Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Hirotonia si parohia pe bani? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8211)

AlinB 06.08.2012 22:56:55

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 463524)
amice AlinB, la PRO TV nu a fost data o stire sau barfa asa cum tot insinuiezi pe aici luata de la un ziar, ci un filmulet (realizat de un reporter al PRO TV cu camera ascunsa) cum INALT PREA SFINTITUL Teodosie al Tomisului era de acord cu o suma de bani pentru al hirotoni pe un tanar ca preot in eparhia lui. Asta NU e barfa ci CERTITUDINE. E simonie sau nu? Mai trebuie lasat Teodosie arhiereu sau nu?
ps: sa nu uitam ca tot acest Teodosie cat a fost vicar patriarhal purta si denumirea de Spagoveanul, iar PRO TV a demonstrat acest lucru

Chiar nu am vazut sa reiasa asta din inregistrarea in cauza.
Esti sigur ca ai ascultat-o sau doar "traducerile" jurnalistului?

AlinB 06.08.2012 22:58:18

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 463527)
am inteles. Deci sa ne schimbam DOAR NOI iar preotii...la sfantul astepta. OK! Va respect decizia

Pai cand ai sa prisosesti in har peste un preot cu harul preotiei, ai sa-l pot schimba.
Insa pana atunci, barfa, vorba desarta iar cu asta nu se schimba nimeni.
Tu nici atat.

AlinB 06.08.2012 23:04:37

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 463514)
Realitatea este confirmată nu doar de presă ci și de utilizatori ai acestui forum, printre care Mosh-Neagu, Noesisaa și alții care știu aceste lucruri din surse sigure,

N-am observat vreo dovada in ceea a scris Noesisaa care de altfel in alt context fara doar si poate ai fi facut-o cu ou si otzet ca pe o "tradatoare a ortodoxiei" iar Mosh-Neagu nici atat.

Altii care? Din imaginatia ta?

Citat:

Bineînțeles că nu se știe exact dimensiunea acestui fenomen, dar existența lui este confirmată de mulți oameni care știu aceste lucruri din surse sigure.
Ah, si ca sa nu ma intelegi inca o data gresit, asta nu ca ar fi un fenomen imposibi/improbabil dar atat timp cat nu i se poate estima dimensiunea, impactul real si mai ales cine sunt de fapt vinovatii si mai ales daca se poate face ceva..e vorba desarta.

Sa strigi "schimbare" doar ca te crezi mai virtuos decat altii (puterea corupe, neavand putere, esti un om cinstit,corect?) nu garanteza ca gresitorii de acum (DACA ar putea fi identificati corect) nu vor fi inlocuiti cu altii si mai flamanzi.

stefan florin 07.08.2012 12:51:29

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 463595)
Chiar nu am vazut sa reiasa asta din inregistrarea in cauza.
Esti sigur ca ai ascultat-o sau doar "traducerile" jurnalistului?

sigur filmuletul pe care l-ai vazut NU era in chineza?

stefan florin 07.08.2012 12:53:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 463596)
Pai cand ai sa prisosesti in har peste un preot cu harul preotiei, ai sa-l pot schimba.
Insa pana atunci, barfa, vorba desarta iar cu asta nu se schimba nimeni.
Tu nici atat.

TOTAL GRESIT. NU eu trebuie sa-l schimb pe preot CI EL SINGUR TREBUIE SA SE SCHIMBE. Nici Dumnezeu cu forta nu schimba pe nimeni (stii...liberul arbitru...)

maria32 08.08.2012 02:04:12

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 204094)
Hmm, da, se pare ca o parohie este intre 10 si 15 mii de euro.

au mai crescut preturile... acum 15 ani era 10.000 de ... dolari

AlinB 08.08.2012 13:01:19

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 463687)
sigur filmuletul pe care l-ai vazut NU era in chineza?

Ba cam chinezesc, fara "translator" nu prea intelegeai mare lucru.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 463688)
TOTAL GRESIT. NU eu trebuie sa-l schimb pe preot CI EL SINGUR TREBUIE SA SE SCHIMBE. Nici Dumnezeu cu forta nu schimba pe nimeni (stii...liberul arbitru...)

Si binenteles ca si tu il poti ajuta, cu rugaciunea.

Si uite asa am ajuns la aceleasi concluzii pana la urma.

Decebal 09.08.2012 16:44:45

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 463868)
au mai crescut preturile... acum 15 ani era 10.000 de ... dolari

Știți acum cam care ar fi nivelul prețului? Puteți să ne dați un număr și valuta convertibilă corespunzătoare? Din ceea ce știți dumneavoastră bineînțeles că mă gândesc că nu or fi prețurile la fel peste tot. Dar nu știu cum de ați îndrăznit să încălcați dogma apărată de domnul AlinB cum că acest fenomen ar fi de fapt inexistent? Apropo, în comentariile la unul dintre articolele date la începutul topicului se vorbea despre valoarea examenului de capacitate preoțească în posibilitatea primirii unei parohii și că de fapt marile jocuri la acel nivel s-ar face, nu neapărat ulterior când efectiv se atribuie parohia unui absolvent de studii teologice. Puteți să confirmați sau să dați mai multe detalii?

stefan florin 09.08.2012 19:05:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 463935)
Si binenteles ca si tu il poti ajuta, cu rugaciunea.

si CUM il ajuta rugaciunea mea daca el NU vrea sa se schimbe?

AlinB 09.08.2012 23:51:47

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 464223)
Știți acum cam care ar fi nivelul prețului? Puteți să ne dați un număr și valuta convertibilă corespunzătoare? Din ceea ce știți dumneavoastră bineînțeles că mă gândesc că nu or fi prețurile la fel peste tot. Dar nu știu cum de ați îndrăznit să încălcați dogma apărată de domnul AlinB cum că acest fenomen ar fi de fapt inexistent? Apropo, în comentariile la unul dintre articolele date la începutul topicului se vorbea despre valoarea examenului de capacitate preoțească în posibilitatea primirii unei parohii și că de fapt marile jocuri la acel nivel s-ar face, nu neapărat ulterior când efectiv se atribuie parohia unui absolvent de studii teologice.

Mai invata si sa citesti inainte sa scrii, n-am afirmat ca este inexistent.
Iar respectiva ..vorbeste ca sa se afle in treaba, daca tot e post, mai scapa si o barfa, asa ..sa se smereasca ca altfel da in mandrie ca restul le-a facut perfect.

Citat:

Puteți să confirmați sau să dați mai multe detalii?
Vad ca tare mult iti place sa scormonesti in .....
Ca musca.

AlinB 09.08.2012 23:52:20

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 464256)
si CUM il ajuta rugaciunea mea daca el NU vrea sa se schimbe?

Gandul cel bun.
Nu ai trait niciodata experienta asta?

ovidiu b. 10.08.2012 00:17:19

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 463688)

Ștefane tu ești creștin ortodox? Sau ți-ai schimbat eticheta și noi nu știm? La ce e bună răzvrătirea asta frate? Dă-mi și mie niște exemple concrete când sfinții sau preacuvioșii noștri părinți s-au răzvrătit împotriva nedreptăților, altele decât cele care ar putea schimba dreapta credință? Crezi că lui Dumnezeu trebuie să-I spui tu ce are de făcut? Crezi că El nu vede? Unde ne este credința? Să nu ne mai mirăm de toate ce se întâmplă, căci noi singuri le generăm prin slaba noastră credință.

AlinB 10.08.2012 00:50:53

Sa devii un sfant ca rugaciunile tale sa faca rod rapid si vizibil e greu, de asta cautam scurtaturi.

E mai usor sa strigi lozici(politice) decat sa te sfintesti.

stefan florin 10.08.2012 10:41:51

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 464320)
Ștefane tu ești creștin ortodox? Sau ți-ai schimbat eticheta și noi nu știm? La ce e bună răzvrătirea asta frate? Dă-mi și mie niște exemple concrete când sfinții sau preacuvioșii noștri părinți s-au răzvrătit împotriva nedreptăților, altele decât cele care ar putea schimba dreapta credință? Crezi că lui Dumnezeu trebuie să-I spui tu ce are de făcut? Crezi că El nu vede? Unde ne este credința? Să nu ne mai mirăm de toate ce se întâmplă, căci noi singuri le generăm prin slaba noastră credință.

nu frate, m-am facut mormon. Sigur ca sunt crestin ortodox. Dar crestinii ortodocsi NU au o datorie fata de societatea in care traiesc? Adica tu vrei sa spui ca lui Dumnezeu ii place coruptia din Biserica? Lui Dumnezeu i-a placut ca patriarhul Daniel s-a certat cu frate-sau pe la televizor pentru o mostenire? Cum poti sa spui ca noi suntem vinovati prin slaba nostra credinta pentru faptul ca patrirhul ce certa cu frate-sau? Chiar trebuie sa asteptam sa ne cada totul de sus (sa intervina Dumnezeu personal si sa ne rezolva problemele) in loc sa incepem noi sa ni le rezolvam? Stii...Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista

ovidiu b. 10.08.2012 13:49:51

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 464391)
nu frate, m-am facut mormon. Sigur ca sunt crestin ortodox. Dar crestinii ortodocsi NU au o datorie fata de societatea in care traiesc? Adica tu vrei sa spui ca lui Dumnezeu ii place coruptia din Biserica? Lui Dumnezeu i-a placut ca patriarhul Daniel s-a certat cu frate-sau pe la televizor pentru o mostenire? Cum poti sa spui ca noi suntem vinovati prin slaba nostra credinta pentru faptul ca patrirhul ce certa cu frate-sau? Chiar trebuie sa asteptam sa ne cada totul de sus (sa intervina Dumnezeu personal si sa ne rezolva problemele) in loc sa incepem noi sa ni le rezolvam? Stii...Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista

Și totuși aștept un exemplu pe care ți l-am cerut. Nu prin răvrătirea față de cei mai mari rezolvi problema. Datoria ta este să te rogi nu să smintești, datoria ta este să te schimbi tu nu să-i schimbi tu pe alții prin răzvrătire. Unde e smerenia frate? Crezi că dacă cineva greșește Dumnezeu nu vede?

stefan florin 10.08.2012 15:10:02

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 464424)
Și totuși aștept un exemplu pe care ți l-am cerut. Nu prin răvrătirea față de cei mai mari rezolvi problema. Datoria ta este să te rogi nu să smintești, datoria ta este să te schimbi tu nu să-i schimbi tu pe alții prin răzvrătire. Unde e smerenia frate? Crezi că dacă cineva greșește Dumnezeu nu vede?

vrei un exemplu? Ok. Ioan Botezatorul care a luat atitudine PUBLICA impotriva tetrarhului Irod care se casatorise cu Irodiada, sotia fratelui sau Filip. Acest fapt era un pacat iar Ioan Botezatorul nu l-a tolerat. Atunci noi cum sa toleram cand vedem ca ierarhii nostrii practica simonia? Acum te intreb eu: cine pe cine sminteste?

N.Priceputu 10.08.2012 16:04:31

Simonia și corupția în general, în Biserică, mi se pare o problemă deosebit de gravă, cu atât mai mult cu cât este smintitoare pentru mulți. Mulți am auzit de ele, nu putem ști exact cât de răspândite sunt și, mai ales, nu știm ce suntem datori să facem.
S-a spus: să ne rugăm; și bine este, mai ales dacă nu suntem într-o poziție care să ne permită luarea vreunei măsuri.

Totuși, gravă mi s-ar părea și minimalizarea păcatului, îngăduința față de el, acceptarea pe motiv că Dumnezeu îngăduie. Dacă Dumnezeu ne-a lăsat nouă pe mână lumea asta, lăsându-ne toată libertatea, inclusiv pe aceea de a face cele mai cumplite păcate, nu înseamnă că, dacă nu intervine atunci când acestea se produc, le privește cu îngăduință părintească. Nu e răspunderea Lui, ci a noastră. El ne-a arătat clar ce trebuie să facem, care e atitudinea pe care trebuie s-o avem față de păcat. Sfinții n-au făcut revoluții, dar au fost fermi cu păcatul, mergând până la martiriu de multe ori pentru refuzul de a-l trece cu vederea.

Trebuie să-i spunem pe nume, măcar, recunoscându-i gravitatea. E foarte grav faptul că din cauza unor astfel de practici celor mai cinstiți și poate mai dăruiți dintre preoți li se blochează accesul la o parohie meritată, în timp ce alții, care fac din preoție o afacere, reușesc.

Nu ne putem revolta, noi știindu-ne datori cu ascultarea de ierarhia Bisericii. Însă ierarhii și cei în măsură să înlăture aceste practici trebuie să nu uite că ei sunt atât slujitori ai lui Dumnezeu cât și ai noștri; căci „cel ce vrea să fie mai mare între voi, să fie tuturor slugă”. Deci datori sunt să audă și glasul nostru, dacă sunt păstori buni, pentru ca și noi să-i urmăm, ascultându-le glasul cu respect și dragoste. Să se întoarcă cu fața spre noi, căci altfel Biserica - și anume ierarhia - riscă să se închidă tot mai mult față de oameni și societate, într-un autism atât de dăunător!
Sunt canoane aspre date de Biserică pentru cazurile de care s-a făcut aici vorbire. Trebuie aplicate acelea, și să se deschidă calea spre preoție celor care au această chemare de la Dumnezeu, prin vocație.
Vrem ca preoții și ierarhii noștri să fie după chipul lui Hristos cu adevărat, pe care Îl urmăm pentru că Îl iubim.

lore86 10.08.2012 16:17:00

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 464435)
vrei un exemplu? Ok. Ioan Botezatorul care a luat atitudine PUBLICA impotriva tetrarhului Irod care se casatorise cu Irodiada, sotia fratelui sau Filip. Acest fapt era un pacat iar Ioan Botezatorul nu l-a tolerat. Atunci noi cum sa toleram cand vedem ca ierarhii nostrii practica simonia? Acum te intreb eu: cine pe cine sminteste?

1.asa e, dar Sf Ioan botezatorului nu avea nimeni ce sa-i reproseze,avea o viata morala si o traire extraordinara.

2.Apoi Sf Ioan botezatorul s-a dus la Irod si i-a zis in fata"nu ti se cuvine sa traiesti cu femeia fratelui tau". Nu s-a dus sa il barfeasca pe la colturile templuilu, ca vai ce conducator decazut moral aveti.

3. Asa cum spuneam, Sf Ioan Botezatorul s-a dus si i-a zis direct ceea ce il nemultumea. Nu statea in pustie instigand masele.

Deja vorbim de barfa, in conditiile in care"Intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea".

Si extra: Simonia e una, iar luare de mita ptr dobandirea unei parohii e cu totul alta. Nu ca una ar fi mai putin grava. Rar am auzit de cazuri sa se cumpere harul pe bani, adica un candidat sa fie hirotonit in schimbul unei sume de bani.

Decebal 10.08.2012 16:31:04

Citat:

În prealabil postat de lore86
Simonia e una, iar luare de mita ptr dobandirea unei parohii e cu totul alta. Nu ca una ar fi mai putin grava. Rar am auzit de cazuri sa se cumpere harul pe bani, adica un candidat sa fie hirotonit in schimbul unei sume de bani.

Repet ceea ce am spus mai sus după ce am citit niște comentariile la articolele date la începutul topicului. Un comentator de acolo spunea că aranjamente, inclusiv mituire, nu se fac atât de mult la hirotonia propriu-zisă, ci la examenul de capacitate preoțească. Nu știu dacă este adevărat, de aceea am și întrebat-o pe Maria32 pentru că mi se părea că știe mai multe. Pe de altă parte, ceea ce ați scos în evidență prin diferențierea celor două iar nu mi se pare ceva concludent: adică cum vine asta, un preot are dreptul "să mântuiască" mai mulți oameni și mai înstăriți în funcție de mituirea pe care ar putea să o facă? Stau, citesc, mă întreb și nu îmi vine a crede: ASTA ESTE BISERICA LUI CHRISTOS? În sfârșit, nu spun mai multe ...

AlinB 10.08.2012 16:40:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 464391)

Unde s-a certat la televizor?
Eu n-am auzit decat barfe de la jurnalisti.
Ca si inventia cum ca ar avea o fiica nelegitima..blabla.

Halal credinta, halal credincios daca cu asta te hranesti..

AlinB 10.08.2012 16:42:22

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 464438)
Trebuie să-i spunem pe nume, măcar, recunoscându-i gravitatea. E foarte grav faptul că din cauza unor astfel de practici celor mai cinstiți și poate mai dăruiți dintre preoți li se blochează accesul la o parohie meritată, în timp ce alții, care fac din preoție o afacere, reușesc.

Aveam impresia ca dumneata esti o persoan cu o perspectiva mai duhovniceasca dar vad ca te-a cam luat valul.

Cum adica "li se blocheaza accessul la o parohie meritata"?

Ce inseamna, ca o parohie de tzara nu merita un preot bun, capabil, ala e bun doar pentru oraseni?

Iar taranul, fiind ultimul om, merita ultimul preot.

Poate ai vrut sa scrii altceva, dar din ce ai scris, asta se intelege

AlinB 10.08.2012 16:43:39

Citat:

Haha, tu si "Decebal" = Ion Botezatorul.

Mai vedeti-va oameni varful nasului ca de asta o luatzi pe aratura.

ovidiu b. 10.08.2012 16:44:58

Citat:

Ai dreptate, poate că nu ar trebui să tăcem, dar cu bagare de seamă, să ne împotrivim păcatului. Dar cum? Eu tot prin rugăciune și prin schimbarea omului vechi mine văd soluția, cât despre cei mari...eu cred că are Dumnezeu grijă. Uite am ascultat cuvântul părintelui Amfilohie:

http://www.youtube.com/watch?v=-N8LZyUD7cA
https://www.youtube.com/watch?v=mfGpnf7N7FQ

N.Priceputu 10.08.2012 16:56:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 464447)
Aveam impresia ca dumneata esti o persoan cu o perspectiva mai duhovniceasca dar vad ca te-a cam luat valul.

Cum adica "li se blocheaza accessul la o parohie meritata"?

Ce inseamna, ca o parohie de tzara nu merita un preot bun, capabil, ala e bun doar pentru oraseni?

Iar taranul, fiind ultimul om, merita ultimul preot.

Poate ai vrut sa scrii altceva, dar din ce ai scris, asta se intelege

Fără îndoială că nu asta am vrut să spun. Cum să nu merite și țăranul un preot bun? Am pentru țărani un respect deosebit și le doresc cei mai buni preoți. M-am referit, însă, la concursurile care se realizează pentru ocuparea parohiilor, care ar trebui să fie câștigate după merit, adică cel mai bun să aibă posibilitatea de a-și alege parohia, nu cel care dă mită. Nici nu e vorba de parohii bune sau rele, de parohii preferate din motive lumești. Mă refer doar la faptul că atitudinea față de tânărul preot trebuie să fie corectă și dacă se pune problema unei concurențe, atunci ea să fie după merite.
Un preot ca părintele Galeriu - că tot îl pomenim astăzi - cu niște calități excepționale, cu examen luat cu magna cum laudae a fost multă vreme preot la sat, însă nu pentru că asta dorea. Totuși, sunt sigur că i-a iubit pe țărani și i-a slujit cum a putut mai bine.

AlinB 10.08.2012 19:02:45

Hehe///daca vorbim de merite (intelectuale) intr-o chestiune duhovnicesca ... pronia unde mai este?

Revin la ideea de baza .. coruptia la modul ideal nu trebuie sa existe, practic este inevitabila - in ce masura exista si in ce masura afecteaza negativ Biserica - nimeni nu poate spune in schimb pe tema asta curg suvoaie de vorbe..

Decebal 11.08.2012 16:08:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB
Revin la ideea de baza .. coruptia la modul ideal nu trebuie sa existe, practic este inevitabila

Dacă asta este ideea dumneavoastră personală de bază, nu este și ideea lui Dumnezeu. Și nici de bază. Dar hopa, stai că aici între ortodocși stăm de vorbă cu unii mai specialiști decât Dumnezeu în treburile astea. Pentru asemenea păcate de moarte care se comit prin cele ale simoniei ori prin cele devoalate de presă BOR plătește într-un fel sau altul cu "moarte". Iar dacă nu se plătește cu moarte la nivel fizic se plătește cu tot felul de alte pedepse. Și se vede că tot vin pedepse și blesteme de la Dumnezeu numai că unii se fac că nu le văd ca nu cumva să scadă capitalul electoral al ortodoxismului. Văd că însă manipularea merge mai departe. Începe să nu mă mai mire ușurătatea cu care tratează unii și cu care vorbesc despre aceste păcate strigătoare la cerurile cerurilor.

Citat:

În prealabil postat de AlinB
- in ce masura exista si in ce masura afecteaza negativ Biserica - nimeni nu poate spune in schimb pe tema asta curg suvoaie de vorbe..

Din ce reiese de pe acest topic și din ce reiese chiar de la surse "oficiale", adică oficiale dar nu făcute publice la un nivel foarte larg, ci doar mai restrâns, fenomenul este destul de răspândit, majoritatea dintre cazuri fiind de fapt în realitate încadrate la tot felul de șpăguieli sub o formă sau alta. Iar halul în care este influențată Biserica este mai mult decât evident pentru cei care au ochi să vadă și mai au și bună credință.

Am senzația că unii așteaptă ca la catedrala mântuirii neamului să ajungă să se facă parastasul neamului ca să își dea seama de efectele negative ale unor astfel de păcate strigătoare la cerurile cerurilor, precum și ale altor păcate. Și sunt sigur că unora nu le-ar păsa, mai ales că atunci nu o să mai fie oameni să îi tragă la răspundere pe șmecherii societății cu lipsă de răspundere nelimitată.

stefan florin 11.08.2012 21:09:41

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 464448)
Haha, tu si "Decebal" = Ion Botezatorul.

Mai vedeti-va oameni varful nasului ca de asta o luatzi pe aratura.

amice vad ca incepi sa-l copiezi in gandire pe amicul osutafaraunu. Am spus eu ca as fi egalul lui Ion Botezatorul? Am dat un exemplu biblic in care cineva a luat atitudine publica impotriva unor personaje (formatori de opinie) corupte la nivel inalt. Uite ai primit raspunsul la intrebarea ta.

stefan florin 11.08.2012 21:21:04

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 464450)
Ai dreptate, poate că nu ar trebui să tăcem, dar cu bagare de seamă, să ne împotrivim păcatului. Dar cum? Eu tot prin rugăciune și prin schimbarea omului vechi mine văd soluția, cât despre cei mari...eu cred că are Dumnezeu grijă. Uite am ascultat cuvântul părintelui Amfilohie:

http://www.youtube.com/watch?v=-N8LZyUD7cA
https://www.youtube.com/watch?v=mfGpnf7N7FQ

corect...NU ar trebui sa tacem. Crezi ca Ioan Botezatorul, CEL MAI MARE BARBAT NASCUT DIN FEMEIE, NU s-a rugat pentru indreptarea lui Irod? S-a indreptat Irod? NU, pentru ca NU vroia. Asa si acum, au trecut 22 de ani de la revolutie. In sanul BOR (administrativ vorbind) SIMONIA e la ea acasa de parca Sinodul BOR ar fi urmasul lui Simon Magul si nu al Apostolilor. Au avut efect rugaciunile noastre asupra lor? Nu, pentru ca ei NU vor sa se indrepte. Nu crezi ca timpul rugaciunii pentru ei a trecut? NU crezi ca e timpul ca actualii ierarhi sa se retraga si sa lase locul altora mai vrednici decat ei? Ei nu au facut altceva timp de 22 de ani decat sa hirotoneasca PE BANI (in marea majoritate) lupi paznici la oi. Din acest motiv numarul sectarilor a crescut ingrijorator in Romania.E timpul sa ne lase!

Decebal 11.08.2012 21:42:00

Ștefan Florin, Ești sigur că așa stau lucrurile? Pe ce te bazezi când faci astfel de afirmații? Ai informații și surse autentice, veridice sau vorbești așa fără prea multe temeiuri? Am auzit și eu de fenomen însă nu știu ce ai auzit tu și cât ți s-a spus că ar fi de răspândit.

stefan florin 11.08.2012 22:49:40

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 464697)
Ștefan Florin, Ești sigur că așa stau lucrurile? Pe ce te bazezi când faci astfel de afirmații? Ai informații și surse autentice, veridice sau vorbești așa fără prea multe temeiuri? Am auzit și eu de fenomen însă nu știu ce ai auzit tu și cât ți s-a spus că ar fi de răspândit.

vorbesc din surse sigure, inclusiv de la preot (sotia lui lucreaza cu mine). El e preot in episcopia vecina, cea a Romanului si a Bacaului. Pentru mai multe informatii iti recomand cartea "Dracii in sutana" scrisa de Ion Tutuianu. El a fost profesor de Vechiul Testament la Seminarul Teologic "Sf. Gheorghe" din Roman si jurist al Episcopiei Romanului, deci un om din sistem informat bine, nu din auzite. In cartea lui a descris sistemul perfect si cat de "curat" este. Si nu a fost singurul, si parintele Ionel Buga a scris despre asta in cartea "Rugati-va pentru fratele Teoctist", Ciprian Mega (fost seminarist in Buzau, actual preot in Cipru) a scris o carte "Pantecul desfranatei" unde descrie coruptia din Biserica si legaturile ei cu masoneria. Pe Ion Tutuianu si Ciprian Mega ii cunosc personal, deci sursele mele NU sunt din auzite

AlinB 12.08.2012 01:01:28

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 464683)
amice vad ca incepi sa-l copiezi in gandire pe amicul osutafaraunu. Am spus eu ca as fi egalul lui Ion Botezatorul? Am dat un exemplu biblic in care cineva a luat atitudine publica impotriva unor personaje (formatori de opinie) corupte la nivel inalt. Uite ai primit raspunsul la intrebarea ta.

Da, dar CINE a luat atitudine.
Ioan Botezatorul.
Cine si cum era Ioan Botezatorul?
Si CUM a luat atitudine (ti-a mai subliniat cineva, dar se pare ca suferi de miopie).

Bun, dupa ce ai raspunsurile la intrebari, vezi si tu pe unde te plasezi in contextul asta.

AlinB 12.08.2012 01:18:52

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 464686)
corect...NU ar trebui sa tacem. Crezi ca Ioan Botezatorul, CEL MAI MARE BARBAT NASCUT DIN FEMEIE, NU s-a rugat pentru indreptarea lui Irod? S-a indreptat Irod? NU, pentru ca NU vroia.

Una la mana ca situatia nu se compara, era o problema punctuala si de notorietate publica, mai presus de orice discutie, era un FAPT nu presupuneri, barfe pe la coltzuri, o situatie cu o statistica incerta.

Dar urmand "logica" ta, sa o luam si altfel.
I-a atras atentia lui Irod (nu barfit pe la colturi, nu a propus/organizat razmerite). I-a atras.
S-a schimbat Irod?
Nu.

Cum suna acum ?

Citat:

Asa si acum, au trecut 22 de ani de la revolutie. In sanul BOR (administrativ vorbind) SIMONIA e la ea acasa de parca Sinodul BOR ar fi urmasul lui Simon Magul si nu al Apostolilor.
Barfa, minciuna, defaimare.

Citat:

Au avut efect rugaciunile noastre asupra lor? Nu, pentru ca ei NU vor sa se indrepte.
Tu centrezi, tu dai cu capul.
Nu m-ar mira sa afimi si ca esti Dumnezeu, din moment ce ai impresia ca stii asa bine ce si cum.

Citat:

Nu crezi ca timpul rugaciunii pentru ei a trecut? NU crezi ca e timpul ca actualii ierarhi sa se retraga si sa lase locul altora mai vrednici decat ei?
Concret, ce actiune propui si reinnoiesc invitatia ramasa fara ecou, aceea de a da exemple de interventii similare in Istoria Bisericii.

Citat:

Din acest motiv numarul sectarilor a crescut ingrijorator in Romania.E timpul sa ne lase!
Pai si afirmatiile tale miros a sectarism.
Te pomenesti ca din aceleasi motive - tu esti exemplu ca ai dreptate in ce afirmi.
Stralucita demonstratie!

maria32 27.09.2012 23:44:40

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 464223)
Știți acum cam care ar fi nivelul prețului? Puteți să ne dați un număr și valuta convertibilă corespunzătoare? Din ceea ce știți dumneavoastră bineînțeles că mă gândesc că nu or fi prețurile la fel peste tot. Dar nu știu cum de ați îndrăznit să încălcați dogma apărată de domnul AlinB cum că acest fenomen ar fi de fapt inexistent? Apropo, în comentariile la unul dintre articolele date la începutul topicului se vorbea despre valoarea examenului de capacitate preoțească în posibilitatea primirii unei parohii și că de fapt marile jocuri la acel nivel s-ar face, nu neapărat ulterior când efectiv se atribuie parohia unui absolvent de studii teologice. Puteți să confirmați sau să dați mai multe detalii?

din pacate nu stiu sa va spun nimic despre ce se intampla la ora actuala. Pretul de 10,000 de dolari a fost cerut actualului meu sot, pe vremea aceea proaspat absolvent de teologie pentru a i se da o parohie in orasul natal.

Mihnea Dragomir 28.09.2012 00:26:40

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 472808)
Pretul de 10,000 de dolari a fost cerut actualului meu sot, pe vremea aceea proaspat absolvent de teologie pentru a i se da o parohie in orasul natal.

Tot cam acestea sunt și prețurile în lumea medicală. Acuma, depinde și dacă echivalentul "parohiei în orașul natal" este "ginecolog la clinica X din București" sau "pediatru la Spitalul Orășenesc Țăndărei". Nu e tot aia. În primul caz, costă cam 12 000 de euro dacă ai și o pilă mare, sau între 15 000 și 20 000 de euro dacă nu ai pilă mare. În schimb, post de pediatru la Țăndărei poți să prinzi și cu mult mai puțin, uneori chiar fără mită. Sunt sisteme ticăloșite, care generează ticăloșie mai departe: trebuie să-ți scoți banii, ba chiar să mai și câștigi, că de-aia ai făcut o investiție. Cam cum era cu domniile fanariote. Problema care se pune pentru un creștin este următoarea: cum te descurci într-un sistem ticăloșit, fără să faci ticăloșii. Enunțul e simplu, soluțiile sunt mai complicate. Baza este rugăciunea și postul. Și încrederea în făgăduințele Domnului, care a spus că El are grijă și de păsările cerului, și de crinii câmpului, iar grija noastră trebuie să fie căutarea împărăției Lui.

ioan cezar 28.09.2012 03:03:10

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 472831)
cum te descurci într-un sistem ticăloșit, fără să faci ticăloșii.

Iti pregatesti pielea pentru saramura, spinarea pentru vergi, teasta pentru chelie, gura pentru doar gingie, obrajii pentru palme si scuipat, gatlejul pentru tacere si inghitit in sec, stomacul pentru ulcer, buzunarul pentru vant, copiii si nevasta pentru perpeleala intre a te interna la ospiciu sau a te parasi de-a binelea (sau a te trimite de unde ai venit), prietenii pentru a te uita si a te lua in raspar si a zice "oare nu spuneam noi?", mormantul pentru a fi luat de altii la licitatie, iar memoria pentru a-ti fi prefabricata si mereu defaimata.

Si cine stie, pregatindu-te asa, s-ar putea sa fii (p)omenit.
Dar nu te baza pe asta!

In orice caz, nu-i treaba mea... Descurca-te!
..........:)........

Decebal 28.09.2012 10:32:58

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 472808)
din pacate nu stiu sa va spun nimic despre ce se intampla la ora actuala. Pretul de 10,000 de dolari a fost cerut actualului meu sot, pe vremea aceea proaspat absolvent de teologie pentru a i se da o parohie in orasul natal.

Puteți să spuneți și ce funcții avea sau aveau cel sau cei care ceruseră respectivii bani și în ce context?, pentru că după cum am văzut într-un comentariu la un articol din ziarul Adevărul, banii s-ar cere de fapt nu atât la hirotonirea propriu-zisă, cât mai mult la examenul de capacitate preoțească. Și din câte am auzit mai există tot felul de noi "cereri" după ce un preot ajunge preot, altfel spus ar exista și "taxe și impozite" ulterioare.

glykys 28.09.2012 21:17:14

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 472831)
Tot cam acestea sunt și prețurile în lumea medicală. Acuma, depinde și dacă echivalentul "parohiei în orașul natal" este "ginecolog la clinica X din București" sau "pediatru la Spitalul Orășenesc Țăndărei". Nu e tot aia. În primul caz, costă cam 12 000 de euro dacă ai și o pilă mare, sau între 15 000 și 20 000 de euro dacă nu ai pilă mare. În schimb, post de pediatru la Țăndărei poți să prinzi și cu mult mai puțin, uneori chiar fără mită. Sunt sisteme ticăloșite, care generează ticăloșie mai departe: trebuie să-ți scoți banii, ba chiar să mai și câștigi, că de-aia ai făcut o investiție. Cam cum era cu domniile fanariote. Problema care se pune pentru un creștin este următoarea: cum te descurci într-un sistem ticăloșit, fără să faci ticăloșii. Enunțul e simplu, soluțiile sunt mai complicate. Baza este rugăciunea și postul. Și încrederea în făgăduințele Domnului, care a spus că El are grijă și de păsările cerului, și de crinii câmpului, iar grija noastră trebuie să fie căutarea împărăției Lui.

Oare la Tandarei nu sunt oamenii bolnavi?
Oare la Tandarei nu au oamenii nevoie de doctor si de preot...
Ca doar si oamenii din Tandarei tot fapturile Domnului sunt.

AlinB 28.09.2012 22:11:40

S-a mai pus problema si asa cu preotii, dar nu se intelege, asa sunt unii, au fixatiile lor si nu poti sa-i scoti din ele cu ratiunea, sunt probleme grele..

Mihnea Dragomir 28.09.2012 23:05:16

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 473008)
Oare la Tandarei nu sunt oamenii bolnavi?
Oare la Tandarei nu au oamenii nevoie de doctor si de preot...
Ca doar si oamenii din Tandarei tot fapturile Domnului sunt.

Dv ați prefera să vă măritați cu un doctor (viitor preot) din Țăndărei sau cu unul din București ? V-ați duce la Țăndărei ori ați prefera Bucureștiul ? De fapt, de ce nu vă duceți la Țăndărei chiar înainte de a vă mărita, că și acolo e multă nevoie de dv.

AlinB 28.09.2012 23:07:45

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 473061)
Dv ați prefera să vă măritați cu un doctor (viitor preot) din Țăndărei sau cu unul din București ? V-ați duce la Țăndărei ori ați prefera Bucureștiul ? De fapt, de ce nu vă duceți la Țăndărei chiar înainte de a vă mărita, că și acolo e multă nevoie de dv.

Avocatul diavolului?
Ca daca ati intrebat asta din convingere personala..mai meditati o data, macar putin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:27:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.