![]() |
Citat:
Cum sa nu fie iesit din comun? iti poti imagina ca un alt om iti manaca copilul, de exemplu? Chiar nu vad unde este credinta in Dumnezeu intr-un asemenea act primitiv. Dumnezeu este cu toata creatia Sa, dar cum crezi ca suntem noi cu Dumnezeu, facand un asemenea gest? In primul rand ca hrana omului, la inceput a fost vegetariana. Deja am involuat, devenind carnivori ... Daca am deveni carnibali, ar fi chiar cumplit, parerea mea... |
canibalism? e drumul spre mantuire ma:))
Ioan 6:53 :Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva." |
Citat:
Poate ca aruncau cadavrele animalelor, sau poate ca oasele descoperite erau mestecate de animale, iar restul le arunca in ape, sau le ard...aceste posibilitati chiar nu exista, ci exista dovezi clare de canibalism? |
Oasele a 3 amerindieni, fara urme de dinti pe ele...
http://www.descopera.ro/dnews/443683...beci-newyorkez
Nu ma las pana nu gasesc si eu ceva despre Mesa Verde...cu dinti, sau fara... |
Canibalismul este o boala cronica care n-are nimic de-a face cu Dumnezeu, ci cu indepartarea de Dumnezeu, deoarece persoana care ajunge la acest gest, oricat de infometata ar fi, renunta la ratiunea si dragostea daruite de Dumnezeu omului si ajunge la stadiul de animal primitiv, parerea mea. Fratele strabunicii mele mi-a povestit ca atunci cand a fost in lagar si nu avea ce manca, cauta in pamant dupa radacini, dar nu si-a devorat niciun coleg de-acolo.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Evident exista si reversul medaliei in sensul ca niste fricosi devin eroi. Asa ca nu putem sti ce vom face intr-o situatie data. |
Nu stiu despre voi, dar in lumina acestei noi descoperiri teoria panspermiei imi pare din ce in ce mai atragatoare.
|
Citat:
Gata, am gasit: Ipoteza panspermiei dirijate Această ipoteză, elaborată de Crick și Orgel (1973, 1983), consideră că viața ar fi apărut de pe o altă planetă „mai veche”, care a beneficiat de condiții asemănătoare sau chiar mai bune pentru apariția ei. În sprijinul acestei teorii, Crik aduce două argumente: dacă viața ar avea originea pe Pământ, ar fi apărut în mod cert în mai multe locuri simultan; în acest caz ar fi greu de explicat caracterul uniform, cvasiuniversal al codului genetic și absența unor mecanisme precursoare lui ținând seama de ritmul general al evoluției, timpul scurs între formarea pământului și apariția cianobacteriilor este mult prea scurt pentru a explica apariția lor. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
@topcat: creaturo!
|
Citat:
|
Citat:
Tu mai si citesti din ce se scrie pe acest forum sau scrii numai? Pai rad ereticii de tine! Daca esti ortodoxa si esti membra unui forum crestin ortodox inseamna ca ai si un duhovnic. Du-te fuguta la el si-l intraba cum este Taina Euharistiei, cum este cu SfantulTrup si Scump Sangele Domnului. Sau daca n-ai pe cine intreba citeste asta (postat de "timtimpui" pe un thread numit Epicleza) : "HRISTOS A ÎNVIAT, la toți!!! Dragii mei, am citit și eu așa, să zic de curiozitate, să văd ce și cum gândește fiecare, unele idei sunt bune, însă sunt și destule care "lasă de dorit", în sensul că amestecă ortodoxia cu catolicismul, își spun părerile personale în loc să le lase pe cele ale Sf. Scripturi și ale Sf. Părinți, și tot așa...! Eu vă spun că taina prefacerii vinului și a pâinii în cadrul Sf. Liturghii în Însuși Sf. Trup și Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, este TAINA TAINELOR ȘI MINUNEA MINUNILOR, și nu există o altă minune mai mare pe pământ decât aceasta până la sfârșitul veacurilor, cât timp va îngădui Bunul nostru Dumnezeu să se mai săvârșească Sf. și Dumnezeiasca Liturghie. Și că ceea ce se întâmplă în Sf. Altar când se prefac aceste materii în Dumnezeieștile Taine, nu trebuie să "iscodim" noi cu mintea noastră rațională NICIODATĂ, fiindcă din pricina limitării noastre în a cuprinde cele Dumnezeiești și tainice, nu vom putea NICIODATĂ înțelege rațional, și de aceea nu a îngăduit Dumnezeu să vedem noi carne și sânge în Sf. Potir, fiindcă nu se mai putea împărtăși nimeni, neputând a mânca cele ce avea să vadă acolo! Dar așa, fiind sub materia pâinii și a vinului, și știind că acolo este Însuși Domnul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos, atunci ne putem împărtăși cu bucurie și cu nădejdea în viața veșnică, după cum ne spune și în Sf. Scriptură. De aceea trebuie cred, să nu încercăm uneori "să vedem ceea ce nu se vede, dar există"! Este ca și cum am încerca să vedem curentul electric care circulă prin fire...! Iar de ce se procedează așa la săvârșirea Epiclezei, spunând preotul mai întâi cuvintele "Luați, mâncați...", și celelalte, este o explicație f. concretă și detaliată în cartea "Explicarea Dumnezeieștii Liturghii", de Protoprezbiter Ștefanos Anagnostopoulos, de la pag. 332 până la pag. 348, deci e cam mult de scris, și este FOARTE BINE așa cum se procedează, fiindcă Sfinții Părinți și Sf. Sinoade nu au greșit NIMIC când au rânduit toate cum să se săvârșească în Biserică! Pe scurt, ar fi faptul că Mântuitorul este acolo de față, și El le lucrează pe toate, preotul doar având mâinile și gura "împrumutate" de la Domnul Hristos, și că ceea ce se petrece nu este o comemorare, și simbol, ci exact "Cina cea de Taină", și se petrece aievea..., și de aceea spune mai întâi "Luați, mâncați...", apoi Însuși Dumnezeu lucrează ceea ce urmează, adică invocarea Duhului Sfânt și prefacerea Sf. Taine! De aceea noi trebuie să le primim așa cum sunt rânduite și așezate, știind că ne ghidăm după un dreptar bun, și mergem pe calea cea dreaptă. Doamne ajută tuturor! (îmi cer iertare pt. intervenție, dar sunt în cunoștință de cauză, nu vă vorbesc de la mine)" __________________ un păcătos |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu, nu trebuie sa crezi asa ceva, este prea evident.. Oricum, de la un ateu ma asteptam la ceva mai mult decat o replica papagaliceasca. Dar poate sunt prea optimist in privinta ateilor. Greseala mea. |
Citat:
Daca la tine a fost asa, sau ma rog, cu impresia asta ai ramas, nu e de mirare ca acum esti ateu. |
Citat:
In rest,aceeasi afirmatie ca mai sus, cand "bunul simt ateu" o sa-mi demonstreze ca printr-o combinatie de intamplari aleatoare poate sa rezulte o inteligenta comparabila macar cu a unei maimute, mai vorbim. Pana atunci mergi si invata notiunea de "bun simt". |
Inteligenta scazuta e ultimul lucru de care poti vorbi la atei. Si daca o compari cu a unei maimute sau mai putin decat ai unei maimute, deja frizeaza ridicolul, dupa tonul asta un dialog cu tine n-are rost. Poate ar trebui sa deschizi un topic sa raspunda fiecare ce coeficient de inteligenta are, ca daca ti-as zice de corelatia coeficient inteligenta-grad de religiozitate care a reiesit in urma unor studii, nu m-ai crede .
|
Sa inteleg ca nu poti accepta provocarea?
In primul rand vad ca nici macar nu ai inteles-o. Uite cum stau lucrurile: daca tu imi demonstrezi ca o combinatie de evenimente aleatoare poate produce inteligenta, chiar de nivelul unei maimute, eu sunt de acord ca ateismul este un crez rezonabil. In schimb daca nu poti face asta, atunci te pocaiesti. Ce zici? |
Citat:
|
Citat:
Pana ai sa vii cu demonstratia, prostia e sa sustii contrariul, care este impotriva evidentelor pe care le ofera chiar viata de zi cu zi. |
Citat:
|
ateii intre ei
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In afar de asta, presupunand prin abusrd ca ar fi creat un organism intreg pernind de la zero, nu vad cum demonstreaza asta ca fortele elementare ale naturii pot face acelasi lucru. Poate un televizor, sau un calculator, sau un ceas, sau orice alta CREATIE a omului sa apara din senin, fara sa aiba un CREATOR in spate? La fel si cu "viata" aia creata in laborator, este CREATA, nu a aparut de la sine. |
Citat:
|
da ia ziceti ma desteptilor creati de o inteligenta superioara,cum pot sa iasa 5 rase de oameni din 2 oameni?:))))))
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:14:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.