Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Citate preferate, cugetari, vorbe de duh (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=772)

silverstar 31.10.2006 07:49:28

"Viata trebuie traita privind inainte, dar trebuie inteleasa privind inapoi"!

silverstar 31.10.2006 07:55:48

"Ai grija ce gandesti, gandurile tale devin cuvinte. Ai grija ce spui, cuvintele devin actiuni. Ai grija ce faci, actiunile devin obiceiuri. Ai grija ce obisnuiesti sa faci, obisnuintele devin caracter. Analizeaza-ti caracterul, iti devine destin".
Frank Outlaw

silverstar 01.11.2006 08:18:22

"Analfabetul viitorului nu va mai fi cel care nu stie sa citeasca, ci cel care nu stie sa inteleaga". Alvin Toffler

silverstar 01.11.2006 08:48:35

POEM TESTAMENTAR

Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că nu sunt decât o paiaţă de cârpă şi mi-ar oferi o bucată de viaţă, fără îndoială, că n-aş spune tot ceea ce gândesc, dar m-aş gândi la tot ceea ce aş spune.

Aş aprecia valoarea lucrurilor, nu pentru ceea ce valorează, ci pentru ceea ce ele înseamnă cu adevărat.
Aş dormi puţin, n-aş mai visa deloc, căci pentru fiecare minut când închidem ochii pierdem 60 de secunde de lumină.
Aş merge când ceilalţi se opresc, m-aş trezi când alţii dorm.
Aş asculta când alţii vorbesc, şi aş savura o îngheţată bună de ciocolată.

"Aş trăi ca îndrăgostit de dragoste."
Dacă Dumnezeu mi-ar oferi încă o bucată de viaţă, m-aş îmbrăca simplu, aş cădea în genunchi în faţa soarelui, lăsându-mi goale trupul şi sufletul.
Dumnezeule, dacă aş avea o inimă, mi-aş scrie ura pe gheaţă şi aş aştepta primele raze de soare.
Cu un vis de Van Gogh aş picta pe stele un poem de Benedetti şi i-aş oferi lumii un cântec de Serrat.
Aş stropi trandafirii cu lacrimile mele pentru a simţi durerea spinilor şi sărutul roşu al petalelor.
Dumnezeule, dacă aş avea o bucată de viaţă... n-aş lăsa să treacă nici o zi fără să le spun celor pe care îi iubesc cât de mult îi iubesc.
Aş convinge fiecare bărbat, fiecare femeie că ei sunt preferaţii mei şi aş trăi ca îndrăgostit de dragoste.
Aş demonstra oamenilor cât se înşală crezând că încetează să se îndrăgostească îmbătrânind , fără să ştie că încep să îmbătrânească atunci când încetează să se îndrăgostească.

"Când mă vor pune în cutie..."
I-aş învăţa pe bătrâni că moartea nu vine odată cu bătrâneţea, ci cu uitarea.Am învăţat atât de mult de la voi, oamenilor! Am învăţat că toată lumea vrea să trăiască pe culmi, fără să ştie că adevărata fericire constă în felul în care escaladezi muntele.
Am învăţat că atunci când nou-născutul strânge pentru prima dată, în pumnul mic, dagetul tatălui, îl cucereşte pentru totdeauna.
Am învăţat că un om nu are dreptul să-l privească pe altul de sus decât atunci când trebuie să se aplece pentru a-l ajuta să se ridice.
E adevărat că multe am putut învăţa de la voi, dar nu vor folosi la mare lucru, deoarece, când mă vor pune în această cutie, voi fi mort.

De Gabriel Jose Garcia MARQUEZ

silverstar 01.11.2006 09:27:33

POEM TESTAMENTAR

Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca nu sunt decat o paiata de carpa si mi-ar oferi o bucata de viata, fara indoiala ca n-as spune tot ceea ce gandesc, dar m-as gandi la tot ceea ce as spune.

As aprecia valoarea lucrurilor, nu pentru ceea ce valoreaza, ci pentru ceea ce inseamna ele cu adevarat.
As dormi putin, n-as mai visa de loc, caci pentru fiecare minut cand inchidem ochii pierdem 60 de secunde de lumina.
As merge cand ceilalti se opresc, m-as trezi cand altii dorm.
As asculta cand altii vorbesc, si as savura o inghetata buna de ciocolata.

As trai ca indragostit de dragoste...
Daca Dumnezeu mi-ar oferi inca o bucata de viata, m-as imbraca simplu, as cadea in genunchi in fata soarelui, lasandu-mi goale trupul si sufletul.
Dumnezeule, daca as avea o inima, mi-as scrie ura pe gheata si as astepta primele raze de soare.
Cu un vis de Van Gogh as picta pe stele un poem de Benedetti si i-as oferi lumii un cantec de Serrat.
As stropi trandafirii cu lacrimile mele pentru a simti durerea spinilor si sarutul rosu al petalelor.
Dumnezeule, daca as avea o bucata de viata, n-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun celor pe care ii iubesc cat de mult ii iubesc.
As convinge fiecare barbat, fiecare femeie ca ei sunt preferatii mei si as trai ca un indragostit de dragoste.
As demonstra oamenilor ca se inseala crezand ca inceteaza sa se indragosteasca imbatranind, fara sa stie ca incep sa imbatraneasca atunci cand inceteaza sa se indragosteasca.

Cand ma vor pune in cutie...
I-as invata pe batrani ca moartea nu vine odata cu batranetea, ci cu uitarea.
Am invatat atat de mult de la voi, oamenilor!
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe culmi, fara sa stie ca adevarata fericire consta in felul in care escaladezi muntele.
Am invatat ca atunci cand nou-nascutul strange pentru prima data, in pumnul mic, degetul tatalui, il cucereste pentru totdeauna.
Am invatat ca un om nu are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus decat atunci cand trebuie sa se aplece pentru a-l ajuta sa se ridice.
E adevarat ca multe am putut invata de la voi, dar nu vor folosi la mare lucru, deoarece, cand ma vor pune in cutie, voi fi mort.

de Gabriel Jose Garcia MARQUEZ

silverstar 01.11.2006 16:46:38

"Nici o afirmatie despre adevar nu schimba adevarul".
"In curajul tau de a muri se ascunde frica ta de a trai".
"In fiecare e un demon, dar in toti e doar un Dumnezeu".

silverstar 01.11.2006 21:19:53

"Nu tipati la ceilalti, criticandu-i, atunci cand pe voi va rod pantofii".
Abraham Lincoln

silverstar 02.11.2006 07:16:23

"Educatia nu masoara cat de mult ai memorat sau cat de multe stii. Educatia reprezinta capacitatea de a face diferenta intre lucrurile pe care le stii si cele pe care nu le stii". Anatole France

silverstar 02.11.2006 11:32:05

UN VIS, de Ademar Baros (poet brazilian)

Am avut un vis intr-o noapte,
Mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine.
Pasii mi se imprimau pe nisip
lasand o urma dubla:
una era a mea, cealaltă a Lui.
Atunci mi-a trecut prin minte ideea
ca fiecare din pasii nostri
reprezinta o zi din viata mea.
M-am oprit ca sa privesc in urma
si am revazut toti pasii
care se pierdeau in departare.
Dar am observat ca in unele locuri
in loc de două urme
nu mai era decat una singura.
Am revazut filmul vietii mele.
Ce surpriza!
Locul in care nu se vedea decat o singura urma
corespondea cu zilele cele mai intunecate
ale vietii mele:
zile de neliniste si de rea vointa,
zile de egoism sau de proasta dispozitie,
zile de incercari si de indoiala,
zile de nesuportat...
Si-atunci intorcându-ma spre Domnul
am indraznit sa-i reprosez:
- Totusi, ne-ai promis ca vei fi cu noi
in toate zilele!
De ce nu ti-ai tinut promisiunea?
De ce m-ai lasat singur
in cele mai grele momente din viată?
In zilele cand aveam cea mai mare nevoie de Tine?
Iar Domnul mi-a raspuns:
- Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut
decat o singura urma de pasi pe nisip
sunt zilele cand te-am purtat pe brate...
sursa: damaideparte.ro

silverstar 02.11.2006 11:53:49

Cantec deplin, de Radu Gyr

N-ai lauda de n-ai sti sa blestemi,
Surad numai acei care suspina,
Azi n-ai iubi de n-ar fi fost sa gemi,
De n-ai fi plans, n-ai duce-n ochi lumina.

Si daca singur rana nu-ti legai,
Cu mana ta n-ai unge rani straine,
N-ai jundui după franturi de rai
De n-ai avea un ciob de iad in tine.

Ca nu te-nalti din praf dacă nu cazi
Cu fruntea jos, în pulberea amara,
Si daca-nvii in cantecul de azi
E ca mureai in lacrima de-aseara.

silverstar 02.11.2006 11:58:12

NISIP SI PIATRA

Doi prieteni mergeau impreuna prin desert.
La un moment dat s-au certat, si unul dintre ei i-a spus vorbe grele celuilalt si l-a lovit.
Acesta din urma, indurerat, fara cuvinte, a scris pe nisip:
”Astazi, cel mai bun prieten m-a jignit si m-a lovit.”
Au continuat sa mearga si au ajuns la o oaza, in lacul careia au decis sa se racoreasca.
Cel care fusese palmuit a fost cat pe ce sa se inece, dar prietenul sau l-a scos la mal.
Dupa ce si-a revenit, cel salvat a scris pe o piatra:
”Astazi, prietenul meu cel mai bun a fost langa mine cand am avut nevoie de el.”
Celalalt l-a intrebat:
-Cand te-am lovit ai scris pe nisip, iar acum ai scris pe o piatra. De ce?
Acesta i-a raspuns:
-Cand sunt ranit scriu pe nisip pentru ca vanturile sa stearga amintirea suferintei. Dar cand cineva imi face un bine sap aceasta amintire in piatra, pentru ca ea sa dainuie, nestearsa…
sursa: damaideparte.ro

silverstar 02.11.2006 13:05:54

Acum un minut am primit versurile lui Eminescu de la buna mea prietena AMN, din Timisoara, versuri trimise in memoria mamei mele pentru care sambata vom face parastas de doi ani. Vreau sa le impart cu Dvs. Lasati-va patrunsi de muzica versurilor si de mesajul lor!

Craiasa alegandu-te
Ingenunchem rugandu-te,
Inalta-ne, ne mantuie
Din valul ce ne bantuie;
Fii scut de intarire
Si zid de mantuire,
Privirea-ti adorata
Asupra-ne coboara,
O, Maica prea curata
Si pururea Fecioara,
Marie!

Noi, ce din mila Sfantului
Umbra facem pamantului,
Rugamu-ne-ndurarilor,
Luceafarului marilor;
Asculta-a noastre plangeri,
Regina peste ingeri,
Din neguri te arata,
Lumina dulce clara,
O, Maica prea curata
Si pururea Fecioara,
Marie!

Mihai Eminescu

silverstar 02.11.2006 13:22:09

"Atunci cand nu stii ceva nu te lua dupa ce crezi, ia-te dupa ce vezi. Daca nu vezi nimic ia-te dupa ce-ti spune Dumnezeu, ca El ne vorbeste in tacere la toti, numai ca nu toti stiu sa-l auda".

silverstar 02.11.2006 13:51:31

Ciclul Universal al Schimbarii

Ati vazut vreodata un copac trist? Poate o floare fara chef de viata? O vrabiuta care trece printr-o criza de identitate?

Aproape toate sistemele din univers, de la cele mai simple pana la cele mai complexe, se supun unui proces ciclic de schimbare. Cine credeti ca face exceptie? Omul - el este singurul care se opune etapelor acestui proces natural.

silverstar 03.11.2006 14:41:16

"Orgoliul e atoatestiutor, deci nu accepta sfaturile. Impreuna cu prietena lui, Prostia, umbla semet pe drumuri. Intelepciunea e dusmanul lor de moarte; sa nu o vada-n cale"...
sursa: elystar.ro

silverstar 03.11.2006 14:58:24

Concertul

Cand luminile din incapere s-au stins si concertul era pe cale sa inceapa, mama s-a intors la locul ei si a descoperit ca fiul sau disparuse.
Dintr-o data, cortinele au fost date la o parte si lumina reflectoarelor a poposit pe impresionantul pian Steinway de pe scena.
Ingrozita, mama vazu ca baietelul ei se asezase la claviatura, apasand pe clape si alegand cu grija notele cantecelului „Twinkle,Twinkle Little Star”. In acea clipa, marele maestru pianist si-a facut intrarea in scena, a mers repede la pian si i-a soptit baiatului la ureche: „Nu te opri. Continua sa canti”.
Apoi, aplecandu-se, Paderewski si-a intins mana stanga si a inceput sa completeze melodia, adaugand partea de bas. Dupa putin timp, si-a intins si mana dreapta, de cealalta parte a baiatului si a adaugat un acompaniament cursiv. Impreuna, batranul maestru si tanarul ucenic au transformat o situatie ce s-ar fi putut dovedi a fi dezastruoasa, intr-o experienta extraordinar de creativa. Cei din public au fost atat de fascinati, incat nu si-au putut aminti ce a mai cantat marele maestru dupa aceea. Si-au amintit doar de piesa clasica: „Twinkle, Twinkle Little Star”.
Poate ca asa stau lucrurile si cu Dumnezeu. Ceea ce poti realiza doar de unul singur este putin probabil ceva demn de a fi retinut. Ne dam silinta sa fim cat mai buni, dar rezultatele nu sunt întotdeauna o muzica frumoasa si armonioasa. Cu toate acestea, cu ajutorul Maestrului, lucrarea vietii noastre poate fi cu adevarat frumoasa.

Data viitoare cand iti propui sa faci lucruri marete, asculta cu atentie. S-ar putea sa auzi vocea Maestrului, cum iti sopteste la ureche: „Nu te opri. Continua sa canti”.
Fie sa-i simti bratele in jurul tau si cum te ajuta sa-ti transformi micile încercari in adevarate capodopere. Tine minte, Dumnezeu nu ii cheama pe cei pregatiti, ci mai degraba, ii pregateste pe cei „chemati”.
Viata se masoara mai exact prin vietile pe care le atingi, si nu prin lucrurile pe care le dobandesti. Asadar, trimite mai departe acest mesaj pentru a atinge si tu viata cuiva.
Fie ca Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa fie mereu alaturi de tine! Si tine minte:
„Nu te opri. Continua sa canti”.
sursa: editura foryou.ro

mirelat 03.11.2006 16:18:20

Citat:

În prealabil postat de silverstar
"Orgoliul e atoatestiutor, deci nu accepta sfaturile. Impreuna cu prietena lui, Prostia, umbla semet pe drumuri. Intelepciunea e dusmanul lor de moarte; sa nu o vada-n cale"...
sursa: elystar.ro

S-au intalnit odata pe o punte ingusta doi intelepti.

Primul a zis :

- Eu nu dau niciodata intaietate unuia mai prejos ca mine !

Al doilea i-a raspuns :

- Eu da ! si l-a lasat sa treaca.

silverstar 03.11.2006 16:31:17

Da, sigur. Bine ales. Tot intelepciunea, saraca!...

silverstar 03.11.2006 16:44:41

Am uitat sa mentionez: doar unul dintre ei era intelept, cel care a acordat prioritate.

mirelat 03.11.2006 20:31:46

Citat:

Am uitat sa mentionez: doar unul dintre ei era intelept, cel care a acordat prioritate.

ba nu, amandoi erau intelepti, numai ca unul chiar se credea cineva....

silverstar 03.11.2006 20:49:10

Nu stiu, dar cred ca cel care a refuzat sa acorde prioritate, doar se credea intelept...

silverstar 03.11.2006 20:50:48

A iesit postarea balbaita si nu stiu de ce. Am apasat doar o data. Scuzati, dar nu am vrut!...

silverstar 04.11.2006 08:04:48

"Educatia este abilitatea de a asculta aproape orice lucru fara sa-ti pierzi rabdarea sau increderea in tine". Robert Frost

silverstar 04.11.2006 08:54:09

"Am invatat ca prietena adevarata
continua sa existe chiar si la distanta.
Iar asta este valabil
si pentru iubirea adevarata.

Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste
cum ai vrea tu
nu inseamna ca nu te iubeste
din tot sufletul.

Am invatat ca indiferent cat de bun
iti este un prieten
oricum te va rani din cand in cand,
iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.

Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns
sa fii iertat de altii.
Cateodata trebuie sa inveti
sa te ierti pe tine insuti."

Octavian Paller

volga 04.11.2006 12:31:01

Citat:

"Barbatul e un animal de casa care, daca e bine ingrijit si rasfatat eficient, poate fi dresatsa faca tot felul de lucruri interesante". (Jilly Cooper)

Vorbe de duh….
Zambet de sfarsit de sapatamana…..

“Daca as avea o putere as face ca toti barbatii mincinosi sa poarte o crenga in mana. Atunci tot orasul ar fi o padure” Carlo Goldoni, Sluga la doi stapani
“ Viata nu e ca un tricotaj; gresesti, desiri si refaci totul de la capat” Camil Petrescu
“Fericirea are indoielile sale, iar Nenorocirea, sperantele ei.” Ignatius
“ Ceea ce-ti da ideea infinitului, este prostia omeneasca” Gustav Flaubert
“ Frumusetea si uratenia dispar amandoua sub zbarciturile batranetii: una se pierde sub ele, cealalta se ascunde” <<Sub abat-jour>> (O carte dintre cele doua razboaie mondiale)
“Cine pretinde ca leul e un magar, sa se duca sa-i puna capastru”
“Alexandru cel Mare il mustra pe un pirat pentru meseria lui.
- Sunt un pirat, ii raspunse acesta pentru ca am o singura corabie. Daca as avea o flota as fi un invingator.”

“Filosofii desfid lupta, dar se razboiesc neincetat intre ei; sunt ca si marii cuceritori care sustin intotdeauna ca iubesc pacea” Iulia Hasdeu
“Batranii lauda totdeauna timpul cand erau tineri, trecutul; atunci de ce se mira ei ca tinerii lauda prezentul?” Iulia Hasdeu
“Oamenii se impart in doua: unii cauta si nu gasesc, altii gasesc si nu-s multumiti” Mihai Eminescu
“Oamenii nu se nasc buni sau rai, dar se nasc capabili de a fi buni sau rai dupa cum ii uneste sau ii desparte un interes comun.” Helvetius

Cateva vorbe culese din popor de Dr. Sigma
“Cuvintele nu pot rupe un os – dar pot sfasia o inima”
“Bucuriile sunt aripi, durerile sunt pinteni”
“Nimeni nu are atatia dusmani ca sinceritatea si adevarul”

Si acum cateva musatisme….
”Oaia judeca cu creierii muntilor”
”Cand cerul e senin, parca e duminica in vazduh”
”Cand se aprinde in discutii, prostul face scurt circuit.”
”Cand te doare sufletul esti indragostit, cand te doare inima esti cardiac.”
”Gradina zoologica: moartea civila a animalelor salbatice.”
“Gaina oua si cocosul bate din aripi. Iata raportul dintre creator si critic.”
“Medicina te ajuta sa mori incet, dar nu mai putin sigur.”
“Marea eroare a prostului este cand discuta ca si cand n-ar fi.”
Si ...
“Eu aveam o lampa
tu aveai lumina
Cine-a vandut fitilul?” Jacques Prevért, Indragostitii tradati

silverstar 04.11.2006 13:24:32

Multumim, Volga! Ramai la noi sau... mai vino pe la noi!

silverstar 04.11.2006 13:26:46

Ion si cu Vasile se vorbesc sa mearga la liceu, dar Vasile spune ba ca nu vrea, ba ca e departe de sat si nu se mai duce.
Ion vine dupa un timp acasa si-i arata lui Vasile o poza.
- Stii tu cine-i in poza asta?
Sta Vasile se uita, se uita si nu stie sa-i spuna.
- E Mihai Eminescu, mai, e cel mai mare poet al romanilor, mai... Stie o lume intreaga, dar tu nu stii, ca nu esti la liceu!

Trece timpul si vine acasa Ion cu alta poza sa-i arate lui Vasile.
- Stii tu, Vasile, cine-i in poza asta?
- Nu, mai Ioane. Cine-i in poza?
- E Constantin Brancusi: cel mai mare sculptor roman, stie o lume intreaga dar tu nu stii, ma, ca nu esti la liceu!

Dupa un timp vine Ion acasa si vine randul lui Vasile sa-i arata o poza.
- Stii tu, mai Ioane, cine-i in poza asta?
Sta Ion pe ganduri, se uita, se rasuceste si nu stie ce sa raspunda.
- E Gheorghe, din capatul satului, vine in fiecare zi la nevasta-ta cand esti plecat, stie tot satul, dar tu nu stii, ca esti la liceu!

silverstar 05.11.2006 07:59:11

"Nu am aflat ce este fericirea decat in momentul in care m-am casatorit. Dar atunci era deja prea tarziu".
Max Kauffman

silverstar 05.11.2006 09:16:46

Maxima zilei

"Daca vine muntele la tine, iar tu nu esti Mahomed... FUGI NENE!... este alunecare de teren"!

silverstar 07.11.2006 07:16:26

"Educatia este ceea ce supravietuieste dupa ce tot ce a fost invatat a fost uitat".
B. F. Skinner

silverstar 07.11.2006 20:08:48

R. M. Rilke: fragment de poezie...

"De-acum, cel singur, singur o sa fie:
veghind, citind, el lungi scrisori va scrie
si pe alei mereu va rataci
nelinistit, cand frunzele adie".

ory 07.11.2006 20:52:13

"I-atata timp de cand astept sa vii,Sunt noptile prea lungi si mult prea grele,Copacii dorm in umbre sidefii si cerul doarme in luciri de stele.Insingurare umbra nedorita,Ce zeu pagan care-a urat iubirea,Te-a zamislit din chinuri si ispite si ti-a trimis in lume nemurirea.Insingurare cine nu te stie,sa nu te intalneasca niciodata.Insingurare inima pustie,Ce trista esti si cat de zbuciumata!"

silverstar 07.11.2006 21:08:14

--------------------------------------------------------------------------------

Cuvinte...

Sunt lacrima-n
oceanul de iluzii,
o virgula
in nesfarsita carte a cerului -
deasupra candelabru.
Si, Doamne,
de-ar fi adevarate
aceste aripi de lumina
cu care tai vazduhul
din patru puncte cardinale,
s-adun cuvinte
pentru poemul
pe care incă nu l-am scris...

(personala)

mirelat 08.11.2006 05:05:03

Citat:

În prealabil postat de volga
Citat:

"Barbatul e un animal de casa care, daca e bine ingrijit si rasfatat eficient, poate fi dresatsa faca tot felul de lucruri interesante". (Jilly Cooper)

“Daca as avea o putere as face ca toti barbatii mincinosi sa poarte o crenga in mana. Atunci tot orasul ar fi o padure” Carlo Goldoni, Sluga la doi stapani

nu prea le gasesc rostul acestor 2 citate.

ce aveti cu barbatii, doamnelor?!

mirelat 08.11.2006 05:13:11

Babele evlavioase merg la absolut rugandu-se, iar filozoful trancanind silogisme. (Petre Tutea)

silverstar 08.11.2006 21:22:45

"Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an." Ashleigh Brillant

silverstar 10.11.2006 06:56:44

"A fi indragostit de cineva inseamna mult mai mult decat a fi stapinit de un sentiment coplesitor - inseamna a lua o hotarare, a face o judecata, a te angaja printr-o promisiune. Daca dragostea ar fi doar un sentiment nestatornic, n-ar exista nici o baza pentru fagaduinta de a iubi pe cineva pe toata durata vietii. Sentimentele vin si se duc. Cum as putea promite statornicie daca m-as baza numai pe ele, fara sa ma biziuesc pe judecata mintii si pe vointa caracterului"?

Erich Fromm (1900-1960)

danyel 12.11.2006 11:24:10

Cel ce alearga spre nepatimire si spre Dumnezeu socoteste pierdute toate acele zile in care n-a fost ocarat si batjocorit; dupa cum arborii, cu cat sunt mai mult batuti de vanturi, cu atat isi infig mai adanc radacinile, asa si cei ce traiesc in ascultare, dobandesc o intarire sufleteasca de neclintit.

Sa ne ferim sa fim laudati cat si de a ne ferici unii pe altii in fata. Cea de-a doua este a lingusitorilor si a celor miscati de draci, prima a usuraticilor. Cel de-al doilea este ca un stricator al bunatatilor - ingerul diavolului; cel dintai este un mostenitor nesocotit, pregatit sa piarda indata ostenelile. Amandoi lucreaza impreuna pierderea reciproca. Filocalia

Negroponte 12.11.2006 14:10:53

:)"Dragostea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos este mai mare decat dragostea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu"
"Sa-ti feresti capul de frig si de prostie"
"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
"Cea mai lunga cale este calea care duce de la urechi la inima"
"Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse"
Parintele ARSENIE BOCA

najhat 15.11.2006 10:16:57

Sa fii o forta a naturii in loc sa fii un mic,egoist si febril ghemotoc de boli si vaicareli,care se plange ca lumea din jur nu se dedica pe sine ca sa te faca fericit [ Geoerge Bernard Show ]
I
n viata risipim ani,iar la moarte cersim clipe.[ Nicolae Iorga ]
Daca nu poti vorbi cu copiii tai despre Dumnezeu,vorbeste cu Dumnezeu despre ei.[PR.Arsenie Boca]
Pacatosii au un prieten,peIisus;din momentul in care cunosti ca esti pacatos,te-ai schimbat din vrasmasul lui Dumnezeu in prietenul lui Dumnezeu.[PR.Arsenie Boca]
Dumnezeu nu uita de om cum uita omul de Dumnezeu[PR.Arsenie Boca]

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:46:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.