Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Tie , Doamne ! Un gand, o ruga sau un vers , Bunului nostru prieten - Dumnezeu ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12258)

cristiboss56 19.02.2014 22:13:19

Cine va întinde mâinile către copiii ce se îneacă dacă nu tatăl lor?
Pe cine privește mai mult curățenia și frumusețea casei dacă nu pe stăpânul ei?

Tu ne-ai chemat dintru nimic ca să fim ceva, dar noi legăm prieteșug cu răul și astfel ne întoarcem în nimic.
Înfășurăm în jurul inimii noastre șarpele de care ne temem cel mai mult.
Din toată puterea noastră strigăm împotriva întunericului, dar întunericul trăiește în sufletele noastre: microbii întunericului și microbii morții.

Ne luptăm într’un glas cu răul, iar răul se strecoară pe tăcute în casa noastră; în timp ce noi strigăm, răul cucerește poziție după poziție și ajunge mai aproape de inima noastră.
Stai, Preaînalte Tată, stai între noi și rău, și vom înălța inimile noastre, și răul are să sece cum seacă sub arșița soarelui izvorul de lângă cale.

Tu ești cu mult deasupra noastră și nu simți cum crește răul, dar noi ne înăbușim sub el. Iată, răul crește în noi pe zi ce trece, sub ochii noștri, și întinde îmbelșugatele sale roade în toate părțile.

Soarele ne spune „Bună dimineața!” zilnic și ne pune întrebarea: ce avem să-I arătăm Marelui nostru Împărat? Și noi Îi arătăm doar vechile roade stricate ale răului. Dumnezeule, oare nu e țărâna cea nemișcată și fără viață mai curată decât omul care se află în slujba răului?

Iată, ne-am zidit casele și castelele prin văi și gropi ale pământului. Ție nu-Ți va fi greu să poruncești râurilor Tale să înece toate aceste văi și toate aceste gropi, curățând pământul de oameni și de faptele lor cele rele.
Dar Tu ești mai presus de mânia noastră și de sfaturile noastre. Dacă ai asculta sfaturile omenești, ai fi nimicit lumea până la temelii și Te-ai fi îngropat pe Tine Însuți în ruine.

O, Cel mai înțelept dintre toți tații! Tu totdeauna zâmbești în frumusețea și nemurirea Ta cea dumnezeiască și, iată, din zâmbetul Tău cresc stele! Întotdeauna preschimbi zâmbind răul nostru în bine și altoiești pomul binelui pe pomul răului, și astfel vindeci cu răbdare Grădina Raiului cea lăsată în părăsire de către noi. Tu cu răbdare vindeci și cu răbdare zidești. Cu răbdare zidești a Ta Împărăție a binelui, Împăratul și Tatăl nostru. Ne rugăm Ție: slobozește-ne de rău și umple-ne de bine, Tu, desăvârșită deșertare de rău și umplere de bine.

(Sf. Nicolae Velimirovici)

Mai ușor este pentru om să greșească față de legile Tale decât să le înțeleagă, Tată. Dar pentru Tine nu-i ușor să ne ierți greșelile dacă noi nu-i iertăm pe cei care greșesc față de noi. Fiindcă Tu ai întemeiat lumea pe măsură și pe rânduială. Cum ar putea echilibrul acesta să se păstreze în lume dacă ai avea o măsură pentru noi și alta pentru aproapele nostru, sau dacă ne-ai da pâine în vreme ce noi dăm aproapelui nostru piatră, sau dacă ne-ai ierta păcatele în timp ce noi ne spânzurăm aproapele pentru greșelile sale? Cum s’ar păstra atunci măsura și rânduiala în lume, Păstrătorule al legii, Tată?

Și totuși, Tu ne ierți mai mult decât putem noi ierta fraților noștri. Noi spurcăm pământul în fiecare zi și în fiecare noapte prin fărădelegile noastre, în timp ce Tu ne cercetezi în fiecare zi cu ochiul neîntunecat al soarelui Tău și trimiți în fiecare noapte iertarea Ta cea milostivă prin stele, luminoșii străjeri de la porțile curții Tale, Împărătescule Tată al nostru!

Tu ne faci de rușine în fiecare zi, Preamilostive: fiindcă atunci când așteptăm pedeapsă, ne trimiți milă; când așteptăm tunetele Tale, ne trimiți seară pașnică, și când așteptăm întuneric, ne trimiți strălucirea soarelui.
Tu ești întotdeauna mai presus de păcatele noastre și întotdeauna ești măreț în răbdarea Ta cea tăcută.

Vai de nebunul care crede că Te tulbură cu vorbe hulitoare! El e ca un copil care aruncă supărat un grăunte de nisip în mare, ca să împingă întreaga mare din locul său. Dar marea doar încrețește pielea sa pe deasupra și prin puterea sa uriașă întărâtă în continuare neputința-i copilărească și supărată.

Iată, toate păcatele noastre sânt de obște și sântem cu toții răspunzători pentru păcatele tuturor. Drept aceea, nu se află pe pământ oameni cu totul drepți, fiindcă toți drepții au de luat asupra lor unele păcate ale păcătoșilor. Greu e să fii om drept fără de prihană, fiindcă nu se află nici un drept care să nu poarte pe umerii săi măcar un păcătos. Dar fă-mă să înțeleg, Tată, cum se face că cu cât mai mult poartă pe umeri dreptul păcate ale păcătoșilor, cu atât este mai drept? Tatăl nostru ceresc, Care trimiți pâine de dimineața până seara copiilor Tăi și primești greșelile lor ca plată, ușurează povara Drept-slăvitorilor și luminează întunericul păcătoșilor!

Pământul este plin de păcate, dar este plin și de rugăciuni; el este plin de rugăciunile drepților și de deznădejdea păcătoșilor. Oare nu este deznădejdea începutul rugăciunii?

Tu trebuie să fii biruitor în cele din urmă. Împărăția Ta se va întemeia pe rugăciunile drepților. Voia Ta va ajunge lege pentru toți oamenii, precum e deja lege pentru îngeri. Și atunci, de ce ar întârzia Tatăl nostru să ierte păcatele muritorilor, dând astfel pildă de milostivire și de iertare?
(Sf. Nicolae Velimirovici)

Multa pace si liniste sufleteasca, va doresc.
Doamne ajuta!

cristiboss56 05.03.2014 20:24:01

RUGĂCIUNE DE POCĂINȚĂ ÎN POSTUL MARE

Cu ce cuvânt voi călători pe marea acestei vieți învolburate, ca să ajung la Tine, Cuvinte ? Cu ce gând voi bate la poarta milostivirii Tale, ca să mă primești iar pe mine, cel căzut, întru bucuria Ta ? Proorocul Elisei oarecând cu cojocul lui Ilie a trecut Iordanul, iar eu nu aflu cuvânt de umilință cu care să trec râul ispitelor și să ajung la limanul pocăinței, Cuvinte al slavei. Mintea s-a întunecat și gândurile rele ca niște fire o au sugrumat, făcându-o moartă pentru orice cugetare dumnezeiască. Dar Tu, Cel Ce ești Soarele slavei, Care faci să strălucească bucurie și în cer și pe pământ, luminează-mă și pe mine, povățuindu-mă către căile înțelepciunii. Inima mea s-a făcut sălaș a toată răutatea și nu știu cu ce gând mă voi apropia de Tine, Izvorul bunătății, ca să ierți nedreptățile mele și să-mi dăruiești picăturile milostivirii Tale.
Patimile mele m-au aruncat în mormântul întristării, dar Tu, Cel Ce ai deșertat mormintele și din mormântul iadului ai scos pe cei ținuți acolo pentru neascultarea lui Adam, ridică-mă și pe mine din groapa fărădelegilor mele, punându-mi înainte calea îndreptării.
Gustat-a Eva din rodul pomului și de moarte s-a împărtășit tot neamul omenesc, dar Tu, Hristoase, Viața Cea adevărată, Cel Ce ai venit să strici prin moarte stăpânia morții, pe mine cel omorât de păcat mă înviază și în cărările cele pricinuitoare de viață ale ascultării mă îndreptează.
Prin post ai dăruit lui Moise tablele legii, iar mie scrie-mi nevăzut cu condeiul Duhului pe tablele inimii voia Ta dumnezeiească de mântuire, ca păzindu-o pe aceasta să scap de tirania păcatelor.
Cum vom îndrăzni a Te lăuda pe Tine, noi cei lipsiți de orice cinstire pentru îndeletnicirea cu lucrurile păcatului ? Încă și neștiința mă covârșește, iar toate gândurile mele sunt pământești și iubitoare de îndulciri lumești. Dar ca Unul Ce nu ai lepădat pe femeia cea păcătoasă și lacrimile ei de pocăință le-ai primit ca pe niște mărgăritare mai de preț decât strălucirile laudelor cu care îngerii neîncetat Te înconjoară, nu Te scârbi Cuvinte, nici de mine, cel căzut. Cel Ce ești Izvorul curățirii tuturor, cu picăturile îndurărilor Tale spală și mintea mea întinată peste măsură cu răutatea și dă-mi a Te lăuda cu mulțumire așa: Slavă Ție, Adâncul Cel nemăsurat al milostivirii, Lumina bucuriei Ce întâmpină pe cei întristați, Glasul Ce răsună în pustiul inimilor chemând la pocăință, Ridicarea celor căzuți în adâncul fărădelegilor, Biruința celor ce se luptă împotriva duhurilor răutății, Întărirea celor ce se ostenesc cu nevoințele înfrânării, Cuvântul Cel necuprins de cartea inimii, Înțelepciunea celor smeriți cu duhul, Cuvântul celor lipsiți de cuvânt de îndreptățire, Nădejdea mântuirii celor ce se roagă Ție. Nu ne pierde pe noi până în sfârșit întru mulțimea fărădelegilor noastre, ci, Cel ce ai zis: Întoarceți-vă, fiii oamenilor”, întoarce-ne pe noi de la vrăjmașii noștri și ne primește în locașurile pocăinței mai înainte de a moșteni, prin mila Ta dumnezeiească, lăcașurile cerești ale Tatălui.
Adu-Ți aminte Doamne, că prin baia Sfântului Botez ne-ai trecut pe noi, ca să ne faci fii ai Tăi și să ne întărești a trece marea patimilor cu ușurință. Adu-Ți aminte de făgăduințele Tale dăruite poporului Tău și nu ne lăsa pe noi să pierim în fărădelegile noastre, căci, măcar că suntem mai greșiți înaintea Ta decât păgânii, măcar că batjocură diavolilor ne-am făcut, întunecându-ne cu totul și umplându-ne de toată necurăția păcatelor, zidirea mâinilor Tale suntem și în gândul Tău dumnezeiesc de la început ne-ai închipuit pe noi a fi popor ales ca să mărturisească lumii puterea Crucii Tale. Deci, milostivindu-Te pentru însele făgăduințele Tale, nu ne da pe noi pierzării și nu ne pierde întru mânia Ta, ci ajută-ne a dobândi iarăși în dar de la Tine frumusețea cea dintâi a sufletului, ca luând în minte starea ticăloasă în care ajunsesem, să ne ferim de toată răutatea și cu pocăință să lucrăm pământul mântuirii spre moștenirea veșnicelor Tale bunătăți. Amin.

cristiboss56 06.03.2014 17:34:47

https://lh6.googleusercontent.com/-S...h558-no/a3.jpg

Stăpâne Doamne, Dumnezeul cerului și al pământului, Împărate al veacurilor, binevoiește a-mi deschide mie ușa pocăinței, că întru chinuirea sufletului Te rog pe Tine. Caută spre mine cu multă milosârdia Ta și primește rugăciunea mea; și să nu-mi lepezi cererea mea, ci ma iartă pe mine, cela ce în multe greșale sunt încurcat. Pleacă urechea Ta spre rugăciunea mea și îmi iartă mie toate câte, ca un om biruindu-mă, cu voirea mea le-am lucrat rele. Căci caut odihnă și nu aflu, pentru că întinată este conștiința mea; încă nici pace nu este întru mine, pentru mulțimea fărădelegilor mele.
Auzi, Doamne, inima mea care întru chinuire strigă către Tine, și să nu iei aminte la lucrurile mele cele rele, ci caută spre chinuirea sufletului meu și grăbește a mă vindeca pe mine, cela ce cumplit sunt rănit, și dă-mi vreme de deșteptare după darul iubirii Tale de oameni, și mă izbăvește pe mine de lucrurile mele cele prea-rele, și să nu-mi răsplătești mie cu pedepse vrednice de cele pe care le-am lucrat, ca nu desăvârșit să pier. Și pustiu m-am făcut de toată sârguința și cugetarea spre a mă îndrepta pe sine-mi. Deci cad la îndurările tale ca să mă miluiești pe mine cel pe pământ aruncat întru osânda lucrurilor mele.
Cheamă-mă înapoi, Stăpâne, pe mine, cel robit și ținut de faptele mele ca și de un lanț strâns; că Tu singur știi să dezlegi pe cei în obezi ferecați și să vindeci rănile cele nearătate, pe care Tu singur le știi, ca un cunoscător al celor ascunse. Căci câte patimi de răutăți îmi sunt mie, întru toate Te aflu pe Tine numindu-te Doctor al celor bolnavi, Ușă a celor ce afară se tânguiesc, Izbăvitor al celor duși și robiți, oprindu-ți de-a pururea mâna Ta și neslobozindu-Ți mânia Ta cea gătită păcătoșilor, ci pentru multă iubirea Ta de oameni dându-ne nouă vreme de deșteptare; căci Tu ești grabnic întru milă și zăbavnic întru muncă. Deci binevoiește a-mi întinde mie mâna și a mă scula pe mine din noroiul fărădelegilor mele, Cela ce nu Te veselești de pierzarea omului și nu Te întorci dinspre fața celui ce cu lacrimi te caută pe Tine.
Ascultă, Doamne, glasul robului Tău ce strigă către Tine, și arată-ți fața Ta spre mine, întunecatul, și luminează-mă pe mine cu venirea Sfântului Tău Duh, și îmi dăruiește mie spurcatului osârdie, și întoarce Doamne, plângerea mea întru bucurie mie, și rupe sacul meu și mă încinge cu veselie, și să se deschidă mie ușa Împărăției Tale; ca întrând într-însa să slăvesc prea-sfânt Numele Tău, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.
extrasă din Rugăciunile Sfinților Părinți (Apanthisma)

cristiboss56 17.03.2014 17:51:18

Tatal nostru de Nicole Valery-Grossu

http://www.crestinortodox.ro/comunit...424/101959.jpg

De cate ori ma plec la rugaciune
Ma simt atat de mic si de stingher
Si-ngenunchez cu-atata sfiiciune,
Oh, Tatal nostru Care este in cer.

Nevrednic sunt si port intrega vina
A tot ce simt si savarsesc in rau;
Sunt om, iat Tu: izvorul de lumnina -
Sfinteasca-se, in veci, Numele Tau.

Pacatul, ce pe toti ne stapaneste,
Il vei zdrobi, Tu il vei sfarama,
De-aceea-astept, precum se prooroceste,
Curand sa vina’mparatia Ta.

Iar pana-atunci, traiesc c-un singur gand:
Ca-n cerul meu sa pot mereu vedea
Precum in cer, asa si pe pamant,
Ca se’mplineste Sfanta voia Ta.

In nesfarsita-ti dragoste, oh, Tata
De-ntreaga noastra fiinta vei griji,
Ca ea sa fie, tot mai mult, curata.
Iar painea cea de fiecare zi,

Precum cu ploaie Tu hranesti pamantul
Si frunza o improspatezi cu roua,
Precum si panzelor, pe mare, le dai vantul,
Rugamu-Te si astazi, da-ne-o noua.

Alege doar din noi, ce-i bun, cuminte,
Ia seama la iubirea ce-Ti purtam,
Si iarta-ne, cerescule Parinte,
Cum noi, la fel, gresitilor iertam.

Invata-ne sa-Ti implinim Cuvantul
Sadit adanc in inima smerita,
La rele Tu ne taie tot avantul
Si nu ne duce, Doamne, in ispita.

Iar mintii noastre da-i intelepciune
Si sufletului, straluciri de crin -
Duh si putere pentru rugaciune
Si izbaveste-ne de cel viclean. Amin.

stoicadorina 19.03.2014 19:11:29

Foarte frumoasa postare Cristi. Versurile iti apartin? Pot sa te felicit?

cristiboss56 19.03.2014 19:31:43

Citat:

În prealabil postat de stoicadorina (Post 554127)
Foarte frumoasa postare Cristi. Versurile iti apartin? Pot sa te felicit?

Precum in titlu este scris "Tatal nostru de Nicole Valery-Grossu". . . , oricum iti multumesc pentru aprecierea ta !

stoicadorina 19.03.2014 19:36:37

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 554129)
Precum in titlu este scris "Tatal nostru de Nicole Valery-Grossu". . . , oricum iti multumesc pentru aprecierea ta !

Se vede ca am cam imbatranit! Nu am observat autorul. oricum iti multumesc pentru postare. Am citit cu multa bucurie.

cristiboss56 20.03.2014 17:21:05

Dumnezeule, Dumnezeul nostru, de Care heruvimii și toate adâncurile tremură, Cel Ce de-a pururea îi asculți pe cei ce Te cheamă cu inimă zdrobită, Cel Ce ai zis: “Mai înainte de a Mă chema de față sunt”, vino și acum, Stăpâne, la noi și pleacă urechea Ta spre neputința noastră ! Cel Ce de-a pururea ne chemi pe noi, care ne întoarcem mereu de la Tine deși Tu ne faci bine, trimite întru noi umilință și, precum ai arătat odinioară piatra din pustie, arată și inimile noastre cele împietrite vărsând izvoare de lacrimi. Cu frică și cutremur cădem la Tine și ne rugăm:
Doamne, Doamne, iartă-ne greșelile de până acum, făcute din neștiință sau cu știință.
Căci știm că mare este mila Ta, Iubitorule de oameni, și pentru aceasta îndrăznim să ne rugăm Ție.
Adu-Ți aminte de noi, păcătoșii Tăi robi, când chemăm numele Tău cel sfânt și nu ne lipsi de nădejdea noastră. Învrednicește-ne să Te iubim și să ne temem de Tine din toată inima și să facem întru toate voia Ta, ca astfel, curățindu-ne cugetele și inimile, să Te aflăm milostiv în ceasul morții și al Judecății. Amin!
(Sfântul Grigorie Teologul)

cristiboss56 31.03.2014 20:38:02

https://lh4.googleusercontent.com/-h...555-no/A1.jpeg

Doamne, Tu ai venit să ne mântuiești prin credința cea întru Tine și cred Ție că ești Mântuitorul meu - mântuiește-mă! Tu ai veni să înnoiești firea mea cea stricată prin păcat - preînnoiește-mă pe mine cel ce m-am făcut pe mine însumi stricăcios prin patimi și pofte păcătoase, înnoiește-mă sufletește și trupește, ca să fiu curat la inimă și voinic la trup spre slava Numelui Tău. Tu ai venit să ne izbăvești de robia vrăjmașului - izbăvește-mă, dar, de robia vrăjmașului celui preamânios, necurat, spurcat și scârbos, care mă luptă întru mădularele mele și mă apleacă spre pământ, cu sila târându-mă către păcat. Tu ai venit să ne luminezi - luminează inima mea întunecată de patimi. Tu ai venit să le aduni pe cele risipite - adună gândurile mele, pe care mi le-a risipit vrăjmașul. Tu ai venit să ne întărești întru neputința noastră și Apostolul Tău a zis: „foarte bucuros mă voi lăuda mai degrabă întru slăbiciunile mele, pentru ca să locuiască întru mine puterea lui Hristos” (2 Corinteni 12,9). Eu sunt cel neputincios până în sfârșit și nu-mi este cu putință a face nimic bun fără Tine. Nu pot fără Tine nici să gândesc, nici să simt binele, nici să doresc binele, nici să-l grăiesc și nici să-l plinesc. Sunt cu desăvârșire neputincios de a face orice lucru bun fără Tine - dă-mi, dar, harul, dă-mi lumina și puterea de a gândi și a simți binele, și de a-l săvârși cu lesnire, precum și de a grăi și a face ceea ce-Ți este bineplăcut Ție. Așa, toată viața mea Ți-o dau Ție, lui Hristos Dumnezeu, Mântuitorului meu, Preînnoitorului meu. Curățește-mă, sfințește-mă și mă mântuiește. Ajută-mă, căci fără de Tine apropiată și grabnică este pieirea mea în fiece clipă. Amin.

https://lh4.googleusercontent.com/-u...f6847c_XXL.jpg

O, stăpânire atotputernică și atotdreaptă a Dumnezeului nostru, cea cu care cârmuiești în chip nevăzut nevăzutele noastre suflete, Ție se cuvine toată mărirea! Slavă Ție, Doamne, Slava Tie,Mantuitorule Atotputernice!
Slava Tie,Mantuitorule,Puterea cea Atotfiitoare!
Slava Tie,sanul parintesc cel atotprimitor si atotmilostiv!
Slava Tie,urechea cea pretutindeni deschisa,care aude rugaciunea mea,blestematul,miluindu-ma si izbavindu-ma de pacate!
Slava Tie,ochiul cel prealuminos,care ma vezi mereu cu iubire si care imi patrunzi tainele!
Slava Tie, Slava Tie, Sava Tie, Preadulce Iisuse,Mantuitorul meu!
Mântuitorul nostru! Facă-se voia Ta!
(Sfântul Ioan din Kronstadt)

cristiboss56 12.04.2014 20:04:55

Acatistul ÎMPĂCĂRII și IERTĂRII celor învrăjbiți !

Alcătuit cu osteneala Ierom. Ghelasie Gheorghe și a Fratelui Vasile Dragoș Pâslaru (actualmente Valerian Monahul, n.n.), Sfânta Mănăstire Frăsinei, 2001.
http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...i-b1-p2252.htm

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:13:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.