![]() |
Mai fratilor care ati ales aceasta cale ,de ce nu va creeati voi frumusel un forum al vostru al "sectantilor" si sa discutati toate problemele ce va framinta pe voi ,doar pe forumul vostru.Nu credeti ca ati fi mai linistiti asa?Daca acest forum este al ortodocsilor ,lasati-l fratilor sa ramina asa,nu mai veniti voi cu vesnicile voastre texte ,suntem satuli.Eu sincera sa fiu ,daca ati creea acest forum niciodata nu asi intra sa vad nici din curiozitate si ca mine sunt convinsa ca ar face-o si restul de frati crestini -ortodocsi.Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru ,asa ca decizia de a crede in altceva decit in ortodoxie ,este libera alegere a fiecaruia.M-am nascut ortodoxa ,m-am botezat in numele lui IISUS HRISTOS SI ASA VOI MURI RESTUL CE VORBITI VOI SUNT NUMAI VORBE GOALE.Dumnezeu sa va lumineze mintile ratacite si sa va aduca pacea in sufletele voastre chinuite.
Doamne IISUSE HRISTOASE fiul lui Dumnezeu milueste-ma pe mine pacatoasa ... |
Citat:
Ar fi chiar culmea ca intr-o traditie in care fiecare se considera un fel de mini-sfant, super-infailibil, tocmai cei care au dat tonul nebuniei sa fie lasati deoparte. In ceea ce priveste exhumarea si tot restul sunt sigur ca ati face-o si pe asta daca v-ar da sperante sa castigati razboiul impotriva Bisericii Ortodoxe si daca (si mai ales) n-ar fi ingropata desigur, in America, ca daca ar sti cei de acolo ce soi de "evanghelizari" faceti pe banii lor si prin ce metode, si-ar pune mainile in cap. Sau sa fie la fel de lipsiti de scrupule ca si voi si sa priveasca doar la rezultatul relevant, adica numarul de oitze noi pe dolar investit? |
Citat:
Citat:
Citat:
Nimeni nu moare cum s-a nascut, apropo de ce zici tu, cum m-am nascut asa mor, pai eu zic sa nu mai mergem nici la scoala, sa nu mai facem nimic, sa murim cum ne-am nascut |
Pai draga Almaris te deranjeaza lucrul acesta ,ca m-am nascut cu aceasta credinta ?Si daca exista posibilitatea ,chiar faceti-va forumul vostru si discutati problemele ce va macina ,iar ca ne smintiti pe noi crestinii -ortodocsii nici-o sansa si ca ne vom lepada de ortodoxie.Eu nu inteleg ,daca este un forum crestin -ortodox ,ce cautai voi de la alte confesiuni sa postati pe forumul nostru ?Vreti sa vedeti ce se discuta ,ok ramineti doar la stadiul de vizitatori si atit ,restul problemelor direct pe forumul vostru.Dar parerea mea este ca sunteti invidiosi pe noi ,ca nu ne puteti corupe .Si daca ati racoloat noi membri ,doar pe cei slabi, in rest doar vorbe goale.Dumnezeu sa va lumineze.
|
Citat:
Citat:
Ca si lepadarea lui, atunci cand te duci sa te "botezi" la eretici. Pana la urma nu e atat de complicat de inteles, nu? Citat:
Citat:
Cu alte cuvinte daca e sa aplic logica ta, nascandu-ma om, ar trebui sa mor animal, ca deh..e musai sa fie o schimbare. Omul ti-a spus clar, este ortodox (aproape) de la nastere, poate sa moara un bun ortodox, daca moare sectar nu inseamna ca a facut vreun progres ci dimpotriva. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Iarta-ma !!
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"La Efes, a venit un Iudeu numit Apolo, de neam din Alexandria. Omul acesta avea darul vorbirii si era tare în Scripturi. El era învãtat în ce priveste Calea Domnului, avea un duh înfocat si vorbea si învãta amãnuntit pe oameni despre Isus. Fiindcã el voia sã treacã în Ahaia, fratii l-au îmbãrbãtat sã se ducã, si au scris ucenicilor sã-l primeascã bine. Cînd a ajuns, a ajutat mult, prin harul lui Dumnezeu, pe cei ce crezuserã; cãci înfrunta cu putere pe Iudei înaintea norodului, si le dovedea din Scripturi cã Isus este Hristosul. (Faptele Apostolilor 18:24-28) |
Citat:
Sa dea Dumnezeu sa nu ne lepadam de credinta, ca daca ne lepadam de ortodoxie, catolicism, adventism, baptism, penticostalism, iehovism etc, nu-i mare lucru. Personal, sunt invidios in sensul bun al cuvantului daca se poate spune asa ceva, pe cei care au o credinta autentica, nu fara greseala ca nu se poate asa ceva, ci o traire cu Dumnezeu care nu inseamna lipsa problemelor si a necazurilor, ci certitudinea ca la bine si la rau nu esti singur. Urarea de final "Dumnezeu sa va lumineze" ar trebui sa sune cam asa "Dumnezeu sa ne lumineze", adica pe toti, asta daca nu cumva in dreptul unora nu mai este nimic de luminat. Numai bine |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Doamne ajuta!
Almaris! Cu tot respectul iti spun sa mergi pe alt site :) chiar nu realizezi ca nu ai ce cauta aici din moment ce vii ca un lup intre oi?! Eu nu am nimic cu cei de alte credinte,dar cand vine vorba de adevar,noi stim bine ca Biserica este Una soborniceasca si apostoleasca! Doamne fereste de ratacirea sectelor. De oamenii inselati de diavol imi pare rau si nu ii iau in ras,dar pana la a accepta invatatura ta ratacita si hula adusa Domnului nostru Iisus Hristos e cale lunga. Du-te de aici si intorce-te de vei dori adevarul si nu minciuna!! Doamne miluieste!
|
Citat:
Forumul se desfasoara cumva la dumneavoastra in casa? Spuneti clar daca este asa, pentru ca eu intru uneori si postez la ore tarzii in noapte. Topicul are tangență cu adventistii și alte secte. Cu atat mai mult și Almaris și eu și orice creștin, de orice culoare confesionala ar fi, are drepturi egale cu ale dumneavoastra sa comenteze cat doreste, daca o face in limitele regulamentului acestui forum. |
"Un curent neasteptat
In anul 1054, partea apuseana a bisericii s-a rupt de restul trupului pentru a forma biserica romano-catolica. In secolul al 16-lea, aceasta a suferit la randul ei o scindare prin aparitia Reformei. La 80 de ani dupa ce Luther si-a fisat tezele lui, existau deja vreo 280 de denominatii crestine. Procesul s-a continuat, si numai in SUA exista astazi mii si mii de denominatii protestante. Se parea ca acest proces de desprindere din trupul initial va continua in mod nedefinit. Cei care studiaza tendintele moderne in crestinismul contemporan sunt surprinsi de un fenomen neasteptat. Multi protestanti sau neoprotestanti moderni, dezamagiti de bisericile lor, au inceput sa bata la usa bisericii ortodoxe. Probabil cel mai semnificativ eveniment din acest nou curent a fost intrararea unui grup de aproximativ 2000 de credinciosi neoprotestanti americani in biserica ortodoxa, pe la sfarsitul anilor 70. Faptul nu a fost unic. De atunci multi alti credinciosi au urmat aceasi cale. Imi aduc aminte cum in bisericile baptiste auzeam inainte de botez marturiile canditatilor. Unii nu auzisera de Hristos inainte de a se converti. Altii veneau din biserici ortodoxe. Acestia ne povesteau cum nu L-au gasit pe Hristos acolo. Pacat! Poate au fost de vina ei, pentru ca nu L-au cautat cu adevarat, decat dupa ce un neoprotestant a inceput sa le vorbeasca. Poate mergeau la biserica de doua ori pe an, la Paste si la Craciun, si in aceasta situatie nu ar fi avut nici o sansa de a-L gasi pe Hristos acolo. Poate responsabilitatea cade si pe anumiti preoti care nu se interesau de starea spirituala a membrilor bisericii si nu raspundeau cautarilor lor. Exodul din biserica ortodoxa romana a avut si cazuri celebre in secolul nostru. Ma refer la cazuri ca acelea ale lui Tudor Popescu sau Iosif Trifa. Acestea au fost tragedii care puteau fi evitate dintr-o parte sau alta. Am adunat aici marturiile unor protestanti sau neoprotestanti care au trecut la biserica ortodoxa. Cei care au auzit ani de zile in bisericile baptiste marturiile celor veniti de la ortodocsi vor fi surprins sa citeasca aceste pagini. Ii indemn sa o faca cu inima si mintea deschisa, si sa se intrebe ce au cautat si gasit cei care au trecut la ortodoxie. David Hudson Mihai Oara Bogdan Mateciuc Bernie Robichau ....si multi, multi altii... |
Se poate si invers
http://www.aroy.org/OurFaith/2009/JAN0609-MTCHudson.htm |
"Cum n-oi mai fi pribeag" de Mihai Oara
http://www.ortho-logia.com/Romanian/CaleaMea.htm |
Ca oameni limtati noi vedem intr-o convertire doar o schimbare de secta. Insa cei ce au trecut din secta X la ortodocsi au trecut, de fapt, din necredinta la credinta, din intuneric la lumina. La fel se intamopla si cu cei ce trec de la ortodocsi la alte culte; fiecare pe unde i se descopera Dumnezeu. Dar, de, omul simte nevoia sa se mandreasca si el cu realizarile sectei si cu trupurile altora [Gabriela, stii tu la ce ma refer]
Desigur, exista si varianta in care convertirea se face pentru foloase materiale , sufletesti sau din cauza presiunii exercitata de unii asupra potentialului convertit. |
Citat:
Am fost botezat la cateva saptamani. Am trait pana acum (33 de ani) fara Dumnezeu, fiind ateu convins si incercand sa-i conving si pe altii. M-am intors la credinta. Intr-o discutie cu preotul care ma pregatea pentru prima spovada si impartasanie, am intrebat - "Trebuie sa marturisesc si acele fapte pe care, prin prisma convingerilor mele atee, nu le-am considerat gresite la momentul respectiv ?". La care, preotul a raspuns foarte simplu: "Pai, ai fost botezat, nu-i asa ?" Raspunsul asta m-a luat pe nepregatite, totusi, dupa un scurt moment de meditatie, mi-am dat seama ca, intr-adevar, aveam si am o responsabilitate raportat la faptul botezului meu, ca am fost un crestin botezat chiar si atunci cand nu credeam acest lucru, si ca pacatele, chiar daca le constientizezi mai tarziu, raman pacate. |
Citat:
Dar de cand Dumnezeu ar fi autorul dezbinarii in Biserica? Adica el ar fi facut n culte care se bat cap in cap, si dupa ce a facut asta ii mai multa pe unii de ici colo si le zice "aici sunt", "ba nu, aici", etc.. Citat:
|
Citat:
Dar Hristos a spus clar : "EU sunt Calea". Nici macar biserica Lui nu ar trebui sa-si insuseasca meritul de Cale care-i apartine in totalitate Lui. |
Citat:
Citat:
Iar Dumnezeu saracu' trebuie sa se dea dupa toti si toate (ambitiile) si sa pretinda ca se afla in spatele fiecareia dintre ele. Pentru ca cei cu ambitiile cel putin asa pretind, ca Dumnezeu le-a "insuflat" ambitia prin care au intemeiat cutare sau cutare cult. Citat:
Si care ar fi aia poti sa o indici? Sau s-a pierdut cumva in ceatza, si tot ce se mai poate vedea este capul? Sau este cumva dupa tine trupul format dintr-o multime de membre ne-legate de trup care se bat intre ele? 2. Daca ai sa deschizi Biblia, ai sa vezi ca Biserica si Hristos formeaza un singur trup, Hristos fiind capul. Deci daca Hristos spune "eu sunt calea", nu cred ca se limiteaza doar la cap. |
Citat:
Sau poti sa privesti cultele ca niste departamente in cadrul Bisericii. Unii sunt profilati mai mult pe smerenie [ortodocsii], altii pe evanghelizare [baptistii], altii pe ordine si disciplina[ adventistii], etc Citat:
|
Citat:
Oricat incerci sa o intorci, sa o sucesti nu convingi nici un ortodox autentic. Si nici pe tine nu te poti minti la infinit. Da, Dumnezeu se descopera OMULUI oriunde. Un om se poate naste oriunde, problema este ce faci cu acel suflet nou nascut? Pe mana cui il lasi? Cine educa acel sufletel pur si nevinovat? Iti este tot una?Pruncii nu au discernamant,ei inghit orice hrana si se ataseaza neconditionat de persoana langa care deschid ochii. Pot ei discerne daca mama respectiva este alcoolica, sau drogata, sau psihopata? Pe cand realizeaza acest lucru devin adulti marcati definitiv. Totusi Dori.. de ce atata inversunare impotriva a ceea ce postez eu? Ai citit cumva cartile?( sunt foarte multe aparute recent) Ti se par 'propagandiste'? |
Citat:
Nu stiam ca ai scris carti, m-am uitat dupa vreun link la ceva blog dar nu am gasit. As fi interesata. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
P.S. Amintesc ca eu v-am raspuns la doua intrebari despre "Crez" (pe alt topic). P.S.2 Cunosc niste "ortodocsi autentici" (unii sunt pe acet forum), care resping unele invataturi din "Catehismul ortodox". Daca doriti, discutam si despre acestea. As fi curios de parerea dvs. |
Citat:
1.Nu, nu-ti face nici o placere sa discuti cu mine ci dimpotriva ma percepi ca pe una "ranita "care "musca din .. 'sectanti' si la cate stiu din interior privind acest amalgam de ideologii chiar am ce povesti ! Stai linistita,Iisus Hristos,Domnul meu si Dumnezeul meu mi-a dat vindecare si iertare si ma simt ca si un nou nascut din apa si din Duh,iar cand privesc in urma la toata cautarea si toate experientele mele ma prinde o mila de toti cei ce continua sa bajbaie si sa pice in plasa acestor impostori de 'predicatori, simple victime ignorante din punct de vedere religios. 2.Era o figura de stil , o comparatie apropo de nasterea din nou in anumite secte. 3.nu-mi aduc aminte sa te fi acuzat ca esti la 'racolat'. Eu cred ca tu ai, intr-adevar ,o problema legata de parerea ortodocsilor legata de secte si incerci sa ne convingi cat de 'deosebiti si extraordinari' si la fel de buni sunteti. Nu are rost sa te mai obosesti!Ai dreptate !Noi nu avem nimic cu voi ! Problema este cu "mana care impinge leaganul" nu cu pruncul din el. |
Citat:
Dacă oamenii îl caută cu toată inima pe Dumnezeu bâjbâind, ferice de ei, îl vor găsi. În BO sau la NP. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
In rest, mi-a facut placere sa discutam si chiar imi place stilul tau [stiu ca nu ma crezi, dar asta e]. Poate ai totusi un blog. Toate cele bune! |
Buna
Citat:
Eu traiesc intr-o astfel de tara in care ortodoxia este ceva de domeniul antic pur si simplu literar. Aici influentele mari religioase provin dinspre asia, cu accent pe budha, hindu, musulmani. Iar restul sint considerati crestini ( cei care cred in Iisus Hristos). De cate ori am fost intrebat daca apartin unei religii, nu au stiut ce inseamna ortodox, a trebuit sa spun ca sint crestina ca sa inteleaga. Nu prea sint ortodoxi aici, sint atatea religii ca nu am auzit in viata mea, tot felul de biserici, dar rar o biserica ortodoxa. Chiar si romanii de aici, in general sint penticostali, baptisti, adventisti, martori, etc, foarte rar ortodoxi. Toti prietenii mei sint de alte religii, pentru ca m-am imprietenit gasind ceva in comun :toti sintem emigranti, si toti cautam un suflet cu care sa ne ajutam, sa ne invatam cum sa ne descurcam intr-o tara straina.Nimeni nu te selecteaza ca prieten in functie de religie. Si stii ceva, toti sintem oameni, toti cautam dragoste, si prietenie si intelegere. Si pot sa spun ca am frecventat bisericile lor, am ascultat opiniile lor, si am trait linga ei, si am vazut ca indiferent ce religie poarta toti sint oameni, si toti cauta adevar. Dumnezeu ingaduie asta si lucreaza in feluri miraculoase pe care noi nu le intelegem. Sint mai ortodoxa decat am fost inainte, si tin ortodoxia, respect religiile lor si ei respecta credinta mea. Cu timpul ortodoxia a devenit mai cunoscuta aici ( stau aici de 20 ani), si acum este mai usor sa tin mai mult de grup ortodox, dar nu am lepadat prietenii mei, pentru ca ei au fost linga mine, si m-au ajutat toti anii astia, si sint ca o familie pentru mine. Ramine luI Dumnezeu sa judece fiecare dupa inima, noi trebuie sa ne iubim unii pe altii. Sfatul meu: tine de ortodoxie si fii un ortodox de exemplu, restul va rezolva Dumnezeu prin caile Lui miraculoase pe care noi nu le intelegem. Iubeste-ti familia asa cum este, poti sa-i asculti daca vrei de ideile lor religioase, dar daca chiar te deranjeaza, spune-le ca nu vrei sa te certi cu ei pe religie, nu doresti sa vorbesti de religie pentru ca nu esti de acord cu ideile lor, dar nu ai alunga, ca sant ai tai. Ei au un zel oarecare si au o sete pentru adevar, de ce Dumnezeu a ingaduit ca ei sa treaca la alte religii in loc sa se intareasca in ortodoxie, nu stim, dar stiu ca Dumnezeu lucreaza in cai miraculoase. Sa fii iubit si sa poti iubii si buni si rai. Asta este ortodoxia lasata de Iisus. |
Citat:
Numai de bine sa ai parte acolo unde esti. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"unitatea Duhului, întru legătura păcii."(Efeseni 4:3) "un trup și un Duh" (Efeseni 4:4) "un Domn, o credință, un botez," (Efeseni 4:5) |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Si de obicei astea se numesc erezii. Cred ca stii termenul. Citat:
Sau vorbim de 'Paveli' diferiti? Galateni cap 1. "6. Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, 7. Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. 8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! 9. Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema! " Verifica si la tine in Biblie, nenea Pavel al tau cred ca zice la fel. ;) Citat:
Nu am facut teologia si raspunsul meu s-ar putea sa nu fie tocmai adecvat dar este potrivit cu contextul discutiei. Ca parte vazuta Biserica are 3 parti: 1. Invatatura de credinta 2. Ierarhia - stabilita musai prin succesiune apostolica 3. Credinciosii care adera la invatatura de credinta si respecta ierarhia Cred ca e limpede ca din aceasta perspectiva ortodocsii, penticostalii, bapstisii, etc. nu pot face parte din aceeasi Biserica. Daca vrei sa aprofundezi, citeste asta: http://www.ortho-logia.com/Romanian/Biserica.htm |
Citat:
Citat:
Stiu versetele, dar nu le anuleaza pe cele date de mine. Problema e ca unii declara falsa evanghelie orice nimic care nu le place si anatemizeaza crestini nevinovati pentru lucruri peste care s-ar putea trece cu rugaciune si buna intelegere. Citat:
Daca da, cum se potriveste cu descrierea ta? Va fi luata la cer invatatura, ierarhia, oamenii? |
Citat:
Citat:
Stii, pare ca nu prea a avut curaj sa detalieze. Cand vorbesti la nivelul lui Mihai Oara trebuie sa te pui la adapost. Nu poate sa spuna multe prostii pentru ca pe el are cine sa il amendeze si sa rada de el:10: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:25:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.