![]() |
Foarte greu de descris in cuvinte
Doamne-ajuta!
Mare este Dumnezeu! Si, pe cat e de mare Dumnezeu, pe atat de orb sunt eu. Nu mi-am inchipuit ca se poate ca in 2009, intr-o saracie lucie sa existe atata dragoste. Daca i-ati fi vazut cum, duminica la Sfanta Liturghie, copiii cei mai mari ii tineau pe cei mai mici aproape de ei, si, cum tatal lor, acasa, indiferent de prostioarele pe care le faceau cei mici, gasea o vorba buna cu care sa ii potoleasca, cum impart la pranz si seara mamaliga cu ce mai da Dumnezeu alaturi, cum se bucura cand tatal le aduce paine proaspata, cum... . Dumnezeu a rasturnat situatia cu 180 grade. Cu ajutorul Lui si al vostru, frati si surori, toti cei care erau pentru despartirea copiilor de tata si chiar, prin natura imprejurarilor, a copiilor intre ei, sunt acum dispusi sa ii ajute sa treaca, IMPREUNA, peste dificultati. Si-au declarat concret disponibilitatile si au facut dovada lor: Biserica, Primaria, Protectia Copilului, locuitori din Tg Bujor. As vrea sa amintesc doar un exemplu: unul din prietenii sorei Nutzy, desi avea dureri de spate, promisese sa merga la cineva, trebuia sa ajute acasa a lasat totul, a ajutat la cararea materialelor si a muncit din greu pana seara ca sa faca cele de trebuinta. Iata pe scurt, cum stau lucrurile: Toti s-au intors la Sfanta Biserica. S-au spovedit si impartasit. Abia asteapta Sfanta Slujba de Inviere. Se vor duce duminica la Liturghie. Fata cea mai mare, Georgiana, se va intoarce la scoala dupa o pauza de 2 ani. Am primit deja oferta de ajutor din partea unei doamne profesoare pentru ca sa recupereze handicapul creat de intreruperea studiilor si promisiunea ca un psiholog o va consilia in acest sens. Urmatorii trei ca varsta, Daniela, Mihaela si Georgica, merg regulat la scoala. Rezultatele scolare sunt diferite, dar, sunt convins ca scoala ii va sustine mai mult si vor progresa. Cei mai mici, Antoaneta si Ionut, din toamna vor merge, fata in clasa intai, baietelul la gradinita. Tatal este angajat la Primarie in cadrul unui program social care presupune sa se duca - functie de cum isi poate rezolva treburile acasa - 8 zile pe luna la serviciu. Primeste si niste ajutoare (faina, ulei - cantitati mici, dar binevenite). A fost cea mai buna varianta pana acum, pentru ca au ca vecini niste tigani care fura de la toti si atunci, permanent trebuia ca ori tatal, ori Georgiana sa pazeasca putinul pe care il aveau. Incepand din toamna, cand toti vor merge la scoala sau gradinita, tatal a spus ca va gasi pe cineva de incredere care sa stea acasa la ei pana se intoarce cu cel mic de la gradinita (dl primar a fost de acord sa ii faca un program special tatalui pentru aceasta situatie). Primeste aprox 250 RON de la serviciu la care se mai adauga alocatiile. A platit 1/2 hectar de pamant in arenda unde pune porumb (450 RON/an). Mai castiga cate ceva lucrand pe la oameni in restul timpului. Nu au apa potabila langa casa. Spun cei de la primarie ca panza freatica de acolo nu e potabila. Curent electric trag de la un vecin - vai sufletul lui de vecin - platea 50 RON/luna pentru un bec si un televizor. Bransarea la sistem costa in jur de 3500 RON. Azi au gatit la aragaz pentru prima data si erau incantati. Odata camerele refacute, se vor separa seara la culcare - baietii in bucatarie, fetele in cealalta camera. Miercuri, lucratori de la Primarie plus cei convocati de asistentul parohial vor veni si il vor ajuta sa refaca peretii casei pe dinafara si pe dinauntru. Podeaua este rezolvata - structura de lemn si polistiren expandat, acoperit cu placi OSB de exterior si linoleum. Acoperisul urmeaza imediat dupa aceea. Mai trebuie cateva placi de azbociment ondulat si o mana priceputa care sa le imbine trainic pe toate. Usile (trei) cu tot cu tocuri si ferestrele trebuie inlocuite. Ar trebui sa fie schimbate inainte de refacerea peretilor - vom vedea cum vor dispune de ajutor financiar si material. Ar mai trebui 7 scaune (masa, au). Au sapat pamantul din fata casei si au pus seminte ca sa aiba zarzavat. Gardul il va reface deocamdata cu crengi din padure. Vor face un WC in spatele casei (trebuie scandura). Au o vacuta care trebuie sa fete. Au primit foarte multe lucrusoare. Nu mai au nevoie (pana la o triere atenta a tuturor sacilor de haine). Urgente sunt nenumarate (afara de cele amintite deja). Iata cateva: - sa faca act de proprietate pentru pamantul pe care se afla gospodaria - niste rafturi pe picioare (peretii sunt din chirpici si nu permit fixarea de console pentru greutati) - polite intr-un corp de sifonier vechi pentru asezarea ordonata a imbracamintei lenjerie de corp: chilotei, tricouri, ciorapi - rechizite - inca o masa in camera fetelor (mai ales pentru lectii) - o soba in camera baietilor - un barbat priceput care sa mai mestereasca cele necesare acolo. - o masina de spalat tip vechi (care nu nesesita cantitati mari de apa) - ceva carticele din seria de lecturi scolare suplimentare. As vrea ca tot ce facem sa fie un minim ajutor pentru recuperarea unui handicap imens pe care tatutzul (cum ii spun copiii) nu avea cum sa il rezolve singur. Odata adus la zi, trebuie sa invete sa se tina pe picioarele lor. Pentru tot ce intentionati sa faceti tineti legatura cu sora Nutzy pentru ca sa nu ne suprapunem cu acelasi fel de ajutor. De asemenea, daca va pot ajuta cu ceva, va rog sa ma contactati. Sarbatori fericite! Doamne-ajuta! |
Poze de acolo
Doamne-ajuta!
Am cateva poze de acolo. O sa pun un link cat de curand. Doamne-ajuta! |
Doamne ajuta!
Am citit si am recitit mesajele dl.Laurentiu.
Doamne cata bucurie am simtit cand am citit ca s-a linistit situatia cand cei de la Primarie erau pe cale a separa copii de tatal lor.Doamne ajuta! Ma bucur ca toti copilasii au fost la Sfanta Liturghie, ca s-au spovedit si cuminecat, ma bucur ca fata cea mare va relua cursurile scolare. Ma bucur sincer pentru ei ca vor ramane impreuna deoarece am simtit din tot ce ne-a povestit d-na Nutzy, ca ei in saracia lor erau fericiti impreuna unii cu altii si ca tatal lor facea tot ce-i sta in putinta sa le puna ceva, de mancare, pe masa. Daca i-ar fi despartit, situatia lor sufleteasca era mai mult decat groaznica. Nespusa bucurie a Invierii Domnului sa se salasluiasca intre noi, iar Hristos Cel ce a biruit moartea sa reverse asupra noastra viata, sanatate sufleteasca si trupeasca, pace, belsug de bucurii duhovnicesti si, intru toate, buna sporire. H R I S T O S A I N V I A T ! |
Poze de la Tg Bujor
Doamne-ajuta!
Cateva poze de la Tg Bujor se afla aici: http://us.mg3.mail.yahoo.com/dc/laun...=bkvbv9j0tgksh Daca este necesar: [SIZE=5]ID-ul este [/SIZE][SIZE=5]ortodocsi@yahoo.com[/SIZE] [SIZE=5]Parola este Doamne-ajuta![/SIZE] Doamne-ajuta! |
Precizare
E un cont de mail pe Yahoo ci ID si parola de mai sus.
|
tulburatoare poze!
Am intrat pe mailul cu pozele facute de dl.Laurentiu la cei sase copilasi. Fotografii tulburatoare, inimaginabile!
Fara cuvinte! Sint nevoie de foarte multi bani pentru a se putea pune la punct cat de cat aceasta casuta. Fiecare dintre noi, care avem copii, nepoti, ar trebui sa cugetam bine la ceea ce vedem in aceste fotografii, sa multumim bunului Dumnezeu ca ne-a ferit de o asemenea soarta si poate ne-ar mobiliza mai mult pe fiecare dintre noi, a ajuta cu cat putem. Unde-i unul nu-i putere, dar daca toti am participa cu putin din ceea ce avem noi, cu siguranta , situatia acestei familii s-ar schimba radical. Doar noi, trebuie sa decidem cat putem sa ajutam material acesti copilasi. Vizualizati mailul cu poze si ganditi-va bine la ce hotarare veti ajunge! Doamne ajuta! |
Multumim Laurschepsis pentru relatarea situatiei de la fata locului si pentru imaginile mai mult decat concludente. Am asteptata acest mesaj cu sufletul la gura, caci stiam de pericolul de a fi despartiti copii de tatal lor, dar si de interventia ta prompta, pentru care iti multumesc din tot sufletul.
De cand i-am vazut prima oara, m-a impresionat lumina de pe chipurile lor; saracia nu ii atinge in acelasi fel in care ne-ar atinge pe noi, daca am pierde ceea ce avem, caci ei au smerenie. Sa-i ajutam cu cat putem in continuare! |
Laurschepsis, ne scrii ca apa freatica de sub terenul pe care se afla casa nu e potabila. dar nu se poate folosi macar ca apa menajera, deci pentru spalat, nu pentru baut? ar fi o mare usurare sa aiba apa curenta, chiar si numai menajera in casa pentru masina de spalat si baie.
am vazut ca mai sunt case in jur; ceilalti oameni cum se descurca cu apa? LA cele scrise de tine, Laurentiu, as avea niste sugestii: - terenul din fata casei fiind in panta, ar trebui terasat;altfel apa cu care se stropesc legumele se va scurge la vale. - sa ne gandim ca WC-ul sa fie totusi in casa, caci sunt multe fete in familie si e cam greu pentru ele sa iasa pe vreme urata afara in miezul noptii. Oricum le trebuie o baie, caci saracii copii nu s-au prea intalnit cu sapunul din cauza lipsei apei. |
Ce era mai important
Doamne-ajuta!
Am uitat ce era mai important! 1. Tot ce s-a intamplat a fost posibil pentru ca sora Nutzy s-a lasat pe sine (acum stiu cate probleme are pe cap, de la sanatate pana la gospodaria grea de acasa) si a incercat sa-si ajute un confrate. 2. Pericolul nu s-a indepartat definitiv. A primit din partea Inspectiei de la Protectia Copilului o perioada de gratie de max 3 luni in care v-a fi monitorizat si in care trebuie sa faca dovada ca situatia s-a schimbat radical. 3. Da. Apa se poate folosi pentru menaj. 4. WC in casa este o solutie buna si poate fi facut odata cu o magazie pentru cele necesare gospodariei. Doamne-ajuta! |
Am vazut pozele ale, trebuie sa spun ca m-a miscat mult, situatia acelor 6 copii.
Casa, ar trebui daramata, bietii copilasi. Ar trebui reconstruit ceva, insa asta ar insemna multi bani. Ma bucura si faptul ca tatal lor avea un suris de fericire pe fata, imi spune ca era fericit in acel moment. |
Citat:
Si tie, Laurschepsis iti suntem recunoscatori, ca te-ai dus la fata locului si ai rezolvat, chiar daca numai partial, situatia acestor copii. Avem deci 3 luni la dispozitie pentru a ajuta aceasta familie. Sa facem fiecare ce ne sta in putinta si sa ii ajutam. Doamne ajuta! |
Nuti, te rog sa ne spui cam care e situatia conturilor.
Si te mai rog sa ne spui cum se descurca vecinii cu apa; ce solutia au gasit acestia pentru apa curenta din casa. |
?
Citat:
Uite cum, una scriu si alta se intelege. ESTE EVIDENT CA TOTUL SE INTAMPLA DATORITA LUI DUMNEZEU. Cat privesc vorbele despre recunostinta m-ai intristat foarte mult. Va cer iertare. Am scris in mare graba - zilele acestea sunt multe de facut - am facut si multe greseli de ortografie, dar ce am dorit sa spun a fost ca: [COLOR=blue]IN NICI UN CAZ NU PUTEM PUNE TOT EFORTUL PE UMERII SOREI NUTZY.[/COLOR] PENTRU CEI CARE NU STIU AM SCRIS SI DE CE. MAI SUNT FOARTE MULTE DE FACUT ACOLO, MAJORITATEA MUNCI DE BARBAT. TIMPUL SE VA SCURGE FOARTE REPEDE IAR BANII PE CARE II STRANGEM VOR FI ORICUM PUTINI. PENTRU ACEASTA, CRED EU, AR FI BINE DACA MACAR CATE UN BARBAT S-AR DEPLASA ACOLO. DACA PLEACA CINEVA DIN BUCURESTI, AS VREA SA IL ROG SA DUCA SI CE S-A MAI STRANS INTRE TIMP. Paste fericit! Doamne-ajuta! |
Cred ca nici eu nu am fost prea explicita. Am simtit prezenta lui Dumnezeu in tot ce s-a intamplat. Aceasta familie nu s-a plans, si-au vazut de saracia lor si cu toate astea mai gasesc resurse sa zambeasca si sa aiba atata lumina in ochi. Am vazut de catva timp imaginea trimisa de Nuti si de atunci nu e zi sa nu ma gandesc la acesti copii, care mi-au aratat ca sunt mai iubitori de Dumnezeu ca mine, caci isi accepta cu seninatate crucea. Cat timp sunt impreuna nu au nevoie de mare lucru. Nu ei au cerut ajutor, ci bunul Dumnezeu a miscat inima lui Nuti si a noastra, probabil ca suferisera destul lipsurile.
Imi pare rau, ca s-a inteles inteles gresit ce am vrut de fapt sa spun. Multumesc tuturor celor, care nu au ramas insensibili la lipsurile inimaginabile ale acestei familii si in special celor care au gasit si timpul necesar de a se deplasa la fata locului si de a discuta situatia cu oficialitatile, situatie care devenise acum cateva zile disperata, dezmembrarea familiei fiind imanenta. Ma bucur nespus de ragazul de 3 luni, care ni s-a dat pentru a ajuta efectiv , indreptand lucrurile in masura posibilitatilor noastre. Intr-adevar sa nu lasam tot greul pe Nuti, caci unde-i unul, nu-i putere; dar noi putem fi multi, daca vrem sa facem un bine, si putinul de la mine si putinul de la tine se aduna in cont. Va rog nu ezitati sa donati si cea mai mica suma de care va puteti lipsi. Si mai ales nu uitati ca timpul este f scurt si peste 3 luni altfel trebuie sa arate casa, caci traiesc acolo niste suflete nevinovate; acum ii stiti cu totii. Acum ca i-ati vazut mai puteti dormi linistit pe perna fara sa va ganditi ca acesti copii nu au o pijama si un loc in care sa se spele?!? Eu, nu. |
Fiecare este miscat, mai ales la vederea acelor poze, iar Doamna Lenuta, a facut mai mult decit putea ea insasi. La fel si domnul plecat acolo din Bucuresti, a facut mult. O mana de aur.
Acum mai trebuie ceva bani adunati, ceva lucrusoare, insa acolo e nevoie de munca de barbat, la reparat. Cum s-ar putea face asta? Va rugam pe toti sa va faceti o pomana, cu ceea ce puteti, sa ajutam toti, mana de la mana. |
Citat:
In schimb e nevoie de bani pentru multe nevoi. Se pare ca mana de lucru s-ar gasi, daca ar avea cu ce repara casa. E nevoie de lemn, ciment, un hidrofor, WC, etc. E neaparata nevoie de o baie in care sa se spele copiii si unde sa se instaleze masina de spalat rufe. |
Hristos a inviat!!
1 atașament(e)
HRISTOS A INVIAT!!Bucuria Invierii Domnului curata sufletele noastre de orice necaz,suferinta,durere,pacat...De trei zile aceasta Sfanta Sarbatoare cu o mare incarcatura spirituala pluteste in aerul pe care il respiram...simtim bunatatea aproapelui,parca Dumnezeu Lucreaza prin fiecare dintre noi...
Tin sa amintesc si sa multumesc in numele copiilor ,pe care i-ati ajutat ,facandu-le astfel o mare bucurie si incarcand masa lor de Sfintele Pasti cu bunatati. De la cineva care le-a trimis carne ,oua, cozonaci ,au reusit sa se bucure de aceasta Sarbatoare minunata.S-au bucurat nespus de o minge care a primit-o de la altcineva ,de metanii multicolore,de clame si pufuri de par. Va trimit acum o poza cu o parte din masa imbelsugata care au avut-o de Pasti. MULTUMESC DOAMNE CA EXISTI SI CA TE SALASLUIESTI IN CEI CARE AU NEVOIE DE TINE!! LA FEL MULTUMESC TUTUROR SI SPER CA VETI PRIETENII MEI PANA LA CAPAT.... |
Multumim, Nuti, pentru acesta imagine, care ne-a umplut de bucurie, vazand zambetul fericit de pe figurile celor doua fete, Georgiana si Daniela. In ciuda greutatilor, sunt niste copii minunati. Sa-i ajutam in continuare.
|
Citat:
|
la multi ani!
Cred ca azi a fost prima zi din viata georgianei si a lui george cand au primit cadouri de ziua lor.Am gasit printre lucrurile aduse de cineva. maieuri,tricouri si chilotei noi.De asemeni am mai gasit intr-o geanta mai multe posete.Intr-una mai mare (restul erau mai micute) am reusit sa mai pun cate ceva si am facut un mic cadou pt. georgiana.Celelalte le-am dat fetelor.,mihaelei si danielei.Din lucrurile noi de care va ziceam mai sus ,am facut si lui george un cadou,pe care i l-am dat fetelor sa il dea ,dimineata ,cand ne-am intalnit sa mergem la biserica(mihaela ,daniela si george)Cadoul georgianei l-am dat fetelor aseara.Ziceau ele ca il vor ascunde ,imediat ce vor ajunge acasa cu el ,si il vor da astazi ca sa ii faca o surpriza.In poza care v-am trimis-o mai sus e Daniela si Georgiana cea cu fesul pe cap.Ea e cea mai mare ,ea face mancare,are grija de ceilalti,spala... si are si o telenovela preferata:Sclava Isaura.
Sa le uram si lor un La multi ani! sa fie sanatosi si numele lor de sfant sa ii ocroteasca zi de zi si sa le indrume pasii spre un viitor mai bun ! Dumnezeu sa ii binecuvanteze pe ei si pe toti cei care poarta numele Marelui Mucenic Gheorghe ,si derivatii sai! hristos a inviat! |
Sfantul Mucenic Gheorghe sa veghee asupra acestei familii si copiilor!:25:
|
Citat:
|
Hristos a inviat!
La multi ani tuturor Geogetelor si celor cu numele de Gheorghe si sa le dea Dumnezeu mantuire! Vad pe chipurile fetitelor multa bucurie si ma gandesc la copiii care au de toate si nu ii mai multumeste nimic. Pe de alta parte am vazut imaginile cu casa trimise de d-nul Laurentiu si m-am ingrozit cat de uzata este si pe acel tata care se lupta sa supravietuiasca impreuna cu copiii lui. Macar sa ii ajutam sa aiba minimul necesar ,sa aiba mancare si ce imbraca. par.Arsenie Boca spunea despre milostenie: "Când ni se dă prilejul să arătăm milă față de alții, însemnează că s-a revărsat mila lui Dumnezeu peste noi. Oare nu este cea mai mare milă din partea lui Dumnezeu că nouă tuturor ne este îngăduit să răscumpărăm păcatele noastre prin milostenie?" E adevarat ca suntem putini cei care citim aici dar si acel putin cu care ii putem ajuta le poate fi de folos. Doamne ajuta ! |
Citat:
Mi se pare chiar nepotrivit sa dam unor nevoiasi 1 leu si apoi sa ii uitam, considerand ca am facut destul pentru ei. Oare nu din acest motiv am facut repetate apeluri aici pe forum? OAmenii acestia au nevoie de atatea lucruri; sa nu-i uitam! |
Este cineva, care a scris sau care e interesat de acest topic din Craiova?
Poate strangem si noi de aici ceva pentru aceasta familie. Doamne ajuta |
Eu am trimis direct la Nutzy, poate o contactezi si tu, ea aduna si duce tot acolo.
Daca nu, exista acel cont bancar, unde fiecare poate trimite. Bietii copilasi au intr-adevar nevoie! |
Îmi pare rău,nu am reușit să ajung până la Târgu Bujor așa cum am promis.Deocamdată am eu niște probleme pe care nu știu cum le voi rezolva.Mă bucur că aveți puterea financiară și dargoste și sper să mă ierte Dumnezeu că nu pot să fiu și eu alături de voi chiar dacă aș dori aceasta.
|
dumnezeu lucreaza prin orice gand bun
nu-i nimic, draga Dorina, prin gandul tau bun ,Dumnezeu a soptit la urechile celor care au avut posibilitati.Asa se implinesc lucrurile;prin puterea Lui si prin Credinta noastra.Si eu as vrea sa fac mai mult,dar nu pot,si stie Doamne-doamne de ce...si stie de toti cei care nu pot...DE ACEEA ,prin RUGA noastra ,PUTEREA LUI E MARE!!
Lasa, ca ... citez:"asa frumos aseaza Doamne-Doamne lucrurile "ca nici nu ne dam seama....ca asa a trebuit sa fie :intai rau,si apoi BINE! |
Citat:
Chiar asa este, cum zici, Doamne-Doamne ni le randuieste la toti pe toate! Doamne ajuta! |
Citat:
Ce se mai intampla pe la Tg. Bujor, Lenuta? Au mai avansat lucrurile sau a mai disparut entuziasmul initial? Mai e nevoie de ceva ajutor? Te rog tine-ne la curent pe cat poti. |
stiri
dragii mei,cu ajutorul lui Dumnezeu si cu ajutorul vostru ,cei care ati trimiti bani pentru acesti copii,am reusit mai departe sa cumparam cele necesare pentru inlocuirea intregului acoperis.Initial,tatal copiilor a spus ca ii ploua in 2 camere si ca ar trebui inlocuit doar jumatate de acoperis.Casa fiind invelita cu placi de azbociment ,legatura intre placile de azbociment si foile de tabla nu s-ar fi putut face(placi de azbociment nu se mai gasec in comert)si atunci am hotarat sa luam tabla si cherestea pentru intreg acoperisul.
Numai ca banii care ii mai aveam ...erau insufiecienti,cate calcule faceam,nu reuseam sa o scoatem la capat...(din banii din cont care ii scosesem cand a venit dl.Laurentiu si a pus pe jos dusumele mai aveam 400 lei, iar saptamana trecuta din partea parohiei Tg.Bujor am primit suma de 800 lei si de la cineva 20 euro=in total 1200 lei si 20 euro.Ducandu-ma in oras cu treburi personale,am intrat la un depozit de materiale de unde trebuia sa iau un bon ce nu ni-l daduse cand am cumparat cu dl.Laurentiu poliester pentru izolatia dusumelei.Facandu-ne o reducere atunci de cca 30 lei ,am intrebat-o pe dna aia(patroana firmei) cat costa o foaie de tabla.Si cum am invatat si eu ceva din toata actiunea asta (caci pe unde am fost sa cumparam ,am obtinut din milostenia patronilor reduceri de preturi)am intrebat-o daca cumpar 40 de foi de tabla cat costa si daca poate sa faca o reducere.Ce credeti fratilor?Mi-a facut o reducere de 110 lei si transportul gratuit ..In plus mi-a dat suma de 50 lei sa le cumpar alimente la copii.Afland de la cineva pe MP ca niste prietene au trimis suma de 300 ron am mers si la banca sa vad daca au intrat banii.Trebuia neaparat sa ajung si la depozitul de cherestea sa vad cat costa cheresteaua pentru structura (suport) acoperisului.Ce sa credeti ca si aici Dumnezeu a aranjat lucrurile!! Am reusit sa iau tot ,mai mult de atat mi-au ramas 125lei.Cred ca imi ajung pentru cuie si pentru ce-o mai trebui atunci cand se va face acoperisul. Daca cei care au trimis bani ,doresc sa le trimit lista cu cheltuieli,sa imi scrie si le-o voi trimite pe MP.Vreau sa va anunt ca in total s-a cheltuit suma de 2586 lei. In continuare ,sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa gasim mai departe rezolvare pentru asa zisa "mana de lucru" caci daca primaria nu ne ajuta cu aceasta, va trebui sa mai asteptam si sa ii mai rugam pe cei care pot si vor sa o faca ,sa trimita cat de putin pentru a duce la capat ce am inceput. Tin sa va transmit multumirile tatalui si ale copiilor pentru toate lucrurile si pentru toti banii primiti.Tatal copiilor va transmite de asemeni multa multa sanatate , a zis ca zi si noapte se roaga la Dumnezeu pentru sanatatea celor care l-au ajutat si va multumeste din suflet. Scuzati pentru eventualele greseli de ortografie. |
Vă mulțumesc pentru înțelegere.Dacă Dumnezeu nu era cu tine dragă Nuți nu ai fi reușit să faci așa o faptă bună .Celor care au contribuit la aceasta să le dea Dumnezeu har și sănătate.Sunteți în rugăciunile mele.Deocamdată atâta pot și eu.
|
Hristos s-a inaltat!
INALTAREA DOMNULUI FIE CU VOI TOTI! SA VA INALTE SUFLETUL CU CELE MAI MARI BUCURII
SI CU DUMNEZEIESCUL HAR SA ATINGETI CELE MAI INALTE CULMI ALE CREDINTEI! Planul de a ridica acoperisul era sistat de lipsa banilor privind mana de lucru...Iata ca Dumnezeu prin puterea lui a facut ca unii dintre voi sa mai daruiasca cate ceva adunandu-se si pentru ridicarea acoperisului.Sa speram ca Bunul Dumnezeu ii va invrednici pe cei care vor incepe de maine aceasta lucrare,sa o duca la bun sfarsit ,fara probleme ,caci zilele toride au sosit si a sta pe casa lucrand cu tabla e un mare sacrificiu. La fel,le multumesc si le doresc celor care au donat bani sa ii rasplateasca Dumnezeu prin Harul Sau cu tot ce isi doresc in viata ,gandindu-se uneori ca 6 copii alaturi de tatal lor,traiesc in casa care nu mai are pe jos pamantul gol,pereti crapati ,geamuri sparte si acoperisul gaurit. DUMNEZEU FIE CU VOI TOTI ,SI CU CEI CE AU PUTUT AJUTA SI CU CEI CE NU AU PUTUT AJUTA,SA VA BINECUVANTEZE CU IUBIREA LUI CEA MARE ,CARE FARA DE EA NU AM FACE NIMIC. HRISTOS S-A INALTAT! |
Citat:
Doamne Tie-ti multumesc!!! |
acoperisul terminat
4 atașament(e)
cu ajutorul bunului Dumnezeu ,lucrarile privind acoperisul casei s-au finalizat.E minunat sa vezi cum schimbarea produsa aduce bucurie in inimilor lor ,nevisand vreodata ca oameni cu suflet vor pune mana de la mana si le va intinde o mana de ajutor.Cateva poze va vor arata repararea acoperisului.
|
Multumim Lenuta, ca ne tii la curent cu stadiul lucrarilor.
Dar nu s-a pus o folie sub tabla? Trebuia o izolatie... Ce planuri aveti cu baia? Asta e grija mea cea mare, caci o casa cu 7 suflete, dar fara posibilitate de a tine curat si de a se tine curati, nu e decat un focar de infectie. Trebuie deci sa mai strangem niste bani si pentru un loc de spalat. Ma intreb daca, acum ca e vara nu s-ar putea face inca o incapere pentru bucatarie, ca sa nu fie nevoie sa gateasca iarna acolo unde se doarme. E cald si chirpicii se pot usca la soare. |
Citat:
|
Igiena
Citat:
|
Pentru un singur om sa finanteze asa ceva, e mult. Eu mai sper inca in bunatatea oamenilor, care vor dori sa puna mana de la mana... Cu siguranta mai sunt din cei, care vor sa-si adune ulei pentru candela, facand milostenie.
Poate va mirati ca insist atata, dar acesti copii mi-au mers la inima. Se vede pe chipurile lor ca sunt inteligenti. Au tot viitorul inainte; vor merge la scoli, trebuie sa invete igiena inainte de a se avanta in lume. Acum copiii ajung la studii in strainatate; trebuie sa se invete cu normalitatea. M-am bucurat cand am aflat ca Georgiana, fata de 16 ani, care de doi ani lasase scoala, va merge din nou la scoala. Ma impresioneaza lumina de pe chipul lor, in ciuda greutatilor. Oare cate hatâruri nu facem copiilor nostri? Acesti copii sa nu se bucure macar de niste conditii omenesti, nu iesite din comun? Poate o baie pare un gand nebunesc; dar Il rog pe bunul Dumnezeu sa trezeasca mila in sufletele celor, care citesc despre acesti copii, sau care aud de ei prin intermediul nostru, pentru a se strange bani si pentru un loc in care sa se spele, in care sa-si spele lucrurile primite tot de la noi, in loc sa le arunce la gunoi dupa ce s-au murdarit. Dar daca nu au unde sa le spele, si daca asa au vazut ei mai inainte ca se face, cum sa faca ei mai bine?!? De aceea trebuie invatati ce au de facut. Actiunea noastra, care pana acum a fost incununata de succes, are si rol educativ. Practic ii invatam sa iasa cu fruntea sus in lume, asa cum merita acesti copii smeriti. Mare bucurie a fost si ca merg la biserica. Ne-au dat ce au avut: zambetul lor curat, acum sa le dam si noi putin din ce avem, sau...nu avem, caci Dumnezeu ne cere mai ales din ce nu avem. Din pacate conditiile actuale sunt cam vitrege. Nu au apa curenta; m-am gandit insa la o alta solutie, si anume un recipient mare, de mai multe sute de litri de apa,care sa aprovizioneze baia si bucataria cu apa. Stiu ca se poate face acest lucru, dar poate e un specialist printre colegii de forum si ne spune cum se poate rezolva aceasta problema. Ce-i drept, in acest caz caratul apei ramane familiei in sarcina, pana ce se vor gasi fonduri si pentru forarea unui put. Pe prima postare a Lenutei gasiti conturile in lei si valuta. Va rog nu va faceti probleme ca suma de care dispuneti e prea mica. Orice suma e binevenita pentru a merge inainte cu actiunea nostra comuna de intr-ajutorare a acestei familii! |
Citat:
Aragazul lor bun e de fapt un resou cu doua ochiuri, cumparat de Lenuta din banii adunati. Iar lemnele de foc sunt vreascuri verzi din padure, care numai caldura nu fac... Conditii grele, pe care nici nu putem sa ni le imaginam, dar sa mai si traim in asemenea conditii... Tocmai datorita acestei saracii acceptate fara sa se planga mi-au mers la inima. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:34:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.