![]() |
Citat:
Mai nea cozia te bagasi ca musca'n lapte bre...si vezi ca esti prea legat de alea pamantesti, concrete, palpabile si globale, bag io de sama... p.s. vorbeste in numele tau, zi io nu noi nu suntem interesati, alea, alea...si scrie la ortodox si sovetic, bre. |
Citat:
|
Citat:
Dar vin si eu cu o contraintrebare. De ce nu exista nici un exemplar original al evangheliilor canonice? |
Citat:
|
Ateul recunoaste ca nu are toate raspunsurile dar declara hotarat ca nu exista Dumnezeu, fara sa se gandeasca daca Dumnezeu nu ar putea fi acolo unde raspunsurile lui se termina.
Crestinul recunoaste ca nu are toate raspunsurile, dar cine a zis ca trebuie sa le stim pe toate? Atata timp cat Il vezi pe Dumnezeu cum lucreaza, cum e prezent in viata ta si iti conduce pasii, chiar daca nu ai sti ce este peste gard, nu ai putea sa contesti existenta lui Dumnezeu cu care te intalnesti zilnic. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
ti se pare o observatie inteligenta? |
Citat:
Intreb si eu : credeti ca ati inteles ce vreu sa spun? [desi nu ar fi greu...] Hai sa reformulez: Ateul nu L-a gasit pe Dumnezeu si a decis ca nu exista, desi nu a cautat peste tot. Crestinul L-a gasit pe DUmnezeu si e culmea sa i se spuna ca nu exista...cand el traieste langa Dumnezeu zilnic. |
Citat:
Majoritatea așa-zișilor atei sunt de fapt antihriști pentru că au aflat de multe ori de Iisus Hristos. Ei însă caută permanent argumente în favoarea lor fără să își dorească adevărul. Ei vor o sursă, oricare ar fi ea, care să-i absolve în fața celorlalți de necredința lor. Sunt prea fricoși pentru a crede. N-au îndrăzneală. Nu le convine să fie credincioși, doar duc o viață păcătoasă și plăcută, de ce să se trezească când pot dormi în ignoranța lor dulce? |
Citat:
Daca de maine conditiile s-ar inaspri si omul ar ajunge sa aiba 2,5 m si 200 kg ar insemna ca suntem alta specie? Nu, ci ca ne-am adaptat pentru a putea supravietui. |
Citat:
|
Cate dezbateri pe tema asta...dar de ce nu ar putea pur si simplu sa fie valabile ambele:Dumnezeu sa fi fost Cel care a creat tot ce vedem astazi,iar creatia sa fi trecut printr-o etapa similara evolutionismului.
De ce e musai ca una sa o excluda pe cealalta? Pana la urma in Biblie nu ni se explica aparitia atomului si alte astfel de amanunte,pentru ca ea are un alt scop.Asta nu inseamna ca aceste fenomene nu au existat sau ca ele Il exclud pe Dumnezeu. Imi e greu de crezut ca fenomenul evolutiei nu exista nici astazi,dar ca este un proces lent,doar nu ne asteptam sa vedem transformari spectaculoase in doar cateva sute de ani. Traim intr-un univers aflat in continua miscare si transformare,nu unul static. |
Citat:
|
Plus ca nu gasesc logica aceasta teorie a evolutiei. Daca primele organisme "evoluate" (nu ma refer la protozoare sau bacterii) erau algele, o data ce au trecut prin acest proces al evolutiei, nu trebuiau sa dispara cu totul? Adica, daca vorbim despre evolutia care e superioara adaptarii (nu capeti insusiri noi, ci te transformi in cu totul altceva), algele nu ar fi disparut de la inceput? Cele care ar fi evoluat, foarte bine; cele care nu, dupa legile lui Darwin, ar fi murit ca ar fi fost prea slabe ca sa mai poata supravietui. Ca trebuie sa se intample ceva groaznic ca dintr-o planta amarata sa te preschimbi intr-o balena, nu? Cine nu reusea , ciao! Dar eu vad ca astazi alge inca mai exista si o duc foarte bine. Chiar mai bine ca acum cateva milenii, cand apa era curata.
Chiar si-asa, cum de mai exista alge? Si nu-mi spuneti ca doar la unele s-a intamplat, nu la toate, ca deh... cum se mai joaca cromozomii astia..fac si ei pe nebunii cand ii apuca. Ca si la om se mai intampla mutatii, dar nu apar copii cu 3 perechi de ochi si sase de aripi. Dupa cum vedem sunt numai cazuri tragice. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dupa tine acceptarea ideii ca dupa moarte nu urmeaza absolut nimic este caracteristica unor fricosi? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu ti-am zis ca cineva te-a mintit cu nerusinare legat de evolutionism. Ce ti se pare tie logic nu are legatura cu stiinta. E doar o manevra creationista dar intra in categoria erorilor logice. |
Citat:
Daca ni s-a micsorat/marit craniul si suntem mai putin parosi, nu presupune evolutie, ci adaptare. Nu a mai fost nevoie sa ne luam la tranta cu animalele si intre timp insectele nu ne-au mai facut atat de multe probleme ca in trecut. |
Simt nevoia sa detaliez putin.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Asadar, daca vrei sa ataci evolutionismul invata macar ce-i ala evolutionism. Si poate n-ai sa mai fii atat de usor de fraierit altadata. |
Citat:
|
Citat:
In plus, noi nu suntem scopul suprem al evolutiei. In traducere, evolutionismul nu presupune ca musai din alge dupa un timp suficient de lung vor evolua oameni. |
Citat:
Frica de la cel rau inseamna teroare, inhibare, lipsa libertatii si a increderii. E frica de a te apropia de Dumnezeu. E ceva destul de aiurea. |
Citat:
PS Si stiu si eu ca, daca privim din perspectiva evolutionismului, omul nu a aparut peste noapte dintr-o alga. Pasi intermediari i-am eliminat ca pur si simplu mi se pare absurd ca dintr-o planta sa ajungi la o creatura atat de complexa. Ca si cum un creion, daca l-as ingropa azi in pamant si peste zece mii de ani l-ar gasi cineva, ar da peste diamant. |
Citat:
|
Citat:
Pai daca elimini toate etapele intermediare evident ca pare absurd ca omul sa fi aparut din alge. Intrebare semi-retorica: cati cromozomi are un creion? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mesajul intrebarii mele era cu totul altul. Analogia intre obiecte fara ADN si organismele vii este ilogica. |
Citat:
Cred ca mai am macar 2 neurori care interactioneaza astfel incat sa inteleg ce ai spus, chiar daca nu sunt de acord cu asta. Afirmi ca L-ai gasit pe Dumnezeu. Cum L-ai gasit si mai ales cum ti-ai dat seama ca L-ai gasit? |
Citat:
|
Citat:
Dar nu stii nimic despre motivatiile ateilor, necredinciosilor, sau cum vrei sa le spui. Ignoranta iti apartine. Ca multi altii, ti-ai facut o parere gresita despre atei. |
Citat:
Detaliaza te rog. |
Citat:
Dumnezeu e Tatal meu, El m-a creat. L-am cautat toata viata si cand L-am intalnit L-am recunoscut. Nu prea poti sa-L confunzi pe Dumnezeu cu nimic altceva. Cred ca esti de acord cu mine ca e o mare diferenta intre el si orice altceva. "Eu sunt păstorul cel bun și cunosc pe ale Mele și ale Mele Mă cunosc pe Mine." |
Citat:
Ar trebui sa stii. Creatia exclude evolutia. |
Citat:
Care crezi tu ca este diferenta dintre evolutie si adaptare? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:00:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.