![]() |
De aia au si dat ordonanta aia noaptea ca pentru ei era 8 dimineata. Dar n-au comunicatori buni ca sa explice. :)
|
Citat:
|
Citat:
|
Se pare că-i mai zgârcit Soroș ăsta de cât se spune...
|
O fi dar voi sunteti atat de darnici in ceea ce-l priveste... Va dedicati total cauzei. :)
|
! ! !
Președintele CCR Valer Dorneanu a anunțat marți că legea care ar fi permis persoanelor cu credite în franci elvețieni să-și convertescă în lei datoria la banci, a fost declarată neconstituțională deoarece încalcă principiul bicameralismului.
"Nu se poate face conversie la data la care s-a luat creditul. Solutia la data incheiererii contractelor e gresita. Principalul motiv pe care am respuns acesasta lege e încălcarea principiului bicameralismului", a anunțat Dorneanu. Potrivit președintelui CCR, Valer Dorneanu, Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate și a stabilit că legea este neconstituțională cel puțin din două mari motive. Primul motiv menționat de Dorneanu ține de „încălcarea gravă a principiului bicameralismului” în sensul că între propunerea legislativă care a început la Senat și până la actul adoptat de Camera decizională există o diferență substanțială. „Senatul a adoptat legea în formula pe care au redactat-o inițiatorii, iar la Camera Deputaților au fost modifcate practic aproape toate articolele”, a spus Dorneanu. Al doilea motiv ține de faptul că CCR a considerat că soluția pe care a adoptat-o Camera Deputaților, de reconversie la data încheierii contractului, este greșită și nu corespunde niciunor directive europene. „Aici, instanțele urmează să aplice și principiul impreviziunii pe care l-am dezvoltat la celelalte decizii”, a spus Dorneanu. |
Citat:
|
Câteva lămuriri pentru cei interesați!
Avocatul Gheorghe Piperea a declarat, pentru MEDIAFAX, că motivarea președintelui CCR, Valer Dorneanu, referitoare la neconstituționalitatea Legii conversiei creditelor în franci elevețieni, este “o chestiune inventată”. Efectul deciziei CCR- creșterea numărului celor care dau în plată.
“Am înțeles de la domnul Dorneanu că legea este considerată neconstituțională fiindcă s-a încălcat principiul bicameralismului. Eu nu știam să existe așa ceva în Consitutția României, dar probabil că s-a inventat așa ceva de curând. Nu exista așa ceva decât la italieni. În Constituția noastră există o anumită gradație de competență între Camera care este nedecizională și cea decizională. Domnul Dorneanu spune: <<Domnule, prea mult s-a intervenit la Camera Deputaților față de varianta de la Senat și de aceea nu e bună legea. Iar dacă se face conversia, se face la cursul prevăzut de legislația în vigoare>>”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Gheorghe Piperea. Acesta spune că este o foarte mare problemă fiindcă sunt foarte multe dosare pe rolul instanțelor, care fie sunt suspendate, fie sunt cu soluții unitare, iar unele cu soluții diametral opuse. “Aproape 25% dintre procese sunt câștigate de consumatori, iar restul de bănci. Omul care vede că are același contract, același creditor și colegul său de suferință a câștigat procesul și i s-a înghețat cursul, se întreabă ce instituție este asta. E ca pe vremea lui Cuza, când se umblă cu ocaua dublă”, sus’ine Piperea. Avocatul susține că nu mă aștepta la o astfel de decizie. “Mă așteptam ca legea să fie constitutională în măsura în care se aplică impreviziunea. Vom vedea că legea este trântită, fiindcă asta cu bicameralismul este o chestie inventată, nu va avea decât un singur efect. Dările în plată, care la ora actuală sunt ținute sub control, așa cum se laudă BNR și mediul bancar, probabil că se vor multiplica de zece ori. Fiindcă oamenii ăștia, pe care îi cunosc și le știu suferințele, sunt la capătul răbdării. Nu vor putea decât să meargă și să facă dări în plată. Probabil vă vor fi 55.000 de persoane care vor da în plată. Pe de altă parte, procesele care s-au început se vor derula în continuare fiindcă legile anterioare acestui proiect de lege sunt în continuare în vigoare. Adică, dacă s-a putut obține o înghețare a cursului pe legislația anterioară, se va putea obține în continuare același lucru. Însă, din nefericire, avem practică neunitară”, arată Gheorghe Piperea. |
Citat:
Avocatul va fi zilele următoare la Curtea de Justiție a UE (CJUE). “Vreau o interpretare unitară de la CJUE pe tema creditelor în franci elvețieni. Curtea Europeană nu o să se spele pe mâini”,*a spus Piperea. Decizia CJUE, care este așteptată în vară, ar putea răsturna horărârea pronunțată marți de CCR. |
Referitor buget !
Bugetul pentru 2017 se va încadra în ținta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, a declarat Grindeanu.
"Bugetul anual este, cu siguranță, un moment important pentru România, pentru Guvern și pentru Parlament, deoarece sunt prioritizate toate proiectele și toate programele publice pe termen scurt și mediu. Este poate singurul moment în care semnificația cuvintelor din declarațiile politice este înlocuită cu realismul rece al cifrelor din proiectul legii bugetului de stat și al asigurărilor sociale. Putem astfel contribui la îmbunătățirea calității vieții românilor în 2017 fără a pretinde însă că mulțumim pe toată lumea. Proiectul de buget pentru anul 2017 este configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 miliarde lei și pe o creștere economică de 5,2%. Deficitul bugetar cash este estimat la 2,96% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,98% din PIB cu încadrare în ținta de deficit bugetar de sub 3% din PIB potrivit Tratatului de Maastricht", a afirmat Grindeanu, în plenul reunit al Parlamentului. |
Bugetul Ministerului Culturii a fost adoptat cu 176 de voturi 'pentru' și 70 'împotrivă'.
Potrivit proiectului legii bugetului de stat, Ministerului Culturii i-a fost alocată pentru anul 2017 suma totală de 766,177 milioane lei, în creștere cu 51,16% față de anul precedent. La capitolul cheltuieli curente sunt prevăzuți 750,253 milioane lei, în plus cu 48,30%, iar la cheltuielile de personal 21,289 milioane lei, mai mult cu 38,65%. Estimările bugetelor Ministerului Culturii pentru anii următori sunt: 709,147 milioane lei pentru anul 2018, 635,232 milioane lei pentru anul 2019 și 667,478 milioane lei pentru 2020. Pentru proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 au fost alocați pentru anul acesta 20,078 de milioane de lei, până în 2020 suma rămânând aceeași. |
Ministerul Economiei are alocată de la bugetul de stat o sumă de 225 milioane de lei pentru anul 2017, în creștere cu 23,89% comparativ cu anul trecut, conform proiectului de buget publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).
Pentru cheltuielile de personal este estimată o sumă de peste 49,2 milioane lei, în urcare cu peste 10%, din care cele salariale reprezintă peste 40,17 milioane lei. Pentru bunuri și servicii este alocată o sumă de circa 18,1 milioane lei, în creștere cu 28,8% comparativ cu 2016. Pentru deplasări, bugetul a crescut cu 30,17%, la 2,1 milioane lei, din care pentru cele din străinătate sunt alocate 842.000 lei. Pentru proiecte europene pe cadrul financiar 2014-2020, Ministerul Economiei va dispune de peste 5,19 milioane lei. Pentru programele de conservare sau de închidere a minelor a fost alocată o sumă de 37 milioane lei, în scădere cu 38,24%. Instituția are finanțare de la bugetul de stat în proporție de 74,44%, veniturile proprii reprezentând restul de 25,56%. Astfel, bugetul total al instituției se ridică la peste 302,2 milioane lei și este în creștere cu 62,2%, comparativ cu 2016. |
Ministerul Energiei va primi în acest an de la bugetul de stat o sumă de 205,8 milioane de lei, cu 53% mai mică decât execuția preliminată a anului trecut, potrivit proiectului de buget pe 2017, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).
Cheltuielile de personal vor crește în acest an cu 21,86%, până la 16,5 milioane de lei, cheltuielile cu bunuri și servicii vor fi mai mari cu 9,37%, până la 6,5 milioane de lei, în timp ce subvențiile vor scădea cu 71,89%, ajungând la 86 de milioane de lei. Bugetul de stat are o pondere de 62,43% din totalul surselor de finanțare ale ministerului în acest an, iar veniturile proprii reprezintă 37,57%. La capitolul "Priorități strategice pe termen mediu ale ordonatorului", în document se menționează menținerea ciclului nuclear integrat în România (managementul apei grele și exploatarea/procesarea/rafinarea uraniului), Programul privind dezvoltarea suportului tehnic național și cooperarea internațională pentru energie nucleară, precum și Planul Național de Investiții. Totodată, în proiectul de buget se precizează faptul că Ministerul Energiei a fost autorizat să acorde un ajutor de stat pentru salvarea Companiei Naționale a Uraniului de 62 de milioane de lei, din care 47,2 milioane de lei s-au dat anul trecut, urmând ca restul de 14,8 milioane de lei să fie alocați în 2017. De asemenea, suma de 200 de milioane de lei destinată închiderii a două mine de huilă din cadrul Complexului Energetic Hunedoara a rămas neutilizată la sfârșitul anului bugetar 2017 și se va utiliza în acest an cu aceeași destinație. "Suma de 200.000 mii lei (200 de milioane de lei — n. r.) se transfera în primele 5 zile lucrătoare de la aprobarea legii bugetare de către Ministerul Energiei întru-un cont de venituri ale bugetului de stat", se arată în documentul menționat. |
Bugetul asigurărilor sociale de stat este programat pentru anul 2017 cu un excedent de 281,6 milioane de lei, care reprezintă rezultatul financiar al sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale, conform proiectului publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).
Pentru anul 2017, din totalul veniturilor bugetare estimate la 57,087 miliarde de lei, 75,1% urmează să se încaseze din contribuțiile pentru asigurări sociale ale sistemului public de pensii, 0,2% din venituri nefiscale și 24,7% subvenții primite de la bugetul de stat. Din totalul veniturilor bugetare, 56,675 miliarde de lei sunt aferente sistemului public de pensii (99,3%) și 411,7 milioane lei aferente sistemului asigurărilor de accidente de muncă și boli profesionale (0,7%). Veniturile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017 sunt diminuate cu suma de 7,020 miliarde de lei aferentă Pilonului II de pensii. Cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat au fost estimate la 57,3 miliarde de lei, din care 57,17 miliarde de lei pentru sistemul public de pensii (99,8%) și 130,1 milioane lei pentru sistemul de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale (0,2%). |
Bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a fost adoptat marți de Camerele reunite ale Parlamentului, cu 180 de voturi pentru, 105 împotrivă și nicio abținere.
Ministerul beneficiază de o alocare bugetară de 765 milioane de lei, respectiv 0,093% din PIB. Creditele de angajament totalizează 1,2 miliarde de lei, astfel că suma totală alocată este de 1,99 miliarde de lei — 0,24% din PIB. Pentru cheltuielile de personal s-a alocat o sumă de peste 30,2 milioane lei, cu 36,5% peste cel din 2016. De asemenea, pentru bunuri și servicii s-a dedicat cu 3,5% mai mult, respectiv 14,7 milioane lei. Printre principale obiective ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat se află implementarea Programului Start-Up Nation, prin care se vor înființa 10.000 de start-up-uri și circa 20.000 de locuri de muncă. Programul va intra în vigoare de la 1 mai. De asemenea, prin buget vor fi alocate fonduri pentru organizarea a opt târguri interne, cu 4.000 de participanți, cu decontarea cheltuielilor, asigurarea participării României la 40 de târguri internaționale, 24 de milioane de lei, și decontarea participării la târguri pentru 500 de întreprinderi mici și mijlocii. |
Cristi sa stii ca eu am glumit cu bugetul. Nu cred ca intereseaza pe cineva, nici macar asa defalcat pe ministere. :)
|
Bai ce jenant se comporta astia de la USR. E unul care i-a filmat pe ticalosii aia care au iesit din sala in loc sa stea si sa asculte discursul jupanului si se comporta lamentabil.
Eu ii multumesc lui Cristian pentru aportul adus la schimbarea clasei politice. Si cui o mai fi votat USR-ul. :) |
Asta-i tare. Te intrigă cei care i-au filmat pe pesediști (care, apropo, s-au comportat penibil, ca să nu spun mai mult), însă nu și cei care l-au filmat pe Goțiu.
Dacă e să comentăm ce am văzut azi în parlament, ar trebui să începem cu impolitețea lui Tăriceanu, care i-a cerut președintelui statului să aibă grijă cum și ce spune. De la unul care se trage dintr-o veche familie liberală, din ce se spune, ar fi fost de așteptat puțin ștaif. Iohannis a avut un discurs voit provocator, după mine, dar care a scos ce era mai urât din audiența pesedistă. Reacții ca la o galerie de fotbal, golănești din partea unora. Se confirmă, din păcate, că sunt posesorii unei mentalități față de care orice om care prețuiește buna cuviință nu poate fi decât în opoziție. |
Citat:
Ce sa învețe tineretul de la ei , si ne mai mirăm de golaniada din scoli :( |
Senatorul PSD Liviu-Tit Brăiloiu a fost filmat de un parlamentar USR marți făcând semne obscene când se îndrepta spre ieșirea din sala de plen a Camerei Deputaților în timpul discursului președintelui Klaus Iohannis.
Momentul a fost surprins cu telefonul mobil de către deputatul USR Silviu Dehelean, care a postat apoi imaginile pe Facebook. Senatorul a recurs la gestul obscen în timp ce părăsea, împreună cu alți parlamentari PSD și ALDE, sala în care avea loc ședința de plen reunit, ca boicot la adresa șefului statului. Brăiloiu se află la primul mandat de parlamentar, fiind membru în comisia Juridică a Senatului. Totodată, el este și vicepreședinte al comisiei senatoriale de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. |
Un deputat USR a fost bruscat, marți, de câțiva parlamentari PSD, pentru că îi filma cu telefonul, după ce aceștia au ieșit din sala de plen în timpul discursului președintelui Klaus Iohannis. Deputatul a declarat pentru MEDIAFAX, că a fost îmbrâncit și înjurat, pe holul Parlamentului, de mai mulți colegi din majoritatea parlamentară. Deputatul PSD Andreea Cosma respinge acuzațiile.
Deputatul USR Iulian Bulai a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că a fost îmbrâncit și înjurat, pe holul Parlamentului, de mai mulți colegi din majoritatea parlamentară deranjați că sunt filmați după ce au ieșit din plen la discursul lui Klaus Iohannis,deputatul PSD Andreea Cosma respinge acuzațiile. "Este din păcate un gest regretabil. Nu o să comentez foarte mult această situație. A avut loc agresarea unui coleg deputat, Iulian Bulai, de mai mulți colegi ai majorității, deranjați de faptul că erau filmați. Au considerat că este o exprimare civică să îl înghesuie și să îl agreseze. Este regretabil pentru Parlamentul României unde armele ar trebui să fie gesturile politice și cuvintele, în nici un caz busculada și împingerea fizică", a declarat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna. Deputatul USR Iulian Bulai, a declarat, pentru MEDIAFAX, că printre aleșii care l-au agersat se numără, fiica baronului de Prahova, Andreea Cosma, deputat PSD, senatorul PSD Tit Brăiloiu și deputatul ALDE Damian Florea. Aleșii de la putere au fost deranjați de faptul că deputatul USR transmitea live, pe Facebook, ieșirea din plen a majorității parlamentare la discursul președintelui Klaus Iohannis, anterior acesta transmițând și o parte din discursul președintelui. Contactată de MEDIAFAX, deputatul PSD Andreea Cosma a declarat că i-a "vorbit frumos" deputatului USR, nu l-a îmbrâncit și nici nu l-a înjurat pe Iulian Bulai, refuzând să comenteze gesturile colegilor săi și precizând că s-a reîntors în sală. "Mi-e greu să cred că cei de la USR au impresia că o femeie poate să agreseze un bărbat", a spus Andreea Cosma, pentru MEDIAFAX. |
E tare. Te duci sa-i provoci pe aia si apoi ii acuzi ca-s golani ? Pai Iohannis ce e ? Nu-i tot golan ? Ca despre aia stiam ca nu au 7 ani de acasa dar cu ce-i diferit borfasul ala care a vorbit azi in parlament ? :)
Iar despre Gotiu - asa au patit toti care au dormit pe acolo. Daca ne-am indignat cand au adormit altii, de ce l-am scuti pe el de critici ? Sau de ce nu l-ar filma nimeni ? Cu ce-i mai breaz Gotiu ala de trebuie protejat ? Pe mine nu ma doare, din partea mea sa doarma non stop, dar nu-mi place ca va aud ca vreti politicieni altfel si vedem ca tot oameni fara 7 ani de acasa trimitem acolo. De fapt vreti oameni cam de aceeasi calitate, dar sa fie borfasii vostri. :) |
La rândul său, Iulian Bulai susține că social-democrata "a fost acolo până în ultimul moment".
Fiica lui Mircea Cosma, fost președinte PSD Prahova, a ajuns în Parlament, după ce doi deputați au renuțat la mandate. Știre Inițială Un deputat USR a fost bruscat, marți, de câțiva parlamentari PSD, pentru că îi filma cu telefonul, după ce aceștia au ieșit din sala de plen în timpul discursului președintelui Klaus Iohannis. "Parlamentarii PSD au ieșit din sală. Așa se comportă oamenii care nu suportă adevarul", a fost comentariul deputatului USR Iulian Bulai. El a transmis live pe Facebook imagini cu parlamentarii social-democrați aflați pe holul de lângă sala de plen a Camerei Deputaților, unde se desfășoară ședințele comune ale celor două Camere ale Legislativului. La un moment dat, potrivit imaginilor postate pe Facebook, o parte dintre parlamentarii PSD l-au bruscat pe deputatul USR. "Am fost bruscat de cei din PSD în holul Palatul Parlamentului. Regret acest comportament al colegilor deputați. Sper ca cei care au votat ca ei să fie în parlament să vadă ce au trimis. E regretabil, lupta mea pentru o administrație corectă continuă", a scris după incident Iulian Bulai. |
L-au bruscat pesedistii rai care n-au stat cu mainile la spate sa-i interogheze ala.
Eu zic ca e rost de un miting, eu asta as face in locul vostru. Pe useristi nu trebuie sa-i atinga nimeni nici cu o floare. Trebuie sa stea toti cuminti si sa taca in timp ce useristul ii cearta ca in loc sa stea sa asculte ce spune dirigintele, au parasit sala. :) |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Mai are si nume de comisar sovietic ala - Bulai. Pe bune voi nu sunteti normali. Adica daca nu vreau sa particip la o chestie si ies afara, vine unul dupa mine si incepe sa ma intrebe pe un ton de sef de post de la tara : "de ce pleci ? nu suporti adevarul ? "
Si eu daca-i zic sa plece sau chiar daca il imping, cica eu sunt vinovat, nu ala ca in loc sa-si vada de treaba, se crede mare ziarist. Pai eu ii spargeam nasul, nu-i ziceam doar sa plece. :) |
Citat:
Pai e dreptul tau sa consideri aia o mustrare aspra. E dreptul alora care au iesit sa creada ca Iohannis, daca vrea sa mustre pe cineva sa o mustre pe madam Carmen acasa, nu pe ei si sa iasa din sala. De unde ideea asta ca te poti duce la un om enervat si sa-l intrebi pe tonul ala de militian : de ce nu stai ? te supara adevarul ? Chiar nu mai aveti nimic in cap ? |
Cum a fost acoperit discursul lui Iohannis de televiziunile obiective - Obiectivul Realitatea si Obiectivul Digi :)
http://www.photo-host.org/images/2017/02/07/m3uiXM.jpg |
Nu mă miră că iuliu se simte deranjat; în fond, ce a făcut Președintele a fost să le bată obrazul ordinarilor de la PSD, și s-o fi simțit și el vizat prin contagiune :)
Asta, pe lângă frustrările acumulate: l-a votat pe micky mouse, micky și-a luat-o de la Klaus; a susținut dreptul infractorului dragnea de a se dezincrimina singur, au ieșit oamenii în stradă și i-au spus că asta nu se poate. |
Citat:
|
Citat:
|
Declarațiile făcute în spațiul public de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin care s-a conturat imaginea unui sistem judiciar care nu este independent reprezintă afirmații de o gravitate extremă la adresa justiției din România, potrivit Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
"Având în vedere lansarea, preluarea și amplificarea în spațiul public, prin intermediul mass media, a unor grave afirmații, declarații și mesaje cu privire la activitatea instituțiilor judiciare și a magistraților, provenite în special din zona reprezentanților clasei politice, considerând că acestea au un real potențial de afectare a independenței, prestigiului și credibilității justiției, culminând cu afirmațiile lansate în spațiul public la data de 6 februarie 2017, în cadrul interviului acordat postului britanic BBC News (British Broadcasting Corporation), de către președintele Senatului României, dl. Călin Popescu Tăriceanu, CSM, în calitatea sa de apărător al independenței justiției, apreciază că afirmațiile lansate în spațiul public, prin care se conturează imaginea unui sistem judiciar care nu este independent și a unor magistrați care își desfășoară abuziv activitatea, la comandă politică, cu încălcarea cadrului legal și a libertăților civile, reprezintă afirmații de o gravitate extremă la adresa justiției din România", potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), remis marți MEDIAFAX. Consiliul Superior al Magistraturii și-a manifestat îngrijorarea și, totodată, dezacordul față de exprimarea publică, cu depășirea limitelor admisibile ale libertății de exprimare, a unor astfel de opinii. "Astfel de afirmații pot afecta nu numai independența, imaginea, credibilitatea și prestigiul magistraților și sistemului judiciar român, angrenat într-un amplu efort de reformă și luptă împotriva corupției odată cu aderarea la Uniunea Europeană, apreciate pozitiv la nivel european și internațional, dar și imaginea, prestigiul și credibilitatea României în plan extern. Actualul context, determinat de adoptarea unor acte normative ce afectează în mod direct activitatea autorității judecătorești și reacțiile societății civile față de acest proces, nu justifică în niciun fel lansarea unor afirmații care să depășească limitele admisibile ale discursului politic public", potrivit sursei citate. |
Citat:
|
Citat:
Direct din ceausism vine gandirea asta. |
Măi nea Cristi, dă-mi voie ca respectuos să-ți spun că ești plictisitor și că poluezi acest topic.
Sincer să fiu, te suspectez de a face ceea ce se cheama "tehnica forumului culisant". E o metoda de manipulare in forumuri. Apar multe postari care nu spun nimic util discuției dar care imping postarile altora departe, le scoate din zona de vizibilitate. |
Aveti grija cu cine mergeti la proteste!
Presedintele tarii a felicitat parintii care au venit cu copiii la protestele din piata Victoriei. Pe de alta parte, un protestatar de la Cotroceni, venit cu un pui de cucuvea cica e posibil sa primeasca amenda.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Esti major , esti vaccinat , asa că alege din cele ce-ti plac :) |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:49:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.