![]() |
Citat:
Esti sigur ca ai ascultat-o sau doar "traducerile" jurnalistului? |
Citat:
Insa pana atunci, barfa, vorba desarta iar cu asta nu se schimba nimeni. Tu nici atat. |
Citat:
Altii care? Din imaginatia ta? Citat:
Sa strigi "schimbare" doar ca te crezi mai virtuos decat altii (puterea corupe, neavand putere, esti un om cinstit,corect?) nu garanteza ca gresitorii de acum (DACA ar putea fi identificati corect) nu vor fi inlocuiti cu altii si mai flamanzi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Si uite asa am ajuns la aceleasi concluzii pana la urma. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Iar respectiva ..vorbeste ca sa se afle in treaba, daca tot e post, mai scapa si o barfa, asa ..sa se smereasca ca altfel da in mandrie ca restul le-a facut perfect. Citat:
Ca musca. |
Citat:
Nu ai trait niciodata experienta asta? |
Citat:
|
Sa devii un sfant ca rugaciunile tale sa faca rod rapid si vizibil e greu, de asta cautam scurtaturi.
E mai usor sa strigi lozici(politice) decat sa te sfintesti. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Simonia și corupția în general, în Biserică, mi se pare o problemă deosebit de gravă, cu atât mai mult cu cât este smintitoare pentru mulți. Mulți am auzit de ele, nu putem ști exact cât de răspândite sunt și, mai ales, nu știm ce suntem datori să facem.
S-a spus: să ne rugăm; și bine este, mai ales dacă nu suntem într-o poziție care să ne permită luarea vreunei măsuri. Totuși, gravă mi s-ar părea și minimalizarea păcatului, îngăduința față de el, acceptarea pe motiv că Dumnezeu îngăduie. Dacă Dumnezeu ne-a lăsat nouă pe mână lumea asta, lăsându-ne toată libertatea, inclusiv pe aceea de a face cele mai cumplite păcate, nu înseamnă că, dacă nu intervine atunci când acestea se produc, le privește cu îngăduință părintească. Nu e răspunderea Lui, ci a noastră. El ne-a arătat clar ce trebuie să facem, care e atitudinea pe care trebuie s-o avem față de păcat. Sfinții n-au făcut revoluții, dar au fost fermi cu păcatul, mergând până la martiriu de multe ori pentru refuzul de a-l trece cu vederea. Trebuie să-i spunem pe nume, măcar, recunoscându-i gravitatea. E foarte grav faptul că din cauza unor astfel de practici celor mai cinstiți și poate mai dăruiți dintre preoți li se blochează accesul la o parohie meritată, în timp ce alții, care fac din preoție o afacere, reușesc. Nu ne putem revolta, noi știindu-ne datori cu ascultarea de ierarhia Bisericii. Însă ierarhii și cei în măsură să înlăture aceste practici trebuie să nu uite că ei sunt atât slujitori ai lui Dumnezeu cât și ai noștri; căci „cel ce vrea să fie mai mare între voi, să fie tuturor slugă”. Deci datori sunt să audă și glasul nostru, dacă sunt păstori buni, pentru ca și noi să-i urmăm, ascultându-le glasul cu respect și dragoste. Să se întoarcă cu fața spre noi, căci altfel Biserica - și anume ierarhia - riscă să se închidă tot mai mult față de oameni și societate, într-un autism atât de dăunător! Sunt canoane aspre date de Biserică pentru cazurile de care s-a făcut aici vorbire. Trebuie aplicate acelea, și să se deschidă calea spre preoție celor care au această chemare de la Dumnezeu, prin vocație. Vrem ca preoții și ierarhii noștri să fie după chipul lui Hristos cu adevărat, pe care Îl urmăm pentru că Îl iubim. |
Citat:
2.Apoi Sf Ioan botezatorul s-a dus la Irod si i-a zis in fata"nu ti se cuvine sa traiesti cu femeia fratelui tau". Nu s-a dus sa il barfeasca pe la colturile templuilu, ca vai ce conducator decazut moral aveti. 3. Asa cum spuneam, Sf Ioan Botezatorul s-a dus si i-a zis direct ceea ce il nemultumea. Nu statea in pustie instigand masele. Deja vorbim de barfa, in conditiile in care"Intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea". Si extra: Simonia e una, iar luare de mita ptr dobandirea unei parohii e cu totul alta. Nu ca una ar fi mai putin grava. Rar am auzit de cazuri sa se cumpere harul pe bani, adica un candidat sa fie hirotonit in schimbul unei sume de bani. |
Citat:
|
Citat:
Eu n-am auzit decat barfe de la jurnalisti. Ca si inventia cum ca ar avea o fiica nelegitima..blabla. Halal credinta, halal credincios daca cu asta te hranesti.. |
Citat:
Cum adica "li se blocheaza accessul la o parohie meritata"? Ce inseamna, ca o parohie de tzara nu merita un preot bun, capabil, ala e bun doar pentru oraseni? Iar taranul, fiind ultimul om, merita ultimul preot. Poate ai vrut sa scrii altceva, dar din ce ai scris, asta se intelege |
Citat:
Mai vedeti-va oameni varful nasului ca de asta o luatzi pe aratura. |
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=-N8LZyUD7cA https://www.youtube.com/watch?v=mfGpnf7N7FQ |
Citat:
Un preot ca părintele Galeriu - că tot îl pomenim astăzi - cu niște calități excepționale, cu examen luat cu magna cum laudae a fost multă vreme preot la sat, însă nu pentru că asta dorea. Totuși, sunt sigur că i-a iubit pe țărani și i-a slujit cum a putut mai bine. |
Hehe///daca vorbim de merite (intelectuale) intr-o chestiune duhovnicesca ... pronia unde mai este?
Revin la ideea de baza .. coruptia la modul ideal nu trebuie sa existe, practic este inevitabila - in ce masura exista si in ce masura afecteaza negativ Biserica - nimeni nu poate spune in schimb pe tema asta curg suvoaie de vorbe.. |
Citat:
Citat:
Am senzația că unii așteaptă ca la catedrala mântuirii neamului să ajungă să se facă parastasul neamului ca să își dea seama de efectele negative ale unor astfel de păcate strigătoare la cerurile cerurilor, precum și ale altor păcate. Și sunt sigur că unora nu le-ar păsa, mai ales că atunci nu o să mai fie oameni să îi tragă la răspundere pe șmecherii societății cu lipsă de răspundere nelimitată. |
Citat:
|
Citat:
|
Ștefan Florin, Ești sigur că așa stau lucrurile? Pe ce te bazezi când faci astfel de afirmații? Ai informații și surse autentice, veridice sau vorbești așa fără prea multe temeiuri? Am auzit și eu de fenomen însă nu știu ce ai auzit tu și cât ți s-a spus că ar fi de răspândit.
|
Citat:
|
Citat:
Ioan Botezatorul. Cine si cum era Ioan Botezatorul? Si CUM a luat atitudine (ti-a mai subliniat cineva, dar se pare ca suferi de miopie). Bun, dupa ce ai raspunsurile la intrebari, vezi si tu pe unde te plasezi in contextul asta. |
Citat:
Dar urmand "logica" ta, sa o luam si altfel. I-a atras atentia lui Irod (nu barfit pe la colturi, nu a propus/organizat razmerite). I-a atras. S-a schimbat Irod? Nu. Cum suna acum ? Citat:
Citat:
Nu m-ar mira sa afimi si ca esti Dumnezeu, din moment ce ai impresia ca stii asa bine ce si cum. Citat:
Citat:
Te pomenesti ca din aceleasi motive - tu esti exemplu ca ai dreptate in ce afirmi. Stralucita demonstratie! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si cine stie, pregatindu-te asa, s-ar putea sa fii (p)omenit. Dar nu te baza pe asta! In orice caz, nu-i treaba mea... Descurca-te! ..........:)........ |
Citat:
|
Citat:
Oare la Tandarei nu au oamenii nevoie de doctor si de preot... Ca doar si oamenii din Tandarei tot fapturile Domnului sunt. |
S-a mai pus problema si asa cu preotii, dar nu se intelege, asa sunt unii, au fixatiile lor si nu poti sa-i scoti din ele cu ratiunea, sunt probleme grele..
|
Citat:
|
Citat:
Ca daca ati intrebat asta din convingere personala..mai meditati o data, macar putin. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:27:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.