![]() |
Citat:
|
Citat:
Te ții de postările mele și nu scapi nici o ocazie să mă provoci.Nu-mi place să să mă cert și nici să avem discuții contradictorii deși nu -ți înțeleg câtuși de puțin atitudinea. Dacă vreau pot scrie toată psaltirea aici! Am intrat eu pe topicul deschis de tine ca să te ironizez sau să te incit? Dacă chiar ai ceva să-mi spui scrie-mi pe privat sau pe messenger câci postările tale pe acest topic nu ajută pe nimeni cu nimic. |
Daca postezi din Sfanta Scriptura sau Psaltire,trebuie sa arati si ceea ce te-a determinat sa faci acest lucru.Fie ca ai inteles intr-un mod propriu ceva de acolo,fie ca te-a ajutat intr-un fel acel pasaj.Pentru ca altfel,avem si noi acces la Psaltire si Evanghelie,dar daca vrei sa evidentiezi un pasaj,trebuie sa ne spui si noua de ce o faci.
Intr-adevar ,este deranjant sa fii criticat,dar daca acea critica are justificare,poate sa te si ajute.Asa ca daca ai ceva de spus impotriva a ceea ce am scris,poti sa o faci si tu.Bieninteles sa fie civilizata si constructiva critica. Nu raspund la toate greselile care se fac pe forum,faptul ca te critic,poate ca ascunde si o simpatie sau un interes pentru ceea ce faci. Doamne ajuta si post usor! P.S. Daca o sa am ceva personal sa iti spun,iti voi scrie si pe privat. |
Citat:
Oare n-ai simti niciodata nevoia sa cuprinzi cu tot sufletul pe Dumnezeu, prin tot ceea ce vezi, simti, auzi si sa spui doar cateva cuvinte: "Cat s-au marit lucrurile Tale, Doamne.."? |
Citat:
Imi amintesc starea de dinaintea primei hotarari in privinta rugaciunilor in grup. Nu stiu ce s-a intamplat, nu stiu cand s-a intamplat, dar s-au schimbat foarte multe la nivel sufletesc. Nu stiu daca mai e cineva care simte la fel, si nici nu trebuie sa cadem in lauda desarta, dar pentru cei care ar fi putut sa se alature acestui grup si n-au facut-o din comoditate, cred ca nu vor sti niciodata ce au pierdut! PS - Ca fiecare dintre cei implicati, am primit si eu o lista a intregului grup. Nu stiu sigur daca Rodica este omisa din greseala sau chiar nu participa, dar stiu ca a pus si pune mult suflet pentru grupul nostru si de aceea eu am inclus-o de la inceput si pe ea alaturi de noi. Sper sa nu fi gresit cu nimic! Doamne ajuta si bun spor in continuare! |
Citat:
|
Citat:
Rodica nu a fost omisă de pe pomelnic. Dacă dorești și așa te îndeamnă inima o poți pomeni. |
Citat:
Este vborba despre Ps. 93. și nu 9o |
Citat:
Cine se va ridica.....-arata ca numai pe Dumnezeu il avem ajutor in lupta noastra cu cei rai... Iar in final se arata dreptatea lui Dumnezeu ,care pedepseste pe cei care lucreaza faradelegea,si au ispitit pe crestini. |
Iată că au trecut cele 40 de zile.
Cu ajutorul lui Dumnezeu vredncii frați și surori din grupul de rugăciune s-au ostenit în a citi Psaltirea.Prin sârguința lor s-a citit cîte o Psaltire pe zi. Dacă Dumnezeu a primit rugăciunea noastră nu știm, dar nevoința noastră cu siguranță a văzut-o căci a fost fără dor și poate cu noi("acolo unde doi sau trei se roagă în numele Meu acolo sunt și Eu). Au fost cu mult mai mulți decât cei care au citit catismă. Fiecare s-a rugat cum a putut ,unii s-au rugat pentru acei care au avut catismă punând pomelnic sau dând liturghie. Au fost și preoți care dându-le pomelnicul cu o sumă modestă s-au trecut pe pomelnic și au promis că îi vor pomeni mult timp de acum încolo pe cei care se roagă și pentru țară, Dacă e să fiu sinceră când au sărit unii sau alții pe mine cu tot soiul de provocări m-am clătinat și mi-a părut rău că am reînceput rugăciunea. M-am simțit penibilă.Aș fi vrut să dispar sau să șterg topicul deschis de mine. Nu știu ce ispite au avut alții dar eu am avut în famile ( și încă nu după păcatele noastre) dar m-am spovedit oridecâte-or am simțit că mă poticnesc și iată că mâine e ultima zi și încheiem rugăciuna. Doamne ajută-ne nouă. |
Asteptam urmatoarea tema de rugaciune.
|
Citat:
|
Nu conteaza ce spun "gurile rele", ci ceea ce a simtit fiecare-n parte in toata aceasta perioada. La drept vorbind, nici eu nu cred ca la nivel national s-a schimbat ceva din atitudinea celor pusi pe jaf... Astia au nevoie de exorcizare, probabil... Din punctul nostru de vedere, nu va putea nimeni sa ma convinga ca nu s-a intamplat nimic. Totul e altfel acum fata de cum era in urma cu prima initiativa. Ce-i drept atunci au avut loc multe incercari si schimbari de situatii cu totul inexplicabile. Acum, inafara de o dorinta continua din subconstient de a fi in comuniune cu tot grupul si de a ma achita zilnic de "datorie", n-as spune ca au mai fost incercari, ci doar profilarea unei schimbari care se va finaliza pe 1 Iulie. Eram parca "dus de mana" in locuri unde se initiau discutii pe care nu le prevedeam. Am intrat in contact cu persoane pe care nu indrazneam sa sper sa le cunosc, persoane extrem de pozitive de care depinde (intr-un fel) viata mea. Totul cu un firesc inexplicabil, aproape miraculos...
La unii am inteles ca a fost mai greu si ca s-au lovit de tot felul de situatii. Pana la urma, intr-un fel sau altul trebuie sa ne calim ca sa ne intarim in credinta. Daca deznadajduim si renuntam si la ce-am inceput, daca hulim si spunem ca... nu e drept ce ni se intampla si ca meritam mai multa ingaduinta, putem lesne ajunge mai rau decat eram la inceput. E nevoie de rabdare si multa vointa, mai ales intr-o lume plina de tentatii. Dar va asigur ca merita efortul pentru ca rezultatul nu are termeni de comparatie. E... altfel. O stare care in aparenta poate fi asemanata cu aceea de indragostit, doar ca acum nu mai esti nici visator, nici superficial, nici nelamurit... Esti ceea ce esti! Si iti place, iar pentru asta simti nevoia sa multumesti mereu Lui Dumnezeu! |
Ceea ce spui acum ,arata ca scopul rugaciunii in comun nu ar fi trebuit declarata ca fiind salvarea tarii...Nu neg ca s-au intamplat lucruri bune cu cei care au citit psaltirea,si poate daca nu aveau declarat un asa tel inalt,nu ar mai fi citit o catisma in fiecare zi,atata timp.
A fost un motiv bun pentru rugaciune,dar raman la parerea ca a fost un tel prea inalt. De fapt rezultatul rugaciunii au fost pentru cei care s-au rugat,ceea ce e foarte bine... |
Citat:
|
Pentru luminarea mintii,pentru indurarea necazurilor,pentru sanatate..intr-adevar sunt multe teme de valorificat...
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Scopul majoritatii de pe acest forum, este de a gasi o cale spre mantuire. Ori nu exista alta cale in afara rugaciunii! Prin rugaciune ajungi sa intelegi cum stau lucrurile de fapt. Altfel totul este un amestec de vanitate, trufie, marire de sine, egoism si ignoranta! |
Tot nu vad in ceea ce spui de ce ar trebui sa ne rugam pentru tara,daca scopul este sa ne imbunatatim propria viata.
|
Nu stiu de ce s-a simtit Dorina afectata de raspunsurile mele.Grupul a functionat,de doua ori s-a facut aceasta rugaciune,dupa cate am inteles si asta ar trebui sa o bucure,sa-i fie suficient.Normal ca apar si ispite in aceste cazuri,si ea a avut parte de ele.
Din partea mea,eu nu i-am sugerat decat sa schimbe tematica,dar asta pare sa o supere.... |
Citat:
|
Suna a logica,dar unora le lipseste asa ceva.
|
Citat:
|
Ceea ce spui mi se par doar vorbe,neacoperite de realitate.Putem vorbi foarte frumos despre orice,fara logica sau cu logica,dar realitatea este departe de ceea ce spunem.Avem atatea lipsuri,dar dintr-o data ne putem ruga pentru tara,pentru dusmani,noi care nu suportam nici o jignire spui ca ne rugam pentru dusmani.
Concret este ca ne asumam mai multe insusiri si merite decat acele de care dam dovada,si ne ascundem pe acest forum in spatele unor cuvinte. |
Citat:
Cat despre: <<noi care nu suportam nici o jignire spui ca ne rugam pentru dusmani.>>... Nu vad de ce trebuie sa jignim ca sa vedem taria in credinta a celuilalt. Macar el se infurie pe moment, dar mai tarziu realizeaza si ii pare sincer rau. Si-apoi: "Fa ce zice popa, nu ce face el!" |
Citat:
Cel mult pot spune ,eu am atatea lipsuri ,nu stiu ce e in sufletul celuilalt. Ferice de cei care au puterea sa se roage pentru tara. Doamne ajuta ! |
S-a creat deja o sintagma..Oamenii care se roaga pentru tara.Si ei s-au intalnit aici pe forum,va dati seama .....avem valori mari pe aici si cred ca nu se stie si nu se apreciaza suficient asta....
|
Citat:
Sa nu vorbim cu ironie ,totusi. In credinta nu cred ca putem spune ca e cineva valoros. |
Intr-o lume in care omul nu-si mai gaseste timp pentru sine sa se roage, indemnul de a se ruga pentru altii i se pare strigator la cer. Ne instrainam unii de altii in primul rand pentru ca nu ne mai rugam unii pentru altii. Sa le daruiasca Dumnezeu putere celor ce se roaga, iar celor ce nu se roaga sa le incalzeasca inima spre rugaciune. De cand am auzit aceasta vorba nu am mai lepadat-o, si asa nu i-am mai lepadat din mine nici pe semeni: "A-l pomeni in rugaciune pe cel de langa tine, inseamna a afirma ca el exista".
|
Chiar daca ei si-au intitulat tema rugaciunea pentru tara si pentru neputintele noastre,cred ca efectul a fost doar asupra neputintelor ,deci nu cred ca s-au rugat pentru tara,ci acele rugaciuni le-au folosit doar lor.Asa ca rugaciunea pentru celalalt,asa cum se insinueaza aici, a fost inexistenta.
|
Daniel, acum ce facem analiza cat s-au rugat sau nu pentru tara? Important este ca s-au rugat sau cel putin ca au avut acest gand bun. Numai si prin acest gand sunt superiori noua celor care am fost lipsiti de el.
|
Citat:
Dar in sfarsit, daca exista vreo problema, aceea este a ta si nu a noastra. Cat mi-a stat in putere, am cautat sa ma fac inteles. Mai mult, nu tine de mine, ci de gandul bun al fiecaruia!... Doamne-ajuta! |
Pai eu asta am negat,ca rugaciunea lor comuna este pentru tara.Nu stiu de nici o initiativa asemanatoare similara.Cat am citit eu,nu am auzit de asemenea grupuri care sa se roage pentru tara.Nici in vietile sfintilor sau in paterice,sau in alte carti .O fi ceva modern,care nu pot eu sa inteleg.
Iar despre faptul ca sunt superiori,asta da,in virtutea faptului ca fiecare trebuie sa se considere cel dintai pacatos. |
Citat:
Si in afara de asta ,acesta a fost un angajament ,deci ei indiferent de ce li se intampla trebuiau sa citeasca din Psaltire Eu de ex.citesc alte rugaciuni ,daca citeam din Psaltire zilnic ,trebuia sa renunt la citirea altor rugaciuni care acum imi sunt necesare. Doamne ajuta ! |
Inteleg ce inseamna un astfel de angajament,este greu de tinut.Insa eu ma referam la tematica,ca i-a depasit,nu de efortul,laudabil de altfel facut.Sper ca acel efort sa le fi fost de folos si sa fi schimbat ceva in ei in primul rand,caci in mod sigur nu au salvat tara.
|
Citat:
|
Am citit odata o povestioara,cum un sat intreg se ruga la Dumnezeu sa le dea ploaie si nu reuseau sa aduva ploaia.Si la un moment dat,preotul primeste de la Dumnezeu porunca de a ruga pe primul calator de la poarta cetatii sa se roage pentru a da ploaie.Au iesit si au gasit pe un om sarac,dar imbunatatit,care cum a ridicat mainile la rugaciune a inceput sa ploua...Si a plouat atat de mult,incat au trebuit sa-l roage sa inceteze ploaia,tot cu rugaciunile lui.
Deci ce concluzii tragem de aici: 1.O rugaciune in comun ,facuta de oameni ai cetatii care se cunosteau si traiau impreuna. 2.Rugaciunea in comun viza ceva concret ,palpabil. Aceste doua lucruri lipsesc din initiativa celor de pe forum. 3.Cu toate acestea,rugaciunea nu a fost ascultata,au trebuit sa roage un pustnic ca sa ii ajute in cererea lor. Deci,va rog sa trageti concluziile potrivite,si sa nu mai faceti tot felul de afirmatii neacoperite. Daca e nevoie,mai pot gasi si alte exemple. |
Citat:
Concret, de la Dumnezeu vine ploaia (si uneori de la rusi...). Schimbarea sufleteasca tine de noi insine si este la latitudinea noastra! Nu trebuie sa te apase Dumnezeu pe umeri sa cazi in genunchi. Nu pot aduce ploaia, dar pot sa-mi vad povara greselilor mele si astfel ma raportez la ceilalti. De ce-ar fi ei mai buni decat mine? Ca atare ma rog pentru ei, ii iert din tot sufletul meu si astfel pot spera sa fiu iertat la randul meu pentru toate cate le-am facut in viata. Care se stie fara de pacat, n-are decat sa ceara socoteala oricui doreste. Eu nu sunt unul dintr-aceia!... |
Ce comentariu fara cap si coada ai putut sa faci! Asta ai inteles din povestioara? Cred ca reiese limpede,fara sa invarti cuvintele pana nu mai intelege nimeni nimic,ca nu este la indemana oricui de a se ruga pentru lucruri mai deosebite.Pentru asta trebuie o credinta mult mai mare.
Noi trebuie sa ajungem mai intai la acea credinta,si apoi sa ne rugam pentru lucruri care momentan ne depasesc.Sau daca o facem,o facem degeaba. |
Citat:
Poate greșesc dar fiind din Huși am senzația că mă cunoști și postările tale ironice sau contrare celor spuse de toți au drept scop șicanarea mea în primul rând. Știi pe cine deranjează rău de tot Psaltirea și tămâia? Sunt convinsă că știi! Am pe cineva prin apropiere care oridecâteori citesc catismă începe să țipe si să trântească prin curte,deschide ușa,strigă la mine. Când îl aud nu știu de ce dar îmi fuge gândul la tine! Cred că ar fi cazul să te cercetezi. Este o doză foarte mare de mândrie în toate postările tale ca și cum ai fi ajuns deja la perfecțiune.Un om care are credință câtuși de puțin îl vede pe celălalt întoadeauna mult mai bun decât este el iar pe el se vede cel din urmă.Ori la tine e cam invers. Iată-mă Doamne că judec! Și ca să-ți răspund și la altă postare să știi că inițiativa nu este nouă.S-a făcut aceasta și înainte de 89, ani la rând și nu era internetul dar oamenii erau uniți în duh. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:56:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.