Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Miscarea Legionara (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14694)

AlinB 22.03.2013 19:15:30

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 511780)
Nu. Vorbeste tu cu ele.
Ridiculizarea moastelor se inscrie la Pacat impotriva Duhului Sfant.

Daca sunt moaste - chestie pentru care tot astept argumente de la tine dar vad ca in afara de invartit in jurul cozii si proferat amenintari, nu ai.

Vezi ca daca stii ceva si nu vrei sa spui, te faci partasa la acelasi pacat pentru ca l-ai lasat pe fratele tau in eroare :)

Deocamdata stim cai nu stim de unde provin, ale cui sunt, in afara de faptul ca sunt intr-o cutiuta cu aparente ortodoxe si le-a adus un aparent ortodox, ceea ce nu este un argument.

Apropo, cica e un canon care interzice mirenilor sa aiba in posesie personala sf. moaste, catalin2 stii ceva despre asta?

Miha-anca 22.03.2013 19:50:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 511783)
Daca sunt moaste - chestie pentru care tot astept argumente de la tine dar vad ca in afara de invartit in jurul cozii si proferat amenintari, nu ai.

Vezi ca daca stii ceva si nu vrei sa spui, te faci partasa la acelasi pacat pentru ca l-ai lasat pe fratele tau in eroare :)

Deocamdata stim cai nu stim de unde provin, ale cui sunt, in afara de faptul ca sunt intr-o cutiuta cu aparente ortodoxe si le-a adus un aparent ortodox, ceea ce nu este un argument.

Apropo, cica e un canon care interzice mirenilor sa aiba in posesie personala sf. moaste, catalin2 stii ceva despre asta?

Eu sa te conving ca sunt sfinte moaste?!? Ciudat! Imi pareai ca dai de inteles ca tu le stii pe toate, iar ceilalti sunt nestiutori...
Cere-I lui Dumnezeu dovezi ca sunt sau nu sunt sfinte moaste.
Nu cred ca exista acel canon.

AlinB 22.03.2013 20:05:49

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 511797)
Eu sa te conving ca sunt sfinte moaste?!? Ciudat! Imi pareai ca dai de inteles ca tu le stii pe toate, iar ceilalti sunt nestiutori...
Cere-I lui Dumnezeu dovezi ca sunt sau nu sunt sfinte moaste.

Pai zi-mi dovezile tale, s-ar putea sa fie suficiente.
Niciuna deocamdata?

bogdan81 22.03.2013 20:43:33

Fratilor, nu va certati. Imi cer scuze ca eu am fost cel care mi-am exprimat dubiile.
Eu nu neg ca s-ar putea sa fie sfinte moaste. Eu doar afirm ca nu sunt sigur de asta.
Si cred ca uneori poate fi mai sanatos sa ne indoim de anumite lucruri si sa nu fim creduli.
Eu am vazut, repet, cazuri de ortodocsi exaltati care vedeau minuni si duhovnici vazatori cu duhul si acolo unde nu era cazul. De asemenea am observat si faptul ca ei te mai si judecau si erau gata sa te sfasie daca indrazneai sa-ti exprimi anumite dubii.
De aceea imi rezerv dreptul de a avea si eu anumite dubii, sanatoase zic eu, in contextul dat.
Pana cand BOR nu se va pronunta oficial cu privire la autenticitatea acestor moaste si a minunilor care se spune ca au avut loc, imi rezerv dreptul de a ma indoi.
Atata tot.

Miha-anca 22.03.2013 20:48:19

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 511806)
Fratilor, nu va certati.

Stai linistit, ca nu ne certam. Schimbul de cuvinte este mai mult decat amiabil.

Miha-anca 22.03.2013 20:53:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 511802)
Pai zi-mi dovezile tale, s-ar putea sa fie suficiente.
Niciuna deocamdata?

De la mine nici moarta nu scoti nimic; nici un cuvintel!

Miha-anca 22.03.2013 20:59:34

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 511806)
Fratilor, nu va certati. Imi cer scuze ca eu am fost cel care mi-am exprimat dubiile.
Eu nu neg ca s-ar putea sa fie sfinte moaste. Eu doar afirm ca nu sunt sigur de asta.
Si cred ca uneori poate fi mai sanatos sa ne indoim de anumite lucruri si sa nu fim creduli.
Eu am vazut, repet, cazuri de ortodocsi exaltati care vedeau minuni si duhovnici vazatori cu duhul si acolo unde nu era cazul. De asemenea am observat si faptul ca ei te mai si judecau si erau gata sa te sfasie daca indrazneai sa-ti exprimi anumite dubii.
De aceea imi rezerv dreptul de a avea si eu anumite dubii, sanatoase zic eu, in contextul dat.
Pana cand BOR nu se va pronunta oficial cu privire la autenticitatea acestor moaste si a minunilor care se spune ca au avut loc, imi rezerv dreptul de a ma indoi.
Atata tot.

Bogdan, dar tu esti vazator cu duhul, de ti-ai putut da seama ca acei ortodocsi erau inselati? Sau doar ai judecat?!?

bogdan81 22.03.2013 21:20:51

Eu nu am zis ca acei ortodocsi erau inselati, eu am zis ca se auto-sugestionau.
Iar altii poate ca manipulau. Am fost martor personal la asemenea evenimente.
Am fost de fata la unele convorbiri dintre unii crestini putin exaltati si duhovnici pe care acei crestini ii considerau vazatori cu duhul. Dupa ce avea loc convorbirea, unii din ei imi spuneau: " Ai vazut cum a ghicit parintele ce problema aveam eu?"
In realitate parintele nu ghicise nimic, findca eu fusesem de fata la convorbirea respectiva, dar lor li se parea ca le-a citit sufletul etc.
Si asta nu e tot. Am vazut cazuri mult, mult mai ciudate. Pur si simplu ramaneai masca si nu stiai ce sa crezi. Nu vreau sa dau exemple, fiindca nu mai vreau sa rascolesc acele lucruri. Sunt fapte la care am asistat si atata tot.

bogdan81 22.03.2013 21:33:21

Un om cu adevarat credincios, nu are nevoie de minuni ca sa creada, asta e parerea mea.
Sau mai bine zis, nu are nevoie de genul asta de minuni. Fiindca cele mai mari minuni sunt cele pe care le face Dumnezeu in noi insine. Si poate ca ar bine sa ne amintim din cand in cand cuvintele Sf. Isaac Sirul care spune : "Cel care isi vede pacatele este mai mare decat cel care invie morti cu rugaciunea."

catalin2 23.03.2013 14:23:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 511779)
Si nici nu se poate face sa para ca au izvorat din ele?

Si crezi ca exista o organizatie secreta care conspira sa creeze sfinte moaste? Nu ar avea niciun sens si oamenii nu stat sa falsifice sfinte moaste.
Citat:

Canonul ortodox care afirma asta, fiind care?
Esti o persoana documentata, fata de Miha-Anca, sigur ai sa poti raspunde la intrebarea asta.

Eu nu am auzit de niciun canon si nici nu poate fi (de exemplu Sf. Irodion avea sfintele moaste cu tenta portocalie). Stim asta din felul cum arata toate sfintele moaste, Parintele Cleopa da mai multe amanunte.
Citat:

Si inca o intrebare: oasele albe cui apartin?
E normal sa fie puse in biserica ortodoxa, spre inchinare?

Oase albe nu, dar vezi ca nu s-a incercat falsificarea lor, era simplu sa fie date cu mir, dar niciun ortodox nu ar face asa ceva. Probabil au fost puse din nestiinta Eu nu am auzit povestea.
Citat:

Pai inghitim atatea teorii ale conspiratiei, despre evrei, despre catolici, despre neoprotestanti, masoni, etc. si ne sta in gat o mica conspiratie cu iz ortodox?

Adica sa ne gandim ca a noastra conspiratie e mai buna decat a lor? Tot o conspiratie e.
Citat:

Daca intr-o biserica BOSV s-ar petrece un miracol din asta cu iz ortodox, ce ai zice?
Fiind schismatici, sigur e o inselatorie.

Am vedea ca nu e la fel cu cele ortodoxe. Dar in cazul sfintelor moaste nu poate ingerul cazut sa falsifice minunea, nu exista ramasite in alta parte a lumii care sa semene macar cu sfintele moaste.
Citat:

Oare? Nu avea Danion interesul de a promova stilismul celor de la Slatioara? Nu, doar am indoieli ca vreo unul cu calitati autentice de sfant a ajuns si-a lasat osemintele in cutiuta stilistului Danion.

Acele ramasite nu au ajuns la Danion, ci el le-a luat de unde erau. In plus, danion Vasile a explicat cate ceva atunci cand a fost acuzat de stilism, am dat odata ce a spus, adica faptul ca nu era vorba de stilism. Mai multi spun ca schimbarea calenarului nu a fost bine facuta, asta nu inseamna ca e stilist. Oricum ar fi, acum Danion Vasile nu este stilist, este in BO.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:19:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.