Doriana |
31.01.2012 13:39:30 |
Citat:
În prealabil postat de ucenic
(Post 426115)
Una peste alta, in a cincea zi de dezbateri pe tema "Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte" -topic deschis de tanarul frate PetruD- se poate spune ca se distinge clar atitudinea dumneavoastra, fratilor si surorilor in Hristos. Pastrez pentru mine concluziile. Sper ca mai tanarului nostru frate si coleg pe forum sa ii foloseasca aceasta experienta. Pe mine unul m-a tulburat foarte mult,
|
Draga ucenicule, bine ai venit pe forumul ortodox! La randul nostru am primit si noi botezul pe care l-ai primit tu aici. De la apelative gen: "sectari eretici", "demonizati", "tremurici", "draci", si pana la repetate intrebari de: " Ce cautati voi aici?", citate savuroase din pr Cleopa si nesfarsite acuzatii de prozelitism, pe toate le-am trait.
Am insa o incurajare pentru tine: multi dintre cei cu care discuti sunt ortodocsi decat cu numele.(no offence, asta e), asa ca nu sunt reprezentativi pentru ortodoxie. Ortodocsii adevarati ii vei cunoaste si pe acest forum dupa caracter; caci ei se aseamana lui Hristos. Si pe unii i-ai si cunoscut, cred.
Un ortodox adevarat va sti ca ortodoxia fara ortopraxie este ca si credinta fara fapte, adica moarta. Caci, dragii mei, scumpii mei ortodocsi, credinta adevarata nu se apara cu pumnul, ci cu trairea. Daca vreti sa aparati ortodoxia, traiti-o. Aratati lumii ca ea v-a facut bine. Oamenii se uita la voi si trag concluzii. Iar uitandu-se la voi pot spune: "Ce fain e sa fii ortodox! Uite ce om minunat facut ortodoxia din omul asta..." , sau pot spune: "Ma lipsesc de credinta care a facut din omul acesta asa un monstru".
Dvs sunteti responsabili de imaginea ortodoxiei in lume. Asumati-va responsabilitatea si purtati-va ca niste oameni maturi.
Asa sa ne-ajute Dumnezeu!
|