![]() |
Citat:
|
Citat:
Și mie mi se rupe sufletul de rătăcirea dumneavoastră..... Și de alte rătăciri, de altfel. De exemplu, dacă tot aveți obsesia referinței scripturale: Unde scrie în Sfânta Scriptură că Iisus este Arhanghelul Mihail ? |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
În ce privește faptul că luăm ce este bun și valabil din filosofia păgână, nu trebuie să vă doară nimic; suntem în buna companie a Sfântului Apostol Pavel: Și Pavel, stând ridicat în mijlocul Areopagului, a zis: „Bărbați atenieni, văd că'ntru toate sunteți foarte evlavioși; căci străbătând cetatea voastră și privind la locurile voastre de'nchinare, am dat și de un altar pe care era scris: "Dumnezeului Necunoscut" . Ei bine, Cel pe Care voi Îl cinstiți fără să-L cunoașteți, pe Acela vi-L vestesc eu vouă. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
[quote=Erethorn;422473]Ceea ce nu vă convine să aduceți în discuție este diversiune ? Nu este diversiune, domnule; dumneavoasatră ne întrebați, de 100 de pagini, în mod aproape obsesiv, unde scrie mot-a-mot în biblie că "sufletul este nemuritor"; ei bine, vă răspund și eu cu aceeași monedă și vă întreb unde scrie că Iisus este Arhanghelul Mihail (pentru cine nu cunoaște, aceasta aberație este și ea o învățătură a AZ7) Această problemă nu face obiectul topicului de față. M-am ocupat [prea mult] de ea câteva zeci de pagini mai în urmă. http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif |
Citat:
|
Citat:
Pe de alta parte, ce judecata poate avea un om caruia Domnul nostru Isus Cristos ii spune "acesta este Trupul meu", iar el pune la indoiala insasi cuvintele Mintuitorului sau? Daca ei contesta o fraza scrisa negru pe alb, spusa de Domnul nostru si al lor, putem noi crede ca ar avea dreapta judecata? Chiar daca veti gasi un verset referitor la suflet (si sint, in special in psalmi), ei nu vor crede, oricum. Pe de alta parte, schimbul asta de idei pe mine chiar m-a ajutat. Am vazut aberatia aceia cu sfintul Mihail, spusa de intemeietoarea acestei religii. Asa voi avea si eu argumente in cazul in care vreun adventist va veni la mine sa ma converteasca. |
Citat:
|
Citat:
Rămâne doar să se roage Domnului pentru ajutor. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ceea ce nu este limpede pentru mine - și asta nu ați explicat- cum poate fi sufletul distrus fără a fi distrus, adică cum poate fi distrus fără a-i fi afectată ”nemurirea”? Citat:
Și țin să vă mai atrag atenția asupra unui aspect: ați scris ”nemuritor” cu N mare ca și când ar fi Dumnezeu. Singurul Nemuritor este Dumnnezeu (1 Tim. 6,16). Păcat împotriva poruncii a II-a din Decalog nu înseamnă doar confecționarea și închinarea la un idol sau icoană, ci și confecționarea unei idei (în cazul de față dogma nebiblică a ”nemuririi sufletului”) și plecarea, închinarea religioasă înaintea ei ca și când ar fi o idee divină. V-ați făcut o reprezentare a celor (sufletelor) de sus sau de jos (Rai/Iad) fără nicio bază biblică și acum vă plecați până la pământ înaintea ei în pofida a tot ce spune Scriptura la acest subiect. Cu ce seamănă? |
Citat:
|
Citat:
”Cel ce singur are nemurire și locuiește întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea și puterea veșnică! Amin.” (1 Tim.6,16) |
Citat:
|
Citat:
|
[quote=osutafaraunu;422586]
Vă atrag atenția că pentru propoziția aceasta aveți nevoie de o dovadă biblică, dovadă lipsă în peste 100 de pagini și 1.000 de postări ale topicului! Uite aici: "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena". Matei 10:28 Spune aici ca Nimeni afara de Creator nu poate sa distruga sufletul? Spune! |
Citat:
|
Citat:
Hristos e arhanghelul Mihail. |
Citat:
Și acea carte tot de oameni este scrisă, și anume, de către acei oameni care au spus câte ceva și despre nemurirea sufletului, păzirea Duminicii, acei oameni cărora Domnul le-a spus: "Cine vă ascultă pe voi pe Mine mă ascultă" |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
1.Acea Carte (pentru care dvs. nu aveti respect, pentru ca va incurca) este Cuvantul lui Dumnezeu; 2. Acea Carte (Sfanta Scriptura) a fost scrisa de oameni, dar Autorul este Dumnezeu; 3. Acei oameni (Sfintii Apostoli) nu au spus nimic (nici macar cate ceva) despre pazirea duminicii, nemurirea sufletului sau alte inventii; puteti demonstra contrariul? 4. Este de remarcat faptul ca ceea ce a lasat Dumnezeu (Cartea - Cuvantul Sau Scris) ati scris cu litera mica iar ceea ce paziti dvs. fara sa spuna Dumnezeu, ati scris cu litera mare; ce duh o fi sucit asa de rau lucrurile? Citat:
Acesta este textul de care va agatati ca sa faceti oamenii sa creada orice inventie bisericeasca? Nu uitati ca Sfintii Apostoli trebuiau ascultati pentru ca ei nu inventau nimic si erau calauziti de Duhul (care le amintea tot ce i-a invatat Hristos). |
Citat:
Vedeti unde va duce teoria "sufletului nemuritor"? Nu mai faceti disctinctia intre ce este viu si ce este mort. Dar, au fost cazuri mai grave decat acesta. Unii cautau sa argumenteze teoria "sufletului nemuritor" facand trimitere la pasajul in care, Apostolul Pavel povesteste rapirea sa la cer, cand inca era cat se poate de viu. |
Citat:
Ulterior, în cadrul Bisericii și de către Biserică, a fost scris Noul Testament și s-a stabilit canonul biblic. |
Citat:
http://img215.imageshack.us/img215/7074/nemuritoru.jpg |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ? Apocalipsa 6:9-10 |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Să știți de la mine că nu trebuie să aprindem lumânări și/sau să pupăm idolul, pentru a fi vinovați de idolatrie. Se poate și altfel, ca de exemplu când substituim autorității instituită verbatim de Dumnezeu ("Cine de voi ascultă...") autoritatea Bibliei, pe care, culmea, tot aceștia au fost chemați să o scrie și să o interpreteze. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:54:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.