Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Morala crestina vs morala atee (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6338)

anita 05.06.2009 11:30:27

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 143546)
Anita, dar de asta ce zici?
Matei 12:40 - Ca precum a fost Iona in pantecele chitului trei zile si trei nopti, asa va fi si Fiul Omului in inima pamantului trei zile si trei nopti.

Din cite stiu eu a fost dat jos de pe cruce simbata si a inviat duminica

A stat 3 zile ,vineri ,simbata si duminica ,deci calendaristic ,atata a fost.

topcat 05.06.2009 11:36:30

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 143551)
A stat 3 zile ,vineri ,simbata si duminica ,deci calendaristic ,atata a fost.

Ei, acum, o noapte incoace sau incolo, nu mai conteaza. Important e ca se potrivesc cele 3 zile

Florin-Ionut 05.06.2009 11:58:52

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 143554)
Ei, acum, o noapte incoace sau incolo, nu mai conteaza. Important e ca se potrivesc cele 3 zile

Ziua 1: vineri ceasul al treilea sau ora 9 AM Iisus este rastignit.
Noaptea 1: de la ceasul al saselea pana la ceasul al noualea a fost intuneric, caci Soarele nu si-a mai dat lumina sa obisnuita (nu mai caut citatul ca ma grabesc)

Ziua 2: de la ceasul al noualea sau ora 3 PM pana seara
Noaptea 2: de vineri seara pana sambata dimineata

Ziua 3: sambata pana seara
Noaptea 3: de sambata seara pana Duminica dimineata - momentul invierii

topcat 05.06.2009 12:12:43

Bravo :)
Cu un mic comentariu: intunecarea de care spui nu apare in toate evangheliile

Dex53 05.06.2009 20:03:26

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 143536)
Citat DEX:
"- Ioan 10:30. Iar Eu și Tatăl Meu una suntem.

- Ioan 14:28. Ați auzit că v-am spus: Mă duc și voi veni la voi. De M-ați iubi v-ați bucura că Mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât Mine. "

Faptul ca Tatal este mai mare decat Fiul nu exclude certitudinea existentei unei singure fiinte Tatal ,Fiul si Sfantul Duh.

deci stai sa inteleg - fiul este unul si aceiasi persoana cu tatal si totusi tatal este cumva mai mare.

ia incearca sa te detasezi un pic de problema si zi-mi sincer cum iti pare aceasta fraza....

Dex53 05.06.2009 20:08:01

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 143539)
Acum am vazut ce ai scris despre sfantul Ilie :

" Cartea a patra a regilor 2:11. Pe când mergeau ei așa pe drum și grăiau, deodată s-a ivit un car și cai de foc și, despărțindu-i pe unul de altul, a ridicat pe Ilie în vârtej de vânt la cer.

- Ioan 3:13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer. "

Sfantul Ilie a fost ridicat la cer iar Mantuitorul s-a suit la cer ,deci a scris corect evanghelistul Ioan. Iisus are putere sa se suie la cer .

da corect, desi exista o doza de ambiguitate. ;)

Florin-Ionut 05.06.2009 23:43:43

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 143576)
Bravo :)
Cu un mic comentariu: intunecarea de care spui nu apare in toate evangheliile

Normal, doar nu au fost scrise de aceeasi persoana. Fiecare povestitor ne spune ce-si aminteste si in masura talentului sau de narator.

De aia sunt patru Evanghelii, ca sa se completeze una pe alta. Ar fi absurd sa fie mai multe si identice...

Florin-Ionut 05.06.2009 23:56:31

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 143700)
deci stai sa inteleg - fiul este unul si aceiasi persoana cu tatal si totusi tatal este cumva mai mare.

ia incearca sa te detasezi un pic de problema si zi-mi sincer cum iti pare aceasta fraza....

"Căci dacă adâncimii inimii omului voi nu-i puteți da de fund și nici nu puteți să cuprindeți șirul cugetării ei, cum ați putea voi, oare, să pătrundeți pe Dumnezeu, Care a făcut toate acestea, și să cunoașteți mintea Lui și să înțelegeți gândurile Lui? Niciodată, fraților! Nu întărâtați pe Domnul Dumnezeul vostru!"
Iudita 8, 14

Sfintii ne spun asa: Tatal este Dumnezeire izvoratoare si L-a nascut pe Fiul mai inainte de veci, egal cu El. Dumnezeu ramane Unul in Fiinta si intreit in Persoane. Insa tot de la Tatal purcede Duhul Sfant, al treilea Ipostas divin, egal cu primele doua Ipostasuri.

Cand te arunci in a intelege chestiuni de dogmatica, ratiunea incearca sa inteleaga niste notiuni suprarationale si de multe ori nu reuseste. Aici intervine credinta: vrei sa crezi, bine. Nu vrei, alegerea ta.

Anca-Miha 06.06.2009 00:15:25

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 143700)

Fiul s-a nascut din Tatal inainte de toti vecii. Totusi ortodocsii considera cele trei Persoane din Sfanta Treime egale.

Dex53 06.06.2009 00:50:49

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 143747)
Fiul s-a nascut din Tatal inainte de toti vecii. Totusi ortodocsii considera cele trei Persoane din Sfanta Treime egale.

si totusi nu sunt egale

Ioan 14:28. Ați auzit că v-am spus: Mă duc și voi veni la voi. De M-ați iubi v-ați bucura că Mă duc la Tatăl, pentru că TATAL ESTE MAI MARE DECAT MINE.

sau sunt? :)))

Ioan 10:30. Iar Eu și Tatăl Meu una suntem.

revenim de unde am plecat. versetele Bibliei se bat cap in cap mai mereu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:45:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.