Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sunt ateu, intrebati-ma orice! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7949)

topcat 15.02.2010 10:00:01

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 211986)
am ramas masca de aceasta demonstratie de inteligenta a lui einstein

A man's moral worth is not measured by what his religious beliefs are but rather by what emotional impulses he has received from Nature during his lifetime. (Valoarea morala a unui om nu este masurata de credintele sale religioase ci, mai degraba, de impulsurile emotionale primite de-a lungul intregii vieti de la Natura.)
Atunci banuiesc ca ai sa fi la fel de impresionata de textul de mai sus, scris de Einstein cu citeva luni inainte de a muri

mihaib 15.02.2010 10:56:47

Dragă ateule!
Ca tine au fost, sunt și vor mai fii și alții și probabil mult mai răi. Mie mi-e milă de tine. Săracul de tine! Deși în aparență ești viu, în realitate ești mort. Este plin iadul de ăștia ca tine, dar tu normal că nu crezi. Eu nu mă supăr pe oameni ca tine, căci sunteți niște biete victime ale diavolului. Pe diavol trebuie să fim supărați că vă ține într-o asemenea înșelare. Să știi că dacă îți deschizi sufletul cu toată sinceritatea către Dumnezeu, El te va ajuta cu siguranță și te va scoate din această inșelăciune groaznică. Mă voi ruga și eu pentru tine, dacă mi-ai spune numele primit la botezul pe care l-ai renegat.
Și încă ceva: Așa ca pentru necredincioși și nihiliști ca tine. Spui că Dumnezeu nu există. Dacă e așa cum spui tu, apoi noi cei ce credem nu avem nimic de pierdut, dar DACĂ EXISTĂ (și aici îmi permit să-ți spun că exsistă), cine va avea de pierdut? Nu ți se pare simplu de logic?
Iartă-mă te rog dacă te-am supărat!

ai2 15.02.2010 11:06:45

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 211986)
am ramas masca de aceasta demonstratie de inteligenta a lui einstein

Nu e demonstratie de inteligenta si nici nu-i apartine lui Einstein. Da important e ca ai ramas masca!

florin1966 15.02.2010 11:51:21

am o nedumerire ,cum ati ajuns atei? cit ati citit sau experimentat?daca crezi in dumnezeu nu te costa nimic daca nu exista dar daca nu crezi si exista pierzi totul. e simplist ce zic dar un motiv de reflexie pr atei inversunati."crucea e nebunie pentru cei ce nu cred dar biruinta pentru cei ce cred".mie mila de voi cei atei caci aveti impresia ca le stiti pe toate dar va rataciti in intuneric si nestiinta

cojanete 15.02.2010 12:06:18

sunt ateu

Esti botezat ?

ai2 15.02.2010 12:41:57

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 212309)
am o nedumerire ,cum ati ajuns atei? cit ati citit sau experimentat?daca crezi in dumnezeu nu te costa nimic daca nu exista dar daca nu crezi si exista pierzi totul. e simplist ce zic dar un motiv de reflexie pr atei inversunati."crucea e nebunie pentru cei ce nu cred dar biruinta pentru cei ce cred".mie mila de voi cei atei caci aveti impresia ca le stiti pe toate dar va rataciti in intuneric si nestiinta

In cazul meu ar fi multe de spus dar pe scurt pot sa spun ca am devenit ateu cand mi-am dat seama ca afirmatiile religioase nu au sens. Realitatea trebuia adaptata mult prea mult pentru a se potrivi cu povestile crestine. Iarasi pe scurt, dau si un exemplu. Cand se intampla ceva bun e minune, cand se intampla ceva rau, ori e pedeapsa ori nu vine de la D-zeu. Ori statistic sa intampla si bune si rele si nu vad de ce sa le gasim o semnificatie mistica.
Cat despre Pariul lui Pascal, e un argument destul de penibil care nici macar nu e prezentat corect. Chiar nu pierd nimic daca eu cred si D-zeu nu exista? nici macar ceva timp, sau bani? Sau un mileniu (evul mediu adica)?
Nu cred ca am intalnit vreun ateu care sa fi avut impresia ca le stie pe toate. Dimpotriva, cred ca noi stim extrem de bine ca avem multe limitari. Asta spre deosebire de "orto"docsi care detin adevarul, dreapta credinta si se roaga la adevaratul D-zeu care a inspirat o Biblie jenanta. Noi suntem aia care spunem ca nu avem nimic special, ca am aparut in cateva miliarde de ani in urma evolutiei care nu ne are drept scop suprem, iar voi sunteti creatie divina, centrul universului si tot noi cica suntem aroganti.
Ciudat cum noi suntem cei care ne aflam in nestiinta desi religia a fost o piedica in calea stiintei. intuneric a fost atunci cand religia a fost puternica.

ai2 15.02.2010 12:49:00

Citat:

În prealabil postat de mihaib (Post 212291)
Și încă ceva: Așa ca pentru necredincioși și nihiliști ca tine. Spui că Dumnezeu nu există. Dacă e așa cum spui tu, apoi noi cei ce credem nu avem nimic de pierdut, dar DACĂ EXISTĂ (și aici îmi permit să-ți spun că exsistă), cine va avea de pierdut? Nu ți se pare simplu de logic?
Iartă-mă te rog dacă te-am supărat!

Am sarit peste o parte a mesajului tau ca sa ajung la marele pariu al lui Pascal.
Ar fi prea multe de zis dar incepem cu ceva simplu. Daca D-zeu nu exista chiar nu ai peridtu nimic? Te rog sa raspunzi la aceasta intrebare.
Si daca exista si tu crezi doar din interes, cum ar veni sa nu pierzi nimic si sa castigi totul, crezi ca ar fi multumit de tine? Eu sper sa nu fie atotcunoscator pentru ca atunci te-a prins cu ipocrizia!

Mariusica 15.02.2010 13:14:09

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 210507)
Dumnezeu vs. stiinta

cititi urmatoarea poveste adevarata:

Intr-o sala de clasa a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie…

...

Albert Einstein a scris o carte intitulata Dumnezeu vs. stiinta in 1921….

Aceasta nu este decat o povestire despre care nu se stie daca e sau nu adevarata.
Dar Einstein a ramas celebru si printr-o alta zicere: "El (Dumnezeu) nu da cu zarul".
Tot el mai spune: "Stiinta fara religie este imperfecta, religia fara stiinta este oarba"
Ce parere aveti de asta?
Mult timp s-a crezut ca aceasta este dovada credintei lui intr-un creator.
Dar, intr-o scrisoare datata 3 ianuarie 1954, savantul scria: "Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", adauga acesta.
Mai spunea, evreu fiind, ca poporul evreu in nici un caz nu sunt alesii lui Dumnezeu.

Danut7 15.02.2010 13:21:26

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 212319)
In cazul meu ar fi multe de spus dar pe scurt pot sa spun ca am devenit ateu cand mi-am dat seama ca afirmatiile religioase nu au sens. Realitatea trebuia adaptata mult prea mult pentru a se potrivi cu povestile crestine. Iarasi pe scurt, dau si un exemplu. Cand se intampla ceva bun e minune, cand se intampla ceva rau, ori e pedeapsa ori nu vine de la D-zeu. Ori statistic sa intampla si bune si rele si nu vad de ce sa le gasim o semnificatie mistica.
Cat despre Pariul lui Pascal, e un argument destul de penibil care nici macar nu e prezentat corect. Chiar nu pierd nimic daca eu cred si D-zeu nu exista? nici macar ceva timp, sau bani? Sau un mileniu (evul mediu adica)?
Nu cred ca am intalnit vreun ateu care sa fi avut impresia ca le stie pe toate. Dimpotriva, cred ca noi stim extrem de bine ca avem multe limitari. Asta spre deosebire de "orto"docsi care detin adevarul, dreapta credinta si se roaga la adevaratul D-zeu care a inspirat o Biblie jenanta. Noi suntem aia care spunem ca nu avem nimic special, ca am aparut in cateva miliarde de ani in urma evolutiei care nu ne are drept scop suprem, iar voi sunteti creatie divina, centrul universului si tot noi cica suntem aroganti.
Ciudat cum noi suntem cei care ne aflam in nestiinta desi religia a fost o piedica in calea stiintei. intuneric a fost atunci cand religia a fost puternica.

Cu tot respectul nu cred ca am aparut prin intermediul evolutiei.Sunt destui oameni de stiinta care resping teoria evolutiei.Cat despre miliardele de ani, timpul este relativ, nu? :1:

Personal cred ca stiinta adevarata si religia adevarata au acelasi scop si merg mana in mana.Insa stiinta este compusa dintr-un amalgam de teorii dintre care unele se contrazic cu altele si din oameni de stiinta care se contrazic unii cu altii.De aceia as spune ca e cam putina stiinta asta adevarata si prea multe teorii sunt prezentate la rangul de fapte.

topcat 15.02.2010 14:12:38

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 212329)
Insa stiinta este compusa dintr-un amalgam de teorii dintre care unele se contrazic cu altele si din oameni de stiinta care se contrazic unii cu altii.

In schimb nu e cazul cu religiile :)

Bilibox_ 15.02.2010 14:33:42

Citat:

În prealabil postat de mihaib (Post 212291)
Este plin iadul de ăștia ca tine,

Trimite-ne o vedere de acolo, ca sa stim ca nu minti.

Danut7 15.02.2010 15:30:52

Dese au fost controversele intre Einstein Neil Bohr si alti oameni de stiinta.Se stie ca lui Einstein nu ii placea fizica cuantica, si nu prea era de acord cu mecanica cuantica si cu urmasii lui Newton :).Fiecare cu "stiinta" lui.Nu putem zice nici ca Einstein a fost perfectiunea ratiunii si a intelegerii si la scoala o mai dadea in bara, ba unii il puteau considera chiar normal, sau de ce nu "prost".Deci si stiinta asta in mare parte e un "rahat"!

bodo1222 15.02.2010 16:00:08

Doamne,cate poti citi la atei..ma minunez...oricum,Dumnezeu are cate un plan cu fiecare,va veti convinge....aaa...am o propunere...mergeti(ateii) la Jerusalem,la Sfanta Lumina(daca ati auzit de ea,ca la incapatanarea dumneavoastra ,ma indoiesc)...si dupa aceasta,veniti si scrieti un trhead desepre explicatia voastra a ce ati vazut...promit ca stau 1 an si citesc zi de zi ce veti scrie,daca veti merge personal acolo si veti vedea minunea...
Iarasi ma indoiesc ca ati mai ridica,capul din pamant(asta daca aveti rationament)

Bilibox_ 15.02.2010 16:53:29

http://en.wikipedia.org/wiki/Jerusalem_syndrome

konijiro 15.02.2010 17:44:27

Citat:

Serios acum, Pariul lui Pascal si cuvantul "logic" in aceeasi propozitie? Nu e nimic logic in Pariul lui Pascal.

Citat:

mie mila de voi cei atei caci aveti impresia ca le stiti pe toate dar va rataciti in intuneric si nestiinta
Imi permit sa iti atrag atentia ca oamenii religiosi sunt cei care incearca sa "adapteze" realitatea obiectiva pentru a se potrivi cu biblia sau dogmele. Deci cred ca intunericul si nestiinta e mai degraba acolo.

Citat:

Ce parere aveti de asta?
Despre religiozitatea lui Einstein se pot spune multe, dar e irelevant. Si daca Einstein era primul la pupat icoane/moaste, asta nu dovedea existanta vreunui zeu. Deci subiectul in sine e lipsit de relevanta.

Citat:

Sunt destui oameni de stiinta care resping teoria evolutiei.
Da niste exemple, te rog. Nu din aia care si-au luat diplomele si doctoratele la universitati de care nu a auzit nimeni, ca Hovind, sau din aia care au in agenda dovedirea bibliei ca adevarata, no matter what.

Mai mult decat atat, da niste exemple de argumente care stau in picioare, folosite de oamenii aia de stiinta care neaga evoultia. Unele la care sa nu se fi raspuns deja, sau care sa fi fost deja demontate.

Citat:

Insa stiinta este compusa dintr-un amalgam de teorii dintre care unele se contrazic cu altele si din oameni de stiinta care se contrazic unii cu altii.
Contrazicerile astea pe care tu le prezinti ca pe un defect sunt exact motorul progresului in stiinta. Iar atunci cand ele apar, teoria castigatoare este decisa bazat pe dovezi si fapte observate obiectiv, nu pe vreo dogma "relevata" vreunui pastor obscur acum mii de ani.

Citat:

De aceia as spune ca e cam putina stiinta asta adevarata si prea multe teorii sunt prezentate la rangul de fapte.
In momentul in care o ipoteza a ajuns la rangul de teorie, mai bine nu se poate. Abordarea conform careia "e doar o teorie, nu fapt" arata ignoranta in privinta sensului cuvantului "teorie", asa cum e utilizat el atunci cand e vorba de teorie stiintifica.

Pe de alta parte, stiinta, asa cum e ea, imperfecta, obtine rezultate. Te rog sa enumeri 3 mari realizari ale crestinismului, de la inceputurile sale, pana pe la 1600, cand biserica a inceput sa piarda controlul in favoarea abordarii seculare. Nu ma refer la dogma, ci la realizari care au avut ca rezultat imbunatatirea conditiei umane. Au avut la dispozitie aproximativ 1200 de ani.

Citat:

Nu putem zice nici ca Einstein a fost perfectiunea ratiunii si a intelegerii si la scoala o mai dadea in bara, ba unii il puteau considera chiar normal, sau de ce nu "prost".Deci si stiinta asta in mare parte e un "rahat"!
Contributiile lui Einstein nu sunt validate sau invalidate pentru ca au fost scrise de Einstein. E prea putin importanta persoana, important e numarul de dovezi care sustine teoria respectiva. Personalitatea/puterea de intelegere/abordarea divinitatii lui Einstein nu valideaza/invalideaza munca sa in domeniul stiintei.
Deci paralela ta intre personalitatea lui Einstein si validitatea teoriilor sale e ilogica, pentru ca nu exista nici o legatura intre cele doua.

Citat:

Doamne,cate poti citi la atei..ma minunez...oricum,Dumnezeu are cate un plan cu fiecare,va veti convinge....aaa...am o propunere...mergeti(ateii) la Jerusalem,la Sfanta Lumina(daca ati auzit de ea,ca la incapatanarea dumneavoastra ,ma indoiesc)...si dupa aceasta,veniti si scrieti un trhead desepre explicatia voastra a ce ati vazut...promit ca stau 1 an si citesc zi de zi ce veti scrie,daca veti merge personal acolo si veti vedea minunea...
Atata timp cat pentru "minunea" de la Ierusalim exista o explicatie cat se poate de posibila, si atata timp cat popa ala intra singur in camera aia, si totul se bazeaza pe increderea in el, aia nu e minune.

Un anumit fenomen se poate numi minune atunci cand am epuizat absolut toate explicatiile posibile. Si si atunci, putem alege sa spunem "nu stiu", in loc sa consideram ca e minune.

Si daca "minunile" de genul asta sunt tot ce poate face dumnezeu, ca sa arate ca exista, mai bine ma lipsesc. Ma rog, astea plus fata lui Isus care apare pe hamburgeri/trunchiuri de copaci/nebuloase in spatiu, etc. Asta in conditiile in care au murit peste 100.000 de oameni in Haiti. Ce-ar fi sa se fi concentrat pe treaba aia, si sa sara peste "focul sfant" un an?

Danut7 15.02.2010 20:29:29

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 212403)
Imi permit sa iti atrag atentia ca oamenii religiosi sunt cei care incearca sa "adapteze" realitatea obiectiva pentru a se potrivi cu biblia sau dogmele. Deci cred ca intunericul si nestiinta e mai degraba acolo.

Atunci religiozitatea aceia e una falsa.Insa nu inseamna ca tot ce ni se pare noua adevarat si real chiar este adevarat sau asa cum ni se pare noua.Si "adevarul este mai misterios decat fictiunea" - Mark Twain.

Citat:

Da niste exemple, te rog. Nu din aia care si-au luat diplomele si doctoratele la universitati de care nu a auzit nimeni, ca Hovind, sau din aia care au in agenda dovedirea bibliei ca adevarata, no matter what.

Mai mult decat atat, da niste exemple de argumente care stau in picioare, folosite de oamenii aia de stiinta care neaga evoultia. Unele la care sa nu se fi raspuns deja, sau care sa fi fost deja demontate.

Am dat in topicul despre evolutie.Ma pun sa caut si sa le readuc in discutie,imediat ce tu imi vei da nume de oameni care "cred" in teoria evolutiei.

Citat:

Contrazicerile astea pe care tu le prezinti ca pe un defect sunt exact motorul progresului in stiinta. Iar atunci cand ele apar, teoria castigatoare este decisa bazat pe dovezi si fapte observate obiectiv, nu pe vreo dogma "relevata" vreunui pastor obscur acum mii de ani.

In momentul in care o ipoteza a ajuns la rangul de teorie, mai bine nu se poate. Abordarea conform careia "e doar o teorie, nu fapt" arata ignoranta in privinta sensului cuvantului "teorie", asa cum e utilizat el atunci cand e vorba de teorie stiintifica.

Serios care fapte?Nu a zis stiinta pe la un moment dat ca pamantul e plat?Care e cea mai mica parte dintr-un atom?Cate fapte eronate ne-a prezentat stiinta de-a lungul vremii?De cate ori s-a inselat stiinta de-a lungul vremii, si de cate ori si-a schimbat teoriile?

Citat:

Contributiile lui Einstein nu sunt validate sau invalidate pentru ca au fost scrise de Einstein. E prea putin importanta persoana, important e numarul de dovezi care sustine teoria respectiva. Personalitatea/puterea de intelegere/abordarea divinitatii lui Einstein nu valideaza/invalideaza munca sa in domeniul stiintei.
Deci paralela ta intre personalitatea lui Einstein si validitatea teoriilor sale e ilogica, pentru ca nu exista nici o legatura intre cele doua.

Acuma care a avut dreptate Einstein sau Bohr?

Dex53 15.02.2010 20:32:14

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 212309)

pai sa o luam asa. sa zicem ca tocmai ai terminat de citit Harap-alb. ok. dupa cat timp realizezi ca evenimentele din Harap-alb sunt fantastice?
.................................................. ...............................................
la fel de repede am realizat si eu dupa ce am citit Biblia ca serpi vorbitori, corabioare in care intra milioane de specii, smochini malefici, virgine inseminate de duhuri, ingeri, diavoli, preziceri apocaliptice sunt lucruri fantastice

Traditie1 15.02.2010 20:52:14

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 212321)
Am sarit peste o parte a mesajului tau ca sa ajung la marele pariu al lui Pascal.
Ar fi prea multe de zis dar incepem cu ceva simplu. Daca D-zeu nu exista chiar nu ai peridtu nimic? Te rog sa raspunzi la aceasta intrebare.
Si daca exista si tu crezi doar din interes, cum ar veni sa nu pierzi nimic si sa castigi totul, crezi ca ar fi multumit de tine? Eu sper sa nu fie atotcunoscator pentru ca atunci te-a prins cu ipocrizia!

Îti raspund eu pâna una alta.

1. Daca Dumnezeu nu exista nu ai pierdut nimic daca dispari ca un abur. Nu se poate spune ca disparutul cutare e mai fericit decât disparutul celalalt fiindca nu mai exista.

2. Deci tu sustii ca ar fi mai moral sa nu crezi în Dumnezeu ca sa nu fii egoist? Scuza-ma, poate tu vezi vreo logica ca eu nu. Eu cred ca tu doar te joci cu ideile, nu-ti pasa nici de Dumnezeu, nici de morala.

Traditie1 15.02.2010 20:54:04

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 212474)
pai sa o luam asa. sa zicem ca tocmai ai terminat de citit Harap-alb. ok. dupa cat timp realizezi ca evenimentele din Harap-alb sunt fantastice?
.................................................. ...............................................
la fel de repede am realizat si eu dupa ce am citit Biblia ca serpi vorbitori, corabioare in care intra milioane de specii, smochini malefici, virgine inseminate de duhuri, ingeri, diavoli, preziceri apocaliptice sunt lucruri fantastice

Si de ce te legi de Biblie? De ce nu cauti pe Dumnezeu dincolo de Biblie?

bodo1222 15.02.2010 21:11:20

Atata timp cat pentru "minunea" de la Ierusalim exista o explicatie cat se poate de posibila, si atata timp cat popa ala intra singur in camera aia, si totul se bazeaza pe increderea in el, aia nu e minune.

Un anumit fenomen se poate numi minune atunci cand am epuizat absolut toate explicatiile posibile. Si si atunci, putem alege sa spunem "nu stiu", in loc sa consideram ca e minune.

Si daca "minunile" de genul asta sunt tot ce poate face dumnezeu, ca sa arate ca exista, mai bine ma lipsesc. Ma rog, astea plus fata lui Isus care apare pe hamburgeri/trunchiuri de copaci/nebuloase in spatiu, etc. Asta in conditiile in care au murit peste 100.000 de oameni in Haiti. Ce-ar fi sa se fi concentrat pe treaba aia, si sa sara peste "focul sfant" un an?

Esti in nestiinta de cauza...
1.-nu stii mai nimic despre minunea de la ierusalim(vezi inregistrari cu globul de lumina ce pluteste prin biserica inainte de a intra in Sf.Mormant si cu raza...etc.),dar ai dat sa zici si tu ceva dupa ce ai cautat un pic pe google
2.In haiti,cutremurul din Haiti a avut loc pe 13 jan..''focul sfant'' vine de pasti..nush daca stii tu cand e asta..

bodo1222 15.02.2010 21:12:19

era ptr konijiro mesajul...

Dex53 15.02.2010 21:14:33

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 212492)
Si de ce te legi de Biblie? De ce nu cauti pe Dumnezeu dincolo de Biblie?

ok. de unde aflu ce fel de entitate este Dumnezeu, cum a creat lumea, daca intervine in viata noastra, daca a intervenit vreodata, ce doreste de la noi, ce reguli morale ne impune etc? de asemenea, exista viata de apoi, in ce consta ea, cum explic conceptul de suflet? s.a.m.d

o sursa credibila care sa-mi ofere raspunsurile la aceste intrebari in cadrul acestei religii in afara de Biblie? hmmmm nu prea. daca zici Sfintii parinti, ei se bazeaza pe Biblie si nu neaga aberatiile si atrocitatile din cartea de capatai a crestinismului.

Traditie1 15.02.2010 21:35:39

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 212508)
ok. de unde aflu ce fel de entitate este Dumnezeu, cum a creat lumea, daca intervine in viata noastra, daca a intervenit vreodata, ce doreste de la noi, ce reguli morale ne impune etc? de asemenea, exista viata de apoi, in ce consta ea, cum explic conceptul de suflet? s.a.m.d

o sursa credibila care sa-mi ofere raspunsurile la aceste intrebari in cadrul acestei religii in afara de Biblie? hmmmm nu prea. daca zici Sfintii parinti, ei se bazeaza pe Biblie si nu neaga aberatiile si atrocitatile din cartea de capatai a crestinismului.

Nu ti se pare absurd ca daca Dumnezeu exista cunoasterea Lui sa se rezume la o carte sau niste carti? Daca Dumnezeu e Viu El trebuie sa intervina în viata oamenilor si de aceea cea mai buna cale e sa te rogi sa te lumineze. Biblia si celelalte carti sunt folositoare dar nu sunt baza crestinismului.

andra_forscorpio 15.02.2010 21:46:37

...

"Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice."

Iti spun un singur lucru ... da sa stii ca tu ai de pierdut ...IN CAZUL IN CARE NU EXISTA DUMNEZEU :daca te vei ruga, vei posti, vei merge la Biserica si VEI CREDE IN DUMNEZEU nu vei pierde nimic, DAR DACA EXISTA vei pierde tot ! Cu siguranta esti ateu doar ca sa fi privit altfel, sa pari mai smecher. Crezi ca ai un motiv bine intemeiat sa nu crezi in Dumnezeu, vrei sa pari inteligent ca tu intelegi altfel lucrurile de cat le intelegem noi ceilalti. Cum de te suporti? :( O intrebare ... ti-ai omora parintii? Poi daca tot crezi tu ca Dumnezeu nu exista si nu te pedepseste nimeni, atunci nu este pacat s-o faci, asa-i? Ca si ateu cu cine tii si de ce? Ce te-a facut sa devi ateu?

Dex53 15.02.2010 22:07:34

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 212521)
Nu ti se pare absurd ca daca Dumnezeu exista cunoasterea Lui sa se rezume la o carte sau niste carti? Daca Dumnezeu e Viu El trebuie sa intervina în viata oamenilor si de aceea cea mai buna cale e sa te rogi sa te lumineze. Biblia si celelalte carti sunt folositoare dar nu sunt baza crestinismului.

evident ca mi se pare absurd, de asta te intreb de alte metode prin care il pot cunoaste pe Dumnezeu.

de unde stii ca trebuie sa ma rog la el? de unde stii ca ii place sa fie rugat? ce dovezi ai ca divinitatea intervine in viata noastra daca exista?

Traditie1 15.02.2010 22:12:57

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 212534)
evident ca mi se pare absurd, de asta te intreb de alte metode prin care il pot cunoaste pe Dumnezeu.

de unde stii ca trebuie sa ma rog la el? de unde stii ca ii place sa fie rugat? ce dovezi ai ca divinitatea intervine in viata noastra daca exista?

Trebuie sa te deschizi Lui. Rugaciunea e o forma de a te deschide, de a-ti arata dispozitia de a-L sluji.

Daca exista e logic ca se preocupa de noi, altfel nu ne-ar fi creat.

Dex53 15.02.2010 22:34:41

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 212537)
Trebuie sa te deschizi Lui. Rugaciunea e o forma de a te deschide, de a-ti arata dispozitia de a-L sluji.

de unde stii ca doreste sa fie slujit? de ce trebuie sa ii atribui acest tip de personalitate umana, aceasta mentalitate tiranica "ma slujiti, iar daca nu ardeti in iad" de unde stii ca in primul plan in ochii divinitatii nu sunt faptele morale si nu credinta sau slujirea.

problema pe care o am cu divinitatea de tip crestina sau musulmana este ca cere mai intai supunerea si apoi conduita morala. de unde stii ca divinitatea are gandirea aceasta? pana la urma vorbim de CREATOR, nu de un dictator sangeros.

a doua problema, daca intr-adevar divinitatea ar avea acest tip de gandire (desi mi se pare absurd, si vreau sa-mi demonstrezi cum ajungi la concluzia aceasta fara carti sfinte) de ce ar trebui sa i ne supunem? de frica? o sa-mi zici probabil " pai pentru ca ne-a creat, este parintele nostru" si anticipand acest lucru te intreb, parintii tai te trateaza ca pe un sclav, te ameninta cu moartea daca nu ingenunchezi in fata lor (in cazul divinitatii cu focul etern)
ai putea sa-mi zici "pentru ca este atototputernic"...dar prin acest lucru ar insemna sa ne inchinam de frica, si as putea sa dau exemplu multotr oameni din istorie care au acceptat tacit dictatura unora precum Mao, Hitler, Stalin de frica mortii.

topcat 15.02.2010 22:35:02

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 212359)
Dese au fost controversele intre Einstein Neil Bohr si alti oameni de stiinta.Se stie ca lui Einstein nu ii placea fizica cuantica, si nu prea era de acord cu mecanica cuantica si cu urmasii lui Newton :).Fiecare cu "stiinta" lui.Nu putem zice nici ca Einstein a fost perfectiunea ratiunii si a intelegerii si la scoala o mai dadea in bara, ba unii il puteau considera chiar normal, sau de ce nu "prost".Deci si stiinta asta in mare parte e un "rahat"!

Pentru a intelege controversele intre oamenii de stiinta trebuie sa intelegi modul in care stiinta lucreaza. Uite ce frumos spune Einstein ce inseamna a crea o teorie noua:
Creating a new theory is not like destroying an old barn and erecting a skyscraper in its place. It is rather like climbing a mountain, gaining new and wider views, discovering unexpected connections between our starting point and its rich environment. But the point from which we started out still exists and can be seen, although it appears smaller and forms a tiny part of our broad view gained by the mastery of the obstacles on our adventurous way up. (Crearea unei teorii noi nu este asemenea darimarii unui cotet si ridicarii unui zgirie-nori in locul sau. Mai degraba e o escaladare a unui munte, cistigind noi si cuprinzatoare vederi, descoperind conexiuni neasteptate intre punctul de plecare si bogatul mediu inconjurator. Dar punctul de unde noi am plecat mai exista inca si poate fi vazut, chiar daca el ne pare mai mic, formind doar o particica din larga viziune cistigata prin dominarea obstacolelor intilnite in aventuroasa calatorie spre culmi.)

Carmen FUNIERU 15.02.2010 22:35:53

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195249)
Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice.

Cateva lucruri care sa va supere dar daca vreti va explic de ce am opinia care o am. Sunt Pro avort, pro legalizarea prostitutiei si drogurilor usoare. Deasemenea am sa spun ceva care probabil va va tulbura pe multi, din punctul meu de vedere Credinta, Patriotismul si Religia sunt niste aberatii care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului pentru ca noi toti sa traim intr-o lume mai buna si sa fim mai fericiti si uniti cu totii.

Nu înțeleg cum tu, Ateul "cel rău" vrei o lume bună, fără Dumnezeu. Eu știu că tocmai Dumnezeu este izvorul vieții, al iubirii, al bunătății.

topcat 15.02.2010 22:37:23

Citat:

În prealabil postat de andra_forscorpio (Post 212525)
O intrebare ... ti-ai omora parintii? Poi daca tot crezi tu ca Dumnezeu nu exista si nu te pedepseste nimeni, atunci nu este pacat s-o faci, asa-i?

Sa inteleg ca tu numai de aia nu-ti omori parintii, ca te pedepseste cineva

topcat 15.02.2010 22:41:47

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 212472)
Acuma care a avut dreptate Einstein sau Bohr?

Einstein a gresit, dar stia si el ca greseste. Era de fapt o dorinta a sa, izvorita dintr-un crez al sau, dar el era constinet ca nu era unul stiintific. Pentru el era mai "frumos" ca Dzeu sa nu dea cu zarul. Ghinion, insa, natura nu e asa cum ne-o dorim noi.

topcat 15.02.2010 22:43:05

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 212537)

Tu nu ai creat destule chestii care nu te mai intereseaza?

topcat 15.02.2010 22:46:08

Citat:

În prealabil postat de Carmen FUNIERU (Post 212562)
Nu înțeleg cum tu, Ateul "cel rău" vrei o lume bună, fără Dumnezeu. Eu știu că tocmai Dumnezeu este izvorul vieții, al iubirii, al bunătății.

Oamenii mai stiu si chestii care, cel putin dupa un timp, s-a dovedit ca sint eronate. De exemplu, mai nou, se stie ca izvorul vietii, al iubirii si al bunatatii e natura.

andra_forscorpio 15.02.2010 23:01:46

...

"Sa inteleg ca tu numai de aia nu-ti omori parintii, ca te pedepseste cineva " topcat

Vezi tu, noi gandim total diferit... Eu am dat un exemplu daca voi chiar nu credeti in Dumnezeu, nu il considerati pacat, nu considerati nimic ca fiind pacat. O vorba am pentru tine...omul este mai mare daca sta in genunchi decat daca sta in picioare...asa ca pune-te in genunchi si roaga-te si vei fi mai mare decat noi toti !!!! Nu mai cauta argumente contra lui Dumnezeu, cauta raspunsul pe care inca nu l-ai gasit pentru ca in starea in care te afli esti foarte departe de adevar ! Nu mi-as omora parintii pentru ca ei mi-au dat viata cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar pe tine ce te opreste sa o faci ? Ca doar pentru tine nu exista pacat ! Imi vei spune poi ei mi-au dat viata, nu am de ce sa ii omor ! Si vei simti in tine primul lucru dat de Dumnezeu IUBIREA ! Si iubirea o negi?... Si natura o negi? Natura e insasi Dumnezeu !!! Oriunde mergi, oriunde privesti il vezi pe Dumnezeu dar esti prea incuiat in gandurile tale cele rele ca sa iti dai seama de asta ! Doamne ajuta !

andra_forscorpio 15.02.2010 23:07:29

...

Raspuns la "tu crezi in mos craciun?" da , eu cred in mos craciun !!!

anaana71 15.02.2010 23:11:49

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 212573)
Oamenii mai stiu si chestii care, cel putin dupa un timp, s-a dovedit ca sint eronate. De exemplu, mai nou, se stie ca izvorul vietii, al iubirii si al bunatatii e natura.

cine "se stie"? eu stiu ca se stie ca Izvorul vietii, al iubirii si al bunatatii este Dumnezeu. :5:

andra_forscorpio 15.02.2010 23:14:27

...

Doamne ajuta !!!

topcat 15.02.2010 23:17:43

Citat:

În prealabil postat de andra_forscorpio (Post 212582)
Vezi tu, noi gandim total diferit... Eu am dat un exemplu daca voi chiar nu credeti in Dumnezeu, nu il considerati pacat, nu considerati nimic ca fiind pacat. O vorba am pentru tine...omul este mai mare daca sta in genunchi decat daca sta in picioare...asa ca pune-te in genunchi si roaga-te si vei fi mai mare decat noi toti !!!! Nu mai cauta argumente contra lui Dumnezeu, cauta raspunsul pe care inca nu l-ai gasit pentru ca in starea in care te afli esti foarte departe de adevar ! Nu mi-as omora parintii pentru ca ei mi-au dat viata cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar pe tine ce te opreste sa o faci ? Ca doar pentru tine nu exista pacat ! Imi vei spune poi ei mi-au dat viata, nu am de ce sa ii omor ! Si vei simti in tine primul lucru dat de Dumnezeu IUBIREA ! Si iubirea o negi?... Si natura o negi? Natura e insasi Dumnezeu !!! Oriunde mergi, oriunde privesti il vezi pe Dumnezeu dar esti prea incuiat in gandurile tale cele rele ca sa iti dai seama de asta ! Doamne ajuta !

Da, conceptul de pacat e o inventie omeneasca.
Sint multe motive pentru care nu imi omor parintii, majoritatea covirsitoare fiind inconstiente si le-am putea discuta, daca esti intr-adevar interesat. Oricum, pedeapsa divina nu se numara printre acestea, asa cum nici la tine nu e cazul.
Chestia cu genunchii si rugatul nu o inteleg, poate o explici mai pe larg :)
Altfel ai dreptate, iubirea e un lucru dat de natura. Nu natura cu N mare, insa.
In ce fel crezi ca neg eu natura? In sensul ca ma cred in Matrix? :)

topcat 15.02.2010 23:18:38

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 212589)
cine "se stie"? eu stiu ca se stie ca Izvorul vietii, al iubirii si al bunatatii este Dumnezeu. :5:

Asta se stia mai demult ;)

andra_forscorpio 15.02.2010 23:25:42

...

"Chestia cu genunchii si rugatul nu o inteleg, poate o explici mai pe larg :)
Altfel ai dreptate, iubirea e un lucru dat de natura. Nu natura cu N mare, insa.
In ce fel crezi ca neg eu natura? In sensul ca ma cred in Matrix? :) "

Poi nici nu ai cum sa intelegi ... cand stai in genunchi te rogi ... si cand te rogi esti mai mare decat cand stai in picioare pentru ca atunci esti in stransa legatura cu Dumnezeu si te simti mai bine si rugaciunea te inalta !
Negi natura prin simplu fapt ca il negi pe Dumnezeu, cel care a creat-o !!!
Cum e sa te simti maimuta ???

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:00:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.