Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4976)

AndruscaCIM 24.05.2010 21:48:58

Postez mesajul aici...de la subiectul Papalitatea ;D

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252328)
Hristos ne invata ca e tare greu de facut diferenta.
Si ne-a mai spus ca o vor face ingerii la seceris.

Dar Sfanta Scriptura ne sfatuieste sa ne ferim de proorocii mincinosi!

Ei, acum as vrea sa imi spui si mie care e proorocul/profetul/preotul care a fondat Biserica Ortodoxa?...trebuie sa fie automat numai unul, dupa pattern-ul cultelor NP; deci care e numele sau, cand a trait, si in ce secol, cand a fost indepartat din celalalt cult, din care nu a mai pastrat nimic, cu ce interpretare a venit, si in ce loc s-a intamplat acest eveniment?
Citat:

Daca tu esti grau si eu neghina sau e invers sau e altfel, astazi doar Dumnezeu stie.
O vom sti si noi oamenii, doar ca ceva mai tarziu...

Daca al tau cult e neghina? E neghina stufoasa rau...si spre dezamagirea ta, e simplu de vazut acest lucru!

Eu pot fi neghina din lanul de grau, adica Biserica Ortodoxa...deci cam altfel se pune problema.:16:
Citat:

P.S. Stiu ca sunt off-topic si ma opresc aici. Subiectul e altul si nu vreau sa-l deturnez. Am intevenit doar in urma unei sageti indreptate spre „sectari”.

Sageata e indreptata de voi, catre voi...dar daca nu vreti sa primiti, si sa intelegeti sfaturile noastre de a o indeparta, asta e!

penticostalulmantuibil 25.05.2010 10:24:55

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 252266)
domnule penticostal primesti de la mine o jumatate de bila alba deoarece nu ti-e marturia deplina.

Spun un „multumesc” cu o jumatate de gura, domnule Gibilan.

V-am pus o intrebare la postarea #73. Nu ati vazut-o, evitati raspunsul sau nu il cunoasteti :7:

gibilan 25.05.2010 12:25:46

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252449)
Spun un „multumesc” cu o jumatate de gura, domnule Gibilan.

V-am pus o intrebare la postarea #73. Nu ati vazut-o, evitati raspunsul sau nu il cunoasteti :7:

sa ma iertati domnule penti eu sunt de la tara si acum datorita faptului caci soarele isi arata razele binecuvintarea Domnului pt. noi.datorita faptului ca pina acuma a plouat mult am avut mai mult timp pentru excelenta voastra de acuma va rog insistent sa ma intelegeti e foarte mult de lucru pe afara[ne,napadesc buruienile cimpului cit si cele ale ortodoxiei].vreau sa ma lupt cu sapa cea de fier impotriva celor ale cimpului si in tinpul sau ragazul care il am si [acuma]ora12dau slava lui Dumnezeu si raspund cu sapa duhului "celorlante buruieni".
RASPUNS LA INTREBARE:din cauza ca avem nadejdia mintuiri,eu am speranta caci Arbitrul Nostru Suprem ne va da din multa Sa iubire de oameni dreptul ca sa devenim fii Domniei Sale.uneori primim cartonase :galbene;rosii,pe masura comportamentului nostru dar primim si verzi pe cararea care duce la cer.merindea cea duhovniceasca,care ne intareste sa putem parcurge acest drum.

penticostalulmantuibil 25.05.2010 12:41:52

Sa-ti dea Domnul spor la lucru frate si roade imbelsugate!

gibilan 25.05.2010 12:56:11

e rindul meu sa intreb:spune-mi concret continuitatea apostolica,care s-a facut prin ungere si prin punere-a miinilor de catre apostoli in persoana, la penti.sau primul penticastal exceptind carol perham de acum130 de ani.hai te rog uimeste-ma!!!.

gibilan 25.05.2010 13:00:31

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252495)
Sa-ti dea Domnul spor la lucru frate si roade imbelsugate!

felicitarile mele am vaga banuiala ca de data aceasta e prima data cind vorbesti corect de cind umilinta mea te cunoaste.multumesc multDomnul sa aiba mila de tine PACE.

AndruscaCIM 25.05.2010 14:41:46

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 252491)
sa ma iertati domnule penti eu sunt de la tara si acum datorita faptului caci soarele isi arata razele binecuvintarea Domnului pt. noi.datorita faptului ca pina acuma a plouat mult am avut mai mult timp pentru excelenta voastra de acuma va rog insistent sa ma intelegeti e foarte mult de lucru pe afara[ne,napadesc buruienile cimpului cit si cele ale ortodoxiei].vreau sa ma lupt cu sapa cea de fier impotriva celor ale cimpului si in tinpul sau ragazul care il am si [acuma]ora12dau slava lui Dumnezeu si raspund cu sapa duhului "celorlante buruieni".

RASPUNS LA INTREBARE:din cauza ca avem nadejdia mintuiri,eu am speranta caci Arbitrul Nostru Suprem ne va da din multa Sa iubire de oameni dreptul ca sa devenim fii Domniei Sale.uneori primim cartonase :galbene;rosii,pe masura comportamentului nostru dar primim si verzi pe cararea care duce la cer.merindea cea duhovniceasca,care ne intareste sa putem parcurge acest drum.

Sa-ti ajute Dumnezeu! Gandesti frumos, si sanatos...bravo!

P.S. Si ai si talent criitoricesc...:1:

penticostalulmantuibil 26.05.2010 09:16:15

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252344)
Ei, acum as vrea sa imi spui si mie care e proorocul/profetul/preotul care a fondat Biserica Ortodoxa?...trebuie sa fie automat numai unul, dupa pattern-ul cultelor NP; deci care e numele sau...

Mihail Cerularie
Citat:

cand a trait, si in ce secol

1000 - 1059 D.H.
Citat:

cand a fost indepartat din celalalt cult

La 16 iulie 1054
Citat:

din care nu a mai pastrat nimic

Acuma, de ce incurci borcanele :15:
Ce vrei sa spui ca Parham nu a mai pastrat nimic? A pastrat 99%.
Citat:

cu ce interpretare a venit,

1. A invatat pe altii erorile simonienilor, valesilor, arienilor, donatiștilor, nicolaiților, severenilor, pnevmatomahilor sau teomahilor,
2. A tăiat din simbol purcedarea Sfântului Duh și de la Fiul
3. A venit cu interpretarea ca el are autoritate primațială independentă, peste tot Orientul...
Citat:

in ce loc s-a intamplat acest eveniment?

Constantinopole, Biserica Sfintei Intelepciuni (mama mia ce frumoasa e!!!)

dani2004 26.05.2010 09:45:08

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252826)
Mihail Cerularie

1000 - 1059 D.H.

La 16 iulie 1054

1. A invatat pe altii erorile simonienilor, valesilor, arienilor, donatiștilor, nicolaiților, severenilor, pnevmatomahilor sau teomahilor,
3. A venit cu interpretarea ca el are autoritate primațială independentă, peste tot Orientul...

Asa ai invatat la cursurile de protestantism?

penticostalulmantuibil 26.05.2010 09:48:01

Iham....:3:

Tia 27.05.2010 15:02:37

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252835)
Iham....:3:

Nu vreau sa te dezamagesc, dar cred ca ar trebui sa iti revizuiesti cunostintele in materie de "istoria BO de la origini pana in prezent":3:
La 1054 a avut loc Marea Schisma, dar daca vei merge pe "firul apei" vei vedea ca cei care s-au rupt de Biserica Mama si au "creat " tot felul de erezii este Biserica Catolica. cea ortodoxa a ramas cu aceleasi dogme lasate de Apostoli, atat inainte de 1054 cat si dupa
Doamne Ajuta

AndruscaCIM 27.05.2010 19:51:57

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252826)
Mihail Cerularie

1000 - 1059 D.H.

La 16 iulie 1054

Ne poti posta Simbolul Credintei asa cum era el pana in sec. 8, atat in Biserica Ortodoxa, cat si in cea Catolica? Sper sa binevoiesti si sa citesti aceste lucruri totusi....:46:pentru ca e pacat sa nu cercetezi, si iti placa sa traiesti asa, cu lumini neclare...fara nicio problema!

Cunosti contextul in care a aparut acest adaos in Biserica Catolica?

De ce Papa Leon al III lea a pastrat Simbolul Credintei ( stii ce inseamna a pastra ceva,...fara a adauga o schimbare care nu era?:71:), scriindu-l pe tablite de argint...si specificand ca asa trebuie sa ramana, el pastrand credinta ortodoxa? Papa...doooh, stii cine e pentru Biserica Catolica, nu? Deci de ce scrisese el versiunea care exista, si nu cea modificata?

Cand s-a introdus adaosul Filioque in Biserica Catolica?

Biserica Ortodoxa la Marea Schisma a modificat ceva, sau a pastrat ceva?:4:

Daca pana in 1054 exista Biserica Primara, si dupa 1054...o bucata a fost inselata; care dintre ele a refuzat inselarea, si erezia... si care a a introdus-o?

Of of of...imi pare rau ca nu iti place Istoria, dar e necesara pentru a nu da raspunsuri in bascalie, raspunsuri care vin parca din partea unui elev...care vrea 2, si nu tinteste nici macar la un 5 " tinta...." stii tu cui!

AndruscaCIM 27.05.2010 19:58:58

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 253591)
Nu vreau sa te dezamagesc, dar cred ca ar trebui sa iti revizuiesti cunostintele in materie de "istoria BO de la origini pana in prezent":3:
La 1054 a avut loc Marea Schisma, dar daca vei merge pe "firul apei" vei vedea ca cei care s-au rupt de Biserica Mama si au "creat " tot felul de erezii este Biserica Catolica. cea ortodoxa a ramas cu aceleasi dogme lasate de Apostoli, atat inainte de 1054 cat si dupa
Doamne Ajuta

Penticostalulmanutibil nu merge pe "firul apei", pentru ca el e blocat sub un "pietroi", si ii este frica sa renunte la "lumina neclara" care il inconjoara, dar care ii ofera siguranta pentru ca s-a obisnuit cu ea, si refuza sa ajunga la mal!

Cred ca totusi e bine ca sta acolo, sub pietroi... si nu se lasa dus de curent spre cultele care s-au desprins din cultul penticostal, vreo 5 la numar...deci sa zicem ca e mai bine sa stea acolo macar, decat sa avanseaza in mal, insa e foarte trist ca nu vede malul deloc!:71::2:

penticostalulmantuibil 28.05.2010 01:12:14

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 253591)
Doamne Ajuta

Hai sa incerc o revizuire sa vedem ce iese:

De-a lungul celor 2000 de ani de existență creștină, numai credința ortodoxă și-a păstrat neschimbată Predania Sfinților Părinți, precum și Dogmele Bisericii. Sfintele Taine necesare mântuirii sufletelor noastre, ce au fost transmise de Mântuitorul nostru Iisus Hristos sfinților Săi apostoli, se află păstrate și se transmit prin episcopii din Biserica Ortodoxă, singura care se conduce după cele 7 Sinoade Ecumenice din primele secole creștine, păstrând neschimbate scrierile și învățăturile Sfinților Părinți, ținând slujbele rânduite încă din acele veacuri. Numai Biserica Ortodoxă a biruit veacurile neatinsă, nepătată și neîntinată, dăruind lumii sfinți, sfințenie și sfinte moaște, ea fiind singura ce va duce luptă împotriva "bisericilor" ce vor încerca să o uzurpe prin otrava ecumenismului mondial.

Drept aceea doar credincioșii ortodocși, mărturisesc despre Biserică în Crez ca fiind: "Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească". Precum un singur crez este, tot așa este doar o singură Biserică al cărei cap este Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Nu pomenim în crez mai multe biserici, hristoși sau botezuri pentru că avem - ca și Sfinții Apostoli - un Domn, o Credință, un Botez - cel ortodox. Toată învățătura și predania dreptei Bisericii viază și se mărturisește în Crezul Ortodox, crez pe care nimeni, dintre cei care aparțin altor "credințe", nu se-ncumetă să-l rostească.

Biserica este Una Ortodoxă și Unul Sfânt este Capul ei, și nimeni, niciodată, nu va putea alcătui o altă "Biserică" decât cea lăsată de Hristos, Sfinților Părinți. Aceste chemări la "unitate în diversitate" oferite de ecumenism, ascund sub chipul faptei bune, depărtarea creștinului ortodox nu numai de Crezul Ortodox, ci de toate Dogmele si Canoanele Bisericii Ortodoxe și de rânduielile Sfinților Părinți. Creștinii ortodocși, fără dreptarul viețuirii Sfinților nu vor putea ajunge în Împărăția Cerurilor spre a se împărtăși din aceeași odihnă cu Sfinții.

Iar catolicii înșelați de papă sa se rupa de Biserica- Mama in 1054 se se găsesc acum în întunericul necredinței si nu se pot uni dogmatic și canonic cu Biserica Ortodoxă binecuvântată de Mântuitorul nostru Iisus Hristos atâta timp cât nu renunță la toate ereziile lor (Filioque, infailibilitate, primat papal, harul creat, purgatoriul, imaculata concepțiune, slujirea cu azimă, botezul prin stropire etc.) și primesc botezul ortodox hotărât de Sfinții Părinți.

Diavolii de sectari insa, orice ar face tot in Iad vor ajunge
.

Deci CĂUTAȚI ADEVĂRUL, ȘI AFLÂNDU-L, VEȚI FI LIBERI ! ADEVĂRUL LUI HRISTOS ESTE NUMAI ÎN BISERICA ORTODOXĂ !

gibilan 28.05.2010 09:02:42

domnule penticostag teolog pe la noi ploua, ai vreme sa raspunzi la intrebare?sau ti-ai luat catalige si treci neobservat peste ia?

penticostalulmantuibil 28.05.2010 23:48:01

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 252497)
e rindul meu sa intreb:spune-mi concret continuitatea apostolica,care s-a facut prin ungere si prin punere-a miinilor de catre apostoli in persoana, la penti.sau primul penticastal exceptind carol perham de acum130 de ani.hai te rog uimeste-ma!!!.

Continuitatea apostolica este este un cal de bataie domnule Gibilan.
Nu este decat un argument in plus in teoria: „Noi suntem cei mai tari din parcare!”

In rest nimic. Ce vrei sa-mi spui ca daca Anglicanii sau catolicii au „succesiune apostolica” are aceasta vreo valoare?

Oricum s-ar pune problema cu „succesiunea apostolica” pisica tot in picioare cade: doar la ortodocsi e valabila.

P.S. Iar ca sa te uimesc nu spun decat ca toti apostolii au fost penticostali: au fost Botezati cu Duhul Sfant, le-au placut sa studieze Scripturile, au trait o viata curata, au facut evanghelizare si l-au asteptat pe Iisus sa revina.

penticostalulmantuibil 29.05.2010 00:23:35

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 253700)
Penticostalulmanutibil nu merge pe "firul apei", pentru ca el e blocat sub un "pietroi", si ii este frica sa renunte la "lumina neclara" care il inconjoara, dar care ii ofera siguranta pentru ca s-a obisnuit cu ea, si refuza sa ajunga la mal!

Cred ca totusi e bine ca sta acolo, sub pietroi... si nu se lasa dus de curent spre cultele care s-au desprins din cultul penticostal, vreo 5 la numar...deci sa zicem ca e mai bine sa stea acolo macar, decat sa avanseaza in mal, insa e foarte trist ca nu vede malul deloc!:71::2:

Putinele momente din viata mea cand intr-adevar sunt uluit, confuz si intr-o desavarsita neclaritate luminoasa, apar atunci cand iti citesc postarile. Pai cum sa vreau „sa avanseaza in mal” cand, de fapt eu inainteaza spre izvoare?

P.S. In opinia ta de profesor de religie ce nota crezi ca merita postarea #94? Nota 2, 5, 10?

mihele_m 29.05.2010 00:45:38

Care este adevarul despre vorbirea in limbi?

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 101750)
Din cate inteleg eu de la Parinti, vorbirea in limbi inseamna altceva. Inseamna ca cel care are acest dar vorbeste in limba lui materna, iar ascultatorii, cu alte limbi materne, il aud ca si cum ar vorbi in limba lor materna. De exemplu cineva vorbeste in greaca unui german care nu stie greaca, iar germanul il aude in germana. Ii raspunde tot in germana, iar persoana cu dar il aude in greaca.

"Vorbirea in limbi" de la penticostali este o inselare.

Bogdan.

Da asa este vorbirea in limbi ,este exat ceia ce ai explicat Bogdan ,si aceasta nu o poate face orsicine numai cei cu un har special dat de Dumnezeu.Am citit intru-nul din volumele dedicate Parintelui Cleopa ,si Scria parintele Ioanichie Balan ,ca sa intimplat ca parintele Cleopa sa primeasca o vizita de la Muntele Atos si-si faceau probleme ,ca nu au translator . Si parintele Cleopa le-a zis sa nu-si faca griji ca Dumnezeu le va rindui pe toate ,si asa a fost parintele venit de pe muntele Athos vorbea in limba Elena (Greaca ) si parintele Cleopa in limba Romana si sa-u inteles unul pe celalalt de minune . deci asta este vorbirea in limbi.Este un dar si un har de la Dumnezeu dar acest dar nu-l dobindeste orsicine trebuie sa ai credinta si ascultare desavirsita pentru Dumnezeiu .

mihele_m 29.05.2010 00:54:40

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 253821)
Hai sa incerc o revizuire sa vedem ce iese:

De-a lungul celor 2000 de ani de existență creștină, numai credința ortodoxă și-a păstrat neschimbată Predania Sfinților Părinți, precum și Dogmele Bisericii. Sfintele Taine necesare mântuirii sufletelor noastre, ce au fost transmise de Mântuitorul nostru Iisus Hristos sfinților Săi apostoli, se află păstrate și se transmit prin episcopii din Biserica Ortodoxă, singura care se conduce după cele 7 Sinoade Ecumenice din primele secole creștine, păstrând neschimbate scrierile și învățăturile Sfinților Părinți, ținând slujbele rânduite încă din acele veacuri. Numai Biserica Ortodoxă a biruit veacurile neatinsă, nepătată și neîntinată, dăruind lumii sfinți, sfințenie și sfinte moaște, ea fiind singura ce va duce luptă împotriva "bisericilor" ce vor încerca să o uzurpe prin otrava ecumenismului mondial.

Drept aceea doar credincioșii ortodocși, mărturisesc despre Biserică în Crez ca fiind: "Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească". Precum un singur crez este, tot așa este doar o singură Biserică al cărei cap este Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Nu pomenim în crez mai multe biserici, hristoși sau botezuri pentru că avem - ca și Sfinții Apostoli - un Domn, o Credință, un Botez - cel ortodox. Toată învățătura și predania dreptei Bisericii viază și se mărturisește în Crezul Ortodox, crez pe care nimeni, dintre cei care aparțin altor "credințe", nu se-ncumetă să-l rostească.

Biserica este Una Ortodoxă și Unul Sfânt este Capul ei, și nimeni, niciodată, nu va putea alcătui o altă "Biserică" decât cea lăsată de Hristos, Sfinților Părinți. Aceste chemări la "unitate în diversitate" oferite de ecumenism, ascund sub chipul faptei bune, depărtarea creștinului ortodox nu numai de Crezul Ortodox, ci de toate Dogmele si Canoanele Bisericii Ortodoxe și de rânduielile Sfinților Părinți. Creștinii ortodocși, fără dreptarul viețuirii Sfinților nu vor putea ajunge în Împărăția Cerurilor spre a se împărtăși din aceeași odihnă cu Sfinții.

Iar catolicii înșelați de papă sa se rupa de Biserica- Mama in 1054 se se găsesc acum în întunericul necredinței si nu se pot uni dogmatic și canonic cu Biserica Ortodoxă binecuvântată de Mântuitorul nostru Iisus Hristos atâta timp cât nu renunță la toate ereziile lor (Filioque, infailibilitate, primat papal, harul creat, purgatoriul, imaculata concepțiune, slujirea cu azimă, botezul prin stropire etc.) și primesc botezul ortodox hotărât de Sfinții Părinți.

Diavolii de sectari insa, orice ar face tot in Iad vor ajunge
.

Deci CĂUTAȚI ADEVĂRUL, ȘI AFLÂNDU-L, VEȚI FI LIBERI ! ADEVĂRUL LUI HRISTOS ESTE NUMAI ÎN BISERICA ORTODOXĂ !

Nu cred ca suntem demni noi sa judecam pe cineva ,dar cu certitudine Dumnezeu este unic nu avem mai multi si ca atare se si spune "NU religia ta te va mintuii ci credinta " Sunt ORTODOXA din mosi stramosi si nu cred ca am sa-mi pot schimba vredata religia ,dar nici nu-mi permit sa judec. NU judeca ca sa nu fii judecat .

AndruscaCIM 29.05.2010 02:04:47

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 254179)
Putinele momente din viata mea cand intr-adevar sunt uluit, confuz si intr-o desavarsita neclaritate luminoasa, apar atunci cand iti citesc postarile. Pai cum sa vreau „sa avanseaza in mal” cand, de fapt eu inainteaza spre izvoare?

P.S. In opinia ta de profesor de religie ce nota crezi ca merita postarea #94? Nota 2, 5, 10?

:3: Ca profesor de religie imi dau 9,30 ( iar pentru greseala strecurata in urma unei reformulari..dar care tot greseala e clar, 5)...insa tu tot 2 ai la Istoria Crestinismului, chiar daca eviti raspunsurile, si de asemenea si studiul.

La ce concluzii ai mai ajuns, stand sub " pietroi"?

Te-ai mai luminat in legatura cu interpretarea versetului care iti da batai de cap, sau cu Simbolul Credintei asa cum a fost el pana la adaosul Filioque, si asa cum l-a scris si Papa Leon al III lea, sau tot nu?:3:

AndruscaCIM 29.05.2010 02:13:52

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 254158)
Nu este decat un argument in plus in teoria: „Noi suntem cei mai tari din parcare!”

In rest nimic. Ce vrei sa-mi spui ca daca Anglicanii sau catolicii au „succesiune apostolica” are aceasta vreo valoare?

Oricum s-ar pune problema cu „succesiunea apostolica” pisica tot in picioare cade: doar la ortodocsi e valabila.

P.S. Iar ca sa te uimesc nu spun decat ca toti apostolii au fost penticostali: au fost Botezati cu Duhul Sfant, le-au placut sa studieze Scripturile, au trait o viata curata, au facut evanghelizare si l-au asteptat pe Iisus sa revina.

Nu aveti nicio urma de indoiala asupra inlaturarii lui Parham din cultul in care predica, pana sa primeasca darul?

Acum am inteles ca inlaturati si voi pe cei mai ciudati, dar oare Parham cum a fost privit la vremea respectiva?

gibilan 29.05.2010 10:24:36

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 254158)

domnule penticostag dupa cite vad eu mai si schimbi pietroiul daruit de andrusca pentru care nici nu i-ai multumit poate nu e chear convenabil dar e un pietroi si cred eu destul de consistent,mai sari si la alti pietroi in dorinta asa cum spuneai ca vrei sa inaintezi spre isvoare dar suvoiul e prea mare si de-abea daca iti revii din cind in cind la acel minunat "dar" apoi cum sa mai si inaintezi.continuitatea apostolica este o mostenire lasata de apostoli primelor biserici crestine,biserica Smirnei[rasarit]primul episcop Policarp hirotonit de Ioan iar in biserica apuseana Clement hirotonit de Petru.oare daca iti ramine o mostenire de la cineva si nu poti sa demonstrezi prin acte doar verbal oare nu e nevoie de pietroi?asa ca lasa pisicile sa faca ce stiu mai bine nu le mai arunca, ca le pica penele.tu nu ai nici o[mostenire]temelie pe ceia ce spui fiind,doar vorbe aruncate in vint te stergi pe miini cu o punga de plastic.datorita faptului ca esti si pescar dar nu de oameni tine-te de pietroi sanatos a plouat la munte si apostolii texani duhnind a bourbon whiskey amestecat cu,cai si praf de pusca nu te pot ajuta au probleme cu viitura si ei.tine-te bine valul vine.

AndruscaCIM 29.05.2010 18:05:00

Ce cred penticostalii despre aceste nume importante, legate de penticostalism: Jack Coe, Oral Roberts, A.A. Allen, William J. Seymour, si William Marrion Branham?

De ce folositi ca argument impotriva inselarii de la cel rau, faptul ca cineva crezand in Biblie, si fiind religios...nu o poate lua razna: ".[82] This is based on his comment that "God wrote three Bibles".[83] He said these were the zodiac (see mazzaroth), the great pyramid and the Holy Bible. He believed the first two pre-dated any written Scripture, and they are not meant for Christians today.[84]Branham was strongly opposed to astrological horoscopes and said fortune telling was of the devil. [85].......?

Sursa:http://en.wikipedia.org/wiki/William_M._Branham

penticostalulmantuibil 29.05.2010 18:28:40

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 254203)
Nu aveti nicio urma de indoiala asupra inlaturarii lui Parham din cultul in care predica, pana sa primeasca darul?

Acum am inteles ca inlaturati si voi pe cei mai ciudati, dar oare Parham cum a fost privit la vremea respectiva?

Si Mihail Cerularie a fost exclus din cultul in care predica :))

La fel ca ierarhul mai sus amintit. Unii au fost de partea lui, altii (cei care l-au anatemizat) impotriva.

P.S. La sugestia lui artistului care se ascunde in spatele pseudonimului „gibilan” vreau sa-ti multumesc pentru pietroaiele sub care mi-ai permis sa ma ascund.

penticostalulmantuibil 29.05.2010 18:43:23

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 254319)
Ce cred penticostalii despre aceste nume importante, legate de penticostalism: Jack Coe, Oral Roberts, A.A. Allen, William J. Seymour, si William Marrion Branham ?

Sunt controversati. Unii din pricina teologiei lor precum Branham (eu cred ca tipul a propovaduit doctrine false), altii, precum Oral Roberts din pricina metodelor de a stange fonduri (pe asta il simpatizez macar ca nu sunt adeptul lui prosperity gospel).

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 254319)
De ce folositi ca argument impotriva inselarii de la cel rau, faptul ca cineva crezand in Biblie, si fiind religios...nu o poate lua razna

Intrebarea ta este gresit formulata.
Noi credem ca o „multime de oameni religiosi vor merge in iad cu Biblia sub brat”, ca sa citez un clasic.

Nu o poate lua razna un crestin sincer caruia Dumnezeu ii vorbeste prin Biblie.

penticostalulmantuibil 29.05.2010 19:07:18

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 254224)
datorita faptului ca esti si pescar dar nu de oameni...

Cum sa nu fiu pescar de oameni? Normal ca sunt.
Asta e scopul meu principal in aceasta viata.

Cand vii la Constanta mergem la amandoua tipurile de pescuit.
Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 254224)
apostolii texani duhnind a bourbon whiskey amestecat cu,cai si praf de pusca nu te pot ajuta au probleme cu viitura...

Stii ca ziceai tu ca grecii sunt fratii tai fff. apropiati...

Oridecate ori ma enervezi amintind ceva de americani imi vine in minte versul lui Eminescu: „bulgaroi cu ceafa groasa, grecotei cu nas subtire”. Si e ca un balsam pe rana...

P.S. Eminescu spune mai multe chestii despre tine in context dar mi-a fost rusine sa le pun pe forum :9: :78:

georgeval 29.05.2010 19:39:35

De unde exista garantia /certitudinea ca fratele care a ajuns sa vorbeasca in limbi este purtat de Duhul? Cine intelege aceasta limba? Mi se pare multa subiectivitate. Raman la parerea ca aceasta harisma a fost valabila pentru perioada apostolica.

Doriana 29.05.2010 19:47:54

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 254341)
Mi se pare multa subiectivitate. Raman la parerea ca aceasta harisma a fost valabila pentru perioada apostolica.

Optica ta e ciudata. Ceva de genul: "pentru ca nu stiu cum sa deosebesc adevarul de fals declar ca nu exista" . :22:

georgeval 29.05.2010 19:54:07

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 254344)
Optica ta e ciudata. Ceva de genul: "pentru ca nu stiu cum sa deosebesc adevarul de fals declar ca nu exista" . :22:

Nu cred ca este o optica falsa. Din discutiile purtate cu foarte multi penticostali nu s-a ajuns la un crtireriu concret. Lucrarea Duhului este de a ne aduce la o unire in rugaciune, aceasta forma mi se pare o forma de individualism- care are la baza conceptia despre revelatie deschisa.

penticostalulmantuibil 29.05.2010 20:04:50

Citat:

De unde exista garantia /certitudinea ca fratele care a ajuns sa vorbeasca in limbi este purtat de Duhul?

Nu exista garantia ca este purtat de Duhul, putem avea doar certitudinea ca a fost Botezat cu Duhul Sfant.

Asa au procedat Sfintii Apostoli. In Biblie, de fiecare data cand cineva vorbea in limbi, Apostolii considerau ca respectivul primise Botezul cu Duhul Sfant. Fapte 10: 46,47

Insa a fi purtat de Duhul, a umbla in Duhul, este mult mai greu decat a primi Botezul cu Duhul Sfant.

Citat:

Cine intelege aceasta limba?

Cand cel care vorbeste in limbi se inchina laudandu-L pe Dumnezeu, Dumnezeu intelege.

Cand cel care vorbeste in limbi se adreseaza oamenilor oamenii inteleg.

Citat:

Raman la parerea ca aceasta harisma a fost valabila pentru perioada apostolica.

Este dreptul dumneavoastra, desigur.
Scriptura insa nu sustine in mod clar pozitia dumneavoastra iar in Istoria Bisericii au fost sfinti care au manifestat aceasta harisma.

gpalama 29.05.2010 20:33:44

Treaba e ca in Ortodoxie avem si garantie ca Botezul savarsit este facut in Duhul Sfant.

Tocmai asta este argumentul fundamental al Ortodoxiei, in raport cu orice alta confesiune.

Noi avem oameni mari, care urmeaza pe Hristos, pe Apostoli, Scriptura si care ajung sa fie asemenea Apostolilor, adica in discutie directa cu Persoana Duhului Sfant, care le vorbeste, Ii lumineaza si le arata tot Adevarul.

Penticostalii, adventistii, baptistii si toate sectele nu au marturie de la Dumnezeu ca ei au dreptate. Biblia nu poate vorbi pentru ei ca au inteles corect cuvintele lui Dumnezeu.

Dar noi avem sfinti mari, precum Sfantul Serafim din Sarov, Sfantul Siluan Atonitul, Sfantul Simeon Noul Teolog, alaturi de foarte multi altii, care sunt intocmai cu Apostolii, adica se aflau in cuvantul Mantuitorului care spune ca Duhul Sfant se va salaslui in ei.

Iar Sfantul Siluan Atonitul spune ca oamenii desvarasiti nu mai vorbesc nimic de la ei, ci Duhul Sfant vorbeste prin ei.

ORTODOXIA are certitudinea ca botezul Ortodox poate duce la desavarsire, prin acesti oameni, care au primit de la Dumnezeu har, s-au sfintit si mai mult, sunt desavarsiti si Insusi Dumnezeu locuieste in ei si vorbeste prin ei.

Ortodoxia are certitudinea adevarului prin Duhul Sfant care salasluieste in acesti crestini Apostoli si Sfinti.

Oricine in afara Ortodoxiei nu poate arata cu degetul spre oameni mari, crestini adevarati. De aceea Ortodoxia spune ca nimic in afara Ortodoxiei nu se mantuieste si nu are cale de mantuire deoarece nu face dovada prezentei Duhului Sfant, prin oameni mari, asemenea Apostolilor.

gpalama 29.05.2010 20:37:19

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 254352)
Nu exista garantia ca este purtat de Duhul, putem avea doar certitudinea ca a fost Botezat cu Duhul Sfant.

Insa a fi purtat de Duhul, a umbla in Duhul, este mult mai greu decat a primi Botezul cu Duhul Sfant.

care au manifestat aceasta harisma.

Prietene Penticostal, te rog enumera trei oameni din confesiunea ta, care sunt asemenea Apostolilor, cu daruri mari, adica proorociri care sa se fi implinit, daruri ale vindecarii, facere de minuni.

Eu pot imediat sa fac o lista uriasa: Sf. Serafim de Sarov, Sf. Paisie Aghioritul, Sf. Ioan Maximovici. Acestia sunt toti relativ contemporani si pot fi verificati TOTI prin proorocirile lor, prin facerile de minuni, prin vindecarile facute de ei.

gpalama 29.05.2010 21:01:37

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 254361)
Prietene Penticostal, te rog enumera trei oameni din confesiunea ta, care sunt asemenea Apostolilor, cu daruri mari, adica proorociri care sa se fi implinit, daruri ale vindecarii, facere de minuni.

Eu pot imediat sa fac o lista uriasa: Sf. Serafim de Sarov, Sf. Paisie Aghioritul, Sf. Ioan Maximovici. Acestia sunt toti relativ contemporani si pot fi verificati TOTI prin proorocirile lor, prin facerile de minuni, prin vindecarile facute de ei.

Am enumerat doar 3, dar daca vrei iti pot da o lista cu toti oamenii nostri mari, timp de 2000 de ani care au avut desavarsit aceste daruri.

Banuiesc ca tu nu poti spune ca timp de 2000 de ani comunitatea penticostala a avut crestini adevarati, cunoscuti prin faptele lor bune, de sfintenie mare, desavarsiti, dupa cuvantul Scripturii?

Iar daca acestia sunt sfinti si desavarsiti - da-mi te rog o lista si cu 3 oameni DESAVARSITI, dupa cuvantul Mantuitorului, vino dupa Mine ca sa fii desavarsit - adica la fel cu Hristos.

Doriana 29.05.2010 21:14:43

Palma, de fapt care e problema ta? Te-ai trezit dupa somnul de pranz suparat pe penticostali? :21: Nu ai si tu ceva serios de facut decat sa-ti arati muschii spirituali si sa te iei de unul si altul??

gpalama 29.05.2010 21:20:24

Ai o strategie curat protestanta - cand nu stiti ce sa raspundeti o dati pe gluma.

Daca tu crezi ca in duhul asta de gluma vei ajunge undeva eu iti zic ca vei ajunge rau.

Ai face bine pentru constiinta ta sa iti raspunzi singura la problemele pe care le-am ridicat si sa le analizezi mai bine, pentru ca viata ta, si repet, VIATA TA, nu cea de aici, ci CEA VESNICA, depinde de ele.

Dar la fel de bine, poti sa mergi in parc sa te plimbi, sau pe la Mac Donalds si sa nu-ti pese.

penticostalulmantuibil 29.05.2010 22:32:54

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 254360)
Treaba e ca in Ortodoxie avem si garantie ca Botezul savarsit este facut in Duhul Sfant.

Tocmai asta este argumentul fundamental al Ortodoxiei, in raport cu orice alta confesiune.

Noi avem oameni mari, care urmeaza pe Hristos, pe Apostoli, Scriptura si care ajung sa fie asemenea Apostolilor, adica in discutie directa cu Persoana Duhului Sfant, care le vorbeste, Ii lumineaza si le arata tot Adevarul.

Penticostalii, adventistii, baptistii si toate sectele nu au marturie de la Dumnezeu ca ei au dreptate. Biblia nu poate vorbi pentru ei ca au inteles corect cuvintele lui Dumnezeu.

Dar noi avem sfinti mari, precum Sfantul Serafim din Sarov, Sfantul Siluan Atonitul, Sfantul Simeon Noul Teolog, alaturi de foarte multi altii, care sunt intocmai cu Apostolii, adica se aflau in cuvantul Mantuitorului care spune ca Duhul Sfant se va salaslui in ei.

Iar Sfantul Siluan Atonitul spune ca oamenii desvarasiti nu mai vorbesc nimic de la ei, ci Duhul Sfant vorbeste prin ei.

ORTODOXIA are certitudinea ca botezul Ortodox poate duce la desavarsire, prin acesti oameni, care au primit de la Dumnezeu har, s-au sfintit si mai mult, sunt desavarsiti si Insusi Dumnezeu locuieste in ei si vorbeste prin ei.

Ortodoxia are certitudinea adevarului prin Duhul Sfant care salasluieste in acesti crestini Apostoli si Sfinti.

Oricine in afara Ortodoxiei nu poate arata cu degetul spre oameni mari, crestini adevarati. De aceea Ortodoxia spune ca nimic in afara Ortodoxiei nu se mantuieste si nu are cale de mantuire deoarece nu face dovada prezentei Duhului Sfant, prin oameni mari, asemenea Apostolilor.

Frate Palama, sfantul al carui nume il porti era un pic mai smerit decat tine. Dar mai aproape de Dumnezeu.
Ai intrat pe aici ca lupul in stana de oi, cautand sa-i termini pe toti, spunand prea multe si cam cu prea mare mandrie.

Faptul ca iti place Ortodoxia este un lucru foarte bun. Tine-te strans de ea si vei ajunge in Imparatia Cerurilor. Dar vezi ca cel viclean este in stare sa ne faca sa ne mandrim chiar si cu credinta noastra. Ne face si sa-i dispretuim pe ceilalti credinciosi...
Si, in acest mod, incet incet ne duce la pieire.

Daca vrei sa conversezi civilizat cu un penticostal ridica o singura problema si nu incerca sa ne arunci in ceata cu 15 subiecte precum sepia arunca cerneala in urma ei.

Multumesc,
Un penticostal

P.S. Am observat mai tarziu ca sunteti preot.
Imi cer scuze ca nu am folosit pronumele personal de politete.

AndruscaCIM 29.05.2010 23:43:39

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 254385)
Frate Palama, sfantul al carui nume il porti era un pic mai smerit decat tine. Dar mai aproape de Dumnezeu.
Ai intrat pe aici ca lupul in stana de oi, cautand sa-i termini pe toti, spunand prea multe si cam cu prea mare mandrie.

Faptul ca iti place Ortodoxia este un lucru foarte bun. Tine-te strans de ea si vei ajunge in Imparatia Cerurilor. Dar vezi ca cel viclean este in stare sa ne faca sa ne mandrim chiar si cu credinta noastra. Ne face si sa-i dispretuim pe ceilalti credinciosi...
Si, in acest mod, incet incet ne duce la pieire.

Daca vrei sa conversezi civilizat cu un penticostal ridica o singura problema si nu incerca sa ne arunci in ceata cu 15 subiecte precum sepia arunca cerneala in urma ei.

Multumesc,
Un penticostal

P.S. Am observat mai tarziu ca sunteti preot.
Imi cer scuze ca nu am folosit pronumele personal de politete.

Vezi ca esti dator cu postarea Simbolului Credintei asa cum era pana in sec.8!!!

Nu te mai lua la tranta cu lumea, cand tu nu cunosti Istoria Crestinismului, si afirmi lucruri in necunostinta de cauza!

Doriana 30.05.2010 00:04:30

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 254377)
Ai o strategie curat protestanta - cand nu stiti ce sa raspundeti o dati pe gluma.

Da-mi un motiv sa te iau in serios si vei vedea ca se poate si altfel. Dar in general am o parere foarte proasta despre cei care sar la bataie ca sa arate cat sunt de crestini si fara sa-si faca macar cruce inainte...

penticostalulmantuibil 30.05.2010 00:15:56

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 254404)
Nu te mai lua la tranta cu lumea, cand tu nu cunosti Istoria Crestinismului, si afirmi lucruri in necunostinta de cauza!

Eu nu cunosc Istoria Crestinismului?
Hmm, stimata doamna cred ca intreceti masura...
Cum puteti face o asemenea afirmatie?
Nu stiu ce sa mai cred, probabil nu ati citit postarea mea nr. 94

Si va rog sa redati o singura propozitie in care eu afirm ceva in necunostinta de cauza.

P.S. Nu inteleg de ce ati sarit asa repede sa-l aparati pe colegul dumneavoastra.
Il considerati chiar atat de slab?

AndruscaCIM 30.05.2010 00:52:36

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 254415)
Eu nu cunosc Istoria Crestinismului?
Hmm, stimata doamna cred ca intreceti masura...
Cum puteti face o asemenea afirmatie?
Nu stiu ce sa mai cred, probabil nu ati citit postarea mea nr. 94

Si va rog sa redati o singura propozitie in care eu afirm ceva in necunostinta de cauza.

P.S. Nu inteleg de ce ati sarit asa repede sa-l aparati pe colegul dumneavoastra.
Il considerati chiar atat de slab?

Toata postarea dumneavoastra cu nr. 94 e in necunostinta de cauza, ati afirmat niste lucruri de tot rasul...de aceea astept postarea Simbolului Credintei asa cum a fost pana in sec. 8, si de asemenea pastrat cu sfintenie si de Papa Leon al III lea!!!

Dar...pentru ca nu ati postat pana acum Simbolul Credintei asa cum a fost intotdeauna, si cum e pastrat de Biserica ortodoxa...consider ca nu cunoasteti Istoria Crestinismului, si va aflati in treaba...

Daca nu stiti sa raspundeti, evitati sa raspundeti...iar daca alegeti sa o faceti, documentati-va inainte...si daca dati raspunsuri proaste, nu e rau sa o faceti macar dupa!:10:

Cum mai stati cu lumina asupra versetului acesta:"Așa că vorbirea în limbi este semn nu pentru cei credincioși ci pentru cei necredincioși" (I Cor.14, 22)...tot nu ati cautat sa va luminati?

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:01:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.