![]() |
Fii ceea ce ii place Lui sa fii, nu ce te impinge Satana sa fii
Citat:
In fata lui Dumnezeu vei da socoteala pentru ce ai facut si ai simtit tu. Nu conteaza ce au facut ceilalti. Vei fi judecata cu propriile tale judecati si cu propriile tale ganduri si vei fi iertata cu masura cu care ai iertat si tu. Calea spre mantuire cere ca pana la sfarsitul vietii pe pamant, macar, sa ajungi sa iti iubesti si dusmanii. Deci, in locul tau eu m-as comporta vis-a-vis de el ca si fata de prietenii dragi. Ca si cum nu as cunoaste raul. Daca tu incerci sa te mentii in sfera modelului Hristic, atunci Dumnezeu iti va aseza dusmanii sub picioare. Ia cele ce ti se intampla ca o incercare spre devenirea ta. Doamne-ajuta! |
Citat:
Care ar fi lectia de invatat in situatia in care cineva ti se adreseaza intr-un mod care nu iti convine sau in care esti luat peste picior frecvent??? Ei bine eu nu inteleg de ce ar trebui sa se repete cand eu vreau sa ii pun capat exact din faza incipienta?????:23: Cred ca este vorba si de demintate, iar o persoana care nu reuseste sa puna la punct pe cineva, lasa de fapt lucrurile sa ia o turnura posibil foarte defavorabila si neprevazuta...pentru ca ii poate fi anihilata personalitatea, respectul de sine si dreptul la opinie ( si nu e vorba doar de persoana in sine, ci si de atitudinea celorlalti asupra ei). Deci eu chiar cred ca trebuie luata atitudine imediat, pentru ca aceste situatii chiar nu au nici un sens...decat daca le dam unul ;) |
Roaga-te intens sa-ti dea Dumnezeu solutia cea mai potrivita. Daca e din familie, poate l-ar surprinde daca l-ai dezarma putin. Ti-a zis intarziata? El (ea) vrea sa te superi pentru aceasta remarca, probabil e o persoana mandra. Lucreaza cu ,,armele'' lui (ei).
Eu i-as spune: ,,Abia acum ai observat? Inseamna ca si tu esti la fel." Si as zambi ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, lasand si persoana respectiva sa se ,,bucure" de ,,gluma" mea. Zambetul tau l-ar pune pe ganduri fara scantei, te asigur. |
Citat:
Intr-adevar acest tip de comportament trebuie anihilat cat mai rapid :24: |
Laur, multumesc pentru mesaj.
Chiar asa incerc sa ma port.. cu drag. Dar il enerveaza! Cred ca tocmai de aceea ma umileste in permanenta. Cred ca-i amintesc de mama lui, pe care el o considera "slaba", sacaitoare etc.. (desi femeia are o dragoste imensa fata de el). Pentru Andrusca si Metanoia... chiar asta asteapta: sa-i raspund la fel. Nu se supara, dimpotriva, se amuza daca-mi bat si eu joc putin. Pot sa o fac, dar nu-mi place, pentru ca ma gandesc ca voi da socoteala pentru fiecare cuvintel.. si am deja prea multe si prea grele pentru care voi da socoteala. Dar nu pot lasa lucrurile cum sunt ca fiecare cuvant cu care ma raneste ramane. Nu dispare in aer, ci ramane in mine. Nu sunt in stare sa iert, dar'mite sa uit. Pentru ca-mi face probleme imense. De ex. imi tot repeta ca nu sunt in stare sa vorbesc engleza. In realitate merg prin strainate decand aveam 20 ani (21 nu e varsta mea reala) si niciodata nu am avut vreun complex legat de engleza mea, indiferent cate greseli faceam. Deci am ceva exercitiu. Dar dupa ce mi-a repetat de multe ori ca ma exprim inadecvat, intai m-am ferit sa mai vorbesc de fata cu el.. pana cand intr-o zi am deschis gura in fata unei vorbitoare native de engleza si asa am ramas.. cu gura deschisa! Mi-au disparut toate cuvintele! Cumva, ironiile lui au dat roade neasteptate. Sau... ma acuza pe nedrept cand pierde cate ceva. Dar incep sa ma autoconving... da, probabil eu am luat acel obiect, dar unde l-am pus? Si imi amintesc vag ca am facut ceva, dar ce? ... Pana cand el scoate obiectul pierdut din buzunar. Nici scuze nu-si cere. Iar eu o iau razna asumandu-mi vini care nu sunt ale mele! Si asa mai departe. Si asta incerc sa fac.. ce vrea Dumnezeu. Dar ce? Ca dragostea lui Hristos eu nu o am! Aaaa, sau puteti sa va imaginati cum cineva spune: "o sa versi supa", "o sa spargi aia" etc.. Si se intampla in acel moment. Sunt doar exemple, dar este fantastic ce se intampla. Imaginati-va cum cineva spune ca esti bun de nimic, dar in acelasi timp apasa un buton invizibil si te transforma in ce spune: cineva bun de nimic. Am zis, Dumnezeu vrea sa ma puna la punct un pic, ca prea eram cu nasul pe sus. (In fond mi-am batut si eu joc de altii la vremea mea). Dar acum nu sunt sigura, poate gresesc undeva. |
Citat:
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...telitul+doamne ca sa gasiti o cale intre inimile voastre. Si mie imi e cunoscuta situatia, tatal meu mereu facea asa cu mine, acum am depasit-o amandoi cumva. Eu nu cred ca Domnul vrea sa "ne puna la punct" tinandu-ne intr-o stare din asta de frustrare. Frustrarea nu ajuta. Poate cel mai bine e sa il binecuvintezi in momentul in care te jigneste sau rade de tine (in sinea ta, aratandu-i-L Domnului), si sa fii mai tare la suprafata, cum zice Andrusca. |
sti povestioara cu Hristos e bun dar nu si prost?
sa sti ca El nu s-a lasat niciodata batjocorit.asa canici noi nu trebuie sa o facem,a fi crestin nu inseamna a fi bataia de joc a celorlalti dar asta e sfatul unei persoane un pic cam(mult) mandre... |
Nu ezita sa faci bine
Citat:
Nu ai cum sa gresesti daca faci ce ii place Domnului. Dar, atentie. Cu cat te vei apropia mai mult de El, e posibil sa intampini obsatcole mai mari. Cand el isi va regasi firea (cand vei fi trecut aceasta incercare), din alta parte pot sa apara obstacole si mai mari. Fii bucuroasa ca esti incercata. Si, nu uita ca, daca macar unul din cei doi este curat, prin el (ea) se sfinteste si celalalt. Dumnezeu sa te binecuvanteze! Doamne-ajuta! |
Citat:
(Pentru batjocura exista o vama speciala dupa moarte, din cate stiu. Este un pacat urat. Eu cred ca este opusul compasiunii si iubirii, vine din multa iubire de sine. Cine se pune in locul altuia nu poate batjocori). |
Citat:
|
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!
Citat:
Nimeni nu-si doreste sa fie umilit. Dar, de la un anume nivel este posibil sa simti ocara ca pe o lauda si lauda ca pe o ocara. Asta inseamna ca esti masochist sau ca ai ajuns la un nivel superior de intelegere a rostului tau prin aceasta viata? Din nefericire, de prea multe ori confundam ce a facut Iisus Hristos cu ce a spus sa facem. Noi nu suntem aici cu misiunea cu care a venit Dumnezeu printre noi. Noi suntem aici impreuna cu Hristos, pentru a inmulti prin Hristos talantii primiti, in dezmarginirea noastra catre Hristos. Doamne-ajuta! |
Am aflat de curand ca soacra mea a facut farmece ca sa ma desparta de sotul meu, inca de la inceputul relatiei noastre si continuand chiar dupa nasterea fetitei noastre :12:
Mi-a facut atat mie, dar si baietilor ei ca sa-i tina cat mai aproape de ea. Nici nu stiu cum sa procedez, cui sa-i spun si ce sa fac... |
Citat:
Du-te cu nadejde la Boroaia si vorbeste cu parintele Alexandru Argatu, fiul si ucenicul Parintelui Argatu. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Doamne-ajuta! |
Multumesc, insa e prea departe de noi, am sa incerc sa vb cu un parintele nostru si sa vad ce ma sfatuieste.
|
Citat:
Interesant ca acesta este un mod foarte convenabil de a gandi situatia: victima este de vina. Te pui oarecum la adapost de intrebari dureroase, te gandesti ca nu ti se poate intampla, ca durerea cuiva este meritata, in scop justitiar... in fine, anuleaza nedreptatea. Gandeste-te ca daca cineva face un rau, nu ramane fara efect, cineva sufera pana la urma. Pot sa ma dau la o parte, sa ies din situatie, dar vor fi mai multe victime colaterale. (Asa ca mai bine ma doare pe mine. Este si asta un calcul). Cat despre afirmarea sinelui.. poate sunt cam radicala, dar daca nu raman crestina (in adevaratul sens pe care tot incerc sa-l dibuiesc), orice altceva prea putin conteaza. |
Citat:
|
Citat:
|
Bingo. De aceea vorbesc de victime colaterale.
|
Citat:
|
Anna21,
Odata i-am spus si eu o problema asemanatoare unui duhovnic in varsta, vazator cu duhul. Mi-a sugerat ca toate cuvintele pe care mi le spunea persoana de care ma plangeam sa mi le spun eu insami. Ocara autoadresata este un exercitiu de smerenie intrebuintat adesea de calugari. Daca ai proceda asa, ma gandesc ca pe plan duhovnicesc ai avea de castigat mult, iar cuvintele lui te-ar rani mai putin. L-ai putea ierta cu mai multa usurinta, caci, iata, s-a facut pricinuitor al urcusului tau duhovniesc. In fond, daca e prea dur, e pacatul lui. Tu ai grija de sufletul tau si, daca uneori ti-e greu sa comunici cu el, spune-i lui Dumnezeu si Maicii Sale ce ai vrea sa-i spui lui. Roaga-te sa-l fereasca Dumnezeu de ispite. Nu el te jigneste, ci demonii care se folosesc de el pentru a te rani. Roaga-te si incearca sa dispari cand vezi ca e suparat. Incearca sa ai incredere in tine. Ia legatura cu un duhovnic si, cum bine spunea Laur, lauda sa-ti fie ca ocara si invers, ocara ca lauda. Tu stii cel mai bine ce ti se potriveste din toate sfaturile pe care le-ai primit. Oamenii mai cad in ispite, unii isi mascheaza prin vorbe anumite boli sau complexe, altii au sefi duri si atunci se grozavesc pe-acasa cautand si ei o victima. Exista in viata noastra cate o perioada mai mica sau mai mare de ispitire cand ne este incercata credinta, nadejdea si dragostea. Dumnezeu sa-ti ajute sa faci cum e mai bine pentru tine. Acatistul Sfintei Iuliana din Lazarevo |
|
Citat:
|
Citat:
Exista familii in care mama-soacra conduce totul. Lasa conducerea odata cu lingura. Asta e. Daca e asa, fii inteleapta. Ia legatura cu un duhovnic si vezi ce-ti spune. Oricum, ai de dus o cruce care-ti poate aduce mantuirea tie si celor dragi. Iti trebuie rabdare s-o poti duce. Iar daca vreo ghicitoare ti-a spus ca face farmece, nu te grabi s-o crezi. Foloseste ,,Satelitul Doamne"' si roaga-L pe Dumnezeu sa-i deau un gand bun pentru tine infiecare zi. Fii inteleapta si ia-L pe Dumnezeu ca aliat. Spovedeste-te, sa ai putere in rugaciuni si spune Acatistul Sfantului Ciprian (fara rugaciunea finala) si Acatistul Maicii Domnului - Bucuria celor necajiti. Roaga-te mult, spune rugaciuni simple cat mai des si in curand te vei simti puternica. Farmecele nu se prind de crestinii care se roaga, postesc si se spovedesc. Viata e o lupta din care iesi invingator sau invins lumeste si /sau duhovniceste. |
Citat:
P.S. Incearca sa stati la o discutie relaxata, sa vorbiti ca doi parteneri, sa ii comunici ce nu iti place in atitudinea lui...Stiu ca suna deja a cliseu sugestia " Comunicarea e foarte importanta intr-o relatie", dar chiar este...uneori trecem pe langa cuvinte. Doamne ajuta! |
Despre insistenta in rugaciune(2)
|
Imi cer scuze pentru nepriceperea din mesajul anterior. Intentia era sa introduc un fragment audio din predicile parintelui Sofian Boghiu, existente pe crestinortodox.ro.
|
Citat:
Poate chiar omul ala e iritat de comportamentul ei, cum poti gandi ca ea e ok, iar el un pacatos rau si atat? Cand cineva nu ne suporta trebuie sa ne gandim ca ceva din noi poate il indeamna spre pacat si daca am discuta si afla motivul, totul ar putea decurge frumos pentru amandoi...si mai ales pentru urcusul duhovnicesc al amandurora. |
Citat:
Mantuitorul nu a fost umilit din cauza modului cum gesticula, a culorii parului, caracterului sau, sau a modului cum se exprima...si poti sa imi spui tu orice mi-ai spune, insa daca o persoana este iritanta e greseala ei, si nu se poate asemana cu Mantuitorul oricat s-ar autosugestiona. Exista oameni secanti, slabi, tolomaci, bolanzi, genul "ochi de catel milog",lenti ... iar astia fac un pacat foarte grav in momentul in care isi gasesc apanajul in modelul Hristic si practic se considera perfecti, martiri, crestini adevarati, in timp ce ceilalti sunt mari persecutori...dar unde Doamne iarta-ma este elementul religios pentru care sunt atacati ????? Nu exista...iar ei sunt in general atacati si umiliti pentru ca ceva din atitudinea lor e foarte enervant si irita, atat. Multumesc lui Dumnezeu, dar eu nu sunt genul de om care sa fie tratat cum considera fiecare de cuviinta, dar cu siguranta sunt tratata exact asa cum vreau eu sa fiu...sunt respectoasa si politicoasa, asa sunt tratata la randul meu, nu sunt pres de sters picioarele-nu pot fi tratata asa, daca cineva foloseste un vocabular pe care eu nu il apreciez...ei bine spun imediat si nu il mai foloseste :3:...si uite asa, daca toti s-ar respecta, nu i-am mai indemna pe cei din jurul nostru la pacate :1: Doamne ajuta! |
Citat:
Eu dimpotriva, am auzit o sumedenie de barbati care au izbucnit in ras la auzul acestei ipoteze si au multumit lui Dumneze ca sotia nu se aseamana absolut deloc cu mama lor :4: Daca un barbat isi apreciaza mama si este un model pentru el, atunci da, mare bucurie sa fii asemanata cu mama sa, dar in cazul in care el nu vede in mama lui deloc un model...e de raaaaaau!!!!!!! |
SECÁNT, -Ă, secanți, -te, adj., s.f. 1. Adj. (Despre drepte, curbe) Care întretaie o linie, un plan. ♢ Plan secant = plan care intersectează una sau mai multe suprafețe. ♦ (Substantivat, f.) Dreaptă care intersectează în două puncte un cerc sau o curbă sau care intersectează una ori mai multe drepte sau plane. 2. S.f. Funcție trigonometrică care, înmulțită cu funcția cosinus, este egală cu funcția unitate. – Din fr. sécant.
Sursa: DEX '98 | ?????????? "Exista oameni secanti, slabi, tolomaci, bolanzi...." "trasaturi secante ale mamelor lor" |
Citat:
Mersic, voi incerca sa recurg totusi la alt cuvant care sa exprime , sper eu mai bine, ceea ce cred eu ca poate conduce la jignirea si inteparea unora:4: P.S. Sa stii ca de fapt poate chiar l-am folosit foarte bine, pentru ca poate unii oameni nu mai vor sa mai fie intretaitati de o anumita "curba" si ajung sa fie "secati" de prezenta ei in planul lor ;) |
Citat:
citeste NT :vei vedea ca Hristos nu batjocorit pe nimeni dar nici nu S-a lasat calcat in picioare de farisei, saduchei s.a |
Citat:
Si daca omul si-a gasit alta si-i cauta acum nod in papura? Poate vrea s-o determine ,,sa explodeze'' ca sa fie ea vinovata ca si el victima! Pai in acest caz ori se despart civilizat, ori rabda de dragul copiilor fara ajutorul lui Dumnezeu riscand sa se imbolnaveasca, ori isi adapteaza modul de gandire dupa cel calugaresc si asteapta sa se ca sotul sa se corecteze in urma rugaciunilor. Nu spun sa se depersonalizeze, ci doar sa constientizeze ca nimic nu i se cuvine daca nu-I face loc si lui Dumnezeu in casa ei. Alta cale mai e? A, sa discute civilizat... Si sa nu-l intrebe de ce intarzie si unde cheltuieste banii... Tocmai am asistat la o scena de acest fel la niste cunostinte. E drept ca niciunul nu e perfect, deci nici ea. Nu intru in detalii. Daca le spui de rugaciuni, iti reproseaza ca esti demodat. Daca barbatul o ia pe alaturi, atunci pe plan duhovnicesc femeia trebuie sa preia comanda. Fara suparare. Posteste, isi verifica propriile greseli mai intai, se roaga pentru ea si pentru cei din familia ei. Prin femeia credincioasa se mantuieste si barbatul necredincios sau care la un moment dat a calcat pe alaturi. In multe cazuri, cand discuti cu femeia ii dai dreptate ei, iar cand discuti cu el ii dai dreptate lui. Insemna ca adesea adevarul e la mijloc. Dar nu ma pronunt, caci nu cunosc bine situatia. Fiecare cu crucea lui. O viata din care Dumnezeu a fost poftit politicos afara poate fi frumoasa pana la un anumit punct. Puteti sa ma contraziceti. Eu tot asa voi crede. |
Citat:
Era un banc, care suna cam la modul asta: "Un individ se tot ruga lui Dumnezeu sa castige la Loto, si dupa ani de rugaciuni ii raspunde Dumnezeu: Pai bine, dar cumpara si tu un loz!" :24:....si cam asa ii vad eu pe unii, repede rugaciune, raman neschimbati, nu se intreaba daca nu cumva gresesc si ei pe undeva de se ajunge in anumite situatii ( penibile si fara sens de altfel) si totul e lasat asa sa curga lin si urat dar i se da o aura foarte luminoasa si nobila, cand de fapt sunt doar situatii penibile care au o rezolvare, de cele mai multe ori foarte simpla si la indemana( sau chiar mai multe de fapt). Normal ca trebuie sa fim constienti ca Dumnezeu ne ajuta daca avem credinta, dar nu ne pune in traista....si cand lucrurile nu se schimba si nu se schimba, ar trebui sa fie clar un semnal de alarma care sa ne faca sa constientizam ca trebuie sa schimbam ceva in noi, sa tratam problema cu responsabilitate, pentru ca e foarte posbil sa gresim foarte tare, dar sa refuzam sa acceptam acest lucru :39: O zi frumoasa! |
Citat:
|
Citat:
|
Of, Andrusca. Esti cu adevarat o femeie a timpului tau.
Oi fi iritanta, cum spui tu, oi avea aer de "sfanta" cand nu reactionez la ce mi se spune etc. Sigur ca nu sunt perfecta. Dar sunt in esenta aceeasi ca intotdeauna. Doar sistemul de valori l-am schimbat (azi consider ca viata de pe pamant este praf in vant, iar noi trebuie sa ne pregatim permanent sa nu fim facuti de rusine cand ne intalnim cu Iisus). Pentru o minte analitica moderna, ceea ce face el este in linii mari foarte usor de tradus. Iata: umilinta continua ar putea fi = nu pot sa te fac sa pleci, dar daca tot stai, de ce sa te simti in largul tau? Simte-te rau, cum ma simt si eu. Poate te decizi sa pleci pana la urma. (Comportament pasiv agresiv). Reprosurile ar putea insemna: "nu sunt multumit de MINE, nu am statutul pe care mi-l doresc, nu reusesc sa ma impun profesional si social" etc. (evident acestea sunt simtiri neconstientizate. Un indiciu bun in acest sens este reprosul ca nu stiu bine engleza, cand de fapt el a avut problema aceasta/complexul cand a inceput sa munceasca in strainatate). Interpretarea aceasta e f probabila deoarece a fost educat pentru competitie si succes, nu stie altceva, nu-si poate formula alt scop in viata. Etc. Iata, am mutat problema cu totul in terenul lui. Dar toate acestea NU MA AJUTA CU NIMIC. Eu vreau altfel de explicatii. Crestine. Daca accept perspectiva crestina, ar fi destul de plauzibila. Il scoate din minti faptul ca ma rog (evident ma rog pe ascuns, ca nu se poate altfel). Mi-a explicat (neintrebat, desigur) ca religia este pentru oamenii slabi, prosti, fricosi, care nu vor sa-si ia viata in maini si sa-si hotarasca destinul etc.. Eu evit astfel de discutii, dar cand apar ma bucur sa observ ca-si pune o limita, ca nu devine foarte hulitor. De ex. poate critica comportamentul meu, poate critica biserica, dar discutia se opreste aici si nu vorbeste impotriva lui Dumnezeu (cum fac unii atei). Ceea ce-mi da speranta. Dar noi chiar am strans pacate inainte de casatorie. Pacate reale (nu de-alea trupesti, ca alea sunt prea comune), am suparat alti oameni.. Acum inteleg ca ceea ce se intampla este "firesc", pentru ca noi nu ne-am casatorit cu gandul la Dumnezeu. Citat:
|
Andrusca, fara suparare.. tu proiectezi. Tu te aperi pe tine de o umilinta pe care nu o poti suferi nici in imaginatie.
Eu am dubii in ce priveste afirmarea sinelui. (Parca vad ca o sa spui ca imi place sa fiu umilita :)) Cred ca acesta este efectul popularizarii unei anumite imagini despre femei.. femeia independenta, femeia de succes etc. In opinia mea un singur lucru da masura omului: iubirea de celalalt.. fie el sot, copil, parinte.. asta daca suntem cu adevarat capabili sa-i iubim macar pe cei din familie.) |
Anna, daca tu te-ai casatorit cu el, stiind ca nu merge la biserica, te cearta cand te rogi, are carcaterul asta, etc etc, inseamna ca l-ai iubit foarte mult si inca ar trebui sa il mai iubesti. Eu te inteleg pe tine, pentru ca stiai la ce te inhami cand te-ai casatorit. Acum nu mai poti da inapoi, tine-ti crucea, roaga-te sa il imblanzeasca si fii o sotie afectuoasa! din ce spui tu, omul asta e foarte singur si sufera teribil si nu gaseste mod mai bun de a se descarca decat pe tine. Trebuie sa ii raspunzi cu multa dragoste. Rabdare, rabdare, rabdare, dar rabdare cu dragoste, nu cu sila! :6:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:11:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.