![]() |
Dragilor, iata ce inseamna ortodoxia! Aveti rabdare si cititi pana la capat!
http://www.crestinortodox.ro/sarbato...nic-71560.html |
Citat:
|
@maria-luiza
Crezi in Iisus Hristos? |
Citat:
Adica daca Cezarul ne zice "Dati-mi Crestinismul vostru", noi sa il ascultam? Ce fel de prostie mai e si asta? Am o impresie puternica ca tu ori esti o sectanta, ori o eretica, ori o pagana, ori o ecumenista si intra aici doar ca sa sadesti dezbinare. Si uite cum a ajuns un thread despre unele expresii si sintagme romanesti gresite sa isi schimbe directia intr-o cearta. |
Citat:
|
Crezi in Iisus Hristos? Da sa nu? Restul comentam dupa ce raspunzi.
|
Citat:
Ce-i mai mult de la cel potrivnic este. |
Cred in Dumnezeu.
|
Nu crede in Iisus Hristos dar e dreptul ei.
Partea trista (pt ea) e ca Hristos ESTE Dumnezeu si cu a nu crede in El echivaleaza cu a crede in oricine altcineva, numai Dumnezeu nu |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Si Iisus Hristos atunci, care a zis ca cine M-a vazut pe Mine L-a vazut pe Tatal, Eu si cu Tatal Una suntem si Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine, Datu-Mi-s-a toata puterea in cer si pe pamant, cine e mai exact? om ca noi? Ca tine si ca mine, sau Dumnezeu Insusi intrupat ?
Concret, fara scheme, spune-mi ce crezi despre asta. |
Citat:
Noi ,cei de pe acest forum,in aceste lucruri credem,si toti cei care vor sa vorbeasca impotriva o fac in zadar. |
Citat:
Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor. Și într-unul Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tătal S-a născut, mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Născut iar nu făcut, Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut. Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri Și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria Și S-a făcut om. Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pontiu Pilat Și a pătimit și S-a îngropat. Și a înviat a treia zi după Scripturi . Și S-a inaltat la ceruri și Șade de-a dreapta Tatălui. Și iarași va să vină cu slavă, să judece viii și morții, A cărui Împărăție nu va avea sfârșit. Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cela ce împreună cu Tatăl și cu Fiul Este închinat și slăvit, Care a grăit prin prooroci. Întru-una Sfântă Sobornicească și apostolească Biserică, Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor, Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie. Amin ! |
Citat:
|
Isaia
2. Ascultă, cerule, și ia aminte, pământule, că Domnul grăiește: Hrănit-am feciori și i-am crescut, dar ei s-au răzvrătit împotriva Mea. 3. Boul își cunoaște stăpânul și asinul ieslea domnului său, dar Israel nu Mă cunoaște; poporul Meu nu Mă pricepe. 4. Vai ție neam păcătos, popor împovărat de nedreptate, soi rău, fii ai pieirii! Ei au părăsit pe Domnul, tăgăduit-au pe Sfântul lui Israel, întorsu-I-au spatele.
si acum Ioan: 9. Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume. 10. În lume era și lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut. 11. Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit. 12. Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu, |
Citat:
|
Epistola lui Ioan
7. Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul și antihristul.
9. Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul. 10. Dacă cineva vine la voi și nu aduce învățătura aceasta, să nu-l primiți în casă și să nu-i ziceți: Bun venit! 11. Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaș la faptele lui cele rele. |
Citat:
|
@maria--Ce nume frumos!
Diferenta dintre evrei si crestini o reprezinta credinta in Iisus Hristos! si in Preacurata Fecioara Maria,al carei nume il porti!!! |
Citat:
Orice dumnezeu care nu e Iisus Hristos e deci fals. Orice alta marturisire de credinta decat cea pe care o avem in Crez este falsa. |
Citat:
|
Citat:
Pentru ca invatatura nu se referea doar la iubire ci si la Imparatia Cerului si la Dumnezeirea Fiului cea de dinainte de veci. Daca imi iau doar o PARTE din invatatura, nu e adevar. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar sper ca n-o sa zici ca Il rastignesc daca spun ca, credinta altora nu e adevarata. Daca as pune mana pe par si i-as bate pentru asta da, L-as rastigni. Dar daca Il marturisesc pe El Dumnezeu Adevarat in afara Caruia nu exista altul care sa nu se fi intrupat pentru noi, nu Il rastignesc. Mai mult nu stiu ce vrei. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu ajunge doar sa faci, daca in jurul ideii asteia te tot invarti. Deci ori e Dumnezeu ori nu e, nu facem filozofii pe tema asta. |
Citat:
|
Citat:
|
Tineti cont ca intre Crestinism si Iudaism exista o diferenta mare si lata.
In Crestinism se pune accent pe credinta. In Iudaism se pune accent pe fapta. |
Citat:
Daca voi in tot circul asta ( discutiile anterioare) considerati ca v-ati comportat in acord cu credinta voastra, probabil nu avem aceiasi credinta. Eu socotesc ca aducand insulte unui aproape, indiferent de nationalitate si religie, o faci impotriva lui Dumnezeu. |
Citat:
Eu daca doar as iubi si as face ce a zis Hristos, fara insa a-L considera Dumnezeu, nu as crede in el si nici nu m-as amagi cu lucrul asta. Credinta nu e doar o chestiune de comportament ci si de gandire si indreptare a puterilor sufletesti spre slava lui Dumnezeu. 1. Să nu se tulbure inima voastră; credeți în Dumnezeu, credeți și în Mine. 12. Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl. 13. Și orice veți cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul. 14. Dacă veți cere ceva în numele Meu, Eu voi face. 3. Și aceasta este viața veșnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis. 4. Eu Te-am preaslăvit pe Tine pe pământ; lucrul pe care Mi l-ai dat să-l fac, l-am săvârșit. 5. Și acum, preaslăvește-Mă Tu, Părinte, la Tine Însuți, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai înainte de a fi lumea. 6. Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau și Mie Mi i-ai dat și cuvântul Tău l-au păzit. 7. Acum au cunoscut că toate câte Mi-ai dat sunt de la Tine; 19. Pentru ei Eu Mă sfințesc pe Mine Însumi, ca și ei să fie sfințiți întru adevăr. 20. Dar nu numai pentru aceștia Mă rog, ci și pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, 21. Ca toți să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. 22. Și slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem: 23. Eu întru ei și Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârșiți întru unime, și să cunoască lumea că Tu M-ai trimis și că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine. 24. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pr care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii. 25. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, și aceștia au cunoscut că Tu M-ai trimis. 26. Și le-am făcut cunoscut numele Tău și-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu în ei. |
Citat:
|
Citat:
Dar asta nu inseamna ca nu te iubim ;) |
Citat:
|
Ortodoxia se sprijina pe credinta si fapte.
Maria,dupa cum am vazut ca nu ai vrut sa-l renegi direct pe Iisus Hristos,banuiesc ca esti botezata in Numele Lui,dar cineva intre timp,ti-a sucit capul. Dupa cum vezi,toti de aici avem o identitate declarata,crestin-ortodox,dar despre tine nu stim ce credinta ai,te ascunzi... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:25:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.