Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Botezul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5017)
-   -   Numele copilului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8958)

AlinB 10.08.2011 15:09:02

Citat:

În prealabil postat de maria_ioana789 (Post 387786)
Mi-ar placea numele eliza, dar nu stiu daca e un nume de Sfant, adica Elisabeta/ Elizabeta ar fi un nume de Sf. in biserica ortodoxa?

De ce nu direct Elisabeta?

Melissa 10.08.2011 15:58:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 387878)
De ce nu direct Elisabeta?

Asta ma gandeam si eu acum..:-)
Pe mine numele Eliza ma duce cu gandul la povestea Lebedele a lui Andersen, nicidecum la Elisabeta => mama sf Ioan Botezatorul..

Dar asta nu inseamna ca trebuie sa se ia dupa mine..:-))

Natalia 10.08.2011 16:01:23

Preferatele mele :Veronica(cel mai mult),Daria si Ilaria,Larisa,Sofia,Varvara(sau Barbara),Ioana,Marta,Maria,Ludmila,Nadejda Vera si Liubovi,Olga(rusesti) si Domnica si Gabriela foarte tare.si inca Suzana si Vasilisa si Elena
de baieti:Ilie,Petru,Gheorghe,Nicolae,Ioan,Andrei,Dam ian,Cosmin,Victor,Mihail...........si Filip.
toate numele de sfinti sunt frumoase si mereu deosebite. si inca imi place numele meu,un mare multumesc parintilor ca mi l-au pus:)

Annyta 10.08.2011 16:04:49

eu ma gandeam in ultimul timp la Varvara :-) oare s-ar supara fetita daca ar primi acest nume?

Natalia 10.08.2011 16:20:18

Numele Varvara e foarte frumos...am aflat despre el doua ierni in urma,cind odata m-am dus la Catedrala dupa ore si cind vin sa ma-nchin icoanei sf Varvara ce sa vad>? o lacrima...si chiar curgea. lacrima a ramas pina-n ziua de azi si icoana au acoperit-o cu o sticla protectoare. dupa aceia am citit viata sf Varvara in toate detaliilie si m-a uimit in mod deosebit. e un nume mimunat!

maria_ioana789 10.08.2011 18:31:06

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 387889)
Asta ma gandeam si eu acum..:-)
Pe mine numele Eliza ma duce cu gandul la povestea Lebedele a lui Andersen, nicidecum la Elisabeta => mama sf Ioan Botezatorul..

Dar asta nu inseamna ca trebuie sa se ia dupa mine..:-))

Deci, are cineva idee daca in calendarul ortodox exista Sf Elisabeta si cand se sarbatoreste? Cred ca imi place mai mult cum suna Eliza si oricum Elisabeta e prea lung si tot prescurtat am striga-o pe fetita.. asa ca ii pun direct numele Eliza ca sa nu patesc ca si alte colege :Ionela si toti ii zic Oana, etc..

Azzuurra 10.08.2011 19:35:42

Citat:

În prealabil postat de maria_ioana789 (Post 387940)
Deci, are cineva idee daca in calendarul ortodox exista Sf Elisabeta si cand se sarbatoreste? Cred ca imi place mai mult cum suna Eliza si oricum Elisabeta e prea lung si tot prescurtat am striga-o pe fetita.. asa ca ii pun direct numele Eliza ca sa nu patesc ca si alte colege :Ionela si toti ii zic Oana, etc..

Da. Exista Sfanta Elisabeta. Pe 24 Aprilie. Sfanta Eliza nu. Eu stiu ca nu trebuie sa schimbi numele Sfintilor, ci sa-l lasi asa. Si sa nu pui derivate de la nume.

Oricum, poti lua un calendar ortodox si te poti uita la numele Sfintelor. Dar daca ti-ai ales Elisabeta, e un nume foarte frumos. Adica daca te-ai decis ca viitorul tau copil sa poarte numele Sfintei Elisabeta, e foarte bine. Nu e nevoie sa-l schimbi. (Scuza-mi prostia: Eu am un nume ales ales pentru un copil de mult si mi-ar fi jena fata de Sfanta sa-l schimb. Probabil asta e o exagerare, gen om habotnic, care vede doar intr-o directie. :)Dar nu inseamna ca nu se poate schimba.)

"N-am auzit de cand sunt de “ sfanta Tincuta “ sau Catrina sau Catinca. Sfanta Ecaterina, marea mucenita, fiica de imparat. I-am vazut sfintele moaste la Muntele Sinai in sicriu de aur. Asa, cand veniti cu pomelnic, sa nu puneti nume de acestea, sa va bateti joc de sfintii lui Dumnezeu. Cum sa scriu eu asa, ca trebuie sa scot particele? Particica n-o pot scoate decat pentru un nume ortodox. " Parintele Cleopa

http://www.sarbatori-crestine.ro/vie...ni-24-aprilie/

http://www.sfaturiortodoxe.ro/sinaxar.htm

http://ro.orthodoxwiki.org/Elisabeta

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iunie/iunie24.htm

Felicitari pentru bebe !!!

maria32 11.08.2011 00:35:01

Citat:

În prealabil postat de Azzuurra (Post 387958)
Da. Exista Sfanta Elisabeta. Pe 24 Aprilie. Sfanta Eliza nu. Eu stiu ca nu trebuie sa schimbi numele Sfintilor, ci sa-l lasi asa. Si sa nu pui derivate de la nume.

Oricum, poti lua un calendar ortodox si te poti uita la numele Sfintelor. Dar daca ti-ai ales Elisabeta, e un nume foarte frumos. Adica daca te-ai decis ca viitorul tau copil sa poarte numele Sfintei Elisabeta, e foarte bine. Nu e nevoie sa-l schimbi. (Scuza-mi prostia: Eu am un nume ales ales pentru un copil de mult si mi-ar fi jena fata de Sfanta sa-l schimb. Probabil asta e o exagerare, gen om habotnic, care vede doar intr-o directie. :)Dar nu inseamna ca nu se poate schimba.)

"N-am auzit de cand sunt de “ sfanta Tincuta “ sau Catrina sau Catinca. Sfanta Ecaterina, marea mucenita, fiica de imparat. I-am vazut sfintele moaste la Muntele Sinai in sicriu de aur. Asa, cand veniti cu pomelnic, sa nu puneti nume de acestea, sa va bateti joc de sfintii lui Dumnezeu. Cum sa scriu eu asa, ca trebuie sa scot particele? Particica n-o pot scoate decat pentru un nume ortodox. " Parintele Cleopa

http://www.sarbatori-crestine.ro/vie...ni-24-aprilie/

http://www.sfaturiortodoxe.ro/sinaxar.htm

http://ro.orthodoxwiki.org/Elisabeta

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iunie/iunie24.htm

Felicitari pentru bebe !!!

si totusi si numele meu, Catalina, vine de la Sfanta Ecaterina, asa mi-a spus parintele duhovnic.

Azzuurra 12.08.2011 16:14:36

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 388047)
si totusi si numele meu, Catalina, vine de la Sfanta Ecaterina, asa mi-a spus parintele duhovnic.

Adevarat. Dar tu nu te poti duce acum sa-i spui Duhovnicului sa-ti schimbe numele in Ecaterina. Si in acelasi timp esti bucuroasa ca o ai ca ocrotitoare pe Sfanta Ecaterina.

Eu stiu ca e bine sa folosesti numele Sfantului si nu derivate de la el. Ma refer, la viitorii copii.

Fiecare sa-si intrebe Duhovnicul.

Oricum, decat nume "smecher", mai bine un derivat de la un nume Sfant. Numai ca stiam ca idealul este sa ai numele exact.

lore86 11.10.2011 20:20:38

imi place tare mult numele de Teodosia:daruind(dand) lui Dumnezeu.E inversul numelului Teodora(darul lui Dumnezeu). Daca primul inseamna darul pe care tu il faci Domnului, al doilea inseamna darul pe care ti-l face Dumnezeu.
E asa usor cand primesti un dar, dar cand trebuie sa il faci tu e mai greu...Implica o jerfa mai mare.

maria32 11.10.2011 21:26:59

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 405474)
imi place tare mult numele de Teodosia:daruind(dand) lui Dumnezeu.E inversul numelului Teodora(darul lui Dumnezeu). Daca primul inseamna darul pe care tu il faci Domnului, al doilea inseamna darul pe care ti-l face Dumnezeu.
E asa usor cand primesti un dar, dar cand trebuie sa il faci tu e mai greu...Implica o jerfa mai mare.

daca va fi voia Domnului sa avem o fetita imi doresc tare mult sa o numim Maria Teodora. Dar am si o preferinta de suflet pentru numele Tudor sau Tudorica pentru ca asa o cheama pe bunica mea draga care m-a crescut si ma intreb, numele Tudor sau Tudorica inseamna acelasi lucru? Darul lui Dumnezeu?

lore86 11.10.2011 21:47:03

varianta cel mai des intalnita pe net e:
TUDOR [celtic] Teutorigos = conducatorul poporului
dar nu stiu.Mie mi se pare ca ar fi mai aproape de Teodor numele Tudor.

candles in the wind 29.10.2011 00:11:04

Adela Teodora
Iustin Andrei
Daniel Stefan

VladCat 01.11.2011 22:44:51

Rafail, Mavra (nevasta lui Timotei)

Mihnea Dragomir 02.11.2011 08:23:27

Din "Catehismul de la Baltimore":

În ceea ce privește numele, niciodată părinții nu trebuie să se lase influențați de niciun mijloc pentru a da copiilor nume nebunești sau fanteziste, luate din cărți, din locuri sau lucruri. Mai mult decât orice, ei nu trebuie să aleagă numele vreunui dușman al Bisericii sau vreunui necredincios, ci numele unui sfânt al lui Dumnezeu care va fi un model pentru copilul lor. Indiferent ce nume ar alege, dacă nu este numele unui sfânt, ar trebui că măcar numele unui sfânt să fie al doilea prenume. (...) Dacă s-a luat numele unui sfânt pentru a fi dat copilului ca nume de Botez, nu trebuie scurtat sau schimbat până la a nu mai însemna nimic, spre exemplu Mița sau Mizzy pentru Maria. Când numele vostru este menționat, acel sfânt este onorat și, aș putea spune, invocat, fiindcă ar trebui să vă amintească de el. Din acest motiv, nu ar trebui să aveți nume fără sens sau nume aiurea cum ar fi acela al unui animal de casă, cunoscut numai familiei ori prietenilor.

Mirela0110 13.12.2011 14:13:24

cate nume se pun la copil? am auzit ca cica trebuie doar unul? sufletul eu zic ca e acelasi pentru oricate nume ar avea copilul... dar daca vreau 2 ce are? primii 2 copii au cate 2 nume iar viitorii nasi la al treilea vor un singur nume. ce sa fac? nu se va simti al treilea discriminat cu un singur nume? sau inferiorizat ?

prima fata o cheama Maria Cristina
baiatul Ioan Cristian

acu se pare ca e fetita si nasii vor un singur nume.... cum ceilalti au un nume de sfant si un nume care se sarbatoreste de Craciun, am zis ca sa ii impacam si pe nasi si pe copii, sa ii punem Stefania (sau daca ii creste ... ceva ... Stefan) ... e si nume de sfant si se sarbatoreste si de Craciun ... dar nu se va simti inferiorizata, discriminata ? nu vreau sa vina la mine si sa imi zica mami da mie de ce nu mi-ai pus 2 nume si mi-ai pus doar unul ? :(

lore86 13.12.2011 14:54:58

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 414505)
cate nume se pun la copil? am auzit ca cica trebuie doar unul? sufletul eu zic ca e acelasi pentru oricate nume ar avea copilul... dar daca vreau 2 ce are? primii 2 copii au cate 2 nume iar viitorii nasi la al treilea vor un singur nume. ce sa fac? nu se va simti al treilea discriminat cu un singur nume? sau inferiorizat ?

prima fata o cheama Maria Cristina
baiatul Ioan Cristian

acu se pare ca e fetita si nasii vor un singur nume.... cum ceilalti au un nume de sfant si un nume care se sarbatoreste de Craciun, am zis ca sa ii impacam si pe nasi si pe copii, sa ii punem Stefania (sau daca ii creste ... ceva ... Stefan) ... e si nume de sfant si se sarbatoreste si de Craciun ... dar nu se va simti inferiorizata, discriminata ? nu vreau sa vina la mine si sa imi zica mami da mie de ce nu mi-ai pus 2 nume si mi-ai pus doar unul ? :(

nu te necaji din cauza asta. Daca ii vei explica faa va intelege. Daca ii vei spune ca i-ai pus un singur nume pre ca asa au si sfintii si ingerii, iar sus in Rai cand vom merge vom fi strigati dupa un singur nume fetita va intelege. Prin comparatia cu fratii, poti sa ii spui ca atunci cand s-au nascut fratii ei nu stiai aceasta randuiala si de aceea le-ai pus doua prenume.
Anisia, Melania sunt sfintele sarbatorite la sf anului. Stefania, de la sf Stefan e de asemenea foarte frumos.
Sau Ana-Maria. E un nume si totusi doua:)

Yasmina 13.12.2011 22:08:52

Pt baieti imi plac numele ingerilor:Mihail,Gavriil,Rafail,Serafim.
Dar si nume biblice sau de sfinti:David,Iacob,Daniel,Antonie,Anastasie.
Pt fete cel mai mult imi place Evghenia,Iulia si Cristina.

AnnaKarenina90 13.12.2011 23:30:05

Mie imi plac foarte mult numele simple. E o frumusete aparte in simplitate!
Pentru fetite: Ana, Iulia, Mara.
Iar pentru baieti David, Luca, Matei, Radu, Vlad.

Nu sunt adepta mai multor nume pentru o singura persoana. Cred ca se poate apela la solutia aceasta ca un fel de compromis, daca parintii nu se inteleg asupra unui nume sau daca intervin alti factori (bunici, nasi etc). Eu mi-as alege numele copiilor mei in functie de ce imi inspira acel nume. Eu am fost botezata Ana, dupa bunica mea si dupa Anna Karenina, personajul literar preferat al mamei mele.

Mtcrysty17 14.12.2011 01:00:39

eu daca o sa am un baiat o sa se numeasca obligatoriu CRISTIAN...... ador numele asta..... inseamna urmas al lui Hristos..... a fost atribuit primilor crestini..... adica mai inseamna si crestin....... si pentru fetita Ana-Maria, un nume superb...... care se afla sub ocrotirea sfintei fecioare...... Doamne ajuta!!!

Mirela0110 14.12.2011 10:11:29

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 414519)
nu te necaji din cauza asta. Daca ii vei explica faa va intelege. Daca ii vei spune ca i-ai pus un singur nume pre ca asa au si sfintii si ingerii, iar sus in Rai cand vom merge vom fi strigati dupa un singur nume fetita va intelege. Prin comparatia cu fratii, poti sa ii spui ca atunci cand s-au nascut fratii ei nu stiai aceasta randuiala si de aceea le-ai pus doua prenume.
Anisia, Melania sunt sfintele sarbatorite la sf anului. Stefania, de la sf Stefan e de asemenea foarte frumos.
Sau Ana-Maria. E un nume si totusi doua:)

multumesc frumos... deci sa ii las un singur nume ... numele ca numele, dar de abia astept sa imi tiin in brate fetita...chiar daca mai sunt vreo 6 luni pana atunci :P

lore86 14.12.2011 10:54:27

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 414783)
multumesc frumos... deci sa ii las un singur nume ... numele ca numele, dar de abia astept sa imi tiin in brate fetita...chiar daca mai sunt vreo 6 luni pana atunci :P

Maica Domnului sa te ocroteasca si sa duci sarcina usor si cu bucurie. Cu fiecare minune care se naste, o sa vezi, te vei simti tot mai implinita si mai fericita.
Sunt cea mai mare bucurie data de Dumnezeu noua, mamelor!

Mirela0110 14.12.2011 14:18:38

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 414793)
Maica Domnului sa te ocroteasca si sa duci sarcina usor si cu bucurie. Cu fiecare minune care se naste, o sa vezi, te vei simti tot mai implinita si mai fericita.
Sunt cea mai mare bucurie data de Dumnezeu noua, mamelor!

Multumesc frumos, sa dea Domnul sa se nasca cu bine si sa fie sanatoasa.

Ekaterina 04.04.2012 01:59:38

Eu am o fetita pe care o cheama Ecaterina si un baietel pe care il cheama Maxim. Ne-am inspirat din vietile Sfintilor, personal sunt marcata de viata acestor Sfinti. Am o parere de rau pentru faptul ca Sfantul Maxim este mai putin cunoscut cu toate ca este un Sfant important.

lore86 04.04.2012 14:09:02

o fi vreo legatura?

o fi vreo legatura?

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 314259)
Fetita noastra se numeste Ecaterina. A fost preferinta sotiei mele, o iubeste mult pe Sfanta Ecaterina. Daca ne va da Dumnezeu si un baietel, am vrea sa-l numim Maxim, sa-l aiba ocrotitor pe marele Maxim Marturisitorul.

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 438589)
Eu am o fetita pe care o cheama Ecaterina si un baietel pe care il cheama Maxim. Ne-am inspirat din vietile Sfintilor, personal sunt marcata de viata acestor Sfinti. Am o parere de rau pentru faptul ca Sfantul Maxim este mai putin cunoscut cu toate ca este un Sfant important.

maria-15 31.12.2012 10:24:42

ce topic odihnitor,pacat ca s-a pierdut printre atatea altele,poate nu la fel de folositoare.

imi sunt dragi copiii in general,dar si mai dragi imi sunt atunci cand poarta numele unui sfant.si e tare frumos cand un copil stie despre sfantul al carui nume il poarta si se simte mandru de faptul ca are un ocrotitor "special"(spun asta pt. ca toti sfintii sunt ocrotitorii oricui ii cheama in ajutor).imi aduc aminte de cartea "Cum am vrut să mă fac sfânt" a lui Virgil Gheorghiu care,suparat ca nu avea si el un nume de sfant(cu toate ca tatal lui era preot)a vrut sa fie el sfant pt. ca numele Virgil sa fie trecut in calendar.

consider o datorie a parintilor sa dea copilului numele unui sfant si ma bucur ca,desi in zilele noastre a devenit o moda sa pui copilului un nume strain,eventual cat mai neobisnuit si neintalnit(ca doar fiecare copil e unic!),mai sunt destui parinti care isi doresc sa-si boteze copilul cu nume de sfant.

pentru fetite cel mai mult imi place Maria(doar e numele Maicii Domnului),dar imi sunt dragi si Andreea,Filofteia,Teodora,Iustina,Antonia,Elena,Ir ina,Ecaterina,Ana,Gabriela,Anastasia,Ioana,Anisia, Nectaria(chiar daca acesta e mai putin intalnit),iar pt. baieti imi plac Nicolae,Luca,Ioan,Dimitrie,Andrei,Teodor...si multe altele.

Hartford 31.12.2012 14:57:18

Eu am hotarat numele copiilor la maternitate nu m-am gindit de loc in timpul sarcinii,pe primul il cheama Marius un singur nume la ceilalti am pus doua nume de ce?nu stiu Marian-Ovidiu,Cristina- Maria, Mircea-Grigorie.
In engleza Marian e nume feminin americanii si nevasta ii spun Mario.
Mircea in engleza Mich.

maria-15 31.12.2012 15:50:15

eu daca as avea un copil nu i-as pune mai multe nume(cu toate ca si eu am 2),nu neaparat pt. ca am auzit la unii duhovnici ca recomanda sa se puna un singur nume,ci pt. ca nu vad rostul ca un copil sa aiba 2(sau chiar 3)nume atunci cand doar unul e folosit.

Hartford 31.12.2012 17:39:29

Citat:

În prealabil postat de maria-15 (Post 491918)
eu daca as avea un copil nu i-as pune mai multe nume(cu toate ca si eu am 2),nu neaparat pt. ca am auzit la unii duhovnici ca recomanda sa se puna un singur nume,ci pt. ca nu vad rostul ca un copil sa aiba 2(sau chiar 3)nume atunci cand doar unul e folosit.

Asa e ai dreptate ca folosesc numai un nume dar asa e moda vad,acum daca as mai fi tinara sa am copii as pune numai un nume.:1:

cristiboss56 02.01.2013 01:49:43

Citat:

În prealabil postat de maria-15 (Post 491918)

Asa este ! Din pacate si eu tot doua nume am , cu toate ca era suficient Stefan , numele Sfantului Stefan , ziua in care m-am nascut , dar il am si pe Cristian !
Duhovnicul meu tot timpul imi spune domnul Stefan , niciodata Cristian .
Cel ma corect este un singur nume de botez , un nume de Sfant ,ca avem de unde alege .

kikyo_ea 02.01.2013 16:57:38

Si noi ne-am gandit mult la numele copilului nostru dar spre sfarsitul sarcinii parca a venit de la sine. Iar cand am nascut am fost dusa intr-un salon unde era si icoana Sfantului Nicolae si un baietel care avea acelasi nume (tot Nicolas). Numele baietelului nostru este Nicolas Emanuel. N-am putut sa renunt la nici unul dintre nume... de aceea i-am pus doua. Initial am vrut doar Emanuel pentru ca este numele Mantuitorului si semnifica "Dumnezeu este cu noi" dar n-am putut sa nu ii multumesc cu ceva si Sfantului Nicolae pentru ca ne-a fost mijlocitor in venirea micutului nostru. Plus ca si pe mine ma cheama Nicoleta, biserica noastra poarta hramul Sfantului Nicolae. Asa ca... Nu puteam sa ii punem alt nume :)

maria32 12.02.2013 12:52:52

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 387860)
eu imi doresc o fetita, si daca va voi si Domnul ca ea sa apara in viata mea se va numi Maria, si atat! un singur nume.

Dumnezeu mi-a daruit un prunc insa se pare ca va fi baietel si acum nu stiu ce nume va purta. Mie imi place foarte mult numele Teodor sau Iosif, au fost numele bunicilor mei dragi si tare mi-ar placea sa le poarte insa tatal lui nu e de acord cu nici unul dintre ele. Deocamdata ne mai gandim. Eu Il rog pe Dumnezeu sa-mi trimita gand cu numele care ar fi cel mai potrivit pentru pruncul meu si trag nadejde ca intr-o zi voi simti ca acela este numele potrivit pentru el.

Annyta 12.02.2013 13:10:58

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 503002)
Dumnezeu mi-a daruit un prunc insa se pare ca va fi baietel si acum nu stiu ce nume va purta. Mie imi place foarte mult numele Teodor sau Iosif, au fost numele bunicilor mei dragi si tare mi-ar placea sa le poarte insa tatal lui nu e de acord cu nici unul dintre ele. Deocamdata ne mai gandim. Eu Il rog pe Dumnezeu sa-mi trimita gand cu numele care ar fi cel mai potrivit pentru pruncul meu si trag nadejde ca intr-o zi voi simti ca acela este numele potrivit pentru el.

Felicitări, să fiți sănătoși cu toții!

maria32 12.02.2013 13:12:26

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 503007)
Felicitări, să fiți sănătoși cu toții!

Doamne ajuta! Multumim.

Ekaterina 12.02.2013 15:17:40

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 503002)

Ne-ati dat o veste frumoasa, sa va ajute Dumnezeu sa aveti sarcina usoara, nastere asemenea si un prunc sanatos si voinic, inzestrat cu multe daruri. Puteti sa cititi Vietile Sfintilor, veti vedea ca fara sa va propuneti, va veti atasa de un Sfant (sau de mai multi), va fi o autentica sursa de inspiratie.

maria32 30.05.2013 10:22:43

Pana la urma ne-am decis si baietelul nostru va purta numele de Theodor.
Il asteptam sa vina in curand asa ca va rog pe toti daca vreti sa ma pomeniti si pe mine in rugaciunile voastre in perioada urmatoare pentru a ma binecuvanta Dumnezeu cu sanatate si nastere usoara si sa vina pruncul pe lume cu bine si sanatos.
Multumesc

P.S. numele meu real de botez este Oana-Catalina.

lore86 30.05.2013 12:08:28

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 520740)
Il asteptam sa vina in curand asa ca va rog pe toti daca vreti sa ma pomeniti si pe mine in rugaciunile voastre in perioada urmatoare pentru a ma binecuvanta Dumnezeu cu sanatate si nastere usoara si sa vina pruncul pe lume cu bine si sanatos.
Multumesc

Minunat!
sa va ajute Dumnezeu ca sa puteti naste usor, in pace, iar "darul lui Dumnezeu" sa va aduca multa mangaiere!
Sa aveti un prunc sanatos care sa va aduca bucurie!

Ekaterina 30.05.2013 17:24:56

Citat:

Multumesc

Un nume care mie imi place in mod deosebit. Va dorim nastere usoara, bebe sanatos si voinic! Aveti nadejde in mila Maicii Domnului care alina suferinta femeii in clipele grele. Daca ii cereti ajutorul, totul o sa fie bine :-)

Lucian008 30.05.2013 20:58:37

Citat:

De ce Theodor si nu Teodor?

maria32 31.05.2013 16:49:41

:106:
Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 520831)
De ce Theodor si nu Teodor?

Numele provine din alaturarea numelor grecesti θεος (theos) "Dumnezeu" si a cuvantului δωρον (doron) "Dar". Asadar, Theodor = Darul Lui Dumnezeu.

Vreau sa respect ortografia originala ce sta la originea numelui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:30:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.