![]() |
Citat:
Imi dau seama ca pentru tine,care induri atatea e sacaitor si deranjant sa fii astfel chestionata sau pusa la indoiala,insa trebuie sa privesti obiectiv,pentru ca si tu in pozitia celorlalti probabil la fel ai fi de nedumerita. Am selectat citatul de mai sus,pentru ca iti urmaresc de ceva timp topicul si chiar asta ma intrebam si eu:in cazul in care dormi cu cineva in camera,ce se intampla mai exact,persoana care sta langa tine cum percepe tot ce ti se intampla? |
În cartea mea de rugăciuni, la rugăciunile de seară, ultima rugăciune e aceasta:
"Să se scoale Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui, și să fugă de la fața lui cel ce-L urăsc pe dânsul.Să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de fața focului, așa să piară dracii de la fața celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Sfintei Cruci și zic cu veselie: Bucură-te preacinstită și de viață făcă toare Crucea Domnului, care izgonesti dracii cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, și s-a pogorât la iad și a călcat puterea diavolului și te-a dăruit nouă pe tine, cinstită crucea Sa, spre izgonirea a tot pizmașul. O, prea cintită,și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi cu sfânta Doamnă, Născătoare de Dumnezeu și cu toți sfinții în vecii vecilor. Amin." Rugăciunea este precedată de următrul îndemn: Apoi să-ți săruți crucea ta și să faci semnul Crucii pe locul unde vrei să te culci, de la cap până la picioare, de asemenea și pre toate laturile zicând rugăciunea Cinstitei Cruci. Alt sfat ar fi să faci în fiecare lună câte o sfeștanie și cu bineuvântarea duhovnicului să tămâiezi în fiecare seară camerea unde dormi, sau toată casa. |
Citat:
Dacă n-ar fi vorba de contextul religios si v-as spune de miscările respective în cu totul alt context, cotidian si banal, ele n-ar avea nimic deosebit si nu ar mai insista nimeni asupra lor. Apropo de „ce vede altul” când pătesti asa, am găsit forumul ăsta nimerind pe topicul legat de „fenomenul Posaga”. E acolo un tânăr care relatează (destul de amuzant, pentru mine) manifestările unei femei, la care a fost martor, mergând la biserica aceea, unde citea dezlegări preotul respectiv. Afirmă, la un moment dat, ce amuzant i se părea cum se agita femeia respectivă si cum părea să vrea neapărat să se arunce cu capul înainte cu tot dinadinsul. (Bine... aici nu mi s-a mai părut amuzant mie; pentru mine era clar că biata femeie trecea prin ceva foarte trist, independent de vointa ei, iar lui i se părea comic cum „vroia ea să se arunce în cap” si chiar s-a implicat si vroia să o ajute, să o tină pe picioare (până când a primit un „semnal” foarte net care cred eu că l-a lecuit de scepticismul de până atunci, ...dar vă las să cititi). În citatul pe care l-am postat un pic mai în spate în topicul ăsta, părintele Argatu mentionează mărturisirea pe care i-o făcea o femeie ajunsă într-un stadiu foarte grav de bântuire demonică (că era aruncată pe jos - nici nu stia pe ce parte va fi aruncată, la fiecare atac - si că avea fracturi tot timpul... L-am pus acolo (desi am pus doar un fragment din relatarea respectivă)). Părintele nu mentiona cazurile astea pentru a-si pune întrebări sau a arăta niste persoane bolnave mental; o dădea ca exemplu pentru a ilustra în ce stadiu se poate ajunge si din ce cauză. Cartea lui e plină de învătăminte de acest fel; dar cum am spus si în postarea respectivă, nu am pus tot, pentru că nu asta consider că e important. Importante sunt lectiile pe care le tragem în urma acestor pătanii. Că nu ne spovedim, că nu ne împărtăsim, că nu avem o trăire crestină, că nu suntem în Biserică. Asta e important si eu asta învăt din ce pătesc. Restul sunt simple întrebări, puse din curiozitate si ne abat de la aspectul esential, cred eu. Când asisti la o astfel de manifestare ca venind exclusiv din partea persoanei, evident, în afara „bolii” (si nici măcar boala nu va fi clară, pentru că vor urma o serie de tatonări, nefiind o chestiune clară), nu întelegi nimic. Dacă însă faci conexiunea si lasi loc si plauzibilitătii faptului că persoana respectivă nu e nici bolnavă, nici nu face miscările alea din proprie initiativă, ci este „împinsă” de ceva/cineva, atunci povestea se schimbă si capătă dintr-o dată coerentă. Altfel, indiferent de câte lucruri ai vedea, tot n-ai întelege nimic. Importantă e conexiunea din mintea ta, cum vezi, nu ce vezi. Importantă e, în definitiv, un anumit soi de convingere, care e soră bună cu credinta. Pentru că atât timp cât întrebăm: „dar cum? dar ce zice cutare când te vede?” etc, înseamnă că ne îndoim si că perceptia noastră asupra acestor lucruri, chiar dacă e plin Patericul si Vietile Sfintilor de ele, nu este deloc crestină. Maică-mea dormea când am avut manifestările stranii de care am vorbit. Repet, as putea să descriu ce s-a întâmplat cu ocazia aceea (fată de care, repet, ce se întâmplă acum e banalitate pură, în sine), dar nu cred că ăsta e scopul, să facem anecdotică, pentru că asa m-as concentra pe un lucru neesential. Poate că la data respectivă, surprinsă cum n-am fost niciodată si apoi speriată cum eram, as fi intrat aici si as fi povestit cu multă poftă ce am pătit. Dar prin 2001 nu frecventam forumurile internet si nici nu mi-ar fi trecut prin minte că as putea să intru pe un sit crestin, să întreb. Mă bucur că am intrat acum, că am mai aflat câteva lucruri utile. |
*mintal, scuze
|
Citat:
|
ia o piatra in gura!
Citat:
|
Catisma,ce mai faci,cum mai esti?S-a mai ameliorat cu ceva situatia?
|
ea poate ca mai bine,dar preotul nu prea
Citat:
|
Citat:
Sa le ajute Dumnezeu la amandoi sa izbandeasca in lupta cu aceasta entitate demonica! |
M-am gândit asa...
N-am să mai intru o vreme... As vrea să las să treacă ceva timp, suficient ca să observ o evolutie mai bună si atunci am să intru să mai povestesc. Nu stiu cât timp o să treacă, dar dacă cumva se închide topicul între timp, am să redeschid un altul, cu continuarea... că oricum, cred că acum îmi cunosc multi povestea, ca pe un cal breaz.
Multumesc tuturor pentru ajutor, am apelat la mai multă lume. Doamne-ajută. |
Citat:
Doamne-ajuta si sa ne auzim cu bine. |
Multumesc
Vă multumesc mult, să ne-ajute Dumnezeu si să vă ocrotească pe toti.
|
Ce mai faci,Catisma,esti mai bine?
Sper ca da si sa ne scrii ca ti-ai rezolvat toate probleme si ca in sfarsit ti-ai gasit linistea sufleteasca! |
Evident ca este necesar sa te duci la toate slujbele religioase si cat mai des cu putinta. Trebuie sa ceri voie duhovnicului tau sa citesti psalmi, dar vezi sa te invete ce si cum legat de cititul lor...Portiunile de psalm care contin blesteme le citesti la modul contemplativ sau deloc...Este imperios necesar sa-i citesti zilnic, in special inainte de culcare. De festanie in casa, lunar, nu mai vorbesc...
Este o lupta pe viata si pe moarte, iar la capat exista un singur invingator ! |
Multumesc mult.
Citat:
Vă multumesc mult pentru gânduri si ajutor, tuturor. Mă iertati că nu mai intru, dar simt că asa e mai bine, cel putin o perioadă (nu stiu cât). Doamne-ajută si aveti grijă de voi. |
Citat:
In al doilea rand asta este o stare in care te afli intre veghe si somn, din cauza oboselii ai asemenea senzatie. Si eu am trecut prin asa ceva. Aveam senzatia ca cineva ma trage din pat. Asta datorita faptului ca de mic ma uitam la filme horror cu fantome si alte chestii de genul. Si asta mi se intampla de ani buni. Asta pana intr-o noapte in care tot asa incepuse sa ma traga ceva la marginea patului. Am stat sa vad ce se intampla pana la capat, sa vad ce se intampla mai departe. Si cand ma tras de tot aproape de marginea patului m-a lasat. Si de atunci nu am mai avut asemenea senzatie. Singura problema este ca te gandesti prea mult la spiritualitate si la lucruri malefice, gen diavol, fantome... Iar creierul tau iti da senzatia ca este o entitate langa tine, mai grav daca locuiesti singura in casa, sau stai singura in camera. cel mai bine este sa te gandesti la lucruri frumoase, sa mergi la biserica si sa te rogi. Important este sa te relaxezi |
Mi se pare o mare prostie si chiar un mare pericol sa trimiti oamenii care au astfel de probleme,necazuri la persoane de gen psiholog sau psihiatru,in loc sa le recomanzi un preot,sau ,poate un monah,un calugar,care,traind in saracie si curatenie trupeasca si sufleteasca,are un har extraordinar pentru a rezolva asemenea probleme.
De ce spun asta....? pentru ca 99,99% din acestia,fiind atei,oameni fara Dumnezeu,nu vor face altceva decat sa le puna tot felul de "diagnostice",adica sa ii indoape cu tot felul de medicamente,care nu numai ca nu ii vor ajuta cu nimic,dar ii vor aduce si mai mult pe marginea disperarii,posibil chiar sa ii impinga spre tentative de sinucidere. Singurele actiuni la probleme spirituale,duhovnicesti,nu pot fi decat tot actiuni duhovnicesti,facute de OAMENI CALIFICATI pentru asemenea probleme,care sunt preotii si calugarii. Orice altceva e doar o abureala pentru a stoarce bani. |
Citat:
|
diavol
Mi s-a intamplat si mei ceva asemanator acum ceav timp in urma.Nu puteam dormi pentru ca imi era frica de ceva ,de acel ceva de care habar nu aveam ce este..pur si simplu simteam o teama .Intr-o noapte pe la 3 ,la fel nu puteam sa dorm dar am zis gata cu calc.tv sa ma culc nici 5 min nu trecuse de cand eram in pat si deodata aud in parchet un zgomot puternic ca si cum cineva mi-a aruncat ceva .Am fugit in cealalta camera dar va pot spune ca la 5:30 m-am culcat si aveam o frica... La cateva luni am fost la Sarbatoarea Sf Parascheva si am venit foarte linistita ,mult timp am fost calma si am dormit bine dar Acum am iar acesta neliniste
|
Cand ii simti prezenta nu trebuie sa te sperii. Tb sa pui mana pe o psaltire si sa citesti..De obicei dusmanul provoaca zgomote pt a infricosa, iar frica este considerata pacat...Daca vei obisnui sa citesti psalmi in fiecrea seara o sa treaca..
|
Citat:
|
Citat:
Doamne ajuta! |
Citat:
oamenii acestia au boli psihice si solutia este medicul psihiatru!! este foarte grav ca ea refuza din start un consult de specialitate si cauta solutii care nu exista, desi e evident ca nu dau rezultate, ba chiar s-a simtit foarte deranjata cand jane says i-a dat un sfat bun. (jane says fiind medic...) un preot te mai poate remonta psihic, te mai poate consilia, dar nu te poate vindeca de o boala psihica. foarte grav e cand oamenii nu constientizeaza asta, au impresia ca totul vine din afara si nu din creierul lor, fug de adevar si din sfaturile pe care le primesc culeg doar ce le convine. de altfel, cei mai multi dintre bolnavii psihic au impresia ca sunt sanatosi. Citat:
daca problema se rezolva cu medicamente...ei bine asta e, si cancerul tot cu chimioterapie, radioterapie etc se vindeca, si orice boli de pe lumea asta se rezolva cu medicamente. uita-te la oamenii din tarile sarace, fara acces la ingrijiri medicale si vezi ce speranta de viata au. iar problemele psihice nu vad de ce ar fi incadrate la categoria duhovnicesti...in mod sigur exista un diagnostic si un tratament in cazul ei, si daca il accepta poate ca in scurt timp se si vindeca. dar daca va continua sa gandeasca asa, nu are scapare, situatia se poate agrava si spre boli de inima, lipsa unui somn normal ii poate produce alte probleme. |
Catisma,tare as fi curioasa daca te-a preocupat candva vrajitoria,sau daca ai umblat la "cautat" ,adica la vrajitoare,sau daca ai incercat tu acasa ceva de acest gen...Daca ai facut-o ai deschis o usa pe care din pacate greu,aproape imposibil sa o mai inchizi...
|
Citat:
Ateule sau ateeo,ce-oi fi tu,de unde stii tu ca persoana are vreo boala psihica,esti tu vreun mare doctor de pui tu asemenea verdicte,eu cred ca mai degraba tu ai o gramada de boli psihice sau ceatza in capu' ala....Este intr-adevar foarte grav ca existe oameni cu idei la fel ca ale tale,comunisto ateiste,care nu da doi bani pe credinta si spiritualitate,pe Dumnezeu in general si in prostia lor pun totul pe seama unei stiinte care de cele mai multe ori face numai greseli si erori. E intr-adevar grav cand oamenii,in prostia,aroganta si mandria lor il inlatura pe Dumnezeu,si pe slujitorul sau (preotul) din ecuatie si se pun pe ei,sau ideile lor limitate in loc.Asta denota multa,multa,multa PROSTIE. Mai bine ti-ai inchide gura si nu te-ai mai face atata de ras,ar fi mai intelept din partea ta. |
Citat:
daca tot urasti stiinta, la ce mai stai pe forum? de ce nu renunti la net, tv, masina, curent etc?? de ce nu te muti intr-un bordei din padure? Citat:
in fine, sa vedem ce se va intampla cu ea daca nu va merge la psihiatru, si mai mult ca sigur ca n-o sa mearga. |
Citat:
|
Imi pare foarte rau pentru ce se intampla cu tine!Eu ti-as recomanda un duhovnic foarte bun care a ajutat multa lume in probleme de acest gen.Sunt foarte sigur ca it iva rezolva problema depinde foarte mult de credinta ta.Daca te intereseaza trimite-mi un mesaj pe privat.
|
Draga Catisma ne vom ruga si noi pentru tine. Nu cred ca marii duhovnici cand s-au lovit de astfel de cazuri au spus - eu voi lucra cu tine timp de cateva saptamani, apoi trebuie sa mergi la psihiatru. Cereau de la Dumnezeu sa-Si reverse peste persoana bolnava darurile Sale, ca ea sa plece de la ei vindecata. Si s-au facut multe minuni de acest fel. Nu trebuie sa deznadajduiesti, crede, si va veni si ziua cand soarele va cunoaste doar rasaritul, nu si apusul.
Nu vreau sa fiu inteles gresit, si anume ca as fi impotriva doctorilor. Dumnezeu face minuni si prin acestia. Dar cel mai bine este sa smulgi raul din radacina. Consider ca un psihiatru nu patrunde atat de adanc in om, ca un duhovnic. Poate rupe buruiana, dar nu o scoate din radacina. Este punctul meu de vedere. E adevarat ca e mai usor sa iei un pumn de pastile, decat sa stai precum slabanogul de la scaldatoarea Vitezda cu credinta ca vei fi vindecat. El nu a stat un an si apoi a plecat. A stat acolo ani cu credinta ca va fi vindecat si asta in conditiile in care nu avea pe nimeni sa-l arunce in scaldatoare. Si a fost vindecat, nu prin aruncarea de cineva in apa tulburata de inger, ci de Hristos. A venit personal la el. Asta face cu fiecare dintre noi, atunci cand crede cu adevarat. |
Citat:
Vorbesti prostii,viata in evul mediu era scurta Nu pentru ca nu exista scumpa ta stiinta,la care tu te inchini si faci matanii,ci in primul rand pentru ca existau multe razboaie si marea majoritate a oamenilor mureau in ele.Si foamete,datorita sistemelor sociale care existau atunci.dar astea se intamplau in principal in marile aglomerari urbane(orase),nu la tara.La tara ,ca si acum oamenii traiau mult si bine,atingand varste pe care cei de la oras nici nu le visau.la fel ca si acum.Nu stiu pe ce planeta traiesti tu,banuiesc ca nu pe Pamant,altfel nu ai mai da drumu' pe gura la atatea aberatii si prostii,cum poti sa spui ca stiinta ne face viata mai usoara...???? Toate probleme psihice de care tot faci tam-tam au aparut in primul rand datorita dezvoltarii tehnologiei ritmul in care s-a facut,dependenta de celular ,net,tv a innebunit o mare parte din populatie,in special copii,asta numesti tu progres?????? Cat despre scumpa ta masina,impreuna cu alte cateva sute de mii(doar la noi in tara) au adus cancerul,mai ales leucemiile in mijlocul tinerilor si chiar in randul copiilor sau al nou nascutilor,intr-un numar de neimaginat in deceniile trecute.Asta e stiinta ta??????? Ai tu habar care e acum sparanta de viata pentru cei care abia au iesit de pe bancile scolii...? Nu cred ca ai.Si totul datorita "stiinte" tale. Si da,pentru cei care traiesc la tara speranta de viata este mult mai mare.Pentru cultura ta generala. Cat despre anii tai de scoala felul tau de a te exprima,cu "hai ma" (citeste-ti postarea de mai jos),denota EXACT modul in care ai fost educat(a),mai ales ca anii de scoala,nu au de-a face neaparat cu cei sapte ani de acasa.....eu macar nu ma dau atat de destept ca tine. |
Citat:
Mai sunt de exemplu teorii care spun ca anumite populatii (spre exemplu in Africa) au ajuns sa aiba o rata a decesului ridicata deabia dupa contactul cu alte civilizatii care au adus boli cu care nu erau obisnuiti. |
Ambele optiuni sunt de luat in calcul in egala masura:si preotul si psihologul.
Din punctul meu de vedere ar trebui mers in paralel cu ele si atunci lucrurile vor intra pe fagasul lor firesc.Nu inseamna ca e nebuna,nici posedata,e pur si simplu un om necaz ce are nevoie de ajutor. A privi in extreme o situatie de acest gen (ori numai preotul ori numai psihologul) nu face bine nimanui,mai ales celui in cauza. |
Citat:
poate ca in evul mediu nu se punea problema poluarii, dar si atunci oamenii mureau de diverse boli, diferenta e ca atunci nu existau doctori si nici bolile nu erau cunoscute, asa ca oamenii mureau, dar nu stia nimeni de ce. daca medicina nu evoluase si bolile nu fusesera descoperite nu inseamna ca nu existau. uite si in ucraina de azi niste parinti si-au dus copilul bolnav de pneumonie la un vraci, in loc sa il trateze un doctor. bineinteles ca a murit. |
Eu am un caz de vrajitorie chiar pe palier: femeie nascuta la tara , ajunsa la oras, fara Dumnezeu, a adus cu ea, din tinerete probabil , ca mijloc de supravietuire, si vrajitoria...Practic apela la asa ceva cand voia o rezolvare facila si, culmea, se si lauda cu performante. Aranja pe oricine ii statea in cale !
Se stie ca diavolul creaza o dependenta in domeniu si , daca mai vrea favoruri, ajunge sa-i ceara/ impuna o perpetua lucrare demonica impotriva oamenilor..Nu-i lasa pe vrajitori pana la moarte.. Stiu cum a evadat din mediul provincial: a pus ochii pe barbatul alteia si l-a divortat..L-a luat cu tot cu casa si bunurile femeii gonite.., dar nu la avut cu adevarat, caci viata lor n-a fost armonioasa. El a murit...I-au gresit tratamentul la spital pt ca nevasta , obsedata de bani, substituise buletinul barbatului pe care scria ca are si diabet. Ii placea sa ameninte: "asa va trebuie.. , sa va duceti acum sa stati cu fundul in sus in biserica.." Numa ca cei trimisi chiar de ea la biserica chiar au ajuns sa se roage si i-a daunat.. In prezent continua sa se tina de vraji, s-a izolat de bruma de familie pe care o avea, fata i s-a schimonosit din pricina unei infectii.....si vietuieste in pierzanie.. Dumnezeu stie cati oameni a aranjat.. |
Aici e o carte despre vraji s cum poti lupta impotriva lor:
http://www.scribd.com/doc/4006433/Pr...U-Despre-vraji Inainte de culcare citeste Acatistul Mantuitorului odata si dupa fiecare icos zi: Doamne, forteaza-ma spre mantuire, iata-mi pacatele si alunga demonii de la noi, sa se duca in desert, rau sa nu mai faca si la noi sa nu se mai intoarca. http://www.biserica.org/Publicatii/A.../01/index.html Nu fa nici un fel de magie, yoga, rei ki, tai ki, budism sau altele asemanatoare. Cheama preotul sa faca sfestanie. |
Da
Citat:
Mai târziu am mai auzit comentarii că n-ar conta, că sunt prostii de tinerete (nota bene, am spovedit si asta, când m-am trezit la ortodoxie), dar nu cred. Cred că atât cât făceam, în glumă sau nu, cu cartea aia, a contat. Necazurile mele au început mult mai târziu. Stiu că l-am întrebat odată pe un părinte staret de ce nu am avut probleme imediat după aceea. Mi-a spus, simplu, că pe vremea aceea nu eram vulnerabilă prin prezenta păcatelor, care au apărut si s-au adunat (nespovedite, repet, năpasta asta m-a prins cu garda jos) mai târziu, în viată. N-am nici o îndoială că a contat si spiritismul, atât cât a fost, la fel cum contează toate păcatele mele nespovedite niciodată, când mi s-a trimis această suferintă. |
Hristos e singura extremă care nu dăunează.
Citat:
Iar consilierea simultană de către un preot si un psiholog ateu (sau nu prea convins) sunt două chestiuni care vin cap în cap. N-as pune un om între furcile astea caudine. La un moment dat, chiar e o chestiune de alegere - preot sau psiholog (iar la cel de-al doilea, ar fi mai bine să nu se-ajungă niciodată; iar la primul, întotdeauna). În situatia de fată, un adevărat psiholog (asa cum l-as vedea eu), ar privi tot duhovniceste problema si ar veni cu un suport pur medicamentos, care să ajute fiziologic. Din tot topicul ăsta, am văzut doar o singură persoană care a avut genul ăsta de gândire. Si chiar si în sfaturile pe care mi le-a dat, era clar că nu prea există solutie decât timpul. Nu poti lua somnifere la nesfârsit.* Chiar am vorbit recent cu o doamnă care - având probleme similare - a stat mult timp în spital si a trecut prin tot calvarul tratamentelor psihologice si psihiatrice medicamentoase. Mi-a spus că a suferit foarte mult, pilulele nu sunt decât pilule - esti extrem de singur, doar tu si ele. Extrem de frustrant, pustiitor de rău, numai bine si ziditor, nu. Până la urmă, tot la preot a ajuns. E foarte bine acum, răspund eventualilor curiosi. Nu as vrea să comentez prea mult în ce stadiu mă aflu eu, acum. As vrea să rămân la afirmatia pe care am lăsat-o acum ceva timp si am să mai intru să mai povestesc în momentul în care observ ceva consecvent si consistent. Sau poate chiar după trecerea unei perioade foarte lungi. Un lucru pot să vă spun: evolutia si „scăpatul” din aceste probleme n-au nici o legătură cu câte medicamente luăm. Dar absolut nici una. Vă spune cineva cu mâna pe inimă. ________________ *Presupunând că as avea vreo problemă cu dormitul. Repet: n-am. Si iarăsi repet: vorbesc pentru cei care au urechi de auzit, nu sunt aici pentru dezbateri si dispute. E problema fiecăruia dacă vorbeste cu multă sigurantă despre experienta cuiva, fără să aibă nici cea mai mică idee cum e să treci prin ea. Fiecare va dormi exact asa cum îsi asterne. Doamne-ajută. |
Citat:
|
N-am asa ceva; e doar un exemplu.
„În somn, adică exact atunci când mă puteam împotrivi mai putin, m-a luat efectiv în stăpânire si mi-a adus multe vătămări sufletesti. Când m-am trezit, mi-am simtit creierul 'sângerând', ca si când ar fi fost frecat cu smirghel.”
(Dionysios Farasiotis - „Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie”) |
Citat:
ROAGA-TE MULT SI SPUNE-MI SI MIE NUMELE TAU DE BOTEZ DACA L-AI MAI SPUS SI NU L-AM VAZUT IMI CER IERTARE! Si tine cont de sfatul primit mai sus , nu te duce la reiki, bio...si altele pe moment iti vor da senzatia ca e bine dar in timp lucrurile se vor agrava! Tine aproape de duhovnic si mergi la el ori de cate ori simti nevoia si roaga-L pe Dumnezeu " pacatele tineretii noastre nu le pomenii Doamne" psalmul 50...defapt duhovnicul stie cel mai bine Iarta-ma ca-ti dau eu sfaturi! Doamne ajuta!!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:03:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.