![]() |
Am mai intalnit un lucru care la prima vedere m-a uimit. In cartea profetului Iezechil se spune: "Daca prorocul lui Dumnezeu se va gasi mincinos, este pentru ca Eu, Domnul Dumnezeu, l-am intunecat pe acel proroc". De ce? "Pentru indaratnicia poporului. Fiindca a cautat cu o inima fatarnica cuvant de la Dumnezeu". Ce am inteles din asta? Ca si noi, de vom cauta un cuvant de la duhovnic cu o astfel de inima, sa nu fim mirati daca vom primi un cuvant mincinos. El ni se va da potrivit inimii noastre.
|
11. Rog talcuire la un fragment din Canonul catre Sfintele Puteri Ceresti:
"Dați-ne ajutor Sfinților Apostoli: Petru, Pavel, Iacov, Toma, Filip, Andrei, Bartolomeu, Marcu, Luca, Ioan, Simon, Matia și Iuda - cel cu totul fericit, fiind noi biruiți și rătăciți de ispitele înșelătorului." |
Citat:
|
Nu este vorba de Iuda Iscarioteanul cel care L-a vandut pe Hristos, ci de Iuda Tadeul zis si Levi , unul din cei 12.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iunie/iunie19.htm |
12. Este iertare de la Dumnezeu fara spovedanie? Presupunand ca m-am spovedit acum doua luni si intre timp m-am rugat des pentru iertare, sunt iertat sau nu pana la urmatoarea marturisire la duhovnic? Sa nu intelegeti gresit, eu cred in taina spovedaniei, bineinteles.
|
Citat:
|
13. Ati mai auzit de asa ceva prin VT?
Tobit 6, 14: Atunci tânărul a zis către înger: "Frate Azaria, eu am auzit că această fată a fost măritată cu șapte bărbați și că toți au pierit în camera de nuntă. Eu însă sunt singur la tata și mă tem ca nu cumva intrând la ea să mor ca și ceilalți. Pe ea o iubește un demon care nu face rău nimănui, decât numai celor ce se apropie de ea. Un duh rau care iubeste o "pamanteanca"? Si care e lasat sa omoare sapte oameni din gelozie?! Sau e o simpla falsa presupunere a tanarului? A fost insa oprit intr-un sfarsit prin interventia arhanghelului Rafael: Tobit 8, 2-3: Iar acesta, mergând, și-a adus aminte de cuvintele lui Rafael și a luat cățuia și a pus inima și ficatul peștelui și a afumat. Și simțind demonul mirosul acesta, a fugit în părțile de sus ale Egiptului, și îngerul l-a legat. |
Citat:
|
14. De ce lipseste cantarea a doua din multe acatiste, canoane, paraclise?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
:23::9: . |
Citat:
Ai auzit expresia drac inpielitat?Se spune ca ingerii astia ar fi intrat in oameni ca sa poata sa se reproduca. Sau poate ca ingerii au sex, sau au avut sex sau posibilitatea sa se reproduca cumva la un moment dat.Probabil ca si numarul ingerilor creste in ceruri cumva. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
15. Au disparut uriasii la Potop sau nu?
Se stie ca numai Noe si familia lui au scapat de urgia divina: Solomon 14 6. Iar de demult, când au pierit trufașii uriași, nădejdea întregii lumi a scăpat într-o barcă și barca, îndrumată de mâna Ta, a lăsat omenirii sămânța urmașilor. ...insa stim apoi de celebra lupta intre David si uriasul Goliat. In descrierea uriasului, vedem ca: 1 Regi 4. Atunci a ieșit din tabăra Filistenilor un luptător cu numele Goliat, din Gat. Acesta era la statură de șase coți și o palmă. 5. Pe cap avea coif de aramă și era îmbrăcat cu platoșă în solzi; greutatea platoșei lui cântărea cinci mii de sicli de aramă; 6. În picioare avea cizme cu tureci de aramă și la umăr purta un scut de aramă. 7. Coada suliței lui era ca sulul de la războaiele de țesut, iar fierul suliței era de șase sute sicli de fier, și înaintea lui mergea purtătorul lui de arme. In traducere, Goliat avea putin peste 3 metri si numai armura lui cantarea 600 kg. Adica nu era un filistean putin mai inalt si mai solid decat ceilalti, ci un urias. Cum explicam asta? |
Citat:
|
5 atașament(e)
Citat:
...si mai jos: |
16.
Romani 6 3. Au nu știți că toți câți în Hristos Iisus ne-am botezat, întru moartea Lui ne-am botezat? Ioan 19 34. Ci unul din ostași cu sulița a împuns coasta Lui și îndată a ieșit sânge și apă. Are legatura faptul ca la moartea Lui Iisus a curs apa cu faptul ca botezul se face tot cu apa, intru moartea Lui? |
Citat:
|
17.
1 Corinteni 1, 28
"Dumnezeu Și-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt," Cum adica a ales pe cele ce nu sunt ca sa nimiceasca pe cele ce sunt? |
18.
Cine poate sa-mi recomande o traducere competenta a Bibliei, in versiunea ortodoxa?
Eu am folosit pana acum http://www.bibliaortodoxa.ro/ care s-a dovedit a fi plina de greseli (cel care o gazduieste nu se oboseste sa o corecteze desi i-am trimis cateva versete). Am mai gasit versiunea lui Anania, care are trimiteri si comentarii: http://www.dervent.ro/biblia.php - sper ca e mai buna. Deci astept un raspuns de la cei care au folosit si studiat anumite traduceri online, nu de la cei care se gandesc acum sa caute pe Google... Multumesc. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:11:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.