![]() |
Citat:
Aici nu e vorba de alte de alte pareri sau idei despre Ceausescu sau despre Hitler ci despre Dumnezeu Cel care te-a facut. |
Citat:
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]De ce sa gandim negativ, de ce sa vedem numai raul cu mintile, cu imaginatia noastra? Asa distrugem lumea... Doar gandind-o/imaginand-o in cataclisme... Nu crezi ca purtandu-ne omeneste, gandind pozitiv, schimbandu-ne comportamentul, incercand sa devenim mai buni si mai toleranti, am imbunatati si starea pamentului, a universului? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]De ce crezi tu ca e o solutie sa ma apuc de plans ca vine sfarsitul lumii (asta imi aminteste de drobul de sare!...) si sa accept - pasiv, acest lucru ca pe un dat, fara sa lupt, fara sa vad ce e de facut ca sa nu se intample? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] [COLOR=green][SIZE=3]Am mai intrebat: Care Tata isi distruge creatia?[/SIZE][/COLOR] :6: |
Citat:
Aici nu e vorba de alte de alte pareri sau idei despre Ceausescu sau despre Hitler ci despre Dumnezeu Cel care te-a facut. |
Citat:
Vezi si tu ce intorsatura si ce pacate face creatia Sa. |
Citat:
[SIZE=3][COLOR=green]Ori, ameninti cu iadul si sfarsitul lumii si crezi ca ai facut un bine? Nu, in felul acesta nu faci bine, ci mai mult inraiesti![/COLOR][/SIZE] |
Citat:
Dumnezeu se intristeaza cand vede ca noi ne omoram intre noi,pacatul e la ordinea zilei ,credinta cat mai mica,numai este respect ,crime ,atentate,razboaie toate isi face omul cu mana lui iar cand Dumnezeu vede asta este maniat,crezi ca este fericit? Daca eram un neam de credincios si era mai multa iubire pe Pamant poate era altfel.Si in Apocalipsa zice,ca inainte de venirea sfasitului vor fi multe secete,razboaie,crime,violuri,nu se va mai tine cont de nimic.Nu crezi ca unele semne s-au implinit sau numai au mult pana sa se implineasca.Este total absurd sa gandesti ca Dumnezeu o sa ne lase pe Pamant mereu pentru ca ne iubeste.Ne iubeste,dar trebui sa il iubim si noi pe el si sa dispara pacatul care pana acum nu mai inceteaza sa apara cat mai mult. |
Citat:
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Si, ca sa-ti raspund, folosind tot Biblia, ca Dumnezeu nu ne vrea sfarsitul, reciteste versetele despre potopul lui Noe sa vezi cum Dumnezeu nu ne-a vrut pieirea definitiva. Daca voia sa nu mai fiintam, nu-l mai sfatuia pe Noe sa ia cate o pereche din fiecare specie pentru a asigura continuitatea dupa potop. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Eu nu vreau sa demonstrez nimic cu ceea ce spun, nu vreau sa-mi dai dreptate, dar daca mergi pe firul faptelor care au fost, ai sa realizezi ca Dumnezeu nu vrea un pamant-desert, pustiu adica.[/COLOR][/SIZE] |
Citat:
Apocalipsa nu se refera la raul nostru la sfarsitul in chinuri al nostru ci se refera la a doua venire a Mantuitorului Iisus Hristos pe Pamant ca sa judece vii si mortii (vezi Crezul sau Simbolul Credintei si totodata Biblia).Cand se refera la sfarsit Dumnezeu nu zice ca vom muri in chinuri pentru pacatele noastre,si va distruge lumea aceasta creand o noua lume in care sa traiasca toti oamenii fara pacat si pacatul sa nu mai existe.Iar pentru cei rai si plini de ura sa arda in Iad sau sa dispara definitiv. |
Citat:
[SIZE=3][COLOR=green]Daca poti, fii fericit, dar nu mai spune si altora asa ineptii. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Noapte buna![/COLOR][/SIZE] |
Citat:
Nu inventez eu in cap este in Sf Scriptura,eu cred ce zice in Biblie,am gasit multe explicatii la multe lucruri.Tu crezi pe jumatate in Dumnezeu,crezi in Dumnezeu dar nu si in invataturile lui transmise prin Biblie. |
Citat:
Psalmul 1 1.Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioșilor și în calea păcătoșilor nu a stat și pe scaunul hulitorilor n-a șezut; 2.Ci în legea Domnului e voia lui și la legea Lui va cugeta ziua și noaptea. 3.Și va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa și frunza lui nu va cădea și toate câte va face vor spori.4.Nu sunt așa necredincioșii, nu sunt așa! Ci ca praful ce-l spulberă vântul de pe fața pământului. 5.De aceea nu se vor ridica necredincioșii la judecată, nici păcătoșii în sfatul drepților. 6.Că știe Domnul calea drepților, iar calea necredincioșilor va pieri. |
Citat:
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Pentru ca executantii nu trebuie sa gandeasca, nu trebuie sa aiba personalitate, trebuie sa se situieze pe o treapta inferioara a evolutiei umane... La fel, e si in politica. Oameni ca tine pot fi usor manipulati, usor mintiti, usor cumparati. Pe de-al de tine se bazeaza PSD-ul...[/COLOR][/SIZE] |
Citat:
[COLOR=green]2. realizezi tu ce plictisitor va fi pentru barfitori si carcotasi? Cu ce se vor mai ocupa astia? :43: Cine-o sa roboteasca din greu pentru ca unii sa traiasca bine?[/COLOR] :68: |
Daca cineva il tine minte pe fratele care l-a mahnit, suparat sau ocarat, trebuie sa-si aduca aminte de el ca de un doctor trimis de Hristos, sa-l priveasca drept un binefacator. Caci daca te mahnesti in asemenea imprejurari e pentru ca sufletul tau e bolnav. Caci daca n-ai fi bolnav, n-ai suferi. Trebuie insa sa multumesti acestui frate fiindca datorita lui iti cunosti boala, trebuie sa te rogi pentru el si sa primesti ce vine de la el ca pe niste leacuri trimise tie de Domnul.
Sfantul Zosima |
Citat:
|
Eu doar am postat ce a spus Sfantul Zosima :)
|
Citat:
|
Cred Doamne,ajuta necredintei mele!Hristos a inviat!
http://i196.photobucket.com/albums/a...isenChrist.jpg |
Hai, da-i nota de trecere, Silverstar !
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu, lasa-l acum.
|
Citat:
|
Citat:
|
Uite un exemplu : daca vad ca te mahnesc, tac, adica nu continui sa pun gaz pe foc. Adica mai explicit sa fiu. Chiar daca nu sunt intru totul de acord cu tine intr o chestie oarecare si stiu sigur ca nu pot sa o scot la capat in acea problema, nu incep sa-ti demonstrez ceva in care stiu sigur ca nu crezi sau cu care nu vei fi de acord. Pentru ca atunci cand incepi sa cunosti omul, gandirea lui, mai rau faci cand ii rasucesti cutitul in rana. Dar atunci cand sti ca exista portite in a discuta anumite probleme, pot sa incep a da citate, a-mi expune argumentele, etc. Adica, draga Silvestar, eu acum te cunosc cat de cat si stiu unde si cand pot intra cu tine , sa zic, in polemica. Daca as-i proceda altfel, inseamna ca eu nu-ti inteleg si iti respect obtiunea, gandirea ta de baza si ar iesi un mare tambalau nesfarsit, vorbind amandoi, daoua limbi complet diferite . Unde am ajunge? Nicaieri. Acolo, repet, unde stiu ca avem elemente comune in gandire , intru si discut pastrand acel minim bun simt, pentru a nu ne tulbura intr un fel sau altul. Suntem oameni cu toti si nu cred ca dupa o iesire dupa forum, trebuie sa avem tensiunea marita, o zi data peste cap sau mai stiu eu ce. Trebuie sa ne respectam unii pe altii, mai ales cand incepem sa ne cunoastem, felul de a gandi si alte cele. A intra si a posta tocmai pentru a enerva interlocutorul, mi se pare ceva foarte nefolositor , aratand rautatea ce zace in spatele marii credintosii .
|
Si consideri ca cineva are dreptul sa ma condamne daca eu nu cred in rai, iad sau in sfarsitul lumii? Si am adus si argumente.
De ce sa gandim negativ, de ce sa vedem numai raul cu mintile, cu imaginatia noastra? Asa distrugem lumea... Doar gandind-o/imaginand-o in cataclisme... Nu crezi ca purtandu-ne omeneste, gandind pozitiv, schimbandu-ne comportamentul, incercand sa devenim mai buni si mai toleranti, am imbunatati si starea pamentului, a universului? De ce crezi tu ca e o solutie sa ma apuc de plans ca vine sfarsitul lumii (asta imi aminteste de drobul de sare!...) si sa accept - pasiv, acest lucru ca pe un dat, fara sa lupt, fara sa vad ce e de facut ca sa nu se intample? Am mai intrebat: Care Tata isi distruge creatia? Foarte frumos spus,"care Tata isi distruge Creatia?",si apoi,intr-adevar,pasiunea pt cataclisme,pentru razboaie si crime nu este prea sanatoasa.Apoi,daca citit cu atentie Apocalipsa,veti vedea ca multe de acolo nu se mai implinesc,pentru ca asa cum ninivitenii s-au pocait la propovaduirea lui Iona,asa si lumea,se pocaieste la propovaduirea noilor prooroci,care sunt acesti oameni simpli care canta iubirea,care ne incanat cu muzica lor,cu creatiile lor de orice fel. Dragii mei,am vazut un concert,in care peste 1 mil de oameni plangeau si cantau la o melodie de dragoste,dar nu o melodie dulceaga,ci o melodie in care lumea ii spune lui Dumnezeu ca il va iubi vesnic. Aceasta este pocainta publica pe care a facut-o lumea de mult,si o face in continuare,de aceea nu va mai fii nici un Antihrist,nu vor mai fii acele grozavii proorocite daca lumea nu se pocaia. Acum,noi orotodocsii facem si noi o pocainta publica?Ii spune si noi lui Dumnezeu public pacatele noastre,ii spunem ca-l vom iubi vesnic.Noi o facem mai in ascuns,dar vrea de la noi Dumnezeu sa strigam si noi ca si protesatntii,ca si catolicii care zic inaintea Liturghiei in cor"am gresit din vina mea,din vina mea,din prea mare vina mea".Asa zic ei,protestantii plang in cor la concerte,ramane ca si noi ortodocsii sa adoptam o atitudine ca alor,adica sa ne punem cenusa in cap,public,si sa recunoastem cate grozavii am facut,cati prunci nevinovati am ucis,cat am furat,inselat,mintit,cat ma distrus creatia lui Dumnezeu,ca era sa ramanem far paduri si lacuri. Sa facem si noi ca ninivitenii,sa ne dam jos de pe tronul mandriei noastre si nu in particular,ci public,asa cum suntem noi pe acest forum,sa avem curajul sa spunem ce am gresit,sa ne facem de ras public,caci numai as ne vom mantui si noi ca neam.. Am sa va dau un exemplu de concert in care protestantii fac un fel de spovedanie publica si-i declar dragsote vesnica lui Dumnezeu http://www.youtube.com/watch?v=JFPcMlNml0s |
Draga Ilie ai auzit cumva de vorba:"In imparatia orbilor chiorul este imparat".Sau,orb pe orb,va calauzi la moarte.Sa ne fereasca bunul Dumnezeu sa ajungem orbi(duhovniceste vorbind)si sa ramanem asa.Anca eu nu stiu sa te fi suparat cu ceva dar daca da,atunci iarta-ma.Silverstar,tu nu poti sa-ti dai seama dar eu incercam sa accentuez numele Domnului mai des in constiinta ta,personal nu am nimic cu tine si ca om te respect dar ca idei si conceptii nu pot fi de acord cu tine.Si cand te gandesti ca tot ce a vrut Hristos a fost sa fie pace si iubire intre noi, ascultare si smerenie,eu nu am aceste calitati,tot ce incerc sa fac este sa-L marturisesc pe Domnul,caci acum numai cred dar sunt convins ca exista.Doamne ajuta!
|
otodox4life, nu m-ai suparat cu nimic; ba chiar dimpotriva, am apreciat ce ai scris. De aceea sper ca nici eu nu te-am suparat pe tine cu ceva. Dar daca te-am suparat, iarta-ma tu pe mine.
|
Citat:
|
Nu sunt domn,doar Hristos este Domn,sunt ce crezi tu despre mine ca sunt,ai dreptate,dar atat pot sa spun ca,cred in Dumnezeu,sunt convins ca exista.Hai sa lasam acum vorbele rele,sunt eu cum zici ca sunt,dar te rog sa numai fi suparata,daca eram elevul tau acum iti aduceam flori la catedra :)
|
Citat:
|
Vedeti asta e una din calitatile doamnei profesoare reuseste sa scoate tot cei mai bun din sufletul celui cu care discuta .... atunci se vede cine e cu adevarat crestin.....crestin ortodox...http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/6.gif
|
Iata ce spune Sf Efrem Sirul:
Insa putini vor fi atunci cei ce vor voi sa asculte si sa creada în propovaduirea Proorocilor. Iar aceasta o va face Mantuitorul ca sa-Si arate negraita Sa iubire de oameni, ca niciodata nu voieste moartea pacatosului și a necuratului, ci voieste ca toti sa se mantuiasca; ca nici în vremea aceea nu va lasa neamul omenesc fara de propovaduire, ca fara de raspuns sa fie toti la judecata. Deci, multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta[COLOR=red], vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde.[/COLOR] Si isi vor presara pamant si tarana pe capetele lor, rugandu-se noaptea si ziua, cu multa smerenie. Si li se va darui lor aceasta, de la Dumnezeul Cel Sfant, si-i va povatui pe dansii Darul Duhului Sfant in locuri hotarate, si se vor mantui[COLOR=red], fiind ascunsi in gauri si in pesteri,[/COLOR] nevazand semnele si infricosarile lui antihrist. Caci celor ce au cunostinta, cu usurinta le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti și iubesc cele pământesti, nu le va fi cunoscută venirea acestuia. Caci, cel ce de-a pururea este legat cu lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, tot nu crede, ba il si uraste pe cel ce i-ar spune despre venirea lui Antihrist. Pentru aceasta Sfintii se intaresc in credinta spre a scapa, ca toata invaluirea si grijile vietii acesteia le-au lepadat. |
Citat:
Daca iei totul in ras e normal sa nu crezi multe lucruri.. |
Citat:
Vrei sa spui ca cel ce a scris Apocalipsa este terorist? Instiga la terorism?De cine sunt manipulat? De catre Biblie? Tu iei ce iti convine tie de la Biblie si nu e normal ,cand o citesti trebuie sa crezi tot sau sa iti faci o parere buna ,sa incerci sa deslusesti tainele ei.Auzi ,suntem manipulati de Biblie.Dar in viata Mantuitorului Iisus Hristos crezi?Tocmai el spune ca va veniu a doua oara. |
Mie mi-e foarte frica. Aud din ce in ce mai des despre venirea sfarsitului lumii si am nopti in care adorm cu teama. Este adevarat ca este foarte importanta informarea, dar pe de alta parte ar trebui abordata altfel problema. Poate ceva mai calm pentru a nu speria oamenii. Frica de neiertarea pacatelor, frica de a-i pierde pe cei dragi, frica de multe lucruri. Uneori am momente in care clachez, ma blochez, in loc sa ma gandesc cum sa imi repar ce e de reparat la sufletul meu, sa iau pacatele si defectele pe rand sa le elimin, ma cuprinde frica, ma ingrozesc si nu fac nimic decat sa ma plang de starea mea de pacatos nerusinat
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Tare mi-e ca tara asta osa ajunga ca Sodoma si Gomora,de o sa se uite europenii la noi ca la Marea Moarta.Macar sa ia niste sare de aici. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:09:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.