![]() |
Citat:
|
Rareori reusesc oamenii sa se dezlege de personalitatile lor. De aceea omul plin de personalitati este fals si NU se poate mantui. Mantuirea este strans legata de lipsa personalitatilor. Personalitatile sunt nasterea si moartea, in detrimentul vietii.
Tu insuti reprezinti o multime, o multitudine. Trebuie doar sa privesti mai indeaproape, mai profund. Si vei gasi inlauntrul tau mai multe persoane, care pretind - toate - ca sunt "eu". Cand esti furios o anumita personalitate te ia in stapanire si pretinde ca este "eu". Cand esti plin de iubire, o alta personalitate te domina, pretinzand ca este eul tau. Acest joc nu te duce in eroare numai pe tine, ci si pe toti ceilalti care intra in relatie cu tine, deoarece ei nu reusesc sa desluseasca cine esti de fapt. Iar ei poarta in interiorul lor - la fel - o intreaga multime. Astfel orice relatie implica nu doua persoane, ci doua multimi. In aceste conditii, razboiul devine permanent, deoarece foarte rar se intampla ca eul iubitor al unei persoane sa se intalneasca cu eul iubitor al celeilalte. Si astfel, ratezi mereu. In interiorul tau se produce o anumita miscare de rotatie. Si daca continui sa iti privesti numeroasele personalitati, atunci e bine sa nu te amesteci in ceea ce fac ele, deoarece acest lucru va crea si mai multa confuzie. Multumeste-te sa le privesti, caci numai astfel vei deveni constient de faptul ca exista si un martor - care nu este o personalitate - in fata caruia aceste personalitati apar si dispar. Iar martorul nu este o alta personalitate, deoarece o personalitate nu poate urmari o alta. Este foarte interesant. Si este un lucru fundamental - faptul ca o personalitate nu poate urmari o alta, intrucat niciuna din aceste personalitati nu este inzestrata cu suflet. Exact ca hainele voastre. Puteti sa va schimbati hainele, insa ele nu stiu ca au fost schimbate, ca acum este folosit alt costum. Voi nu sunteti hainele voastre, astfel incat le puteti schimba. Voi nu sunteti o personalitate (asa cum incearca sa para toti religiosii). Si de aceea puteti observa si deveni constienti de nenumaratele voastre personalitati. Acestea sunt mortii, eurile ingropate de mii de ani. Un lucru devine insa clar: exista realmente cineva care priveste in permanenta acest joc de personalitati din jurul tau. Acesta esti tu insuti. Urmareste asadar aceste personalitati, insa adu-ti aminte mereu faptul ca starea de martor reprezinta propria ta realitate. Si daca poti ramane atent la aceste personalitati (masinarii conditionate), ele vor incepe sa dispara; ele nu mai pot ramane in viata. Pentru a ramane in viata, au nevoie sa te identifici cu ele. Daca esti furios, este nevoie sa-ti observi cu atentie furia, sa nu te identifici cu ea. Si atunci, lipsita de energie, ea moare, dispare pur si simplu. Ramai asadar din ce in ce mai concentrat in aceasta stare de observare, si toate aceste personalitati vor disparea. Iar cand nu a mai ramas nici o personalitate, atunci realitatea ta - maestrul interior - s-a intors acasa. Atunci comportamentul tau va fi sincer, autentic. Atunci tot ceea ce vei face, vei face total, in intregime, fara sa regreti nimic. Iar starea ta va fi intotdeauna de multumire. Daca esti trist, undeva gresesti; daca esti plin de bucurie, tot ceea ce faci este corect. Sinceritatea fata de tine insuti. Aceasta inseamna sa il traiesti pe Iisus Hristos in tine, si sa ii fi Lui credincios. Daca reusesti sa omori toate personalitatile inainte de a veni moartea, moartea va fi doar o trezire la viata vesnica. Aceasta este mantuirea. Toate celelalte sunt mastile false ale personalitatilor, mortii ingropati de mii de ani. |
Buna ziua tuturor!
M-am gandit mult la acest subiect, inainte sa postez. Cred ca relatia afectiva dintre credincios si credinta sa, si respectiv a altora, trebuie sa fie ceva de genul celei dintr-o pereche. Sa ma explic: toti, sau aproape toti, avem familie, sau facem parte dintr-un cuplu, ok? Bun, si nu cunosc, si cred ca nici domniile voastre nu cunoasteti pe cineva suficient de stupid incat sa se ia la cearta cu o alta persoana, pe tema: prietena/sotia mea e cea mai frumoasa, copiii mei cei mai frumosi/destepti, iubita/nevasta dumitale e urata, proasta si curva, copiii dumitale vor ajunge niste delincventi, etc. Poate ca ar trebui sa traim o relatie de dragoste si pretuire, undeva in Sancta Sanctorum a sufletului fiecaruia, cu credinta/biserica/denominatiunea noastra, la fel de delicat cum iubim pe cineva. IUBIREA PROPRIE, DACA SI CAND E AUTENTICA, NU SE AFISEAZA PE TOATE GARDURILE. SI, TOT CAND NE AFLAM IN CONDITIA SUFLETEASCA A AUTENTICITATII IUBIRII DE DUMNEZEU, NICI NU VITUPERAM PE A ALTORA. Si, inainte sa "dati cu pietre", va reamintesc interpretarea patristica, IN DUH, a Cantarii Cantarilor, care, luata exclusiv literal a fi doar un poem erotic, altminteri foarte reusit. Deci analogia pe care am facut-o nu e deloc deplasata. Despartirea antagonica a credintelor si, mai ales a credinciosilor, in "ai nostri" si "ei, ereticii/paganii" e la fel de satanica ca si fuzionarea sincretica a tuturor credintelor intr-un aliaj dogmatic unic, religia blestematului de Antihrist, jegul nascut din partenogeneza care va domni in cocina cu draci ce va lua locul moscheii lui Omar. Nu sunt decat doua etape complementare ale aceluiasi proces.. Nu avem voie sa uram decat pe: Vrajmasul, Antihristul&proorocul sau mincinos, si slujitorii lor masoni si vrajitori, precum si, in fiecare din noi, pacatul. Atat. A-ti ura semenul care, credincios fiind, fie si in alta lege decat a ta, greseste, NU e de la Dumnezeu. |
Parerea mea e ca chiar si atunci cind nu iubim pacatul sau pe cel rau nici nu trebuie sa il urim asa cu ura si dusmanie ci sa fim fermi si detasati fiindca dusmania nu te scapa de cel rau .
Si apoi este posibil sa te inseli din lipsa de informatii suficiente in legatura cu o persoana care apoi se va dovedi ca nu este rea dar in capul careia ai aruncat deja cu piatra urii si a defaimarii mincinoase. Spuneai de sincretism , sincretismul este ca atunci cind aduni laolalta mai multe echipe de constructori , unii fac doar igloo, altii corturi de piele, altii case din pamint sau altii zgirie nori - evident ca fara o viziune corecta aceea ce vrei sa construisti ei nu vor reusi sa faca nimic impreuna , se vor incurca unii pe altii si nu va iesi ceva viabil. Asa sint si religiile si dogmele actuale care nu cunosc decit "in parte" fiecare le stie pe ale lui si judeca , ctalogheaza pe altii din prisma a cit inteleg ele in conditiile in care ele insele nu au si nici nu recunosc ca nu au toate raspunsurile. Asadar daca este cineva care poate vace viabila o astfel de unitate a unei singure turme pentru un singur pastor care sa se intinda "pe tot pamintul" inlocuind totodata si orinduirile sociale dup cum reiese cel putin din Daniel- atunci nu poate fi decit Sluga lui Dumnezeu despre care in Isaia 52 scrie: 13. Iată că Sluga Mea va propăși, Se va sui, mare Se va face și Se va înălța pe culmile slavei! 14. Precum mulți s-au spăimântat de El - așa de schimonosită li era înfățișarea Lui, și chipul Lui atât de fără asemănare cu oamenii, - 15. Tot așa va fi pricină de uimire pentru multe popoare; înaintea Lui regii vor închide gura, că acum văd ceea ce nu li s-a spus, și înțeleg ceea ce n-au auzit. |
Citat:
|
Citat:
Mihai, Ati vorbit de mai multe ori de cele 7 trepte ale desavarsirii. Imi puteti spune mai multe despre ele? De unde aceasta cifra de 7, in ce constau exact treptele si unde sunt descrise ele. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cu cei din alte religii, nu am nimic, dimpotriva. Cred, de exemplu, in superioritatea ontologica a Poporului Ales, si nu ma simt deloc, ca arian, umilit de acesta realitate, pe care o glasuieste istoria, cat ar fi de masluita. Fiecare la locul sau, stapan, preot si om de stiinta, corect? Iar in ce-i priveste pe clarvazatori, va aduc aminte cum a scos apostolul duhul pitonicesc din slujnica aceea... Din nou, va rog sa NU continuam, aici, discutia aceasta off-topic. |
Citat:
Discernămîntul înseamnă a iubi pe oricine, indiferent de religie. Hristos a murit pentru absolut toată lumea, nu numai pentru creștini. Da, Dumnezeu ne învață să urîm păcatul din lume, adică pe cel viclean care ne vrea pierzania, dar nu e voie să urîm omul pentru care Domnul Și-a vărsat scumpul Sînge pe altarul Crucii. Trebuie să facem tot posibilul să-i mîntuim și pe ceilalți din jur, indiferent cine sînt ei, pentru că după Judecată nu mai e cale de tranziție de la rău la Bine. Deci trebuie să ne rugăm și pentru sataniștii masoni care se închină diavolului perfect conștienți de ceea ce fac. Trebuie să sperăm chiar la îndreptarea celor mai decăzuți dintre oameni; pe cît posibil, pentru rugăciunile Bisericii, să-i lumineze Domnul cu harul Său cît încă nu este seara Zilei a Șaptea. |
Citat:
Daca Domnul a zis sa ne iertam vrajmasii, sa ii iubim si sa ne rugam pentru ei, si a dat El insusi exemplu de cum se face, inseamna ca asa trebuie facut, iar daca asta vi se pare fanatism orb, pai cu atat mai bine, ne incadram perfect in cuvintele Bibliei care zice ca cei intelepti trebuie sa se faca pe sine insisi nebuni. Nebuni de Hristos, se intelege ;) |
Citat:
|
Infierarea masonilor ca ar fi inchinatori negativi este de data mai recenta in istoria luptei impotriva masoneriei si ea este cel putin hilara in conditiile in care din masonerie au facut parte sau inca mai fac preoti, ierarhi si chiar un patriarh.
In istorie se cunosc nume sonore din cultura si civilizatie incluisv de la noi care au fost masoni iar prigonirea lor a inceput in sinul bisericii din Grecia care prin sinodul ei a facut o declaratie oficiala in care pretinde ca ar fi facut o cercetare internationala asupra mirsaviilor masoneriei dar in care ea nu era acuzata decit de ateism, dupa care ulterior ca sa nu se simta mai prejos au urmat si altii din alte tari exemplul si de fiecare data au mai adaugat cite ceva, de la ateism sa ajuns la paginism, de la paginism la dusmanie contra credintei si tot asa pina cind s-a ajuns la limita maxima in care nu se mai poate adauga nimic. Desi nu se stie. Cu putina bunavointa se mai poate adauga. Nu spun ca sa apar masoneria fiindca nu am nimic de cistigat, parerea mea este impartita in legatura cu masonii insa prea bate la ochi partinirea si marturia mincinoasa. Inclin sa cred ca in culise au altceva de impartit, probabil unii nu au fost primiti la un moment dat dorind si ei sa faca parte din elita sau probabil au fost exclusi si in acest fel s-au razbunat. Oricum e bine sa ai la indemina un tap ispasitor pe care sa iti versi supararea stiind ca el nu se injoseste sa iti plateasca cu aceeasi moneda desi intre masoni au fost si cazuri din acestea si inca mai sint au ei uscaturi destule insa nu isi permit sa denigeze biserica si asta biserica o stie. Masoneria este asociata cu iudaismul pentru ca in Germania si in America multi dintre ei sint evrei. In VT scrie ca "ramasita lui Iov in zilele din urma se va afla in fruntea popoarelor celor mari si de acolo vor fi biciul lui Dumnezeu impotriva pacatosilor." Daca ar fi sa interpretam acest verset pt zilele nostre am intelege ca Sua si NATO sint in acordul lui Dumnezeu prin faptul ca lupta in Afganistan caci alta pedeapsa a pacatosilor din partea conducerii politice sau militare nu vad. Una vizibila care sa aibe rost sa fie mentionata. Oricum armatele din Kitim (Europa) vor lupta de partea lui Dumnezeu impotriva lui Gog si Asiriei atunci cind imparatul din Asiria va strabate citeva tari pe directia est. Deci si si acest caz tot cu partea fanatica a islamului se vor lupta. |
E greu a spune ca mantuirea exista numai la ortodocsi.Pana la urma Dumnezeu este cel care judeca si decide.
|
Citat:
Observ că unii, aflându-se într-o incapacitate de a iubi oamenii, de a-i privi cu milă sau îngăduință, de a se ruga (de ce nu) pentru ei, li se pare că cel mai grav păcat ar fi „iubirismul”. Mă întreb dacă nu cumva Îl văd și pe Hristos ca suferind de această slăbiciune. |
Citat:
Mihai, Si pe mine m-a intrigat ceea ce am auzit despre masonerie. O prietena mi-a povestit un caz concret, un fost coleg de al ei de scoala intrat in masonerie si aflat pe pozitii inalte astazi, l-a revazut la un moment dat si i-a propus sa vina cu ea la o adunare catolica in care un preot catolic harismatic facea rugaciuni, predici etc. Si la un moment dat acest preot a inceput sa ii bine-cuvinteze pe cei aflati acolo si care doreau binecuvantarea, asa ca s-a facut un rand de oameni care mergeau sa fie binecuvantati. Prietena mea i-a spus acestui coleg sa mearga si el sa ia binecuvantarea, insa dupa ce a avansat putin cu randul, nu s-a putut apropia de preot pentru ca o forta nevazuta l-a aruncat la pamant si de acolo nu s-a mai putut ridica pentru cateva minute. Preotul a privit nedumerit scena, pentru ca el personal nu facuse nimic, insa se vede treaba ca doua forte puternice si opuse s-au ciocnit acolo. Ca atare, mi-am zis ca hai sa citesc si ce zic ei, masonii, despre ei insisi, asa ca mi-am cumparat cartea "La franc-massonerie clarifiee pour ses inities" scrisa de Irene Mainguy(scuze pentru lipsa accentelor). Inca nu am terminat-o pentru ca am stat foarte rau cu timpul si pe deasupra ma cam si plictiseste, insa in carte scrie ca au fost masoni care s-au ocupat cu practici oculte si ca a fost Rene Guenon cel care a mai curatat masoneria de ocultism. Interesant acest Rene Guenon, care a fost mason 5 ani de zile, se considera crestin, a devenit si musulman, aprecia foarte mult doctrinele orientale si despre care am citit pe Wikipedia, pe pagina lui Serafim Rose ca: "Între timp, și sub influența lui Gi-ming Shien, Serafim Rose va ajunge să cunoască și să respecte, ba chiar să iubească, un nou gânditor, René Guénon. „René Guénon este cel care m-a învățat să caut și să iubesc Adevărul, mai presus de orice și să nu mă mulțumesc cu altceva” va declara mai târziu Serafim Rose. Într-adevăr, René Guénon a arătat în mod clar felul în care relativizarea adevărului duce la distrugerea vechilor tradiții spirituale și, prin aceasta, la distrugerea societății și a omului ca persoană." Nu stiu daca l-ai citit pe Rene Guenon, el spunea ca singura sansa ca Occidentul sa iasa din decadenta in care se afla este de a se intoarce la Biserica catolica, singura forma de spiritualitate inca ramasa in Occident si prin aceasta sa se apropie de Orient a carei spiritualitate este net superioara. Insa la capitolul Orient nu a luat niciodata in seama bisericile ortodoxe, ci orientul in sensul sau strict: India, China etc. Adepti de astazi ai lui Rene Guenon considera ca BC nu mai este deloc cea despre care vorbea Rene Guenon, zicand ca toate tainele ei sunt dezbracate de tot ceea ce este esoteric, initiatic, pentru a ramane doar o forma exoterica fara continut. Concluzia la care am ajuns eu deocamdata din cele citite este ca nu iese fum fara foc, daca biserica a luat atitudine impotriva masoneriei (inclusiv biserica catolica) stie ea de ce. Acum faptul ca in ea sunt multi evrei si ca acesti evrei ii vor biciui pe pacatosi, eu una sunt cam in dubiu cu aceste profetii (cu interpretarea lor in acest mod), pentru ca, din moment ce invatatura Domnului este iubirea si rugaciunea pentru vrajmasi, nu prea vad cum Nato si alte organizatii armate pot face parte din planul lui Dumnezeu, ci dimpotriva. |
Citat:
Toata aceasta discutie este, repet, off-topic. Revenind on-topic, ce am avut de spus cu privire la nebunia mentalitatii de "mantuit garantat privind cu dispret la nefericitii damnabili" am spus deja. Cu o ultima precizare: asa cum pentru fiecare din noi, fiinta iubita, setul personal de amintiri, etc. sunt lucruri/fiinte scumpe, si stie, ca in forma lor unica, ii sunt doar propriei persoane incredintate, tot asa ar trebui sa ne privim unicitatea credintei. Mantuirea la ortodocsi? Desigur, pentru un bun ortodox, mantuirea e doar in ortodoxie. Pentru un bun catolic, catolicitatea Bisericii asigura accesul la mantuire (NU mantuirea garantata), pentru ca notiunea de catolicitate exprima macar intentia de implinire a poruncii lui Isus privind ducerea Evangheliei la marginile Pamantului. In ce ii priveste pe protestanti, ei stiu mai bine, cum se relationeaza cu Dumnezeu, in mod personal, in baza Sfintei Scripturi. (Si ei sunt extrem de ferventi misionari). Si asa mai departe, pentru fiecare ramura a Bisericii... Asa cum ne iubim mantuirea sufletului propriu, asa trebuie sa ne iubim credinta proprie. Si asa cum dorim si pretuim si mantuirea celorlalti semeni, asa si credintele altora trebuie pretuite, NU LA MODUL AUTORELATIVIZANT DOGMATIC, ci la cel empatic, stiind ce poate insemna credinta fratelui nostru pentru propriul suflet. CINE SUNT EU SA JUDEC CREDINTA ALTUIA? |
Citat:
|
Citat:
Dupa cum probabil ati observat, parerea mea despre "arderi pe rug & all the stuff" este urmatoarea: "ereticii" NU trebuie arsi, si nici operele lor. Vrajitorii, francmasonii, si restul gastii de agenti si admiratori ai Taramului de Jos, DA! Pentru ca folosesc puteri/metode, jumatate magice, un sfert naturale, un sfert stiintifice pentru a distruge si controla. Urmariti-mi, va rog, postarile de pe topicul "Papalitatea". Pentru mine nu (mai) exista notiunea de "eretic". Iar ce priveste Inchizitia, orice om intreg condamna EXCESELE ei, a si ale oricarei alte institutii de control si represiune. Insa daca noi doi comunicam acum, se datoreaza si Inchizitiei. Cum asa? Asa bine: daca nu ar fi existat Sfantul Oficiu, noua oroare, pardon ordine mondiala, ar fi existat mai demult. Si probabil am fi adus slava conducatorului lumii comunicand telepatic prin cipuri... O rugaminte: va rog mult, nu mai ma determinati sa postez off-topic. Ce am avut de explicat, am explicat. Incercasem sa explic de ce credinta proprie nu trebuie privita ca Dumnezeu Insusi, iar ale altora ca pe dr... insisi. Singurii care trebuie urati si luptati pana la sange sunt Ala de Jos, antigratia sa, adica pacatul, si slujitorii infernului, atat nevazuti (patimi si demoni), cat si vazuti (masoni si/sau vrajitori). Atat. De aceea am facut aceste corelatii delicate si discutabile. Cu stima. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Si cum sunteti catolic, stiti ca intr-una din aparitiile sale exact asta zicea si Sfanta Fecioara, ca nu prea mai sunt oameni generosi care sa se aduca jertfa pe sine pentru pacatele celorlalti... Sau poate dvs considerati ca vrajitorii si franc-masonii sunt mai puternici decat Domnul Iisus si ca atare este imposibil sa mai poata fi salvati in vreun fel, scapati de cel rau, si adusi pe calea cea buna? In acest caz, v-ati intrebat de ce ii mai tine Dumnezeu pe pamant? Sau poate ii tine ca sa aiba si calaii din ce isi castiga painea? |
Citat:
Hotarat lucru ! |
Citat:
Proliferarea pacatului atrage dupa sine pedeapsa lui Dumnezeu. E normal ca in acest scop, Dumnezeu sa se foloseasca masoni si de vrajitori. Cei care se lasa atrasi in diverse curse ale acestora isi risca mantuirea. Cei care opun rezistenta si isi mentin credinta, chiar daca sufera vremelnic pe plan material, moral, politic, sau prin mucenicie, sunt ai lui Dumnezeu. Mandria omului contemporan este de-a dreptul draceasca. Sursele de informare sunt multe si fiecare este preocupat sa-si apere in primul rand orgoliul si eventual interesele si apoi, daca mai ramane loc, Adevarul. Mantuirea se obtine greu chiar si de catre cei care sunt botezati ortodox. Nu este ca o cutie imensa cu bomboane pe care Cineva s-o imparta dupa judecati lumesti. Asa ca noi, care o cautam trebuie sa ne punem serios problema daca ne vom mantui in primul rand noi insine. Caci nu ni se cuvine nimic. Cine nu-si doreste sa se mantuiasca poate fi eventual trezit, daca ingaduie Dumnezeu, sa-si doreasca si el. E ca in bancul cu tinerii care voiau s-o ajute pe o batranica sa treaca strada. Ei voiau s-o ajute, erau saritori, dar batranica n-avea chef sa treaca strada. Cine are puterea economica are multe surse de informare in masa cu ajutorul carora se reediteaza fenomenul Pitesti la scara mondiala. Se face, adica , un fel de reeducare care asociaza pacatul cu modernismul. Odata atrasi in pacate de moarte duhovniceasca, e nevoie de mare pocainta pentru a redeveni placuti lui Dumnezeu. Deci acum nu mai zice nimeni ca nu este Dumnezeu, ci doar se declara ca pacatul e in ton cu moda acestui veac. Dupa ce a cazut in pacat prea mult si s-a indepartat de Dumnezeu, i se spune ca religia ortodoxa e prea rigida, ca exista si alte credinte si, daca omul se indaratniceste, i se arata eventual inregistrari video compromitatoare menite sa-l arunce in deznadejde: ,,Uite ce ai facut! Pai tu mai esti crestin?" Daca atunci are puterea de a se pocai si in fata lumii si in fata lui Dumnezeu, omul poate fi salvat. Daca nu, atunci merge inainte pe calea cea rea, inmultind el insusi raul: După ecumenism vine satanismul |
Biserica Ortodoxa este ecumenista.Sa inteleg ca nu sunteti ortodoxa sau sunteiti impotriva Bisericii Ortodoxe?Atunci ce religie ar trebui sa fim?
|
Citat:
|
Citat:
Ecumenismul este altceva, este o conceptie, miscare religioasa. Biserica Ortodoxa nu poate fi o conceptie, poate doar sa adere la acea conceptie, sa o impartaseasca. Asa cum reiese si din declaratiile sinoadelor unor BO, toate BO din tarile ortodoxe participa la miscarea ecumenica doar pentru a promova ortodoxia si a face cunoscut adevarul. Pentru ca si alti credinciosi si alte culte sa afle adevarul si sa vina/revina la ortodoxie. Nu adera la conceptii eronate, de tipul relativismului religios, dovada ca de cand participa la miscarea ecumenica nu a schimbat nici macar un cuvant din doctrina si dogma sa. |
In privinta afirmatiilor de genul "numai la noi este mantuirea, ailalti sunt damnati"
....imi e imposibil sa nu fac apropierea dintre genul asta de mentalitate, de un subiectivism foarte teluric si quasi-partinic chiar, si gandirea de negustor "veniti la noi doar; noi vindem marfa buna, concurenta va inseala, etc.".
Sunt multi ortodocsi pe care ii privesc cu profund respect si veneratie, inclusiv sfinti, chiar si sfinti de dupa schisma. Protestantii au o incredere imensa in Cuvantul Domnului si in Jertfa Rascumparatoare. Nu am, sincer, credinta profunda a unor protestanti, inclusiv a unora depe forum. Cand citesc articole si postari scrise de acestia, credinta lor ma copleseste. Nu POT si nu am cum sa ii gandesc macar ca "eretici", "anatema", etc. Deci marketingul eclesiologic e doar o gaselnita politica. |
Iisus spunea sa judecam dupa roade insa depinde ce roade vedem noi sau cum le cintarim apoi daca vedem la altii doar partea goala a paharului si la noi doar partea plina atunci degeba judecam.
Teodor e de apreciat fiindca a vazut valoarea acolo unde e, la fel au vazut si altii in privinta altor religii insa dupa sabloanele politicii dogmei ele nu ar fi trebuit nici sa existe nici sa poata fi vazute- nici chiar de catre unii reprezentanti religiosi. Adrian3 are dreptate cind spune ca mintuirea nu poate fi obtinuta doar intro singura biserica din moment ce Dumnezeu spune in VT ca va judeca toate neamurile cu nepartinire, iar daca le va judeca pe toate (si nu doar pe "dreptcredinciosi") atunci toate au sanse egale , pe fiecare om dupa aceeasi Lege dar si dupa legamintul-doctrina religiei sale- masura in care a fost ea implinita in lumina Legii. Referitor la iertare si judecata , daca vrei sa pedepsesti un om f bine Dumnezeu te lasa -si apoi suporti si eventuale neplaceri sau eforturi, Insa daca il ierti pedeapsa lui va reveni lui Dumnezeu care il judeca si il pedepseste in alte moduri. Daca un om nedreptateste alt om (economic sa zicem) vina are o anumita valoare insa daca nedreptateste un om curat atunci vina este mai mare iar daca cel curat este sfint e posibil ca Dumnezeu prin pedeapsa sa ii dea si o lectie incit sa se lecuiasca definitiv. Asa incit este de preferat ca atunci cind esti sfint sa il judeci doar reflectind si nu prin fapte dar sa il si ierti in acelasi timp, sa judeci fapta dar sa nu pui patima si ura asupra persoanei ci sa il vezi egal ca pe orice om. Sa il "lasi in plata Domnului". |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cat priveste eclesiologia, e normal ca acei ce au facut schisma de Sfanta Biserica intemeiata pe Petru si marturisirea sa aiba o eclesiologie "tulbure". Schisma se autoperpetuaza, pana este nimicita prin intoarcerea la ascultarea de Sfantul Parinte. Ca orice boala, este gonita prin leacul corespunzator: schisma este lecuita prin ascultare. |
Citat:
Oare Sfintii degeaba s-au rupt si i-au facut anathema pe orientali?Atunci BO de ce este din nou in comuniune cu ei, atata vreme cat acestia nu si-au schimbat parerea? Toate Bisericiile sunt Petrine si Alexandria si Roma si Ierusalim si Antiohia, mai putin Constantinopol.. asta nu inseamna nimic... Si alexandria s-a rupt , si antiohia si Roma.. |
Nici neascultarea de papa nu a omorit sau darimat pe nimeni , sfinti au fost facuti prin ascultare de Domnul.
A pretinde convertirea celorlalti de pe o pozitie inflexibila este o iluzie in locul rezolvari diferentelor prin discutii si negociere. Chiar si crestinismul insusi a dovedit flexibilitate prin adoptarea si transformarea unora din sarbatorile pagine preexitente. Atribuirea papei cu prezumtive infailibilitati biblice doar pentru a fi vazut ca un rege caruia sa i te supui chiar si cind nu este prooroc denota o slaba relationare cu adevaratul Rege. papa nu salveaza pe nimeni, nici macar pe el insusi , doar Dumnezeu salveaza , papa poate doar sa se roage spunind "faca-se voia Ta". Desigur el poate fi considerat ca un superior ierahic de care e bine sa asculti pina la un punct insa doar sfintenia si darurile fac pe sfinti infailibili , iarproorocia nu este rezervata doar unuia singur .. Personal il apreciez pe patriarhul Daniel findca isi cunoaste limita umana si nu incerca sa faca pe atoatestiutorul , dregatorii sint pusi se rezolve si sa dea spre rezolvare problemele organizatorice iar problemele teologice sa fie rezolvate de teologi si de sfinti, mai degraba de sfinti -atita vreme cit pentru avansarea in ierarhie nu se dau teste de sfintenie, daruri si harisme. Deci fiecare in domeniul unde se pricepe. |
|
Stii ce?
Mi se pare jenant ca un astfel de film apare imediat dupa trecerea parintelui la cele vesnice. Nu m-as mira sa fie pentru prima data cand este facut public si nu intamplator abia acum. Dar sunt unii asa zisi ortodocsi care cu adevarat n-au nimic sfant. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Catolicismul se va desfiinta atunci cind e planificat si nu facind un pas inapoi ci unul inainte. deci Domnul stie si Domnul face.
Chiar si ei stiu ca papalitatea va dura doar cit va mai tine mandatul papei in functie si eventual atita timp cit va vrea urmatorul care va fi si ultimul. Arsenie spune ca vrea traire si nu doar teologizare insa cam aceeasi traire este si la ei si la noi, iar trairea tine de fiecare om in parte nu de doctrina sau de cultul mortilor. Au avut ei o perioada de declin insa se pare ca acum situatia se stabilizeaza. Se umplu iar locasurile de cult si manastirile. |
Citat:
Alin, adevarul nu trebuie sa-l ascundem, adevarul inseamna bucurie, chiar daca cine il afla nu simte asa cand nu este in el. Dar poate veni in adevar. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:09:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.