![]() |
Citat:
|
Citat:
1. el este tatal meu = tatal biologic 2. El este Tatal meu deja stii ca-i vorba de Dumnezeu. nu trebuie sa ai 7 facultati ca sa-ti dai seama.:3: |
Citat:
|
Thou shalt not feed the trolls.
|
Daca ai ceva de zis, zici, daca nu, nu posta ca si un troll care n-are nimic de zis in acest topic .
|
Tocmai ca eram foarte on topic tinand cont de halul in care e topicul asta ;)
|
Te rog respectuos sa-ti vezi de treaba ta si sa nu mai hranesti trollii pe topicul asta .
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu ti-am pus o intrebare mai sus ...daca nu vrei sa-mi raspunzi...
Aaa.stai, cred ca m-am inselat, m-am uitat in dictionar si Tata este si un sinonim pt Dumnezeu. Atunci sa inteleg ca ceea ce ai zis tu este "Dumnezeu este singurul Dumnezeu" . Sau cand zici El este Tatal nostru de fapt zici El este Dumnezeul nostru ??? |
Citat:
ca o corectie Tatal este Dumnezeu, nu sinonim. |
Iara ma bagi in ceata. Doua cuvinte cu forma diferita si acelasi inteles sunt sinonime.
Si tot n-am inteles ce sens are "Dumnezeu este singurul Adevar" caci aici DEX-ul nu ma mai ajuta. |
Citat:
|
Poti sa zici ca nu stii sa raspunzi....sau nu vrei...
|
Citat:
|
Asta nu e un raspuns. O sa consider ca nu stii ce sens are ce ai zis. Asa pot sa zic si ca Ra este singurul Adevar.
|
Citat:
|
Si de ce este singurul Adevar ?(Daca mi-as fi ocupat timpul cu toate cartile cu subiect religios ca sa vad de ce respectivul zeu e singurul Adevar nu cred ca mi-ar fi ajuns o viata. Si n-am de gand sa fac o exceptie speciala pentru Biblie pentru ca asa imi zice cineva. Desi am citit ceva din ea cand am fost mic. De fapt cred ca am citit-o pe toata...nu mai tin minte.)
|
Citat:
Si chiar nu i-a trebuit o viata, nici sa citeasca despre toate, nici sa scrie cartea asta despre ele. Iar faptul ca nu mai tii minte daca ai citit Biblia e cea mai buna dovada ca n-ai citit-o (aproape) deloc si mai drag iti este, se pare, sa bati campii. Religia e o experienta personala, nu se transfera si nici nu se dezbate cu indivizi opaci care tin musai sa-si demonstreze (impotriva oricaror evidente) cat de destepti sunt ei, si cat de naivi sunt ceilalti. Stii, poate ai auzit tu de pilda cu margaritarele.. Pentru ceilalti, aduceti-va aminte de vorba cu nebunul, piatra si inteleptii. |
Inteleg...probabil ca trebuie sa-l interpretez mai altcumva pe Eliade ca sa inteleg de ce Dumnezeu este singurul Adevar.
Las la o parte faptul ca ai zis exact nimic fiind total offtopic. |
Citat:
Eu cred ca am zis EXACT ce era de zis, avand in vedere topicul si persoana care l-a deschis si motivul pentru care l-a deschis. |
Atunci iti sugerez si eu sa mai citesti sa vezi de ce a fost Dumnezeu creat :) , poate ti se mai largesc orizonturile .
|
Fara doar si poate avem notiuni diferite despre Dumnezeu deci da, probabil ca dumnezeul TAU a fost fara doar si poate creat, daca asta e crezul TAU.
N-are sens sa ne contrazicem pe chestia asta. :) |
Nici nu stiu ce sa fac, să râd sau să plâng!?
După ateul cel rău care ne invită să-l întrebăm orice, semn că el se găsește în situația de a răspunde, deci știe, ne confruntăm cu o mare problemă de teogeneză și ocupăm memorie pe server absolut de pomană. Am destule motive să cred că această inepție va face rating pe forum, așa cum au izbutit și altele, semn că o parte din publicul forumului s-a "protevizat" (în sensul că sunt atrași ca un magnet de orice ceartă, scandal, prostie, înjurături ș.a.m.d). |
Citat:
|
Daca te rog frumos de tot Bilibox, poti sa raspunzi si tu la o intrebare?
asa ar fi politicos :) Tu intrebi daca Ra l-a creat pe Dumnezeu? Hai sa admitem ca raspunsul la intrebarea ta ar fi da. Ra l-a creat pe Dumnezeu. Acum vine intrebarea mea.. CU CE SCOP LA CREAT RA PE DUMNEZEU? DE CE L-A CREAT? Chiar sunt curioasa ce raspuns ai. Pentru ca in cazul invers raspunsul este simplu. Noi toti (ma refer aici la comunitatea noastra de crestini ortodocsi) stim de ce a creat Dumnezeu lumea si deci, impliciti si pe RA. Si daca esti curios sa stii si tu de ce, sunt sigura ca vei primi raspunsul dar NUMAI DUPA CE VEI RASPUNDE TU LA INTREBAREA MEA. Iti doresc toate cele bune |
Citat:
totusi ceva bun e si aici, ca nu ne enervam si ca zambim. cine stie la ce ma refer pricepe si fara alte explicatii :) |
Citat:
|
Imi cer scuze, vorba "Un nebun arunca o piatra si zece intelepti se arunca sa o scoata" nu se potriveste in acest context.
Mai potrivit ar fi "Un nebun arunca o piatra si altii zece se arunca sa o scoata". Mai poftiti la spectacol, ca numarul nu s-a terminat iar locuri in arena sunt destule. |
Chiar in Biblie sunt prezenti o droaie de alti zei, asa ca nu inteleg ce e in neregula cu intrebarea de ce l-ar fi creat ala pe alalalt si nu invers .
|
Citat:
Pentru tine, este realitatea suprema daca asa vrei tu. Asta daca te referi la falsii dumnezei. Daca te referi la anumite intepretari "extreme" ale Bibliei, asta e alta chestiune. |
Bilibox, nu ai precizat cartea în care ai citit ca Ra l-ar fi creat pe Dumnezeu.
Ce fel de carte era, stiintifica? Era vorba de un text vechi? |
Habar nu am.
Citat:
|
Citat:
Ce e asa greu? |
Citat:
Conteaza? |
Dacă în extremul Orient discipolii Zen care primeau oarece lumină se numeau iluminați, cum îi vom numi pe credincioșii lui Ra ? În mod logic ratați că ratonii sunt cu totul alt grup.
Eu unul sper ca Domnul să așeze în cutia [craniană] lui Bili un pic de înțelepciune, înaintevestită de folositoarea rațiune despre care Descartes credea că e egal împărțită între oameni (na, că n-a nimerit-o nici de data asta părintele raționalismului). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:41:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.