Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

osutafaraunu 16.01.2012 18:51:21

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422446)
Faptul că prima expresie reprezintă o formulare literară, iar a doua este concluzia eronată la care ajungeți dumneavoastră.

Eu vă înțeleg că ați dori o concluzie de forma ”sufletul este deci nemuritor”, dar cele cinci (texte) postate de mine se situează exact la polul opus! N-am ce vă face, îmi pare rău de dumneavoastră, asta e....

Erethorn 16.01.2012 19:00:13

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422447)
Eu vă înțeleg că ați dori o concluzie de forma ”sufletul este deci nemuritor”, dar cele cinci (texte) postate de mine se situează exact la polul opus! N-am ce vă face, îmi pare rău de dumneavoastră, asta e....

Domnule, atâta timp cât fanatismul vă va închide ochii la adevărul simplu că termenul "suflet" este utilizat de către diverși autori, în diverse contexte, cu diverse înțelesuri, Adevărul, cu atât mai mult, vă va rămâne ascuns.

Și mie mi se rupe sufletul de rătăcirea dumneavoastră.....

Și de alte rătăciri, de altfel. De exemplu, dacă tot aveți obsesia referinței scripturale: Unde scrie în Sfânta Scriptură că Iisus este Arhanghelul Mihail ?

osutafaraunu 16.01.2012 19:40:28

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422450)
Domnule, atâta timp cât fanatismul vă va închide ochii la adevărul simplu că termenul "suflet" este utilizat de către diverși autori, în diverse contexte, cu diverse înțelesuri, Adevărul, cu atât mai mult, vă va rămâne ascuns.

Domnule, uitați că noi (cei ce combatem dogma ”nemuririi sufletului”) am sesizat de mult aspectul acesta. Dar acum vorbim deja despre sensul comun (pentru antropologia VT și NT) al termenului ”suflet” și anume: ființa umană și nu de celelalte sensuri.

Citat:

Și mie mi se rupe sufletul de rătăcirea dumneavoastră.....

... iar pe mine mă doare sufletul când un creștin amestecă filosofia păgână cu sfânta credință creștină.:33:

Citat:

Și de alte rătăciri, de altfel. De exemplu, dacă tot aveți obsesia referinței scripturale: Unde scrie în Sfânta Scriptură că Iisus este Arhanghelul Mihail ?

A trecut vremea diversiunilor! 100 de pagini doar cu asta ni s-a răspuns: cu diversiuni și cu distragere de la subiectul principal. Nu mă mai interesează subiectul acesta, mai ales în forma sucită în care este readusă pe tapet (dacă chiar vă preocupă, deschideți un nou topic).

Erethorn 16.01.2012 20:00:47

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422463)

... iar pe mine mă doare sufletul când un creștin amestecă filosofia păgână cu sfânta credință creștină.:33:

Iar pe noi nu ne lasă sufletul să nu vă spunem că amestecați legea mozaică, pe care venirea Mântuitorului a desființat-o, cu învățăturile Sale.

În ce privește faptul că luăm ce este bun și valabil din filosofia păgână, nu trebuie să vă doară nimic; suntem în buna companie a Sfântului Apostol Pavel:

Și Pavel, stând ridicat în mijlocul Areopagului, a zis: „Bărbați atenieni, văd că'ntru toate sunteți foarte evlavioși; căci străbătând cetatea voastră și privind la locurile voastre de'nchinare, am dat și de un altar pe care era scris: "Dumnezeului Necunoscut" . Ei bine, Cel pe Care voi Îl cinstiți fără să-L cunoașteți, pe Acela vi-L vestesc eu vouă.

Citat:

A trecut vremea diversiunilor!

Ceea ce nu vă convine să aduceți în discuție este diversiune ? Nu este diversiune, domnule; dumneavoasatră ne întrebați, de 100 de pagini, în mod aproape obsesiv, unde scrie mot-a-mot în biblie că "sufletul este nemuritor"; ei bine, vă răspund și eu cu aceeași monedă și vă întreb unde scrie că Iisus este Arhanghelul Mihail (pentru cine nu cunoaște, aceasta aberație este și ea o învățătură a AZ7)

Citat:

Nu mă mai interesează subiectul acesta, mai ales în forma sucită în care este readusă pe tapet (dacă chiar vă preocupă, deschideți un nou topic).

Dar pe mine mă interesează și vă voi întreba până îmi veți răspunde.

stefan florin 16.01.2012 20:12:29

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422473)
Iar pe noi nu ne lasă sufletul să nu vă spunem că amestecați legea mozaică, pe care venirea Mântuitorului a desființat-o, cu învățăturile Sale.

În ce privește faptul că luăm ce este bun și valabil din filosofia păgână, nu trebuie să vă doară nimic; suntem în buna companie a Sfântului Apostol Pavel:

Și Pavel, stând ridicat în mijlocul Areopagului, a zis: „Bărbați atenieni, văd că'ntru toate sunteți foarte evlavioși; căci străbătând cetatea voastră și privind la locurile voastre de'nchinare, am dat și de un altar pe care era scris: "Dumnezeului Necunoscut" . Ei bine, Cel pe Care voi Îl cinstiți fără să-L cunoașteți, pe Acela vi-L vestesc eu vouă.

Ceea ce nu vă convine să aduceți în discuție este diversiune ? Nu este diversiune, domnule; dumneavoasatră ne întrebați, de 100 de pagini, în mod aproape obsesiv, unde scrie mot-a-mot în biblie că "sufletul este nemuritor"; ei bine, vă răspund și eu cu aceeași monedă și vă întreb unde scrie că Iisus este Arhanghelul Mihail (pentru cine nu cunoaște, aceasta aberație este și ea o învățătură a AZ7)

Dar pe mine mă interesează și vă voi întreba până îmi veți răspunde.

prietene, nu are rost. Daca e sa o luam pe logica adventista nici termenul Trinitate NU exista in Biblie, deci nu mai credem in ea. Tot adventistii sustin ca nici ingerii NU sunt nemuritori (pe forum prietenul osutafaraunu a spus asta). Asta inseamna ca nici Iisus NU e nemuritor, caci de...Iisus este arhanghelul Mihail, DECI UN INGER (chiar daca e capetenia lor).Si daca ne luam dupa logica adventista mergem din aderatie in aberatie! E un lucru imposibil pt adventisti sa inteleaga ca sufletul este nemuritor dar nu indestructibil, ca cel care l-a creeat il poate si distruge. Doamne ajuta!

osutafaraunu 16.01.2012 20:16:15

Citat:

Topicul/topicele despre Legea veche vs. Legea nouă este în altă parte. http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

Citat:

În ce privește faptul că luăm ce este bun și valabil din filosofia păgână, nu trebuie să vă doară nimic

De acord. Dar, ideea filosofică (grecească) despre ”sufletul nemuritor” și despre desprinderea acestuia din carcasa trupului la moarte este o idee străină Scripturii. Aici chiar ne aflăm în miezul topicului și [mai] așteptăm versetele care ar vorbi despre așa ceva...

[quote=Erethorn;422473]Ceea ce nu vă convine să aduceți în discuție este diversiune ? Nu este diversiune, domnule; dumneavoasatră ne întrebați, de 100 de pagini, în mod aproape obsesiv, unde scrie mot-a-mot în biblie că "sufletul este nemuritor"; ei bine, vă răspund și eu cu aceeași monedă și vă întreb unde scrie că Iisus este Arhanghelul Mihail (pentru cine nu cunoaște, aceasta aberație este și ea o învățătură a AZ7) Această problemă nu face obiectul topicului de față. M-am ocupat [prea mult] de ea câteva zeci de pagini mai în urmă. http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

osutafaraunu 16.01.2012 20:23:15

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422478)
E un lucru imposibil pt adventisti sa inteleaga ca sufletul este nemuritor dar nu indestructibil, ca cel care l-a creeat il poate si distruge.

Poate ar fi interesant să ne ocupăm de ideea aceasta stranie. Cum înțeleg ortodocșii un suflet nemuritor, dar destructibil. Cum poate fi el distrus fără a fi... distrus? Cum poate fi el distrus (parțial probabil?) prin ”demontare”? Dacă în dogma ortodoxă omul = trup+suflet, sufletul poate fi la rândul lui demontat în alte părți componente distrugându-l astfel parțial fără a-i afecta nemurirea?

nutucutu 16.01.2012 20:27:04

Citat:

Ceea ce nu vă convine să aduceți în discuție este diversiune ? Nu este diversiune, domnule; dumneavoasatră ne întrebați, de 100 de pagini, în mod aproape obsesiv, unde scrie mot-a-mot în biblie că "sufletul este nemuritor";

A existat cu ceva vreme in urma o sectiune de discutii unde un adventist intreba la nesfirsit "unde, in biblie, scrie luminare?"; pe alta sectiune "unde scrie sa faci pomana", "unde scrie sa te rogi pentru morti" .... Pina la urma chiar daca nu ar scrie nicaieri nici despre suflet nemuritor, avind in vedere ca noi respectam Traditia, asa cum ne invata Sfinta Scriptura, iar sfintii nostri marturisesc acest lucru, este suficient.

Pe de alta parte, ce judecata poate avea un om caruia Domnul nostru Isus Cristos ii spune "acesta este Trupul meu", iar el pune la indoiala insasi cuvintele Mintuitorului sau? Daca ei contesta o fraza scrisa negru pe alb, spusa de Domnul nostru si al lor, putem noi crede ca ar avea dreapta judecata? Chiar daca veti gasi un verset referitor la suflet (si sint, in special in psalmi), ei nu vor crede, oricum.

Pe de alta parte, schimbul asta de idei pe mine chiar m-a ajutat. Am vazut aberatia aceia cu sfintul Mihail, spusa de intemeietoarea acestei religii. Asa voi avea si eu argumente in cazul in care vreun adventist va veni la mine sa ma converteasca.

stefan florin 16.01.2012 20:29:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422482)
Poate ar fi interesant să ne ocupăm de ideea aceasta stranie. Cum înțeleg ortodocșii un suflet nemuritor, dar destructibil. Cum poate fi el distrus fără a fi... distrus? Cum poate fi el distrus (parțial probabil?) prin ”demontare”? Dacă în dogma ortodoxă omul = trup+suflet, sufletul poate fi la rândul lui demontat în alte părți componente distrugându-l astfel parțial fără a-i afecta nemurirea?

f simplu.Sufletul poate fi distrus doar de Dumnezeu. Atat! NU de om, inger sau demon. Pt creaturi sufletul e Nemuritor. Doamne ajuta!

Erethorn 16.01.2012 20:35:55

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 422485)
A existat cu ceva vreme in urma o sectiune de discutii unde un adventist intreba la nesfirsit "unde, in biblie, scrie luminare?"; pe alta sectiune "unde scrie sa faci pomana", "unde scrie sa te rogi pentru morti" .... Pina la urma chiar daca nu ar scrie nicaieri nici despre suflet nemuritor, avind in vedere ca noi respectam Traditia, asa cum ne invata Sfinta Scriptura, iar sfintii nostri marturisesc acest lucru, este suficient.

Pe de alta parte, ce judecata poate avea un om caruia Domnul nostru Isus Cristos ii spune "acesta este Trupul meu", iar el pune la indoiala insasi cuvintele Mintuitorului sau? Daca ei contesta o fraza scrisa negru pe alb, spusa de Domnul nostru si al lor, putem noi crede ca ar avea dreapta judecata? Chiar daca veti gasi un verset referitor la suflet (si sint, in special in psalmi), ei nu vor crede, oricum.

Pe de alta parte, schimbul asta de idei pe mine chiar m-a ajutat. Am vazut aberatia aceia cu sfintul Mihail, spusa de intemeietoarea acestei religii. Asa voi avea si eu argumente in cazul in care vreun adventist va veni la mine sa ma converteasca.

În apărarea prietenului Trice, am arătat mai sus că judecata sa este orbită de îndoctrinarea specifică sectei sale, astfel că are circumstanțe atenuante.

Rămâne doar să se roage Domnului pentru ajutor.

osutafaraunu 17.01.2012 09:17:54

Citat:

Pina la urma chiar daca nu ar scrie nicaieri nici despre suflet nemuritor, avind in vedere ca noi respectam Traditia, asa cum ne invata Sfinta Scriptura, iar sfintii nostri marturisesc acest lucru, este suficient.

Apreciez franchețea acestui răspuns! Într-adevăr dogma nemuririi sufletului este respectată nu pentru că o spune Dumnezeu, ci pentru că o spune omul - fie el filosof grec păgân, fie el sfânt creștin (care tot om este). Toate aceste erori umane (errare humanum est) au fost înglobate într-o culegere eterogenă ce e respectată cu sfințenie. Și aceasta nu pentru că ”așa ne învață Sfânta Scriptură”, ci pentru că așa ne învață circular această culegere.

Citat:

Pe de alta parte, ce judecata poate avea un om caruia Domnul nostru Isus Cristos ii spune "acesta este Trupul meu", iar el pune la indoiala insasi cuvintele Mintuitorului sau? Daca ei contesta o fraza scrisa negru pe alb, spusa de Domnul nostru si al lor, putem noi crede ca ar avea dreapta judecata?

Vedeți? Vă bazați iarăși pe un biet om. Dacă eu greșesc sau am dreptate și dumneavoastră vă bazați pe judecata și discernământul meu spiritual în alegerea căii drepte, religia dumneavoastră devine foarte fragilă. O casă zidită pe nisip...

Citat:

Chiar daca veti gasi un verset referitor la suflet (si sint, in special in psalmi), ei nu vor crede, oricum.

Referitor la suflet” sunt mii de versete, dificultatea constă în găsirea unui verset despre ”nemurirea sufletului”, dificultate demonstrată și de numărul impresionant de pagini la care s-a ajuns pe acest topic.

Citat:

Asa voi avea si eu argumente in cazul in care vreun adventist va veni la mine sa ma converteasca.

Convertirea nu o realizează adventistu', ci Spiritul Sfânt; iar dacă cineva Îi opune rezistență, păcatul va fi împotriva Spiritului Sfânt, nu împotriva omului (oricine ar fi el)

stefan florin 17.01.2012 09:24:48

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422584)
Apreciez franchețea acestui răspuns! Într-adevăr dogma nemuririi sufletului este respectată nu pentru că o spune Dumnezeu, ci pentru că o spune omul - fie el filosof grec păgân, fie el sfânt creștin (care tot om este). Toate aceste erori umane (errare humanum est) au fost înglobate într-o culegere eterogenă ce e respectată cu sfințenie. Și aceasta nu pentru că ”așa ne învață Sfânta Scriptură”, ci pentru că așa ne învață circular această culegere.

Vedeți? Vă bazați iarăși pe un biet om. Dacă eu greșesc sau am dreptate și dumneavoastră vă bazați pe judecata și discernământul meu spiritual în alegerea căii drepte, religia dumneavoastră devine foarte fragilă. O casă zidită pe nisip...

Referitor la suflet” sunt mii de versete, dificultatea constă în găsirea unui verset despre ”nemurirea sufletului”, dificultate demonstrată și de numărul impresionant de pagini la care s-a ajuns pe acest topic.

Convertirea nu o realizează adventistu', ci Spiritul Sfânt; iar dacă cineva Îi opune rezistență, păcatul va fi împotriva Spiritului Sfânt, nu împotriva omului (oricine ar fi el)

prietene, Hristos e nemuritor sau nu?

osutafaraunu 17.01.2012 09:26:55

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422486)
f simplu.Sufletul poate fi distrus doar de Dumnezeu. Atat! NU de om, inger sau demon.

Lucrul acesta este foarte limpede, nu mai trebuie demonstrat. Un demon nu poate realiza nici măcar o simplă vătămare fizică dacă nu este îngăduită de Atotputernicul Dumnezeu. Toate sunt sub controlul lui Dumnezeu, până și căderea unui singur fir de păr (Mat.10,30).
Ceea ce nu este limpede pentru mine - și asta nu ați explicat- cum poate fi sufletul distrus fără a fi distrus, adică cum poate fi distrus fără a-i fi afectată ”nemurirea”?

Citat:

Pt creaturi sufletul e Nemuritor.

Vă atrag atenția că pentru propoziția aceasta aveți nevoie de o dovadă biblică, dovadă lipsă în peste 100 de pagini și 1.000 de postări ale topicului!

Și țin să vă mai atrag atenția asupra unui aspect: ați scris ”nemuritor” cu N mare ca și când ar fi Dumnezeu. Singurul Nemuritor este Dumnnezeu (1 Tim. 6,16). Păcat împotriva poruncii a II-a din Decalog nu înseamnă doar confecționarea și închinarea la un idol sau icoană, ci și confecționarea unei idei (în cazul de față dogma nebiblică a ”nemuririi sufletului”) și plecarea, închinarea religioasă înaintea ei ca și când ar fi o idee divină.

V-ați făcut o reprezentare a celor (sufletelor) de sus sau de jos (Rai/Iad) fără nicio bază biblică și acum vă plecați până la pământ înaintea ei în pofida a tot ce spune Scriptura la acest subiect. Cu ce seamănă?

osutafaraunu 17.01.2012 09:31:50

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422489)
În apărarea prietenului Trice, am arătat mai sus că judecata sa este orbită de îndoctrinarea specifică sectei sale, astfel că are circumstanțe atenuante.

Vă mulțumesc domnule avocat, dar nu știu să vă fi angajat! Și nici avocatul acuzării nu-mi puteți fi (Mat.7,1), ca să nu mai vorbim de faptul că nu sunteți Judecătorul (Fapte 17,31; Apoc.20,11-12).

osutafaraunu 17.01.2012 09:34:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422585)
prietene, Hristos e nemuritor sau nu?

Hristos nu este o creatură, ci Creatorul Însuși! El fiind Dumnezu și Veșnic, normal că este Nemuritor. Singurul Nemuritor.

Cel ce singur are nemurire și locuiește întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea și puterea veșnică! Amin.” (1 Tim.6,16)

stefan florin 17.01.2012 10:33:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422589)
Hristos nu este o creatură, ci Creatorul Însuși! El fiind Dumnezu și Veșnic, normal că este Nemuritor. Singurul Nemuritor.

Cel ce singur are nemurire și locuiește întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea și puterea veșnică! Amin.” (1 Tim.6,16)

prietene arata-mi unde SCRIE ALB PE NEGRU IN BIBLIE: HRISTOS E NEMURITOR!

stefan florin 17.01.2012 10:33:59

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422588)
Vă mulțumesc domnule avocat, dar nu știu să vă fi angajat! Și nici avocatul acuzării nu-mi puteți fi (Mat.7,1), ca să nu mai vorbim de faptul că nu sunteți Judecătorul (Fapte 17,31; Apoc.20,11-12).

si apropos, nu sustineti voi ca Iisus e arhanghelul Mihail? Doamne ajuta!

stefan florin 17.01.2012 10:39:20

[quote=osutafaraunu;422586]
Vă atrag atenția că pentru propoziția aceasta aveți nevoie de o dovadă biblică, dovadă lipsă în peste 100 de pagini și 1.000 de postări ale topicului!

Uite aici: "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena". Matei 10:28
Spune aici ca Nimeni afara de Creator nu poate sa distruga sufletul? Spune!

Profetul de carton 17.01.2012 10:48:11

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422596)
Uite aici: "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena". Matei 10:28

Dar cum pot sa fie aruncate in acelasi loc, ceva material si ceva imaterial? sufletul e imaterial iar trupul e material. Este clar ca aici vorbirea Domnului este simbolica. Trupul dispare in gheena? daca da, dispare si sufletul?

Erethorn 17.01.2012 12:38:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422594)

Și nu numai atât, dar să arate unde e scris negru pe alb în Biblie:

Hristos e arhanghelul Mihail.

Erethorn 17.01.2012 12:40:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422584)
Într-adevăr dogma nemuririi sufletului este respectată nu pentru că o spune Dumnezeu, ci pentru că o spune omul - fie el filosof grec păgân, fie el sfânt creștin (care tot om este).

Domnule, vă atrag atenția asupra unui fapt pe care, în graba dumneavoastră de a vă închina unei cărți, îl ignorați cu desăvârșire:

Și acea carte tot de oameni este scrisă, și anume, de către acei oameni care au spus câte ceva și despre nemurirea sufletului, păzirea Duminicii, acei oameni cărora Domnul le-a spus:

"Cine vă ascultă pe voi pe Mine mă ascultă"

iuliu46 17.01.2012 14:01:17

Citat:

Se scrie acesta este Trupul meu dar se citeste acesta este simbolul Trupului meu .:1:

iuliu46 17.01.2012 14:03:30

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 422598)
Dar cum pot sa fie aruncate in acelasi loc, ceva material si ceva imaterial? sufletul e imaterial iar trupul e material. Este clar ca aici vorbirea Domnului este simbolica. Trupul dispare in gheena? daca da, dispare si sufletul?

Dar dracii sant materiali sau imateriali ?

stefan florin 17.01.2012 14:38:04

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 422598)

si tu prietene, cum interpretezi acest verset? Doamne ajuta!

stefan florin 17.01.2012 14:38:48

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 422650)

buna remarca. Doamne ajuta!

grasu77 17.01.2012 16:21:10

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422628)
Domnule, vă atrag atenția asupra unui fapt pe care, în graba dumneavoastră de a vă închina unei cărți, îl ignorați cu desăvârșire:

Și acea carte tot de oameni este scrisă, și anume, de către acei oameni care au spus câte ceva și despre nemurirea sufletului, păzirea Duminicii, acei oameni cărora Domnul le-a spus:

Off topic:
1.Acea Carte (pentru care dvs. nu aveti respect, pentru ca va incurca) este Cuvantul lui Dumnezeu;
2. Acea Carte (Sfanta Scriptura) a fost scrisa de oameni, dar Autorul este Dumnezeu;
3. Acei oameni (Sfintii Apostoli) nu au spus nimic (nici macar cate ceva) despre pazirea duminicii, nemurirea sufletului sau alte inventii; puteti demonstra contrariul?
4. Este de remarcat faptul ca ceea ce a lasat Dumnezeu (Cartea - Cuvantul Sau Scris) ati scris cu litera mica iar ceea ce paziti dvs. fara sa spuna Dumnezeu, ati scris cu litera mare; ce duh o fi sucit asa de rau lucrurile?

Citat:

Tot off-topic:
Acesta este textul de care va agatati ca sa faceti oamenii sa creada orice inventie bisericeasca? Nu uitati ca Sfintii Apostoli trebuiau ascultati pentru ca ei nu inventau nimic si erau calauziti de Duhul (care le amintea tot ce i-a invatat Hristos).

grasu77 17.01.2012 16:27:36

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 422650)

Dracii sunt creaturi vii (cat se poate de vii). Vreti sa-i asemanati cu acea nascocire pagana, care paraseste mortul si bantuie pe la stresini?

Vedeti unde va duce teoria "sufletului nemuritor"? Nu mai faceti disctinctia intre ce este viu si ce este mort.

Dar, au fost cazuri mai grave decat acesta. Unii cautau sa argumenteze teoria "sufletului nemuritor" facand trimitere la pasajul in care, Apostolul Pavel povesteste rapirea sa la cer, cand inca era cat se poate de viu.

Erethorn 17.01.2012 16:36:14

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 422713)
Off topic:
4. Este de remarcat faptul ca ceea ce a lasat Dumnezeu (Cartea - Cuvantul Sau Scris)

Vă înșelați grosolan. Ceea ce a lăsat Domnul, în mod explicit, a fost Biserica și autoritatea apostolilor în cadrul Bisericii.

Ulterior, în cadrul Bisericii și de către Biserică, a fost scris Noul Testament și s-a stabilit canonul biblic.

osutafaraunu 17.01.2012 18:09:42

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422594)

:21:ALB pe NEGRU? Aici:

http://img215.imageshack.us/img215/7074/nemuritoru.jpg

osutafaraunu 17.01.2012 18:10:57

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422595)
si apropos, nu sustineti voi ca Iisus e arhanghelul Mihail? Doamne ajuta!

http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1232.gif

osutafaraunu 17.01.2012 18:11:56

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422596)

Dar nu asta am cerut! Am cerut să aduci dovada biblică pentru afirmația:

Citat:

sufletul e Nemuritor.

osutafaraunu 17.01.2012 18:12:30

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422625)
Și nu numai atât, dar să arate unde e scris negru pe alb în Biblie:

Hristos e arhanghelul Mihail.

http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1232.gif

osutafaraunu 17.01.2012 18:14:14

Citat:

Domnule, vă atrag atenția asupra unui fapt pe care, în graba dumneavoastră de a vă închina unei cărți

Stați liniștit că uite, până și statuia sfântului Anton vă trage de mânecă! Când m-ați văzut pe mine ori pe un alt adventist ploconindu-mă în fața Bibliei, pupând-o și trântind la cruci înaintea ei?

Citat:

Vă rog frumos, nu confundați pe sfinții apostoli inspirați de Spiritul Sfânt în scrierea Noului Testament cu clericii propovăduitori ai ”nemuririi” sufletului și păzirii duminicii și pe care vreți acum să mi-i prezentați demni de ascultat. Când ei propovăduiesc lucruri contrare Cuvântului lui Dumnezeu, numai reprezentanții lui Hristos pe pământ nu sunt! Nu spun mai mult ce sunt... Domnul să aibă milă de ei!

stefan florin 17.01.2012 18:17:55

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422738)

prietene ma faci sa rad! La cine se refera Pavel in acest verset? La Hristos sau la Dumnezeu Tatal? Pai cum adica: "... pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă..."? Sa inteleg din acest verset ca NIMENI NU L-A VAZUT PE IISUS? Chiar si dupa inaltare, Stefan pe cine a vazut de-a dreapta Tatalui inainte de a muri? Nu cumva versetul acesta se refera la altcineva? Doamne ajuta!

stefan florin 17.01.2012 18:25:51

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422740)
Dar nu asta am cerut! Am cerut să aduci dovada biblică pentru afirmația:

Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o.
Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?
Apocalipsa 6:9-10

Erethorn 17.01.2012 18:36:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422742)
de mânecă! Când m-ați văzut pe mine ori pe un alt adventist ploconindu-mă în fața Bibliei

Vă văd în fiecare zi. Practic, altceva nu faceți. Bine, ceea ce e cu adevărat absurd este că, pe de o parte, venerați o carte, iar pe de altă parte, ca fundament al acestei practici, folosiți o interpretare vizibil deformată a celor scrise în acea carte.

osutafaraunu 17.01.2012 20:15:37

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422746)
Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o.
Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?
Apocalipsa 6:9-10

Iar ai dat textul greșit! Păi bine omule, textul ăsta arată că acei oameni, acele suflete, au murit! Departe de a fi nemuritori, sunt (au fost) niște muritori și acum în viziunea aceasta simbolică, invocă justiția divină tocmai pentru că au fost omorâți! Sunt mii și milioane de suflete care au murit ca martiri ai credinței...

osutafaraunu 17.01.2012 20:17:20

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422751)
Vă văd în fiecare zi.

Ba pardon, nu mă vedeți și nu mă cunoașteți, dar vă spun eu: niciodată n-am pupat Biblia și n-am aprins candelă înaintea ei, să fie clar!

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422751)
Bine, ceea ce e cu adevărat absurd este că, pe de o parte, venerați o carte, iar pe de altă parte, ca fundament al acestei practici, folosiți o interpretare vizibil deformată a celor scrise în acea carte.

Ei bravos! E ”absurd” și ”deformat” să crezi că mortul e mort, că nu mai știe nimic, că până și pomenirea i se uită și că va fi iar în viață la înviere; dar e citav și logic să spui că morții sar gardu' (streașina) și că sunt vizitați de draci și că trec vămile, etc., etc... Dar unde-am ajuns, să numim normală anormalitatea? Să confundăm realitatea cu negativele din laboratorul foto? Vorba colegului Ștefan: ALB pe NEGRU...:33:

Erethorn 17.01.2012 20:32:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422766)
Ba pardon, nu mă vedeți și nu mă cunoașteți, dar vă spun eu: niciodată n-am pupat Biblia și n-am aprins candelă înaintea ei, să fie clar!

Vedeți ? În așa hal v-a amețit de cap propaganda anti-ortodoxă a sectei dumneavoastră, încât ați ajuns să identificați aspecte specifice cultului ortodox cu noțiunea biblică de "închinare la idoli".

Să știți de la mine că nu trebuie să aprindem lumânări și/sau să pupăm idolul, pentru a fi vinovați de idolatrie. Se poate și altfel, ca de exemplu când substituim autorității instituită verbatim de Dumnezeu ("Cine de voi ascultă...") autoritatea Bibliei, pe care, culmea, tot aceștia au fost chemați să o scrie și să o interpreteze.

stefan florin 17.01.2012 20:46:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422764)
Iar ai dat textul greșit! Păi bine omule, textul ăsta arată că acei oameni, acele suflete, au murit! Departe de a fi nemuritori, sunt (au fost) niște muritori și acum în viziunea aceasta simbolică, invocă justiția divină tocmai pentru că au fost omorâți! Sunt mii și milioane de suflete care au murit ca martiri ai credinței...

prietene, daca nu porti ochelari, ar trebui sa-ti cumperi. Iar daca porti, ar trebui sa-i schimbi. Pai acele suflete unde sunt? In cer nu? Vorbesc? Da. Sunt contiente? Da. Faptul ca au fost "mii si milioane de suflete care au murit ca martiri ai credintei" nu are relevanta. Cartea Apocalipsei nu spune cate suflete erau in ceruri sub altar. Important este ca acele suflete erau constiente vorbesc si supravietuisera mortii. Asa ca...! Totusi nu mi-ai raspuns la celalat mesaj al meu anterior. Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:54:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.