus Hristos este Adevarul si Lumina....

amarius 02.02.2010 01:43:44

Citat:

Sisu-le, D-zeu in forma, titlul, descriere,... mai simplu de inteles, este ca un nume de familie. Exemplu de nume familiar, Popescu. Familia are tata, mama si fiu. Daca ar fi D-zei, le-ai spune D-zeii Popescu, ,,acei,, din familia Popescu,...
Isus este doar nascut pe lumea aceasta, oamenii sunt creati, apoi nascuti de oameni,... iar Isus a fost Om ptr. noi, si D-zeu.

Alt aspect este ca Isus spune ca ,,D-zeu este dragoste,, si daca ar fi doar Unul, nu ar putea fi dragoste, deoarece ea necesita de la 2 persoane in sus. D-zeu prin existenta Sa si eternitatea Sa este dragoste, inainte de a fi creat ceva ingeri, oameni,...

lacrimi 02.02.2010 01:50:20

Eu una va gasesc pe voi, sectantii, patetici si-mi inspirati sincer mila...
Voi spuneti ca va-ti dus la iehovisti, la penticostali, la adventisti, baptisti (si cati mai sunteti...) pentru ca acolo ati gasit "adevarul", ca acolo l-ati gasit pr Dumnezeu... Dar l-ati cautat voi oare si in alta parte? Acolo unde ati fost (si ma refer la Biserica Ortodoxa) ati incercat sa cautati adevarul, sa-L gasiti pe Dumnezeu?... Categoric, nu...
Sa ne rugam fratilor pentru oamenii astia, care au ales caile astea intortocheate, au ratacit si nu mai stiu sa ajunga acasa...

amarius 02.02.2010 10:06:56

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 207234)
Eu una va gasesc pe voi, sectantii, patetici si-mi inspirati sincer mila...
Voi spuneti ca va-ti dus la iehovisti, la penticostali, la adventisti, baptisti (si cati mai sunteti...) pentru ca acolo ati gasit "adevarul", ca acolo l-ati gasit pr Dumnezeu... Dar l-ati cautat voi oare si in alta parte? Acolo unde ati fost (si ma refer la Biserica Ortodoxa) ati incercat sa cautati adevarul, sa-L gasiti pe Dumnezeu?... Categoric, nu...
Sa ne rugam fratilor pentru oamenii astia, care au ales caile astea intortocheate, au ratacit si nu mai stiu sa ajunga acasa...

Lacrimi, eu merg si ma pot inchina la orice cult, secta, biserica, adunare,... care este crestina. Ce relligie isi aleg oamenii este treaba fiecaruia, important sa fie crestina sa gaseasca mantuirea.

Adevarul si pe Isus l-am gasit in Biblie nu intr-o religie, prin citirea ei (Noul Testament) si rugaciune.
La ortodocsi am fost o data deoarece era departe si nu au avut Bilblii, doar carti de rugaciuni, cantari,... iar la penticostali am fost de 2 ori atunci, de unde am primit si o Biblie.
Cu Iehovisti am stat deoarece am crezut ca sunt crestini si as sta de vorba cu ei si acum.
Pentru mine o biserica crestina este aceea in care dupa inchinare, slujba, omul iese schimbat fata de cum a intrat (mai bun nu mai rau), cait, cu regrete, remuscari fata de pacat, deci impacat cu D-zeu. Restul este teologie.

lacrimi 02.02.2010 11:32:02

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 207263)
Lacrimi, eu merg si ma pot inchina la orice cult, secta, biserica, adunare,... care este crestina. Ce relligie isi aleg oamenii este treaba fiecaruia, important sa fie crestina sa gaseasca mantuirea.

Adevarul si pe Isus l-am gasit in Biblie nu intr-o religie, prin citirea ei (Noul Testament) si rugaciune.
La ortodocsi am fost o data deoarece era departe si nu au avut Bilblii, doar carti de rugaciuni, cantari,... iar la penticostali am fost de 2 ori atunci, de unde am primit si o Biblie.
Cu Iehovisti am stat deoarece am crezut ca sunt crestini si as sta de vorba cu ei si acum.
Pentru mine o biserica crestina este aceea in care dupa inchinare, slujba, omul iese schimbat fata de cum a intrat (mai bun nu mai rau), cait, cu regrete, remuscari fata de pacat, deci impacat cu D-zeu. Restul este teologie.

Dar totusi Sfanta Scriptura ne spune ca exista o singura Biserica adevarata... Biserica lui Hristos. Cat despre mantuire... nu cred ca poate spune cineva ca o confesiune sau o biserica ii ofera mantuirea. Asta trebuie sa ti-o castigi singur. Problema este (si fara sa am intentiin ce cearta si contraziceri) ca mintea omeneasca a strambat Adevarul lui Dumnezeu. Fiecare vine cu cate o interpretare la cate un verset si isi formeaza un cult: si uite asa au luat nastere atatea secte. Pentru ca omul se crede intotdeauna mai intelept decat predecesorii sai... (si ma refer la intelepciunea lumii). Oare nu trebuie sa luam totul asa cum a fost lasat? Oare nu trebuie sa continuam ceea ce ne-au lasat Apostolii, sa cercetam Biblia prin invatatura lor si sa ne ferim de minciuna si de lumea care o creaza?
Crezi ca esti impacat cu Dumnezeu?... Vezi, asta e diferenta dintre ortodoxie si celelalte: ortodocsii stiu ca sunt cei mai pacatosi, stiu ca nu merita sa vada stralucirea raiului din cauza rautatii lor si a ispitelor ce nu le pot tine frau; sectantii, in schimb, au impresia ca "botezandu-se" in alta parte si lepadandu-se de ortodoxie, li se ofera mantuirea pe tava...

anaana71 02.02.2010 11:46:47

Citat:

În prealabil postat de mehiel (Post 97267)
Ii vedem mereu pe strazi doi cate doi lasand carticele in care se abordeaza utopii...parca prin acesti "salvatori" lumea o sa se mantuiasca!!
Vorbesc de crestinism si nici macar nu stiu cum arata Crucea Crestina!
:1:
Ce au de castigat si ce avem noi de pierdut daca ii ascultam?
Daca privim cu atentie aceste carti pe care ei ni le ofera gratis putem observa un paradis terestru: animale salbatice convietuiesc impreuna cu oamenii, oameni de toate nationalitatile si de toate religiile(budisti, hindusi...etc) sunt "fericiti crestini"... Dar cei care publica aceste carti nu isi dau seama ca sunt ridicoli? Exagerari care sa vad cu ochiul liber!!
Sau poate aceste carti sunt facute pentru cei multi si prosti? :33:

ei au de castigat suflete pierdute, si noi ne pierdem matuirea.

mihai07 02.02.2010 13:03:05

Citat:

sfintisorule draga eu nu sunt politeist.
tu nu crezi in Dumnezeul cel adevarat. tu esti doar un urmas al lui Arie.
si legat de Sfanta Treime, nu ai cum sa crezi in din moment ce citesti numai ce iti dicteaza adunarea din Scriptura. Vezi tu , asta e problema voastra...secta va cam interzice sa cititi si altceva in afara de ceea ce va dicteaza (lucru observat la toti martorii cu care am vorbit)
BTW mai mint si eu din cand in cand (ca doar sunt un pacatos). dar eu nu ma bat cu pumnul in piept cum fac sectantii ca sunt drept si sfant si eu nu pacatuiesc.

Ioana-Andreea 02.02.2010 13:04:19

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 207263)

Daca nu L-ai gasit intr-o religie,de ce nu te rogi acasa,ci te duci la adunari?
Te emotionezi ca ti-au dat Biblie?In primul rand,ti-au dat una modificata.In al doilea rand,daca atat vroiai o Biblie,puteai sa o cumperi.Asa si oamneii rai iti pot da lucruri imorale,asta nu inseamna ca ce generosi sunt ei.
Spui ca trebuie sa iesi schimbat fata de cum ai intrat.Asta depinde de tine.Vrei sa spui ca e de vina Ortodoxia ca n-ai iesit tu schimbat?Tu trebuie sa te caiesti de pacate,pentru asta.

mihai07 02.02.2010 13:14:08

Citat:

si inca ceva: problema nu e sora mea ci secta din care face parte si ceea ce invata acolo.

sisu 02.02.2010 23:04:52

mihaio7 imi pare rau sa zic asta dar sora ta este problema.
Conform bibliei (nu am chef acum sa caut versetele) un cerstin nu trebuie sa acorde nici macar un salut celui care a fost de aceiasi credinta dar acum s-a intors impotriva fratilor lui si calomniaza.Deci unui apostat.Martorul care va face asta cu persoana straina numai pentru simplu fapt ca nu est ede acord cu principiile este un DOBITOC si ar trebui tras bine de urechi.
Apoi orice crestin este obligat sa asigure binestarea familiei lui si a casei lui, indiferent de credinta membrilor acestora dar ii este recomandat sa limiteze conversatiile de natura spirituala daca acestia resping credinta lui.
Divortul pe motive spirituale nu este permis si "crestinul" trebuie sa faca tot ce ii sta in putinta pt. a asigura stabilitatea familiei.
Toate aceste lucruri au fost studiate in luna decembrie parca , deci nu vad de unde ideea asta ca martorii sint indemnati sa se rupa de familie sau altele!
Cit despre servici "crestinului" ii este recomandat sa se dedice pe cit posibil ministerului la timp plin, dar asta daca merita si daca situatia materiala i-o permite.mai departe ramine la latitudinea individului.A trai modest nu inseamna a trai in saracie.Ideea este de a urma exemplul apostolilor care au lasat tot si s-au dedicat vestirea vestii bune a regatului lui Dumnezeu asa cum i-a invatat Isus.Parca si la ortodocsi exista calugari, nu ? astia de ce nu se duc la munca daca e s-o luam asa?
"Sectantul" care se considera mintiut doar pt. faptul ca s-a botezat este la fel de DOBITOC.Toti sintem niste pacatosi.
Din contra observ pe aici afirmatii cum ca fiind botezati de mici au fost salvati.Oare?:7:

sisu 02.02.2010 23:22:20

biblia martorilor nu a fost modificata ci este o alta varianta de traducere mai moderna, deci mai usor de inteles.
Pe taoata perioada studiului am utilizat biblia ortodoxa si o mai utilizez si acum mai ales in discutiile cu ortodocshii.
Adevarat ca la sala voi utiliza Traducerea Lumii Noi, dar fac intotdeauna comparatii cu biblia ortodoxa si alte traduceri.
Va recomand sa utilizati proogramul e-sword (pt. cei care va dati cititori de biblie) intrucit are toate traducerile si in foarte multe limbi.
Biblia Cornilescu nu se mai utilizeaza de vre-o 2 ani de cind a aparut varianta martorilor.Interesant ca in varianta ortodoxa numele de Yahve apare de vre-o trei sau patru ori, dar in varianta Cornilescu, nici-odata!
amarius, nu este important daca in biblie scrie Iehova , Dumnezeu sau Domnul.Important e sa intelegi ca este vorba de Dumnezeul cel adevarat, creatorul cerurilor si al pamintului.Am in mina Sfinta Biblie (in franceza) , catolica ,tiparita in 1955 iar in Geneza2:5 scrie , traduc:"inca nu era nici-un arbore de cimp pe pamint si nici-o iarba de cimp nu crescuse inca , caci Yahweh Dumnezeu nu facuse inca sa ploua pe pamint..."

lacrimi 02.02.2010 23:40:36

Citat:

În prealabil postat de sisu (Post 207518)
biblia martorilor nu a fost modificata ci este o alta varianta de traducere mai moderna, deci mai usor de inteles.
Pe taoata perioada studiului am utilizat biblia ortodoxa si o mai utilizez si acum mai ales in discutiile cu ortodocshii.
Adevarat ca la sala voi utiliza Traducerea Lumii Noi, dar fac intotdeauna comparatii cu biblia ortodoxa si alte traduceri.
Va recomand sa utilizati proogramul e-sword (pt. cei care va dati cititori de biblie) intrucit are toate traducerile si in foarte multe limbi.
Biblia Cornilescu nu se mai utilizeaza de vre-o 2 ani de cind a aparut varianta martorilor.Interesant ca in varianta ortodoxa numele de Yahve apare de vre-o trei sau patru ori, dar in varianta Cornilescu, nici-odata!
amarius, nu este important daca in biblie scrie Iehova , Dumnezeu sau Domnul.Important e sa intelegi ca este vorba de Dumnezeul cel adevarat, creatorul cerurilor si al pamintului.Am in mina Sfinta Biblie (in franceza) , catolica ,tiparita in 1955 iar in Geneza2:5 scrie , traduc:"inca nu era nici-un arbore de cimp pe pamint si nici-o iarba de cimp nu crescuse inca , caci Yahweh Dumnezeu nu facuse inca sa ploua pe pamint..."

"o alta varianta de traducere mai moderna, mai usor de inteles".....???? Si uite asa ne prosteste diavolul... cu ceva ce pare mai "usor" firii noastre pamantesti... Si mantuirea e mai "moderna si mai usoara" acolo, nu? "Traducerea lumii noi" inseamna ce? Un fel de "vino la noi, ca doar aici e mantuirea?... La noi e cam greu, ca sa zic: posturi lungi, canoane, "Sfanta Liturghie" cea plictisitoare (cum spunea un penticostal), rugaciuni si acatiste lungi, spovedania, fara de care nu ai cum sa pretinzi Sfanta Impartasanie...
Si inca ceva: intrebai inainte daca consideram ca botezand copiii ii salvam... Pai asta nu consideram noi. Asta este o realitate!!!!! Esti de acord cu faptul ca cei nebotezati nu "vor cunoaste imparatia lui Dumnezeu"?

Ioana-Andreea 02.02.2010 23:57:47

Citat:

A fost de ajuns sa se foloseasca pana acum Cornilescu pt. a impregna erezia.Si nu e vorba de traducerea in romana,caci in toate limbile,Biblia protestanta e modificata.In loc de "Laudati-L intru sfintii Lui",au pus "in templu".Chiar crezi ca e o coincidenta?:(

amarius 03.02.2010 01:03:45

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 207287)
Crezi ca esti impacat cu Dumnezeu?... Vezi, asta e diferenta dintre ortodoxie si celelalte: ortodocsii stiu ca sunt cei mai pacatosi, stiu ca nu merita sa vada stralucirea raiului din cauza rautatii lor si a ispitelor ce nu le pot tine frau; sectantii, in schimb, au impresia ca "botezandu-se" in alta parte si lepadandu-se de ortodoxie, li se ofera mantuirea pe tava...

Normal ca sunt impacat cu D-zeu, daca Isus asa spune.
Nu fac si nu urmaresc concurs la pacatosi ai unei religii sau oameni.
Sectantii considera botezul cu o marturisire a unui cuget curat.
Iar mantuirea este pe tava ptr. ca nu noi o facem ci este facuta de Isus, ca sa nu ne laudam ca putem face ceva.

sisu 03.02.2010 01:06:41

Esti de acord cu faptul ca cei nebotezati nu "vor cunoaste imparatia lui Dumnezeu"?
lacrimi, ca sa-ti pot raspunde corect la aceasta intrebare , spune-mi te rog ce intelegi prin termenul "botez"?

Ioana-Andreea, spune-mi te rog ce verset este ca nu stiu despre ce este vorba.

amarius 03.02.2010 01:20:25

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 207311)
Daca nu L-ai gasit intr-o religie,de ce nu te rogi acasa,ci te duci la adunari?
Te emotionezi ca ti-au dat Biblie?In primul rand,ti-au dat una modificata.In al doilea rand,daca atat vroiai o Biblie,puteai sa o cumperi.Asa si oamneii rai iti pot da lucruri imorale,asta nu inseamna ca ce generosi sunt ei.
Spui ca trebuie sa iesi schimbat fata de cum ai intrat.Asta depinde de tine.Vrei sa spui ca e de vina Ortodoxia ca n-ai iesit tu schimbat?Tu trebuie sa te caiesti de pacate,pentru asta.

Ioana-Andreea, nu ti-am spus ca nu ma rog acasa, iar la adunare merg duminica deoarece este ziua Domnului, cand nu merg imi pare rau.
Biblia care am primit-o pur si simlu, ii multumesc Lui D-zeu ptr. ea, deoarece nu aveam in Belgia de unde lua, cumpara.
Biblia tradusa de Cornilescu nu este modificata, iar Cornilescu a fost preot ortodox cand a tradus-o. Daca sunt diferente pe care le stii, poti sa intrebi si iti pot traduce cat de cat, si vei vedea ca si in orice traducere (ortodoxa, cornilescu,...) se mai fac greseli, dar esentialul este acelasi si nu poate fi interpretat.
Normal ca depinde de mine daca ies schimbat sau nu, ca de aceea merg. Dar nu inteleg de ce consideri ca as fi considerat ca ortodoxia este de vina, poate fi baptista, penticostala,...
ma refeream la biserica nu religie sau teologie, ca asa am scris.

amarius 03.02.2010 01:55:31

Citat:

Sisu, iti pun un site evreiesc unde gasesti pe engleza traducere pe care nu ai cum sa nu observi.
Vei vedea ca este tradus God"s si nu God.
http://www.hebrew4christians.net/Nam...YHVH/yhvh.html
Este bun ptr. cei ce vor sa cunoasca ceva ebraica sau mai mult.
Aici sunt nume a Lui D-zeu in Biblie. Are si fonetica, foarte fain. Si scrie de YHWH.
Pentru ca este compus din patru litere ebraice Yod, Hey, Vav, Hey, si este de asemenea denumita Tetragrama, care inseamna pur si simplu, ,,cele patru litere,,.

YHVH and YHVH Compounds

Though we do not know how to pronounce the sacred Name, we can be confident that the letters derive from the Hebrew verb "to be" (hayah) and indicate God's utter transcendence as the Source and Ground of all being.

,,Hayah hoveh yi'yeh,,-- ,,He was, He is, He will be,, -- ,,El a fost, El este, El va fi.,,

sau Adonai Eloheikhem.
"The LORD your [plural] God" (Lev. 19:3).

lacrimi 03.02.2010 10:04:16

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 207531)
Normal ca sunt impacat cu D-zeu, daca Isus asa spune.
Nu fac si nu urmaresc concurs la pacatosi ai unei religii sau oameni.
Sectantii considera botezul cu o marturisire a unui cuget curat.
Iar mantuirea este pe tava ptr. ca nu noi o facem ci este facuta de Isus, ca sa nu ne laudam ca putem face ceva.

Tu vezi prin botez, dupa cum spui, marturisirea unui cuget curat... Eu vad cu totul altceva: increstinare, pecetluire cu Duh Sfant, inceputul unei vieti intru Hristos...
Ideea de a afirma ca "esti impacat cu Dumnezeu' mi se pare un gest egoist, de mandrie. Consider ca a fi impacat cu Dumnezeu inseamna a-i urma poruncile, atrai fara a face greseli sau pacate. Cati oare pot spune acest lucru? Eu una, Dumnezeu sa ma ierte, sunt plina de pacate si, chiar daca incerc la suprafata sa fiu dupa voia Lui, in adancul inimii mele spurcate savarsesc pacate mari. Personal, nu ma consider impacata cu Dumnezeu, dar consider ca in fiecare zi a vietii mele incerc sa fac asta, prin capacitatea omului pacatos (printe care cel dintai sunt eu).
A spune ca mantuirea "este pe tava" denota tocmai faptul ca "traducerile tale moderne si usor de inteles" au deformat intr-atat Biblia, incat nu mai vedem o lupta cu noi insine si cu ispitele ce ne inconjoara si nu mai credem in faptul ca "multi sunt chemati, dar putini sunt alesi"...

sisu 03.02.2010 16:14:33

Botez

Botez
Definitie: Verbul „a boteza“ deriva din grecescul baptízein, care înseamna „a scufunda, a afunda, a cufunda“
(A Greek-English Lexicon, de Liddell si Scott).
Crestinul care se boteaza în apa demonstreaza public ca s-a dedicat complet, neconditionat si fara rezerve prin Isus Cristos pentru a înfaptui vointa lui Iehova Dumnezeu. Scripturile vorbesc printre altele si despre botezul lui Ioan, despre botezul cu spirit sfânt si despre botezul cu foc.

Cei care cred cu adevarat în Cuvântul lui Dumnezeu se retin oare sa se boteze?
Mat. 28:19,*20: „Duceti-va deci si faceti discipoli din oamenii tuturor natiunilor, botezându-i în numele Tatalui, al Fiului si al spiritului sfânt, învatându-i sa respecte tot ce v-am poruncit. Si iata ca eu sunt cu voi în toate zilele pâna la încheierea sistemului“.
Fap. 2-41: „Cei ce au primit cuvântul lui din toata inima au fost botezati“.
Fap. 8-12: „Dar, când l-au crezut pe Filip, care anunta vestea buna despre regatul lui Dumnezeu si despre numele lui Isus Cristos, s-au botezat atât barbati, cât si femei“.
Fap. 8-36–38: „În timp ce mergeau pe drum, au ajuns la o apa, iar eunucul [etiopian] a zis: «Iata o apa! Ce ma împiedica sa fiu botezat?» Atunci a poruncit sa fie oprit carul si ... [Filip] l-a botezat“.

Cum se face botezul crestin: prin stropire sau prin scufundare completa?
Mar. 1-9,*10: „Isus ... a fost botezat de Ioan în Iordan. Si imediat ce s-a ridicat din apa, el a vazut cerurile despartindu-se“.
Fap. 8-38: „Amândoi au coborât în apa, atât Filip, cât si eunucul, si l-a botezat“.

Practicau crestinii din secolul*I botezul copiilor nou-nascuti?
Mat. 28-19: „Duceti-va deci si faceti discipoli .*.*., botezându-i“.
Fap. 8-12: „Când l-au crezut pe Filip, ... s-au botezat atât barbati, cât si femei“.

Mai târziu însa, Origene (185–254*e.n.) a scris: „Conform practicii bisericii, botezul se face chiar si copiilor nou-nascuti“ (Selections From the Commentaries and Homilies of Origen, Madras, India; 1929, p.*211). Practica a fost confirmata de cel de-al treilea conciliu de la Cartagina (253*e.n.).
Augustus Neander, specialist în istoria religiilor, a scris: „Între credinta si botez a existat întotdeauna o strânsa legatura. Prin urmare, este foarte probabil ... ca practica de a boteza copiii nou-nascuti sa nu se fi cunoscut în acea epoca [în secolul*I] ... Faptul ca ea a fost recunoscuta ca traditie apostolica abia în secolul al*III-lea este mai degraba o dovada împotriva decât în favoarea originii sale apostolice“. — History of the Planting and Training of the Christian Church by the Apostles (New York, 1864), p.*162.

Aduce botezul crestin în apa iertarea pacatelor?
1*Ioan 1-7: „Daca umblam în lumina, dupa cum el însusi este în lumina, ... sângele lui Isus, Fiul sau, ne curata de toate pacatele“. (Deci nu apa în care suntem botezati ne curata de pacat, ci sângele lui Isus.)
Mat. 3-11: „Eu [Ioan Botezatorul] va botez cu apa datorita caintei voastre, dar cel ce vine dupa mine [Isus Cristos] este mai puternic decât mine si eu nu sunt vrednic sa-i scot sandalele“. (Versetele*5,*6, precum si Faptele 13:24 arata ca actiunea lui Ioan nu îi viza pe toti oamenii, ci numai pe iudei. De ce? Deoarece iudeii pacatuisera împotriva legamântului Legii, iar el îi pregatea pentru a-l accepta pe Cristos.)
Fap. 2-38: „Caiti-va si fiecare dintre voi sa fie botezat în numele lui Isus Cristos pentru iertarea pacatelor voastre“. (Aducea botezul în sine iertarea? Sa ne gândim: Aceste cuvinte le-au fost adresate iudeilor raspunzatori de moartea lui Cristos [vezi versetele*22,*23]. Botezul lor avea sa dovedeasca ceva. Ce anume? Ca acum credeau în Isus ca Mesia, sau Cristos. Numai asa puteau obtine iertarea pacatelor [Fap. 4:12; 5:30,*31].)
Fap. 22-16: „Ridica-te, boteaza-te si spala-te de pacate chemând numele sau“ (vezi si Faptele 10:43).

sisu 03.02.2010 16:19:46

lacrimi, acesta este punctul de vedere al martorilor despre botez.
Dupa cum vezi. nu este vorba de indoctrinare sau spalare a creierelor

reiese clar ca nu botezul te mintuieste , aceasta este doar recunoasterea ta ca pacatos si hoatarirea de a urma calea lui Cristos.
Este foarte clar ca pedobaptismul (botezul copiilor mici) nu este corect aceasta facindu-se independent de vointa celui botezat.

Toti sintem niste pacatosi iar drumul spre mintuire este foarte dificil (cel putin pt. mine).

amarius , merci pentru site .o sa ma uit.

Ioana-Andreea 03.02.2010 16:23:17

Citat:

În prealabil postat de sisu (Post 207533)
esti de acord cu faptul ca cei nebotezati nu "vor cunoaste imparatia lui dumnezeu"?
Lacrimi, ca sa-ti pot raspunde corect la aceasta intrebare , spune-mi te rog ce intelegi prin termenul "botez"?

Ioana-andreea, spune-mi te rog ce verset este ca nu stiu despre ce este vorba.

psalmul 150

Jane Says 03.02.2010 16:24:58

Ce e rau sa-ti ierte Dumnezeu pacatul stramosesc si sa-ti trimita Inger pazitor? :(
Dupa tine si copiii mici sunt mari pacatosi care tre' sa verse lacrimi de pocainta din prima zi in care s-au nascut, sau ce? Bine ca Dumnezeu e mai putin absurd decat noi si ca sa zic asa, mai putin catolic decat papa, ca daca era dupa judecatile noastre omenesti, ale astora care scriem pe forum, nu se mai mantuia nimeni.

Ioana-Andreea 03.02.2010 16:26:21

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 207535)
Ioana-Andreea, nu ti-am spus ca nu ma rog acasa, iar la adunare merg duminica deoarece este ziua Domnului, cand nu merg imi pare rau.
Biblia care am primit-o pur si simlu, ii multumesc Lui D-zeu ptr. ea, deoarece nu aveam in Belgia de unde lua, cumpara.
Biblia tradusa de Cornilescu nu este modificata, iar Cornilescu a fost preot ortodox cand a tradus-o. Daca sunt diferente pe care le stii, poti sa intrebi si iti pot traduce cat de cat, si vei vedea ca si in orice traducere (ortodoxa, cornilescu,...) se mai fac greseli, dar esentialul este acelasi si nu poate fi interpretat.
Normal ca depinde de mine daca ies schimbat sau nu, ca de aceea merg. Dar nu inteleg de ce consideri ca as fi considerat ca ortodoxia este de vina, poate fi baptista, penticostala,...
ma refeream la biserica nu religie sau teologie, ca asa am scris.

Biblia tradusa de el nu e acceptata de Sinod.Cum explici ca a tradus diferit exact unde se vorbeste de Fecioara Maria,de sfinti,traditie,cruce?

gavriil 03.02.2010 16:58:42

Citat:

În prealabil postat de sisu (Post 207684)
Botez
Definitie: Verbul „a boteza“ deriva din grecescul baptízein, care înseamna „a scufunda, a afunda, a cufunda“ (A Greek-English Lexicon, de Liddell si Scott).
Crestinul care se boteaza în apa demonstreaza public ca s-a dedicat complet, neconditionat si fara rezerve prin Isus Cristos pentru a înfaptui vointa lui Iehova Dumnezeu. Scripturile vorbesc printre altele si despre botezul lui Ioan, despre botezul cu spirit sfânt si despre botezul cu foc.

Mat. 28:19,*20: „Duceti-va deci si faceti discipoli din oamenii tuturor natiunilor, botezându-i în numele Tatalui, al Fiului si al spiritului sfânt, învatându-i sa respecte tot ce v-am poruncit. Si iata ca eu sunt cu voi în toate zilele pâna la încheierea sistemului“.
Fap. 8-12: „Dar, când l-au crezut pe Filip, care anunta vestea buna despre regatul lui Dumnezeu si despre numele lui Isus Cristos, s-au botezat atât barbati, cât si femei“.
Fap. 8-36–38: „În timp ce mergeau pe drum, au ajuns la o apa, iar eunucul [etiopian] a zis: «Iata o apa! Ce ma împiedica sa fiu botezat?» Atunci a poruncit sa fie oprit carul si ... [Filip] l-a botezat“.

Mar. 1-9,*10: „Isus ... a fost botezat de Ioan în Iordan. Si imediat ce s-a ridicat din apa, el a vazut cerurile despartindu-se“.
Fap. 8-38: „Amândoi au coborât în apa, atât Filip, cât si eunucul, si l-a botezat“.

Fap. 8-12: „Când l-au crezut pe Filip, ... s-au botezat atât barbati, cât si femei“.
Mai târziu însa, Origene (185–254*e.n.) a scris: „Conform practicii bisericii, botezul se face chiar si copiilor nou-nascuti“ (Selections From the Commentaries and Homilies of Origen, Madras, India; 1929, p.*211). Practica a fost confirmata de cel de-al treilea conciliu de la Cartagina (253*e.n.).
Augustus Neander, specialist în istoria religiilor, a scris: „Între credinta si botez a existat întotdeauna o strânsa legatura. Prin urmare, este foarte probabil ... ca practica de a boteza copiii nou-nascuti sa nu se fi cunoscut în acea epoca [în secolul*I] ... Faptul ca ea a fost recunoscuta ca traditie apostolica abia în secolul al*III-lea este mai degraba o dovada împotriva decât în favoarea originii sale apostolice“. — History of the Planting and Training of the Christian Church by the Apostles (New York, 1864), p.*162.

1*Ioan 1-7: „Daca umblam în lumina, dupa cum el însusi este în lumina, ... sângele lui Isus, Fiul sau, ne curata de toate pacatele“. (Deci nu apa în care suntem botezati ne curata de pacat, ci sângele lui Isus.)
Mat. 3-11: „Eu [Ioan Botezatorul] va botez cu apa datorita caintei voastre, dar cel ce vine dupa mine [Isus Cristos] este mai puternic decât mine si eu nu sunt vrednic sa-i scot sandalele“. (Versetele*5,*6, precum si Faptele 13:24 arata ca actiunea lui Ioan nu îi viza pe toti oamenii, ci numai pe iudei. De ce? Deoarece iudeii pacatuisera împotriva legamântului Legii, iar el îi pregatea pentru a-l accepta pe Cristos.)
Fap. 2-38: „Caiti-va si fiecare dintre voi sa fie botezat în numele lui Isus Cristos pentru iertarea pacatelor voastre“. (Aducea botezul în sine iertarea? Sa ne gândim: Aceste cuvinte le-au fost adresate iudeilor raspunzatori de moartea lui Cristos [vezi versetele*22,*23]. Botezul lor avea sa dovedeasca ceva. Ce anume? Ca acum credeau în Isus ca Mesia, sau Cristos. Numai asa puteau obtine iertarea pacatelor [Fap. 4:12; 5:30,*31].)
Fap. 22-16: „Ridica-te, boteaza-te si spala-te de pacate chemând numele sau“ (vezi si Faptele 10:43).

Este scris ca cine nu se va naste din apa si din Duh nu poate sa intre in inparatia LUI DUMNEZEU si mai este scris ca trebuie sa lasam copiii sa mearga la IISUS ca acelor ca ei este inparatia cerului.

Te intreb eu daca un copil moare si nu este botezat ce se va intimpla cu el?
Dar un adolescent care nu a reusit sa fie botezat pentru ca nu a inplinit virsta ca sa poata decide daca vrea sau nu sa se boteze?
Sa nu uitam ca adolescentii au pacate unii chia destul de mari.

gavriil 03.02.2010 17:12:06

AMARIUS

Uite o greseala facuta de un traducator.
MATEI 10 cu 26,27,28

Acest EU din 27 nu trebuea sa fie.
Cred ca esti de acord ca HRISTOS nu vorbeste la intuneric sau la ureche ci la lumina si sa auda toata lumea.

lacrimi 03.02.2010 17:38:12

Citat:

În prealabil postat de sisu (Post 207684)
Botez
Definitie: Verbul „a boteza“ deriva din grecescul baptízein, care înseamna „a scufunda, a afunda, a cufunda“
(A Greek-English Lexicon, de Liddell si Scott).

Biblia aia a ta "moderna si mai usor de inteles" transforma total realitatea Sfiintei Scripturi. Nu inteleg care este rolul schimbarii din "pana la sfarsitul veacului" cu "pana la incheierea sistemului"?... Care sistem? Comunist, de calcul....
Cat de spre botez... consider ca toti cei ce s-au rebotezat au savarsit un pacat de moarte. Pentru ca Sfanta Scriptura ne spune clar ca exista "un singur botez". Referirea la cele trei (cu apa cu Duh Sfant si cu foc) exprima exact definirea botezului: el se savarseste in apa, aduce dupa sine pecetluirea cu Duh Sfant, iar apoi vin ispitele, incercarile carora ne chinuim sa le facem fata, tocmai pentru a pastra acest Duh Sfant ("si Duhul Tau Cel Sfant Nu-L lua de la mine" spunem noi...)

Ioana-Andreea 03.02.2010 18:09:00

Sisu,dar gandeste-te la ceva.Circumcizia e legamantul vechi,deci corespunde Botezului,am putea spune.Cumva Dumnezeu a spus lui Avraam sa astepte sa creasca fiii lui,ca sa decida daca accepta si ei legamantul??NU.A zis clar:ori in a 8a zi,ori urmau sa moara.
"s-au Botezat el SI TOATA CASA LUI".Toata casa insemnand,normal,sotie si copii.

amarius 03.02.2010 18:38:45

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 207572)
Tu vezi prin botez, dupa cum spui, marturisirea unui cuget curat... Eu vad cu totul altceva: increstinare, pecetluire cu Duh Sfant, inceputul unei vieti intru Hristos...
Ideea de a afirma ca "esti impacat cu Dumnezeu' mi se pare un gest egoist, de mandrie. Consider ca a fi impacat cu Dumnezeu inseamna a-i urma poruncile, atrai fara a face greseli sau pacate. Cati oare pot spune acest lucru? Eu una, Dumnezeu sa ma ierte, sunt plina de pacate si, chiar daca incerc la suprafata sa fiu dupa voia Lui, in adancul inimii mele spurcate savarsesc pacate mari. Personal, nu ma consider impacata cu Dumnezeu, dar consider ca in fiecare zi a vietii mele incerc sa fac asta, prin capacitatea omului pacatos (printe care cel dintai sunt eu).
A spune ca mantuirea "este pe tava" denota tocmai faptul ca "traducerile tale moderne si usor de inteles" au deformat intr-atat Biblia, incat nu mai vedem o lupta cu noi insine si cu ispitele ce ne inconjoara si nu mai credem in faptul ca "multi sunt chemati, dar putini sunt alesi"...

Eu vad prin botez si una si altele, marturisire, increstinare, Duh Sfant, inceputul unei vieti noi lasand la o parte cele vechi,...

Cristos spune ca noi suntem impacati cu D-zeu, prin El si ce a facut si nu are legatura cu mandria, egoismul, pacatele,... ptr. ca este gestul, alegerea, hotararea Lui.
Fiecare este mai mult sau mai putin cu pacate, sau diferite, si mai ales cele din inima (care este nespus de inselatoare), cele ascunse, aceste tentatii, dorinte, ispite,... care ne vor urmari toata viata si vom avea de luptat cu ele. Si toate acestea le stie din plin Domnul deoarece a fost si el ca noi ispitit,... si de aceea ne spune sa indraznim (nu stiu care este cuvantul original) caci si el a reusit, dar nu prin puterile noastre (eventual noi ne intarim prin greutati, schimbari,...), care poate si de cele mai multe ori nu le avem, dar le-a invins si le invinge El, prin ce a facut la Golgota.

De aceea precum ai scris ca mantuirea este pe tava sunt de acord deoarece nu depinde de noi si faptele noastre. Dar precum stim ca credinta fara fapte nu este se refera la continuarea acestei mantuiri, pe care am primit-o in dar fara a face nimic. Acesta este harul Lui D-zeu.

amarius 03.02.2010 18:42:12

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 207690)
Biblia tradusa de el nu e acceptata de Sinod.Cum explici ca a tradus diferit exact unde se vorbeste de Fecioara Maria,de sfinti,traditie,cruce?

Ioana-Andrea, nu o mai accepta acum dar inainte cand s-a tradus... este istorie.
Bine ca ai scris de Maria, sfinti, cruce dar incearca sa imi trimiti si locul deoarece nu stiu unde sa caut.

amarius 03.02.2010 19:00:01

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 207712)
Uite o greseala facuta de un traducator.
MATEI 10 cu 26,27,28

Acest EU din 27 nu trebuea sa fie.
Cred ca esti de acord ca HRISTOS nu vorbeste la intuneric sau la ureche ci la lumina si sa auda toata lumea.

Da, nu am stiut la ce te referi.
Aici orice traducere ca-i maghiara, ca-i engleza,... are acest ,,Eu,,.
Gavriil nu ma pun sa adancesc deoarece si mie imi suna ca nu trebuia pus. Dar de inteles se intelege ca nu trebuie sa ne temem de cei din Belzemut si cei din casa lui, si ca nu va ramane nimic ascuns,...

gavriil 03.02.2010 19:11:58

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 207763)
Da, nu am stiut la ce te referi.
Aici orice traducere ca-i maghiara, ca-i engleza,... are acest ,,Eu,,.
Gavriil nu ma pun sa adancesc deoarece si mie imi suna ca nu trebuia pus. Dar de inteles se intelege ca nu trebuie sa ne temem de cei din Belzemut si cei din casa lui, si ca nu va ramane nimic ascuns,...

Biblia Ortodoxa nu are cuvintul EU scris in acest verset iar asta ar trebui sa ne dea de gindit.

amarius 03.02.2010 19:13:12

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 207747)
Sisu,dar gandeste-te la ceva.Circumcizia e legamantul vechi,deci corespunde Botezului,am putea spune.Cumva Dumnezeu a spus lui Avraam sa astepte sa creasca fiii lui,ca sa decida daca accepta si ei legamantul??NU.A zis clar:ori in a 8a zi,ori urmau sa moara.
"s-au Botezat el SI TOATA CASA LUI".Toata casa insemnand,normal,sotie si copii.

Ioana draga, ai dreptate, dar daca ar fi sa-L urmam pe Isus si pe apostoli, ar fi trebuit sa se faca circumcizie si apoi sa se boteze.

Tot asa daca unul botezat ajunge ateu, budist, musulman,... in fine cu ce la ajutat si il ajuta botezul, cand el poate nu va mai vrea sa auda de D-zeu crestinilor. Si are dreptate deoarece el nu a ales ci parintii lui. Si eu cred ca ar trebui sa se boteze omul la maturitate cand se naste sa se binecuvanteze copilul cum se facea si la evrei, si tot poporul sa zica:...

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:25:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.