![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Dumnezeul celor vii, al lui Avraam,Isaac si Iacov" |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Teoria punctelor comune
Citat:
In fine, pe baza punctelor comune: morcovii de plastic se numesc tot morcovi, au o culoare placuta si o forma incantatoare (chiar mai frumosi decat cei adevarati.. dar din nou intrebarea filosofica: ce este adevarat? Nu arat eu mandrie..etc.? Stiti discursul sectar).. deci pe baza punctelor comune, ar trebui sa asum ca mancare de plastic SATURA si POTI TRAI CU EA? Ma intreb si eu.. :39: |
Vorbele unui copil : Dada they say the same words but mean different things..
Adica chiar daca heterodocsii zic unele lucruri ca noi pentru ei au alt inteles... Deci, nu avem nimic in comun cu ei.. Parafrazand un alt poster : Cea mai apropiata credinta de cea ortodoxa e cea catolica, insa intre cele doua e o distanta ca de la cer la pamant - Parintele Ilie Cleopa. |
Citat:
Ceea ce veti intalni la sectari suna cam asa: doar noi suntem adevarati, ceilalti sunt de plastic. Doar noi suntem buni si adevarati pentru ca: - vorbim in limbi - tinem sabatul - suntem botezati la o varsta matura la fel ca Isus - avem sapte taine - avem canoane si sinoade Si multe altele de acelasi fel: mandru si intolerant. Fiindca aceasta e sectarul. Prin definitie. |
Citat:
|
Eu cred ca sectarul este sectar indiferent ca-i dintre ai nostri sau dintre ai vostri sau dintre ai lor.
Ma iertati dar ma tem ca nu-l cunoasteti prea bine pe sectar. Cum sa fie el fratele tuturor? Sectarul nu e frate decat cu cei din secta lui. Toti ceilalti sunt indraciti. |
doamne ajuta
Citat:
|
Multumesc frumos Ionut.
Tocmai ma gandeam sa dau un exemplu de „discurs sectar” clasic iar tu mi l-ai oferit pe tava :)) |
Citat:
Text fără context, devine pretext. Pretext pentru a demonstra nemurirea sufletului. Iată ce zicea Hristos în context: 31. Iar despre învierea morților, au n-ați citit ce vi s-a spus vouă de Dumnezeu, zicând: 32. "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor. (Matei 22) Despre ce se vorbește în contextul nesfâșiat de Dănuț? Despre învierea morților. Care era situația celor trei patriarhi la momentul când Dumnezeu rostea fraza citată de Iisus? 6. Apoi i-a zis iarăși: "Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov!" Și și-a acoperit Moise fața sa, că se temea să privească pe Dumnezeu. (Ieșirea 3) Avraam, Isaac și Iacov erau morți. Cartea Ieșirii descrie moartea fiecăruia în parte, iar Hristos nu se "coborâse încă în Iad (conform dogmei ortodoxe)să le scoată sufletele" de acolo. Claro? |
Citat:
|
Citat:
|
Ce partasie are lumina cu intunericul?
Voi cei ce stai impotriva invataturii ortodoxe, "rataciti nestiind scripturile si nici puterea lui Dumnezeu" (Matei 22,19).
Sfanta Scriptura este foarte clara, sufletul Domnului nostru Iisus Hristos s-a coborat in iad atunci cand a murit pe cruce. Psalmisul si Sfantul Petru arata fara echivoc aceasta! „Doamne, scos-ai din iad sufletul meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapa.” Psalmul 29,3. “Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mana iadului, când mă va apuca.” Psalmul 48,16. "Văzut-am mai înainte pe Domnul înaintea mea pururea, ca de-a dreapta mea este ca să nu mă clatin. Pentru aceasta s-a veselit inima mea și s-a bucurat limba mea, dar încă și trupul meu va sălășlui intru nădejde. Că nu vei lăsa sufletul meu in iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea. Cunoscute mi-ai făcut caile vieții; umplea-mă-vei de veselie cu fata Ta, și la dreapta Ta de frumuseți veșnice mă vei sătura " Psalmul 15,8-11. “Căci David zice despre El: ‘Totdeauna am văzut pe Domnul înaintea mea, căci El este de-a dreapta mea, ca sa nu mă clatin. De aceea s-a bucurat inima mea și s-a veselit limba mea; chiar și trupul meu se va odihni intru nădejde. Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune. Făcutu-mi-ai cunoscute caile vieții; cu înfățișarea Ta mă vei umple de bucurie’. Bărbați frați, cuvine-se a vorbi cu îndrăznire către voi despre strămoșul David, ca a murit și s-a îngropat, iar mormântul lui este la noi, până în ziua aceasta. Deci el, fiind prooroc și știind ca Dumnezeu i S-a jurat cu jurământ să așeze pe tronu-i din rodul coapselor lui, mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: ca n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus, Căruia noi toți suntem martori. Deci, înălțându-Se prin dreapta lui Dumnezeu și primind de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, L-a revărsat pe Acesta, cum vedeți și auziți voi. Căci David nu s-a suit la ceruri, dar el a zis: ‘Zis-a Domnul Domnului meu: șezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tai așternut picioarelor Tale’." Faptele Apostolilor 2,25-35 |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu spune clar Biblia, Cuvantul Lui Dumezeu ca Hristos s-a coborat la iad (cu sufletul) si de acolo a slobozit pe cei drepti (unii dintre acestia au inviat cu trupul exact in acel moment)? "Iar Iisus, strigând iarăși cu glas mare, Și-a dat duhul. .... Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora." Matei 27,50-53. Voi cei ce stai impotriva invataturii ortodoxe, "rataciti nestiind scripturile si nici puterea lui Dumnezeu" (Matei 22,19). Sfanta Scriptura este foarte clara, sufletul Domnului nostru Iisus Hristos s-a coborat in iad atunci cand a murit pe cruce. Psalmistul si Sfantul Petru arata fara echivoc aceasta! „Doamne, scos-ai din iad sufletul meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapa.” Psalmul 29,3. “Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mana iadului, când mă va apuca.” Psalmul 48,16. "Văzut-am mai înainte pe Domnul înaintea mea pururea, ca de-a dreapta mea este ca să nu mă clatin. Pentru aceasta s-a veselit inima mea și s-a bucurat limba mea, dar încă și trupul meu va sălășlui intru nădejde. Că nu vei lăsa sufletul meu in iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea . Cunoscute mi-ai făcut caile vieții; umplea-mă-vei de veselie cu fata Ta, și la dreapta Ta de frumuseți veșnice mă vei sătura " Psalmul 15,8-11. “Căci David zice despre El: ‘Totdeauna am văzut pe Domnul înaintea mea, căci El este de-a dreapta mea, ca sa nu mă clatin. De aceea s-a bucurat inima mea și s-a veselit limba mea; chiar și trupul meu se va odihni intru nădejde. Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune. Făcutu-mi-ai cunoscute caile vieții; cu înfățișarea Ta mă vei umple de bucurie’. Bărbați frați, cuvine-se a vorbi cu îndrăznire către voi despre strămoșul David, ca a murit și s-a îngropat, iar mormântul lui este la noi, până în ziua aceasta. Deci el, fiind prooroc și știind ca Dumnezeu i S-a jurat cu jurământ să așeze pe tronu-i din rodul coapselor lui, mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: ca n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus, Căruia noi toți suntem martori. Deci, înălțându-Se prin dreapta lui Dumnezeu și primind de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, L-a revărsat pe Acesta, cum vedeți și auziți voi. Căci David nu s-a suit la ceruri, dar el a zis: ‘Zis-a Domnul Domnului meu: șezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tai așternut picioarelor Tale’." Faptele Apostolilor 2,25-35 |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu spune clar Scriptura ca Moise este invitat in trup? Nu spune clar Scriptura ca Hristos a scos din iad pe cei drepti si pe multi i-a inviat in trup, chiar atunci la Invierea Sa? Nu spune clar Scriptura ca "Dumnezeu este Dumnezeul viilor nu al mortilor"? Voi ce ce Spuneati "Sola Scriptura" nu ati adus nici un argumnet din Sfanta Scriptura care sa arate ca Hristos nu s-a coborat la iad cu sufletul... dovada ca "rataciti nestiind scripturile"(Matei 22,19). Nu spune clar Biblia, Cuvantul Lui Dumezeu ca Hristos s-a coborat la iad (cu sufletul) si de acolo a slobozit pe cei drepti (unii dintre acestia au inviat cu trupul exact in acel moment)? "Iar Iisus, strigând iarăși cu glas mare, Și-a dat duhul. .... Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora." Matei 27,50-53. Voi cei ce stai impotriva invataturii ortodoxe, "rataciti nestiind scripturile si nici puterea lui Dumnezeu" (Matei 22,19). Sfanta Scriptura este foarte clara, sufletul Domnului nostru Iisus Hristos s-a coborat in iad atunci cand a murit pe cruce. Psalmistul si Sfantul Petru arata fara echivoc aceasta! „Doamne, scos-ai din IAD SUFLETUL meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapa.” Psalmul 29,3. “Dar Dumnezeu va izbăvi SUFLETUL meu din mana IADULUI, când mă va apuca.” Psalmul 48,16. "Văzut-am mai înainte pe Domnul înaintea mea pururea, ca de-a dreapta mea este ca să nu mă clatin. Pentru aceasta s-a veselit inima mea și s-a bucurat limba mea, dar încă și trupul meu va sălășlui intru nădejde. Că nu vei lăsa SUFLETUL meu in IAD nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea . Cunoscute mi-ai făcut caile vieții; umplea-mă-vei de veselie cu fata Ta, și la dreapta Ta de frumuseți veșnice mă vei sătura " Psalmul 15,8-11. “Căci David zice despre El: ‘Totdeauna am văzut pe Domnul înaintea mea, căci El este de-a dreapta mea, ca sa nu mă clatin. De aceea s-a bucurat inima mea și s-a veselit limba mea; chiar și trupul meu se va odihni intru nădejde. Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune. Făcutu-mi-ai cunoscute caile vieții; cu înfățișarea Ta mă vei umple de bucurie’. Bărbați frați, cuvine-se a vorbi cu îndrăznire către voi despre strămoșul David, ca a murit și s-a îngropat, iar mormântul lui este la noi, până în ziua aceasta. Deci el, fiind prooroc și știind ca Dumnezeu i S-a jurat cu jurământ să așeze pe tronu-i din rodul coapselor lui, mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: ca n-a fost lăsat în IAD SUFLETUL Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus, Căruia noi toți suntem martori. Deci, înălțându-Se prin dreapta lui Dumnezeu și primind de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, L-a revărsat pe Acesta, cum vedeți și auziți voi. Căci David nu s-a suit la ceruri, dar el a zis: ‘Zis-a Domnul Domnului meu: șezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tai așternut picioarelor Tale’." Faptele Apostolilor 2,25-35 |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. (Ioan 6, 54) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si (reprezentantii cultelor neoprotestante) nu cunosc Sfanta Scriptura... nu sunt in stare sa aduca argumente scripuristice concrete cu care sa incerce sa combata invatatura ortodoxa (s-a vazut clar in cazul subiectului anterior in care am discutat despre iad, pogorarea lui Hristos cu sfletul la iad si invierea dreptilor, a unora dinre ei si cu trupul exact atunci...). Pusi in fata pasajelor clare din Biblie, care atesta doctrina ortodoxa... nascocesc tot felul de explicatii cand noi am spus clar ca discutam in acest caz decat pe baza Sfintei Scripturi si acceptam argumente numai din Biblie care este Cuvantul lui Dumnezeu. Astfel, ma simt nevoit sa urmez si eu exemplul fratilor mei ortodocsi care deja au parasit acest topic intrucat interlocutorii nostrii neoprotestanti nu cunosc Sfanta Scriptura... ei care sa mai si sustin "Sola Scriptura". |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:27:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.