Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   despre tatuaje, piercinguri,etc/ (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4946)

anna21 10.11.2009 21:45:46

Mai exista un thread pe aceasta tema.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6577

andreicozia 10.11.2009 22:58:47

Citat:

În prealabil postat de Razvan_Mihai (Post 180390)
Ce spune religia si biserica despre "arta tatuajelor" ? Unii isi fac tatuaje pentru a parea mai "cool", altii sunt pasionati de arta asta sau isi fac tatuaje simbolistice(religioase in general). E ceva "imoral" in asta ? Sau exista ceva scris ? ...
Multumesc

Eu de abia astept sa vad peste citiva ani babutele si mosii care umbla cu traista dupa ei pe la cozi si in tramvaie plini de tatuaje facute din tineretea lor ..."fara batrinete" pe cind se simteau nemuritori si vesnic tineri :)))

windorin 11.11.2009 10:21:05

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 180425)
Eu de abia astept sa vad peste citiva ani babutele si mosii care umbla cu traista dupa ei pe la cozi si in tramvaie plini de tatuaje facute din tineretea lor "fara batrinete" pe cind se simteau nemuritori si vesnic tineri.

Da, interesanta si comica priveliste. Nu m'am gandit pana acum. :)

melb26 11.11.2009 11:36:24

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 180425)
Eu de abia astept sa vad peste citiva ani babutele si mosii care umbla cu traista dupa ei pe la cozi si in tramvaie plini de tatuaje facute din tineretea lor ..."fara batrinete" pe cind se simteau nemuritori si vesnic tineri :)))

La fel si cu piercing-urile :40:

SpuneAdevarul 12.05.2010 18:28:26

Nu faceti Blasfemie si minciuna!!

Am citit acest post, care desi vechi mi-a atras atentia. Deci 1. Nu ma declar un crestin mai presus decat un sfant, dar stiu foarte bine Biblia, imi respect aproapele, chiar si pe dusman, incerc sa fac tot cea ce fac in comformitate cu Dumnezeu si incerc sa nu am las prada celui rau... Bun, tatuaj am si eu unul, e un pasaj dintr-un verset biblic, care mie mi-a schimbat viata adica : ,,Invinge raul prin bine"... Inainte sa cunosc acest pasaj eram un depravat, un nehotarat, nu ma interesa de familie, decat de persoana mea, de cum arat, cum sunt, ce beau, ce manc, sa beau pana nu mai pot si aici nu mint spre deosebire de posturile care vad aici cum ca daca faci tatuaj vei deveni un bautor un drogat un curvar, sa fim seriosi, adica eu il respect pe Dumnezeu pana la cer si inapoi si predic pe unde apuc despre El si fiul sau, dar cand vad astfel de minciuni aberante scrise asa numa sa denote cum ca persoana care le scrie e desteapta, ma enerveaza si in plus nu dovedeste decat fariseism. Deci asa cum am mai spus, nu un tatuaj te strica.Uite de exemplu pe mine acest verset m-a ajutat, de fiecare data cand vream sa revin la bautura, droguri sau placeri carnale, sau pur si simplu imi venea sa ma dau batut, ma uitam la acest verset.Nu zic ca disparea greutatea, dar nu uitam de ce l-am facut, si nu uitam pt cine am de luptat..
Asa ca va rog, lasati aberatiile si raspundet-ii frumos la un baiat care intreaba, cat despre Biblie, scrie clar daca ii in amintirea cuiva, sau ii o tortura facuta voit pe corp, dar eu nu zic nu sunt mare scrib sau slujitor alui Dumnezeu, eu sunt un simplu sclav alui care vrea sa faca tot cea ce face in comformitate cu el, de aceea am citit bine Biblia, si spun clar, conteaza motivul pentru care iti faci tatuajul nu aberatiile cum ca ce vei pati dupa ce il vei face...
Conteaza mai mult staruinta si hotararea de a face bine, eu mai bine stau inca si acuma cu acest tatuaj si ma rog tot timpu sa Inving Raul Prin Bine, decat sa ma gandesc ce as fi putut ajunge, daca in ziua aceea nu imi tatuam si nu imi ghidam viata dupa acel verset, cine sti pe ce cale cu adevarat gresita apucam....

Fac tot cea ce fac in incercarea de a face bine, si chiar daca e foarte greu, incerc sa inving raul prin bine ..... ,,Overcome evil with good" ......

Sa fiti binecuvantati pentru lupta voastra adevarata, nu pentru vorbele voastre de lauda propie si blasfemie, mai bine vedeti barna din ochii vostrii decat scama din ochiul celuilalt... Faceti cea ce este drept in ochii lui Deumnezeu si el va va da inapoi rasplata inzecita!!

razvan_andrei 13.05.2010 20:40:54

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 101097)
O observatie: nu cred ca trupul a fost facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Acolo se vorbeste despre suflet, daca e sa te gandesti ce inseamna chip si ce inseamna asemanare.

Este evident ca aspectul exterior nu conteaza, poate ca cineva s-a tatuat in tinerete si a ramas asa pe dinafara, intre timp pocaindu-se...

Insa mi-ai adus aminte de o alta chestiune pe care voiam sa o discut: este neaparat necesar ca barbatii sa-si lase barba? (femeile sunt excluse... :1:) Vad ca majoritatea preotilor si monahii nu se rad, doar isi tund barba; este vreo lege scrisa undeva prin Biblie? Daca este, conteaza asa mult daca eu ma rad?

Un preot mi-a spus ca monahii isi lasa barba din simplul motiv de a nu arata bine, astfel fiind dispusi la a fi ispititi intr-o masura mai mica. Eu am vazut si preoti monahi barbieriti si tunsi.
Ai dreptate, chipul si asemanarea nu se refera la aspectul fizic. Nu cred ca tatuajul este un pacat mare. Si nici piercingul. Sunt alte lucruri mult mai importante care ne pot duce pe calea cea buna, sau, din contra, pe calea cea rea.

Costin Adam 12.11.2010 09:48:14

Ziua buna!
Caut un raspuns... Dar as vrea sa il primesc de la cineva care mi-l poate furniza fara traditionalul "... pentru ca nu e bine!". Vreau sa imi fac un tatuaj, de fapt doua. Primul are portretul sotiei si fiicei mele, va fi situat pe umarul drept, iar sub el va fi unul cu o cruce pe care va scrie "For The Life Of Christ". Am mai auzit din diverse surse cum ca nu e bine sa iti tatuezi simboluri crestine, insa nimeni nu m-a convins pana acum sa n-o fac. Sunt un om cu credinta, asa m-au invatat cei mai dragi mie, si asa simt - ca e mai satisfacator sa faci bine decat sa faci rau... Ca e vorba de Buddha, Allah, Mohammed, eu nu-i cunosc... Am trait cu lumina Tatalui si a Fiului, si vreau sa fac asta in semn de multumire, pentru ca Biserica, spoveditul, sau alte practici sincer nu m-au atras foarte tare, si asta stiind ca unii din cei care predica in Casa Lui au o moralitate si o dragoste pentru ceea ce fac inferioara celei pe care o simt eu... Oricum, am sa merg la o manastire, la o biserica si la un var care este Preot, sa intreb. Dar ma intereseaza si o parere de-aici!

Multumesc, pace!

Scotsman 12.11.2010 10:37:46

Citat:

În prealabil postat de Costin Adam (Post 304714)
Ziua buna!
Caut un raspuns... Dar as vrea sa il primesc de la cineva care mi-l poate furniza fara traditionalul "... pentru ca nu e bine!". Vreau sa imi fac un tatuaj, de fapt doua. Primul are portretul sotiei si fiicei mele, va fi situat pe umarul drept, iar sub el va fi unul cu o cruce pe care va scrie "For The Life Of Christ". Am mai auzit din diverse surse cum ca nu e bine sa iti tatuezi simboluri crestine, insa nimeni nu m-a convins pana acum sa n-o fac. Sunt un om cu credinta, asa m-au invatat cei mai dragi mie, si asa simt - ca e mai satisfacator sa faci bine decat sa faci rau... Ca e vorba de Buddha, Allah, Mohammed, eu nu-i cunosc... Am trait cu lumina Tatalui si a Fiului, si vreau sa fac asta in semn de multumire, pentru ca Biserica, spoveditul, sau alte practici sincer nu m-au atras foarte tare, si asta stiind ca unii din cei care predica in Casa Lui au o moralitate si o dragoste pentru ceea ce fac inferioara celei pe care o simt eu... Oricum, am sa merg la o manastire, la o biserica si la un var care este Preot, sa intreb. Dar ma intereseaza si o parere de-aici!

Multumesc, pace!

Nu iti va folosi la nimic si in plus este o eroare sa crezi ca poti demonstra Credinta prin insemne,la origini,de provenienta tribala.Nu te va intari cu nimic,este doar un insemn pe piele,golit de semnificatie si atat.Poti avea in schimb anumite probleme medicale daca cel care ti-l face nu efectueaza o sterlizare corespunzatoare a instrumentelor.

Cel care iti scrie aceste randuri are 3 tatuaje,cate unul pe fiecare brat si unul in dreptul inimii.A fost o eroare,privind retrospectiv lucrurile.Fa ce crezi dar sincer>nu te va ajuta cu nimic.,Credinta inseamna mai mult de atat si nu se demonstreaza asa.Eu am aflat mai tarziu asta si cam asta este parerea mea.

O ultima parere:nu judeca aspru cat de tari sau de slabi sunt altii in Credinta.S-ar putea ca Cel de Sus sa te supuna si pe tine la un test si crede-ma pe cuvant,ca unul care a comis si acesta greseala,sunt sanse mari sa-l pici.Mai bine fa ce ai spus si cauta sa auzi si alte pareri inainte sa iei decizia.Aceea intentie a ta este cu adevarat inteleapta.

Cel de Sus sa fie mereu alaturi de tine.

Tobias 23.06.2016 21:36:26

nu e bine

Si eu am un tatuaj si regret acuma

oandrei888 11.07.2016 18:54:55

Despre adevărata credință creștină

Despre adevărata credință creștină, adevăratul Sabat, falsificări, manipulări, rătăciri și alte teme importante pentru creștini.
Pentru a afla cum puteți stabili adevăratele zile de Sabat, de ce trebuie să ținem Sabatele și nu duminicile sau sâmbetele după calendarul Gregorian, adevărata zi a învierii, falsa dogmă a trinității, Numele/Titlurile divine, reîncarnare, falsificări, manipulări și alte lucruri importante vă rog să-mi vizitați site-ul de internet:
https://mesajulmesagerului.wordpress.com/

Corinusha 13.10.2016 11:38:49

Eu abia acum stiu exact ce tatuaj imi voi face in scurt timp. Si nu il voi regreta. Mi-au trebuit ani buni pana sa gasesc ce anume vreau pe piele.

Copacel 13.10.2016 12:12:50

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 632444)
Eu abia acum stiu exact ce tatuaj imi voi face in scurt timp. Si nu il voi regreta. Mi-au trebuit ani buni pana sa gasesc ce anume vreau pe piele.

http://www.crestinortodox.ro/morala/...re-125034.html

AlinB 13.10.2016 15:04:05

Citat:

Sigur ca il vei regreta.
Pune bani deoparte pentru operatia cu laser, in vremurile poate nu foarte indepartatea cand ratiunea se va intoarce acasa :)

Turlington's Lower Back Tattoo Remover - Saturday Night Live
https://www.youtube.com/watch?v=vBmvfW7WOUc

"Pretty Sad" indeed :24:

Florin-Ionut 13.10.2016 23:30:38

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=33&cap=16#12

Ți-am dat inel în nas și cercei în urechi și pe cap ți-am pus o coroană minunată.

Comentarii?

ioan67 14.10.2016 00:51:53

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 632449)

Foarte bun articol!
Cu multumiri,
Doamne ajuta!
P.S. Ar mai fi niste nuante, deloc minore, dar autorul s-a tinut la cateva indicii, din binecuvantata prudenta. Despre aceste nuante, insa, ar trebui sa stie mai multe lucruri tocmai colega Corinusha, ca doar zicea ca a facut Psihologia...

ioan67 14.10.2016 00:55:47

Citat:

... ce anume vreau pe piele.

??? Formidabil!
Haine, doamna, ce sa vreti pe piele?
Haine de mamica, mai intai! Care sa bucure pe prunc, sa il ocroteasca, sa il invete cum sa fie si el cand va fi mare ca mamica....
Haine binecuvantate, iar cand e vara ce sa vreti de nu mangaierile vantului, ale apei si ale soarelui?
Au doara astea nu sunt indeajuns de bune pentru un suflet de om?

Yasmina 14.10.2016 01:25:39

Tatuajele sunt "declaratii"catre altii,catre lume ,prin care vrei sa transmiti ceva.
Trebuie sa ai o anumita personalitate narcisista sa crezi ca pe altii ii intereseaza statusurile tale ...clasic si banal; si oamenii mici trebuie sa iasa in evidenta cu ceva.
Chiar nu vad rostul tatuajelor la oamenii obisnuiti(si crestini ortodocsi mai precis).

Iorest 14.10.2016 02:36:34

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 632508)
Tatuajele sunt "declaratii"catre altii,catre lume ,prin care vrei sa transmiti ceva.
Trebuie sa ai o anumita personalitate narcisista sa crezi ca pe altii ii intereseaza statusurile tale ...clasic si banal; si oamenii mici trebuie sa iasa in evidenta cu ceva.
Chiar nu vad rostul tatuajelor la oamenii obisnuiti(si crestini ortodocsi mai precis).

Pai nu au niciun rost concret care sa nu poata fi indeplinit altfel, nici macar asazisele tatuaje comemorative care amintesc de o persoana draga, comemorarea se poate face si prin alte modalitati decat pe piele.

Eventual pot aduce hepatita si-n Romania s-au mai ales nefericiti cu ea, multi romani s-au luat dupa emisiunea aia Tattoo Ink sau cum ii zicea (de pe travel parca) si dupa fel si fel de articole care spuneau ca intepaturile cresc imunitatea sau alte bazaconii.

Ba vedete alde Velea si-au tatuat si cu greseli gramaticale de a trebuit sa-si corecteze, iar altii isi tatueaza mesaje in limbi straine de spatiul cultural in care se invart in special limbi exotice probabil pentru implinirea eului neinteles.

Articol din Pridvorul lui Laurentiu Dumitru: Piercinguri, tatuaje sau cum ca fericirea vine din alta parte.

http://laurentiudumitru.ro/blog/2007...g-uri-tatuaje/

Corinusha 14.10.2016 09:35:16

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 632449)

Nu ma incalzeste cu nimic, trust me. Nu m-a ajutat cu nimic ce am citit, ba chiar am avut impresia ca a fost scris clar de cineva care habar nu are ce, dece si cum se fac tatuajele cu adevarat.
Ah, nu neaparat "momentul" trece, pt ca "momentul" nu e neparat o despartire sau data nunii sau mi stiu eu ce (nii macar data nuntii nu dispare, chiar daca ajungi sa divortezi).

Corinusha 14.10.2016 09:41:01

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 632506)
??? Formidabil!
Haine, doamna, ce sa vreti pe piele?
Haine de mamica, mai intai! Care sa bucure pe prunc, sa il ocroteasca, sa il invete cum sa fie si el cand va fi mare ca mamica....
Haine binecuvantate, iar cand e vara ce sa vreti de nu mangaierile vantului, ale apei si ale soarelui?
Au doara astea nu sunt indeajuns de bune pentru un suflet de om?

Haine de mamaica...cum sunt alea? Nu-s haine ca orice haine? Sau aveti impresia ca daca m evenit mamica, tot trecutul meu, stilul meu personal, hainele si tot ce am fost inainte trebuie sterse, pt acum sun mma, nu mai xist altfel?
Pe langa suflet, suntem si trup. Si pt ca nu sunt calugarita i probbil nu voi fii vreodata, nu o sam imbrac in haine e bunica sau sa renunt la costumul e baie vara, la mare, doar pt, ah, sunt mamica si atat. Faptul ca sunt mama e doar o completare a ceea ce am fost si inainte. Cu siguranta nu o sa ma schimb doar pt ca am evenit mama. Nu trebuie sa arat nimanui cat de mma sunt sau nu prin aptul ca ma schmb total doar pt asta. NU. Sunt exact aceeasi femeie e dinainte sa fiu mma, cu acelasi stil, acleasi pasiuni, aceeasi personalitate si temperamen, doar ca mai implinita si cu responsabilitati mai multe. Am descoperit multe lucruri si sentimnte noi odata cu venirea fetitei pe lume, insa astea nu imi sterg persoana de dinainte, doar o completeaza.
Asa ca faptul a am evenit mama nu imi sterg din cap ideea ca vreu un tatuaj (de ani buni chiar), ca ma imbrac in vesnicii blugi, ca nu supoet fustele, rochiile sau pantalonii scurti, ca sunt colerica, ca ma enervez repede, ca urasc nedreptatea etc.

AlinB 14.10.2016 09:53:48

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 632508)

Scurt si la obiect :)

Da' sa nu uitam (si sa nu o iei ca pe un atac la persoana) femeile trec des prin crize de astea - de obicei exista un "micromanagement" la modu mai putin "permanent": o tzoala noua, o tunsoare, un coafor, un machiaj...

AlinB 14.10.2016 10:03:26

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 632514)
Nu ma incalzeste cu nimic, trust me. Nu m-a ajutat cu nimic ce am citit, ba chiar am avut impresia ca a fost scris clar de cineva care habar nu are ce, dece si cum se fac tatuajele cu adevarat.

Pai de ce nu ne luminezi tu, care e ideea, vezi ca nu putem pricepe..

AlinB 14.10.2016 10:04:41

Citat:

În prealabil postat de Corinusha;632515
Asa ca faptul a am evenit mama nu imi sterg din cap ideea ca vreu un tatuaj (de ani buni chiar), ca ma imbrac in vesnicii blugi, ca nu supoet fustele, rochiile sau pantalonii scurti, [B
ca sunt colerica, ca ma enervez repede[/b], ca urasc nedreptatea etc.

Hoho, si inca ce ai sa te schimbi la faza cu colerica, daca nu o faci tu, altcineva o sa se schimbe si nu in bine.

Corinusha 14.10.2016 11:00:11

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632524)
Hoho, si inca ce ai sa te schimbi la faza cu colerica, daca nu o faci tu, altcineva o sa se schimbe si nu in bine.

Nu Alin, nu o sa ma schimb. Temperamentul nu il poti schimba orice ai face. Poti doar sa iti cultivi rabdarea si sa investi sa nu izbucnesti oriunde, oricand. You can just choose your fights

AlinB 14.10.2016 11:05:13

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 632544)
Nu Alin, nu o sa ma schimb. Temperamentul nu il poti schimba orice ai face. Poti doar sa iti cultivi rabdarea si sa investi sa nu izbucnesti oriunde, oricand. You can just choose your fights

Da, temperamentul si orientarea sexuala :21:

Corinusha 14.10.2016 11:10:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632523)
Pai de ce nu ne luminezi tu, care e ideea, vezi ca nu putem pricepe..

Generalizarile din articol sunt degeaba; sunt doar informative; cine alege sa isi faca sau nu tatuaj o face cu un motiv. Da, tatuajele la 14-16 ani se fac din teribilism (sotul are unu, facut exact din teribilism; ii pare rau ca l-a facut la cineva care nu l-a facut cum ar fii vrut el acum - ceea ce irelvant; trebuia sa astepta pana cum daca il vroia intr-un anumit fel), insa pt partea de oameni care se tatuaeza dupa perioda teribiismului, o fac cu un motiv. Poate tatuajul respectiv simbolizeaza ceva f important pt ei, poate tatuajul respectiv ii ajuta sa nu uite niciodata un lucru rau i ii ajuta in acelasi timp sa se ierte (cunosc caz). Tatuajul clar e un simbol cu care acel om e constient ca va trai toata viata, deci o face (sau nu) in cunostinta de cauza.

Nu cred ca un tatuaj (sau mai multe) impedica un om sa fie bun sau chiar sa fie crestin.

Corinusha 14.10.2016 11:12:06

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632546)
Da, temperamentul si orientarea sexuala :21:

you got that right.

Poti sa incerci, nu zice nimeni, dar se stie la ce conluzii se ajunge cu incercarea schimbarii orientarii sexuale.

Florinvs 14.10.2016 11:12:20

In general temperamentul si caracterul unui om nu se schimba!

In privinta persoanelor care-si fac tatuaje si piercinguri , desi personal nu sunt de acord cu asa ceva si nu le inteleg de ce simt nevoia sa-si faca aceste lucruri, totusi nu le condamn si nu arunc cu pietre in ele!

In relatiile inter-umane, atata timp cat acele persoane nu au ce rau sa ne faca prin tatuaje sau piercinguri, nu avem de ce sa le condamnam!

Pentru mine, poate datorita mediului in care am crescut (printre ceferisti, muncitori, soferi de autobuz ai ITA sau IJTL, gestionari ai cooperatiei de consum pe vremea lui nea Nicu), mi se pare mai de neinteles când um om isi face tatuaje!

Insa asta nu inseamna ca un om care isi face tatuaje nu poate fi o persoana cu un comportament in societate si in familie de apreciat.

AlinB 14.10.2016 11:49:59

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 632549)
you got that right.

Poti sa incerci, nu zice nimeni, dar se stie la ce conluzii se ajunge cu incercarea schimbarii orientarii sexuale.

Asa se intampla cand te documentezi doar din "mainstream".
Uneori instinctul de turma e mai puternic chiar si decat ala de supravietuire :)

Dar ca sa revenim, nU e vorba de schimbat temperamentul in sine (desi de-a lungul vietii se poate schimba) cat caracterul din spatele lui.

Un om iute la manie poate fi iute in dragoste, pe de alta parte, poate invata si sa contemple nu doar sa actioneze, etc.

AlinB 14.10.2016 11:52:41

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 632548)
Generalizarile din articol sunt degeaba; sunt doar informative; cine alege sa isi faca sau nu tatuaj o face cu un motiv. Da, tatuajele la 14-16 ani se fac din teribilism (sotul are unu, facut exact din teribilism; ii pare rau ca l-a facut la cineva care nu l-a facut cum ar fii vrut el acum - ceea ce irelvant; trebuia sa astepta pana cum daca il vroia intr-un anumit fel), insa pt partea de oameni care se tatuaeza dupa perioda teribiismului, o fac cu un motiv. Poate tatuajul respectiv simbolizeaza ceva f important pt ei, poate tatuajul respectiv ii ajuta sa nu uite niciodata un lucru rau i ii ajuta in acelasi timp sa se ierte (cunosc caz). Tatuajul clar e un simbol cu care acel om e constient ca va trai toata viata, deci o face (sau nu) in cunostinta de cauza.

Nu cred ca un tatuaj (sau mai multe) impedica un om sa fie bun sau chiar sa fie crestin.

Motivul ala nobil in cazul tau fiind care?

Iti tatuiezi o cruce, numele copilului, sotului sau la ce capitol crezi ca ai pierderi de memorie? :)

Florinvs 14.10.2016 13:18:54

Am cunoscut o data un om care isi facusera un tatuaj pe brat- aveea vreo 50 de ani si lucrasera ca sofer pe autocar la ONT in vremea lui nea Nicu.

Asa ca om si ca vecin era un om jos palarie, foarte de treaba!

ioan67 14.10.2016 13:26:41

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 632565)

Florin, ca sa intelegi cum e cu personalitatea umana, hai sa iti povestesc ceva: am cunoscut si eu un om, ca vecin si om de lume era foarte de treaba. Dar avea o mica problema pe care nu i-a cunoscut-o nimeni vreo 40 de ani (pana a iesit la lumina totul, printr-un incident oarecare): noaptea mergea in pivnita si rupea capul unor porumbei, pe care ii crestea special pentru asta, apoi le bea sangele. Zicea ca ii face bine la sanatate.
Nu stiu daca pricepi unde bat....

P.S. Am auzit ca altii mai fac si alte lucruri in pivnita sau beci. De pilda unii dintre prietenii dvs. de trista amintire ii torturau pe cei care "sabotau economia nationala, interesele poporului" etc. In rest erau "un om jos palaria, foarte de treaba".

crincrin 14.10.2016 13:41:10

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 632501)
Comentarii?

Stai jos, 3! Citeste si mai sus si mai jos de acel verset, daca ai bunavointa, ca sa vezi "care-i subiectul in propozitie".

Comentarii?

AlinB 14.10.2016 13:52:48

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 632565)
Am cunoscut o data un om care isi facusera un tatuaj pe brat- aveea vreo 50 de ani si lucrasera ca sofer pe autocar la ONT in vremea lui nea Nicu.

La fel de bine poti spune: "Am facut o vizita in puscarie si abia daca am gasit un contabil, proaspat intrat, care nu avea nici un tatuaj".

crincrin 14.10.2016 14:03:47

Nu demult, pe cand asteptam sa dau bilet la Sf. Altar, am asistat la o intamplare. Cateva persoane asteptau sa iasa preotul sa le impartaseasca. A venit si randul unui barbat pe care parintele l-a intrebat daca vrea sa se impartaseasca. A raspus afirmativ, dupa care parintele s-a apropiat discret de el si i-a soptit ceva la ureche.
L-am vazut apoi cum si-a scos un cercelus micut pe care-l avea la o ureche.
M-a amuzat ce spirit de observatie a avut parintele, dar am inteles si ca aceste adaosuri, chiar daca sunt inofensive, nu sunt pe placul lui Hristos.
Barbatul a fost foarte ascultator, nici n-a comentat, apoi s-a impartasit cuminte. :)

De tatuaje ce sa spun... sunt hidoase!

CristianR 14.10.2016 14:10:14

Și au și dezavantajul că nu pot fi scoase la biserică...

ioan67 14.10.2016 14:55:17

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 632515)
Haine de mamaica...cum sunt alea? Nu-s haine ca orice haine? Sau aveti impresia ca daca m evenit mamica, tot trecutul meu, stilul meu personal, hainele si tot ce am fost inainte trebuie sterse, pt acum sun mma, nu mai xist altfel?
Pe langa suflet, suntem si trup. Si pt ca nu sunt calugarita i probbil nu voi fii vreodata, nu o sam imbrac in haine e bunica sau sa renunt la costumul e baie vara, la mare, doar pt, ah, sunt mamica si atat. Faptul ca sunt mama e doar o completare a ceea ce am fost si inainte. Cu siguranta nu o sa ma schimb doar pt ca am evenit mama. Nu trebuie sa arat nimanui cat de mma sunt sau nu prin aptul ca ma schmb total doar pt asta. NU. Sunt exact aceeasi femeie e dinainte sa fiu mma, cu acelasi stil, acleasi pasiuni, aceeasi personalitate si temperamen, doar ca mai implinita si cu responsabilitati mai multe. Am descoperit multe lucruri si sentimnte noi odata cu venirea fetitei pe lume, insa astea nu imi sterg persoana de dinainte, doar o completeaza.
Asa ca faptul a am evenit mama nu imi sterg din cap ideea ca vreu un tatuaj (de ani buni chiar), ca ma imbrac in vesnicii blugi, ca nu supoet fustele, rochiile sau pantalonii scurti, ca sunt colerica, ca ma enervez repede, ca urasc nedreptatea etc.

Desigur, desigur...:)
Cand apare copilul nu ne transformam prin hocus-pocus, asa este.
Si totusi, aceasta experienta are, mai ales la mamici, unele roade in planul maturizarii, al intelepciunii, al dezvoltarii afective, al echilibrului... Cum zicem noi in psihologie - e o experienta "formativa". E drept ca mai apar si decompensari, pot surveni si depresii etc. Dar pe ansamblu experienta maternala reinnoieste, aduce vigoare si multe alte roade bune. Cel putin asa e de obicei...

*
Cat priveste "hainele de mamica"...:) Evident ca nu sunt unele cu totul speciale, nu sunt in nici un caz un fel de uniforma...:)
Sunt haine care te ajuta sa iti faci cum se cuvine noul rol.
In general sunt haine care nu te impiedica: sa trebaluiesti, sa alaptezi, sa plimbi copilul, sa il speli, sa il ridici, sa il bucuri, sa il inveti...
Acuma daca tu vrei sa iti tatuezi, sa zicem, un trandafir pe umarul stang - ce sa zic, nu te va impiedica sa speli copilul sau sa il duci la doctor. Dar va trebui sa faci fata unei intrebari de bun simt pe care ti-o va pune copilul intr-o zi... De exemplu:
a) mama, de ce trandafirul tau nu inteapa?
b) de ce nu miroase ca toti trandafirii?
c) de ce nu se usuca si nici nu infloreste?
d) cum a crescut el acolo?
Sau, mai delicat: "mami, cand facem si noi o ...dulceata de trandafiri, ca prietena mea de la gradi face in fiecare an cu mamica ei..."

Acuma nu pot sa imi imaginez cum va fi daca dialogul cu pruncul daca iti tatuezi nu un trandafir ci o supernova sau un picior de fotbalist sau, mai stii, vreo cativa serpi incolaciti pe o cruce... Esti sigura ca ai pregatiti toate raspunsurile bune pentru copil? Sau te bazezi pe inspiratia de moment, pe "creativitate si spontaneitate"...

ioan67 14.10.2016 15:02:06

Pentru mai multe informatii despre "lumea tatuajelor", recomand iarasi cartea monahului sarb Arsenie - "Intre Dumnezeu si rock'nroll".
In carte sunt puse fata-verso "creatiile" pictorului Ghera Dusan (un sir de artisti tatuati din cap pana-n picioare) si cateva icoane ortodoxe.
Pentru fiecare dintre tatuatii lui Ghera (mare artist si creator de marca in lumea razvratitilor), autorul cartii ofera si biografia fiecaruia, pe scurt. Intamplator sau nu, toate "plantele lui Ghera" au un drum de viata asemanator: se bucura de "viata" (sunt "liberi"), cunosc gloria, au cateva momente de cumpana (pe care nu le fructifica, ci le ignora sau le interpreteaza in batjocura), incep sa decada, sunt parasiti, mor in mizerie si suferinta atroce. Nespovediti, neimpartasiti...
Doamne fereste!

Iorest 14.10.2016 15:08:17

Pana la urma cati sfinti au fost tatuati si daca exista cati s-au tatuat din voia lor si nu regreta asta ?

AlinB 14.10.2016 16:28:19

Bre, dar cati sfinti au fost IT -isti daca e sa o luam asa? :))

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:20:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.