![]() |
Citat:
Faptul ca cu câteva decenii în urma nu erau fanatici are urmatoarea explicatie: începând de prin anii 80 s-a manifestat o crestere a fanatismului religios la musulmanii din întreaga lume. Un exemplu: Egiptul anilor 70 arata ca o tara occidentala, nu vedeai hijaburi (acoperamânt de cap) si burka, oamenii erau îmbracati ca în occident. E drept ca la aversiunea lumii musulmane fata de occident au contribuit si actele militare percepute ca agresiuni, dar si faptul ca desi curanul le spune musulmanilor ca ei sunt alesii lui Dumnezeu se vede cu ochiul liber ca sunt înapoiati si incapabili din toate punctele de vedere (iar cauza e tocmai islamul). Adica invidia fata de realizarie vestului, tehnologice, culturale, sociale îi face sa urasca civilizatia de origine crestina. |
Citat:
|
Citat:
|
Sangele celor ucisi in Afganistan, Irak va striga si catre politicienii nostri care au fost de acord cu invazia acolo.
De ce nu au trupe de mentinere a pacii cu francezii in tari uitate de lume, unde cu 20 soldati si 2 hummer -uri mentineai siguranta oamenilor din triburi pe 10.000 km, dar acolo nu-i ciolan de mancat. In ziua de astazi sunt o multime de tari africane in care crestini sunt torturati exact ca in vechime. Dar aproape nimeni nu face nimic pt ca ar costa prea mult. De ce nu se duc sa mentina pacea si acolo? Costa oare mai mult decat un razboi? Nu, doar ca dupa ce cuceresc o tara pe motiv pacifist, o jefuiesc de petrol. Si bietii africani, nu au de ce sa fie jefuiti. Cu ce sa isi cumpere si ei pacea? Cu un leu si o antilopa? Din cauza asta SUA, mentine suspect pacea numai in tari cu interes economic . Iar Romania e catelusul ei. Care varsa sange nevinovat la comanda stapanului. Filmul avatar nu are cum sa imi placa, oricare ar fi fost mesajul. Chestiile alea voodoo ... ma irita personal. |
Raiul nu este un loc.
Raiul e Dumnezeu . Raiul e Dumnezeu si cei dragi. Natura ridicata la rangul de dumnezeu e idolatrie. Comuniunea desi inspira de multe ori iubire,e ceva pagan si care il manie pe Dumnezeu, ca desi si-a jerfit propriul Fiul, noi ne inchinam unui copac. Dumnezeu nu poate fi un copac, in care sa se adaposteasca toate sufletele dupa moarte. Ca apoi sa fie distrus de niste rachete. Iar faza cu natura-mama e hula. Natura e natura, iar numele de mama incearca sa o ridice la rangul de divinitate feminina. Adica inlocuirea lui Dumnezeu cu o zeitate feminina. Asemenea evreilor eliberati din Egipt. Dumnezeu se jertfeste pt noi iar noi ridicam idoli falsi. Vitelul (idol din iesire) si natura-mama (idolul din film) este data spre folosul nostru, nu pt a le lauda pe ele. Ci pe Dumnezeu, ca le-a facut asa minunate. Nu zicem, Slava tie munte, ci zicem Slava Tie Doamne ca ai facut muntele acesta asa frumos. E o diferenta ca de la cer la pamant, diferenta dintre idolatrie si sfintenie. |
Citat:
Eu nu zic ca Dumnezeu nu se regaseste in natura, dar daca te uiti cu atentie la film, vezi ca oamenii aia se roaga la copac, nu la Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
Insa, daca tu prin trimitere la Dumnezeu intelegi numai datul cu cadelnita , spoveditul in poala popii si cintecele Liturghiei, intradevar nu o sa le gasesti in film. Ceea ce ai sa gasesti daca privesti cu inima este Liturghia de DUPA Liturghie de care vorbeste Hristos...comunitatea!( inexistenta la agresori), calea catre Dumnezeu SI MAI ALES COMUNICAREA DIRECTA CU EL prin dragostea si GRIJA pentru Creatia Lui pina la SACRIFICIU. Unde ati vazut voi idoli? Nu-i nici un idol! Arborele comunitar este cu totul altceva, este CAMINUL LOR, al celor care iubesc( in opozitie cu cei care urasc) ceva de care tinara generatie nu mai are nici un habar in lumea romaneasca condusa si imaginata de sefii cocalari si betivani ordinari. De aceea nu se mai vede nimic ce trece prin suflet. Ceea ce exista clar in film, este o simbioza intre om si natura care trece PRIN INIMA asa cum a lasat Dumnezeu! |
Citat:
|
Citat:
1. Talibanii din Afganistan incercau sa se extinda si in tarile vecine, unde ar fi avut destui suporteri. Vezi atacul din Pakistan de acum 2-3 luni. Multi nu au inteles dar talibanii erau la cateva zile de a pune mana pe bomba atomica a Pakistanului. 2. Nu cred ca are rost sa faci mari eroi din afgani. Sunt niste oameni care traiesc dupa reguli nu doar primitive ci animalice. NU EXISTA CONSIINTA NATIONALA LA AFGANI! Ei au doar constiinta de trib. Triburile se urasc de moarte intre ele. Cand un clan se rafuieste cu alt clan acestia omoara nu doar ceilalti combatanti ci si femeile si copiii (!) lor chiar daca au doar cateva luni. Cand rusii erau acolo, presedintele de la acea vreme Najibulah le-a sugerat in repetate randuri sa rada de pe fata pamantului sudul Afganistanului unde erau triburile talibane. Le-a sugerat inclusiv sa dea bombe atomice mai mici ca sa ucida toata populatia din sudul tarii. Acela era un afgan nu un strain! Rusii i-au sugerat ca ei ar putea negocia si forta sudul sa incheie un armistitiu cu nordul si sa fie pace. Najibulah nu a fost de acord si in 1992 (parca) era agatat in streang de talibani. Cand aud chestii de genul "vai, poporul afgan" "vai poporul cecen" etc mi se face acru! Niste salbaticiuni care se omoara mai rau ca salbaticiunile! Trebuie sa-i iubim ca au fost si ei creati de Dumnezeu sa ne fie un fel de frati dar sa ne exaltam privind natura si comportamentul lor nu cred ca e cazul. Problema este ca americanii(?) vor distruge Iranul care desi are fundamentalisti pe la conducere este un popor civilizat si pasnic! In orice caz este mult mai civilizat decat americanii! Acolo vad eu problema nu ca stau astia cu trupe in Afganistan. |
Citat:
|
Poala popii = asa numesti tu Sfanta Taina a spovedaniei?
Banuiesc ca nu e un cuvant jignitor. Hai sa vedem daca e jignitor fata de Dumnezeu. Poala matii. E jignitor. E jignire? ”Popa” reprezinta preotul lui Hristos. Puterea lui Dumnezeu, purtatorul Harului PreaSfantului Duh pe pamant, trimisul si intocmai cu Apostolii in slujire, Cel ce tine in mainile Sale Jertfa Pruncului Iisus Hristos in fiecare duminica. ”Mata” reprezinta prescurcarea persoanei care ne-a dat nastere, s-a jerfit pt binele nostru din momentul nasterii, fiind martora dar si partasa a minunii lui Dumnezeu de a naste viata, si a avea sfanta slujire de purtare de grija a copilului la varste fragede. Si ai sters pe jos cu o Sfanta Taina , pt a duce in slavi legatura cu natura prezenta in wicca, ca si copacul, simbol al celor 5 elemente dupa wiccana Ann-Marie Gallagher , si alte elemente care inlocuiesc pe Dumnezeu Tatal ,(Sfanta Treime) cu natura mama. Wicca are influente pagane, influente budiste, care zic sa nu faci rau naturii si animalelor, lucru moral. Dar Dumnezeu nu asteapta slava de la draci, adica un adevar amestecat cu paganism. Dracul drac ramane, caci si daca vb adevar, il amesteca cu o minciuna, ca sa poata fi mestecata de necunoscatori. |
"Si ai sters pe jos cu o Sfanta Taina , pt a duce in slavi legatura cu natura prezenta in wicca, ca si copacul, simbol al celor 5 elemente dupa wiccana Ann-Marie Gallagher , si alte elemente care inlocuiesc pe Dumnezeu Tatal ,(Sfanta Treime) cu natura mama.
Wicca are influente pagane, influente budiste, care zic sa nu faci rau naturii si animalelor, lucru moral. Dar Dumnezeu nu asteapta slava de la draci, adica un adevar amestecat cu paganism. Dracul drac ramane, caci si daca vb adevar, il amesteca cu o minciuna, ca sa poata fi mestecata de necunoscatori. " Fara natura sunt curioasa cum ai mai supravietui. Ce e paganism, sa ai respect pentru natura. sa fim seriosi, daca si pentru un film se tes tot felul de "dezbateri" contradictorii si conspirationale, in loc sa se vada mesajul bun, ce sa mai zic de restul... Tocmai judecatile astea absurde creaza haosul care este. Slava de la draci inseamna sa respecti natura si s-o ingrijesti sau s-o calci in picioare cum se procedeaza acum cand se taie milioane de brazi pentru 5 zile si se despaduresc paduri intregi pt a construi monstri de cladiri, sau alte si alte tampenii care se fac impotriva naturii si spre condamnarea noastra? |
@maria-luisa & andreicozia: ceea ce afirmati voi 2 suna foarte frumos, dar nu are legatura cu crestinismul si nici cu ce am afirmat eu.
Comunitatea aia de care vorbesti nu comunica cu Dumnezeu, cu natura ca divinitate poate, dar nu cu Dumnezeu. Copacul nu este doar locul celor care iubesc, in opozitie cu cei ce urasc, este si depozitarul spiritelor celor decedati, si are proprietati magice. Are chiar capacitatea de a da Avatarului viata proprie si de a o lua pe cea a omului. Idolatria e prezenta, si il ai ca dovada pe samanul tribului, cu masca rituala. Nu a afirmat nimeni ca triburile sunt rele sau ca oamenii din triburi nu sunt capabili sa iubeasca, si in Africa traiesc triburi de oameni care sunt in armonie cu natura, si in jungla, asta nu-i face crestini si apti de a fi mantuiti. In viata lor Dumnezeu nu este prezent. |
Citat:
Eu am alta credinta despre ceea ce inseamna crestinism si nu se pupa deloc cu judecatile absurde pe care le vad. Dumnezeu se manifesta mai ales prin natura, indiferent daca tu crezi sau nu asta. Apoi, mai ia in calcul ca filmul este o fantezie, ca majoritatea filmelor care sunt facute. de obicei intelegi mesajul filmului si nu iei totul ca fiind real. Filmul, asa cum l-am inteles eu, poarta un mesaj extraordinar despre cum este calcata in picioare credinta omului, natura care da viata si Dumnezeu de catre unii a caror "religie" este lacomia, rautatea si egoismul. |
Citat:
Copacul este o creatie a lui Dumnezeu care reflecta perfect cum ar trebui sa fie omul: cu picioarele pe pamant si capul spre cer... e o metafora, poate nu prea reusita... Simbolismul copacului este si in crestinism. Da un search pe google sa afli. In biblie e pomul vietii. Iti spune ceva? http://ro.wikipedia.org/wiki/Pomul_vie%C5%A3ii |
Da fix la copacul crestin se gandea James cameron in film.
Daca ar aparea un drac la tv si ar zice eu sunt dumnezeu, ar aparea unii si ar zice ca e crestin dracul. Ca ce tot avem de vedem draci peste tot. Si ca e paranoia asta.Si ca se aseamana in fapte din crestinism. Si ca sa imi demonstrez mie ca James Cameron se gandea la copacul crestin si propavaduia iubirea in Dumnezeu Hristos finanteaza un documentar care o sa apara curand si o sa aiba ca tema - mormantul lui Iisus si ca nu a inviat niciodata. Dar eu sunt sigur ca e crestin in sufletul lui. E doar o rautate a crestinilor fanatici. Ce tot o tin ei cu Dumnezeu, cand in ziua de azi poti fi crestin si fara Hristos. Trebuie doar sa iubesti. Natura, stele, zei pagani, toti ce prinzi. |
Citat:
|
Citat:
Spune-mi unde-i Hristos fizic? nu-i! nu l-a vazut nici bunica-tu, nici strabunica-ta nici stramosii stramosilor tai, si nici urmasii tai mai mult ca sigur ca nu o sa-L vada,... ca urmare Hristos a ramas cu noi ALTFEL, exact prin ceea ce ai enumerat tu mai sus si poate prin multe altele din viata si mai ales din iubirea catre aproapele, (mai putin zeii pagini de care nu stiu ce vorbesti) |
Citat:
daca nu-L vedem in copii care sufera, fie ei si negri sau tigani, cum sa-L vedem? in cersetorul de la coltul strazii, in prostituata pe care o blamam etc, cum sa-L vedem? daca vedem numai "draci" peste tot, nu mai e loc sa-l vedem si pe El. |
Citat:
|
Citat:
|
OK, aveti dreptate. Hristos nu se vede.
Se vede in urmarea Biserici si in iubirea aproapelui (prieten sau dusman). voi iubiti oamenii ca vati uitat la Avatar? Pe mine ma iubiti? Eu va vreau binele , si vreau sa va mantuiti, dar recunosc ca nu va iubesc intocmai cum ati zis ca am inima goala . Nu pentru ca nu as vrea, ci pt ca nu stiu sa iubesc. Voi ma iubiti? |
Se va ruga vreunul dintre voi ca sa ma mantuiesc 40 de zile?
Ca si eu ca orice om , am nevoie de rugaciune. Chiar va rog, vreti sa va rugati pt mine? Stie Dumnezeu cum ma cheama. Ziceti , va rog, un Acatist pt mine , oricare credeti . Vreti? |
Citat:
|
Citat:
|
Spun de la inceput ca nu am apucat sa vad filmul, dar tot aud vorbindu-se de Dumnezeu, care e prezent in film.
Cand noi, ortodocsii, spunem Dumnezeu, ne referim la Dumnezeul Treimic, la Iisus Hristos si la Duhul Sfant. La care persoana din Sfanta Treime se face referire? Daca nu se mentioneaza si se spune doar Dumnezeu, atunci e un pericol, caci poate fi vorba de orice dumnezeu. Pe Dumnezeu Il recunoastem dupa faptele mainilor Sale, dar nu Il putem identifica cu acestea. El a facut natura, pomii, iarba, dar nu acestea sunt Dumnezeu. Am observat ca prin filmele de avantgarda ni se inoculeaza ideile noi, atitudini noi, cuvinte noi (cand zic cuvinte noi, ma gandesc la filmele pentru copii de 1-3 ani, Teletubies, care ii invata pe langa cuvinte ca : inauntru, afara, imbratisare, usa inchisa, usa deschisa, etc si cuvantul "magic", care e insotit de sentimentul de bucurie la marionetele din film, dar si la copiii care il vizioneaza). Intrebarea mea e: ce idee incearca sa ne inoculeze acest film; si de ce, dupa vizionarea filmului, unii au gasit de cuviinta sa se sinucida, in vreme ce altii au fost ca "vrajiti" si l-au vazut de mai multe ori. |
Citat:
ce puteri ti se pare ca am eu, sau imi imaginez? sau daca nu am eu, te rog explica mai mult, ca nu inteleg. |
Citat:
Eu mereu ma rog si pentru prietenii mei forumisti :)) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dintr-un ocean de stiri si impresii un adevarat crestin nu alege stirile bolnavicioase ale unor indivizi frustrati si complexati care vad numai lucruri prapastioase prin prisma durerii lor, ci se concentreaza pe stirile ZIDITOARE DE SUFLET, adica, cu alte cuvinte, stirile bune, comunitare, de iubire reciproca, nu de sinucidere :))...citeodata stau si ma mir cum de tu o crestina nu vezi aceasta diferenta si nu ai o tendinta NATURALA, venita din Botez, de a alege griul de neghina. |
Filmele astea nu fac decat sa ne induca o perspectiva gresita asupra lumii...
Nu e decat un alt mod de a ne crea o lume virtuala si de a ne distanta de ce inseamna credinta in Dumnezeu...Si de asemenea e un mod de a ne tine ocupati in timp ce oamenii bazati mai baga niste legi care sa duca la pierirea noastra... |
Andrei, din pacate nu vad mai nimic ziditor in jur. Iar filmele astea imi creeaza mai mult suspiciune. Eu zic sa nu mai acceptam nimic, inainte sa fim suntem siguri ca ne face bine. Altfel, din usuratate, ajungem panteisti fara sa stim si fara sa vrem.
Sa-ti amintesc, Andrei, ca fiind vorba de un film, aidoma ca la TV, informatiile intra direct in subconstient, nedigerate. Tocmai de aceea intrebarea mea referitoare la reactiile adverse la spectatori. Oare ce i-a determinat pe unii sa se sinucida, iar altii sa spuna ca nu au mai vazut asemenea film frumos? Poate este cineva care imi poate da un raspuns. |
Citat:
Si pe mine m-a intristat enorm exprimarea lui Andrei. Consider ca cu toata iubirea lui declarata si paradeclarata, prin postarile lipsite de evlavie fata de Sf. Taine imi jigneste convingeri religioase profunde. Una este sa spuna ca eu sunt intr-un fel sau altul, cu totul altceva este sa exprime dispret fata de ceea ce eu valorizez. Pe acest forum pana si ateii sunt mult mai respectuosi fata de credinta ortodoxa decat Andrei Cozia! Revenind la mesajul filmului.. da, este idolatrizarea naturii. Ca fapt divers, pana si Vaticanul a lansat un avertisment in acest sens (impotriva filmului). Poate fi gasit pe net. Vrajitoria este f raspandita astazi. Doar in UK si USA se estimeaza ca sunt cam un milion membrii wicca, dar exista multe alte culte similare. Cei din wicca (panteisti, de aceea ma refer in mod particular la ei) nu spun in mod deschis ca sunt vrajitori, ci pe pagina lor de bun venit citim: Discover how our ancestors connected with the Divine through lives that were closely bound to nature and the earth. In fine, nu mai insist.. cine chiar vrea sa stie adevarul, il afla pana la urma. Dar pentru aceasta trebuie sa jertfesti ceva.. propria mandrie. |
completare la ce a spus Anca
aaa, apropo de raspandirea vrajitoriei in ziua de astazi, doua observatii din experienta personala:
1. Copilul meu de gradinita m-a intrebat zilele trecute "ce se intampla daca bei sange". Am ramas cu gura cascata.. de unde aceasta idee cand noi nu avem televizor in casa si el priveste doar desene si filme comandate de mine si supervizate etc. Deci unde a aflat despre asa ceva? Intr-un film pentru copii vizionat la gradinita.. 2. O vreme mi-au sosit acasa cataloage cu produse pentru vrajitoare!! Asa cum primesc cataloage de la magazine cu jucarii, haine copii etc.. am primit lunar (pt o perioada) cate doua cataloage consistente cu tot felul de produse .. vrajitoresti sa spunem: pandantive, inele, haine speciale, amulete, glob ghicit, pietre, statui de tot felul .. (ma refer la vrajitoria de origine celtica.. nu la orice fel de vrajitorie). Deci imi imaginez ca exista o cerere destul de larga pe piata din moment ce se editeaza si se trimit aiurea astfel de cataloage. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar cand te rogi pt Podolski, te rog sa ma treci si pe mine.. mi-ar fi de mare ajutor. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:29:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.