Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   Lume sau manastire? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5849)

windorin 27.09.2010 11:53:19

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 292159)
Sa nu fim aspri cu cei care cad, caci si noi avem caderile noastre.
Dar sa ne abtinem macar de la a incuraja caderea sau de a-i gasi scuze.
Motivele caderii se cunosc si nu sunt de natura sa ne maguleasca.
Slabiciunea nu este o stare spre care trebuie sa tindem.

Bun cuvant.
Consider ca Domnul nu se mahneste atat pentru caderile noastre, cat pentru dezvinavatirile si scuzele de dupa.
Sa spunem, precum fariseul: "Dumnezeule, milostiv fii mie, pacatosului." Nimic mai mult, doar pocainta si indreptare.

DAMIAN 28.09.2010 21:30:59

Lume sau manastire?

Doamne-ajuta!Ma intereseaza sa caut o manastire de maici pentru o sora intru Domnul.Cine ma poate ajuta?

anamaria.lupu 28.09.2010 22:03:48

Citat:

În prealabil postat de ionpat (Post 134748)
Cred ca mai putin conteaza daca trebuie evitat sau nu, ci faptul ca la varsta lui corpul duce mult mai bine toate astea decat la 40 de ani, oricat ar fi de calit.

tu il instigi sa consume droguri,alcool si sa pice in desfranare? ce cauti pe site-ul crestin ortodox? sa ispitesti oamenii care vor sa mearga pe calea Domnului ?fara suparare......
Pace tie!

anamaria.lupu 28.09.2010 22:05:00

Citat:

În prealabil postat de mihele_m (Post 292102)
Nu este chiar asa de simplu ,sa treci la viata monahala ,dar daca ai indemn si chemare in acest sens ,incearca .Petreci citava vreme intr-o Manastire si o sa vezi reguli si ascultarile la care ai sa fi supus si atunci vezi daca poti sa continui acest drum sa-u nu . Daca intradevar este o chemare de la Dumnezeu . Dumnezeu sa-ti Ajute sa faci ceia ce crezi ca poti urma in viata. Sa-ti dea intelepciune si sa urmezi calea cea dreapta si buna ,si totodata folositoare tie .

cel mai bun sfat.subscriu

andrei25 28.09.2010 22:56:36

..

Citat:

În prealabil postat de DAMIAN (Post 292801)
Doamne-ajuta!Ma intereseaza sa caut o manastire de maici pentru o sora intru Domnul.Cine ma poate ajuta?

Iti recomand manastirea Diaconesti, din judetul Bacau.

Iubirea 28.09.2010 23:57:55

Citat:

În prealabil postat de DAMIAN (Post 292801)

Am auzit de manastirea Camarzani din Suceava ca ar avea o randuiala deosebita si un duhovnic foarte bun...eu nu am fost acolo si nu cunosc personal....doar am auzit.

DAMIAN 29.09.2010 00:46:30

Lume sau manastire?

DOAMNE-AJUTA!Nu este de recomandat-MANASTIREA CAMARZANI.Mănăstirea este locul unde creștinul se încearcă pe sine ca aurul în cuptor. Nu e lucru puțin a viețui în mănăstire și a rămâne credincios până la sfârșit. Rasa și tunsoarea însă nu‑l fac pe monah, ci lepădarea omului lumesc și îmbrăcarea în cel duhovnicesc, precum și răstignirea desăvârșită a poftelor.Astept in continuare sa-mi recomandati.O seara buna!Inger de pace!

DAMIAN 29.09.2010 20:21:25

Viata actuala in manastiri

Daca manastirea nu este ce ar trebui sa fie, aceasta este din pricina mandriei celor ce o conduc! Daca macar unul dintre acestia ar trai viata o curata, manastirea ar fi plina de pace!

DAMIAN 29.09.2010 21:32:02

Viata actuala in manastiri

Parintele-Nichita a plecat vineri noaptea cu un autocar cu 50de maici in Grecia,intr-o insula-MANASTIREA BRANCOVENI-JUD.OLT.

Iubirea 30.09.2010 22:31:24

Citat:

În prealabil postat de DAMIAN (Post 293072)
Parintele-Nichita a plecat vineri noaptea cu un autocar cu 50de maici in Grecia,intr-o insula-MANASTIREA BRANCOVENI-JUD.OLT.

Si? daca tu te rezumi doar la asta e normal ca pare anormal...dar daca ai tine cont si de restul ai observa ca aceste iesiri sunt bine venite si binecuvantari pentru ei...mai ales ca manast. Brancoveni este o manastire buna si duhovniceasca.

DAMIAN 30.09.2010 22:54:28

Lume sau manastire?

Si-a luat oastea (cifra oficiala nu se stie inca, dar se vorbeste despre 50 de maicute) si in puterea noptii de vineri spre sambata au plecat cu totii cu un autocar intr-o insula din Grecia unde pot duce mai departe lupta pentru mantuirea sufletelor, fara a isi pierde, sau mai bine spus vinde LIBERTATEA. Ce poate face un mare duhovnic sa isi paraseasca credinciosii si sa dispara fara a instiinta pe nimeni?Se vorbeste despre conferinte si atitudini publice in care parintele Nichita lua pozitie inflexibil pentru apararea libertatii omului spre ingradirea careia nu intervine Dumnezeu, dar intervine clerul bisericesc de la cel mai inalt nivel, oferind fara frica numele celor responsabili in frunte cu actualul patriarh. Este vorba bineinteles despre girarea tacita a implementarii cipurilor in actele de identitate.Verba volant, si vorbele ajung si la urechile noastre. Vorbe privind intrigi din interiorul manastirii incepand cu maica stareta, ce incearca acum sa diminueze amploarea celui mai grav incident monahal din istoria post-decembrista, aruncand vina in spatele parintelui Nichita ce nu mai poate replica acum.

Imaginatia fiecaruia dintre noi este libera sa alerge in cautarea raspunsului. Ce presiuni (si de catre cine aplicate) pot face un duhovnic al neamului sa se refugieze in alt stat. Ce amenintari (si de catre cine indeplinite) au condus la organizarea plecarii in taina, semanad mai mult a evadare. Ne face sa ne gandim la incercarea de asasinare a parintelui Iustin Parvu, ne face sa ne gandim la parintele Corogean si cazul Tanacu. Ne face sa ne gandim ca am pierdut un pastor si ce sansa mai are turma in fata lupilor ce l-au alungat? Lupii ce nu ne vor carnea sau pielea, ci singurul lucru ce nu se poate fura, dar se poate vinde: sufletul…

DAMIAN 30.09.2010 22:55:29

Lume sau manastire?

Plecarea parintelui Nichita este o mare pierde pentru neamul nostru romanesc si credinta noastra ortodoxa.

Iubirea 30.09.2010 23:59:07

Citat:

În prealabil postat de DAMIAN (Post 293375)
Plecarea parintelui Nichita este o mare pierde pentru neamul nostru romanesc si credinta noastra ortodoxa.

WAW!!! Acum am inteles si eu postarea ta...iar raman surprinsa...Doamne necunoscute sunt caile Tale!!! :(

vlahmacedoroman 07.10.2010 13:44:49

Citat:

În prealabil postat de DAMIAN (Post 291936)
Exista monahi care traiesc monahismul pe dinafara!Monahul indeosebi are numai obligatii; nu are drept la nimic. Nu trebuie sa aiba pretentie de la nimeni pentru nimic. Faptul de a cere monahul drepturi in aceasta viata, din moment ce s–a lepadat de toate pentru dragostea lui Hristos, este cu desavarsire gresit.Monahul se îngrijește de mântuirea sa și de mân*tuirea tuturor celor vii și morți. Pentru monah, dragostea adevărată, cea dumnezeiască se află înlăuntrul durerii pentru mântuirea sufletului său și al durerii pentru mântuirea întregii lumi.Scopul mănăstirilor este duhovnicesc și nu trebuie să existe în ele elementul omenesc, ci cel ceresc, pen*tru ca sufletele să fie inundate de dulceți paradisiace.Unele mănăstiri s–au umplut de multe înles*niri și își fac viața lor grea. Caută lucruri pe care nu tre*buie să le caute și le lasă pe cele duhovnicești cu care ar trebui să se ocupe.

te contrazic,damiane!
calugarii au drepturi in virtutea libertatii date de Dumnezeu!
tu nu poti intelege asta,nu ai cum !dar te asigur ca au drepturi,tocmai de aceea sa ajuns la o asemenea decadere a vietii spirituale,datorita negarii drepturilor acestor oameni(monahi....), s-a ajuns astfel la acest nivel de „privatizare” si transformare a manastirilor in centre turistice!
ierarhia doreste cu totul altceva.....monahii vor pace si rugaciune,insa cuvantul lor nu este ascultat pe motivul asa zisei „ascultari neconditionate”!
sper sa ma intelegi.....niciodata nu mai fa greseala aceasta de a zice ca monahii nu au drepturi!

DAMIAN 07.10.2010 16:47:39

Lume sau manastire?

Viata cãlugãreascã este viatã de culme, viatã de mare înãltime moralã si adâncã trãire lãuntricã, si cine nu se sileste sã o trãiascã dupã legile ei, acela mai bine ar fi fost sã nu se fi nãscut.Viata cãlugãreascã este, mai înainte de toate, viatã de renuntare, de tãiere a voii si de mare înfrânare, si cine nu se sileste sã priceapã si sã împlineascã aceste precepte divine ale ei, mai bine i–ar fi fost de nu ar fi cunoscut–o.De sute de ani, parintii cu viata sfanta au vorbit despre scaderile monahilor. In Paterice gasim destule exemple cu monahi care au parasit calea mantuirii. Haina calugareasca nu este un pasaport pentru rai. In Patericul Lavrei Pecerska se face referire la doi oameni care au murit: unul imbracase haina monahala, dar cu nevrednicie; celalalt murise inainte de a fi calugarit. Cand i–au dezgropat, au vazut ca cel ne vrednic era fara rasa, iar cel vrednic o purta, desi nu apucase sa depuna voturile monahale.Manastirile sunt, ca si preotii, oglinda poporului

DAMIAN 07.10.2010 16:48:51

Lume sau manastire?

Monah adevãrat înseamnã om înfrânat, care în mijlocul tuturor încercãrilor si ispitelor îsi pãstreazã sufletul curat si fruntea seninã. Monah adevãrat este numai acela care, fiind îmbrãcat în trup omenesc si stricãcios, urmeazã stãrii si vietii îngeresti, ca un fãrã de trup. Monah adevãrat este numai acela care se tine de cuvintele si poruncile lui Dumnezeu, în orice timp si în orice loc si cu ocazia oricãrei fapte. Monahul este o silire necurmatã a firii si o pãzire a simturilor fãrã de slãbire. Monah adevãrat este acela care are trupul curãtit, gura curatã si mintea luminatã. Monah este acela care necontenit vegheazã la cârma sufletului lui, ca nimic din valurile lumii acesteia sã nu–i tulbure constiinta. El este cel care îndeplineste toate poruncile Domnului: desãvârsire crestineascã, adânc de smerenie, stâlp de rãbdare, izvor nesecat de lacrimi, vistierii de curãtenie, dispretuitorul tuturor podoabelor si plãcerilor lumii acesteia, mucenic si jertfã bine plãcutã lui Dumnezeu de fiecare zi, minte luminatã, rugãciune iute alergãtoare, inimã curatã, gurã care necontenit laudã pe Dumnezeu, locas al Sfintei Treimi, priveliste a îngerilor si oamenilor si cel care–i sperie pe demoni.

vlahmacedoroman 08.10.2010 11:54:56

Citat:

În prealabil postat de DAMIAN (Post 293375)

mai exact a trecut la stilisti,si a rupt comuniunea cu toate bisericile ortodoxe surori:Patriarhia Ecumenica,Patriarhia Rusa,Sarba,Bulgara,etc!actul sau de lepadare se gaseste pe net!
de ce sa nu spunem lucrurilor pe nume,se poate vedea semnatura sa alaturi de ale maicilor!pacat,mare greseala!sper sa revina in sanul bisericii mame!

damian:
Imaginatia fiecaruia dintre noi este libera sa alerge in cautarea raspunsului. Ce presiuni (si de catre cine aplicate) pot face un duhovnic al neamului sa se refugieze in alt stat. Ce amenintari (si de catre cine indeplinite) au condus la organizarea plecarii in taina, semanad mai mult a evadare. Ne face sa ne gandim la incercarea de asasinare a parintelui Iustin Parvu, ne face sa ne gandim la parintele Corogean si cazul Tanacu. Ne face sa ne gandim ca am pierdut un pastor si ce sansa mai are turma in fata lupilor ce l-au alungat? Lupii ce nu ne vor carnea sau pielea, ci singurul lucru ce nu se poate fura, dar se poate vinde: sufletul…

Damiane te rugam frumos sa nu mai induci oamenii in eroare!Nu sa facut nici o presiune asupra p.Nichita,el a ales de bunavoie ruperea comuniunii cu BOR,ai o imaginatie bogata,ciudat este ca recomanzi o astfel de imaginatie si la altii!
Mirosi de la o posta a duh de razvratire impotriva BOR,matale esti cumva stilist sau zelotist?!

iata link-ul cu declaratia si semnatura in original(scanata) fostului duhovnic de la m.Brancoveni:Nichita
http://vremuriledepeurma.files.wordp...ita-pascan.pdf
apropo Damiane,foarte frumoase citatele date de tine,poate ne spui si noua de unde sunt!Insa sincer as fi dorit ceva scris de tine nu scrise de altii!
copy-paste,stiu se face mai usor,insa aici pe forum ar trebui sa scriem si ideile care ne apartin!
sper ca nu te-am suparat!iertare!

DAMIAN 08.10.2010 17:33:49

Lume sau manastire?

La baza intregului monahism sta cuvantul Mantuitorului: "Cel ce vine dupa Mine sa se lepede de sine, sa–si ia crucea si sa–mi urmeze Mie". De ce spun lucrul acesta? Pentru ca, in general, traind intr–o lume mai culta, plina de descoperirile stiintifice, de ceea ce pune mass–media la dispozitie, tineretul a inceput sa transforme monahismul in ceva rational si de efect sau de moment. Spre exemplu, vin foarte multi tineri interesati de viata monahala, care au chemare pentru viata monahala, dar intre ei si Dumnezeu sta propria nimicnicie sufleteasca. Ei ori nu stiu sa se exprime, ori nu stiu sa caute si sa ceara, ori nu sunt intelesi. Mantuitorul Iisus Hristos mentiona intr–un cuvant al Sfintei Scripturi: "Multi chemati, putini alesi".

Hector 14.10.2010 17:23:10

Exista vreo varsta maxima pana la care sunt primiti oamenii in manastire?
Batranii pot fi primiti?

coldworld 14.10.2010 17:42:02

eu cred ca a trai intr-o manastire este foarte placut.

cristiboss56 14.10.2010 22:29:58

Da, dar

Citat:

În prealabil postat de coldworld (Post 297093)
eu cred ca a trai intr-o manastire este foarte placut.

mănăstirea nu-i stațiune , loc de odihnă , nu face parte din frumosul și plăcutul știut și dorit de mulți din lumea asta ! Trudă, muncă, multă credință, renunțări , rugăciune, ascultare . . .

iustin10 14.10.2010 22:39:54

Bai o fi nasol in manastire,da si viata in lume e un infern.
Cand ne vom satura de rautatea oamenilor,cand ne vom da si sufletul pentru un singur cuvant bun,cand ne vor iesi pe nas toate placerile noastre si vom obosi de ele,sa vedeti atunci cum vom lua cu asalt manastirile,caci oriunde ni se va parea mai bine decat viata de pana atunci.
Oricat de greu si de nedrept si de doborator ar fi acolo,tot e mai bine decat in lume.

" Veniti la Mie cei truditi si impovarati ,si va voi da odihna,luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine.Caci Eu sunt bland si smerit cu inima"

cristiboss56 14.10.2010 22:45:42

Iustin

Ai un gând ascuns ? Să nu -mi spui că vrei să trădezi infernul din lumea asta ?

iustin10 14.10.2010 23:02:00

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 297201)
Ai un gând ascuns ? Să nu -mi spui că vrei să trădezi infernul din lumea asta ?

Nu as fi vreodata eu in stare sa iau eu decizia asta.
Dar Domnul ma (ne) umple de scarba si de neputinta in lume,tocmai ca ne vrea cu gelozie pentru El.
Eu doar am vrut sa explic de ce poate ajunge cineva sa zica "eu cred ca a trai intr-o manastire este foarte placut. " (coldworld) chiar stiind realitatile de acolo.
E gfreu in manastire,dar infernul din lume si din sufletele noaste e infinit mai greu

Elesya 15.10.2010 11:02:33

cred eu

Pentru a te calugari trebuie sa ai o chemare speciala cred eu...Altfel se pot petrece lucruri neplacute Domnului(iesiri din monahism...) Iar vietuirea in manastire nu este usoara din ce am vazut eu prin pelerinajele sau statul pe acolo...Fiecare are o indeletnicire data de staret...Insa e tare frumos la rugaciuni ....

Marius22 15.10.2010 11:21:31

Citat:

În prealabil postat de Elesya (Post 297326)
Pentru a te calugari trebuie sa ai o chemare speciala cred eu...Altfel se pot petrece lucruri neplacute Domnului(iesiri din monahism...) Iar vietuirea in manastire nu este usoara din ce am vazut eu prin pelerinajele sau statul pe acolo...Fiecare are o indeletnicire data de staret...Insa e tare frumos la rugaciuni ....

Sunt foarte putini tinerii din ziua de astazi care, trecand de varsta majoratului, iau in calcul varianta calugariei, ca o alternativa la casatorie sau la viata in lume.

Din acesti deja "putini" si mai putini merg pentru ca au chemare de la Domnul. Ceilalti merg in manastire pentru ca au "chemare" de la un unchi staret sau episcop ori pentru ca li se pare o cale facila de a scapa de deceptii. Multi vin si pentru ca vad in manastire un loc in care au masa si cazarea asigurate pentru tot restul vietii. Aceasta este realitatea.

Slava Domnului, ca omul se mai poate schimba insa pe parcurs!

windorin 15.10.2010 16:58:48

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 297330)
Multi merg in manastire pentru ca au "chemare" de la un unchi staret sau episcop, ori pentru ca li se pare o cale facila de a scapa de deceptii. Multi vin si pentru ca vad in manastire un loc in care au masa si cazarea asigurate pentru tot restul vietii. Aceasta este realitatea.

Si pe mine ma intristeaza aceste cazuri, insa... "am vazut samanta cazand langa drum, fara voia ei, apoi crescand si dand rod bogat" (Sfantul Ioan Scararul).

Elesya 15.10.2010 17:55:13

asa e plus o intrebare

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 297330)
Sunt foarte putini tinerii din ziua de astazi care, trecand de varsta majoratului, iau in calcul varianta calugariei, ca o alternativa la casatorie sau la viata in lume.

Din acesti deja "putini" si mai putini merg pentru ca au chemare de la Domnul. Ceilalti merg in manastire pentru ca au "chemare" de la un unchi staret sau episcop ori pentru ca li se pare o cale facila de a scapa de deceptii. Multi vin si pentru ca vad in manastire un loc in care au masa si cazarea asigurate pentru tot restul vietii. Aceasta este realitatea.

Slava Domnului, ca omul se mai poate schimba insa pe parcurs!

Asa este Marius...si doare cand tu mirean te duci cu suflet incarcat si constati cu stupoare cat de lumesti pot fi...Sa speram ca situatia se va schimba incet, incet...

Am o nelamurire dar nu legata de acest subiect..insa nu vreau ca EU sa deschid un topic pt ce vreau sa aflu...As vrea sa stiu ce este cu aceasta alarma terorista din Europa? Chiar exista si de ce....cine...cum? Se poate?

DAMIAN 16.10.2010 16:14:45

Viata calugareasca este de varf.
Cine sunt cei ce aduc roada insutita daca nu monahii?
Ferice de ei! Fericiti cei fara prihana in cale, care umbla in legea Domnului.
Nici nu se poate compara viata de manastire cu cea de lume.
Vrei sa fii desavarsit? Ia Crucea si urmeaza Domnului!
Viata monahala este cin ingeresc. Nicio carte nu poate spune indeajuns ce inseamna calugaria, si s`au spus prea putine cuvinte despre calugari si prea putini le`au atins.
Calugaria este renuntarea la orice placere lumeasca, rastignirea fata de lume, ca inchinare a vietii lui si numai lui Dumnezeu.
Un monah bun, inainte de toate trebuie sa fie un Crestin bun.
Iar a fii Crestin inseamna a respecta poruncile Domnului, ca toata viata noastra, lui Hristos Dumnezeu sa o dam.
Se spune ca pana la al saptelea neam se mantuiesc cei care au in neam un calugar.
Avem nevoie de calugari buni, care se roaga curat lui Dumnezeu, pentru ale caror rugaciuni mai tine Dumnezeu lumea.

vasilica02 23.07.2012 00:19:59

asa sunt ,simt si eu..nu exista zi in care sa nu ma gandesc la Dumnezeu sh la manastire...cateodata simt ca ma indepartez si ca ma atrag cele lumesti mai tare.dar mergand f des la manastire si citind carti sfinte imi reaprind ravna..Dumnezeu sa te ajute!

ana.cozma 31.07.2012 18:36:35

Cred ca vine un moment in viata fiecaruia cand exista putere in luarea deciziilor. In mod sigur vei stii peste ceva timp daca menirea ta este sa ai un asemenea stil de viata la manastire sau sa continui in societatea actuala alaturi de familie, prieteni si de ce nu si pacate! Urmeaza-ti calea si fa ce simti ca este bine pentru tine!

ory 24.08.2012 08:38:35

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 297195)
Bai o fi nasol in manastire,da si viata in lume e un infern.
Cand ne vom satura de rautatea oamenilor,cand ne vom da si sufletul pentru un singur cuvant bun,cand ne vor iesi pe nas toate placerile noastre si vom obosi de ele,sa vedeti atunci cum vom lua cu asalt manastirile,caci oriunde ni se va parea mai bine decat viata de pana atunci.
Oricat de greu si de nedrept si de doborator ar fi acolo,tot e mai bine decat in lume.

" Veniti la Mie cei truditi si impovarati ,si va voi da odihna,luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine.Caci Eu sunt bland si smerit cu inima"

Inchipuie-ti rautatea lumii inghesuita intr-un loc, cam asa este la manastire, care mai de care sa-l manipuleze pe celalalt, sa-l supuna, sa-i starpeasca vointa, sa-l umileasca, sa-l faca un nimic, apoi sa inceapa a-i cere totul!!! In lume ai macar libertatea de-a alege sau de-a respinge rautatea celorlalti, in manastire esti vrednic de-a fi sclavul unor oameni fara omenie, ancorati in reguli inventate dupa bunul plac si rautati justificate de "credinta"...mi se face sila de atata "spiritualitate", cand omul se dovedeste a fi cel mai perfid animal!
Multumesc Lui Dumnezeu ca sunt in lumea asta infernala, este tare frumoasa, este plina de adevaratul sens al binelui si raului universal, imi da astfel posibilitatea sa fiu eu insami.

kikyo_ea 24.08.2012 10:22:03

Eu zic sa faci ceea ce simti. Nimeni nu te poate ajuta chiar daca primesti fel de fel de sfaturi. Roaga.te Dombului sa iti lumineze calea si sa te tina langa El indiferent de piedicile pe care le vei intampina. Multe din comentarii prezinta viata monahal ca fiind iadul pe pamant. Oarte toti ati trait in calugarie si ati vazut ca e asa de rau? Cand Il iubesti pe Dumnezeu treci peste toate si toate le faci cu zambetul pe buze, asa cum spui tu ca simti. Fa ce iti spune inima si nu lua un seama ispitele si piedicile... Ele apar ca sa te indeparteze. Domnul fie cu tine!

Miha-anca 27.06.2013 02:40:01

A dat totul pentru credință. Povestea uimitoare a celui care a lăsat America pentru a fi călugăr în România
În timp ce unii trec fără regrete oceanul în căutarea unei vieți mai bune, alții fac drumul invers, spre România. Și asta după ce-au visat ani întregi să ajungă aici. Un astfel de om trăiește de peste un deceniu la Mânăstirea Oașa. Pe vremuri era catolic și lucra la cea mai mare bancă din America. Acum e călugăr ortodox și îi învață pe frații săi români muzică psaltică.
Acum 13 ani Părintele Sava a traversat oceanul ca să ajungă într-o țară pe care mulți ar da-o pe America. Pe atunci se numea Steven și știa pe de rost biblioteca tatălui său. Cu fiecare pagină citită a început să îl chinuie îndoiala în propria credință.
http://saccsiv.wordpress.com/2013/03...ar-in-romania/

vsovivivi 27.06.2013 09:48:48

Între Lume sau Mănăstire? Nici una nici alta ci Lumina vieții!

Păi unde credeți voi că este Dumnezeu? În cămări sau în pustie? În altare de biserici sau în mânăstiri?

Domnul se află în Legea Lui și în proorocii Lui de la început și la nesfârșit, în Viața voastră curată trăită în dor după sfințenia Lui sfințindu-vă ca să-L iubiți pe El în aproape și pe voi mult mai puțin ca pe aproapele.

Dacă nu aveți credință ca să moară păcatul în numele vostru gLumesc, și să vă omorâți neumilința voi cei plini de porecla murdară și penibilă, dacă nu muriți împreună cu Iisus prin răbdare pentru ca să și împlinți apoi în taină bucuria învierii voastre în numele Domnului, născându-vă El din nou din ploaie și Cuvânt, pentru ca să-I aduceți închinare curată de viață curată în Duh și Adevăr, pentru ca să vă împărtășească de toată slava Lui altruistă cu omul credincios și egoistă și rea față de orice păcat cu care v-ați identificat, atunci oriunde veți merge nu veți găsi odihnă sufletelor voastre ci amăgire iar pământul vă va da spini și pălămidă, buruieni multe și grase ce se hrănesc cu păcatele din voi depuse în pământul scârbit ca să vă arate cât de urât vă mândriți în ascuns ca fățarnicii care au luat mult cuvânt în deșert și au dat multe lecții sub născoceală de smințișori fuereți cu nume de Dumnezeu trecut pe ei ca să păcălească, crezându-se și arătându-se exemple bune și de urmat mai mult pe ei înșiși pentru gândochiulhul ce se ridică în inimile voastre când potrivește după gust păcatele pentru înțelepțirea științifică. Vai lor, scai rătăcitori, păcălici ce cred că păcălesc proștii și proastele ce se dezgolesc ca dobitoacele pentru ei, profitori ce cred că profită odihnindu-se în bani, împrăștietori vicleni de neghină ce aduc jertfe idolilor care nu pot să facă nimic dar ei se încăpățânează și se ambiționează să laude puterile lor miraculoase stăruind după tipicul conștiințiozității superstițioase, lucrând ei învierea în om a toată pofta și bucuria satanei păismașe, care așa se 'desăvârșește' prin dărâmarea sfinților, văduvelor, orfanilor, fecioarelor, și a celui păcătos ce se întoarce, pentru ca să se laude ei cu puterea lor criminală spurcând in-out ca un vezspalău grozav de mare și de tare cu tot felul de vorbe umflate sau lingușitoare, ca să facă impresia fericirii beției duhovnicești. Nu e decât fățărnicie pentru fățărnicie, păcat peste păcat, ispită 'frumoasă' peste ispită tenebroasă, având iluzia că aflându-se deasupra, peste, atunci nu se ispitește. Păi ce să se mai sipitească cel ce locuiește în ispită?.. deasura de parcă acolo nu s-ar ispiti?

Toți te amăgesc cu plăcerea lor că cică acolo e raiul și atunci musai acolo e Dumnezeu și atunci ca să ajungi acolo trebuie să împrăștii neghina vopsită!

''Împărăția Mea și moștenirea Mea nu este din lumea aceasta, iar răsplata Mea pentru răbdare este ceva tainic și ceresc și care niciodată la om nu s-a văzut și la inima lui nu s-a ridicat''

Deci unde vă veți duce pentru ca să primiți cele promise de Dumnezeu?
Voi însă mergeți acolo unde vi se ridică... înțelepciunea și nu din dragoste ci pentru a potrivi îndrăgostirii ceea ce vă place lingușindu-vă și autopăcălindu-vă ca să vi se ridice toată mândria cu care să spurcați sfințenia Domnului. Eu așa pățesc, deci vă înțeleg... de ce am ajuns un neam mai decăzut ca revoltații din Israel cel vechi pentru care Domnul a poruncit să nu vă rugați pentru ei... că nu va auzi rugăciunile noastre pentru ei căci nici ei n-au auzit glasul celor trimiși la el ca să-i scoată din iad.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:25:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.