Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Citate preferate, cugetari, vorbe de duh (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=772)

Copacel 14.09.2015 00:25:58

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 600608)
"Cel mai josnic, este acel om care în momentul în care se supără pe tine, neagă faptele tale bune, îti dezvăluie secretele, uită tot ce ai făcut pentru el, te vorbeste de rău si te descrie altora într-un mod lipsit de bun simt." - Anonim

Actually, a amintit-o parintele Calistrat, dand-o ca exemplu clasic de demonizare.Este vorba despre demonul mut care sta in om si asteapta ocazia pt a se manifesta
Mi se pare dar nu sunt sigur, ca zis-o in predica "Vindecarea celor doi demonizati din Gadara".

"Justiția divina e oare nedreapta? Nu. Scrie despre ea ca: Judecata e fara mila celor ce n-au facut mila!
Prin urmare e cu dreptate: singur te-ai scos din împarația milei, neavand grija sa intri, în vremea sortita pentru aceasta pe pamant.
Și mai scrie: Mila și Adevarul ajung înaintea Ta . Prin urmare iubirea și cunoașterea Adevarului, împlinirea iubirii și marturisirea Adevarului sunt cele ce ne cresc faptura noastra pana la masura de persoane ale Împarației. Și: Dumnezeu e Adevarul și Dumnezeu este iubire ..."

Sursa: http://www.ortodoxism.com/arsenie-bo...enie-boca.html

Ioan_Cezar 14.09.2015 10:05:50

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 600608)
"Cel mai josnic, este acel om care în momentul în care se supără pe tine, neagă faptele tale bune, îti dezvăluie secretele, uită tot ce ai făcut pentru el, te vorbeste de rău si te descrie altora într-un mod lipsit de bun simt." - Anonim

Nu se supără, crapă de ciudă.
Nu neagă, disprețuiește.
Nu îți dezvăluie secretele, doar lasă de înțeles că ar putea s-o facă.
Nu uită, minimalizează.
Nu te vorbește de rău, te caracterizează în duh de "adevăr".
Nu bunul simț îi lipsește, ci onoarea.
Pentru că este nu om, ci ... o femeie. Una dintre altele...
Dar femeile nu sunt toate așa, slavă Domnului!
(alt anonim)

Mia Mia 14.09.2015 14:20:24

:)

""Doamne Numele Tau este Iubire: nu ma respinge din cauza pacatelor mele. Numele Tau este Putere: intareste-ma sa nu cad in rautate. Numele Tau este Pace: imblanzeste sufletul meu cel tulburat. Numele Tau este Mila: nu inceta sa ma ierti.""

(Sfantul Ioan de Kronstadt)

tabitha 14.09.2015 21:23:05

thanks

Citat:

În prealabil postat de Mia Mia (Post 600639)
""Doamne Numele Tau este Iubire: nu ma respinge din cauza pacatelor mele. Numele Tau este Putere: intareste-ma sa nu cad in rautate. Numele Tau este Pace: imblanzeste sufletul meu cel tulburat. Numele Tau este Mila: nu inceta sa ma ierti.""

Numele Domnului este puternic. Doamne ajută! :53: Foarte frumos din partea ta, Mia. :)

Cele rele să se spele, cele bune să se-adune. - proverb popular

Ioan_Cezar 15.09.2015 00:29:13

Citat:

În prealabil postat de Mia Mia (Post 600639)

Vă mulțumesc și vă rog să mă iertați pentru slăbiciunea și căderea mea.

Mia Mia 15.09.2015 10:51:31

Cu drag, pentru putin :)

"Dacă nu este pace, toate celelalte sunt de prisos."
(Sfântul Ioan Gură de Aur)

Mia Mia 18.09.2015 15:29:31

:)

"Atunci când celălalt este mânios, orice i-ai spune nu poți face nimic. Este mai bine ca în clipa aceea să taci și să te rogi."
( Sfantul Paisie Aghioritul)

Mia Mia 21.09.2015 15:08:42

„Ii voi ajuta pe multi înainte sa vina suferintele!… înainte sa vina nenorocirile”.
(Sfantul Efrem cel Nou)

Mia Mia 23.09.2015 14:19:57

"Maica Gavrilia vorbea cinci limbi: zâmbetul, lacrimile, atingerea, rugăciunea și dragostea. "Cu aceste cinci limbi poți călători în jurul lumii și toată lumea este a ta. Îi iubești pe toți la fel - indiferent de religie sau naționalitate, indiferent de orice. Poporul lui Dumnezeu este pretutindeni. Și niciodată nu poți știi dacă persoana pe care o întâlnești astăzi nu va fi sfântă mâine..."

(Maica Gavrilia, asceta iubirii)

amatyyy 07.04.2016 16:32:55

"Doar iubirea poate acoperi orice neajuns."
"Gandeste pozitiv in toate imprejurarile."
"Cel mai bun mod de a fi frumos este sa ai un suflet bun."
"Cat de mult conteaza o simpla imbratisare atunci cand ai nevoie de ea, e ca si cum cineva ti-ar lua sufletul si l-ar urca direct in rai."
"Iubirea invinge tot."
"Tu alegi cine vrei sa fii."
"Dumnezeu face minuni cand cineva participa cu inima sa la durerea celuilalt."

"Intr-o zi vei fi doar o amintire, incearca sa fii una frumoasa."

oandrei888 11.07.2016 18:57:58

Despre adevărata credință creștină

Despre adevărata credință creștină, adevăratul Sabat, falsificări, manipulări, rătăciri și alte teme importante pentru creștini.
Pentru a afla cum puteți stabili adevăratele zile de Sabat, de ce trebuie să ținem Sabatele și nu duminicile sau sâmbetele după calendarul Gregorian, adevărata zi a învierii, falsa dogmă a trinității, Numele/Titlurile divine, reîncarnare, falsificări, manipulări și alte lucruri importante vă rog să-mi vizitați site-ul de internet:
https://mesajulmesagerului.wordpress.com/

Igor_Paslusnik 11.07.2016 19:18:14

Andrea 888, numai prostii scrie acolo pe siteul acele, te ferească Dumnezeu de acele înșelări...

amatyyy 30.07.2016 12:14:26

"Nu te ingrijora. Dumnezeu nu e niciodata orb la lacrimile tale. Niciodata nu e surd la rugaciunile tale. Niciodata nu e tacut la durerea ta. El vede, aude si te va salva!"

veilur 02.08.2016 17:17:13

Uneori stau si cuget: ce limba vom vorbi dupa moarte?

http://cdn8.openculture.com/wp-conte...hy-courses.jpg

RedRose 03.08.2016 14:48:00

Failure is not about falling down, but refusing to get up!

veilur 03.08.2016 14:54:36

N-am inteles.
LE: OK, am inteles.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:23:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.