![]() |
Citat:
dar tot nu mi-ai raspuns pe topicul celalalt cum sta treaba cu limba in care a fost scris VT. |
Citat:
Versetul din Fapte 7:14 e urmatorul: "Apoi Iosif a trimis să cheme pe tatăl său Iacov și pe toată familia lui, șaptezeci și cinci de suflete. " In primul rand tu trebuie sa iti pui urmatoarele intrebari: 1)unde spune, in canonul ebraic, ca Iacov a venit in Egipt cu 70 de oameni? R:Nicaieri, cel putin nu in formularea "Cu Iacov". Cei 70 apar in Geneza cap 46 dar se refera la urmatorul lucru: "Și Iosif avea doi fii, care i se născuseră în Egipt. - Toate sufletele din familia lui Iacov, care au venit în Egipt, erau în număr de șaptezeci." - varianta ebraica "Fiii lui Iosif, născuți în Egipt, erau de toți nouă suflete. Deci, de toate, sufletele casei lui Iacov, care au venit în Egipt cu el, au fost șaptezeci și cinci. " - varianta Septuaginta Dupa cum vezi nu e doar diferenta de traducere insa in Septuaginta apar lucruri in plus care sunt false , nu au nici un fundament. Iosif a avut 2 fii, Manase si Efraim, nu 9(asa cum spune Septuaginta). Dar marea eroare care apare aici,la textul din septuaginta e urmtoarea, si fii atenta: fii lui Iosif sunt trecuti ca ar fi venit cu iacov in egipt dar ei s-au nascut in egipt(chiar textul septuagintei confirma asta), deci nu aveau cum sa vina CU iacov in egipt... Si asta nu e singura contradictie din text. 2)Ce reprezinta cei 70 oameni(aici e problema unde gresesti, cei 70 la care se refera Moise in Facerea cuantifica ceva pe cand cei 75 din Fapte cuantifica altceva)? Din Fapte 7(expus mai sus) vedem ca cei 75 reprezinta familia lui Iacov care a venit cu el in Egipt. Cei 70, care apar in canonul ebraic, reprezinta, citez versetele : "Sufletele care au venit cu Iacov în Egipt și care ieșiseră din el, erau în totul șaizeci și șase, fără să numărăm nevestele fiilor lui Iacov. Și Iosif avea doi fii, care i se născuseră în Egipt. - Toate sufletele din familia lui Iacov, care au venit în Egipt, erau în număr de șaptezeci. " Cei 75 sunt familia lui iacov care au venit CU el in egipt, pe cand cei 70 sunt sufletele care iesisera din el(copii, nepoti) si care au ajuns in Egipt. De exemplu Iosif face parte din a doua categorie, si nu din prima( a venit in egipt dar nu cu iacov, ci singur, cand a fost vandut ca sclav). Intelegi acum care e problema in afirmatia ta, cum ca textul ebraic contrazice Fapte 7:14? Si ,dc faci socoteala, in textul ebraic se specifica ca sunt 75, numai ca acolo trebuie sa faci niste socoteli ca sa iti dea numarul, pe cand septuaginta, pt a ajunge la numarul de 75, ii da din burta lui Iosif 9 copii, despre care apoi spune ca au venit cu iacov in egipt( pe cand ei s-au nascut in egipt). Si mai sunt contradictii in septuaginta, tot in pasajul din Facerea 46, ceea ce demonstreaza ca septuaginta nu e nici pe departe inspirata,ci e facuta de oameni care in unele locuri au gresit, nu numai la traducere, ci adaugand si texte inexistente. Asa ca Hristos si ceilalti in nici un caz nu au citat in septuaginta, ci din canonul ebraic. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Poate ca ai dreptate, ca ar trebui sa se faca aceasta delimitare. Sa nu ne mai laudam cu procentele... |
Citat:
Citat:
In ceea ce priveste traducerile, versiunea NP si cea ortodoxa nu difera in punctele esentiale. VT difera in anumite aspecte deoarece ortodocsii au tradus septuaginta iar np canonul ebraic. Iar despre septuaginta am postat ceva mai devreme in acest topic. Nu e o traducere inspirata, ci e facuta de minti omenesti si atat. Dovada sunt contradictiile care apar. Citat:
Ce inseamna pt tine traducere corecta? Dc eu iti dau un fals, tu poti traduce cat se poate de bine falsul, dar si traducerea ta tot un fals e. Ori dc ortodocsi au luat septuaginta ca sursa e clar ca nici traducerea nu are cum sa fie mai buna.... Si la fel, pana nu cercetezi traducerile celelalte nu poti afirma ca sunt gresite, doar ca tu esti ortodox si ei nu(Desi Cornilescu era ortodox cand a inceput sa faca traducerea....). |
Citat:
|
Am mai spus odata si vreau sa repet.Acesta este un forum crestin-ortodox.Prin urmare cei de alta credinta ar trebui sa nu fie aici,si sa-si faca un forum de-al lor,cu credinta pe care o propovaduiesc.
Scopul nostru este sa ne lamurim unele intrebari la care nu stim inca raspunsul,dar in interiorul dogmelor ortodoxe. Recomand sa nu se mai raspunda celor de alta credinta. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acesta da, este un forum crestin-ortodox. Dar el este un spatiu virtual deschis. Prin urmare cei de alta credinta ar trebui sa fie aici. Nu se cere in conditiile de inscriere sa apartii Bisericii Ortodoxe. Asa ca daca doresc, imi fac un forum al meu, daca doresc postez pe un forum ortodox, pe unul protestant, pe unul catolic si pe unul ateu. Regulile le face administratorul, nu dumneavoastra. Cata vreme voi posta respectuos si voi avea un limbaj decent am exact aceleasi drepturi sa postez cu ale dumitale. Daca am merge pe logica dumneavoastra, pe acest topic sunt chiar mai indreptatit sa postez. |
Curios lucru: am recitit acest topic, care are deja atâtea pagini, și nu este menționată nici o carte a penticostalilor. Mă așteptam să fie discutate niște cărți de-ale penticostalilor. Nici vorbă !
|
:) Pai inca nu-i prea tarziu, mentionez eu una: „Crucea si Pumnalul” de David Wilkerson, in format audio aici.
|
Citat:
"Cãci unul este Dumnezeu, unul este si Mijlocitorul între Dumnezeu si oameni: omul Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine pret de rãscumpãrare pentru toti,"(1 Timotei 2:5,6). Se spune clar: doar Iisus Hristos este mjlocitor intre noi si Dumnezeu. Ce faci? Contrazici Biblia (cea sinodala)? Tot referitor la Maica Domnului: citeste toate epistolele Sfintilor Apostoli (din Biblia sinodala ortodoxa) si vei vedea ca acestia (Sfintii Apostoli) nu au spus absolut nimic despre Maica Domnului. Au vorbit numai despre Hristos (jertfa, invierea si revenirea Sa). Citat:
|
Citat:
Voi spuneti aceasta minciuna caci in pseudo-cartea voastra scrie la Psalmul 97,7: ,,Sint rusinati toti cei ce slujesc icoanelor si care se falesc cu idolii”. Dar, Psalsum 96,7 zice de fapt ,,Sa se rusineze toti cei ce se inchina chipurilor cioplite si se lauda cu idolii lor”. Asta e unul din lucruile care ma fac sa cred ca sectantii sunt cam inceti la minte. Icoana nu e un idol. In primul rand, nu te rogi icoanei sau moastelor. "O ajuta-ma prea-puternica icoana faurita din lemn de brad caci rama ta cuvioasa este" sau "O cadavru neputrezit, ajuta-ma caci binecuvantata e atingerea ta cea moarta", ci te rogi sfantului intruchipat de acea icoana sau a carui moaste sunt acelea . Cand te rogi in fata icoanei Maicii Domnului, nu te inchini lemnului, ci Maicii! In al doilea rand, cand te rogi la sfinti, nu ii consideri pe ei ca dumnezei, ci te rogi lor ca ei la randul lor sa se roage lui Dumnezeu sa te ajute. Pentru ca rugaciunea lor este mult mai puternica decat a noastra nevrednicii. Nu spui vai Sfinte Ioane, tu esti Dumnezeu sau Arhanghele Mihaile, tu esti Dumnezeul tuturor! Nu! Ci spui "Sfinte Ioane, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi cei pacatosi ca sa-Si trimita mila Sa asupra noastra" etc. |
Citat:
Fii pe subiect si vino cu argumente din Sfanta Scriptura (varianta sinodala ortodoxa). Daca ai astfel de argumente. Sporovaielile lungi si incalcite nu-si au nici un rost. |
Citat:
Sfintii nu primesc inchinarea noastra: "Si când a fost sã intre Petru, Corneliu, întâmpinându-l, i s-a închinat, cãzând la picioarele lui. Iar Petru l-a ridicat, zicându-i: Scoalã-te. si eu sunt om".(Fapte 10:25,26) “Si auzind Apostolii Pavel si Barnaba, si-au rupt vesmintele, au sãrit în multime, strigând, si zicând: Bãrbatilor, de ce faceti acestea? Doar si noi suntem oameni, asemenea pãtimitori ca voi, binevestind sã vã întoarceti de la aceste desertãciuni cãtre Dumnezeu cel viu, Care a fãcut cerul si pãmântul, marea si toate cele ce sunt în ele,”(Fapte 14:14,15) Nici ingerii nu primesc inchinarea noastra: "si am cãzut înaintea picioarelor lui, ca sã mã închin lui. Si el mi-a zis: Vezi sã nu faci aceasta! Sunt împreunã-slujitor cu tine si cu fratii tãi, care au mãrturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închinã-te, cãci mãrturia lui Iisus este duhul proorociei".(Apocalipsa 19:10) "si eu, Ioan, sunt cel ce am vãzut si am auzit acestea, iar când am auzit si am vãzut, am cãzut sã mã închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arãtat acestea. Si el mi-a zis: Vezi sã nu faci aceasta! Cãci sunt împreunã-slujitor cu tine si cu fratii tãi, proorocii, si cu cei ce pãstreazã cuvintele cãrtii acesteia. Lui Dumnezeu închinã-te!"(Apocalipsa 22:8,) Ca sa nu ai indoieli, te informez, din nou, ca versetele sunt culese din Biblia sinodala. |
Citat:
|
Citat:
P.S. Am spus ceva care deranjeaza? Doar am dat un sir de citate din Biblia sinodala. Nici asta nu va convine? Nu va inteleg. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Textul invocat de tine se refera la faptul ca numai Dumnezeu putea sa mantuiasca omul! Dumnezeu a creat omul, omul a cazut din starea harica si tot Dumnezeu era Cel care putea sa ridice omul din cadere! Deci, nu este un argument plauzibil pentru lipsa cinstirii Sfintelor Icoane, Sfintelor Moaste,a Maicii Domnului,a Sfintei Cruci! Dumneata ai prieteni? Sfintii sunt prietenii lui Dumnezeu! Cand un prieten iti cere ajutorul cu suiguranta il oferi daca acel lucru sta in putinta ta, asemenea si cu Sfintii! |
Citat:
P.S. Din cate observ, din ultimele tale postari, eviti sa fii pe subiect si incerci sa vii cu postari de umplutura. Daca tot vrei sa-l ajuti pe "colaps", vino tu cu un singur verset din epistolele Sfintilor Apostoli, in care este macar pomenita Maria (mama Domnului Iisus Hristos). Caci despre ea era vorba (fiind "numita" mijlocitoare intre oameni si Dumnezeu - contrar a ceea ce ne invata Sfintii Apostoli). |
Citat:
Oricum pentru tine tot nu e clar si nici nu imi mai bat capul cu cei care O necinstesc pe Cea care inca mai tine lumea cu lacrimile si rugaciunile curate inaintea Fiului Ei! |
Citat:
Eu ma retrag din aceasta discutie, dat fiind faptul ca nu se va ajunge nicaieri. Cand intra sectantul pe un forum ortodox nu prea se poate discuta normal. |
Citat:
La nunta din Cana, Maria (mama Domnului Hristos) a incercat, pentru prima si ultima data sa mijloceasca. Dar, dupa cuvintele Domnului Hristos, ea a inteles ca nu este bine ce facea si ne-a lasat singura ei invatatura:Faceti orice vã va spune. Sfantul Ioan Gura de Aur are o omilie referitoare chiar la acest aspect al amestecului Mariei in treburile Domnului Iisus Hristos. Cauta omilia Sfantului Ioana Gura de Aur, la Ioan 2:4. Citeste-o, chiar daca nu o sa-ti placa ce spune acest Sfant Parinte. |
Citat:
|
Citat:
"singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni este Hristos" si mijlocitori intre oameni si Hristos sunt sfintii si Maica Domnului. Nu-i chiar asa de greu de inteles. |
Citat:
|
Citat:
Cat despre Sfantul Ioan Gura de Aur sunt convinsa ca iar interpretezi gresit cuvintele scrise si daca vrei sa ma convingi ca nu e asa da-mi linkul acelei Omilii la care faci referinta... |
Citat:
Te-am rugat sa vii cu un singur verset din epistolele Sfintilor Apostoli, in care se spune ceva despre Maica Domnului. Este asa greu? Nu are nimeni nevoie de adaugirile tale. Te crezi mai plin de Duh decat Sfintii Apostoli, de-ti permiti sa-i completezi? |
vasinec65
La urma urmei ce te deranjeaza asa mult faptul ca ortodocsii O cinstesc pe Maica Domnului?!
|
Citat:
In definitiv, si noi o cinstim pe Maica Domnului. Dar o facem cum spune Scriptura. Recunoastem rolul ei extraordinar (aceea de mama a pruncului Iisus). Si, ascultam de ceea ce ne-a invatat Maica Domnului: sa ascultati orice va va spune EL. |
Citat:
http://www.newadvent.org/fathers/240122.htm |
1 Timotei 2. 1 Va indemn dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, MIJLOCIRI, multamiri pentru toti oamenii
Si asta,exact dupa ce spune ca Iisus e Singurul Mijlocitor.Sa se fi contrazis? |
Citat:
Iar el, cerând lumină, s-a repezit înăuntru și, tremurând de spaimă, a căzut înaintea lui Pavel și a lui Sila; Și scoțându-i afară (după ce pe ceilalți i-a zăvorât la loc), le-a zis: Domnilor, ce trebuie să fac ca să mă mântuiesc? [COLOR=navy][/COLOR][COLOR=navy][/COLOR][COLOR=red][/COLOR] §Ingerul Domnului a primit inchinaciunea de la Manoe si femeia lui care i s-au inchinat pana la pamant, iar ingerul Domnului s-a inaltat ca para focului de pe jertfelnic (Jud., 13, 18-21). §“…feciorii proorocilor cei din Ierihon… au venit inaintea lui Elisei si s-au inchinat lui pana la pamant” (IV Regi, 2, 15). |
Citat:
Si tu te poti ruga pentru mine, dar nu te poti considera mijlocitor intre mine si Dumnezeu. Cred ca este bine sa ramanem la ceea ce a spus Sfantul Apostol: "este un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti.(1 Timotei 2:5,6) |
Citat:
Sa inteleg ca nu crezi in Noul Testament? Eu am venit cu mai multe exemple clare, din Noul Testament, unde sfintii si ingerii refuza inchinarea noastra ("sa nu faci una ca aceasta", "lui Dumnezeu inchina-te"). P.S. Ortodoxia isi va gasi argumente pentru inchinarea la sfinti doar in Vechiul Testament. Iar pentru inchinarea la moaste, intr-un singur exemplu, tot din Vechiul Testament. |
Domnule, se pare ca veniti aici ca sa instigati certuri cu scopul ca poate poate mai convertesti vreun "ortodox" d-asta la calea voastra.
Asta e un forum ortodox mai presus de toate si nu vom tolera un mascarici de sectant sa vina si sa se umfle in pene in timp ce nascoceste bazaconii. |
Citat:
Iar scopul meu (daca tot trebuie sa fie unul) este sa-i "ispitesc" pe cat mai multi sa cerceteze Sfanta Scriptura. Citat:
|
Citat:
Sunt curios, atunci, cum explici atatea minuni savarsite de-a lungul timpului prin intermediul rugaciunilor catre sfinti sau catre Maica Domnului |
Citat:
Sau, argumentati-va modul de inchinare (pe care "sectarii" nu-l practica), cu versete din epistolele Sfintilor Apostoli. P.S. Nu cunosc "minunile" la care faceti referire. Am auzit despre astfel de "minuni". Adevaratele minuni schimba caracterul omului si-l pregatesc pentru cer. Despre asa ceva ar fi bine sa discutam. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:31:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.