Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

Profetul de carton 20.12.2011 13:24:30

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416753)
Iuda 1,9....

Cu ce chestii ieftine veniti ! acolo se descrie cum Mihail se lupta cu Satana pentru ca Satana sa nu ia trupul decedat al lui Moise. de ce? pentru ca Satana dorea ca evreii sa se inchine acelui trup.

osutafaraunu 20.12.2011 16:15:36

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416754)
Ridicarea sus la cer nu o contest pentru Ilie.

OK. S-a lămurit.

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416754)
Eu am zis de Enoh ca a fost mutat.

"Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu." (Gen.5,24)

Cuvântul la'qach (לָקַח), „El [Dumnezeu] l-a luat”, niciodată nu a fost folosit ca să indice moartea. Obiceiul creștin modern de folosire a expresiei ca eufemism pentru moarte este lipsit de autoritate biblică. Același cuvânt este folosit însă în legătură cu înălțarea lui Ilie (2 Regi 2,3.5.9.10).

Septuaginta redă această expresie astfel: „pentru că Dumnezeu l-a înălțat” (ότι μετέθηκεν αύτόν ό Θεός), și a fost preluată literal în Evrei 11,5:

"Prin credință a fost mutat Enoh..."

Și revin la ideea dvs.:

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416719)
DAR UNDE SCRIE CA ILIE SI ENOH SUNT ACUM, VII, IN CER?

Aici, în Evrei 11,5. Pavel spune că Enoh a fost mutat "ca să nu vadă moartea", deci e viu. Că e în cer, la fel e adevărat, căci pe pământ nu e. Știți că "cerul" are trei sensuri în Biblie. N-am spus că e neapărat la Tronul lui Dumnezeu.

osutafaraunu 20.12.2011 16:17:24

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416756)
Cu ce chestii ieftine veniti ! acolo se descrie cum Mihail se lupta cu Satana pentru ca Satana sa nu ia trupul decedat al lui Moise. de ce? pentru ca Satana dorea ca evreii sa se inchine acelui trup.

Hai că și asta e tare de tot! Adică inițiatorul cultului moaștelor e Satana? Nu știu cum o vor înghiți ortodocșii...

Profetul de carton 20.12.2011 16:28:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416864)
Adică inițiatorul cultului moaștelor e Satana?

Nu ma fac responsabil de ce ati scris mai sus ! E concluzia dumneavoastra.
Personal, nu stiu de ce Satana dorea trupul lui Moise.

Profetul de carton 20.12.2011 16:30:05

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416862)
Aici, în Evrei 11,5. Pavel spune că Enoh a fost mutat "ca să nu vadă moartea", deci e viu. Că e în cer, la fel e adevărat, căci pe pământ nu e. Știți că "cerul" are trei sensuri în Biblie. N-am spus că e neapărat la Tronul lui Dumnezeu.

Eu am citit niste comentarii ale unor eruditi si acestia sunt de parere ca Enoh a fost mutat in sensul ca Domnul l-a ferit de violenta oamenilor din acel timp.

Aratati-mi unde scrie ca Ilie si Enoh sunt in Cer la Domnul ! Cu Biblia.

osutafaraunu 20.12.2011 16:41:13

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416870)
Personal, nu stiu de ce Satana dorea trupul lui Moise.

Ați spus "personal" de ce:

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416756)
pentru ca Satana dorea ca evreii sa se inchine acelui trup.

Profetul de carton 20.12.2011 16:43:23

Mi-a scapat!
Oricum, nu asta e important.

Vreau, cu Biblia, sa-mi aratati ca Ilie si Enoh sunt in Cer.
Eu va arat ca Domnul Isus spune ca nimeni nu s-a urcat in Cer si ca David imparatul, la fel, nu s-a urcat in Cer.

osutafaraunu 20.12.2011 16:46:08

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416874)
Aratati-mi unde scrie ca Ilie si Enoh sunt in Cer la Domnul ! Cu Biblia.

N-am spus că sunt la Tronul lui Dumnezeu, ori în Rai cu Domnul; am spus doar ce spune Biblia: că au fost ridicați/luați/răpiți la cer, și că sunt vii, nu morți. Nu-mi cereți să vă spun în ce constelație ori galaxie că nu știu.

osutafaraunu 20.12.2011 16:48:36

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416881)
Mi-a scapat!
Oricum, nu asta e important.

No problem, errare umanum est...

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416881)
Eu va arat ca Domnul Isus spune ca nimeni nu s-a urcat in Cer si ca David imparatul, la fel, nu s-a urcat in Cer.

Adevărat cu privire la cei morți. Aceștia nu s-au urcat la Cer, ci ... s-au coborât în pământ (respectiv au fost coborâți de către familie).

stefan florin 20.12.2011 16:58:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416753)
Iuda 1,9....

Prietene, tu glumesti? Pai in versetul amintit se vorbeste de trupul MORT al lui Moise.se aminteste cumva de o inviere a lui Moise? Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:21:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.