Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

osutafaraunu 14.07.2011 12:24:01

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 377357)
In concordanta cu explicatia care o ofera biblia despre sufletele care exista dincolo de moartea trupului.

Atunci e bine, căci Biblia dă o explicație corectă cu privire la suflet (trup + suflare de viață= suflet viu) și la viața de după moarte (adică de după înviere). Despre această viață de după înviere vorbește și versetul citat de dumneavoastră mai jos:

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 377357)
Ioan 11.25-26 "Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. 26.Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta?"

osutafaraunu 14.07.2011 12:31:03

[quote=ovidiu-s;377363]Da, exista termenul de hirotonie in limba greaca folosit in Biblie.
Fapte.14.23 "Și hirotonindu-le preoți în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredințat pe ei Domnului în Care crezuseră
Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 377363)
Greaca veche (heirotonēsantes de autois kat ekklēsian presbyterous proseuxamenoi meta nēsteiōn parethento autous tō kuriō eis on pepisteukeisan).."

Exact cum spusesem și eu. E vorba de hirotonirea prezbiterilor (vezi sublinierea din text).

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 377363)
Originea cuvantului ,,preot" in toate limbile europene provine de la aceea de "presbyteros," nu de la aceea de "hyereus". Restul sunt aberații ale sectarilor.

Nu este relevantă etimologia actualului termen "preot", interesează doar ce însemna în vremea NT "preot" și "prezbiter". Asta în situația că dorim să fim niște creștini noutestamantari și apostolici...

NeInocentiu 14.07.2011 13:18:03

Pentru osutafaraunu (daca nu este cu suparare):

Ai vreo misiune pe forumul asta ?

Care este numarul maxim de banuri pe care esti dispus sa le primesti ?(dupa care nu vei mai scrie nimic pe forumul acesta)

AlinB 14.07.2011 13:18:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 377330)
Vă pun aceeași întrebare (la care încă nimeni n-a răspuns):
Care este limita dintre consum și beție? Care este "măsura" la limita beției? Există un etalon, eventual scris în Biblie? În fața agentului de la Circulație, câte pahare de vin constituie măsura pentru trecerea testului de alcoolemie? În fața lui Dumnezeu, câte
pahare se admit pentru "umplerea cu Duhul Sfânt"? Sau extinzând aria, câte minciuni, câte
furturi, câte bârfe, câte prize de drog se permit pentru a primi Duhul Sfânt?

Nu vă faceți iluzii, toți avem aceeați "atitudine perversă de imaginată superioritate", altfel n-am mai comenta nimic... ne-am pune cenușă în cap și ne-am accepta ca frati, slăvindu-L pe Dumnezeu și urmându-I Cuvântul.

V-as raspunde dar e inutil, mesajele care le scrieti si raspunsurile la ele (cred) vor disparea in cateva ore.. :)

osutafaraunu 14.07.2011 16:05:03

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 377387)
Pentru osutafaraunu (daca nu este cu suparare):

Ai vreo misiune pe forumul asta ?

Nu este nicio supărare. Nu am nicio misiune oficială ori neoficială. Pur și simplu schimb opinii cu creștini ortodocși, așa cum o fac și pe alte forumuri creștine ne-ortodoxe.

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 377387)
Care este numarul maxim de banuri pe care esti dispus sa le primesti ?(dupa care nu vei mai scrie nimic pe forumul acesta)

Nu mi-am propus atingerea unui număr... probabil până voi dispărea fizic, ori până ce acest forum se va declara un forum exclusiv ortodox, închis total la orice dialog cu alte confesiuni religioase.

osutafaraunu 14.07.2011 16:06:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 377388)
V-as raspunde dar e inutil, mesajele care le scrieti si raspunsurile la ele (cred) vor disparea in cateva ore.. :)

Îmi pare rău, dar n-am ce face. Nu eu am stabilit aceste reguli [nescrise] ale forumului. Dacă ar fi să le stabilesc eu, aș milita pentru un dialog deschis, fără cenzură, în spiritul libertății de exprimare (principiu Dumnezeiesc).

Miha-anca 15.07.2011 01:42:37

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 377451)
Îmi pare rău, dar n-am ce face. Nu eu am stabilit aceste reguli [nescrise] ale forumului. Dacă ar fi să le stabilesc eu, aș milita pentru un dialog deschis, fără cenzură, în spiritul libertății de exprimare (principiu Dumnezeiesc).

Noi preferam un dialog bazat pe Adevar. Libertate de exprimare? Toate sunt permise, dar nu toate sunt de folos.

osutafaraunu 15.07.2011 06:56:26

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 377693)
Noi preferam un dialog bazat pe Adevar.

Mă bucur dacă gândiți astfel.

"Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul." (Ioan 17,17)

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 377693)
Libertate de exprimare? Toate sunt permise, dar nu toate sunt de folos.

Dacă nu sunt toate de folos (dar cine stabilește ce este și ce nu "de folos"?), avem dreptul să limităm libertatea de exprimare? În virtutea cărui principiu? Dumnezeu nu ne limitează. Ba chiar ne sfătuiește să fim foarte exigenți cu noi înșine și toleranți cu ceilalți.

ovidiu b. 15.07.2011 07:36:54

Citat:

În prealabil postat de georgel23c (Post 321831)
Desi nu ma prea pricep sa deschid un topic, voi face totusi o incercare.

Mi s-a intamplat azi sa primesc o vizita. Era o doamna de la Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie. Scopul vizitei era acela de a verifica tensiunea arteriala in mod gratuit si aici intervine problema de a vinde carti, care spunea nu se gasesc in comert. Uitandu-ma pe lista pe care mi-a dat-o am vazut ca printre ele erau si carti adeventiste. De asemenea, mai spunea ceva despre un post de televiziune, Speranta TV. Asa, ca va rog sa fiti atenti, si sa mai spuneti si altora despre aceste lucruri.

"Ba unii vor ajunge ca, cu ajutorl demonilor, lunâdu-se după amăgiri satanice, să pogoare chiar foc din cer amăgind chiar și pe sfinții adevărați. Aceștia sunt mucării de azi, din mijlocul vostru, adică sectarii, care atunci când vor fi lepădați de dreptul Judecător vor zice: “Doamne nu am făcut minuni în numele Tău? Nu ne-am închinat noi Ție?” La toate acestea Dumnezeu le va răspunde: “Duceți-vă de la Mine blestemaților fiindcă nu vă cunosc pe voi.”

Nu da cu bâta în viespile sectare.

Doamne ajuta!

osutafaraunu 15.07.2011 08:20:10

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 377701)
Nu da cu bâta în viespile sectare.

Doamne ajuta!

Dă cu vorba...

Doamne ferește!

Miha-anca 15.07.2011 10:58:27

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 377698)
Dacă nu sunt toate de folos (dar cine stabilește ce este și ce nu "de folos"?), avem dreptul să limităm libertatea de exprimare? În virtutea cărui principiu? Dumnezeu nu ne limitează. Ba chiar ne sfătuiește să fim foarte exigenți cu noi înșine și toleranți cu ceilalți.

Liberul nostru arbitru il respecta si Dumnezeu; cu atat mai mult ar trebui sa il respectam si noi. Atata doar ca liberul arbitru nu ne este dat spre acoperire a pacatelor. Deci, putem spune orice, dar vom suporta consecintele, caci vom da socoteala de orice cuvant rostit sau gandit. Asa e, osutafaraunu?

Am auzit in BP exprimata ideea ca biblia o poate talcui oricine, oricum, caci nu ne-a fost dat un mod de interpretare. Si aici e valabil liberul arbitru, dar la ce ne foloseste sa facem noi interpretari dupa ureche, respectiv sa intelegem NT prin VT, cum procedeaza unii?

Exista un verset in Biblie, unde Sf. Apostol Pavel (Corinteni ?) spune ca nu trebuie sa o intelegem noi la intamplare, caci Biblia s-a dat oaemnilor cei sfinti ai Lui. Deci interpretarea acestora sa o luam, caci Dumnezeu i-a luminat pe acestia si in privirea intelesului.

In aceasta privint6a e greu de ajuns la do intelegere cu neo-protestantii, din pacate. Noi, ca ortodocsi, trebuie sa luam interpretarile Sfintilor, care au talcuit Biblia, caci au fost luminati in acest scop de Dumnezeu.
Abia atunci putem vorbi de Adevar, care ne e de folos.

NeInocentiu 15.07.2011 11:19:49

Pentru osutafaraunu:

(Legat de intrebarea despre de betie) Exista vreo vreo cantitate maxima de alimente (calorii) pe care sa o consumi la o masa pentru a nu fi considerat lacom ?

Orice profetie se poate verifica cu Biblia ?

Credeti ca facutul semnului crucii este periculos, sau doar inutil ?

Prin post adevarat adventistii inteleg ce zice Dumnezeu in cap. 58 a cartii lui Isaia ?

Au existat adventisti facatori de minuni sau martiri ?

penticostalul 15.07.2011 16:39:53

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 377736)
Am auzit in BP exprimata ideea ca biblia o poate talcui oricine, oricum, caci nu ne-a fost dat un mod de interpretare.

Sunteti sigura ca intr-o Biserica Protestanta ati auzit grozavia de mai sus?

Va mai amintiti cumva in ce Biserica Protestanta erati prezenta si ati auzit ca Biblia poate fi talcuita oricum?
Sau macar orasul in care era biserica raspectiva? Era in Romania sau intr-o alta tara?

osutafaraunu 15.07.2011 16:46:03

Citat:

Liberul nostru arbitru il respecta si Dumnezeu; cu atat mai mult ar trebui sa il respectam si noi. Atata doar ca liberul arbitru nu ne este dat spre acoperire a pacatelor. Deci, putem spune orice, dar vom suporta consecintele, caci vom da socoteala de orice cuvant rostit sau gandit. Asa e, osutafaraunu?

Așa este.

Citat:

Am auzit in BP exprimata ideea ca biblia o poate talcui oricine, oricum, caci nu ne-a fost dat un mod de interpretare. Si aici e valabil liberul arbitru, dar la ce ne foloseste sa facem noi interpretari dupa ureche, respectiv sa intelegem NT prin VT, cum procedeaza unii?

Biblia o poate înțelege oricine dacă are asigurat ajutorul Duhului Sfânt - Cel ce a inspirat-o. Iar pentru aceasta există anumite condiții, cred că le știți și dvs. Duhul Sfânt nu e monopol doar al unora (indiferent de viața ce o duc la un moment dat).

Citat:

Exista un verset in Biblie, unde Sf. Apostol Pavel (Corinteni ?) spune ca nu trebuie sa o intelegem noi la intamplare, caci Biblia s-a dat oaemnilor cei sfinti ai Lui. Deci interpretarea acestora sa o luam, caci Dumnezeu i-a luminat pe acestia si in privirea intelesului.

Exact. Iar acei oameni sfinți sunt tocmai evangheliștii și apostolii care au fost inspirați de Duhul Sfânt să scrie Biblia (NT). Să urmăm deci sfatul, lăsând Scriptura să se interpreteze pe ea însăși (prin intermediul sfinților evangheliști și apostoli). Nici n-ar mai fi nevoie de interpretarea interpretărilor interpreților Scripturii...

osutafaraunu 15.07.2011 16:57:58

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 377750)
Pentru osutafaraunu:

(Legat de intrebarea despre de betie) Exista vreo vreo cantitate maxima de alimente (calorii) pe care sa o consumi la o masa pentru a nu fi considerat lacom ?

Principiul sănătos este abstinența de la hrana [și băutura] nerecomandată de Scriptură și moderație în consumul alimentelor permise. Un creștin adevărat se va hrăni în așa fel (1 Cor.10,31) ca să nu aducă daune corpului său- templu al Duhului Sfânt (1 Cor.6,19).

Citat:

Orice profetie se poate verifica cu Biblia ?

Orice profeție biblică se poate verifica cu Biblia.

Citat:

Credeti ca facutul semnului crucii este periculos, sau doar inutil ?

Mă întreb care ar fi utilitatea lui în veacul nostru... Dacă cineva îmi poate dovedi măcar logic (că scripturistic nici pomeneală) acest lucru, i-aș mulțumi.

Citat:

Prin post adevarat adventistii inteleg ce zice Dumnezeu in cap. 58 a cartii lui Isaia ?

Da, și nu numai. Înțeleg tot ce spune Scriptura despre [adevăratul] post.

Citat:

Au existat adventisti facatori de minuni sau martiri ?

În fiecare veac au existat asemenea creștini, adventiștii nu fac excepție. Nu sunt cunoscuți pentru că nu sunt popularizați, adulați și sanctificați de către adventiști.

Miha-anca 15.07.2011 23:10:59

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 377860)
Așa este.

Biblia o poate înțelege oricine dacă are asigurat ajutorul Duhului Sfânt - Cel ce a inspirat-o. Iar pentru aceasta există anumite condiții, cred că le știți și dvs. Duhul Sfânt nu e monopol doar al unora (indiferent de viața ce o duc la un moment dat).

Exact. Iar acei oameni sfinți sunt tocmai evangheliștii și apostolii care au fost inspirați de Duhul Sfânt să scrie Biblia (NT). Să urmăm deci sfatul, lăsând Scriptura să se interpreteze pe ea însăși (prin intermediul sfinților evangheliști și apostoli). Nici n-ar mai fi nevoie de interpretarea interpretărilor interpreților Scripturii...

In ce fel are cineva "asiguraqt" Duhul Sfant? Doar evanghelistii si apostolii au Duhul Sfant? Nu tot omul e chemat la indumnezeire? Eu asa stiu, si acesta este rostul vietii. Daca nu crezi in sfinti, nu crezi nici in Duhul Sfant; si asta e pacat.

osutafaraunu 16.07.2011 07:13:52

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 377983)
In ce fel are cineva "asiguraqt" Duhul Sfant?

Condiția primirii Duhului Sfânt în vederea înțelegerii Scripturii (despre asta se vorbea în propoziție) este rugăciunea sinceră a celui ce citește Biblia. Predispoziția omului de a urma sfaturile lui Dumnezeu găsite în Scriptură este o altă condiție a primirii făgăduinței de a înțelege ceea ce citește. Și o ultimă condiție de a primi și înțelege noi adevăruri ale Cuvântului lui Dumnezeu este punerea în aplicare a adevărurilor deja descoperite.

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 377983)
Nu tot omul e chemat la indumnezeire? Eu asa stiu, si acesta este rostul vietii. Daca nu crezi in sfinti, nu crezi nici in Duhul Sfant; si asta e pacat.

Da, tot omul e chemat să se sfințească:

"Că scris este: "Fiți sfinți, pentru că Eu sunt Sfânt." (1 Petru 1,16)

Miha-anca 16.07.2011 17:40:19

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 378059)
Condiția primirii Duhului Sfânt în vederea înțelegerii Scripturii (despre asta se vorbea în propoziție) este rugăciunea sinceră a celui ce citește Biblia. Predispoziția omului de a urma sfaturile lui Dumnezeu găsite în Scriptură este o altă condiție a primirii făgăduinței de a înțelege ceea ce citește. Și o ultimă condiție de a primi și înțelege noi adevăruri ale Cuvântului lui Dumnezeu este punerea în aplicare a adevărurilor deja descoperite.

Prin rugaciune sincera, zici? Nu crezi ca trebuie sa te cureti mai intai de toate pacatele, ca inima sa-ti fie curata?
Sa ne amintim de de Cina cea de Taina. Ce i-a spus atunci Hristos lui Petru:
Iisus i-a zis: "Cel ce a făcut baie n-are nevoie să-i fie spălate decât picioarele, căci este curat tot. Și voi sunteți curați, însă nu toți." (Ioan 13, 10)

Apostolii au fost in apropierea Domnului o buna bucata de vreme, timp in care s-au curatit de pacate; si totusi abia dupa aceea au primit Duhul Sfant, la Cincizecime.
Atunci te intreb, cum sa crezi ca primesti Duhul Sfant doar rugandu-te sincer. Presupun ca atunci cand ne rugam o facem in mod sincer, dar nu cred ca este suficient pentru ca Duhul Sfant sa se salasluiasca in inima noastra. Mi se pare prea superficial, ca sa fie adevarat.

osutafaraunu 16.07.2011 20:39:53

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 378187)
Prin rugaciune sincera, zici? Nu crezi ca trebuie sa te cureti mai intai de toate pacatele, ca inima sa-ti fie curata?
Sa ne amintim de de Cina cea de Taina. Ce i-a spus atunci Hristos lui Petru:
Iisus i-a zis: "Cel ce a făcut baie n-are nevoie să-i fie spălate decât picioarele, căci este curat tot. Și voi sunteți curați, însă nu toți." (Ioan 13, 10)

Apostolii au fost in apropierea Domnului o buna bucata de vreme, timp in care s-au curatit de pacate; si totusi abia dupa aceea au primit Duhul Sfant, la Cincizecime.
Atunci te intreb, cum sa crezi ca primesti Duhul Sfant doar rugandu-te sincer. Presupun ca atunci cand ne rugam o facem in mod sincer, dar nu cred ca este suficient pentru ca Duhul Sfant sa se salasluiasca in inima noastra. Mi se pare prea superficial, ca sa fie adevarat.

Este adevărat tot ce spuneți dumneavoastră, însă eu m-am referit doar la ajutorul dat de Duhul Sfânt pentru înțelegerea Scripturii, ajutor acordat creștinului ce se roagă sincer. Nu degeaba am scris:

Citat:

(despre asta se vorbea în propoziție)

Acesta era subiectul principal și nu atingerea sfințeniei, ori umplerea cu Duhul Sfânt.

AndreiM 16.07.2011 21:00:04

Citat:

As vrea totusi sa fac o mica mentiune. Nu exista nici un fel de "conditie" pentru a primi in mod sigur Duhul Sfant, nu exista o practica si gata Duhul Sfant a venit peste tine. El vine peste cine vrea, cand vrea si nu la voia altcuiva decat al Duhului.

osutafaraunu 16.07.2011 21:30:21

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 378238)
As vrea totusi sa fac o mica mentiune. Nu exista nici un fel de "conditie" pentru a primi in mod sigur Duhul Sfant, nu exista o practica si gata Duhul Sfant a venit peste tine. El vine peste cine vrea, cand vrea si nu la voia altcuiva decat al Duhului.

Aveți și dumneavoaastră dreptate, Dumnezeu dă cui voiește. Primirea Duhului Sfânt este totuși o făgăduință divină și poate fi revendicată în umilință de orice creștin sincer.

AlinB 16.07.2011 21:33:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 378260)
Aveți și dumneavoaastră dreptate, Dumnezeu dă cui voiește. Primirea Duhului Sfânt este totuși o făgăduință divină și poate fi revendicată în umilință de orice creștin sincer.

Sigur ca poate fi revendicata de oricine, ca si titlul de crestin.

E ca la curse, toata lumea vrea premiul si statutul de campion, dar nu toti au stofa, mai ales cand in prealabil isi rup maini si picioare pe la diversi "antrenori", eretici cu renume dar pentru ei mari invatatori, deschizatori de drumuri, trimisi ai lui Dumnezeu, profeti, blabla.

AlinB 16.07.2011 21:34:28

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 378228)
Este adevărat tot ce spuneți dumneavoastră, însă eu m-am referit doar la ajutorul dat de Duhul Sfânt pentru înțelegerea Scripturii, ajutor acordat creștinului ce se roagă sincer.

Sinceritatea fiind masurata de obicei personal si subiectiv, deci valoarea de adevar a afirmatiei chiar foarte relativa.

AlinB 16.07.2011 21:38:10

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 377864)
În fiecare veac au existat asemenea creștini, adventiștii nu fac excepție. Nu sunt cunoscuți pentru că nu sunt popularizați, adulați și sanctificați de către adventiști.

Asta fiind binenteles o alta nerusinata minciuna adventista, daca e doar sa amintim de mult-popularizata Ellen White si alti "deschizatori de drumuri" care au reusit "miracolul" perpetuarii peste veacuri a evidentei inselatorii a altui profet micinos, numit Miller.

Sa mai spunem ca adventistii in cartile lor de cateheza, din lipsa de continuitate (ca orice miscare neoprotestanta) si sfinti autentici isi revendica "stramosi" eretici, a caror rataciri vin in flagranta contradictie cu Scriptura, facand din ei exemple de crestinism adevarat doar pentru ca in conflictele lor cu romano-catolicii au fost desfiintati de acestia din urma?

AlinB 16.07.2011 21:44:48

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 377860)

Pai in cazul asta dati jos pastorii, nu mai cititi Scriptura ci puneti-o in fata pe masa si lasati-o sa va recite ce are ea de spus.

Atata ipocrizie si minciuna mai rar ti-e dat sa vezi ca la unii adventisti, dupa ce ca interpretul Scripturii este la ei Ellen Wite si toti cei care inainte au incercat sa spele rusinea profetului mincinos Miller, cuvant din care nu se poate iesi decat cu pericolul excluderii din comunitate, incearca sa spuna altora ca ei n-au interpreti, ci "Scriptura se interpreteaza singura".

Altii ca altii, dar la adeventisti cel putin, o afirmatie de genul asta nici macar o poezie glumeata nu poate fi.

osutafaraunu 16.07.2011 21:44:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 378267)
Asta fiind binenteles o alta nerusinata minciuna adventista, daca e doar sa amintim de mult-popularizata Ellen White si alti "deschizatori de drumuri" care au reusit "miracolul" perpetuarii peste veacuri a evidentei inselatorii a altui profet micinos, numit Miller.

Domnule AlinB, pot spune cu mâna pe inimă că pe acest forum EG White a fost de 100 de ori mai popularizată de către ortodocși decât de către adventiști. Noi nu o numim Sf. White, nu-i pupăm moaștele și nu ne închinăm la mormântul ei... dacă dumneavoastră știți altcumva sunteți liber s-o spuneți. Dar vă rog nu mai folosiți epitetul "nerușinată minciună" că puteți cădea singur în ea.:65:

osutafaraunu 16.07.2011 21:47:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 378273)
Pai in cazul asta dati jos pastorii, nu mai cititi Scriptura ci puneti-o in fata pe masa si lasati-o sa va recite ce are ea de spus.

Chiar credeți că era necesară această interpretare răutăcioasă? Mă dezamăgiți...

AlinB 16.07.2011 21:49:38

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 378274)
Domnule AlinB, pot spune cu mâna pe inimă că pe acest forum EG White a fost de 100 de ori mai popularizată de către ortodocși decât de către adventiști.

Popularizata?
De cine?
Ca pe voi oricum nu va crede nimeni iar restul cred ca mai degraba au facut cu ea o gramada de chestii mai putin cele care au legatura cu popularizatul.

Citat:

Noi nu o numim Sf. White, nu-i pupăm moaștele și nu ne închinăm la mormântul ei... dacă dumneavoastră știți altcumva sunteți liber s-o spuneți. Dar vă rog nu mai folosiți epitetul "nerușinată minciună" că puteți cădea singur în ea.:65:
Pai sigur ca nu, chiar ar fi culmea sa ajungeti la un asa grad de inchinare la slujitorii celui rau.
S-o indurat Dumnezeu si nu v-o lasat sa ajungeti chiar asa departe.
Dar chiar si acolo unde sunteti acum..baiul este mare mare, calcati in propriile minciuni la fiecare pas, cu cat incercati sa va justificati mai mult, cu atat va infundati mai tare.

osutafaraunu 16.07.2011 22:08:34

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 378276)
Popularizata?
De cine?
Ca pe voi oricum nu va crede nimeni iar restul cred ca mai degraba au facut cu ea o gramada de chestii mai putin cele care au legatura cu popularizatul.

Zelul cu care faceți "o grămadă de chestii" cu ea dovedește o teamă de altfel nejustificată, căci noi tot cu Scriptura venim inaintea dumneavoastră. Și încă cu varianta ortodoxă a ei! Asta nu va spune nimic?

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 378276)
Pai sigur ca nu, chiar ar fi culmea sa ajungeti la un asa grad de inchinare la slujitorii celui rau.

Păi s-a îndurat Domnul de noi și nu ne-a lăsat pradă unui asemenea hal de închinare idolatră. Ne-a oprit la marginea prăpastiei. Cu rușine trebuie să recunoaștem: dumneavoastră sunteți cu mult înaintea noastră!:9:

AlinB 16.07.2011 22:24:10

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 378294)
Zelul cu care faceți "o grămadă de chestii" cu ea dovedește o teamă de altfel nejustificată,

Nici vorba de teama.
Sa zicem ca mai degeaba un fel de indignare cu care maltratati bunul simt si logica elementara.

Citat:

căci noi tot cu Scriptura venim inaintea dumneavoastră. Și încă cu varianta ortodoxă a ei! Asta nu va spune nimic?
Sigur ca da. Acelasi lucru care l-a inteles si Domnul Hristos cand tot cu varianta ortodoxa a Scripturii a incercat sa-L ispiteasca.

Citat:

Păi s-a îndurat Domnul de noi și nu ne-a lăsat pradă unui asemenea hal de închinare idolatră. Ne-a oprit la marginea prăpastiei. Cu rușine trebuie să recunoaștem: dumneavoastră sunteți cu mult înaintea noastră!:9:
Sa va dea Domnul sa intelegeti profunzimea acestor vorbe cu care va bateti joc de propriul suflet (nu mai mult decat va bateti pana acum, oricum..).

osutafaraunu 17.07.2011 13:59:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 378301)
Sigur ca da. Acelasi lucru care l-a inteles si Domnul Hristos cand tot cu varianta ortodoxa a Scripturii a incercat sa-L ispiteasca.

Ca să vezi comédie:36:și ispititorul tot ortodox?

Acum serios: aceea era "varianta" grecească a Scripturii, Septuaginta; nu "varianta ortodoxă". Cât despre versiunea ortodoxă (cel puțin sinodala românească), are suficiente modificări pentru a nu mai corespunde exact Septuagintei.

Mihai36 17.07.2011 15:02:16

Aceste modificari tin strict de traducerea textului sau si de alte modificari?
Cum ar fi inversarea ordinii proporitiilor in fraza sau scoateri de versete.
Poti da citeva exemple?
Am si eu la tara o versiune mai veche si nu e chiar la fel comparativ cu multe dintre versiunile actuale.

osutafaraunu 17.07.2011 19:10:18

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 378430)
Aceste modificari tin strict de traducerea textului sau si de alte modificari?
Cum ar fi inversarea ordinii proporitiilor in fraza sau scoateri de versete.
Poti da citeva exemple?

Eu m-am referit în general la acele "alte modificări", cele legate de frazare ori folosirea sinonimelor fiind inerente în cazul unei traduceri. N-aș vea să mai deschid un tronson nou de discuții pe acest topic și așa destul de stufos. Câteva exemple (bineînțeles cele care nu au fost șterse) le poți găsi pe:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=8430

AlinB 18.07.2011 00:11:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 378409)
Ca să vezi comédie:36:și ispititorul tot ortodox?

Tocmai ca nu, ca si in cazul tau.

Citat:

Acum serios: aceea era "varianta" grecească a Scripturii, Septuaginta; nu "varianta ortodoxă". Cât despre versiunea ortodoxă (cel puțin sinodala românească), are suficiente modificări pentru a nu mai corespunde exact Septuagintei.
Probabil nu cunosti semnificatiile cuvantului "ortodox" :)
Important e sa corespunda in duh, nu cuvant pe cuvant - oricum nici o traducere nu reuseste sa faca asta 100%.

osutafaraunu 18.07.2011 07:53:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 378552)
Important e sa corespunda in duh, nu cuvant pe cuvant - oricum nici o traducere nu reuseste sa faca asta 100%.

De acord, însă ce ne facem cu acele pasaje unde s-a schimbat sensul ori s-a adăugat/scos câte ceva? Vezi și #1193

NeInocentiu 18.07.2011 07:59:25

De ce a fost inmormantat Sfantul Stefan dupa ce a fost omorat si nu i s-au luat ramasitele pamantesti pentru a se inchina la ele ?

Pentru osutafaraunu:

Credeti ca nimic din Sfanta Traditie nu este folositor ?

Considerati microcipurile si pasapoartele biometrice cu "666" doar niste diversiuni ?

osutafaraunu 18.07.2011 08:19:37

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 378585)
De ce a fost inmormantat Sfantul Stefan dupa ce a fost omorat si nu i s-au luat ramasitele pamantesti pentru a se inchina la ele ?

Înțeleg că această întrebare nu-mi este mie adresată... aștept cu interes să văd răspunsurile ortodocșilor.:105:

Citat:

Pentru osutafaraunu:

Credeti ca nimic din Sfanta Traditie nu este folositor ?

În "Sfânta Tradiție" sunt multe lucruri, unele biblice altele nebiblice. Cele nebiblice nu le consider folositoare (pentru mine), însă pentru un ortodox sunt folositoare și fără de ele Biserica Ortodoxă și-ar pierde identitatea.

Citat:

Considerati microcipurile si pasapoartele biometrice cu "666" doar niste diversiuni ?

Diversiuni ale cui? Eu nu consider pașapoartele biometrice ca fiind "semnul Fiarei".

nutucutu 18.07.2011 08:26:44

Citat:

Pentru ca asa se procedeaza cu orice om care moare: este ingropat. Daca este sfint atunci se bucura de prietenia Domnului nostru Isus Cristos. Asa le-a spus Isus ucenicilor: nu va mai numesc slugi, va numesc prieteni. Acesti prieteni zi Domnului, sfintii, mijlocesc pentru noi. Biserica este cea care confirma ca un om mort este sfint, si foarte bine face ca pune la loc de cinste ramasitele unui astfel de om: el este prietenul Domnului; cei care Il respecta pe Domnul, au respect si pentru prietenii Lui. Ceilalti doar isi bat joc.

osutafaraunu 18.07.2011 08:37:02

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 378589)
Biserica este cea care confirma ca un om mort este sfint, si foarte bine face ca pune la loc de cinste ramasitele unui astfel de om: el este prietenul Domnului; cei care Il respecta pe Domnul, au respect si pentru prietenii Lui. Ceilalti doar isi bat joc.

Lămuriți-mă și pe mine vă rog: dacă eu aș dezgropa rămășițele prietenului meu și le-aș expune într-o vitrină, cum ar fi socotit acest gest? Respect ori profanare?

nutucutu 18.07.2011 09:03:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 378591)
Lămuriți-mă și pe mine vă rog: dacă eu aș dezgropa rămășițele prietenului meu și le-aș expune într-o vitrină, cum ar fi socotit acest gest? Respect ori profanare?

Din punct de vedere laic o asemenea fapta nu insemna decit probleme mintale. Din punct de vedere bisericesc o asemenea fapta inseamna prostie sau fanatism. Dumneavoastra nu sinteti Biserca pentru a avea autoritatea de a decide daca un om e sfint sau nu; iar crestinii catolici si ortodocsi asculta intotdeauna de Biserica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:17:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.