![]() |
La ce ne folosesc toate aceste prorociri ? Unele din ele poate nu se vor implini intocmai ,stiut fiind ca Dumnezeu isi schimba planurile.
Daca suntem pacatosi si insistam in pacat aceste prorociri nu ne ajuta cu nimic , ele raman la nivel de senzational. Sper ca nu v-am suparat cu ceva. Doamne ajuta ! |
Intrebarea e daca aceste proorociri sunt sau nu de la Dumnezeu... Dupa proorocirile penticostalilor eu trebuie sa fiu "trecuta" la ei de vreo 2 ani... Si uite ca inca sunt aici, in Biserica lui Hristos, Slava Domnului!!!
|
Citat:
raspunde deci: cati bani luati pe evanghelizari (pe exorcizarea unui duh rau cereti 8 Ron, asta stiu) tu spui ca-mi bat joc de idolul tau, insa tu si restul de penticostali va bateti joc de scripturi: Matei 10:8 Vindecați pe bolnavi, înviați pe morți, curățați pe leproși, scoateți afară dracii. Fără plată ați primit, fără plată să dați. |
Citat:
Duhul sfint este ca o arma divina care nu se da oricui , ea este destinata sfintirii insa prin colaborare adica nazuinta si vointa, restul nu pot fi obligati, perlele nu se dau la porci. E greu de spus cit ii apara botezul de cele rele asa incit sa fie o dovada a prezentei lui in orice situatie la orice virsta, da botezul se poate acorda si cind esti mic insa daca parintii nu au har si o viata duhovniceasca de regula botezul nu este pastrat la copil , de aceea el mai trebuie inca odata cerut. -deci adevarul este undeva la mijloc. Mai conteaza apoi si de copil, daca este dintre cei alesi sau nu , daca e credincios sau inca nu, conteaza mai ales daca e nazuitor, asta conteaza enorm chiar daca este necredincios inca , nazuiota spre devenire, spre cizelare a personalitatii. trebuie sa fie un botez asumat personal nu de catre nas , cel mult de catre parinti caci ei sint mediul lui haric in care i se stabilizeaza si intareste si lui duhul in interior. Duhul Sfint este ca o saminta care incolteste si treptat se face copac insa in faza incipienta este de multe ori prea firav ca o mica plantuta care are nevoie de ocrotire mai deosebita. eu nu sint penticostal am mai spus , insa este adevarat ca daca parintii macar mama are botezul sfint acum in zilele de dupa redeschiderea harului va naste copii care au botezul inca din pintece. acelasi lucru se intimpla si pe vreme apostolilor , noii nascuti nu mai erau botezati , mai cu seama inainte de inchiderea harului iar dupa inchiderea lui nici un mirean nu a mai primit cu adevarat botezul exceptie facind cei placuti lui Dumnezeu asemenea vechilor daruiti cu darul proorociei. botezul apoi a fost prezent doar in cadrul hirotoniei. de aceea toti calugarii sint la un moment dat hirotoniti. exista un caz istoric-mult hulit de catre unii adventisti = in care un patriarh sau arhiereu a botezat la hirotonire un calugar doar in numele Fecioarei , a durat un timp pina cind calugaril sa se lase convins caci in acea vreme scriptic nu existau dovezi ca este posibil insa botezul a avut efect perceptibil interior asa incit si calugarul cu ocazia asta a aflat o taina. |
Citat:
"Căci toată Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți. Iar dacă vă mușcați unul pe altul și vă mâncați, vedeți să nu vă nimiciți voi între voi." (Galateni, 5:14-15) Citat:
|
intradevar- aproapele este nazuitorul indiferent din ce religie.
de ex ajungi in Imparata lui Dumnzeu ca sa fii serv intre alti servi si apoi Dumnezeu iti sopune uite tu ai sarcina sa dai binecuvintarile pe care ti le dau eu catrre acesti oameni (buddhisti , musulmani, pentiostali, hindusi , taoisti,necredinciosi , etc) si tu spui dar Doanne nu pot ca ei nu sint crestini ei sint pagani .. evident ca e o situatie ipotetica pentru ca in realitate nu se intimpla asta - ori nu ajungi in rai ori vei simti fata de toti aceeasi iubire nepartinitoare ca si Dumnezeu. |
Citat:
"Căci dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Au nu fac și vameșii același lucru? Și dacă îmbrățișați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult? Au nu fac și neamurile același lucru?" (Mt. 5:46-47) Dacă ne numim ortodocși și îi iubim numai pe cei asemenea cu noi, iar pe cei de alte confesiuni "nu îi suportăm", pe cei care ne fac nouă răul îi izgonim de la noi..., oare ne mai numim creștini? Ne-a răspuns deja Mântuitorul, în versetele de mai sus. |
sursa: BASME SI TRADITII IUDEO-MASONICE, NATIONAL GEROGRAPHIC, CODUL LUI ORESTE
Citat:
|
Citat:
Citat:
Sectele au venit cu inovatii ,au zis ca numai cei maturi se boteaza. Pe vremea sf.Ioan Gura de Aur ,deja se vorbea de botezul celor mici. D-voastra vorbiti despre har ,ca despre o interventie divina care se poate da oricui. Nu este posibil asa ceva fara o curatenie sufleteasca deosebita ,deci spovedanie ,viata fara pacate ,fapte bune. |
Citat:
Si, sa nu uit, iarta-ma dar mi se pare ca ai un interes morbid pentru bani. Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare, bautura si bani ci dreptate, pace si bucurie in Duhul Sfant. Dar sa raspund la intrebare: daca eu invit un musafir, un predicator venit din alt judet pentru un serviciu special (evanghelizare, invatatura pe un subiect specific, nunta, binecuvantare de copii, etc.) atunci ma gandesc ca trebuie sa am grija de el inca din momentul in care acesta pleaca de acasa spre a veni la noi si pana va ajunge din nou acasa.Acestea fiind zise, pentru un timp, posibilitatile tale de a pune intrebari s-au epuizat. Nu de altceva dar mi-e teama sa nu creada unii useri ca de fapt tu nu esti decat un robotel programat de mine sa ridici penticostalilor mingi la fileu. Deocamdata cam asta este tot ce poti face. Multe binecuvantari si pocainta! :103: |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Daca invitai un calugar, nu trebuia decat sa platesti doar transportul si sa-i oferi masa, ai fi iesit muuult mai ieftin si mult mai imbogatit spiritual. Nu putea "lucratorul" acela sa ceara doar pretul transportului si masa, trebuie sa-i dati si indemnizatie??? unde ai citit in Scripturi ca cineva a predicat pe Cristos contra-cost? erau fratii ajutati sa se deplaseze si li se oferea de mancare, dar atata, nu luau bani pentru un act divin, acela de a-L propovadui pe Domnul. |
Citat:
Deci evanghelizarile sunt platite cu bani grei, am avut dreptate. Acum, slujba unui pastor este platita. Dar Scripturile mentioneaza mai multe slujbe, de prooroc spre exemplu, sau slujba unuia care are darul tamaduirilor. Pe acestea de ce nu le retribuiti? Cum se face ca in fiecare biserica penticostala este un pastor, legitimat acolo nu de Duhul Sfant ci de o diploma, si multi care au slujbe cel putin la fel de importante, de proorocie sau de vindecari (cel putin asa pretind) o fac benevol. De ce pastorul are intaietate in biserica? Noul testament nu vorbeste de un grup al presbiterilor? deoarece are acea patalama? de ce? nu cumva pastorul este tipul crestinului "Diotref"? si de ce doar pastorul este platit cu salariu fix? un prooroc destoinic nu ar merita sa fie salariat? |
Citat:
Ati auzit vreodata prin mass-media sau prin alte mijloace, o profetie facuta de acest cult cu privire la lucruri importante pentru poporul roman, pentru oameni, in general? adica ceva care sa arate tuturor, fara dubiu, ca a fost degetul lui Dumnezeu, ceva ziditor care sa arunce o lumina pozitiva asupra acestei religii atat de mult hulite si pe buna dreptate. Dragii mei, penticostalii nu au niciun Duh Sfant, acolo nu e mana lui Dumnezeu, interesul lor este sa fure credinciosii altor biserici, ca sa le plateasca lor zeciuieli, taxa de cult, bani de colecte, bani de ajutorare, bani pentru evanghelizari etc.etc. Stiti ca Pavel spunea ca darul proorociei este foarte bun si de dorit, fiind extrem de ziditor, mai ales pentru credinciosi dar si pentru necredinciosi care pot da slava Domnului daca li se face o descoperire prin Duhul. Acum, acesti penticostali care tot activeaza pe acest forum de ani buni, au venit vreodata cu ceva ziditor? Haideti sa fim sinceri! Se bat cu pumnul in piept ca ei au darurile Duhului Sfant, dar concret, aduc ceva ziditor??? Nuuu! nu vedeti ca vin doar cu vorbiri "lingusitoare" Romani 16:18 De exemplu "ucenicul" --- nu vedeti ce lingusitor este??? |
din memoriile unui fost penticostal:
Lucram mult, aveam rar zile liber. Am neglijat lucru cel mai important, se pare, pentru sefii din biserica: sa platesc cotizatia. Aveau dreptate! Nu am platit-o vreo 5 luni! Sotia mea nu mai lucra, sau a lucrat o perioada la un turc care nu i-a dat banii, incat pana la urma in 1998, mi-am cautat inca un servici. din pacate nu am rezistat decat o saptamana, pentru ca turele lucrate la CFR au fost inmultite brusc. Dar conducatorii nu m-au intrebat daca am probleme financiare! Facusem pacatul cel mai grav! Si am fost dat afara din biserica! Asta e! M-am certat cu pastorul Mihai Ilas in fata bisericii. El mi-a zis sa imi caut o grota sub poalele Tampei si sa imi fac o biserica acolo! ... El m-a "iertat" si mi-a promis reintegrarea mea in biserica, daca achit restantele si voi da de acum incolo mai multi bani decat era prevazut la cotizatie, adica mai mult cei 30.000 de lei. Am acceptat prosteste. Am fost reinscris ca membru, dar am vazut ca nu m-a mai pus la amvon niciodata. Eram iertat, dar poate ca nu! Nu mai era nevoie de lucrarea mea pentru Christos, era nevoie de banii mei. Dupa trei luni dupa ce am asteptat un semn de la ei, nu le-am mai platit nimic! Iar am fost dat afara! Si azi sunt inca dat afara din biserica pentru ca nu am platit cotizatia. Si au trecut 13 ani! Credeti ca-i pasa? In fond daca lui nu-i pasa mie de ce ar trebui sa mai imi pese? |
Citat:
De exemplu, ca sa ajunga din Cluj la Constanta omul trebuie sa plece de sambata dimineata, sa se odihneasca noaptea. El va sta inaintea a 200 de oameni care asteapta de la el o predica buna, o hrana consistenta, duhovniceasca. Nu lucreaza cu cartofi ci cu oameni. Apoi face drum inapoi. Si apoi nu in fiecare zi e duminica. El nu e invitat in 22 de zile pe luna. Citat:
Mda, daca mananca lucratorul e de ajuns. Dar tu uiti ca lucratorul are o familie. Dupa tine ar trebui sa i se lase familia sa moara de foame. Stiu personajele de tagma ta. Ei se roaga cam asa: „Doamne, da-ne Tu un slujitor care sa fie smerit si sarac. Smerit tine-L Tu, sa fie sarac vom avea noi grija!” Citat:
"Tot așa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia să trăiască din Evanghelie." 1 Corinteni 9:14Stii ce inseamna "tot asa"? Citeste in contextul anterior. Si mai uita-te si aici: "Alte Biserici am prădat, luând plată ca să vă slujesc pe voi." 2 Corinteni 11:8Stii ce inseamna cuvantul plata? Daca nu stii cauta in dictionar cateva sinonime. Citat:
Ai avut sansa sa pui o (una) intrebare. Ai primit raspuns sincer, deschis, exact si la subiect. |
Citat:
|
Citat:
Insa presbiterii nu erau platiti si nici cei care propovaduiau pe Domnul ocazional!!! |
Citat:
orice pastor este un Diotref, pentru ca are intaietate in grupul presbiterilor, contrar regulilor biblice, ia salariu si face ce vrea, biserica e la cheremul lui!!! |
E o judecata necinstita pentru ca fie el preot fie acalugar el nu se imbraca nu se spala si nu se hraneste doar cu ceea ce iii ofera oamenii cu ocazia invitatiilor exceptionale ci are toate asigurate si casa si masa caldura etc dar de unde si de la cine?
deci tot oamenii platesc zeciuiala bisericii in intregime, plus statul aloca alte fonduri din taxe evident la care contrubuie si penticostalii si muslmanii etc , asa si pastorii trebuie sa fie platiti dar pe ei nui plateste statul ci se organizeaza intre ei in comunitate, daca unii intrec masura la fel are loc si la ortocsi si prin alte parti insa nu se poate generaliza - in rest generalizarea nu ajuta si nu indreapta pe nimeni niciodata. pina la urma daca ortodocsi au vreo responsabilitate legata de alte culte care nu sint desprinse din ortodoxie singura lor datorie este sa ii iubeasca si sa ii respecte si sa ii ajute intelepteste daca li se cere ajutorul. legat de profetii si interpretari din imaginatie , peste tot exista astfel de falsuri pentru ca multe lucruri se bat cap in cap ceea ce rezulta ca nu pot fi toate adevarate de ce exista ele ? pentru ca oamenii sa invete din greseli si pentru ca nu pot purta adevarul in toata profunzimea lui cea revelada doar proorocilor autentici -adevar care nu este inca dezvaluit asa public pt toata gloata . iar ceea ce spun adevaratii vazatori spun doar ca in scriptura cu precadere in VT exista adincimi care nu pot fi patrunse de marea majoritate insa ei nu le divulga. din cauza diferentei de credinta fiecare intelege altceva ori nu prea intelege acest lucru inseamna ca textul a fost intentionat facut asa ca sa nu inteleaga toata gloata ci doar sa creada ca le stie pe toate . |
salut
Citat:
Cunosc oameni apropiati , penticostali , si m-am saturat sa mi bat gura cu ei , cand vad ca deschid un subiect de de spre credinta lor de ex:'' in Biblie nu scrie ca trebuie sa tii post, in Biblie nu spune de icoane... etc '' pur si simplu le raspund cu ''bine , bine , e asa cum spui tu '' si ii las sa vorbeasca singuri.Iti spun sigur ca o sa-i enerveze faptul ca nu ii asculti si ca le dai dreptate intr un mod ironic:D, mai bine lasa-i asa .Sau daca nu merge asa , adu argumente concrete , si nu da dovada de nervozitate ,explica calm si ferm. Nu pot spune ca am vaste cunostinte despre ortodoxie la varsta mea , dar am citit destul de mult , si nu suport cand vad ca cineva imi calca credinta in picioare Cei care isi parasesc credinta ortodoxa , pt sectele astea aparute ca ciupercile dupa ploaie , sunt niste lasi, si de obicei fara suparare , oamenii prosti se lasa influentati de sectele astea . |
in Marea Britanie, se plateste o predica de evanghelizare cu un cost aproximativ egal cu cat se plateste o garda medicala! este inadmisibil! pentru o ora de palavre, sa ia 2000-3000 lire cat medicul??!
stiti cat castiga un medic in Romania, dupa ce-si pierde sanatatea muncind cu noptile? 80 ron/garda, iar un predicator penticostal pentru o ora de vorbit, sa ia 200 ron? e strigator la Ceruri! |
Poblema apare din faptul ca noi presupunem ca stim mai bine decit Dumnezeu ce au ei nevoie , credem ca doar ortodoxia trebuie urmata de toti sau ca doar ea mintuie , ca in alte parti Dumnezeu e legat de maini si de picioare.
da li se poate explica ca cinstirea sfintilor este oarecum acceptata in baze biblice insa cu icoanele este imposibil fiindca textele care le aproba nu au fost adaugate in Biblie. In rest nu toti canonizatii sint cu adevarat sfinti si apoi se poate si fara ei avind in vedere ca Dumnezeu are destula putere. Omul se poate sfinti si fara sfinti asa cum era in biserica primara si inainte de Iisus, adevarat unii pleaca la ei insa tot la Dumnezeu ajung , iar ei pleaca din diferite motive, unii ca au colegi de teologie care vad religia ca pe o afacere , altii ca nu sint multumiti de preotul local, de dogma sau de viata lor interioara.- altii sint atrasi de atmosfera unui colectiv mai unit altii pleca din neinelegerea unor lucruri , pina la urma se cerne nu tebuie urmarita cantitatea ci calitatea. Sf Ioan Gura de Aur spunea ca din 1000 de preoti unul singur va fi mantuit deci in Momentul Judecatii exista mai multe mintuiri - categorii de mintuiti. dupa Judecata om mai vedea ce o mai fi despartirea bisericii primare a inceput cu darea Romei a unei autoritati limitate -lucru care era f greu de evitat in acel moment din cauza conjuncturii politice a momentului iar odata scapata din mina Roma a avut traseul ei bunele si relele ei deci ea este vinovata mai mult de existenta protestantismului. insa chiar daca incercam sa ne delimitam de papalitate si de protestantism totusi ne simtim oarecum invinuiti sau macar sub o ubra de suspiciune - de ce >/ pentru ca nimeni nu ne poate garanta ca in sinoadele considerate de noi inderptatite nu au avut loc si greseli avind in vedere ca sistemul nu are suficiente mijloace ca sa previna infiltrarea sa le zicem mirenilor in sinoade. mijloace ar fi insa ele nu sint legate decit de intrunirea propriuzisa a sinodului si nu de apartenenta la el -canonul originar obliga pe toti sa aibe darul deosebirii adevarului si al duhurilor altfel hotaririle importante cu privire la intreaga bisrica trebuie lasate altor sinoade insa acest lucru nu a fost respectat de fiecare data iar la catolici a fost scos relativ recent. acest lucru inseamna ca poti sti cind il ai si cind nu si ca el nu este un sablon memorat sau ceva logic prin care sa discerni ci un dar de cunoastere pe care il poti avea chiar si temporar in functie de evolutia sfinteniei si incercarilor proprii. deci ca relationarea dintre religii sa fie buna trebuie sa incetam sa ne ridicam insalavi pe noi si biserica noastra cu bunele si cu relele ei si sa incercam sa vedem lucrurile cul le-ar vedea Dumnezeu -caci El le vede. putem sa consideram protestantismul a o intoarcele la biserica primara si care in lipsa unei traditii inca bajbaia si incerca sa o formeze imaginati-va ca v-ati intilni cu citiva membrii ai bisericii primare din primul secol sau din al doilea pe cind inca nu aveau icoane sau inchinare la sfinti si nici mare teologie nu stiau (desi se pare ca aveau peste 100 de carti si texte in loc de NT) ce parere ar avea acei crestini primari depre ortodoxia de acum si traditia de acum? evident una negativa, ar considera-o erezie ..multe lucruri in plus si multe in minus. sau am spune noi ca ei sint eretici sau pierduti? nicidecum |
Ei, daca vrei calcule...
Citat:
Facand un calcul simplu cele 60 de minute au necesitat 1800 de minute de pregatire. 1800 de minute inseamna 30 de ore. Pentru 31 de ore de munca predicatorul penticostal (sarac si smerit) a luat 200 de lei. Impartind 200 de lei la 31 ore lucrate = 6,45 lei/ora. 6,45 lei/ora x 8 ore ziua de munca = 51,6 lei/zi. 22 de zile lucratoare ziceai? Ok. 22 zile x 51,6 lei/zi = 1135,2 lei/luna. Deci nici 1200 de lei pe luna salariul unui predicator penticostal. :64: Pai cu asemenea enoriasi cand mai ajunge el la conturi grase in bancile elvetiene, la avioane personale si la castele in Spania? :38: |
Modelul presbiterian
Presbiterii (la plural) sunt modelul de slujire/conducere in toate bisericile prezentate de Noul Testament. Acesta este singurul model de slujire biblic cu privire la conducerea bisericii, modelul “batranilor” sau a cetei de presbiteri. Nicaieri in Biblie nu vom gasi ca o biserica sa fie condusa (supravegheata) de o singura persoana. Duhul lui Dumnezeu nu greseste niciodata, si a randuit astfel ca ca nimeni sa nu puna stapanire in cadrul Bisericii. Astfel se evita pozitia de preeminenta a unei singure persoane! Bisericile penticostale au fiecare in frunte cate un Diotref (a se citi: pastor). Cu privire la salarizarea pastorilor: ” Tot așa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia, să trăiască din Evanghelie.” Apare cumva cuvantul “pastor” aici? Numai pastorul are dreptul sa traiasca din Evanghelie?Numai pastorul propovaduieste Evanghelia? Dar ce inseamna a trai din Evanghelie? Se poate spune ca acest verset ne permite salarizarea pastorilor? Este cat se poate de biblic sa le sustinem nevoile, chiar integral, celor care predica Evanghelia ( ar trebui sustinuti toti cei care predica Evanghelia dar in primul rand apostolii) dar nu sub forma unui salariu. Apostolul poate primi bani pentru fiecare misiune, dar nu salariu pe stat de plata. Salariul in sine este o recompensa pentru o munca prestata sub contract, iar in cazul apostolului nu putem practica asa ceva, pentru ca apostolul propovaduieste Evanghelia nu pentru o plata, ci fara plata, pentru ca asa a poruncit Domnul Isus. A trai din Evanghelie, nu inseamna a primi un salariu caci atunci apostolul se transforma intr-un simplu functionar. Ba mai mult, nu vei descoperi pe nici unul dintre slujitorii lui Dumnezeu care sa fi fost pregatiti profesional pt slujire, ca apoi sa fie retribuiti lunar, ca pastorii penticostali. Concluzia??? Trebuie ajutati cu bani sau bunuri toti cei care au o lucrare de la Domnul, fie evanghelizare, fie proorocie, fie tamaduire, dar ca un anume X, datorita unei diplome, sa primeasca salariu fix lunar, indiferent de ce face, nu e biblic!!! |
Citat:
|
Pai cu o postare in urma tocmai te suparasei pe pastorii cu diplome, facultate si doctorate:
Citat:
|
Citat:
Dupa cum se vede noi spunem una ,ei raspund cu alta ,ce sa mai comentez. Sa ii lasam asa ,nu avem ce sa mai comentam ,este si post .... |
Citat:
Prima icoana s-a pictat singura ,si o reprezenta pe Maica Domnului. Dupa cum stiti Mantuitorul in timpil patimilor Sale Si-a imprimat sfantul chip pe un stergar ,al sfintei Veronica. Mai este icoana trimisa de Mantuitor regelui Abgar din Edessa,deci avem marturii. Apoi sfantul Luca era un cunoscut pictor de icoane. Presupunand ca nu credeti in icoane ,ce aveti impotriva lor ,ce rau fac icoanele? D-voastra nu va uitati la poza copilului pe care il iubiti ? Noi le cinstim pentru ca reprezinta oameni cu viata sfanta ,si avem evlavie la aceste icoane. Cititi cartea "Minuni din timpul Sfintei Liturghii " |
mai "birna" preotii ortodocsi nu au salariu ? salariu inca de la stat
apoi legat de consiliul batrinilor nu e peste tot la fel , depinde de cum se organizeaza fieacre comunitate in parte , unele au altele inca nu , altele nu au nici pastor de ani de zile desi ar dori sa aibe ca sa nu mai cheme cind si cind din alte localitati -lucru care ar trebui sa dea de inteles ca nui musai sa ai scoala , in primele secole nu existau facultati de teologie si erau destui preoti invatind ce trebuie din mers de la colegi si din carti. |
Citat:
-icoanele nu sint ceva de care sa te nu te poti lipsi , sfintii in pustiu nu aveau decit f rar icoane -stiu ca exista icoane facatoare de minuni si unele care au aparut din cer sau de pe mare cu specificatia ca prima Icoana a Fecoarei a fost pictata de Luca- dar oricum nu mai conteaza - eu am spus doar ca nu i poti convinge cu Biblia in mina caci cu traditia nu ai cum din moment ce nu o accepta din start. sint comunitati de penticostali - de ex aici in Costanta care nu interzic enoriasilor inchinarea la icoane nici la Sf Maria dar nterzic manifestarile ciudate prezente cu precadere prin occident precum vb in limbi fara sa fie nevoie sau manifestarile anormale. asa incit aici nimeni nu vb in limbi si nici impotriva icoanelor nui nimeni. pe mine ma deranjeaza generalizarile indiferent din partea cui sau la ce se refera dar pina la urma e treaba fiecaruia sa creada ce vrea -eu insa sint de parere ca o relationate ponderata si intelegetoare este solutia de preferat si nu una intentionat atagonica dorita de papaplitate inca de la bun inceput. a te lauda pe tine si a defaima pe altul nu mantuie pe nimeni |
Si eu la scoala am foarte multe colege care sunt penticostale..Cu care ma inteleg tare bine...Dar nu stiu.. parerea mea este ca ei cu credinta lor..iar noi cu credinta noastra..cred nu suntem indreptatiti sa ii judecam pe ei si pe nimeni alti..Mi se pare ca nu trebui sa justifici credinta ta nimanui..o porti in sufletul tau..Eu in legatura cu colegele mele ma limitez doar la simpla relatie de colegialitate..Sa nu crezi ca nu au incercat sa ma ia la biserica la ele dar nu au avut pe cine..fiecare cu credinta ei.. Doamne ajuta!
|
Citat:
Citat:
Nu defaimam aici . Un punct de vedere ortodox: http://www.crestinortodox.ro/diverse...ie-121613.html |
Citat:
|
Aici in Constanta nu vb nimeni in limbi iar de inchinat se inchina citeva persoane acasa , evident ca nu aduc icoana la Casa de cultura pt ca altele nu se inchina dar nici nu sint impotriva existind libertate in ambele privinte.
incit nimeni nu judeca pe ceilalti. |
Citat:
2 Corinteni 11:7 v-am vestit fără plată Evanghelia lui Dumnezeu? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Am scris asta sub forma de gluma... Sotul meu nu crede in icoane, iar vorbirea in limbi i se pare esentiala pentru "botezul cu Duhul Sfant". N-ar fi rau sa stie ca exista chiar si penticostali de-ai sai care nu cred in vorbirea in limbi si se inchina la icoanele noastre... Poate, cine stie, ii va descoperi Dumnezeu adevarul si se va intoarce la ortodoxie... Doamne ajuta |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:39:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.