Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

AndruscaCIM 03.12.2009 17:57:16

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187598)
1.Imaginea ce ți-ai creat-o despre adventiști este falsă... 2.noi nu spunem că ne mântuim automat dacă credem în Iisus Hristos. Și dracii cred, chiar mai mult decât noi (pentru ei Hristos este o certitudine aș spune chiar științifică) și totuși nu se mântuiesc. Trebuie să ai și dispoziția de. a asculta întocmai de ce spune Hristos, de a trăi în permanență ca în prezența Lui o viață conformă preceptelor Lui morale.

3.Luând la cunoștință toate aceste lucruri din Sfânta Scriptură, conștiința mea îmi spune că nu aș fi fost mântuit rămânând în continuare în Biserica Ortodoxă. 4.Prea multe lucruri neconforme Scripturii m-ar fi acuzat continuu că nu sunt în grația lui Dumnezeu. Pentru ortodocșii care nu au luat la cunoștință aceste lucruri din varii motive (neavând Scriptură, încrezându-se sincer doar în duhovnic, ori conjucturi istorice nefavorabile), posibil să nu constituie o problemă. Dumnezeu cred că le-a primit închinarea, toată responsabilitatea va cădea asupra părinților lor spirituali.

1. De ce e falsa ?

2. Ba da, de cum va botezati vi se spune ca sunteti mantuiti, iar White spunea ca numai cei din aceasta confesiune se mantuiesc!!!! E fals ceea ce spun???

3. Si constiinta mormonilor le spune ca al lor cult este cel adevarat, a iehovistilor la fel, a penticostalilor ca sunt daruiti in masa, a evanghelistilor la fel, a raelienilor la fel....de ce este constiinta ta mai buna decat a lor?

4. Si atunci cum se explica incercarile repetate ( pacatele grave) savarsite de Miller si White de a pretinde ca au avut profetii conform carora cunoasteau venirea a 2 a a Mantuitorului? ...deci ei nu citeau Biblia asa cum trebuie , nu au inteles-o, au pacatuit foarte tare...iar tu esti urmasul lor.

White a instituit cinstirea Sabatului dupa 19 secole, si este aceeasi persoana care pretindea ca avea profetii si a gresit de multe ori, multi adepti au inceput sa o suspecteze de minciuna, s-a dovedit ca era o mincinoasa...dar tu crezi acum in Sabat, de ce?

Daca un om a gresit atat de mult si este exact singurul fondator al acestui cult Adventist (fost adept al lui Miller care a gresit si el la randul lui nepermis de mult, inducand oameni in erezie) ...De ce mai exista acest cult?????

De ce se mai respecta ce a instituit acea persoana care a gresit atat de mult (singurul fondator...deci nu au fost mai multi dintre care unii buni!!!!)

Ce anume incerci tu sa ne prezinti nou ca fiind Adevarul, din interpretarea carui creier...ca si cum noi am fi cei eretici?:7:

Dar tu??? Toata lumea stie cine a fost Ellen White, ce cult a fondat, a cui adept a fost, ce mari greseli a facut....si esti acum adventist.

Cine va putea raspunde pentru faptul ca tu alegi sa ramai in continuare, in pofida acestei mari erezii inventate de White...Adventismul si profetiile legate de venirea Mantuitorului????:7:

Doriana 03.12.2009 18:02:19

Am citit despre Serafim Rose. Fain. E adevarat ca s-a pocait leaderul formatiei "Nirvana"?

AndruscaCIM 03.12.2009 18:05:59

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187601)
Huh? Unde am spus eu asta? Destul ca imi spui ca fac ce nu fac, nu mai imi spune ca spun ce nu spun. Si, crede-ma, ca asa e vocea mea, sunt obisnuita cu atacatori si trec peste. Ce sa le faci? Lasa-i sa-si faca placerea, le va trece. Sau nu poti crede ca sunt si unii carora nu le place sa vorbeasca urat? E suficient sa fii om, nu crestin.

Ai spus ca BC (deci si BO implicit) la fel ca si Biserica Protestanta au gresit, de moment ce acel pastor a fost excomunicat ...si asa se face legatura cu conceptia ta despre cei deosebiti si plini de credinta care sunt urmati => astfel Bisericile celalte au gresit pentru ca nu au putut vedea cat de daruit a fost acel pastor fondator, plin de credinta si iubire de Dumnezeu, si deci sunt blestemate si in intuneric...drept urmare luandu-li-se lumina, sau nu crezi tu asta?

Pai atunci de ce a fost excomunicat acel pastor, pentru ca a fost atat de daruit...sau pentru ca a fost privit ca un mare eretic??:1:

Acestea sunt opiniile tale...se ia lumina, sunt blestemati cei care gresesc, BC a gresit...si Dumnezeu nu iarta si blestema pe cei care gresesc!!!!

anaoara 03.12.2009 18:06:34

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187602)
Apostolii erau așteptători ai revenirii lui Hristos și păzitori ai zilei a șaptea.

care coincide cu Invierea lui Hristos; adica Duminica. Intreaga crestinatate, mai putin adventistii aparuti cam prin sec XX, au tinut Duminica ca zi de odihna.
Problema cu adventistii (cu toti np in general) nu sta in tinerea zilei de simbata (sau Duminica) ca zi de odihna ci in devierea masiva de la invataturile apostolice, ceva elaborat de intemeietorul denominatiei np respective si pe care altii, le urmeaza spre pierzarea lor.

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187602)
Am avut la dispoziție timp suficient să studiez Scriptura (și nu "Biblia adventistă" cum ți-ai imagina), fără nici o presiune din partea părinților ori a unei iubite cum poate îți imaginezi de asemenea. A fost studiu, comparație, meditație, rugăciune și post, experiențe cu Dumnezeu, apoi o decizie absolut poprie și în cunoștință de auză.

insa ap Petru spune (in 2 Petru 1:20) ca Scriptura nu este data pentru o interpretare personala (a se vedea textul grecesc sau traducerea KJV) ca sa nu se ajunga la ce s-a ajuns de fapt: sute si sute de denominatii np cu sute de invataturi diferite intre ele.

Danut7 03.12.2009 18:08:22

tricesimusquintus , cum ati ajuns voi conectati sau legati la ziua de odihna a lui Dumnezeu?

Doriana 03.12.2009 18:14:35

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187620)
Ai spus ca BC (deci si BO implicit) la fel ca si Biserica Protestanta au gresit, de moment ce acel pastor a fost excomunicat ...si asa se face legatura cu conceptia ta despre cei deosebiti si plini de credinta= Bisericile au gresit pentru ca nu au putut vedea cat de daruit a fost acel pastor fondator, plin de credinta si iubire de Dumnezeu, si deci sunt blestemate si in intuneric...drept urmare luandu-li-se lumina, sau nu crezi tu asta?

Pai atunci de ce a fost excomunicat acel pastor, pentru ca a fost atat de daruit...sau pentru ca a fost privit ca un mare eretic??:1:

Acestea sunt opiniile tale...se ia lumina, sunt blestemati cei care gresesc, BC a gresit...si Dumnezeu nu iarta si blestema pe cei care gresesc!!!!

Mai, despre ce pastor vorbesti? De Luther? Pe vremea lui era doar BC si BO. Si nu generalizez. Tu esti de acord cu inchizitia si indulgentele? Daca nu esti de acord inseamna ca urasti si BC, si protestantii, si BO? :29:

A fost excomuniocat pentru ca a refuzat sa retracteze ce a scris: anume ca indulgentele erau un abuz si altele de genul asta.

Daca omul greseste trebuie sa-i spui, nu-i nici o crima, il indrepti de pe calea cea rea. La np e ceva obisnuit sa-i spui omului unde greseste ca sa se indrepte. Nu-i cu suparare ca-i lezezi orgoliul. Chiar daca sunt din biserica mea, suntem oameni si gresim. Poate nu ne dam seama; ne spune altcineva si ne indreptam. Dar tu crezi ca daca spui ca un preot sau pastor sau papa a gresit darami biserica. of, of...ca preotii / pastorii /papa or fi imuni la ispite

Am spus ca Dumnezeu dezleaga blestemele daca te pocaiesti si te iarta. Cu ultima fraza chiar ai cazut in minciuna.

AndruscaCIM 03.12.2009 18:34:37

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187629)
Mai, despre ce pastor vorbesti? De Luther? Pe vremea lui era doar BC si BO. Si nu generalizez. Tu esti de acord cu inchizitia si indulgentele? Daca nu esti de acord inseamna ca urasti si BC, si protestantii, si BO? :29:

A fost excomuniocat pentru ca a refuzat sa retracteze ce a scris: anume ca indulgentele erau un abuz si altele de genul asta.

Daca omul greseste trebuie sa-i spui, nu-i nici o crima, il indrepti de pe calea cea rea. La np e ceva obisnuit sa-i spui omului unde greseste ca sa se indrepte. Nu-i cu suparare ca-i lezezi orgoliul. Chiar daca sunt din biserica mea, suntem oameni si gresim. Poate nu ne dam seama; ne spune altcineva si ne indreptam. Dar tu crezi ca daca spui ca un preot sau pastor sau papa a gresit darami biserica. of, of...ca preotii / pastorii /papa or fi imuni la ispite

Am spus ca Dumnezeu dezleaga blestemele daca te pocaiesti si te iarta. Cu ultima fraza chiar ai cazut in minciuna.

Daca fondatorii sectelor au avut numai de sugerat ca anumite aspecte negative trebuiesc corectate, de ce au fost excomunicati si de ce ulterior au introdus alte obiceiuri, interpretari, dogme?

Reiese de aici ca erau sectari si nu erau de acord cu nimic din Biserica de care s-au separat, pentru ca au schimbat absolut totul!!!

Eu insa despre fondatorul cultului penticostal vorbeam, si anume despre predicatorul american Charles F. Parham care a fodat acest cult in anii 1900 sustinand ca asupra celor credincioși incă mai coboară Duhul Sfânt...evident.:1:

El si ceilalti 12 au fost singurii care au simtit acest lucru, de ce, cum se explica acest sentiment?

Ce a vrut sa spuna cu faptul ca cei credinciosi primesc acest dar, ce opinie avea despre restul crestinilor carora li se pare o ciudatenie si atat?

De ce a fost excomunicat daca era atat de daruit precum pretindea?

De ce se sustine in continuare ca in acest cult toti sunt daruiti de Duhul Sfant?

Ce opinie a avut el despre Biserica de care s-a separat, si despre celelalte?...

La cine s-a raportat atunci cand a interpretat acele versete si de ce nu i-a dat de gandit ca el a fost cam singurul care le-a intrepretat asa in timp ce restul Bisericilor nu au fost si nu sunt de acord cu aceasta afirmatie, considerand-o o erezie si atat???

Daca nu sunt de acord cu inchizitia sau alte greseli, nu inseamna ca as putea crede ca sunt blestemati sau ca sunt in intuneric, pentru ca sunt si au fost cu siguranta ajutati constant de Dumnezeu sa isi revizuiasca greselile!

Doriana 03.12.2009 18:41:19

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187639)
Daca fondatorii sectelor au avut numai de sugerat ca anumite aspecte negative trebuiesc corectate, de ce au fost excomunicati si de ce ulterior au introdus alte obiceiuri, interpretari, dogme?

Reiese de aici ca erau sectari si nu erau de acord cu nimic din Biserica de care s-au separat, pentru ca au schimbat absolut totul!!!

Nu stiu in ce lume idilica traiesti. BC de la momentul acela nu voia sa renunte la nimic, nici la indulgente, caci aduceau prea multi bani. Ti-e greu sa crezi ca atunci cand ajungi in varf esti corupt foarte usor? Omul s-a apucat de citit Biblia si a vazut ca multe in biserica nu erau in regula.

Ma rog, ne-am departat de subiect. Va doresc noapte buna! Ma mai uit putin la desene cu copiii. :4:

tricesimusquintus 03.12.2009 19:17:47

Citat:

În prealabil postat de anaoara (Post 187608)
vorbesti de ecuatia np.
Asta da. Ortodosii sunt exclusi din aceasta ecuatie.

Te faci că nu înțelegi. Vorbeam de relația dintre "o singură credință, un singur botez" și ortodoxie, respectiv neoprotestantism.

tricesimusquintus 03.12.2009 19:25:38

Citat:

În prealabil postat de anaoara (Post 187613)
textul din Isaia 64 se adreseaza persoanelor cu avea Isaia de-a face. Nu se generalizeaza.
Faptele bune sunt de obirsie/inspiratie divina. Satana nu inspira la fapte bune. Numai Dumnezeu.
Din nefericire faptele "bune" ale unora sunt de fapt haine murdare. Vezi si fariseii sec I.
Nu ai citit Matei 25, de la v. 32 in sus. Vei vedea acolo o mintuie prin fapte, facuta posibila de Hristos.
De fapt si prima predica a lui Hristos, Predica de pe Munte, tot la fapte se refera. Ceva ce nu exclude credinta.
Vorba aceea, "faptele vorbeste"!

Da, "faptele vorbește", dar nu "mântuiește". Aceasta e caracteristica universală a religiilor păgâne:
mântire prin eforturi proprii. Baronul von Munchausen ce se scoate din groapă trăgându-se de păr.

tricesimusquintus 03.12.2009 19:28:23

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187615)
1. De ce e falsa ?

Pentru că nu e conformă cu punctul 2 din numerotația ta...

Citat:

2. Ba da, de cum va botezati vi se spune ca sunteti mantuiti, iar White spunea ca numai cei din aceasta confesiune se mantuiesc!!!! E fals ceea ce spun???

Definitiv fals! Se vede că ai o înțelegere deformată a adventismului. Contrazice-mă, dând un citat din White. Dacă mi-aș propune, aș găsi citate care vorbesc cam așa: "simpla înscriere în registrul comunității nu asigură mântuirea cuiva", însă nu-mi popun ;)

Citat:

3. Si constiinta mormonilor le spune ca al lor cult este cel adevarat, a iehovistilor la fel, a penticostalilor ca sunt daruiti in masa, a evanghelistilor la fel, a raelienilor la fel....de ce este constiinta ta mai buna decat a lor?

Eu nu am treabă cu cultele, pe mine mă intereseză relația mea cu Dumnezeul Scripturii, or Scriptura contrazice multe puncte de doctrină ortodoxă. Ca să nu par exclusivist, îți pot spune că am găsit contradicții și în doctrina mormonilor și martorilor (mă limitez doar la aceste două exemple). Și ce vină am eu că în doctrina adventistă nu am găsit contradicții vis a vis de Scriptură?

Citat:

4. Si atunci cum se explica incercarile repetate ( pacatele grave) savarsite de Miller si White de a pretinde ca au avut profetii conform carora cunoasteau venirea a 2 a a Mantuitorului?

Hai să spunem lucrurilor pe nume (e în favoarea ta, altfel vei părea mincinoasă):
1. Câte "încercări repetate" ai numărat la Miller? Eu știu doar de anul 1844.
2. Miller nu "a pretins că a avut profeții", el doar a interpretat (e adevărat greșit) ce citit în Scriptură.
3. White nu a avut nici o profeție cu privire la anul venirii lui Hristos.

A doua oară când mai repeți aceste greșeli, te acuz de reavoință. Lucrurile acestea au mai fost explicate pe forum, de ce nu vreți să luați aminte? Sau măcar să ne contraziceți aducând documente, că har Domnului aveți de unde - sunt zeci de mii de pagini scrise de White, toate disponibile pe internet.

Citat:

...deci ei nu citeau Biblia asa cum trebuie , nu au inteles-o, au pacatuit foarte tare...iar tu esti urmasul lor.

Interpretarea unei profeții o numești păcat grav, cum ai numi atunci călcarea continuă a unor porunci divine? Ca să vezi cât de subiectiv poate fi omul...

Citat:

White a instituit cinstirea Sabatului dupa 19 secole, si este aceeasi persoana care pretindea ca avea profetii si a gresit de multe ori, multi adepti au inceput sa o suspecteze de minciuna, s-a dovedit ca era o mincinoasa...dar tu crezi acum in Sabat, de ce?

Nu White a instituit cinstirea Sabatului, ci Dumnezeu (vezi porunca a 4-a din Decalog). Dacă folosești acest termen de "instituire" cu privire la ziua de odihnă în dreptul unui om, Constantin cel Mare este omul. Nici măcar Moise nu a instituit, el doar a repetat ce a pouncit Dumnezeu.
Că White a "greșit de multe ori" și că a mințit găsești doar pe saituri denigratoare (găsești și răspunsurile la aceste acuzații pe saitul oficial azș), dar nici nu mă interesează la urma urmei, eu păzec Sabatul pentru că poruncește Dumnezeu nu White. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru orice creștin... în caz că se consideră copil ascultător al Tatălui Ceresc.

Citat:

Daca un om a gresit atat de mult si este exact singurul fondator al acestui cult Adventist (fost adept al lui Miller care a gresit si el la randul lui nepermis de mult, inducand oameni in erezie) ...De ce mai exista acest cult?????

Văd că ai multe semne de întrebare ;) Poate există o rațiune în faptul că n-a dispărut această "sectă". Poate are un mesaj de transmis creștinătății. Uite, eu am înțeles mesajul baptiștilor și al penticostalilor și cred ca Dumnezeu are a ne transmite ceva prin existența lor.

Citat:

[b]Dar tu??? Toata lumea stie cine a fost Ellen White, ce cult a fondat,

Ai vrea tu să devii chiar atât de universală... din fericire nu ”toată lumea” cunoaște atât de distorsionat adventismul și pe White.

tricesimusquintus 03.12.2009 19:30:10

Citat:

În prealabil postat de anaoara (Post 187621)
care coincide cu Invierea lui Hristos; adica Duminica.

Dacă ești chiar atât de "pe din afară", du-te de întreabă un preot. Îți va confirma că ziua Învierii e prima zi a săptămânii (duminica), nu a șaptea.

Citat:

În prealabil postat de anaoara (Post 187621)
insa ap Petru spune (in 2 Petru 1:20) ca Scriptura nu este data pentru o interpretare personala (a se vedea textul grecesc sau traducerea KJV) ca sa nu se ajunga la ce s-a ajuns de fapt: sute si sute de denominatii np cu sute de invataturi diferite intre ele.

Tocmai de aceea să nu ne luăm după interpretări personale (sfinți părinți bunici și nepoți), ci consecvenți principiului Sola Scriptura, acceptăm doar interpretarea dată de Hristos și apostoli. Scriptura est ipsius interpres.

tricesimusquintus 03.12.2009 19:34:04

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 187624)
tricesimusquintus , cum ati ajuns voi conectati sau legati la ziua de odihna a lui Dumnezeu?

Via Hristos și apostoli (dacă era să fie doar prin White, fi sigur că ai fi întâlnit astăzi mulți adventiști duminicali).

hoinarul 03.12.2009 19:47:28

Citat:

[b]

Cat se poate de fals ce spui (ca, de altfel, multe altele spuse de tine).

Iti citez din "Manualul doctrinelor biblice azs":

"Adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant. ..cred ca Dumnezeu mai are si alte oi pe care le recunoaste ca apartinand poporului Sau, suflete sincere..." (pag. 170)

"In jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant, si neavand ocazia sa cunoasca mai mult, Domnul - in harul Sau - ii recunoaste ca apartinand de poporul Lui." (pag. 173)

Astfel de afirmatii a facut si Ellene White (nu le redau).

gabriela_iagar 03.12.2009 20:00:01

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187652)
Tocmai de aceea să nu ne luăm după interpretări personale (sfinți părinți bunici și nepoți), ci consecvenți principiului Sola Scriptura, acceptăm doar interpretarea dată de Hristos și apostoli. Scriptura est ipsius interpres.

Scrierile Sfintilor Parinti nu sunt interpretari personale ci reprezinta credinta transmisa de Sfintii Apostoli. Avem scrieri ale Sfintilor Parinti din secolul I si secolul II, ceea ce inseamna generatia Sfintilor Apostoli sau generatia imediat dupa.
Aceste invataturi sunt cuprinse in Sfanta Traditie, aceasta explicandu-ne Sfanta Scriptura. Sfanta Scriptura nu se explica pe sine.

Ca de exemplu, aflam din Sfanta Traditie modul in care se face botezul. Cautand in Scriptura nu gasim nicaieri modul in care se face botezul, ci doar aflam despre el.

Sfanta Traditie, a nu fi confundata cu traditiile populare, babesti, sa dai 7 farfurii la parastas, o gaina pe sub sicriu si nu mai stiu ce.

tricesimusquintus 03.12.2009 20:35:27

Citat:

În prealabil postat de gabriela_iagar (Post 187667)
Scrierile Sfintilor Parinti nu sunt interpretari personale ci reprezinta credinta transmisa de Sfintii Apostoli. Avem scrieri ale Sfintilor Parinti din secolul I si secolul II, ceea ce inseamna generatia Sfintilor Apostoli sau generatia imediat dupa.

Foarte bine. Subscriem la acele scrieri ce concordă întru totul cu scrierile apostolilor și mai ales cu cuvintele Mântuitorului. Dar dacă concordă, de ce să nu dăm credit total Scripturii, sursa primară? Și uite așa ajungem iarăși la principiul Sola Scriptura...

Citat:

Sfanta Scriptura nu se explica pe sine.

Să nu-mi spui că se contrazice pe sine. Dacă nu se contrazice, înseamnă că concordă. Ce e mai limpede și mai frumos de exemplu decât o parabolă a lui Hristos, explicată de El Însuși câteva versete mai jos? Sau o lămurire a unui profet (în unele cazuri profetul fiind chiar Hristos) când face referire la un alt profet din vechime?

Citat:

Ca de exemplu, aflam din Sfanta Traditie modul in care se face botezul. Cautand in Scriptura nu gasim nicaieri modul in care se face botezul, ci doar aflam despre el.

Lucrurile esențiale le aflăm din Scriptură (botez prin imersiune și la vârta la care poate fi învățat și poate crede) totuși. Ce culoare trebuie să aibă hainele și ce temperatură să aibă apa sun amănunte neesențiale, de care nici nu depinde mântuirea noastră.

Citat:

Sfanta Traditie, a nu fi confundata cu traditiile populare, babesti, sa dai 7 farfurii la parastas, o gaina pe sub sicriu si nu mai stiu ce.

Ar fi de dorit ca aceste tradiții populare nefaste să fie amendate și chiar interzise de conducătorii religioși. Lucru care nu este făcut (chiar ortodocși deplâng această stare de fapt).

AndruscaCIM 03.12.2009 20:37:38

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187427)
Ciudata abordare a ideii de mantuire. Pe ce se bazeaza? Daca dam Biblia la o parte, ramane doar o religie dupa ureche, fara indicatiile prezente in Cuvantul lui Dumnezeu.

Dar daca respectam si Sfanta Traditie( asa cum e normal sa fie)...se vede cine e dupa ureche si la furat!!!!:16:

Doriana 03.12.2009 20:39:22

Deci, ce facem? Aruncam Cuvantul Domnului si Il inlocuim cu traditia?

AndruscaCIM 03.12.2009 20:43:18

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187686)
Foarte bine. Subscriem la acele scrieri ce concordă întru totul cu scrierile apostolilor și mai ales cu cuvintele Mântuitorului. Dar dacă concordă, de ce să nu dăm credit total Scripturii, sursa primară? Și uite așa ajungem iarăși la principiul Sola Scriptura...

Ba nu ajungi decat tu la principiul ala, pentru asa esti invatat! Ar trebui sa ajungem si la Sfanta Traditie...stii tu, ca aveti si voi o traditie pe care o respectati, din cauza lui White!!!:4:

[COLOR=maroon]"Multe avand a va scrie, n-am voit sa le scriu pe hartie si cu cerneala, ci nadajduiesc sa vin la voi si sa vorbesc gura catre gura, ca bucuria noastra sa fie deplina” (II Ioan 1,12).

[/COLOR]
[COLOR=maroon]„Dar sunt si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus, si care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca nici lumea aceasta n-ar fi cuprins cartile ce s-ar fi scris” (Ioan 21, 25).

"
[/COLOR][COLOR=maroon][/COLOR][COLOR=maroon]Sfanta Traditie sau Sf. Predanie este invatatura data de Dumnezeu prin viu grai Bisericii si din care o parte s-a fixat in scris mai tarziu. Ca si Sf. Scriptura, Sf. Traditie cuprinde Descoperirea dumnezeiasca trebuitoare mantuirii noastre. Ea este viata Bisericii in Duhul Sfant, sau permanenta prezenta a Duhului Sfant in viata Bisericii[/COLOR][COLOR=maroon]"[/COLOR]

AndruscaCIM 03.12.2009 20:44:04

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187691)
Deci, ce facem? Aruncam Cuvantul Domnului si Il inlocuim cu traditia?

Cum adica sa le inlocuim????? Traditia inseamna Istorie...

Danut7 03.12.2009 20:47:24

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187653)
Via Hristos și apostoli (dacă era să fie doar prin White, fi sigur că ai fi întâlnit astăzi mulți adventiști duminicali).

Tu stii ca noi am mai vb si te-am prins cu mata in sac de multe ori.Stii ca Hristos a dezlegat sambata de la evrei.Mai exact , cum ? Defineste modul cum acestea s-au intamplat.

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187652)
Dacă ești chiar atât de "pe din afară", du-te de întreabă un preot. Îți va confirma că ziua Învierii e prima zi a săptămânii (duminica), nu a șaptea.

Duminica este ziua Domnului.Duminica in acelasi timp are tripla insemnatate,de ziua intai , ziua a opta si ziua a saptea, zi de odihna.Pentru toti care vor sa vada mai multe argumente ii invit sa viziteze topicul "Despre Sabat" si as insinua domnului trices. daca vrea sa continue pe subiectul acesta sa o faca acolo.O sa vedeti acolo cum saracutzul trices. si cei ca el au plecat de nenumarate ori cu coada intre picioare, infranti.

Doriana 03.12.2009 20:50:06

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187693)
Cum adica sa le inlocuim????? Traditia inseamna Istorie...

Poate sa insemne si geografie...Ce e sfant in istoria asta, afara de sentimentul nationalist pe care o da?

Uite care e problema cu istoria. Acum 200 de ani Romania a cedat Basarabia. Acum istoria s-a schimbat in Moldova. Se spune ca Basarabia a fost pamant sovietic luat de romani.

Apoi, Cornilescu a fost hirotonit preot - calugar acum 100 de ani. Deja se spune ca nici macar nu a fost ortodox.

Apoi, istoria crestinismului citita de mine nu e aceeasi cu cea citita de voi. s.a.m.d.

Deci istoria e subiectiva, depinde de istoric, se schimba la fiecare suta de ani, d`apai la 2000...Fiecare scoate ce istorie ii convine si nu e nimeni sa-l verifice. Tot istoria si arheoogia au gasit si ca omul vine din maimuta. Deci de aceea nu dau mare credit istoriei.

Danut7 03.12.2009 20:54:22

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187695)
Poate sa insemne si geografie...Ce e sfant in istoria asta, afara de sentimentul nationalist pe care o da?

Uite care e problema cu istoria. Acum 200 de ani Romania a cedat Basarabia. Acum istoria s-a schimbat in Moldova. Se spune ca Basarabia a fost pamant sovietic luat de romani.

Apoi, Cornilescu a fost hirotonit preot - calugar acum 100 de ani. Deja se spune ca nici macar nu a fost ortodox.

Apoi, istoria crestinismului citita de mine nu e aceeasi cu cea citita de voi. s.a.m.d.

Deci istoria e subiectiva, depinde de istoric, se schimba la fiecare suta de ani, d`apai la 2000...Fiecare scoate ce istorie ii convine si nu e nimeni sa-l verifice. Tot istoria si arheoogia au gasit si ca omul vine din maimuta. Deci de aceea nu dau mare credit istoriei.

Nimenea nu a zis ca va fi usor.De aceia trebuie sa cercetezi.

Oricum marturisirile doctrinare pot vi verificate foarte usor mai ales prin prisma bogatei mosteniri patristice.Prin scrierile Sfintilor Parinti.

Acesta este postul meu cu numarul 666.Nu stiu de ce dar simt nevoie sa-l aclam si sa trag lauri.Obiectivul meu e pentru azi e 667.

Numa` bine.

gabriela_iagar 03.12.2009 20:55:33

Citat:

Pai uite ca prin sola scriptura au ajuns sa fie nu stiu cate secte si bisericute, pentru ca fiecare a interpretat cum a vrut.

Să nu-mi spui că se contrazice pe sine. Dacă nu se contrazice, înseamnă că concordă. Ce e mai limpede și mai frumos de exemplu decât o parabolă a lui Hristos, explicată de El Însuși câteva versete mai jos? Sau o lămurire a unui profet (în unele cazuri profetul fiind chiar Hristos) când face referire la un alt profet din vechime?

am zis ca nu se explica pe sine, nu ca se se contrazice sau nu concorda. parabolele, dar sunt multe lucruri care sunt ambigue. nu toata scriptura este alcatuita din parabole si profetii. sunt lucruri pe care nu oricine le intelege si de aceea trebuie explicate.

Lucrurile esențiale le aflăm din Scriptură (botez prin imersiune și la vârta la care poate fi învățat și poate crede) totuși. Ce culoare trebuie să aibă hainele și ce temperatură să aibă apa sun amănunte neesențiale, de care nici nu depinde mântuirea noastră.

ai citit Sfanta Traditie si spunea cumva de apa si haine? As dori sa-mi dai si mie citatele din Scriptura unde se spune ca botezul se face prim imersiune.

Ar fi de dorit ca aceste tradiții populare nefaste să fie amendate și chiar interzise de conducătorii religioși. Lucru care nu este făcut (chiar ortodocși deplâng această stare de fapt).

pentru ca este foarte raspandita. crezi ca daca preotul le spune oamenilor, ei se schimba? spune-i tu lu tata floarea ca nu se da gaina pe sub sicriu si o sa vedem daca rezolvi ceva.

gabriela_iagar 03.12.2009 20:56:48

Citat:

Foarte bine. Subscriem la acele scrieri ce concordă întru totul cu scrierile apostolilor și mai ales cu cuvintele Mântuitorului. Dar dacă concordă, de ce să nu dăm credit total Scripturii, sursa primară? Și uite așa ajungem iarăși la principiul Sola Scriptura.

.

Pai uite ca prin sola scriptura au ajuns sa fie nu stiu cate secte si bisericute, pentru ca fiecare a interpretat cum a vrut.

Citat:

am zis ca nu se explica pe sine, nu ca se se contrazice sau nu concorda. nu toata scriptura este alcatuita din parabole si profetii. sunt lucruri pe care nu oricine le intelege si de aceea trebuie explicate.

Citat:

ai citit Sfanta Traditie si spunea cumva de apa si haine? As dori sa-mi dai si mie citatele din Scriptura unde se spune ca botezul se face prim imersiune.

Citat:

pentru ca este foarte raspandita. crezi ca daca preotul le spune oamenilor, ei se schimba? spune-i tu lu tata floarea ca nu se da gaina pe sub sicriu si o sa vedem daca rezolvi ceva.

tricesimusseptimus 03.12.2009 21:00:44

[quote=AndruscaCIM;187692]Ba nu ajungi decat tu la principiul ala, pentru asa esti invatat! Ar trebui sa ajungem si la Sfanta Traditie...stii tu, ca aveti si voi o traditie pe care o respectati, din cauza lui White!!!:4:

Există și tradiții bune, n-or fi toate de lepădat.:) Și Hristos avea o tradiție:

"Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească." (Luca 4,16)

Cum ați ajuns voi la tradiția duminicii nu înțeleg (mă fac doar demonstrativ că nu înțeleg)... De ce nu ați preluat această tradiție de la Hristos?

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187692)
[font=Century Gothic][COLOR=maroon][font=Arial]"Multe avand a va scrie, n-am voit sa le scriu pe hartie si cu cerneala, ci nadajduiesc sa vin la voi si sa vorbesc gura catre gura, ca bucuria noastra sa fie deplina” (II Ioan 1,12).

Or fi fost taine aceste amănunte ale apostolului iubit de nu le-a destăinuit pe hârtie... și uite așa au ajuns sacramentele Taine în Biserica Ortodoxă...

tricesimusseptimus 03.12.2009 21:03:16

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 187694)
Tu stii ca noi am mai vb si te-am prins cu mata in sac de multe ori.

În visele tale poate... Acum mă scuzați, dar vreau să văd dezbaterea electorală. Cred că e mai interesantă decât a noastră ;)

AndruscaCIM 03.12.2009 21:04:28

Citat:

Cornilescu a facut modificari in Biblie..dupa umila lui intelegere!!!!!
Citat:

De ce nu e aceeasi si datorita cui? Cand a aparut cultul penticostal? Nu stii...stii cumva altceva decat se stie in general?
Citat:

Deci istoria e subiectiva, depinde de istoric, se schimba la fiecare suta de ani, d`apai la 2000...Fiecare scoate ce istorie ii convine si nu e nimeni sa-l verifice.

Eu vorbesc despre Istoria Crestinismului, nu de geologie si de maimute!!!

Nimic nu e sigur, deci totul se schimba, totul e relativ!!!!... uite chiar nu stiam asta, dar totusi cum de se stie cand a aparut secta ta, ai vrea sa dispara aceasta informatie, nu????

Uite ca istoria e impartita exact asa: in i.Hr si d.Hr si in consecinta exista o singura varianta corecta, o singura religie Adevarata, un singur Adevar, o singura Biserica...dar nicidecum nu se poate tine cont de inventiile cate unui omustean sau femei zuzu in fiecare secol. :4:

Sfanta Traditie este cea care are o continuitate, pastrand succesiunea apostolica, in timp ce celelalte traditii inventate sunt doar o apa si un pamant, erezie, umbra..ceata...tristete!

Doriana 03.12.2009 21:07:16

Dincolo de pledoaria asta impresionanta, cu ce imi dovedesti ca istoria crestinismului nu a fost schimbata ca sa slujeasca ambitiilor unor leaderi spirituali?

gabriela_iagar 03.12.2009 21:08:02

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187709)
Sfanta Traditie este cea care are o continuitate, pastrand succesiunea apostolica, in timp ce celelalte traditii inventate sunt doar o apa si un pamant, erezie, umbra..ceata...tristete!

mersi ca ma sustii:8:, desi oricum ei nu inteleg nimic.

AndruscaCIM 03.12.2009 21:13:27

Citat:

În prealabil postat de gabriela_iagar (Post 187712)
mersi ca ma sustii:8:, desi oricum ei nu inteleg nimic.

:8: Cu multa placere! Pai nu au cum....ei nu au setarea asta!!!!

Doriana 03.12.2009 21:23:28

Gabriela, te iubim, dar nu ar strica niste dovezi. Fara ele totul se rezuma la vorbe frumoase. Si nu poti trai cu vorbe.

AndruscaCIM 03.12.2009 21:25:03

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187710)
Dincolo de pledoaria asta impresionanta, cu ce imi dovedesti ca istoria crestinismului nu a fost schimbata ca sa slujeasca ambitiilor unor leaderi spirituali?

Schimbata cand si cum?

Ce ii leaga pe sectari de succesiunea apostolica?????

AndruscaCIM 03.12.2009 21:27:05

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187719)
Gabriela, te iubim, dar nu ar strica niste dovezi. Fara ele totul se rezuma la vorbe frumoase. Si nu poti trai cu vorbe.

Dar chiar, ce dovezi a adus predicatorul Charles? Cum asa deodata l-a plesnit darul????...tremura nu? Dar de ce tremura asa tare, oare nu avea halucinatii???:16:

Doriana 03.12.2009 21:29:51

Nu-l cunosc. Sorry.

gabriela_iagar 03.12.2009 21:33:12

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187719)

Dovezi despre ce? eu v-am cerut voua dovezi. citate din scriptura despre cum se savarseste Botezul, pentru ca voi aveti principiul Sola Scriptura nu noi.

AndruscaCIM 03.12.2009 21:41:45

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187726)
Nu-l cunosc. Sorry.

Cum adica, nu stii biografia lui, cum s-a intamplat fericitul eveniment..tremura rau ( adica voi va numiti tremuratori, nu?), bolborosea, era transpirat, se zbatea tare, avea fata luminoasa, facuse asceza, era un om smerit, era credincios, era galagios sau tacut si isi spunea ca e un pacatos si ca nu se putea invrednici de acel dar?

De ce a fost excomunicat...ce i s-a spus?

hoinarul 03.12.2009 21:45:39

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 187324)
Nu stiu daca s-a mai pus aceasta intrebare, daca da - imi cer scuze; insa mie mi se pare foarte importanta motivatia voastra si mi-as dori sa stiu ce resorturi interioare v-au determinat sa va indreptati spre alte culte si secte, intrucat acesta e un act cat se poate de constient si voluntar.

Va rog.

Am fost interesat de spiritualitatea veritabila. Aveam niste intrebari la care nu am primit raspuns cat am fost ortodox. Am ajuns sa cercetez diferite credinte. Religiile orientale mi-au oferit, cat de cat, un raspuns. Dar, Biblia mi-a raspuns la toate framantarile si intrebarile mele.

Am inteles ce inseamna adevaratul botez si am dorit foarte mult sa inchei un legamant adevarat cu Dumnezeu, prin Iisus Hristos. Dar, nu gaseam nici o biserica adevarata, care sa aiba la baza invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli. Eram tentat sa merg la una din bisericile pe care le cunosteam, sa inchei un legamant cu Dumnezeu prin botez si apoi sa parasesc acea biserica. Legamantul cu Dumnezeu era foarte important pentru mine, nu apartenenta la o biserica.

Am gasit totusi, prin voia Domnului, o biserica pe care eu o consider ca fiind cea mai apropiata de Sfanata Scriptura. Am decis sa inchei legamantul cu Dumnezeu in acea biserica (ceea ce am si facut).

Mentionez ca sunt un cunoscator al ortodoxie (mai bine decat marea majoritate a ortodocsilor). Nu necunoasterea m-a indepartat de biserica ortodoxa. Dimpotriva.

Doriana 03.12.2009 21:57:42

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187734)
Cum adica, nu stii biografia lui, cum s-a intamplat fericitul eveniment..tremura rau ( adica voi va numiti tremuratori, nu?), bolborosea, era transpirat, se zbatea tare, avea fata luminoasa, facuse asceza, era un om smerit, era credincios, era galagios sau tacut si isi spunea ca e un pacatos si ca nu se putea invrednici de acel dar?

De ce a fost excomunicat...ce i s-a spus?

Hai ca te-ai incurcat de tot. Mai intereseaza-te si discutam. Dar sa stim despre ce.

hoinarul 03.12.2009 22:11:04

Andrusca, mentionai intr-o postare ca esti "ortodoxa pana in maduva oaselor". Este adevarat ce ai spus? Asa arata o ortodoxa pana in maduva oaselor?

P.S. Am vazut si pozele tale. Am vazut ca ai si o pasiune crestina (shoping-ul, in timp ce la fiecare cateva secunde moare un om de foame pe planeta pamant).

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:16:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.