Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10532)

AlinB 08.10.2012 22:10:19

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475331)
Nu. E aceeași dintotdeauna:

"Și începând de la Moise și de la toți proorocii, le-a tâlcuit lor, din toate Scripturile cele despre El." (Luca 24,27 - versiunea ortodoxă)

"Și îndelunga-răbdare a Domnului nostru socotiți-o drept mântuire, precum v-a scris și iubitul nostru frate Pavel după înțelepciunea dată lui,
Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
Deci voi, iubiților, cunoscând acestea de mai înainte, păziți-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâți de rătăcirea celor fără de lege, să cădeți din întărirea voastră,"

1 Petru 3:15-17

AlinB 08.10.2012 22:11:41

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475335)
Si daca nu il ajuta ce se intampla cu sufletul bietului om ? inca mai astept raspuns la intrebare

Dumnezeu stie... :)

alexander228 08.10.2012 22:15:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475349)
Dumnezeu stie... :)

Imi pare ciudat. Cred ca ramane acolo.Din cate am inteles acolo, in purgatoriu e un fel de iad mai "rece".

AlinB 08.10.2012 22:26:01

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475351)
Imi pare ciudat. Cred ca ramane acolo.Din cate am inteles acolo, in purgatoriu e un fel de iad mai "rece".

La partea cu purgatoriul trebuie sa-i consulti pe romano-catolici.

Noi credem ca Iadul are mai multe locuri, ca si Raiul de altfel, pe specificul starii duhovnicesti a fiecaruia.

Nu stiu de ce romano-catolicii au trebuit sa inventeze un loc separat, cu un nume aparte.

alexander228 08.10.2012 22:27:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475359)
La partea cu purgatoriul trebuie sa-i consulti pe romano-catolici.

Noi credem ca Iadul are mai multe locuri, ca si Raiul de altfel, pe specificul starii duhovnicesti a fiecaruia.

Nu stiu de ce romano-catolicii au trebuit sa inventeze un loc separat, cu un nume aparte.

În religia ortodoxă nu este recunoscut purgatoriul, acesta fiind unul din motivele pentru care a eșuat sinodul al doilea din Lyon din 1274.

Cornel Urs 09.10.2012 11:19:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475359)

pe langa purgatoriu, mai au un loc si pt copii, numit "limbo".

alexander228 11.10.2012 00:34:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475322)
De parca Biblia nu din Sfanta Traditie e furata.

Inca nu mi-ai explica ce ai vrut sa spui aici si ai ramas dator. Sper ca nu a fost decat o ratacire si nu crezi asta.

AlinB 12.10.2012 21:49:45

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 475465)
pe langa purgatoriu, mai au un loc si pt copii, numit "limbo".

Mai multe chiar, de fapt:

http://en.wikipedia.org/wiki/Limbo

Illuminatu 12.10.2012 22:44:33

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475862)
Inca nu mi-ai explica ce ai vrut sa spui aici si ai ramas dator. Sper ca nu a fost decat o ratacire si nu crezi asta.

Tu ce crezi, cum a fost scrisa Biblia?
Cum a fost scrisa, de exemplu, Evanghelia dupa Matei?
A stat Sf.Evanghelist Matei cu creionul si cu papirusul (hartia) langa Mantuitorul Hristos scriind tot ce spunea Acesta?
Ce crezi tu, cum s-a scris Sf.Evanghelie dupa Matei?

klamath 28.05.2013 08:10:11

Am vazut pe un program de neoprotestanti ieri o stire ca prin Pakistan (sau pe acolo pe undeva) niste adventisti sunt prigoniti de musulmani. Nu intru in detalii ca nu are importanta. M-am uitat cam 1 minut la stire. Cica adventistii aia ziceau ca ei au incredere in Dumnezeu care ii va proteja. Se mai spunea ca au aia pe acolo scoala, spital, etc.

Ce parere aveti, un adventist (care pt noi ortodocsii e eretic) care moare pentru Dumnezeu se mantuieste? Ca pana la urma nu doar la ortodocsi isi da lumea viata pentru Dumnezeu. Daca un om din alt cult crestin isi da viata pentru Dumnezeu ce va fi cu el?

BINEINTELES CA RASPUNSURILE LA ACEASTA INTREBARE VOR FI DOAR PARERI PERSONALE.
SINGURUL CARE STIE SI POATE DA RASPUNSUL CORECT E DUMNEZEU.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:27:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.