![]() |
Citat:
|
Lasati polemicile referitoare la limba romana.Nu cred ca ajuta persoana care a deschis topic-ul! Fara suparare...daca aveti un sfat bun este bine sa il comunicati.Suntem aici sa ne ajutam.
|
Citat:
Doamne ajuta! |
Citat:
|
Iarta-ma !!
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Felicitari Bodo !
Draga Anonima, problemele voastre se datoreaza in primul rand faptului ca traiti IN PACAT. Sa nu te superi, trebuie pus degetul pe rana, altfel nu se vindeca. Sf.Scriptura ne spune ca Dumnezeu ne lasa "dupa nebunia mintii noastre". Dar daca vede ca noi staruim in pacat si nu vrem sa ne indreptam, atunci ne "atinge" putin, prin suferinte, necazuri si probleme, prin care vrea sa ne faca sa ne dam seama si sa constientizam pacatele noastre si sa Ii cerem ajutorul, ca sa ne indreptam.
Oricum "fara El nu putem face nimic". Dar faptul ca Dumnezeu ingaduie sa ni se intample unele necazuri, chiar nenorociri, ne arata faptul ca El ne iubeste si vrea sa ne ajute. Ca daca nu ar vrea, ne-ar lasa in continuare pe aceeasi linie. Aceasta intamplare pe care o relatezi este intr-un fel si pedeapsa lui Dumnezeu pt.faptul ca voi traiti impreuna de atatia ani fara binecuvantarea Lui. Daca a vazut ca nici dupa 10 (!) ani voi nu ati binevoit sa cereti binecuvantarea Lui, prin Taina Cununiei, iata va face sa va ganditi serios la faptul ca sunteti in afara binecuvantarii Lui. De aceea vi s-a intamplat acest necaz, prin patima lui, ca, macar acum sa va hotarati si sa o faceti, nu e prea tarziu. "De seara pana dimineata, de vrea omul, poate sa se mantuiasca !" - ne spun Sfintii Parinti. Doar sa constientizeze pacatul si sa vrea sa se indrepteze. Iata atatea sfaturi bune ai primit aici (ignora-le pe cele care iti spun sa-l parasesti), dintre care de departe cel mai bun este cel al lui bodo, cu exemplul prietenului sau. Vezi cum acela si-a dat seama de starea in care traia si de patima care-l stapanea ? Ca acum aduce multumiri lui Dumnezeu pt.faptul ca l-a trezit ? Asa si voi sa intelegeti acest mesaj al lui Dumnezeu si sa va puneti in buna randuiala, acum, in Postul acesta ! Nu mai amanati, amanarea e una din cele mai mari arme ale diavolului ! Marturisiti-va si faceti-va canonul pe care vi-l va da un preot duhovnic, de care sa va tineti toata viata, asa ca de medicul de familie. El va va ajuta sa obtineti iertarea lui Dumnezeu, binecuvantarea Lui si indreptarea. Asa veti scapa, el de patima, tu de suferinta. Si Dumnezeu va va ajuta sa va recuperati banii pierduti, ba poate mai mult, va va binecuvanta ca pe Iov. |
Citat:
|
Citat:
Ei as, cate ifose...zici dom'le o treaba, si te opresti...nu o tii lunga cu smerirea asta, ca zau...ca mai are si efect bumerang, in caz ca nu esti tu insuti smerit!!:4: |
Irelevant
Citat:
Daca tot ai adus vorba de "lupta mea'',atata timp cit aceasta va fii in numele ADEVARULUI,sau/si spre ajutorarea celor cazuti in mainile vrasmasului,sint in stare sa ma lupt cu toate morile de vant din tara Olandei(si crede-ma sant multe) pentru ca TOATE LE POT INTR-U HRISTOS CARE MA INTARESTE!!! |
Femeia si ...
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ti-am sugerat in PM ca acel prim mesaj DEPLASAT adresat mie, sa fie si ultimul, la adresa mea sau facand referire la mine...deci la cine adica tot faci tu referire cu cei care trebuie sa vada majusculele tale, sa citeasca pana la capat...sa inteleaga si sa se smereasca?:23: Nu ma afecteaza nimic negativ, decat oamenii care intind coarda, si nu stiu sa se opreasca cand li se sugereaza asta... Ma faci sa plang, poftim???? Jignindu-ma mai tare decat ai facut-o in primul mesaj, sau vrei sa ma trimiti la oala asa cum ai facut cu altcineva, ce replici sunt astea...asta inseamna smerenia de care tot vorbesti tu? |
Iarta-ma
Citat:
|
Foarte frumos exemplu dati, vine cineva undeva la limita si cere un sfat si ce citeste, certuri la cutit intre cei care se cred crestini (si inca ortodocsi!), si inca in Postul Mare.
Macar daca ar fi un administrator sa stearga ultimele 5 pagini de inutilitati sau mai rau - penibilitati, de pe topicul asta. |
Citat:
Doamne ajuta! |
Anonimaf, imi pare rau ca s-a deviat de la subiect...sper ca tu sa fii deja mai bine acum, dar si totul tau.
Sa va ajute Dumnezeu sa aveti intelegere, sa treceti usor peste perioadele mai dificile, sa va iubiti mult si sa aveti grija de relatia voastra! Doamne ajuta! |
Citat:
2. Nu-l mai invinui pe Dumnezeu pentru patimile sotului tau care a fost lucrat de Cel Rau, e o atitudine de om necredincios. 3. Singura iesire este intoarcerea amandurora catre Dumnezeu cu toata seriozitatea si cu tot sufletul, asta daca te hotarasti sa ramai cu el. |
Doamne ajuta
Iubirea nu stie sa divorteze..iubirea iarta, indura, si daruie. Si totusi ce ar mai putea darui, caci doar" nu au mai ramas prea multe", draga mea a ramas ce e mai de pret..si de va pretui Dumnezeu ceva la noi, nu or fi nicidecum banii, sau slabiciunile noastre. Sufletele noastre sunt mai de pret decat tot pamantul acesta..nu or fi tati banii din lume de ajuns sa cumpere macar un suflet, dar atunci doua suflete care s-or iubi..Aici o fi greseala draga mea, plangerea sa nu fie pt bani, ci pentru dragul tau sot. As fi vrut sa pot face mai multe, dar sunt si io sarac, si lipsit de multe, dar am nadejde ca Dumnezeu te va ajuta.
Mi-ar fi placut tare mult draga mea, sa fi stiut numele, ca mult poate rugaciunea, si te-am mai fi pomenit si noi in rugaciunile noastre, pe tine si pe dragul tau sot. Amu fiind si asa mai stramtorati, noi tat om nadajdui in mila lui Dumnezeu, ca El e bun si pa tati ne vrea, si ne iubeste. Domul este Dumnezeul nostru,Domnul Iisus Hristos, laudat sa fie Numele Lui.. |
Citat:
|
Citat:
DOMNUL sa te BINECUVANTEZE!!! |
Citat:
Nu Dumnezeu este de vina pentru problemele sotului tau si nu numai banii sunt cei ce ne tin in viata... Poate ca Dumnezeu ti-a dat tot timpul, L-ai simtit aproape, iar acum te pune la incercare... si tu ce faci? Te instrainezi de El? Nu intreba niciodata de ce... Pentru ca poate meritam si mai rau pentru invartosarea inimii noastre. Multumeste-I Domnului ca e doar atat. Si cine esti tu sa desparti ce Dumnezeu a unit?... Fii tare si du-ti crucea mai departe, oricat de jos ai cadea. Pentru ca Dumnezeu nu te va lasa, dar pentru asta trebuie sa-L tii aproape. Roaga-te pentru sotul tau si nu lasa banii sa-ti umbreasca credinta... Doamne ajuta |
Citat:
sper sa nu ma faci cucoana si sa ma certi pentru ce am zis....:42: |
...
Citat:
OOOK! esti prospetel... se vede asta. dar o sa cresti mare si o sa fie bine... |
Citat:
Gandeste-te mai bine ce pacate ai, cauta un duhovnic bun si te spovedeste, si ai sa vezi ca lucrurile vor incepe sa se intrepte. De ce? Gandeste-te bine ce pacate ai. 10 ani traiti impreuna inainte de cununie sunt pacate foarte mari, care trebuiesc ispasite. Ai facut vreun avort? Ai folosit pastile contraceptive? Alea pot cauza zeci de avorturi fara sa iti dai seama. Nu dispera, orice s-ar intampla. Si nici nu te grabi sa divortezi, omul e bolnav si are nevoie de ajutor. Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti indrepti viata pe caile Domnului si ale Bisericii, sa traiesti dupa cum spune Biserica Ortodoxa, si atunci vei vedea vizibil ajutorul lui Dumnezeu. Dumnezeu sa va ajute! Bogdan. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
anonimaf, roaga-te si se pot petrece minuni
anonimaf, roaga-te si Sf. Cuv. Parascheva de la Iasi, poate va face o minune si in cazul tau, caci tu ai avea nevoie de o minune (sau mai multe). Postez aici un link la un articol despre cateva din minunile acestei Sfinte:
http://www.sfantaparascheva.com/minuni.php Si 2 mici extrase, relatari ale martorilor minunilor: '1. O studentă dentistă, făcând practică într-o clinică, și-a lăsat pe masă, în cabinetul de lucru, poșeta în care avea bani mulți și un ceas de mână, de mare valoare. Când să plece acasă, a observat că lipsesc banii și ceasul. Ea, fiind foarte credincioasă, imediat a venit la Sfânta Paraschiva și i-a spus durerea sa, dar pentru pomelnic n-avea bani. După trei zile vine un om în vârstă la cabinetul medical și îi aduce ceasul și banii, cerând mii de scuze pentru feciorul său, care era un golan și - fiind chiar clientul ei - a profitat când ea a ieșit din cabinet și i le-a furat. Tatăl băiatului i le-a găsit ascunse, l-a bătut până i-a spus de unde le-a luat, apoi a venit de i le-a adus înapoi.' '18. În anul 1968, prin luna martie, într-o dimineață, Părintele Stareț loanichie din Sfânta Mitropolie se apropie de mine și-mi spune, arătând spre o doamnă: "Vezi, doamna aceea a venit din Bulgaria și nu știe românește, matale știi rusește, încearcă să vorbești rusește cu ea să vedem ce dorește - dacă știe și ea rusește", într-adevăr, doamna știa rusește. S-a bucurat că poate să-și spună durerea ei și plângând mi-a povestit că are un singur băiat, care a ajuns la facultate în anul doi și subit a înnebunit, dar într-o formă așa de gravă că-1 ține într-o cușcă. Ea întotdeauna a fost credincioasă, în schimb soțul ei este un ateu și întotdeauna îl blestema pe copilul lui și înjura pe Dumnezeu. Ea mereu se ducea la biserică, rugându-se cu lacrimi pentru copilul ei. într-o noapte visează o femeie înaltă, îmbrăcată în negru, care-i spune: "Dacă vrei să fie sănătos copilul tău, să vii la mine". Femeia n-a întrebat-o unde să meargă și cine este aceea pe care a visat-o. Peste vreo două luni iarăși visează aceeași femeie care-i spune același lucru ca prima dată. Atunci ea o întreabă: "Dar cine ești și unde să mă duc?". Ea a răspuns: "Sunt Sfânta Paraschiva din Iași!" Doamna din Bulgaria locuia chiar în capitala țării - Sofia. Imediat s-a dus la ambasadă și, căpătând pașaportul, a venit la Sfânta Paraschiva. M-a întrebat ce să facă, cum s-o roage pe Sfânta Paraschiva pentru fiul ei? Am învățat-o, a dat pomelnic pentru un an de zile, asta din proprie inițiativă. Toată ziua nu s-a dezlipit de la sfânta raclă până seara, apoi a plecat. După un an a venit cu mama ei de 90 de ani să-i mulțumească Sfintei Paraschiva că băiatul ei s-a făcut complet sănătos și continuă studiile la facultate.' |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:49:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.