Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Medicina naturista (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=860)

cristiboss56 25.03.2009 00:52:48

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 124516)
Uite, m-am facut eu cobai si am savurat acea licoare din patrunjel si lamaie. Mergi pe mana mea! Iti va place si e si medicament totodata: intinereste vasele sangvine.
In ceea ce priveste tuica Antoniei: nu cred ca iti da! Ia-ti adio de la ea.

OK ! Am toată increderea. Să ști că acasă nu prea beau apă , ci am un ibric imens, plin tot timpul cu sunătoare. Mă simt excelent de la sunătoare.

antoniap 25.03.2009 01:28:45

Sa ne bucuram de Bunavestire si sa fim sanatosi. Eu astept sa se coaca painea pe care am pus-o la cuptor.

MarinaAlca 25.03.2009 01:40:18

Cu dedicatie speciala ptr Cristi:71:

[SIZE=3]Tuica[/SIZE]

[SIZE=2]Calitati curative si actiune farmaceutica:[/SIZE][SIZE=2] dezinfectant[/SIZE]
[SIZE=2]Afectiuni pentru care se recomanda: [/SIZE] [SIZE=2]cataracta, in fotofobie, in spasmul ochilor, precum si in cazul lacrimarii continue[/SIZE][SIZE=2].[/SIZE]
[SIZE=2]Recomandare:[/SIZE]
[SIZE=2]- suflatul tuicii
Este o metoda socanta poate pentru medicii moderni, dar cu rezultate extraordinare in tratamentul afectiunilor oculare. O lingura de tuica se ia in gura, se trece printre dinti si apoi se pune la coada ochiului (dar fara sa atingem deloc corneea), intr-un colt si in altul, in timp ce pacientul sta cu ochii inchisi. Imediat ce va deschide ochii va aparea o usturime intensa si ochii vor incepe sa lacrimeze puternic si sa se curete.
Este o metoda cu care se obtin rezultate uimitoare.[/SIZE]
[SIZE=2]Preparare:
[/SIZE]
[SIZE=2]Tuica se poate prepara din prune, corcoduse, mere, pere, prin metoda arhicunoscuta la romani.[/SIZE]
[SIZE=2]Precautii:[/SIZE][SIZE=2]
Daca aveti vreo boala, mai ales cu infectie, nu este indicat sa aplicati cuiva acest tratament. [/SIZE]

MarinaAlca 25.03.2009 01:41:58

[quote=MarinaAlca;124530]Cu dedicatie speciala ptr Cristi:71:

[SIZE=3]Tuica[/SIZE]

[SIZE=2]Calitati curative si actiune farmaceutica:[/SIZE][SIZE=2] dezinfectant[/SIZE]
[SIZE=2]Afectiuni pentru care se recomanda: [/SIZE] [SIZE=2]cataracta, in fotofobie, in spasmul ochilor, precum si in cazul lacrimarii continue[/SIZE][SIZE=2].[/SIZE]
Este o metoda socanta poate pentru medicii moderni, dar cu rezultate extraordinare in tratamentul afectiunilor oculare. O lingura de tuica se ia in gura, se trece printre dinti si apoi se pune la coada ochiului (dar fara sa atingem deloc corneea), intr-un colt si in altul, in timp ce pacientul sta cu ochii inchisi. Imediat ce va deschide ochii va aparea o usturime intensa si ochii vor incepe sa lacrimeze puternic si sa se curete.
[SIZE=2]Preparare:
[/SIZE]
[SIZE=2]Tuica se poate prepara din prune, corcoduse, mere, pere, prin metoda arhicunoscuta la romani.[/SIZE]
Daca aveti vreo boala, mai ales cu infectie, nu este indicat sa aplicati cuiva acest tratament. [/SIZE][/quote

NOTA:
SE POATE FOLOSI ORICE FEL DE TUICA, INCLUSIV CEA PREPARATA DE ANTONIA:67::21:

cristiboss56 25.03.2009 06:17:08

[quote=MarinaAlca;124531]
Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 124530)
Cu dedicatie speciala ptr Cristi:71:

[SIZE=3]Tuica[/SIZE]

[SIZE=2]Preparare:
[/SIZE]
Daca aveti vreo boala, mai ales cu infectie, nu este indicat sa aplicati cuiva acest tratament. [/SIZE][/quote

NOTA:
SE POATE FOLOSI ORICE FEL DE TUICA, INCLUSIV CEA PREPARATA DE ANTONIA:67::21:

1. Am încredere în tine, mai ales că ai terminat o facultate cu specialitatea de chimie.
2. Țuica preparată de Antonia va trebui totuși , testată cu mare atenție și luare aminte, în mai multe laboratoare din lume. Până atunci , prefer, banala sunătoare.

antoniap 25.03.2009 11:56:48

Cristiboss,
Imi acorzi o atentie prea mare, iar eu nu merit chiar atata. Cine ti-a spus ca eu prepar tuica? Eu prepar doar bitter. Tuica o cumpar de la vinarie. Locuiesc la bloc, deci ideea ta de afacere cu tuica n-o pot pune in aplicare.

tigerAvalo9 25.03.2009 12:48:30

[SIZE=4]ANALGEZICE PE BAZA DE PLANTE[/SIZE]

Unul dintre cele mai eficiente analgezice pe baza de plante este cel pe baza de scoarta de rachita-alba. Scoarta de rachita-alba contine salicin, utilizat in alinarea durerilor de acum cateva sute de ani. Acest compus este utilizat in obtinerea aspirinei; totusi, aspirina este un compus chimic.
In forma pura, extractul din scoarta de rachita-alba este un analgezic puternic, cunoscut si sub numele de “aspirina din plante”. Un numar destul de mare de persoane aleg sa foloseasca aceasta aspirina in locul celei din farmacii deoarece nu prezinta efecte secundare, precum probleme gastrointestinale sau riscuri pe termen lung, precum subtierea sangelui.
Chiar daca durerea este cronica sau acuta, la mijloc, articulatii, cap sau dinti, extractul din scoarta de rachita-alba este foarte eficient. De asemenea, poate alina dureri date de diferite feluri de artrita, poate reduce inflamatiile si febra. Daca doriti sa luati acest medicament, doza recomandata este de 1 capsula (de obicei, din 400 mg de planta), luata de 1-3 ori pe zi.
Iarba-moale sau tanacetum parthenium este o alta planta analgezica foarte cunoscuta. Iarba-moale este o planta medicinala folosita pentru a preveni si a trata dureri de cap, dureri de cap cronice si migrene. Este un ingredient activ ce se gaseste in cateva tipuri de medicamente pe baza de plante sau remedii naturiste, dar se foloseste si in stare pura.
Compusii descoperiti in iarba-moale ajuta la prevenirea inmultirii excesive a trombocitelor si diminueaza eliberarea de chimicale inflamatorii si cauzatoare de durere. Ajuta la relaxarea vaselor de sange si cresc fluxul de sange catre creier, ajutand la prevenirea durerilor de cap si la tratarea acestora.
Exista numeroase tipuri de plante eficiente in tratarea durerilor. Uleiurile esentiale, precum iasomia, menta, ienuparul si rozmarinul, toate sunt recunoscute pentru proprietatile analgezice; lavanda, in mod special, este benefica pentru afectiuni ale articulatiilor si reumatism, actionand si ca agent antibacterian si antifungic. Ghimbirul, un antioxidant din familia plantelor, este extraordinar in vindecarea iritatiilor pielii sau a altor afectiuni legate de aceasta.
Alte tipuri de analgezice pe baza de plante includ ardei rosu, eucalipt, gel de aloe vera, lobelia, stevie, sofran, brustur, floarea pasiunii, kava kava, radacina de valeriana, hamei, cretisor si salata salbatica.
Daca vreti sa gasiti o planta analgezica eficienta, incercati la farmacia din localitatea voastra si verificati daca au asa ceva. Este foarte posibil ca stocul lor sa fie unul limitat, de aceea este posibil sa aveti mult mai mult noroc la un magazin specializat, tip plafar.
Daca doriti o gama si mai larga de astfel de produse incercati sa le cumparati online, de pe site-uri specializate. Dar inainte, aveti grija sa faceti niste investigatii despre compania producatoare sau daca distribuitorul are o reputatie buna, la fel si produsul. Este intelept sa verificati si costurile legate de livrare, politica firmei, precum si garantia acordata.
Iar in final, tineti minte ca medicina pe baza de plante este si ea tot medicina. Plantele sunt si ele, din punct de vedere tehnic, tot droguri si ele pot produce efecte secundare, pot sa prezinte cateva riscuri, desi efectele secundare si riscurile sunt mai putin comune si grave in cazul medicinei alternative decat in cea traditionala, si prezinta precautii si contraindicatii.
Spre exemplu, extractul din scoarta de rachita-alba este contraindicat copiilor cu varsta mai mica de 16 ani, celor ce sufera de gastrita sau ulcer stomacal si femeilor insarcinate.
Intotdeauna consultati mai intai doctorul inainte sa luati medicamente pe baza de plante si cititi etichetele referitoare la ingrediente si atentionari.

SURSA:MEDICINA NATURISTA

scrabble 25.03.2009 12:49:32

Eu nu inteleg rationamentul conform caruia exista tuica. Gustul e detestabil, iar daca vreau sa ma imbat o pot face cu ceva mai bun la gust decat cu tuica.

MarinaAlca 25.03.2009 12:59:03

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 124587)
Eu nu inteleg rationamentul conform caruia exista tuica. Gustul e detestabil, iar daca vreau sa ma imbat o pot face cu ceva mai bun la gust decat cu tuica.

Gusturi si gusturi:4:.. si apoi nu zice nimeni ca trebuie sa bei pana sa te imbeti

tigerAvalo9 25.03.2009 13:00:07

Ceaiul de tei este bun pentru insomnii,stari de nervozitate..chiar isi face efectul...Eu de o luna dorm doar 4-5 ore pe noapte..nu mai rezist

Anca-Miha 25.03.2009 13:01:31

Cardiacii, de exemplu, nu au voie vin, dar au voie putin alcool pentru circulatie.
Nici nu trebuie sa-ti placa tuica, daca o folosesti in tratament; e ca un medicament, care cu cat e mai rau (la gust), cu atat e mai bun ca efect.
Dar se stie ca cine intrece masura, odata sau des, suporta consecintele.

scrabble 25.03.2009 13:02:04

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 124587)

A nu se intelege ca-i contest proprietatile benefice, dar stim cu totii la ce e folosita tuica intr-o covarsitoare proportie.

MarinaAlca 25.03.2009 13:03:24

Fiind alergica la diferite medicamente am scapat de infectie dentara cu ceai preparat din: coada soricelului, galbenele, cimbru, musetel.(parti egale!!!)Am facut gargara si in cateva zile a trecut infectia... a fost ceva nemaipomenit, chiar nu ma asteptam

MarinaAlca 25.03.2009 13:06:21

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 124593)
Cardiacii, de exemplu, nu au voie vin, dar au voie putin alcool pentru circulatie.
Nici nu trebuie sa-ti placa tuica, daca o folosesti in tratament; e ca un medicament, care cu cat e mai rau (la gust), cu atat e mai bun ca efect.
Dar se stie ca cine intrece masura, odata sau des, suporta consecintele.

Si pentru cei care au probleme cu tensiunea arteriala e de preferat consumul de tuica decat de vin

tigerAvalo9 25.03.2009 13:07:58

Algocalminul si Antinevralgicul,aceste medicamente sunt interzise in alte tari fiindca pot avea reactii adverse grave.. daca se asociaza pot produce hemoragii grave...nu mai luati aceste medicamente...doctorul mi-a zis ca medicamentele foarte ieftine chiar daca isi fac efectul ridica toxicitatea in corp....

Pentru analgezice naturiste cititi postul meu de mai sus..

MarinaAlca 25.03.2009 13:09:59

Ce mai pot recomanda din propria experienta:
ceai de salcam ptr hiperaciditate si gastrita
ceai de sanziene ptr tiroida.... am consumat timp de cateva luni si la mine a a avut un efect surprinzator

Anca-Miha 25.03.2009 13:24:56

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 124592)
Ceaiul de tei este bun pentru insomnii,stari de nervozitate..chiar isi face efectul...Eu de o luna dorm doar 4-5 ore pe noapte..nu mai rezist

Daca ai insomnie, inseamna ca ai timp de rugaciuni mai lungi, sau chiar priveghere. Vei dormi neintors site vei trezi odihnit. Iar cascatul, ce apare imediat ce pui mana pe cartea de rugaciune, alunga-l dandu-ti un ghiont, dupa metoda Sf. Ierarh Nifon, stiut fiind ca acest cascat vine de la diavolul, care incearcasa ne opreasca de la rugaciune. Sa-i aratam noi lui...

nume 25.03.2009 14:07:48

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 124601)
Ce mai pot recomanda din propria experienta:
ceai de salcam ptr hiperaciditate si gastrita

Da, e foarte bun, pentru gastrite...

Eu am avut un ulcer in stadiu destul de avansat, si m-am vindecat in felul urmator: pe stomacul gol dimineata o lingura da miere de salcam amestecata cu obligeana (cat luam intre 2 degete). Si in timpul zilei beam in loc de apa ceai de salcam. Important e ca mierea sa fie de salcam, nu de altceva, mierea de altceva decat de salcam provoaca hiperaciditate, si e mai rau. Si trebuie sa fie miere adevarata, nu inmultita cu sirop. E greu sa-ti dau seama la mierea de salcam din prima daca e adevarata sau nu. Mierea trebuie sa se zahariseasca, asta e semnul cel mai clar ca e adevarata. Mierea de salcam insa zahariseste mai greu, deci foarte rar o vom gasi putin zaharisita macar. Cel mai simplu e, atunci, sa o mirosim. Trebuie sa miroasa putin a faguri. Daca miroase a ceva dulce si are un miros pregnant de salcam, fara sa semene cu mirosul de faguri de miere, e mult mai putin probabil sa fie veritabila.
Mierea de salcam este intens "falsificata" in ultima vreme, intrucat salcamii, datorita vremii, nu si-au putut mentine florile deschise suficient timp ca albinele sa recolteze miere suficienta. De aceea aceea acum doar apicultorii cu foarte multi stupi comercializeaza miere de salcam 100% veritabila,si la preturi mult mai ridicate. Restul, adica majoritatea, lungesc cu sirop mierea de salcam ramasa din anul trecut si putinul de miere de salcam slab calitativa rezultata anul asta. (slab calitativa pt ca albinele, neputand colecta suficienta miere de salcam, continua sa completeze cu miere din altfel de flori, altfel mierea isi modifica si proprietatile, si culoarea, si gustul)

Anca-Miha 25.03.2009 14:21:15

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 124598)
Si pentru cei care au probleme cu tensiunea arteriala e de preferat consumul de tuica decat de vin

In cazul acesta trebuie sa incep sa beau putina tarie...

Anca-Miha 25.03.2009 14:23:07

Citat:

În prealabil postat de nume (Post 124608)

Important e ca mierea sa fie de salcam, nu de altceva, mierea de altceva decat de salcam provoaca hiperaciditate, si e mai rau.

IAta deci secretul, de ce lumea cauta miere de salcam!

Hartford 25.03.2009 14:28:08

Citat:

În prealabil postat de nume (Post 124608)

Eu am avut un ulcer in stadiu destul de avansat, si m-am vindecat in felul urmator: pe stomacul gol dimineata o lingura da miere de salcam amestecata cu obligeana (cat luam intre 2 degete). Si in timpul zilei beam in loc de apa ceai de salcam. Important e ca mierea sa fie de salcam, nu de altceva, mierea de altceva decat de salcam provoaca hiperaciditate, si e mai rau. Si trebuie sa fie miere adevarata, nu inmultita cu sirop. E greu sa-ti dau seama la mierea de salcam din prima daca e adevarata sau nu. Mierea trebuie sa se zahariseasca, asta e semnul cel mai clar ca e adevarata. Mierea de salcam insa zahariseste mai greu, deci foarte rar o vom gasi putin zaharisita macar. Cel mai simplu e, atunci, sa o mirosim. Trebuie sa miroasa putin a faguri. Daca miroase a ceva dulce si are un miros pregnant de salcam, fara sa semene cu mirosul de faguri de miere, e mult mai putin probabil sa fie veritabila.
Mierea de salcam este intens "falsificata" in ultima vreme, intrucat salcamii, datorita vremii, nu si-au putut mentine florile deschise suficient timp ca albinele sa recolteze miere suficienta. De aceea aceea acum doar apicultorii cu foarte multi stupi comercializeaza miere de salcam 100% veritabila,si la preturi mult mai ridicate. Restul, adica majoritatea, lungesc cu sirop mierea de salcam ramasa din anul trecut si putinul de miere de salcam slab calitativa rezultata anul asta. (slab calitativa pt ca albinele, neputand colecta suficienta miere de salcam, continua sa completeze cu miere din altfel de flori, altfel mierea isi modifica si proprietatile, si culoarea, si gustul)

Cum se zice la salcam stiintific?

nume 25.03.2009 14:44:10

Robinia pseudoacacia ... asta am gasit acum pe net.
http://img19.picoodle.com/img/img19/...am_f1c0c31.jpg

http://img02.picoodle.com/img/img02/...2m_241f121.jpg

Albinutele sunt un mare dar de la Dumnezeu, cred eu. Nu doar datorita proprietatilor miraculoase ale stupului (miraculoase la propriu- inca nu s-au descoperit exact substantele din miere/polen/laptisor de matca/pastura/etc,ce cauzeaza vindecari atat de rapide in multe afectiuni) Am vazut la tv recent ca fara albine noi oamenii am disparea de pe pamant in 3 ani.
De mica am avut o oarece fascinatie pt albine. Ele si produsele stupului lor, oreganizarea lor, sunt mentionate in pilde si versete din biblie... Apoi, bunicii mei mereu ma certau cand vroiam sa omor o albina care nimerea in casa din greseala. Ziceau sa o dau afara, ca albina are de lucru, sa stranga polen si miere sa duca la stup.

scrabble 25.03.2009 14:45:50

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 124615)
Cum se zice la salcam stiintific?

Genul din care face parte salcamul se numeste Acacia. Speciile apartinand acestui gen sunt foarte multe.

monica.miholca 25.03.2009 14:47:45

3 atașament(e)
salcam=Robinia pseudacacia, in vestul tarii, salcamul se mai numeste si
[SIZE=4]acăț[/SIZE]
nu neaparat apicultorii care au foarte multi stupi au miere de salcam, ci cei care merg cu stupii, prin mai, in zone unde este salcam-Valea lui Mihai, Carei; acolo este numai salcam si mierea e 100% de salcam;
am fost si eu de cateva ori cu tatal meu, e un paradis, padurea zumzaie, copacii asa fragili cum sunt se indoaie sub greutatea florilor, de parca ar fi acoperiti cu zapada; cand se face ziua pasarele isi incep glasuirile, iar florile raspandesc o mireasma nemaipomenita...

nume 25.03.2009 15:01:56

Vai ce imagini frumose... vb ta, ... UN RAI...

Am crescut intr=o zona de deal, si sunt foarte multi salcami peste tot, deoarece terenul este foarte instabil. Bunicii au casa pe varful unui deal, practic. Dupa ce se termina curtea unde stateau animalele, incepe o portiune de pamant destul de intinsa, cu foarte multi salcami-un fel de padure mica de salcami- care se termina brusc cu o rapa, in josul careia sunt deasemenea plantati foarte multi salcami. Toate astea se termina cu un raulet sarat. Cand infloresc salcamii miroase divin. Cand eram mica imi petreceam mult timp printre salcamii aia, infloriti sau nu... Ai mei nu aveau stupi, aveam insa niste vecini care aveau. Ma mai duceam pe la ei dupa ce ieseam de la gradinita sa vad ce se mai intampla cu albinele,"la ele acasa"... mereu mi-a starnit curiozitatea activitatea asta... apicultura.

:P super...

dorinastoica14 25.03.2009 16:19:46

Și pentrucă veni din nou vorba de albine și de produsele stupului aș vrea să vă recomand tinctura de propolis.Dacă voi găsi rețeta după care se prepară o voi posta.Are efecte miraculoase în vindecarea herpesului.Efectul nu este imediat dar prin folosirea acesteia atît tamponări în perioada de erupție căt și sub formă de picături puse în ceai timp de cîteva luni această boală se vindecă complet complet.Se găsește și preparată în magazinele naturiste sau la cei care vând produse apicole.

dorinastoica14 25.03.2009 16:29:08

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 124592)

Pasiflora (floarea pasiunii) excelent calmant și somnifer este considerată de unele popoare floare sacră.Caută pe internet.Eu am cumpărat acum doi ani din piață de la vânzătorii de flori la ghiveci și am mereu flori uscat pe care le folosesc în acest scop dar și pentru întreținerea tenului.

Hartford 25.03.2009 18:36:29

un topic grozav

Citat:

În prealabil postat de nume (Post 124619)

Albinutele sunt un mare dar de la Dumnezeu, cred eu. Nu doar datorita proprietatilor miraculoase ale stupului (miraculoase la propriu- inca nu s-au descoperit exact substantele din miere/polen/laptisor de matca/pastura/etc,ce cauzeaza vindecari atat de rapide in multe afectiuni) Am vazut la tv recent ca fara albine noi oamenii am disparea de pe pamant in 3 ani.
De mica am avut o oarece fascinatie pt albine. Ele si produsele stupului lor, oreganizarea lor, sunt mentionate in pilde si versete din biblie... Apoi, bunicii mei mereu ma certau cand vroiam sa omor o albina care nimerea in casa din greseala. Ziceau sa o dau afara, ca albina are de lucru, sa stranga polen si miere sa duca la stup.

Va multumesc tuturor ca discutati aici despre tratamente naturale ceea ce am eu nevoie acum cind ma supara stomacul chiar in post.
Doamne ajuta

Hartford 25.03.2009 18:40:34

poza

Citat:

În prealabil postat de nume (Post 124619)

Am uitat sa-ti multumesc de poza imi vine sa maninc din flori asa cum mincam cind eram copil erau asa de dulciiiii :38:

ory 25.03.2009 18:59:44

La manastire,maicutele faceau prajituri cu flori de salcam.Luau floarea intreaga,cu tot cu tulpina ei,o spalau bine si o uscau.Apoi preparau o compozitie de pandispan si dadeau floarea tinuta de codita prin compozitie,apoi o puneau in tigaie la prajit cu putin ulei.Sunt foarte gustoase.Cred ca se pot face si la cuptor,prajite fiind putin uleioase.

Hartford 25.03.2009 20:08:41

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 124703)
La manastire,maicutele faceau prajituri cu flori de salcam.Luau floarea intreaga,cu tot cu tulpina ei,o spalau bine si o uscau.Apoi preparau o compozitie de pandispan si dadeau floarea tinuta de codita prin compozitie,apoi o puneau in tigaie la prajit cu putin ulei.Sunt foarte gustoase.Cred ca se pot face si la cuptor,prajite fiind putin uleioase.

Oh da imi amintesc ca si mama mea facea asa ceva eram prea mica si nu imi amintesc gustul dar sigur era bunnn. Si eu cred ca la cuptor e mai bine ca nu trebuie atita ulei.

antoniap 25.03.2009 23:34:45

Tinctura de propolis

10 grame propolis maruntit si curatat de impuritati se pun intr-o sticluta potrivita ca marime si se toarna peste el 50 ml alcool de cca. 98 de grade. Nu se tine la lumina. Se agita zilnic de 2 - 3 ori. Dupa 10 zile se strecoara prin tifon.

Apoi, dupa ce s-a strecurat, se pun din nou 50 ml alcool, procedand la fel ca si prima data. Se obtine o tinctura ceva mai slaba decat prima, dar destul de buna.

Tinctura de muguri de plop negru

30 grame pulbere de muguri de plop negru se pun intr-o sticluta, peste care se adauga 100 ml alcool de 98 de grade. Are aceleasi substante si aceeasi aroma ca si propolisul de stup.
Sursa: Elena Nita Ibrian, Tratat de hrana vie, p. 420

patinina34 26.03.2009 07:22:45

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 124771)
Tinctura de propolis

10 grame propolis maruntit si curatat de impuritati se pun intr-o sticluta potrivita ca marime si se toarna peste el 50 ml alcool de cca. 98 de grade. Nu se tine la lumina. Se agita zilnic de 2 - 3 ori. Dupa 10 zile se strecoara prin tifon.

Apoi, dupa ce s-a strecurat, se pun din nou 50 ml alcool, procedand la fel ca si prima data. Se obtine o tinctura ceva mai slaba decat prima, dar destul de buna.

Tinctura de muguri de plop negru

30 grame pulbere de muguri de plop negru se pun intr-o sticluta, peste care se adauga 100 ml alcool de 98 de grade. Are aceleasi substante si aceeasi aroma ca si propolisul de stup.
Sursa: Elena Nita Ibrian, Tratat de hrana vie, p. 420

Daca ai spune si la ce sint indicate, ar fii asa de bine...multumesc Antonia.

silverstar 26.03.2009 07:55:48

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 124771)
Tinctura de propolis

[COLOR=green]Tinctiura de propolis - uz intern[/COLOR]

[COLOR=green]- nu se dizolvă in lichide de aceea se pun picaturile, cu pipeta, pe miez de pâine sau zahar cubic si se tine in gura cat se poate de mult[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]- Atentie! - pătează![/COLOR] :53:

Anca-Miha 26.03.2009 20:52:55

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 124604)
Daca ai insomnie, inseamna ca ai timp de rugaciuni mai lungi, sau chiar priveghere. Vei dormi neintors site vei trezi odihnit. Iar cascatul, ce apare imediat ce pui mana pe cartea de rugaciune, alunga-l dandu-ti un ghiont, dupa metoda Sf. Ierarh Nifon, stiut fiind ca acest cascat vine de la diavolul, care incearcasa ne opreasca de la rugaciune. Sa-i aratam noi lui...

SAu sa inveti...
Nu mai stiu care mare savant a afirmat, ca avand insomnii statea pana tarziu ci invata pentru facultate.

silverstar 26.03.2009 20:56:29

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 124993)
SAu sa inveti...
Nu mai stiu care mare savant a afirmat, ca avand insomnii statea pana tarziu ci invata pentru facultate.

[COLOR=green]Eu am insomnie numai în nopțile cu lună plină. E de groază să nu pot dormi...[/COLOR] :79:

Anca-Miha 26.03.2009 20:59:07

Pe multa lume influenteaza luna plina. Ajuta niste perdele groase.

silverstar 26.03.2009 21:16:46

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 124995)
Pe multa lume influenteaza luna plina. Ajuta niste perdele groase.

Nici un leac, nimic. Nici dacă sunt nori ori plouă, tot nu-mi ajută.
Anul acesta mi-am luat calendar bisericesc fără însemnele lunii, dar nu pot păcăli acea parte din mine care simte nopțile cu lună plină...

Și curios, să vezi coincidență:
- semnul zodiacal e luna
- sunt născută în zi de luni
- casa copilăriei e pe str Lunii...
Asta am aflat târziu, după revolutie, cu semn zodiacal...

Anca-Miha 26.03.2009 21:36:56

..in cazul acesta ia-ti un teanc de carti de citit si consoleaza-te!
Important e sa transformam in castig orice neajuns.
Dar am auzit ca o lingurita de mac amestecata in miere, ajuta la orice insomnie. incercarea moarte n-are.

Anca-Miha 26.03.2009 21:38:18

Stie cineva cum se prepara siropul din muguri de brad?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:49:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.