![]() |
Citat:
Citat:
-Am stat de vorba cu mai multi preoti (am fost nevoit sa am si discutii publice cu unii dintre ei) - Am stat de vorba cu Teofil Paraian (staretul manastirii Brancoveanu, de la Sambata de Sus - jud. Brasov). M-am spovedit la dumnealui. |
Citat:
Dar, mi-am permis sa raspund si la ceva ce se intelegea foarte clar din postarea dvs. : aversiunea fata de cercetarea Sfintei Scripturi. Sa nu-mi spuneti ca sunteti departe de asa ceva. Mesajele dvs. nu incurajau deloc cercetarea Cuvantului lui Dumnezeu. Dimpotriva. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55, declara: "Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, Noi pazim ziua a carei Domn este Hristos. "Fiul omului este Domn si al sambetei". (Marcu 2:28) Considerati ca nu sunt crestini cei care pazesc toate cele 10 Porunci ale lui Dumnezeu (inclusiv porunca a patra referitoare la ziua de odihna inchinata Domnului)? "Aici este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus" (Apocalipsa 14:12) Citat:
"Stalpul si temelia adevarului" este acea biserica, care are la baza Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura) si se subordoneaza acestui Cuvant Adevarat. |
nu?nu se pune accent?atunci e bine.......nu stii nimic.ai fost degeaba in "BISERICA NOASTRA".ramai in "BISERICA TA DREPT-MARITOARE".e mai bine asa.......poate acolo vezi adevarul.ati impanzit lumea cu dogma voastra.ati prostit populatia infometata de dupa revolutie cu sute de tir-uri cu ajutoare materiale.dar de cele spirituale ati uitat.......cand urmeaza sa legati si homosexualitatea,fratilor intr-un hristos?dar avortul?nu va este frica de dumnezeu?voi vorbiti de sf scriptura?te-am intrebat odata si nu mi-ai raspuns.....va stiti istoria?cati la suta din membrii vostrii isi stiu istoria propriei voastre "biserici"?cate confesiuni,atatea caractere?cate confesiuni atatea gandiri?sunteti mai mult de 30000.........ti-am mai spuso si iti mai spund....sunteti 30000.....
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ca divertisment: dvs. va cunoasteti istoria in mod real? Stiti, spre exemplu, in ce an a fost infiintata B.O.R.? Citat:
|
domnule condor evident ca nu aveti dreptate, bine din moment ca pt neo-protestanti, istoria Bisericii e egal cu zero,nici nu au cum sa afle cum era organizata biserica in sec unu ,doi etc
Biblia nu este un manual de organizare a Bisericii, vedeti foarte clar ca epistolele nu se dadeau intregii bisericii, ci bisericilor locale pt diferite probleme, din Sf Scriptura nu ne reiese clar modul de organizare a Bisericii si nici practicile folosite de crestini, acestea le gasim in scrierile parintilor apostolici , pe care voi ii disconsiderati Fara sa neg importanta si sfintenia Scripturii, trebuie sa recunosc ca Biserica prin umbrirea Duhului Sfant a dat canonul Biblic, , Biserica nu s-a format prin citirea Scripturii, termenul de Sola Scriptura apare dupa 1500 de ani, eu il consider un compromis Ca dumneavoastra negati importanta slujbelor,(nu ritualuri, deoarece folositi cuvantu ritual in sens peiorativ) nu inseamna ca asta ar fi, asi dori insa sa cititi marturiile multor credinciosi atinsi de puterea harului sfintitor al Sfintei Liturghi, e o mare indrazneala din partea dvs sa afirmati ca Tainele harice nu au efect, Faptul ca la ortodocsi nu se recurge la tehnici emotive de creere a unor senzatii care sa te faca sa crezi k esti cuprins de har, nu inseamna ca slujbele sunt fara har sau ca nu ating sufletele, un ortodox practicant nu ar putea sa simta nimic deosebit intr-o adunare penticostala de exempllu, ba mai mult am intalnit cazuri in care oamenii au fost socati dupa o "slujba" penticostala, datorita atmosferei de "circ" de acolo Sunt de acord ca trebuie pus mai mult accentul pe invatatura , pe predicare, fara insa a disconsidera lucrarea harica a Sfintelor Taine si a sfintei Liturghi la partea cu schimbarile sunt de acord cu dumneavoastra si chiar despe aceste schimbari vorbeam ca sunt exagerat de popularizate prin adunari "m-am lasat de baut, = m-am schimbat , sunt copil a lui Dumnezeu" |
oricum,cu pocaitii nu se poate discuta.....din pacate.si nici nu avem ce discuta..........oricum problema ramane deschisa.sunt o problema pt romania?da!sunt........
|
quod erat demonstrandum
Citat:
Vezi tu, Condor, Sectantii au o mare problema si anume mandria spirituala, adica o mare pata pusa pe ochi, care-i impiedica sa vada adevarul. Daca le arati Soarele ei vor vedea degetul cu care le-ai indicat Soarele, daca le spui ca au intors totul pe dos, iti vor spune ca asa faceau si primii crestini, daca le spui de dogme, iti spun ca esti intepenit in ideologii si daca le spui de Preoti, iti spun ca singurul Preot este IIsus. Pe scurt: 0. Eu nu frecventez o biserica eu sunt un madular al Bisericii. 1. Biserica este UNA la fel cum si Dumnezeu este UNUL. Ceea ce aveti voi doar cu numele se cheama biserica. 2. Melchisedec era oare pastor sau presbiter? 3. Dogmele sunt marcaje care ne ajuta sa pastram calea cea dreapta, ne aduc spre libertate si nu ne intepenesc in ele. Poate voua va place sa zburdati ca mieii pe campiile ideilor dar noua nu ne place sa ratacim Calea. Ce am vrut sa-ti transmit prin postarea mea este faptul ca voi nu ati facut altceva decat sa intoarceti totul pe dos. V-ati jucat cu sensul Cuvintelor si asta o sa va coste enorm la un moment dat. Pot sa va accept la nivel pur uman intrucat toti suntem intr-o comuniune tainica prin Adam, motiv pentru care am multi prieteni sectanti dar nu va pot nicicum accepta teoriile si aberatiile cu care v-au inoculat pastorii vostri ca si cand ati fi fost niste biete oi. Sunteti asemenea lui Pilat care statea in fata Adevarului si intreaba "Ce este adevarul?". Sincer imi pare foarte rau de voi si astept cu iubire in suflet pentru voi si prietenii mei sectanti sa va intoarceti la sanul lui Dumnezeu. Eu pot intelege prin ce treceti intrucat si eu la inceput am ratacit in erezii sectare dar Dumnezeu mi-a aratat Lumina Sa. Sa te ajute Dumnezeu sa scapi de mandria spirituala. Doamne ajuta! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Rog public pe administrator sa mute subiectul la secte ca nu vreau sa le aud hulele, aberatiile si murdaria si pe forumul Generalitati .
Sa evanglelizeze apostolii astia mincinosi asemenea lui "Ellen Pinochia" pe forumul destinat lor, ca nu am intrat pe forum ort ca sa vad spamurile azs. Libera exprimare, dar nici bataie de joc. Sa vb in tarcul lor de caprite. |
Citat:
Eu propun (ca nu-mi permit sa deschid) o discutie intitulata "neoprotestantii. o solutie". Ca si asa, biserica de stat existenta este depasita. Poate gasim solutii sa-i ajungem din urma pe germani (ma refer la cele bune- nu la cele rele, produse de ateii germani). |
nu,multumim.........esti dragut..........mutativa in germania......daca noi suntm depasiti
|
Tocmai scrisesem un mesaj lung in care incercam eu sa argumentez de ce este o problema protestantismul.
Dar mi-am dat seama ca mult mai bine este sa va zic ca decat sa ne certam cu ei si sa fim asa de invrajbiti poate ca ar trebui sa incercam sa-i convingem sa se intoarca la Dreapta Credinta; ortodox fix asta inseamna, ortos - drept, doxa - credinta. In limbajul primelor texte sfinte. Eu sincer m-as bucura ca acesti oameni rataciti, fara o identitate, fara o biserica, ca niste pribegi prin intuneric, sa se intoarca acasa si sa fie iarasi in Adevar. Si nu vreau sa par ca stiu eu prea multe, sincer prima oara, repet PRIMA oara am fost la Biserica saptamana trecuta; cred cu adevarat in Dumnezeu de doar 2 luni! Si nici nu stiu cum sa spun ca nu vreau sa zic prea multe cuvinte, dar m-am simtit atat de bine si de multumit si de orice cand am iesit incat doresc asta oricui. Multi dintre ei stiu mult mai multe despre Biblie ca mine, poate sunt si mult mai buni, si mai orice... dar ii vad rataciti si cautand sa-si faca biserica lui gigi... de ce cautarea asta pentru o biserica, daca nu va intereseaza? Poate ca trebuie sa simtim mila, compasiune si sa intelegem situatia lor. De fapt ce cauta este linistea pe care numai stiinta ca esti in Adevar ti-o poate da. Poti sa memorezi Biblia din scoarta in scoarta si sa fii cel mai bun orator... si ateii stiu Biblia, unii dintre ei, poate mai bine ca un credincios; insa numai Credinta Dreapta si Biserica Dreapta te pot elibera. Asadar, eu as propune sa se discute nu despre "protestantii: o problema" ci despre "protestantii: cum sa-i ajutam?" |
Citat:
Citat:
|
Citat:
iulian, nu cred ca e frumos sa vorbesti de rau niste oameni, care pe timp de criza, de 1an jumate lucrezi la ei. daca ei sunt lideri ai opiniei publice, bagati in consiliul local nu cred ca ar fi o problema, nu sunt singurii. nu e bine sa fim rautaciosi - daca ar fi o invidie din partea ta ar fi o problema deja atunci. biserica nu invata asa ceva. |
Citat:
Citat:
Intr-o lume asaltata de modern, de americanisme de Nato si UE, de filme de prost gust de la hollywood, in care trist este ca nimeni nu mai e mandru ca e roman... si ca am devenit niste lasi care asteapta sa vina banii din diverse parti... mai avem si noi un motiv de a fi mandri ca suntem romani: ORTODOXIA! Si deci... nu vreau 'Believe in jesus now and be saved! Cool! yeah!" Eu vreau sa fac ce faceau stramosii mei... eu vreau sa fiu ca apostolii! Si iar mi se pare hilar ca si voi ziceti ca vreti asta... pai atunci hai la Biserica! |
Citat:
|
Citat:
cei care nu apuca sa mai mearga (mor) si fac parte dintr-un cult , unde or ajunge -Rai sau Iad? |
Citat:
Felicitari , o sa vedeti Raiul. Insa mare grija cu MANDRIA si SLAVA DESARTA. |
Citat:
|
Citat:
Este mai comod sa mergi cu turma, la gramada. Daca incepi sa cercetezi, sa gandesti si sa alegi devii automat "sectar". P.S. Nu sunt avocatul "fanteziilor spirituale" care dau nastere la tot felul de grupari ciudate (pe drept numite "secte"). |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Draga tricesimusquintus la noi in BO pentru pocainta exista Sf. Taine a Spovedaniei si Euharistiei(instituite chiar de Mantuitorul Iisus Hristos) si nu cea a Botezului. Prin Sf. Taina a Botezului(urmata de ungerea cu Sf. Mir)se iarta pacatul protoparintilor Adam si Eva, iar noul botezat devine membru al bisericii, putand astfel participa activ la Sf. Taine: a Spovedaniei(Pacaintei), Euharistiei, a Preotiei(fiind botezat de tanar poate fi sfintit preot), a Maslului, a Nuntii. Facand o analogie simpla crezi ca o persoana fara certificat de nastere, neinregistrat poate sa obtina mai apoi un buletin de identitate, un certificat de casatorie, sa beneficieze de asistenta medicala, sau poate sa-si plateasca taxele si impozitele? Ce consideri ca se intampla cu o persoana care moare nebotezata; ex: un tanar de 18 ani care tocmai si-a luat carnetul de conducere are un accident de circulatie in urma caruia isi pierde viata, stiind ca botezul este "vital" pentru mantuire: "de nu se va naste cineva din apa si din Duh nu va in tra in Imparatia Tatalui Meu". La noi in BO parintii isi fac datoria de a-i boteza pe copii lor de prunci urmand ca acestia sa fie liberi, atunci cand ajung maturi sa aleaga ce fac cu viata lor(raman sau nu ortodocsi). Cred ca si voi neoprotestantii va educati copiii in spirit neoprotestant la fel cum si ortodocsii ar trebui sa-si educe copiii in spirit ortodox. Citat:
Nu stiam ca sectele neoprotestante isi au obarsia pe vremea Mantuitorului si a Apostolilor. Eu stiu ca multi altii ca au aparut in ultimile secole datorita interpretarii gresite a invataturilor Mantuitorului si ale Apostolilor de catre persoane, unele semi-analfabete(nu vreau sa generalizez, nici sa jignesc, dar asta e realitatea istorica). Mai stiu si ca nu aveti succesiune apostolica, asta daca nu a avut loc in ultimele secole "o noua cincizecime". Ca urmare de unde au Harul pastorii vostrii pentru a interpreta Sfintele Scrieri si a face serviciul religios? Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
se rugau IMPREUNA cu Maica Domnului, ptr ca era in mijlocul lor...
Citat:
Acest pasaj arata ca intre Sfintii Apostoli si Maica Domnului a existat o legatura stransa: se intalneau cu ea din timp in timp, se rugau impreuna si ii purtau o adanca evlavie. Aceasta legatura stransa a inceput la Rastignirea Domnului, cand Prea Sfanta Fecioara si ucenicul Ioan stateau langa Cruce, iar Iisus i S-a adresat mai intai ei, apoi ucenicului Sau. Hristos "a zis mamei Sale: „Femeie, iata fiul tau!' Apoi a zis ucenicului: "Iata mama ta !" Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine" (In. 19, 27-28). |
Sa nu uitam ca sectele au modificat sfintele Evanghelii dupa bunul lor plac.
E posibil ca in Noul lor Testament sa nu fie scrise cele de mai sus pomenite. Si multe altele ,ca spusele Matuitorului despre sfanta taina a spovedaniei sau despre taina sfintei Euharistii. Doamne ajuta ! |
Citat:
|
Citat:
Daca tot sunteti bun la tras concluzii, va supun atentie inca un aspect. Ultimul pasaj din Sfanta Scriptura, in care se pomeneste de Maria, mama Domnului Iisus Hristos, este cel din Faptele Apostolilor cap. 1 (la inceputul cartii). Dupa aceea, nici in Faptele Apostolilor nici in Epistolele Apostolilor nu se mai pomeneste de Maria, mama Domnului Iisus. Ce concluzie trageti din faptul ca Sfintii Apostoli nu vorbesc despre Maria (maica Domnului)? |
Citat:
|
Citat:
Draga condor noi nu ne inchinam la morti si la oase de morti, ci la sfinti care pentru noi ortodocsii sunt VII in imparatia lui Dumnezeu si care pot sa mijloceasca pentru noi in fata Lui, la fel cum au mijlocit pentru lume inca din viata aceasta pamanteasca. Cinstirea sfintilor nu are nimic pagan, ci este foarte bine fundamentata pe Biblie. Pentru a arata aceasta, din lipsa de timp am sa postez aici un mesaj pe care l-am scris pentru un alt topic: Citat:
|
Citat:
Referitor la "sfanta taina a spovedaniei":Nici Mantuitorul si nici Sfanta Scriptura nu spun nimic despre spovedanie. Se face referire la marturisirea, unii altora, a pacatelor, dar aceasta tine de modul de vietuire intre crestini. Ca o curiozitate: dvs. ati citit, macar o data, Noul Testament? |
Citat:
- in Vechiul Testament, existau oameni alesi de Dumnezeu (Avram, Moise, preotii,) care mijloceau intre Dumnezeu si oameni. Dar, in Noul Testament ni se spune clar ca "exista un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni :Omul Iisus Hristos."(1 Timotei 2:5). - mijlocirea se face numai de catre persoane vii. Avram sau Moise nu au mijlocit morti. Iar Domnul Iisus Hristos este viu. - ati facut o referire la invierea din cauza atingerii de oasele lui Elisei. Este singurul pasaj din toata Sfanta Scriptura, in care se vorbste despre o astfel de minune. Iar aceasta minune apartine lui Dumneze, nu unor oase. Pe acest singur pasaj ati construit o intreaga teologie. Foarte rau, pentru ca ceea ce este important, Dumnezeu repeta de cel putin doua ori. - cinstirea Sfintilor insemna sa le urmezi invataturile. A te inchina la ei este ceva pagan. Chiar Sfintii Apostoli refuza inchinarea, cat erau in viata (Fapte cap. 10 si 14). Teologia dvs. nu este construita pe invataturile Sfintei Scripturi. Doar va folositi de pasaje din Sfanta Scriptura pentru a va argumenta cate o traditie. |
Citat:
23.Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute."Ioan Cap.20 Dialogul cu neoprotestantii e inutil,ei nu mai au alt ghid decat Biblia dar nici macar asta intru totul,ei culegand si intrerpretand dupa capul fiecaruia. Incercarea lor de a combate dogmele Bisericii sunt hilare;e ca si cand ai incerca sa demonstrezi o teorema stiind numai tabla inmultirii. LE:pe scurt sa ma refer si la sfinti,iau un citat clar tot din Sf. Scriptura pt. a fi mai usor: 21. Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. 22. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și lasă morții să-și îngroape morții lor. " Matei Cap.8 Dumnezeu are alt criteriu al mortii,asta e un singur citat desi stiu ca sunt mai multe in care se refera chiar la cei pe care noi ii credem vii,ca morti.Cei vii cu adevarat sunt cei in Duhul Sfant.Cum poate un om care-l are pe Duhul Sfant sa fie mort?E mort cu trupul care-l va capata dupa Inviere dar sufletul lui este viu in veci. |
[quote=ciprian85;169302]Draga tricesimusquintus la noi in BO pentru pocainta exista Sf. Taine a Spovedaniei si Euharistiei(instituite chiar de Mantuitorul Iisus Hristos) si nu cea a Botezului.
Dragă Ciprian, la noi in BAZȘ, pentru pocăință există... pocăința (nu am spus ca botezul), iar pocăința presupune mărturisirea păcatelor, renunțarea la ele, schimbarea mentalității și trăirea unei vieți în armonie cu ceea ce dorește Dumnezeu de la noi. Pocăința este o adâncă părere de rău de păcatele săvârșite și o continuă ferire de a le mai face. Euharistia are alt rol... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:33:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.