![]() |
Citat:
De exemplu, prin experimentele care se fac cu acceleratorul de particule CERN de la Geneva, oamenii de stiinta incearca sa inteleaga de ce lumea pare solida, de ce particulele au masa. (Se sondeaza invizibilul pentru a fi identificata subparticula cu masa -bosonul Higgs). Insa ceea ce credinciosul trebuie sa stie, este ca suferinta este efectul inexorabil al pacatului. Efectele pacatelor sunt vizible. Cei care cred ca pot face rau fara sa plateasca se inseala amarnic. De aceea sunt de plans, si trebuie sa ne rugam pentru ei sa ajunga la cunostinta ferma a acestei cauzalitati. Nici Dumnezeu nu se afla deasupra acestei Legi. De aceea Isus a trebuit sa preia efectul acestora pentru a deschide poarta mantuirii celor pacatosi. Grozaviile de pe pamant sunt provocate de mintile noastre pacatoase, inlantuite in pofta, furie, mandrie si necunoastere. Despre Satana ce sa mai vorbim, este si el o biata victima a pacatului mandriei. Pacatele sunt adevaratii nostri inamici, cu care nu trebuie sa facem nicio concesie, niciun pact, niciun aranjament. Functia lor nu este alta decat sa ne provoace suferinta. Cu un om care-ti este dusman te poti impaca si dupa aceea acesta poate sa-ti aduca multa mangaiere si bucurie in suflet. Insa pacatul este un dusman cu care nu trebuie sa facem pace sub niciun chip - nu trebuie sa-i facem nici cele mai mici concesii. Nimeni nu are o demonstratie infailibila ca iadul exista, insa noi ca si crestini trebuie sa ne temem, pentru ca asa a spus Dumnezeu. Daca nu exista stari existentiale pline de suferinta cum ar fi iadurile, nimeni nu trebuie sa se teama. Pentru ca teama este relationata corespunzator doar cu posibilitatea experimentarii unei anumite forme de suferinta. |
Citat:
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă" (1 Petru 3:18-20) Unde s-a coborat Hristos si mai ales CUM si CU CE? Unde erau tinute aceste duhuri? Era cumva o inchisoare cu gratii si gardieni? Daca erau gardieni, cine erau acei gardieni? Sunt multe intrebari la care Biblia nu ne da raspunsuri. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pogorarea in Tartaros s-a facut de catre Cristos dupa ce a inviat, in trupul Sau pe care Il avea inainte de intruparea prin fecioara Maria, in care a fost inviat de Tatal Sau. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
sa retinem ca Biblia spune ca Isus a fost mort 3 zile si ca a treia zi a inviat. nu putem sa admitem ca Isus totusi a fost viu in aceste 3 zile umbland prin Adanc, asta s-a intamplat dupa invierea Sa. |
Citat:
|
Citat:
"Și Cel ce sunt viu. Am fost mort, și, iată, sunt viu, în vecii vecilor, și am cheile morții și ale iadului." (Apocalips 1,18 - Biblia Ortodoxă) |
Nu la asta ma refeream, ma refeream la pasajul ala unde intelegi tu ca se vorbeste despre Noe.:1:
Dar discutam degeaba si eu ma retrag.Scuze ca am intervenit. |
Citat:
Vasinec n-a reusit sa raspunda, dar te intreb pe tine: Cum a fost Mantuitorul pe timpul mortii: constient sau inconstient? |
Citat:
|
Citat:
"Și Cel ce sunt viu. Am fost mort, și, iată, sunt viu, în vecii vecilor, și am cheile morții și ale iadului." (Apocalips 1,18 - Biblia Sinodală) |
Pentru ca si Hristos a suferit odata moartea pentru pacatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca pe noi la Dumnezeu, omorat fiind cu trupul, dar viu facut cu duhul,Cu care S-a coborat si a propovaduit si duhurilor tinute in inchisoare...
La asta ma refeream.Dar nu mai insist ca stiu deja smecheria cu Noe.Inteleg ca are si profetul simpatii adventiste dar asta nu inseamna nimic.Important e ca ceilalti sa se intrebe inainte de a intra in polemica asta si in altele cum s-a mantuit lumea 1800 de ani.Cum a rabdat Dumnezeu ca Biserica sa fie biruita si a trebuit sa se nasca o noua generatie de profeti 1800 de ani mai tarziu ca sa aduca lucrurile pe calea cea buna.:1: Restul e cearta fara rost.Unii iti cer sa te lepezi de invatatura sfintilor, altii iti cer sa te lepezi de Biserica, altii iti cer sa te lepezi de Biblie, altii iti cer sa te lepezi de Dumnezeu. Toti iti cer de fapt acelasi lucru. |
Citat:
p.s incheiem aici dialogul. am aflat in sfarsit raspunsul la intrebarea mea. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul" (1 Petru 3,18 - versiunea ortodoxă) A fost făcut viu cu duhul, adică înviat. Ori vrei să zici că în timpul vieții pământești era mort cu duhul și a fost făcut viu cu duhul, doar în momentul morții pe cruce?! Aberația aberațiilor! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare" Cu ce s-a pogorat Hristos in acea inchisoare? Am afirmat eu ca in timpul VIETII sale pamantesti era mort Hristos? Daca era viu cum sa fie mort? Hristos s-a pogorat cu duhul (spiritul) la acele duhuri inchise in perioada cand el era mort cu trupul, asa cum zice Petru. Ce este asa greu de inteles? Aaaaaa...pt tine este greu de acceptat ca omul are un spirit nemuritor. Doamne ajuta! ' |
Citat:
Citat:
Vezi ce mare importanță are citarea corectă a Bibliei și apoi interpretarea corectă? Citat:
|
deci Domnul era mort cu trupul dar facut viu cu duhul, intrebare: cum a inviat Domnul? in trupul fizic pe care-l avusese pe parcursul celor 33 de ani? intr-un trup fizic asemanator? ce vrea sa spuna apostolul? ca Domnul nu a mai inviat in trupul fizic, care a ramas mort (mort cu trupul, adica mort fizic), in schimb a inviat in trup spiritual, ca Dumnezeu (cum era si inainte de intrupare), dar evident dupa cele 3 zile, ca scrie f. clar ca a inviat a 3-a zi! Fapte 10:40.
"dar Dumnezeu L-a înviat a treia zi și I-a dat să Se arate," voi spuneti ca L-a inviat imediat ! dar apostolul spune ca a 3-a zi! iar in acest trup de Dumnezeu a fost sa predice (literal: sa proclame un mesaj) duhurilor neascultatoare, intr-o perioada neprecizata in Scripturi. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:22:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.