![]() |
Citat:
Daca alegem numai doua zile pe saptamina si uitam sau nu putem din anumite motive ,cand sa ne mai rugam,nu mai ramine nici o zi din saptamina. Dar rugandu-ne in fiecare seara ,chiar daca unii mai uita ,tot se gasesc destui care sa se roage. Eu am mai spus la cunostinte de aceasta rugaciune comuna ,la ora 10 seara ,trebuie sa fim uniti macar in rugaciune. Acum avem nevoie mai mult decat oricand de rugaciune ,mai ales ca se pregateste un referendum. |
Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu ,miluieste-ne pe noi !
|
Citat:
Rugăciunea făcută din "nevoie", este falsă și artificială ! |
Cristi ,eu am inteles ca ne rugam sa ne salvam sufletele ,pe ale noastre si ale celorlalti ,sa ne lumineze Dumnezeu ca natie.
Nu am cerut nimic material. |
Citat:
|
io zic ca si referendumu e dupa voia lui Dumnezeu ... e o dovada ca nu suntem momâi ...
|
Mai bine sa ne rugam fara sa ne punem bete in roate.
Eu m-am rugat si pentru bunuri materiale, ce-i drept nu pentru mine, si au venit neasteptat de repede. Cine spune ca nu avem voie sa ne rugam si pentru acestea, daca aproapele nostru duce lipsa de multe? Oare nu sunt tot ale lui Dumnezeu toate? Cateodata simt ca ne limitam, ne controlam unii pe altii si nu e bine. Daca cer ceva ce nu-mi sau nu-i foloseste, si asa nu primim. Sa avem grija sa nu ne limitam doar la a sti cum e bine, fara sa aplicam in viata noastra de zi cu zi ceea ce stim, caci asta ne transforma in farisei. Din cand in cand sa ne punem si pe noi insine sub lupa si sa vedem daca facem ceea ce predicam pe aici... si poate a ceea ce vom constata nu e tocmai satisfacator. |
Haideti sa fim ca cele 5 fecioare intelepte cu candela aprinsa!:53:
|
Citat:
|
ma voi alatura si eu acestui grup.
propun sa ne rugam si pt fratii nostri de peste Prut care trec printr-o perioadac dificila... |
Citat:
|
Asa da...
...cand ma gandeam si eu sa las forumul ca sunt unii cufundati in discutii aprinse si eu oricum nu fac fata, gasesc ceva ce ne poate apropia. Eu zic sa facem rugaciunea in fiecare seara, ca nu mai e timp de pierdut...si intr-un final, cu asta vom ramane si asta va fi singura noastra arma: rugaciunea!
Ne vedem deci in fiecare seara la ora 22:00 ! |
Citat:
[COLOR=red]Hristos a Inviat![/COLOR] Cine se aprinde in discutii, trebuie lasati sa discute, daca asta vor. Formul are un alt scop, totusi, de a informa prin intrebari puse de oameni, membrii, de a ne lamuri in anumite privinte. Ne intilnim zilnic in rugaciune. |
Citat:
Deci la 22 precum Trandafirul Alb dorește . Doamne ajută ! + |
Citat:
Asa e, nu am vrut sa spun ca e ceva rau sa se discute aprins, doar ma simteam departe de a ma putea implica si eu in asa discutii. |
Citat:
|
Nu zic decat : multumesc !
|
Citat:
Eu nu raspund la provocari. Nu am fost facuta praf, nu am mai raspuns si gata, deoarece eu am postat cele doua rase diferite de caini, fara comentarii. Deci, cum puteam fii facuta praf? Dar, daca pentru tine asta inseamna, foare bine! Uite ai un motiv sa te bucuri a treia zi de Pasti! Ca nu exista rasele respective? Este definitia data pentru cele 2 rase. Celulele nervoase nu se regenreaza, Cristi, deci atentie mare la a le irosi in mod inutil. Exista! Deci....e un subiiect fara cap si fara coada, ceea ce inseamna ca am pierdut interesul in a raspunde, atita tot! |
Citat:
Citat:
|
Fiti atenti ca i-am gasit si o denumire: "rugaciunea in retea"! Nu-i asa ca suna interesant? :1: Ne dam IP-urile intre noi, le bagam la adresa serverului, ne logam toti la aceeasi ora, (eventual ne dam si telefoane intre noi de confirmare), iar dupa asta nu ne ramane decat sa dam toti "connect" in acelasi timp si sa intram pe server si sa-i dam drumu la treaba. Va da-ti seama ce poate iesi? Putem face si scor sau punctaj, fiecare cu recordu lui:3:
|
Citat:
|
Frate, iar de tine ma amuz si mai mult pentru ca nici nu ti-ai dat seama ce am vrut sa spun! :21: Eu am facut niste aluzii, dar daca tu nu le-ai inteles, e doar treaba ta,:3: Las ca poate catalina si cu trandafir_alb o sa inteleaga apropourile :71:
|
Citat:
|
Veilur, dar de grupuri de rugaciune ai auzit? Stii cumva ca exista oameni, care se roaga pentru toata lumea, pentru cei bolnavi, pentru cei de pe acest forum, pentru tine?
Nu e vorba de secta, ci de grup de rugaciune. ...si iarta-ma, dar ii dau dreptate lui Cristian: ai pedalat pe ideea gresita. |
Citat:
Citat:
Insa mie imi place de emanuel2007, el s-a autoexclus din grupu vostru pentru ca simte duhuri deja!:21: Va da-ti seama, el deja e la alt nivel, nu ca noi astia mai prapaditi de ne rugam curveste, hihi :4: Discerne duhurile deja, lucru care deabia sfintii puteau sa-l faca, ori poate el o fi vre-un sfant, nu stiu :106:Dar nu, stati, deja mi-am bagat nasu intr-un domeniu unde eu sunt paralel, n-am nici o treaba cu din astea, asa ca vorba lui Scrable, scuza-ti ca mi-am permis aceasta interventie! |
Veilur, rugaciunea e rugaciune, daca e spusa din inima.
Eu ma mir, bucurandu-ma totodata, ca la varsta ta t preocupa asemenea teme; eu la 24 de ani inca nu aflasem de Dumnezeu; mai trebuie insa sa crestiti duhovniceste, pentru a vedea ca si rugaciunea ta poate da roade. Nu stiu ce te-a facut sa devi rautacios. Emanuel a simtit ceva "strain" de rugaciune" si sunt convinsa ca asa e, caci raul se lucreaza in lume. Nu e de ras. Nu cred ca a luat distanta de tot grupul de rugaciune ci de cei, care practica si yoga pe langa... Dar sa nu intelegi in ce consta gresela ta?!? Mai gandeste-te data mesajul tau cuprinde si cel mai mic semn de dragoste... Daca nu, stii unde ai gresit. Dumnezeu ne cere ce nu avem, deci roaga-te pentru altii, si vei primi si tu. |
Citat:
|
Citat:
Ti-am inteles aluzia, trebuia sa pun "vedem" in ghilimele, dar eram convinsa ca se va intelege. Ma bucur ca te-a amuzat replica mea, te-am facut sa rad, deci am facut un bine, tadam! Ca asa si tebuie sa fim: veseli. Daca nu esti de acord cu ce s-a propus de ce te-ai mai chinuit sa postezi si sa ne aduci la cunostinta? Crezi ca ne ajuta cu ceva? ..si asa cum in Biserica se roaga mai multe persoane in acelasi timp si in acelasi loc, asa, aici, s-a propus sa ne rugam in acelasi timp doar ca nu in acelasi loc, asa ca, taci, cumpara-ti o carte de rugaciuni si ingenuncheaza la ora 22:00 ! Sper ca te-am inveselit ! |
Am precizat cele de mai sus stiind ca rugaciunea comuna se face numai la biserica si atat, in rest e doar un prilej de riscuri. Eu stiu asa: ca te rogi pentru cineva e una, iar ca te rogi la comun dupa niste reguli facute de oricine si oricum, e alta. Mie imi pare suspecta treaba asta :7:
|
Citat:
|
Citat:
Suspecta?? Dar ce altceva crezi ca putem face?? Nu suntem nici macar doi de pe acest forum care sa fie in acelasi loc cand ne rugam ca sa poti spune ca facem vreun ritual...iar regula e simpla: rostesti rugaciuni! Atat! |
:24:
hai ma , lasati-o de acuma ... nu m-am separat ca am simtit yoga sau de astea , nicidecum , ca nici nu simt vreodata ganduri de yoga sau de astea ... nu am io asa o sensibilitate a inimii incat sa simt asa de fin gandurile altora ... nici pe departe ... mi s-a parut numai ca am simtit alte ganduri , olecutica de desfranare , si io cum is mai neputincios si nu pot feri de gandurile gandurile astea ( ca sunt pacatos ) am demisionat ... :24: insa , asta nu e singuru motiv pentru care m-am lasat , ci si pentru faptul ca io is lenes si nu ma pot ruga mult ... io de obicei imi fac rugaciunile mai tarziu de ora 10 cand se face liniste de tot , ma simt mai bine asa ... iar la ora 10 am asa o lene in mine ca nu ma pot urni spre rugaciune ... ma tin duhurile pe loc ... odata am stat si o ora si m-am uitat pe la 10 la cartea de rugaciune si imi zicea : sa iau cartea si sa ma rog , insa nu am putut , asa de paralizat eram ; parca eram batut , sau legat cu lantu de lenes ce eram ... insa , e de stiut ca astea nu is numai duhurile noastre ; cum zicea si par rafael noica , nu sunt numai patimile noastre : o maica imbunatatita s-a rugat 4 ore si deabia a terminat un acatist ... ciudat nu ? inainte nu era asa o neputinta ! acu s-a instalat starea asta de neputinta , deoarece acuma iti trebuie mai multa duhovnicie ca inainte ca sa te mai ridici la masura la care erai inainte ... daca acuma vreo 15 ani te puteai ruga mai usor , acuma chiar daca esti mai curat , totusi te rogi mai greu ... de ce oare ? pentru ca starea duhovniceacsa a pamantului s-a degradat mult in ultima vreme , si am intrat in vremea apocaliptica ... au iesit toate duhurile rautatilor pe fata pamantului si alea ne lupta mai ales pe noi ortodocsii , sarea pamantului ... poate insa am sa incerc si io sa reiau rugaciunea de la ora 10 ... o sa incerc , da ma cam biruie lenea ... multumesc lui Dumnezeu ca sunt totusi unii care pot sa o faca ... daca as fi un om duhovnicesc nu mi-ar pasa nici de duhurile de yoga sau de desfranare care s-ar ruga impreuna cu mine , ca nu le-as lua in seama , ba chiar mi-ar fi mila de ele ... insa io is vai de capu meu si un mare lenes ... sper sa nu o dau tot asa de rau ca in lume cand moi duce la pustie ... da chiar de oi dao rau , io tot acolo am sa stau , cum au zis parintii : stai , mananca , dormi , leneveste-te , da nu iti parasi chilia ... asta tot o fac ... |
Citat:
|
:) Ai demisionat? Si cam cat vrei sa stai in somaj? :) Inca se angajeaza persoane cu abilitatea de a persevera in rugaciune :)
|
Citat:
Am si facut-o deja ! Sunt departe de a simti ceva asemanator macar cu supararea, dar trebuia sa-i raspund, poate intr-un final va fi de acord cu ceea ce s-a propus. |
bravo
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Acum un minut in urma a fost un cutremur mic in Bucuresti. Am vazut cum s-a inclinat un pic peretele de la geam.
|
Citat:
Doamne ajută ! + |
Citat:
Nu a deranjat raspunsul tau, cel putin nu pe mine, daca ma deranja, altfel aratau replicile mele |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:56:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.